|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobry vecir! Tak nam se dnes rozbil router s wifi,takze celej den byla bez netu,ted tu mam vecer z chodby natahlej kabel
.Normalne jsem skoro mela bez toho netu abstak,hruza
. A to jeste Tonule navic dnes spal 3 hodiny
.
4li,jojo lilo tu celej den,na chajdu nejeli.Ono by se tam bejt dalo i v desti,ale zase by tak casto venku asi byt nemohl ,no a protoze je kosa,tak by se muselo topit v krbu a ja vzdycky silim,jen kdyz kolem neho projde,ze na nej zuchne
.
Tak nevim,co vymyslime,kdyby neprselo,tak zoologickou a kdyz jo,tak mozna ten podmorskej svet,tam je to snad vevnitr,jeste jsem tam ani nebyla..
No Tona dela skoro vse levou,kdyz mu podam lzicku omylem na pravou stranu,tak si to hned prehmatne.My levaci nejsme ani jeden,ale treba moje segra jo a obe jeji deti taky.Ale me je to tak nak jedno,zadnej velkej rozdil v tom nevidim,akorat mozna to psani je tezsi,co?Zrovna vcera jsem mu zase ukazovala,jak se drzi tuzka,fakt to drzi jak prase kost
.Taky vlastne nevim,odkdy by to deti meli zvladat..?
S tim mlikem teda to jste vetsi zavislacci nez my ;)Tona ma rano tak 250 a vecer asi 180ml,pac nekdy kolem 5-6hod.veceri.A po tom normalnim mliku Filipkovi nic nebylo?Treba naka sragorka?To by vas mozna vyslo i levnejc,vid
?
Není tady
Jo ,holky,jeste kdyz jsme u toho stolovani,jedi prckove treba uz priborem,respektive vidlickou?
Tona jeste ne,jen lzici,bych se bala,ze si tou vidlickou vypichne oko(o nozi se radsi nezminuji),on pri tom jidle nekdy dela takovy kraviny
.A jeste je porad v ty jidelni zidlicce.Akorat mliko ma v kresilku..
Ja ho teda nechci nikam popohanet,ale abych pak nezjistila,ze jsme posledni 
Není tady
ahoj vando..
k vidlicke, to je uz davno, napichuje si a dava do ust, ma tu umelu z ikey co su aj lyzice aj noze... tak jedava cestoviny brambory atd.. a chce opakovat tak ma aj umely noz a kraja si brambory sam.. dneska chcel aj omacku si krajat 
jo tuzku tu ako kedy ale niekedy ju capne do celej ruky a drzi ju ako kol v plote 
po normalnom mlieku a dokonca litry
mu nic nebolo.. bolo to teda bezlaktozove, to bolo moje ono je take sladsie.. ale asi by zobral aj normalne ale zas nutrilon sa mi zda vyzivnejsi a nevadi asi ked vypije ho viacej.. ale je otazka ci mu to este v tomto veku nieco dava...
my ked sme u nasich tak v kuchyni je pec tiez vzdy davam pozor aby sa tam nechytil ked ide okolo..ono ked je vonku skaredo tak moc sa nevybeha a to moze byt asi aj doma..
inak u nas sa stale teplotuje, uz to ma treti tyzden.. ale inak nic na nom nevidim az na tie oci.. tak uz fakt neviem... vcera na hematologii mu zobrala aj krv aj vytery a vysledky za tri tyzdne no super 

Není tady
Jee,4 li,mate to porad trapeni
. Fakt mi vas je lito...
Teeda,tak ze bysme uz s tou vidlickou zacali? Ja prave zadny umelohmotny ani nemam,mam jenom jednu detskou kovovou,tak to jsem se bala..No,vidis,do Ikey bysme mohli tez vyrazit,kdyz udeme tvrdnout v Ph.
No,ja myslim,ze ten Nurilon jim jeste neco da,vzdyt je to c.4 az od ukoncenyho 24.mesice..A mate s prichuti?Ja stridam vanilkovou 4ku a bananovou 3ku,ta ve 4ce neni 
Jdu dodelat rajce,mam skluz asi 4mesice
!
Krasnej vikend vsem
!
Není tady
vando mame tuto klasiku ikeacku http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30096906 dobre sa s tym napichuje a filipek si stym vysparuje zo zubov
ale to kricim lebo potom sa stazuje na dasna, ale jemu hrozne vadi jedlo v zuboch tak si ich permanentne cisti.. pri obede ma nachystanu kefku a medzi sustami napr mesa si cisti zuby zadne
minule uz som zobrala aj von kefku, lebo sa potom stura so spinavymi prstami po jedle, napr ked je piskoty 
filipkovi bolo jedno ci je vanilka alebo banan ale jedno obdobie sme kupovali len vanilku a potom banan uz nechcel, tak uz len vanilku...
ja mam skluz na rajceti este viac , ale nejak sa mi do toho nechce uz tie fotky nemam v pc ale vypalene...

Není tady
Dobre ranko
. No tady je zase ucast,co
?
4li,diky za odkaz,tak my to s tim priborem prubnem
.Ja taky nesnasim,kdyz mi zustane neco v zubech,porad nosim s sebou dent.nit.No Tonik s tim zatim problemy nema,ma tam docela mezery mezi zoubkama.Ale s tim cistenim,jeste v zime by si je cistil min.5x denne a ted ho musim nutit
.Tak snad se to zas obrati..
No ja to rajce mam hlavne pro pribuzenstvo(uz ho mam konecne dodelany
)ktery je daleko,jinak to mame taky na hardisku,plus jako pojistku vypaleny a ted onehda jsem mu jeste udelala album za prvni 2 roky,sice uz jsem z prvniho roku mela fotoknihu,ale kdyz on si ty albumy tak hrozne rad prohlizi.. 
Jinak jsme byli v sobotu v ty zoologicky,byla teda zima,ale neprselo,tak to slo.. Videli i to maly gorili miminko,no krasny
.Akorat tam u goril bylo porad dost lidi,takze u nich byli jen chvili.Nestihli uplne vse,to je fakt na celej den,tak zase priste do jinych pavilonu..
Ale uz se teda tesim zase ven,staci mi ta PH pres tejden 
Není tady
dobry vecer 
tak mam dnes utz u zenskej dr. prdolka ma 3,6 cm to je co
ma o tri dni viac, som podla utz 10+6... hybalo nozickami a na konci sa este aj otocilo
no krasa.. potom som si strihla urologiu mam nejake problemy ale snad sa to vsetko objasni a bude vsetko ok
zajtra si idem pre tehu prukazku a este nejake vysledky, dneska to este nemala nachystane ked som prisla akutne.. normalne som mala ist az zajtra do poradne, takze od zajtra uz budem oficialne tehu s prukazkou 
jo a ked som ukazala filipkovi fotku s mimi tak mu zacal davat pusu, moje zlaticko 
vando do zoo sa tiez chystame ale s takymto pocasim neviem neviem.. tu vasu vam trochu zavidim
sme tam boli este za slobodna a je to super zoo vylet na cely den
ale najviac som bola prekvapena s pavilonom kde bola tma a lietali tam netopiere
to som si myslela ze si robia srandu ze tam budu normalne lietat
a ono fakt ze jo...
inak v brne fujaci, poobede prestalo aspon prsat a aktualne nase nove slova a stale hovorene je burka a fuka, tak viete ako u nas je ked sa to este aj filipek naucil 

Není tady
Hola hoj
!
4li,teda vy uz jste ale veelky
!! To je roztomily s Filipkem,no jesti bude takovej ochrance jako se setrenkama,tak to budete mit super,vid
?
A copa byste vubec radi? Samozrejme ,ze zdravi je nejhlavnejsi,ale urcite o tom premyslite,ne? Ja teda za sebe,chteli jsme strasne mooc kluka,to se nam povedlo a kdybych mela mit druhy,tak by mi to uz bylo uplne jedno,klido dalsiho rostaka
. Bohuzel,zustavam jen u uvah
.
Jojo,Zoo je dobra,ale ja mam treba moc rada i ve Dvore Kralove-Safari.Mozna je to zase tim,ze tu PH nemam rada 
No,tento vikend uz jedeme pryc,at se treba certi zeni.. I kdyz teda ty povodne zase,to je sila 
No vidis,jak se Filipek hezky rozkecava.My mame z Toni skoro kazdej den zachvaty smichu,co z neho leze za moudra
!
Hele,holky ostatni,haloo,vylezte
!!!!!!!!!
Není tady
jo,4li,krasny metriky
!! (si budu muset taky zaktualizovat...
)
Není tady
ahojte
alebo ze by ahoj vando
za chvilu si budeme kecat fakt sami 
tak som bola dnes pre tu tehu prukazku a dala mi dr milion letakov, casopisy, kufrik.. mozem citat a studovat
a dokonca mi znovu urobila utz ze este raz skontroluje ozvy a vsetko je ok
u nas tak fujaci, este viac ako vcera ale neprsi...
ozaj a kde mate vlastne chatu? uz si asi pisala ale nepamatam si 
jo druhe je to jedno to je jasne hlavne zdrave ale potesila by ma holcicka, predsa len by to bolo dva na dva
a muz hovoril ze tiez dievca ale na druhu stranu som zvyknuta na chlapca a ked to poviem extremne co by som s dievcatom robila?
samozrejme si robim srandu ale som zvyknuta uz na pindika a auta
ale culicky by sa mi tiez pacili a do buducna mat partacku aj na nakupy atd by bolo super alebo "vlastne" vnuca predsa len sa viac chodi asi k rodicom dievcata ako ku tchyni... ale je to fakt jedno hlavne aby sme to v zdravi doklepali do konca 
dik za pochvalu metrikov
sup sem aj s novym tonickom.

Není tady
Ahooj 4li,se tu mijime,me se zrovna Tonule vzbudil,tak mam po klidu
. No,ted teda jeste papaka,tak chvilinku mam..
S tou holcickou jsem na tom presne jako ty,taky nevim,co bych s ni delala,akorat tech oblecku na ne maj o dost vic,to by me bavilo
Hlavne at jste v poradku ..
!
Jinak chajdu mame ve Stredoceskym kraji,asi 30 km od naseho baraku,coz je uplne skvely,nejpozdeji za 3/4hod.jsme tam
.Muzeme jezdit jeste na jednu chalupu,ale ta je 140km daleko a to bylo vzdy-v patek vecer dorazili,v sobotu se jakz takz zaklimatizovali a v nedeli po O uz balit a uklizet,aby mohli nejpozdeji v 5 hod odjet.Navic se o ni museli delit s ostatnima A.pribuznyma a nekdy s tim byli docela problemy..Tak jsme si rekli,ze potrebujeme neco svyho a ja ji pred 2 roky objevila
.Museli se teda vzit hypoteku (ta dostupnost PH neco stala
),aspon na cast,ale da se to.Parada je,ze tam muzeme jet kdykoliv,muzeme tam nechat binec,kdyz narychlo odjizdime
,a hlavne Ales jezdi v lete odtamtud do prace a my tam bydlime
.
A co vy,s tou vasi zahradkou,uz si to tam nak vylepsujete?
Tak mladej dojedl,tak se pujdeme vsichni vyvencit .Pekne tam teda fici vitr,tak snad nam to neodnese hafika
..
Na metrik nemam zadny fotky zblizka,jen v cepici,musim neco vytvorit 
Není tady
Ahoj holky,
4li, to je krásné, moc držím palečky,aby bylo všechno ok
a i urologie byla v pohodě.
Je jasné, že nejdůležitější je, aby bylo mimčo zdravé a je jedno, jestli je to kluk nebo holka a není to jen klišé.
Nicméně neboj se, že bys s holčičkou nevěděla co dělat
...je to zajímavé, já mám holčičku a kdyby bylo druhé asi bych chtěla víc taky zase holčičku, sice mě pak přepadne, že by bylo hezké mít chlapečka,aby se sourozenci doplňovali,ale asi víc převažuje holčička. Ale jak říkám, nevím, jaké to je mít chlapečka
proto jsem vždykcy chtěla dvojčátka (chlapečka a holčičku) aby to bylo vyrovnané hned na jednou. Sice nevím, jak bych to zvládala, po zkušenostech s jedním dítětem,ale když je člověk hozený rovnou do vody, tak to asi prostě musí jít 
Prostě kouzlo má jak holčička, tak chlapeček, takže fakticky je nejdůležitější, aby to bylo zdravé...
Dneska jsem byla s Nikčou zase na rehabce. Už to bylo dobrý, nebyl pláč, byla docela psychicky připravená, hlavně doma jsem musela cvičit se všema panenkama a plyšákama, aby Nikča viděla, že je to v pohodě, že to nebolí a nemusí se bát. První cvičení a vyšetření byla hrůza, odmítala, vzpírala se, řev jako hrom!
Dneska už držela,ale běda, jak na ni chytla fyzioterapeutka, to se jí nelíbilo, já jsem mohla...Musím se naučit dobře ty hmaty,aby to byllo efektivní
Vandi, to je fajn mít chajdu takhle blízko a mít něco svoje. Ještě by to chtělo hezčí počasí 
Už se nemůžu dočkat sluníčka! Úplně trpím v tomto počasí...
Tak zatím pa pa pa

Míry v 1,5roce: 10,6 kg a 83 cmNení tady

ahoj, jdu vas take pozdravit. Jsme zdrave, tuk tuk. pripravy na svatbu vrcholi, jen pocasi me štve:( jinak je vse v pohode:)
Není tady
dobre ranko 
u nas krasne vykukuje slniecko
vando tak to mate super ze to mate tak blizko za chvilu ste tam a hlavne je to vase tak sa s nikym nemusite dohadovat
u nas sa islo spat o pol druhej filipkovi je od vcera spatne ho nadavuje, teplota 38 v noci teda mal necelych 36, my sa snad z tych chorob nevyhrabeme a stazuje sa na zaludok.. aj ked len trochu vypil tak sa mu to vracalo do ust.. v noci boli hrozne place asi hodinu ze chce mlieko ale nemohla som mu ho dat aby sa mi v spani n epoblinkal a nezadusil, vecer co vypil mlieko este tri hodiny po nom mu bolo zle
no koncim stazovanie 
ozaj co sa dava ked maju deti taku nizku teplotu som ho zabalila do dvoch dek, teply caj by mi vyblinkal vobec som nevedela ako ho zahriat nakoniec isiel spat mal 36...
inak sa mame fajn
vcera ma fiilpek nechal zehlit cele doobedie, som chcela koncit a on mi nosil a nosil pradlo ze este nech zehlim... sice nakoniec to tu vyzeralo ako po bombe povyberal vsetky mozne hracky a povysypal, ale hlavne ze som sa zbavila dvojmetrovej veze pradla skoda ze za dva dni tu bude dalsia kopa 
kamchi drzim palce na pripravy uz sa vam to krati
neboj pocasie vam vyjde.. nam na ceste do kostola prsalo a kym sme vystupili tak prestalo a od vtedy krasne svietilo slnko....
nataly super ze nikca pekne cvici, ja musim tiez na kontrolu s filipkom...tu polohu v brusku si nevyberies,dobre ze si na to prisla ked ti dr nic sama od seba nehovorila..
Upravil(a) stvorlistok (20. 5. 2010 8:54)

Není tady

Ahojky všem
,tak se po delší době hlásíme,děti jsou skoro v pořádku jen mají trochu rýmu,od včerejška jsme po skoro týdnu zase začali chodit ven.....
Snažila jsem se to dočíst a chtěla jsem se zeptat Nataly ty jsi se zmiňovala,něco o poloze koncem pánevním u Nikči,že má kvůli tomu trochu asymetrický hrudníček a musíte cvičit,já jsem měla malou od 30-týdne koncem pánevním až do porodu....vůbec jsem nevěděla,že může mít kvůli tomu špatnou páteř,my teda necvičíme ani nám nikdo nic neřekl a mě se teda zdá v pořádku...tak nevím jestli by se na ni neměl někdo podívat...
Čtyřli moc mě mrzí ,že zase s Filipkem marodíte,já ještě s nízkou teplotou u děti nemám zkušenost,asi bych mu dala také více dek snažit se ho zahřát.
Vando mi bysme také rádi chajdu,ale pořád máme výdaje navíc,už od léta platíme dva nájmy,bydleli jsme ve špatné čtvrti tak když se prodal byt po mé mamce,která umřela v roce 2008, tak jsme chtěli brzo pryč koupili jiný byt,udělali se tam úpravy a pak jsme se nastěhovali a teď se nemůžeme zbavit toho starého bytu,vlastně můj rodičák tak lítá každý měsíc na nájem,nabízí se tam více bytů a nikdo tam moc nechce a ani se nedivím,mi jsme tam bydleli přes tři roky a utekli jsme skoro hned jak to šlo....a mysleli jsme,že z prodeje toho bytu možná bude na zahradu,ale bojím se,že asi ne,protože se nám rozpadá auto a už nevyplatí se ho opravit,takže až se prodá byt tak první bude auto....je to jsem se rozepsala....zdravím všechny a doufám,že častěji napíšu pa,pa:)
Upravil(a) Matali (20. 5. 2010 17:12)
Není tady
Ahoj holky,
budu reagovat jen velmi stručně, nemám dnes síly,soud nám dopadl nejhůř jak mohl, asi půjdeme bydlet pod most 
každopádně:
4li, jejda, co to máte? nějaká střevní viróza? Chudák Filípek,pořád se v tom mele, posíláme aspoň pohlazení a sad to bude dobré. Třeba pomůže i lepší nálada, když bude snad už konečně svítit sluníčko.
Matali: ona byla Nicolka koncem pánevním pořád a navíc byla slehlá na jednu stranu, neměla místo. Už po porodu měla slehlé ucho. Každopádně jsem poznala, že není něco v pořádku až když lezla a nelezla po všech čtyřech kolínkách,ale přes plosku pravé nohy. No a na základě toho jsem šla na rehabku. A teď jsem si u Nicolky všimla, že má nesymetrický hrudníček, takže vždycky bylo něco čeho jsem si já všimla. U konce pánevního bývají problémy,ale nemusí to být , takže pokud nevidíš nějaké omezení, neděsila bych se. Zřejmě se malá nevyhne skolióze,ale chci zabránit co nejvíc nějakým neduhům,aby pak měla do budoucna problémy. Já už jako dítě jsem měla problémy s hrudníkem,proto víc Nikču sleduji. Takže určitě neplaš jen proto, že jsi měla malou koncem pánevním, každopádně při prohlídce u dr se můžeš zeptat.

4LI VSETKO NAJLEPSIE K NAROZKAM!!!! JA SA TI VCERA NEDOVOLALA...VRAJ SI NEDOSTUPNA!!!!
SILVI NECH SI ZDRAVUCKA, NECH MAS KRASNE ZDRAVE DETI A MILUJUCEHO MANZELA!!!
POSIELAME PUSINKU !!!
Upravil(a) Renky (21. 5. 2010 14:18)
Není tady
Jejda 4li, prejeme taky Vse neeeeej
!!! Doufam,ze sis to hezky uzila
. Co Filipek,uz je to lepsi? Taky si myslim,ze by to mohla byt ta strevni viroza,ktera nas vsechny skolila asi pred 2 mesici
..
Naty a to se soudite s manzelovou ex zenou? Jinak kdyby jsi videla naseho Tonu,kdyz jsem ho vyprdla,to byl takovej krivacek
.Taky byl v brichu nakrivo,dokonce mel uplne dulek v raminku,jak si na nem lezel bradickou
.A telicko bylo jak pismenko C(akorat ,ze na druhou stranu
) Ale spravilo se to
.Tak vam preji totez
.
Matali,teda to nezavidim,to hazite vlastne ty prasule za najem uplne z okna,co
? Jsem koukala,ze jsi z Teplic,no jo Severoceskej kraj,ja pochazim z Chomutova.To se nedivim,tam se ty byty prodavaji docela tezko..
Jinak jsme se posl.2 dny zase druzili s tou maminou a jejim Honzikem,co bydli kousek od nas.Sice je to fajn,ale H.je asi o pul roku mladsi,jeste nemluvi,spis vydava ruzny skreky,no a co myslite nas Tonislav
? Uz dva dny mi tu vresti jak pavian
!!
Tak tady pred chvili sprchlo,ale tentokrat nas nic neodradi a odpo zdrhame
.
Prejeme krasnej vikend vsem
!
Není tady
Ahojky, tak ja vas jdu zase pozdravit 
propasla jsem nejake novinky ? Nejak nemam silu na docitani
Vubec mam nejak malo casu, nic nestiham a pocasi tomu nepridava.... pradlo mam na terase uz od patku 

Není tady
Ahoj holky,
kdo to tu nakoukl? Renky, ty příjdeš, když tu nikdo není
, ale ono to zde clekově hodně upadá, že 
počasí šílené,asi není ani síla psát...
Vandi,ale ty jsi s Toňulou chodila cvičit od malička, ne? Nikča začala až v 10M a to mi rehab řekla, že je dost pozdě, nějakou dobu jsme cvičily, pak nás už nechala a teď další cvičení, když jsem zjistila, že se Nicolce asymetricky vyvíjí hrudníček
dneska jsme byly zase na rehabce, máme roblémy s cvičením, Nikča odmítá
a doma s ní moc nezvládnu, myslím si, že doma je to proto neefektivní, jenže dojíždět každý den na cvičení nemůžeme. Jsem zoufalá,protože pokud to nechám být,ať ji srovná čas, tak se bojím, že se to bude jen zhoršovat (vím to u sebe, mě doktoři nechali být a dodnes tím trpím) navíc problémy se zády jsou u nás z bou stran,takže pokud je to dědičné, tak se to bude jen zhoršovat. Aspoňže chodíme plavat a nějak si zvyká na vodu, tak snad bude v budoucnu moct chodit plavat a aspoň tak pro sebe něco dělat. Bude se muset hodně hýbat a zatěžovat tělo oboustranně...takže nějaké sportovní aktivity(po tom rozsudku už asi skončíme i s plaváním, protože 2100,-/na 3 měs už prostě nedám, natož ještě nějaké aktivity)
Jdu si uvařit kafe, toto počasí mě snad zabije
ráno přívalák jako hrom a pořád prší, chudáci lidi, kde měli vodu a teď hrozí sesuvy
Mějte se krásně 

Nataly nazdarek!
Ani som nevedela, ze vas trapia nejake problemy
, plavanie predsa zvladnes s malou aj mimo kurzov. Ved si pamatas tie cvicenia a budes chodis napr. kazdy druhy mesiac a zase pochytis nejake nove cviky. Plavanie je strasne vdacny sport a ja ho milujem...pomaha takmer na vsetko ....
Není tady
dobry vecer 
este si dorabam veceru tak budem trochu odbiehat

Není tady
cau renky,
no co ako sa mavas? sme ta tu dlho nevideli.. chapem chapem nedivim sa musis mat toho hodne 

Není tady