Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 3. 2010 9:27

Blossom
Host

Co vás dnes inspirovalo k zamyšlení?

Nejdřív jsem tenhle příspěvek chtěla poslat do vlákna "Co vás dnes pobavilo", ale ono víc než pobavilo, mě to inspirovalo k zamyšlení:
V dnešním Magazín MF dnes je rozhovor Ester Kočičkové s nějakým - píšou - mužským šovinistou -Josefem Hausmannem, nazvané "Jsou vůbec ženy k něčemu"?

Vzhledem k záměrně kontroverznímu titulku jsem očekávala, že ten Hausmann bude jednoznačný machistický blb.
Ten rozhovor mě však velmi zaujal. Má oblíbená Ester Kočičková byla skvělá, jako ostatně vždy.
A ten Hausmann je k mému překvapení kontroverzní, ale velmi zajímavý člověk. Vyslovuje tam hodně věcí osvětlujících mužský pohled na svět.. Jsou tam natvrdo napsány věci, které se většinou nahlas neříkají, ale které jsou (bohužel) pravdivé.
Čímž neříkám, že s jeho názory ve všem souhlasím. S mnoha nesouhlasím vůbec. Ovšem i ty mě opravdu inspirovaly k zamyšlení.
Doporučuju vám si to přečíst. A přeji všem hezký den. smile

Upravil(a) Blossom (25. 3. 2010 9:29)

#2 25. 3. 2010 11:46

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vás dnes inspirovalo k zamyšlení?

Bloosom, ja jsem se dneska zamyslela rano u poradu pro maminky nad vsim, co je bio. Pani docentka tam mluvila o biomaminkach, ktere setrvavaji v teto moderni ideologii uzavreny a zamyslela se nad tim, jak si zneprijemnuji materstvi treba pranim latkovych plen nebo (panove prominou, damskych intimnich veci) Prestoze se tato docentka stoprocentne stotoznuje s mym nazorem na tyto zidealizovane zeny, znovu jsem se zamyslela nad tim, ze i kdyz ja jsem nosila Krystofa skoro rok v satku (to bylo taky jedine, co jsem z biomody adoptovala) musim konstatovat, ze to u nas nadelalo vic skody nez uzitku, protoze muj syn je nesamostatny, vseho se boji a ke vsemu me potrebuje. Ze stejnych duvodu odmita i sam chodit. Kdyz nesedim tesne vedle neho, tak si ani nechce hrat a place.
Prestovsechny negativni pocity, ktere  v tomto smeru k biomode citim vsak lidem nikdo neupre skutecnost, ze rodi, umiraji a mohou onemocnet stejne jako kterekoliv jine zvire, strom nebo kvetina. Toto je uzasna filosoficka otazka, protoze prirodu v nas v zadnem pripade poprit nelze.

Upravil(a) Dita.L (25. 3. 2010 11:48)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#3 25. 3. 2010 12:44

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hausmann - autor známé knihy Základy mužského šovinismu
Nenašla jsem se v jeho knihách

přinutil mě k zamyšlení film Ženy v pokušení.

Není tady

#4 25. 3. 2010 14:29

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Kukačka napsal(a):

Hausmann - autor známé knihy Základy mužského šovinismu
Nenašla jsem se v jeho knihách

přinutil mě k zamyšlení film Ženy v pokušení.

mě také

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#5 25. 3. 2010 14:38

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Nejdřív jsem tenhle příspěvek chtěla poslat do vlákna "Co vás dnes pobavilo", ale ono víc než pobavilo, mě to inspirovalo k zamyšlení:
V dnešním Magazín MF dnes je rozhovor Ester Kočičkové s nějakým - píšou - mužským šovinistou -Josefem Hausmannem, nazvané "Jsou vůbec ženy k něčemu"?

Vzhledem k záměrně kontroverznímu titulku jsem očekávala, že ten Hausmann bude jednoznačný machistický blb.
Ten rozhovor mě však velmi zaujal. Má oblíbená Ester Kočičková byla skvělá, jako ostatně vždy.
A ten Hausmann je k mému překvapení kontroverzní, ale velmi zajímavý člověk. Vyslovuje tam hodně věcí osvětlujících mužský pohled na svět.. Jsou tam natvrdo napsány věci, které se většinou nahlas neříkají, ale které jsou (bohužel) pravdivé.
Čímž neříkám, že s jeho názory ve všem souhlasím. S mnoha nesouhlasím vůbec. Ovšem i ty mě opravdu inspirovaly k zamyšlení.
Doporučuju vám si to přečíst. A přeji všem hezký den. smile

ráno jsem to zaslechla v rádiu a článek by mě samotnou také zajímal.Zkusím se podívat, jestli ještě seženu MF

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#6 25. 3. 2010 14:47

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

laminanote - článek by mohl být zítra, nebo později večer k nahlídnutí na vebových stránkách idnes.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#7 25. 3. 2010 15:04

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

laminanote - článek by mohl být zítra, nebo později večer k nahlídnutí na vebových stránkách idnes.

díky, napadlo mě to.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#8 25. 3. 2010 15:15

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Včera jsem si znovu pustil po nějaké době přednášku pana Clause na téma současné hospodářské krize. Mluví zde skoro prorocky:
http://video.google.com/videoplay?docid … amp;hl=cs#

Na podobné téma jsem viděl ještě jednu přednášku pana pKellera, kterou doporučuji všem. Má to několik dílů:

Jan Keller: Arogance financí (16.3. 2010) - část 1/9
http://www.youtube.com/watch?v=CY47vSev … re=related

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#9 25. 3. 2010 15:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak teda mě samotnou momentálně rozhovor s panem Hausmannem k zamyšlení nedovedl.
K zamyšlení jsem se dovedla já sama. Že vlastně nevím, co chci. Partnera, s ním společný domov, společný život. Když se tahle možnost nabízí, nevím, jestli jsem schopná vzdát se své svobody. Partnera mám ráda, chtěla jsem s ním žít, ale najednou dostávám strach, že přijdu o svoji svobodu a samostatnost. Myslím tím, že si jdu kdy chci kam chci, s kým chci, dělám jen to, co chci a kdy chci. Nemusím se nikomu přizpůsobovat. No, copak by mi asi na tohle řekl pan Hausmann?
Zamýšlím se nad tím, co má pro mě větší cenu, jestli moje svoboda nebo společný život s člověkem, kterého mám ráda. Zjišťuju, že jsem až příliš velký sólista. A to je asi špatně. asi určitě.

Film Ženy v pokušení mám v plánu vidět. Půjdu do kina, letos už podruhé.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#10 25. 3. 2010 15:52

Blossom
Host

Nenechte si ujít taky film Nějak se to komplikuje s Meryl Streep. Taky k zamyšlení, i k pobavení.

#11 25. 3. 2010 17:44

majkafa
Host

Modroočko, pokud je ti takhle dobře a jsi spokojená, není to špatně. Není třeba koukat na okolí. Jen vědět, jak to chci.

Mám to stejně jako ty. Ale já vím jistě, že momentálně s přítelem společnou domácnost sdílet nechci. Možná časem. Možná v důchodu. Teď ne. A je to dobře, protože je mi takhle dobře. smile

#12 27. 3. 2010 12:16

REŇAS
Host

sad Možná to může vyznít divně,ale mě přinutilo k zamyšlení to,že nám  řekli na kardiologii,že u dcery tam možná bude asi nějaký problém. Jak velký zatím nevíme. Tak nějak hledám nějaký smysl v tom všem,proč se nám to děje. Proč mám tak pestrý životopis do kterého spadají i nemoci mých dětí a to hlavně u dcery před jejím narozením a ani nemluvím o tom všem po jejím narození. Nevím co dělám blbě. Už se fakt bojím do budoucna..co zas bude. A také se pak člověk víc zamýšlí o čem ten život vlastně je.. co je a není důležité..

#13 27. 3. 2010 12:30

majkafa
Host

K zamyšlení mě inspirovalo, co napsala včera na jednom vlákně Suzie, co napsala ReňaS, blížící se porod mé dcerky, blížící se narozeniny, nostalgie, smutek, že jsme měli, že jsem o tom snila, očekávat narození našeho prvního vnoučka spolu, s tatínkem naší dcerky, co je v životě důležité, ...

#14 27. 3. 2010 13:13

werena30
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

K zamyšlení mě inspirovalo, co napsala včera na jednom vlákně Suzie, co napsala ReňaS, blížící se porod mé dcerky, blížící se narozeniny, nostalgie, smutek, že jsme měli, že jsem o tom snila, očekávat narození našeho prvního vnoučka spolu, s tatínkem naší dcerky, co je v životě důležité, ...

Ale no,tak! Co je to za chmury?
Tvá dcera má velké štěstí,že má takovou mamku a až se vnouček narodí,tak budeš zkoumat taje jednorázových plenek, ohříváčků,vyvařováčků a na tohle si ani nevzpomeneš . . . vždyť nejdůležitější je přeci,aby bylo dítko zdravé a mělo se čile k světu.

Není tady

#15 27. 3. 2010 13:21

majkafa
Host

wereno, to je v pohodě. Jen taková nostalgická chvilka před narozeninami, jako každý rok. Takové zastavení.
Děti jsou nejdůležitější. Jsou naší věčností.

#16 31. 3. 2010 8:24

Blossom
Host

Mám ráda pořad Den D.
Baví mě nechat se překvapovat, co všechno lidé jako podnikatelský záměr nevymyslí (od zajímavých a perspektivních až po naprosté ptákoviny). Je pro mě zajímavé sledovat komentář investorů, často upozorní na nějaké riziko, kterého jsem si nevšimla, je to pro mě hodně inspirativní a poučné.
Většinou se s investory zhruba v názoru shoduji. Ale ne vždycky - do nosítka dětí, prezentovaném včera, bych investorsky na jejich místě šla, (ovšem až po atestu a patentování), to se mi zdá velmi perspektivní. Naopak - cestovka plyšáků se mi zdá jako neskutečný nesmysl pro lidi, kteří už roupama nevědí coby, ale i tací jsou a jsou možná ochotní za něco takového platit...(  va  ?).
Každopádně je tohle pro mě hodně zajímavý pořad k zamyšlení. Nejen o podnikání, ale i o životě jako takovém. stolt

#17 31. 3. 2010 9:30

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Tak teda mě samotnou momentálně rozhovor s panem Hausmannem k zamyšlení nedovedl.
K zamyšlení jsem se dovedla já sama. Že vlastně nevím, co chci. Partnera, s ním společný domov, společný život. Když se tahle možnost nabízí, nevím, jestli jsem schopná vzdát se své svobody. Partnera mám ráda, chtěla jsem s ním žít, ale najednou dostávám strach, že přijdu o svoji svobodu a samostatnost. Myslím tím, že si jdu kdy chci kam chci, s kým chci, dělám jen to, co chci a kdy chci. Nemusím se nikomu přizpůsobovat. No, copak by mi asi na tohle řekl pan Hausmann?
Zamýšlím se nad tím, co má pro mě větší cenu, jestli moje svoboda nebo společný život s člověkem, kterého mám ráda. Zjišťuju, že jsem až příliš velký sólista. A to je asi špatně. asi určitě.

Film Ženy v pokušení mám v plánu vidět. Půjdu do kina, letos už podruhé.

A když se nad tím vším tak zamyšliš-jak často chodíš kdy chceš a kam chceš?Myslíš,že by s tebou tam mohl občas i partner nebo kdyby nešel že by se mu nelíbilo,že bys mu neseděla za zadkem?Nebylo by zábavnější než jít sama někam tam jít s partnerem,pokud by chtěl?
Pokud si téměř pořád někde z domu až do pozdních hodin,asi by se to druhému nemuselo líbit,ale mnohdy to s námi není tak horké,jak si sami myslíme,co?

Není tady

#18 1. 4. 2010 8:44

Blossom
Host

Při pročítání diskuse Manžel-cholerik mě zarazilo, kolik lidí má ve svých rodičích jednoznačně negativní příklad....
A mám i jednu kolegyni, která veřejně prohlašuje, že její životní cíl je NEBÝT jako její máma (o té její mamince jsem od vícero lidí, nejen od ní, slyšla vyprávět, a tak se jejímu životnímu cíli vůbec nedivím... sad

Přijde mi to smutné...ale je to prostě realita. Realita k hlubokému zamyšlení nad sebou pro každého z nás....

PS: Modroočko, už nějak vykrystalizovalo tvoje dilema - pevnější vztah  versus osobní svoboda? Zajímá mě to. Zatím to já neřeším, ale možná někdy v budoucnu budu...a taky zatím nevím, jak bych se rozhodla...

#19 1. 4. 2010 9:11

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Já taky nechci být jako moje máma,byť to nerozhlašuju veřejně,už jako starší dítě jsem se neztotožňovala s jejím konáním jaksi.Dnes je 2xrozvedená,mezitím tam bylo i několik známostí,byť dlouhodobějšího charakteru.

Já jsem vždy chtěla rodinu,kde by byla máma,táta a alespoň 2 děti,tak jako to dřív bylo dost běžné a tak jsem pyšná na to,že se mi tohle předsevzetí podařilo uvést v praxi a mít normální rodinu,normálního muže a s ním moc prima zdravé a chytré děti.smile

Není tady

#20 2. 4. 2010 17:59

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Při pročítání diskuse Manžel-cholerik mě zarazilo, kolik lidí má ve svých rodičích jednoznačně negativní příklad....
A mám i jednu kolegyni, která veřejně prohlašuje, že její životní cíl je NEBÝT jako její máma (o té její mamince jsem od vícero lidí, nejen od ní, slyšla vyprávět, a tak se jejímu životnímu cíli vůbec nedivím... sad

Přijde mi to smutné...ale je to prostě realita. Realita k hlubokému zamyšlení nad sebou pro každého z nás....

PS: Modroočko, už nějak vykrystalizovalo tvoje dilema - pevnější vztah  versus osobní svoboda? Zajímá mě to. Zatím to já neřeším, ale možná někdy v budoucnu budu...a taky zatím nevím, jak bych se rozhodla...

Bloss, tak mně teda nevadí být jako moje máti, nejsem po ní ve všem, vlastně skoro v ničem, je úplně jiná než já. Ale mám ji ráda a je dobře, že je taková, jaká je. Ale chtěla bych mít její klidnou povahu a rozvahu.

K tomu dilematu, no, zatím to vypadá, že do toho asi půjdu. I když to nebude jednoduchý, aspoň to zkusím.

Není tady

#21 23. 4. 2010 8:49

Blossom
Host

Ráno začínám tím, že si ještě do postele donesu kafe, snídani a noviny - MFDnes.
Dnas ráno tam byl článek o tom, jak Havel pohlíží na naši současnou situaci. Říkal, že kdyby byl mladší, založil by stranu. A ta strana by ve svém programu neměla takové ty technokratické věci (?) jako řešení nezaměstnanosti, státní dluh, ekonomika apod., ale spíš morálku apod.

A dále říká cosi jako: je třeba radikálně skoncovat s rozcapenými velkosklady a paláci konzumu... (???). To mě tedy inspirovalo k zamyšlení: Jak toto chce jako realizovat? Jako že kdyby on vyhrál volby, pošle po celé zemi buldozery, aby srovnaly se zemí velkosklady a supermarkety??

Nedovedu citovat jeho věty přesně, nemám to tady s sebou, kdyžtak si to sami přečtěte.

Mám z toho velmi rozporuplný pocit: I já (jako snad všichni) jsem ze současné politiky znechucená. Avšak "řešit" to takovýmto způsobem??
Havla jsem ve své době velmi obdivovala, uznávala, vážila si ho, i teď si velmi vážím toho, co pro tuhle zemi udělal.
Ale bohužel mám pocit, že je stále více mimo realitu. Že už je vlastně  úplně mimo... sad 
A co hůř, jeho rétorika mi začíná připomínat rétoriku komunistů z padesátých let....(je třeba radikálně skoncovat s paláci konzumu...)
To je tedy krutá ironie osudu, že právě můj kdysi milovaný Havel, bojovník za demokracii asvobodu,  vykročil tímto směrem...je mi z toho trochu smutno...sad  , takže dnes to byla inspirace k smutnému zamyšlení...

#22 23. 4. 2010 15:36

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Nad politickou situací v naší banánové republice se raději už ani nezamýšlím, protože mě to pokaždé spolehlivě nasejří. A nebudu si kazit dobrou náladu.

Není tady

#23 23. 4. 2010 15:46

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Také jsem dnes četla článek MFDnes. Narazila jsem na článek V. Havla, přečetla pár řádku a otočila na jinou stranu. Zatím co jsem od něho četla (dokonce jednu knihu ve výprodeji za pouhých 2 Kč) a viděla v TV ,tak to nestálo za nic!

Není tady

#24 20. 5. 2010 8:28

Blossom
Host

Rozhovor s Richardem Mullerem v Magazínu MF Dnes.
Muller tam  mluví o svých dětech jako o svém největším životním štěstí, o tom, co pro něj znamenají a jak lituje toho, že prošvihl vlastní vinou část jejich dětství.
Doslova říká:
Ma prvním místě jsou moje děti (....). Mám za sebou největší prohru minulého tisíciletí, totiž rozvod s jejich spoluautorkou, a proto bylo celkem reálné očekávat, že se mé vztahy s dětmi pocuchají. Ale nic takového se nestalo, a to je součást mé velké radosti.

A na otázku Jste na své děti pyšný odpovídá:
No jistě. Nejsou pro mě nijak zvlášť důležitá jejich vysvědčení, spíš mě zajímá , do jaké míry je ten objekt (já vím, brutálně řečeno ) samostatný, přemýšlivý nebo kreativní. A s tím zatím můžu být spokojený
.

Moc krásná myšlenka. tummenupp godlike godlike godlike
Podle mě by si tu větu měli zapamatovat a uvědomit všichni rodiče, a to nejen v situacích, kdy třeba odcházejí s obavami na rodičák...

#25 20. 5. 2010 9:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No ale práveže si nie som istá, nakoľko je to od neho - v ére Ivy Bittovej s nimi nemal ŽIADEN kontakt, ani s postihnutým synom - úprimné. Pár fráz pre noviny dokáže povedať aj každý, ale jemu nejako neverím... Je inteligentný, ale labilný a ktovie, aký mal ON vzťah k deťom...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí