29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem se dostala ke slohovce, využívám chvilky, kdy malá spí a velká je u babičky .
Jsem asi ten typ, co se jen tak otře o chlapa a hned otěhotní . Ze dvou nechráněných styků mám 2 děti. Takže u mě je jednoduché otěhotnět, ale těžké donosit. Jak už holky z jarňátek ví, tak moje celé těhu nebylo příliš ukázkové a bezproblémové. Od 7tt, kdy jsem poprvé začala špinit, mi došlo, že to nebude jen tak. A taky že ne. V průběhu prvního trimestru jsem pořád pošpiňovala a dokonce ve 14tt jsem začala hodně krvácet. Ležela jsem přes týden v nemocnici, kvůli hematomu, který mi částečně odlučoval placentu. Naštěstí jsme to ustály. Ale špinění nebo lehčí krvácení mi přetrvávalo až do 27tt. Kolem Vánoc a Silvestra to celkem gradovalo, špinila jsem několik dní v kuse, ale neřešila jsem to, protože jsem na to byla už zvyklá. O to větší šok jsem měla na běžné prohlídce v rizikové poradně (4.1.), kdy mi bylo sděleno, že v podstatě mám holčičku nachystanou na porod
. Čípek zkrácenej, začala jsem se otvírat, malinká naléhala a tlačila na hrdlo a dokonce mi v ten den odteklo trochu hlen. zátky. Naštěstí jsem neměla žádné bolesti, tak mě po týdnu a něco pustili domů, ale musela jsem ležet až do 34tt.
Co mi skončil klidový režim, tak jsem doháněla co se dalo a aspoň trochu užívala těhotenství . Od 35tt jsem už chodila na porodnici, kde jsem měla rodit. Chodila jsem 2x týdně na ozvy (min.těhu mi bylo ukončeno ve 38tt kvůli špatným ozvám dcerky) a kvůli tomu častému krvácení a mým poruchám srážlivosti krve si mě doktor dost hlídal. Ikdyž jsem měla tentokrát ozvy ukázkové, doktor se rozhodl ukončit těhu ve 37+4tt (preventivně), aby se předešlo komplikacím. Jenže já jsem z toho byla celkem špatná, věděla jsem, že je malá o něco mladší (37+0), protože jsem věděla přesný den početí, ale to doktora nezajímalo, prostě podle UTZ to bylo takto a hotovo.
Týden dopředu jsem věděla, kdy mě to čeká, tak jsem z toho byla pěkně na nervy . Zvlášť, když už jsem jeden vyvolávaný porod měla, tak jsem věděla, do čeho jdu a neměla jsem z toho radost. A co bylo úplně nejhorší, tak na každé kontrole jsem měla na čípku stále lepší nález a v den porodu jsem měla dokonce hrdlo dlouhé 3cm.
18.3. jsem tedy nastoupila na vyvolání. Při prohlídce mi doktor sdělil, že porodní cesty opravdu nejsou ještě připravené a je potřeba nejdříve zavést nějaký prášek na změkčení hrdla. Bylo 9 hodin, kdy mi ho zavedl + samozřejmě přidal hamiltnův chvat .
Po chvíli jsem začala mít takové jemné poslíky, které měly právě za úkol hrdlo změkčit - mezitím jsem se jen tak poflakovala po sále a přečetla celý časopis . Občas přišel doktor na kontrolu a konečně potom ve 13.45 vesele prohlásil, že už mám čípek ve stejným stavu jak tenkrát v lednu, no bylo to fakt na palici
, když jsem kvůli tomu dva měsíce proležela a nakonec se mi to úplně spravilo. Takže v této chvíli už jsem konečně dostala prášek na vyvolání porodu. No a tímto začalo peklo
Ve 14.15 mi začali kontrakce po 45 vteřinách i míň a takto to vydrželo až do porodu. Takže žádny nejdříve po 5 minutách apod., ale hned pěkně často a dost z ostra. Akorát teda trvaly jenom 30 vteřin, to ještě šlo.
V 15.15 mě přišla zkontrolovat asistentka a bohužel mě nepotěšila, protože mi sdělila, že sice bolesti mám asi hrozny, ale nikam nevedou, protože mám čípek stále 3cm dlouhý! a musí se nejdříve spotřebovat, abych se mohla začít vůbec otevírat. Tak mě z porodního sálu odlifrovala na pokoj, protože vůbec nevypadalo, že bych měla v nejbližší době porodit. Já jsem z toho byla úplně hotová, bolesti šílený a efekt žádný. Tak jsem aspoň zavolala manžovi, aby mě přišel potěšit, že zatím nerodím . Po 16 hod přijel a já jsem si uvědomila, že první porod jsem měla v tuto dobu už zasebou (vyvolávali mi ho úplně stejně v 9 ráno).
V 16.30 jsem šla na vyšetřovnu, abych zjistila ukrutnou pravdu, že mám čípek stále 2 cm dlouhý! To už jsem začala propadat panice, a přála jsem si, aby mi to nějak zastavili a nechali to na jindy . Natočili mi ozvy, a porodní asistenta zjistila, že mám opravdu silné kontrakce po půl minutě, tak si mě nechala pro jistotu už na sále. V této chvíli jsem měla tak velké bolesti, že se mi udělalo špatně a ohodila jsem jim tam monitor (jo oni chytráci mi totiž dali ještě oběd
), no a takto jsem zvracela skoro celou hodinu, dokonce i čaj.
V 17.15 mi natočili další monitor, ale malinká měla špatné ozvy. Byl se na to dívat nějaký doktor (ten můj byl dávno doma, s tím, že ho zavolají,až se to bude chýlit k porodu) a jenom jsem zaslechla, jak volá na sál, jestli je kdyžtak připravený na císaře. Když jsem to slyšela, tak jsem si opravdu přála, ať mě radši kuchnou, že už to nevydržím. Dali mi kapačku s glukozou, z toho zvracení jsem se dost dehydrovala, a naštěstí se potom spravily ozvy i malé, takže císař nebyl nakonec nutný.
V 18.00 mě PA zkontrolovala, čípek byl konečně zašlý a já otevřená na 1,5cm. Když jsem to slyšela, tak to semnou málem seklo, protože jsem si nedokázala představit, že se musím ještě otevřít na tolik cm, abych mohla rodit.
V 18.15 mi dala klystýr, což jsem byla hodně ráda, protože při minulým porodu to nestihli. Potom jsem asi půl hodiny v největších bolestech ležela na balonu ve sprchovým koutě a proklínala všechny okolo
V 18.50 PA zjistila, že jsem otevřená na 6 cm. V tu chvíli už začali kolem mě fofrovat a chystat věci na porod. Zavolali mýho doktora, aby přijel co nejdřív, že už začínám rodit.
V 19.15 jsem už byla otevřená na 9 cm a měla jsem potřebu tlačit. Jenže doktor stále nikde, tak jsem to musela rozdýchávat, abych porod oddálila. Jenže se to moc nedalo, říkala jsem sestrám,že už nevydržím netlačit, ať zavolají nějakýho jinýho doktora, že už nemůžu dýl čekat.
Naštěstí se v 19.30 přihnal a praskl vodu.
Závěr byl celkem zajímavý, vytlačila jsem hlavičku a čekala na další kontrakci, abych mohla vytlačit zbytek, ale nic se nedělo. Tak jak mě stahy rychle naběhly, tak zase rychle zmizely a já jsem ještě ani neměla porozeny . Nakonec jsem teda musela tlačit i bez kontrakcí a naštěstí byla malá rozumná a začala se ze mě drápat sama
, doktor byl vysmátej, že toto ještě nezažil. Ale byla to neuvěřitelná úleva.
. Malá se narodila v 19.34
Pak se objevilo pár komplikací, začala jsem trochu víc krvácet, než bylo normální, tak jsem byla dlouho na kapačce, aby mi to zastavili, tak jsem nemohla malou ani pochovat. Ale na druhý den jsem si to vynahradila
Malá byla na noc na jipce, měla z toho porodu rozhozený srdeční tep, ale naštěstí se to také do druhého dne spravilo. Jinak byla naštěstí úplně v pořádku (až teda na to, že byla opravdu na hranici donošenosti a měla trochu horší adaptaci).
Tak to byl můj vyvolávaný porod a říkám už nikdy více
Chtěla bych moc poděkovat holkám z babinetu (hlavně z naší grupy na jarňátkách) za neuvěřitelnou podporu při mých problémech v těhu. Holky děkuji, že jste přežily ty moje nářky a potíže.
A taky samozřejmě svýmu manžovi, který také děkuje i vám, že jsem ho svýma problémama nemusela tak moc zatěžovat, protože jsem se vykecala tady ....
Upravil(a) Maharishi (22. 4. 2010 11:06)
Není tady
Gratuluju...malá je kočka....já se segrou jsme narozené 18.3 a 19.3 máte to podobně !!!
Není tady
Mahari,
byl to fakt boj, ale na konci je Vikinka, která je nádherná a veškerou bolest Ti vynahradí
Není tady
Ahoj Maharishi,
pěkná slohovka, jsi šikulka, že jsi to vydržela bez epiduralu!!!!
Přeju Ti a holčičce hodně zdraví, lásky a štěstí!!!!
Iva
Není tady
Mahari zvládla jsi to na jedničku jak těhotenství,tak náročný porod a Viki Ti je odměnou ještě jednou moc gratuluji
hezká slohovka
Není tady
Teeeeda slohovka přečtená mnou jedním dechem a trochu jsem se vyděsila
Ale je vidět, že jsi statečná ženská a malá je určo ráda, že je na světě i když trošinku dřív Tak hodně zdravíííí!!!
Není tady
Mahari, moc pěkná slohovka .
Není tady
Maharishi tak to byla fakt sila, ale Viki je kouzelna
(tak se mi vybavil muj vyvolavany porod a doufam, ze tenhle pujde spontalne)
Není tady
I když se neznáme, tak moc gratuluju k Vikince, je nádherná. Všimla jsem si že Nicolka (mmch taky krásná holčina) má narozeniny ve stejný den jako můj starší syn, tak dodatečně vše nej k narozkám
Není tady
Mahari - teda ty jsi si to užila od začátku až do konce ....... ale hlavně že jste to nakonec s Viki všechno zvládly holky a teď už bude jenom líp
Není tady
Mahar , hlavně, že už jste s Vikinkou spolu
Není tady
Holky díky moc všem ...jo a k tomu epidurálu. To víte, že jsem o něj žadonila celej porod, ale nechtěli mi ho dát
, měla jsem rozhozenou srážlivost krve a proto nebyl vhodný..ale hlavně že všechno dobře dopadlo a nakonec jsem ráda, že mi nemuseli brát na císaře.
V pondělí jdeme ještě na kontrolu srdíčka a jedné ledviny (nebyla na UTZ vidět), tak snad bude vše ok.
Není tady
Mahari přečetla sem to jedním dechem. Fakt jsi si užila
Hlavně, aby už vše bylo jen v pořádku
Není tady
Mahari byla jsi moc statečná a ten malý uzlíček ti to vše vynahradí
ať se vám holky daří co nejlépe i s velkou sestřičkou
Není tady
Mahari krásně napsaná slohovka
Vikinka je kouzelná
a pěkně jsis užila, ještě, že to máš za sebou
a teď už samé radovánky
mmch jsem ráda, že nejsem před porodem, uplně jsem se vžila do situace, jako "aby to nějak zastavili a nechali na jindy"
já si toto pamatuju od první Andrejky naprosto totožně
ještě jednou moc gratuluju a na pondělí hodně štěstí ať je všecko jak má být
Upravil(a) Lenďák (27. 3. 2010 17:56)
Není tady
Mahari,
blahopřeji k miminku a přeji vám hodně zdraví
Není tady
Mahari, velka gratulace, zvladla jsi to na jednicku, mala je kouzelna
Není tady