Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 5. 2010 9:54

Blossom
Host

Re: Co vás dnes inspirovalo k zamyšlení?

Jak to SKUTEČNĚ je a jaký vztah má doopravdy kdokoli s kýkmoli (nejen Muller se svými dětmi), nemůže nikdo zvenčí s jistotou poznat.

Ale kdyby nic jiného - ta myšlenka, kterou Muller vyslovil, je myslím moc krásná a nosná. Budu se ji snažit vnímat i já ke svým dětem.

A zvlášť  teď, když s odstupem let a s touto myšlenkou v duši vidím, jak mě mrzely třeba synovy trojky na základce a čtyřky na střední škole (čistě z jeho lemplovství, ne z neschopnosti), a když se na syna podívám dnes, tak vidím, jak jsem se tehdy trápila úplnými blbostmi. dumbom

#27 20. 5. 2010 12:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak to hej, samotná myšlienka je OK... len aby sa ňou riadil aj on sám vissla , o nič iné mi nešlo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 25. 5. 2010 8:43

Blossom
Host

Mám spolužačku ze základky, kterou občas potkám a popovídáme. Měla dost těžký život: Když byly třetímu dítěti asi 2 nebo3 roky, spáchal její muž sebevraždu (podrobnosti ani důvody nevím). Vychovala tři děti sama. Ty děti jsou už dospělé a rozlétly se do světa.
Před rokem jsemtuto spolužačku potkala, tlačila kočárek. Ptala jsem se jí jestli to vozí vnouče a nebo si ještě pořídila vlastní (obojí by přicházelo v úvahu). Řekla mi, že svým způsobem "vlastní" - tedy že si to dítě vzala z dětského domova. Chvíli jsme si povídaly, když to shrnu a velmi zestručním - říkala, že toto ji přišlo jako nejsmysluplnější a pro ni nejvítanější náplň druhé půlky života.
Včera jsem ji po dlouhé době potkala znovu. Opět tlačila kočárek, a jeden mrňousek šel za ruku vedle. Pohovořily jsme - vzala si ještě druhé dítě. Obě děti jsou na první pohled částečně romského původu.

Obdivuji ji a skláním se před její odvahou a láskou až k zemi
godlike godlike godlike godlike godlike godlike godlike godlike godlike godlike godlike

Naplnila to, o čem já jsem kdysi trochu uvažovala. Teď už o sobě dobře vím, že já bych na to neměla.
Po vychování vlastních dětí, vědomí toho, jak je těžké být na děti sama, jak s mnohými vlastnostmi dětí rodič při sebevětší snaze  výchovou nehne a taky vím, jak někdy i drobné problémy dětí rodiče strašně trápí. A navíc jsem četla knížku Terezy Boučkové "Rok kohouta" a i z reálného života vím, že vzít si dítě z dětského domova je tak 50 na 50, zda se povede vychovat z něj dobrého člověka.

O to víc si vážím takových lidí, jako je ta má spolužačka, zdálky se o ni trochu bojím, a strašně moc jí držím palce. godlike

#29 19. 7. 2010 16:57

Blossom
Host

V magazínu Ona Dnes jsem čela moc hezký rozhovor se slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou. Už delší čas ji po očku zpovzdálí sleduju a je mi sympatická, a tento rozhovor mě mé pocity  potvrdil. Samozřejmě - netvrdím, že z jediného rozhovoru poznáte člověka do hloubky, ale aspoň leccos rozpoznat lze.
Moc se mi líbilo pár jejích myšlenek, např: To, že má někdo moc, ještě neznamená, že má pravdu.

Bratia Slováci, myslím, že máte v čele státu konečně fajn člověka a navíc šmrncovní babu. tummenupp

#30 19. 7. 2010 17:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, ja som opatrnejšia - ale ak sa obklopí rozumnými ľuďmi a dokáže sapresadiť medzi samými mužmi - tak snáď áno...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 19. 7. 2010 17:29

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

V magazínu Ona Dnes jsem čela moc hezký rozhovor se slovenskou premiérkou Ivetou Radičovou. Už delší čas ji po očku zpovzdálí sleduju a je mi sympatická, a tento rozhovor mě mé pocity  potvrdil. Samozřejmě - netvrdím, že z jediného rozhovoru poznáte člověka do hloubky, ale aspoň leccos rozpoznat lze.
Moc se mi líbilo pár jejích myšlenek, např: To, že má někdo moc, ještě neznamená, že má pravdu.

Bratia Slováci, myslím, že máte v čele státu konečně fajn člověka a navíc šmrncovní babu. tummenupp

Hm. Jestlipak se zmínila taky o tom, jak podváděla při hlasování.  wink Paní kandidátka na post prezidenta v roce 2009. To si politik na tak vysokém postu NESMÍ dovolit. Tím je u mě odepsaná. Falšovat hlasování v parlamentu - to je konečná.

Upravil(a) majkafa (19. 7. 2010 17:33)

#32 19. 7. 2010 17:35

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Hm. Jestlipak se zmínila taky o tom problému, když kandidovala na prezidenta. Jak podváděla při hlasování.  wink To si politik na tak vysokém postu NESMÍ dovolit.

Tak to mi právě na ní (kromě jiného) je sympatické: Uznala, že to bylo faux-pas, že se to nemělo stát, a sama se tehdy z politiky stáhla. V tomhle jí věřím, že to nebyl úmysl podvádět, ale jen zkratkovité jednání.

Ale co hlavní:  Uznala svou chybu a vyvodila z ní důsledky. Ne zatloukat-zatloukat-zatloukat, jak je u nás v politice běžné.

#33 19. 7. 2010 17:38

majkafa
Host

Ve vyspělých demokracích se za tohle odstupuje. A odchází z politiky. Howgh.
To je jak v kostele, vyzpovídám se, pomodlím 3 otčenáše a 3 zdravas a jedu dál. heh lol

#34 19. 7. 2010 17:48

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

To je jak v kostele, vyzpovídám se, pomodlím 3 otčenáše a 3 zdravas a jedu dál. heh lol

Já to nepamatuju úplně přesně, detaily bych musela dohledat pracně na netu. Ale ona tehdy pokud vím, tak uznala veřejně chybu, sama o své vůli se odtamtud stáhla hned po tom incidentu, nekopala kolem sebe jako obvykle politici kopou, a nedržela se toho zuby nehty, jako se politici funkce i po skandálu držívají.

...ale já tady nechtěla z tohoto vlákna dělat další vákno politické. hmm
Jen jsem chtěla říct, že mě rozhovor s ní přivedl k zamyšlení (jak je v názvu vlákna), připadal mi nějak vnitřně moudrý a přitom příjemně normální (nebo jak ten pocit popsat)  a že mě jeho přečtení něčím pozitivně  oslovilo.

Kdo chcete, přečtěte si ho, podle mě prostě stojí za to. Kdo Radičovou  nemusíte, tak to samozřejmě nečtěte. smile
To nebyl příkaz, to byl jen tip wink smile  kapitulation

#35 19. 7. 2010 17:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Hm. Jestlipak se zmínila taky o tom, jak podváděla při hlasování.  wink Paní kandidátka na post prezidenta v roce 2009. To si politik na tak vysokém postu NESMÍ dovolit. Tím je u mě odepsaná. Falšovat hlasování v parlamentu - to je konečná.

No ale ona sa potom vzdala poslaneckého mandátu - ako jediná zo všetkých podvádzajúcich. (A NEMALO to nič spoločné s kandidatúrou, vtedy už bola len radová poslankyňa wink ). Čím sa síce nezmazáva to, čo urobila, ale je to aspoň niečo. Navyše, to hlasovanie asi nebude až také jednoduché - hneď pri prvom zasadnutí nového parlamentu prekvapivo neprešlo nejaké hlasovanie big_smile - noví poslanci to vraj technicky nezvládli.
Majka, nebuď taká perfekcionistka na druhých ani na seba, možno bude ten život o dačo ľahší. wink

Upravil(a) Selima (19. 7. 2010 17:53)

Brita

Není tady

#36 19. 7. 2010 17:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Ty si sa pri tých svojich číslach nikdy nepomýlila? Fakt nie? wink A ak náhodou áno (ale tipujem, že nie... tongue ) - dala si výpoveď z funkcie?

Brita

Není tady

#37 19. 7. 2010 17:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

majkafa napsal(a):

Já to nepamatuju úplně přesně, detaily bych musela dohledat pracně na netu. Ale ona tehdy pokud vím, tak uznala veřejně chybu, sama o své vůli se odtamtud stáhla hned po tom incidentu, nekopala kolem sebe jako obvykle politici kopou, a nedržela se toho zuby nehty, jako se politici funkce i po skandálu držívají.

...ale já tady nechtěla z tohoto vlákna dělat další vákno politické. hmm
Jen jsem chtěla říct, že mě rozhovor s ní přivedl k zamyšlení (jak je v názvu vlákna), připadal mi nějak vnitřně moudrý a přitom příjemně normální (nebo jak ten pocit popsat)  a že mě jeho přečtení něčím pozitivně  oslovilo.

Kdo chcete, přečtěte si ho, podle mě prostě stojí za to. Kdo Radičovou  nemusíte, tak to samozřejmě nečtěte. smile
To nebyl příkaz, to byl jen tip wink smile  kapitulation

Mne je sympatická, ale po skúsenostiach napr. s Havlom hovorím: "Vyčkajme, čo s ňou urobí vysoká politika..." kapitulation TO je pravý krst ohňom (a moc, ktorá chutí ako? MOC...)

Brita

Není tady

#38 19. 7. 2010 20:17

majkafa
Host

Selima napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ty si sa pri tých svojich číslach nikdy nepomýlila? Fakt nie? wink A ak náhodou áno (ale tipujem, že nie... tongue ) - dala si výpoveď z funkcie?

Ja nie som politik vo vysokej funkcii. A nepodvádzam tým, že by som hlasovala za neprítomnú kolegyňu. To nie je pomýlenie, to je podvod. Nazývajme veci pravými menami. lolretatongue

#39 20. 7. 2010 13:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nikto nie sme dokonalý a ja si vážim ľudí, ktorí chybu (alebo podvod, alebo čokoľvek) aspoň priznajú a vyvodia dôsledky (čo ona urobila). Ale beriem, že ty máš život nastavený prísnejšie. wink (Len dúfam, že aj voči sebe, nielen voči druhým...). U našich politikov je to skôr výnimka a myslím, že českí na tom nie sú oveľa lepšie.

Brita

Není tady

#40 20. 7. 2010 13:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Selima napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ja nie som politik vo vysokej funkcii. A nepodvádzam tým, že by som hlasovala za neprítomnú kolegyňu. To nie je pomýlenie, to je podvod. Nazývajme veci pravými menami. lolretatongue

No tak robíš kúzla s účtovnými číslami - fakt v tom vidíš taký veľký rozdiel? Ahá, už rozumiem - ty nie si politik vo vysokej funkcii = ty môžeš podvádzať (aby sme nazvali prispôsobovanie a hľadanie cestičiek, ako znížiť dane, pravými menami...). Ja nežijem v ideálnom svete, ale v reálnom, a v ňom sú aj vysokí politici ľudia ako všetci ostatní, robia chyby a mali by ich priznať a vyvodiť dôsledky. Nežiadam ale od nich hlavy, zhabanie majetku alebo vyvezenie na Andamanské ostrovy... big_smile

Brita

Není tady

#41 20. 7. 2010 14:10

majkafa
Host

Selima, tak to pr. Ja nepodvádzam. Dosť dobre poznám zákony, aby som vedela, čo možem a čo nie. Práve ja som konzervatívny a snáď až príliš opatrný človek. Takže tak. big_smile

Btw keby si ma chcela deportovať na Andamanské ostrovy (zatiaľ síce neviem, kde sú a čo tam, ale nájdem si to na nete), možno budem aj rada, ak je tam teplo. A nafurt? Mám sa už baliť? Já se těšííím lol

#42 20. 7. 2010 14:12

majkafa
Host

Tý jofkáááá, čo mám urobiť, aby si ma na Andamany deportovala? Supééééér lol To je náádhera. lol

#43 20. 7. 2010 14:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja nedeportujem nikoho... wink Ja som mierumilovná, verím v sebareflexiu, poučenie z chýb (nie z krízového vývoja big_smile ) a tak. Inak, Andamany nie sú bohviečo, aspoň nie nastálo. Bývala to trestná kolónia, o.i. sa tam odohrával dej "Motýľa".
Ja som asi ovlyvnená tým, že napr. podpredseda SNS Rafael Rafaj opakovane hlasoval sa svojho straníckeho šéfa Slotu a keď mu na to prišli, chcel podávať tresnté oznámenia (ale nepodal, samozrejem, lebo existovlai dôkazy, že to ROBIL), zakazovať prítomnosť verejnosti a a novinárov. A po nejakom čase to pravidelne a už pomerne verejne robil znovu. tongue Takže oproti tomu mi Radičová príde ako osviežujúca a sebakritická osoba. stolt

Brita

Není tady

#44 21. 7. 2010 13:06

javena
♥♥♥♥♥♥-

Dneska mě inspirovala Helena, resp. pan Soraja z vlákna na nevěře. Nastíním situaci - on se zamiloval, chce milenku, ale protože ta ještě neví, jestli ho vlastně chce a manželka už asi ví, že ona ho nechce, má frčku a vypadá to, že půjde bydlet  k rodičům.
A já se fakt zamyslela, jak bych asi reagovala jako matka na svoje dítě, vracející se do rodného hnízda po 10-ti, 20-ti letech.
Já se přiznám, že nevím.
Dceru, kterou vyrazil manžel s dětmi, bych asi vzala zpět, dceru, co se tahá manželovi s chlapama asi ne... A syn, který po ohlášení, že má milenku, není schopen se k věci postavit čelem... tak možná kvůli snaše, kdyby neměl kam jít, aby na něj nemusela čumět... ale hnízdečko by to teda nebylo. Na druhou stranu si může něco pronajmout, ne, nač mě otravovat se svými problémy - u dcery je to jiné, i když předpokládám malé děti a syčáka, co nechce platit výživné - kdyby měla děti velké a utáhla to sama, není důvod se mačkat, že jo...
A tak se zamýšlím, jaká jsem vlastně matka... hmm A doufám, že natolik dobrá, abych tohle nemusela řešit - že si to vyřeší "mladí" a mě to jen oznámí s tím, kdy budu vídat vnoučata... hmm

Není tady

#45 21. 7. 2010 13:25

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Ta Radicova je mi taky sympaticka. S tim podvodem to bylo tak, ze snad hlasovala za kandidatku, ktera byla v momente nepritomna. Sla na zachod a rekla kolegyni Radicove: zmackni "ano". radicova zmackla svoje "ano" a jeji "ano" taky. To je prti pravidlum.

""Udělala jsem chybu a jediný způsob, jak se mohu očistit, je vzdát se poslaneckého mandátu," prohlásila Radičová krátce předtím, než měl její postup při hlasování posoudit parlamentní mandátový a imunitní výbor.

Radičová znovu zdůraznila, že se při hlasování za kolegyni sice dopustila chyby, ale ne podvodu. Rosová ve středu prohlásila, že hlasování Radičové bylo v souladu s jejím přesvědčením. """

No a potrestana byla dost, sama se prihlasila. O podvod nejde, jen o pravidla. Tenhle "podvod" nemel vubec zadny vliv na neco podstatneho.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#46 21. 7. 2010 18:37

Miluš
♥♥♥♥---

Lekár mi predpísal rehabilitáciu a masáže. Keď som včera išla prvýkrát na masáž, pán masér bol veľmi odmeraný, strohý, vydal povely a zatiahol záves. Nebolo to príjemné, ale z toho človeka zjavne zrakovo postihnutého vyžarovalo niečo veľmi pozitívne. Možno keby som bola nejak zle naladená, alebo by ma niekto v práci naštval, asi by som mu povedala tiež niečo "milé", ale na moje vlastné prekvapenie som s ním začala komunikovať s úsmevom a tak trochu som skúšala zistiť, či je naozaj taký mrzúň ako pôsobí, alebo sa za tým skrýva dobré srdce a zlaté ruky a o pár minút jeho hlas znel príjemne a úctivo. Dnes už sa i usmieval. Tak mi napadla myšlienka, ako málo stačí na to, aby vznikla medzi ľuďmi nevraživosť, alebo naopak príjemná atmosféra.smile

Není tady

#47 22. 7. 2010 20:27

Blossom
Host

Inspiroval mě k zamyšlení výrok Petry Paroubkové „Teď se může pan Mareš a další podobní duševní onanisté ukájet na političkách stávající koalice, které se na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem,“ uvedla doslova v textové zprávě Paroubková adresovanou časopisu Reflex.

Přemýšlím, jak to paní Paroubková tak dobře ví: Stála jim snad u postele a zapislovala si kdo, s kým a kolikrát? va dumbom

Kdykoli se jakákoli žena dostane na nějakou významnější pozici, stačí o ní říct, že to stejně dosáhla přes postel... Taková levná a těžko vyvratitelná zlá fáma, používaná vždy jen proti ženám. (nebo jste slyšeli o nějakém chlapovi - ten se do úřadu dostal intimním stykem? va lol )

A nejvíc mě zaráží, když toto používá právě ženská proti ženské.

A pikantní a paradoxní mi na tom připadá právě i kontext osoby, která to použila: Znal by dnes vůbec někdo nějakou tlumočnici Petru Kováčovou, kdyby nežila s Paroubkem?

#48 22. 7. 2010 20:53

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, mně v prvé řadě napadlo po přečtení krkolomné zprávy z Reflexu, že to paní Paroubková vůbec neřekla. Představ si sama sebe........povídala by si novinářům něco tak ubohého????? Tohle je výmysl nějakého tupce od novin, který musí splnit například 2O článků za týden. S tím požadavkem jsem se osobně setkala, to není psaní, ale
kydání hnoje do řádků.

Upravil(a) Vladena (22. 7. 2010 20:54)

Není tady

#49 22. 7. 2010 21:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Inspiroval mě k zamyšlení výrok Petry Paroubkové „Teď se může pan Mareš a další podobní duševní onanisté ukájet na političkách stávající koalice, které se na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem,“ uvedla doslova v textové zprávě Paroubková adresovanou časopisu Reflex.
Přemýšlím, jak to paní Paroubková tak dobře ví: Stála jim snad u postele a zapislovala si kdo, s kým a kolikrát? va dumbom
Kdykoli se jakákoli žena dostane na nějakou významnější pozici, stačí o ní říct, že to stejně dosáhla přes postel... Taková levná a těžko vyvratitelná zlá fáma, používaná vždy jen proti ženám. (nebo jste slyšeli o nějakém chlapovi - ten se do úřadu dostal intimním stykem? va lol )
A nejvíc mě zaráží, když toto používá právě ženská proti ženské.
A pikantní a paradoxní mi na tom připadá právě i kontext osoby, která to použila: Znal by dnes vůbec někdo nějakou tlumočnici Petru Kováčovou, kdyby nežila s Paroubkem?

U nás sa hovorí: Podľa seba súdim Teba... stolt a platí to 100%.

Brita

Není tady

#50 22. 7. 2010 21:26

Blossom
Host

Vladena napsal(a):

Blossom, mně v prvé řadě napadlo po přečtení krkolomné zprávy z Reflexu, že to paní Paroubková vůbec neřekla. Představ si sama sebe........povídala by si novinářům něco tak ubohého????? Tohle je výmysl nějakého tupce od novin, který musí splnit například 2O článků za týden. S tím požadavkem jsem se osobně setkala, to není psaní, ale
kydání hnoje do řádků.

Ano, vím, že ne všemu, co píší novináři, se dá věřit. Výrok (pokud nebyl nahráván ) se dá interpretovat různě, a dá se i záměrně dezinterpretovat.
Ale SMSka je přeci jen dokazatelná....ale vyčkejme dnů příštích, ono se podle dalších reakcí ukáže, jak to  bylo....
Osobně se však obávám, že to novinářská kachna nebude....

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí