29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,
noc jsme měli příšernou, opět štěkací kašel a sotva dýchání Davídek má opět laryngitidu, ráno jsme byli u dr, ta to jen potvrdila, už jí můžu diagnostikovat sama, má jí popáté
Dostala jsem pro malého nějaké silné čípky, které se mají dát večer, jeden dnes a druhý zítra večer, je to na roztahnutí dýchacích cest, aby se nedusil. Od neděle máme začít dávat druhé lék, ani nevím jak se to jmenuje, dr předpokládá okamžitý přesun na průdušky, takže to je něco na odhlenění atd. Malý to ale nese statečně
Když by mu šla teplota opět nad 38 a nebo se zhoršil kašel, máme jet do nemocnice. Snad ani jedno z toho nebude a bude jen lepší
Ivuš, video krásné
Ališ, tak posazování bych nedovolila... Dobře děláš My polohujeme korbu, aby viděl, ale stále to má do sedu daleko a pololeží podepřený.
Zdeni, koukala jsem na fota, dětičky jsou krásn Co tvá záda?
Kde můžu omrknout tu reportáž?
Zuzi, dej si kafe a čokošku a hned bude lepší den
Není tady
Ahoj holky
reportáž jsme neviděla, ale četla jsme na novinkách info: http://www.novinky.cz/ekonomika/195681- … mrela.html Až na to, že tady se píše (a jsou vyobrazeny) o nosítkách typu Baby-bag. To je ten druh, který jsem měla původně vyhlídnutý, ale pak jsme se rozhodli pro Manducu, nějak se nám to nezdálo.
Ališo - asi bych taky volila už sporťák. Tobi už je taky ve sporťáku, ale on už se posazuje. V korbě se vzepře loktama za okraje a sedí. Měl tam polohovací opěrku zad, ale nestačilo to, chce sedět úplně kolmo. Už to neřeším.
Luluc - teda už popátý larynitida? To je mi moc líto, že se toho nemůžete zbavit
Držím palce, aby se to zlepšilo. A má Davidek teploty nebo je to jen kašel? Protože Tobi má tď taky kašel a rýmu, ale je bez teplot. Ale není to nic staršnýho. Včera kašlal hodně, dneska už je to lepší, odsávám tak jen 3x denně. V podstatě je to první odsávání od porodu. Doposud nebylo potřeba.
A dneska jsem ho poprvé vzala na dýl na zahradu. Doposud jsem ho tam třeba vynesla v manduce nebo v kočáře, seděl a koukal. Teď jsme mu vytáhla podložku a křesílko. No, asi si bude muset na ten prostor zvyknout, protože po půl hodině začal kňourat a pak se i vztekal. Ale přičítám to jednak těm čtyřem zubům a jednak i trochu otrávenosti z toho kašle a rýmy. A nechtěla jsme to ním přehánět. Kočárem jezdím denně, ale takhle se venku vyvalit, to ještě nebylo (však taky nebylo počasí - a zas nějakej ten den ani nebude).
Teď chrní, takže se jdu pro změnu vyvalit já, bo mám dnes hotovo:P
Tak hezký víkend!
Není tady
My máme sporťák polohovací hodně od lehu do úplného sedu. A je velikej. Ale přece jen jsme si mysleli, že by do toho půl roka mohl v korbičce být. No uvidíme. Dneska jsme jeli autem a co vyváděl v autosedačce, vlastně tam byl v klidu tak minutu a jinak měl hlavu neustále zvednutou, jak si chtěl sednout. No na palici.
Jdem si hrát.
Není tady
Kdo má zájem - reportáž, původní článek na novinkách a jeho opravení se probírá tady http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41984&p=30
Luluc - tak ať vám je brzo líp, chůdě malý, ten si to to teda užívá
Zuzi - tchýýýýýně alespoň nebudeš mít nízkej tlak, stačí jen pomyslet
Prď na ní, na bábu jednu. Já vím, ono se to lehce říká, ale hůř dělá, co? Posílám něco silnýho na nervy
Však jí jednou udoláš
Není tady
Nazdarek
do noveho baracku jen to nej a hlavne hodne slunicka a dobre nalady a at tchyne neprudi
Holky, my byli ted dyl venku a Aliyah se po nejake dobe vzbudila v kocaru a plakala, chtela ven, tak jsem rekla, ze pojedem do kramu koupit cepici s ksiltem a tam jsem ji vzala na ruce a zkouseli jsme tisic cepic, klobrcu a jinych pokryvek hlavy:P krasa, no a pak ji dal chlap do kocaru na bricho a ji se to libilo a tady je foto v akci takze se to osvedcilo a muzeme vozit dal, na noseni se samo tesim
http://img169.imageshack.us/img169/4623/img4676b.jpg
Jinak polohovaci korbicku nemame, ale sportak jde do lehu, tak za mesic o nem zacnu uvazovat, jestli mi vydrzi do te doby v korbe. Je pravda, ze jsme byly poprve venku a nosili ji bez toho, aby byla zabambusena v manduce, takze videla jezdici auta a stromy a lidi, no parada Takze bych se nedivila, kdyby brala sportak hned
Luluc, ach jo, co rict, at jste brzo fit, co rikala dr. je to normalni uz 5x mit laringitidu Chudacek, ze posilame pusinku
A zkoukla jsem vam fotky, jste uzasni jako rodinka, moc vam to slusi a rekla bych, ze deti jsou ti tuze podobne a Dada je velke miminko
A jeste neco, kde ze mas ten spek spekaty, ktery pry vlastnis
Zdeni, jako vzdy krasne fotky, je jich par, ale krasne a deti jsou si moc podobne A jak starsi syn oblika deti je krasne, to u nas jeste nejde, jen ven z obleceni
Zuzi, hezke fotky jsi tam prskla
A moje tchyne taky makala pres limit a mesic do porodu se nehla z baraku, tak si myslela, ze ja taky musim sedet na pr... a ja jezdila az do porodu do tramtarie
Ivus, divali jsme se na video s chlapem a nasmali jsme se oba, krasa musime taky nejake to video nahrat
asi se taky porozhlidnu po nejakem lepsim aparatu
Very to je snad poprve, co te slysim, ze se jdes vyvalit na kanape by to chtelo casteji co? At je Tobi brzy fit
Není tady
Ahojky,
Luluc ..... ty jo to snad už není možné. Moc přeju, aby se z toho šmudlínek brzo dostal už napořád
Lischi .. na břiše v kočáru je super! Já to už párkrát viděla a prý se to tak má dělat, aby děti , co si mermomocí sedají, byli v klidu a měli rozhled
Ališu já ten čas tay nějak neřeším. Dany si teď naprosto rozhodil režim, takže uvidíme. Usíná teď v osm večer, takže si myslím, že se to posune na devátou a postupně to budeme upravovat. Uvidíme.
Verann to je snad prvně, co tu píšeš, že mám pohodu Tak jen tak dál
Není tady
Luluc: ježiš, tak ať je Davídek brzy fit a máte zvlhčovačku vzduchu, tak je na to moc dobrá, dětem se uleví, v zimě se doporučuje vlhký vzduch takže otevřený okno, jenže to už teď nejde. Tak posílám pusu a ať je ta ošklivá nemoc pryč
Tak my měli dneska fajn den celý den jsme výletili
až teda na to, že v době kdy je pořádanej hon na maminy s jakýmkoliv nosítkem, jsem vytáhla a oprášila manducu a vyrazili, jsme do našeho velkoměsta na poštu a oběhat krámy a pak hurá za kamárdkou a na kočárkovej výlet
No tak hned ve frontě na poště mě jedna babička upozornila, že ukazovaly "to nebezpečný nosítko" tak jsem jí řekla, "že to" my teda nemáme a Vojta by se určitě bránil kdyby se mu tam nelíbilo a pak se teda ještě s jedním pánem shodli, že je mu u mě dobře ufff, ještě že na mě nikdo nevolal sociálku, páč jsem byla jedinej exot šroko daleko
Pak jsme si odpoledne dali svačinu u našich a šli na menší obchůzku s mojí mamčou a Vojta zase v manduce a opět v pohodě, držel si mě ručičkama a nejvíc ho zajímal zip na mý mikině a způsoba jakým by se dal ukousnout. Jsem strašně ráda, že se Vojtíškovi v manduce tak líbilo, už jsem se bála, že se nebude chtít vůbec nikdy nosit, ale tak moc se mu to líbilo, pořád se rozhlížel kolem a ani nedutal, jen se teda nesmělo moc dlouho stát na jednom místě, to mě pak pobízel, abych hnula
Není tady
luluc - tak mne napadlo - nechces radeji zmenit lekarku?? nerikam ze je spatna , jen mam spatnou zkusenost. kdyz jsem byla mala, mela jsem behem jednoho roku 5 krat anginu. detska doktorka mi pokazde dala nejaka antibiotika - vetsinou penicilin a poslala mne domu...
no po pate se uz mamka nastvala a sla se mnou na nosini, usni,krcni. kde mi okamzite zjistili ze mam uplne ucpane dutiny, kde se ten virus (nebo co to je) usadil a zadne antibiotika ho odtud nedostane (mimochodem penicilin uz na mne moc nezabira, telo si na to nejak zvyklo...) no udelali mi nekolik punkci nosu a od te doby jsem uz anginu nemela.
nerikam ze to ma Davidek stejne , jen by mozna neskodilo navstvivit odbornika! vim ze jste meli nejake stery, to jsi psala, ale nevim jetli to bylo v nemocnici nebo u detske.
Není tady
Ahojky
Děkujeme za podporu s naším marůdkováním, už to je lepší, noc už neštěkal, ale začíná mít hlenovitý kašel, takže z nejhoršího jsme venku. nejhorší byla noc ze čtvrtka na pátek
Zuzac, s dr jsme spokojení, co se týká vyšetření atd dělá max.
Lishi, v kočárku na bříšku super děkuju za pochvalu naší rodinky
píšu jednou rukou, kojíme
jo a špek? ten nemám jen jeden
Není tady
luluc, tak promin, nemyslela jsem to spatne!! hlavni je ze v ni mas duveru.
drzim pesticky, at se davidek brzo uzdravi!!! treba to teplejsi pocasi pomuze
Není tady
Lischi taky jste v korbičce co?
Tak jsme se doma dohodli, že Davídk anecháme ještě v korbičce, o n tam opravdu jenom spinká. A vzhledem k tomu, že spinká odpoledne 2 - 3 hodinky. Dopoledne taky v kočárku spinká půl hodinky a tak půl hodinky ještě vydrží. Takže to ještě ty 3 týdny vydržíme. Pak půjde do sporťáku.
Tak Davídek byl dneska milionovej, asi pozitivní erupce na slunci . TEď už spinká. Uvidíme zítra, jak bude spát se změnou času.
Luluc tak se brzy vymaroďte, Davídek je silnej chlapák. Pořád kojíte? A asi i přikrmuješ viď? nebo pořád vstáváte vnoci po hodinkách?
Není tady
zuzacka napsal(a):
luluc, tak promin, nemyslela jsem to spatne!! hlavni je ze v ni mas duveru.
drzim pesticky, at se davidek brzo uzdravi!!! treba to teplejsi pocasi pomuze
Zuzac , já taky ne, jsem ráda za každou radu, ale za ty naše opakovaný nemoci dr nemůže.
moc jsem to nerozepsala, protože jsem měla malého na ruce, myslím, že hodně chytne od Anetky - ona třeba má jen trošku rýmu atd, ale Dádulín jak je prcek, tak to odnese i s horečkama a bohužel trpí nějak na laringitidy, tak hned z toho má tu
Není tady
Ališ, Davídek je stále 100% jen kojený. Už ochutnal kašičku, zeleninku, ale vše fakt jen ochutnal a zatím nedáváme nic s žádnou pravidelností. Ale jedlík to je, chutnalo mu.
Ale jak je marůdek, stejně dost blinká, takže jen a jen kojíme a spokojenost na obou stranách. Dr mě už do přikrmování sama "tlačí", ale teď souhlasí s tím, že jen kojení je dostačující, když mu není úplně nejlíp...
Jinak noci máme jak kdy, ale je prostě u mě v pelechu na prsu a někdy si ho dá 10x za noc, jindy 20x a někdy jen 5x To je vždy úžo žůžo noc
Není tady
Luluc tak to seš borka, já už bych padla za vlast, a to máš 2 dětí a já jen jedno.
Není tady
Holky tak jsem dneska udělala radost sobě i Dádovi. Koupila jsem mu pár luxusních hadříků. Kamarádka mi doporučila webové stránky, kde jsem se rozplývala. Koupila jsem toho jenom pár na léto, ale fakt epesní. No, až budu teď pobírat rodičák, tak s tím asi skončím.
Není tady
Lischi fotka v korbičce super.
Luluc, jak píše Ališ, zvládáš to výborně s dvěma. Já mám taky někdy plný brejle naší potvůrky a to je sama. Jo, holt jsem zhejčkaná hodným dítětem a pak mě rozhodí, když trošku zazlobí nebo zabrečí.
Není tady
Není tady
No většinu věcí nakupuju na MB a i dost často nošený, tak jsem chtěla udělat radost. Aby v létě vypadal k světu.
Není tady
Hanu pro mě je to dost z ruky, takže nakupuju hodně zn. Tesco a Cherokee, ale z MB a jsem moc spokojená. Ty dítka to v současné době fakt nezničí. Teď jsme mu koupili čepičku zavazovací s kšiltíkem a vypadá jak reper. No fakt machřík.
Není tady
Hanu tak mám objednanej ten šátek a chtěla jsem ho zaslat na adresu k našim, páč jsem myslela, že tam budu od pondělka a budu tam až od čtvrtka. No to jsem si dala. Tak se na něj těším.
Není tady
No se šátkem já ještě počkám. Na srazu si je okouknu a pak koupím nějakej na léto.
Kšiltovku jsem Markýskovi koupila v Tescu na gumičku vzadu, je jí teď trošku větší, ale do léta snad doroste.
Není tady