29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chlapečka má: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Cream
holčičku má: Potvůrkapodivná,Brusinka, Mag, Jitulak, Clariceann
PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g
DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g
MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g
KATY11, Anežka se narodila 7.1.2010,49 cm, 3050g,
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm
MAUSKA 28 let, Mikulášek se narodil41+4tt 22.1.2010
CORINNE 33 let, Maxime Henri se narodil39+6tt 24.1.2010, v 8:57, 3480g a 50cm
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g
SUDINA 32 let, Štěpánek se narodil 28.2.2010, ve 23:15, 50 cm, 3890g,
SISSI 29 let, Tobiášek se narodil 2.3.2010,52 cm, 3700g, CS
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Není tady
Tak šup šup holky
Jinak brý ráno
Není tady
Holky co oblíkáte ven do kočáru v takovémto počasí?? Já bych chtěla mu dát rifle, ale co pod to?? Však mu bude horko ne?
Není tady
Zdravím v novém chlívku
sissi, nemáš takové ty punčocháčky?
Jinak si myslím, že rifle jsou v pohodě, spíš jde o to, aby na mimčo nefoukalo. TAkže bych se nebála, doktor mi říkal že mimča i když se nezdají, jsou hodně odolné jakmile se jim po pár dnech po porodu zaktivuje termoregulace.
Ale co mě děsí - doktor nám řekl, že na příští návštěvě dáme první hexu. No a mě nenapadlo nic chytřejšího, než se podívat na vlákno o odmítnutí očkování...tady v miminkách a batolátkách. Začala jsem si pročítat a dívat se na odkazy, zejména sdružení rozalio (rodiče, kterým očkování poškodilo nebo dokonce usmrtilo dítě...) a bylo mi strachy na zvracení. Nevím, proč musejí šupnout miminku takovou pecku, hned několik vakcín silných nemocí, kdy reakce může být tak strašná že může vést ke křečím, poruchám motoriky, silným bolestem hlavy, epileptickým záchvatům, otoku mozku... MÁM STRACH. Já vím že se na to asi nesmí myslet, a že hexavakcína je povinné očkování, ale jak mám nechat dítě očkovat a modlit se, aby zrovna to moje nebylo případ, kdy kojenec zemře?
Omlouvám se za takové téma, ale myslím že i to sem patří...
Není tady
Clari punčocháčky máme, ale zdají se mi teplé..a přecejenom je venku téměř 20stupnů...
Jinak to očkování..to je až po 4měsíci ne?? No a Clari, nežádoucí učinky jsou na každých lécích..prostě to tak je...všude píšou, aby se sychrovali...a nás vystrašili
Holky u nás se prostě celé dopoledne papká...to je šílené..asi po tatínkovi
Není tady
holky, a do kočárku, oblečete mimi míň a dáváte na něj jen deku?
Není tady
sissi, já myslím, že punčocháčky jo, přece jenom ta mimča leží
Není tady
mě tchyně říká, ža ať ještě dávám pořád fusak , tak nevím
Není tady
ani mi nemluvte o oblíkání.....to je můj věčnej problém.....kámoška mi ted půjčila šikovnej fusak-jen slabej flísovej a na to jsem dala ještě španělku a oblečenej byl-dupačky-na to jsem mu dala ještě kalhoty-no spíš tepláčky,teplý fusky,nahoře bodyčko,kabátek a chlupatou bundičku.........
prej teplota mimča se pozná podle zátylku a špičky nosu..... a ne jako tchýně furt vyšiluje-že má studený ruce......už jsem jí stokrát řekla že to mimča maj.......
a jsem naštvaná-ve schránce mám lísteček z pošty-to bude ta manduca.....bééééé musím vydržet do večera až budou vydávat balíčky.....sakra jednou nejsem doma...
Není tady
Tak malá je venku v tepláčkách, bodyčku, lehké mikince a zimní kombinéze a přes sebe už jen nánožník
Není tady
Tak já se byla ptát na sociálce na odboru péče o děti na to otcovství,odkázali mě na soud na paní co to má na starosti,že to se mnou sepíše,tak jsem jim sdělila,že už jsem s paní mluvila a že mi řekla,že si to mám sepsat sama.Koukali na to co to je za novinku a povídali mi,že to není žádná sranda tu žalobu sepsat,že pokud není správně sepsaná,tak jí soud vrátí zpět a celé se to může táhnout dlouho.Takže mi doporučuli nechat si to sepsat u právníka.Tak mám na pátek domluvenou schůzku s právníkem.Akorát to budou další peníze navíc
Market Matěj mi pije stejně,někdy 5 minut a někdy půl hoďky,ale nepláče hlady,takže někdy má asi jen žízeň.A k tomu oblékání,já dávám bodýčko,punčošky,slabší chlupatou bundičku,kalhoty a slabou čepku a je ve fusaku,ale ne v takovém co by ho obepínal a ručičky mu nechávám koukat.
Není tady
No já teda koumám co mu teda dnes obleču Tak mu asi nechám dupky, body, papučky, bundičku a čepku. Fusak jsem vyndala, ale má tam naspodu teplou deku a na sobě taky teplou deku..plus zapnutí tašky že.. Může být?? Je 20 st a na slunku ještě..
Není tady
Holky já mám nervy uplně v prrrrr, 13let mě otravuje mámina nevl.sestra jakotak, at jí převedu dům. Ten, jak umřel ten strejda ted. A ona nás vinní, z jeho smrti Já jí mám plné zuby ku.vy jedné..ona není normální, to je blázen!! Má 70let, kdy chcípne svině???? Sorry
13let vydírání, otravování. I toho strejdu tak deptala.
Upravil(a) sissi (24. 3. 2010 17:59)
Není tady
Tak došla mi ta el.odsávačka. Já myslela že se mi mlíko začalo dělat víc..a ono opak!! Vytahnu z bídou 30 z jednoho Tak ted se nedivím, že malý byl furt hladný a nevrlý. Dnes už dostal 2x100 nutroše a spinká jak nemluvně
No a le nevím teda jestli zítra na váze bude víc...když to člověk furt "dolaďuje"
Není tady
Teda mi máme nespavý den,ani v kočárku nespí,jen zavře oči,tak je po chvilce vzhůru a pláče.Pije málo taky,sousedce to dělá již druhý den o měsíc starší holčička také.Tak nevím jestli na ně nějak nepůsobí to počasí.doufám,že v noci alespoň bude spát.Začínám být docela unavená a ještě ke všemu se tu rozčiluji s Honzou,prostě doma nehrábne,ale mamčo mohl bych tohle a tamto to by chtěl.Řekla jsem mu,že dokud nepochopí co se v téhle domácnosti po něm chce,že já taky neslyším na to co on říká.
Není tady
Ahoj holky,
Clari .... očkování je věčný boj. Taky to Defiino vlákno studuju. Ale jsou tam i dobré argumenty proti. Takže ..... Řešila jsem to se svým imunologem. A věřím mu. Takže prí hexu máme za sebou a druhou odložíme, protože Dany je nastydlej. A budu odkládat tak dlouho, dokud nebude úplně v pořádku.
Sissi TBC se očkuje už v porodnici a může na to být reakce i taková, jakou teď řešila Nikiska. A další povinné očko je ve třech měsících. Hexavakcína.
Já oblekám bodyčko, tepláčky, přes ně ponožky, teplejší mikinu s kapucou, tenkou čepičku a pak ho dám to emitexového fusaku. A přidávám případně deku a nebo otevírám fusak. Vždycky si předstvím, jak by se asi spalo v takovém počasí mě a podle toho obleču. A že mi byla párkrát pod širákem pěkná kosa a to bylo 10°.
Sissi ta tetka je fakt hustá. Hlavně to přežijte
A toho zítřejšího vážení se neboj. Určitě to bude v pohodě
Není tady
Ahoj holky,zdravim vsecky,vubec ted nejak nestiham nic,natoz tady vas .Ale je krasne tak chodime ven,doma maly moc nespi,je plactivy a protivy poslednich 10dni,ale pri tom mezi tim se furt culi,a vyklada,a cuca palecky,no jedno strida druhe...ale hlavne sem vam sem prisla napsat zkusenost z ockovani,a zrovna tu najdu diskusi o odmitnuti ock...atd.Tak ale snad vas nevystrasim...
vcera jsme byli na poradne a probehlo povinne ockovani,sestra mluvila neco o 2 vakcinach...no moc sem to v sobe neresila,rikala sem si ,je to povinne ockovani tak co,asi bude trochu place,naka ta teplota a dobre.HA!!!
Sestra tedy malemu pichla inj.do kazdeho stehynka dostal jednu,a hned na to spustil silenej plac!u mne rval,tak ho vzal manzel,a najednou rika doktorce-proc ma tak cervene nohy???A Dr.vytrestila oci....no zkratka maly mel alergickou reakci,uplne mu zcervenaly cele nohy!A trochu napuchly,a do toho ten řev!!!Tak dostal nejaky cipek,na zklidneni te reakce,asi do pul h to preslo,ale ma spoustu prasklych zilek na nozkach...Dnes sme byli na ko(tesne pred tim doma,se mi po oblikani bodi strasne rozplakal,a zase jedna noha cervena-ja šok,chystala sem cipek,ale do 10min.se zklidnil a noha ok.No a Dr.rikala ze takovou reakci za celou dobu co ockuje este nezazila,a ze to musi konzultovat s nejakymi odborniky pres ty vakciny,a vyresit co a jak dale,ze ona uz si netroufa ho ockovat,ze by to priste mohlo byt i horsi.....a ted se tady docitam ze mimi na ockovani muze i umrit!!!no strasne,ale zase je to povinne....ted je mi jasne ze zadne ockovani navíc mu davat nikdy nebudu.Ale uz ted se desim toho dalsiho povinneho,co ma byt za mesic...Dr.rikala ze nemusi mit alergii primo na vakcinu ale na nejakou slozku v ní...ze ale nezjistime ted na co tak reagoval,jesteze to byly -JEN ty nohy,ze se treba nezacal dusit...
Není tady