|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ahojky všem
,tak se zase hlásíme Matý má pořád kašel,malá méně,ta zas má více rýmu,teplotu nemají,byli jsme tři dny doma,ale mám pocit,že když jsme doma tak se to vůbec nezlepšuje,včera jsme byli na procházce odpoledne ,má se prý zhoršit počasí tak aby nám to pak nebylo líto,tak jsme udělali takové menší kolečko tady po okolí kde moc nechodí lidi a nakonec nechtěli domů a zůstali jsme na dětském hřišti za barákem,kde teda dětí bylo dost,protože bylo krásně,já vím,že bysme neměli moc mezi dětmi být ,aby to od nás nechytli,ale pořád jsme v takové izolaci....ale já už nevím co jsme se přestěhovali sem tak jsme s přestávkami malými pořád nemocný,střevní chřipka nachlazení zase střevní chřipka, uši a zas nachlazení a hoodně jsme doma,už nevím,mám pocit,že jsme udělali chybu,jsme na kopečku pořád tady fouká a děti jsou velmi často nemocný....už toho nechám,vím,že máte taky nemocné děti,ve středu jsme byli s Matým na logopedii,vím,že není úplně zdraví,ale když ho přeobjednám tak půjde zas až zas za měsíc,Dr. měla takovou mašinku aby dával jazýček nahoru,ale to se mohl zbláznit a chtěl hned domů,když se chce Dr. někam posunout a nejen takový hraní tak je hned problém no jo to je Matý,když mu třeba stříhám vlasy mašinkou,tak se může zbláznit,Andulko není hyperaktivní je trochu jiný,nevím jak bude zvládat školku,příští týden mají zápis,na logopedii nám napsala doporučení sama se nám někdy předtím nabídla,ale nevím jestli to mám vůbec ukazovat,protože aby si spíš udělali obrázek sami,protože to doporučení vyznívá docela negativně teda z mého pohledu.....obtížně přizpůsobivý,často negativismus- reakce výběrové,spolupráce omezená....atd. bude mu v říjnu už 5 let....Holky přeju krásný den,nějak je mi z toho z toho smutno z těch věcí co tu píšu,doufám,že vás nenakazím tím pocitem,mějte se moc fajn 
Upravil(a) Matali (30. 4. 2010 8:34)
Není tady
Ahojte
!
Teda ,mate to ale s tema detma trapeni
.Tona teda nemocnej nebejva(tady zase tukam),ale pravda je,ze nejsme moc v kolektivu deti,se bojim,az zacne chodit do skolky,tak to dozene
.Ale ta strevni chripka nas taky neminula,i kdyz T.mel prubeh nejslabsi..
Matali,tak preji u zapisu at vse dobre dopadne a at jste brzy fit
!
Sunny,tebe jsem se chtela zeptat-co jsou to ocaky
?(4li muze taky napovedet) A jeste k tem mastickam jak jsi psala,ze promazavate,co je to ta kyselina mlecna? Ja se u nas ptala v lekarne a nevedeli,rikali,ze spis kyselina mlecna se pouziva na vypalovani bradavic
? Ja jen,ze jsem chtela jeste neco vyzkouset.Tona uz to teda nema,ale promastuju ho porad,kupuju Leniens namichanou z lekarny.Zato pritel to ma asi jako ty,v zime se to rapidne zhorsi a leto docela dobry,slunicko mu pomaha..A co je teda zvlastni,vloni,kdyz byli s malym oba nemocny a meli vysoke horecky,tak se jim vse uplne vyhladilo a zmizlo
. Ale pak se to zase vratilo..A Alesovi se to taky objevilo az v dospelosti,jen jako mimco pry mel flicek nekde v obliceji.Tak se bojim,ze Tona bude mit stejny problemy,ted mu to zmizlo a pozdeji se mozna zase objevi
.Ale zase jsem rada,ze se mu to ted ztratilo,je mi tech deti moc lito,kdyz je to svedi,chudinky ...
..
Tak ja jdu zase balit na chajdu,pojedem uz odpoledne,snad nebude vecer bourka,mam ji sice rada(kdyz jsem vevnitr
),ale tam se ji trochu bojim
.Uz se tesim,az tam budeme na vic nez 2 dny,pac to prejizdeni,baleni a vybalovani me moc neba..
Hezkej vikend vsem a marodum rychly uzdraveni
!
Není tady
Ahoj holky,
Sunny, moc děkuji za rady, něco z toho už používáme. Sprchuji malou v Oilatu, na tváře jsem dostala pak hodně mastný krém, stejný jsem dostala od dr i tenkrát na moje ruce. No, uvidím, jak dopadneme na alergologii, jdeme ale až v červnu, je narváno. Teď v úterý jdeme ale znovu na kožní, volala jsem tam, že mám zato, že se to více rozlezlo. Chvílema mám pocit, že je to lepší, pak ale ne.... Taky jsem nás objednala k zubaři, takže Nikča zažije šílený šoky, během jednoho měsíce tolik dr,ale není zbytí, prostě to tak blbě vyšlo...
Jo a novinka u nás je ta, že Nikčas e bojí hmyzu. Pokud jsem to tady psala, tak se omlouvám, že se opakuji. Na dětském hřišti čekala na skluzavce, až na ni přijde řada a holčička před začala strašnej hysterák, protože na jejich úrovni začala lítal včela. Ona to nebyla včela, ale něco takovýho(ale vosa ai sršeň),ale fakt to vypadalo, že se ta včela na ty děti normálně dívá
....Nikča na mě, porč ta holčička tak pláče, tak jsem ji řekla, že se bojí včelky,ale že včelka se jen dívá.... no,ale od té doby, když proletí moucha, je šílený hysterák i u nás, jakýkoli mravenec nebo něco co se podobá brouku... chjo.....
Matali,to bude dobrý, uvidíš. Určitě se to zlepší
ale vím, že je to těžké a hrozně tě to tíží. U nás se taky motalo pořád dokola rýma a kašel, klepu....je to zatím dobrý
Vandi, užijte si chajdu 
A vy všechny ostatní mějte taky krásný víkend. Kde vůbec lítáte?...po čarodějnicích ???

Míry v 1,5roce: 10,6 kg a 83 cmNení tady
Matali nevím co si mám pod pojmem že je jiný představit každopádně strašně moc vám přeju aby se to zlepšilo...
u nás na Jarňátkách má Verča s Honzíkem taky takové problémy-v unoru měl 4roky a diagnostikovali mu hyperaktivitu-je to s ním velmi složité ale chodí do psycholog.poradny a na logopedii.
určo to bude ok a vyroste z toho
Není tady

Ahojky maminy
,tak dnes se chystáme k zápisu s Matýskem,tak uvidíme jak to bude probíhat.....Andulko něco jsem už sem sem napsala,že je hodně negativní špatně spolupracuje,někdy když není po jeho tak začne hrozně brečet,proto se třeba neumím představit,že učitelky řeknou,že se půjde na oběd a on začne vřískat no nevím,třeba to půjde a on to dělat nebude,má rád svoje trasy někdy mě málem uteče ,že zrovna nejede "jeho" trolejbus,když příjdeme ke kamarádce na návštěvu tak trvá dobu než se uklidní,prostě začne brečet,že jsme nezůstali venku atd....ale zase někdy je tak hodný,když ho třeba zaujmou puclíky tak o něm vůbec nevíš,v autobuse sedí způsobně chodí hezky u kočáru nikde nelítá,prostě Matý je Matý....přejeme hezký den všem 
Není tady
Hola hoj
! Tak ja nak nestiham.O vikendu byli na chajde a ted jsem se tu seznamila s jednou mamcou,co bydli kousicek od nas,ma chlapecka asi o pul roku mladsiho,toz jsme vcera a dnes delali navstevky,napred u nich a dnes dopo u nas.Tak mam zase tipy na hracky(popelarsky auto-hoodne dobry) a oni tez,malej Honzik byl uplne hotovej z Tonovo vysavace a lego busu
A hezky nam ta dopoledne v ty kose utekla...
Matali,nas Tona ma taky takovy svy ritualy-treba musi mit presne ve 3/4 na 7 pripraveno svoje kresilko,na stole mliko a diva se na vecernicka(a to se jeste pokazdy predkloni a rika- BODRY VECER
!Beda ale jak se nam stane,ze to propasneme,to je revu
.
Venku je taky docela hodnej,vetsinou nechce jinak nez za ruku,nevim,taky mi obcas pripada ,ze je trosku jinej..A to jeste kdyz ma z neceho velkou radost,tak otevre pusinu a zacne mavat rucickama
.Ptala jsem se na to dr.,ale ta rikala,kdyz je to jenom emocni,z radosti,tak by tomu neprikladala zadnej vyznam.Tak doufam,ze neco nezanedbame..
No ,je toho vic,tech jeho ritualu a zvyku,ted si hned nevzpomenu...
A normalne jsem si na vas vzpomnela,byli jsme na chate a z patku na sobotu se Tona vzbudil a zacal rikat neco o mouchach
!!! Zadnej zachvat teda nemel,jen sel spat k nam do postele,ale hned se me vybavil Maty
..
Tak drzim palce na dnesni zapis a dej vedet
!!!
Upravil(a) vandacz (5. 5. 2010 12:32)
Není tady
Naty,tak to my mame naopak s tim hmyzem,Tona do nich mlati lopatkou na pisek
. A nedej boze,kdyz mu na ,,zlutou'' klouzacku(coz je skoro porad) vleze nakej broucek
.Hlavne se bojim vcel aby po nich nak nesel,to mu porad rikam at zavre pusu 
Hele ostatni,kde se zase flakate? Venku osklive a tady zase nikdo
Jitus,snad te ta depka zas moc nezmohla
.
4li,ty uz mas taky docela skluz.
A o ostatnich,drive pravidelne prispivajicich jakooo treeebaa - Baji,Kamchi,Renky,Kitkat a dalsich nemluve

Upravil(a) vandacz (5. 5. 2010 12:42)
Není tady

Ahojky
,tak zápis byl jen o tom,že jsme dostali dotazník a evidenční list pro dětskou Dr.,já myslela,že bude probíhat nějaký rozhovor nebo,že bude třeba něco malovat,ale nic takovýho,dala jsem jim to doporučení z logopedie,nejdřív jsem myslela,že jim to nedám,ale když oni se na nic neptali tak jsem jim to k tomu dala, aby trošku věděli,ale zas nechci, aby ho nevzali, jen ,že to může být s ním někdy trochu složitější,ještě také záleží co nám napíše dětská dr. do toho evidenčního listu,Vando jsem ráda,že Tona byl v pořádku ,že to byl jen trošku ošklivý sen....
Třeba má Tona nějaké rituály ,ale doufám,že to nic do budoucna neznamená,já myslím,že je spousta takových dětí,že se to vývojem změní ,já doufám,že u nás taky,ale trvá to déle,asi protože je hodně negativní a nechce to změnit i tak mám strach jak to bude do budoucna třeba se školou jak se srovná......
My jsme teď třeba měli výstup s Matýskem,šli jsme kousek parkem a chtěla jsem jít na poštu ,tak jsme odcházeli z parku a on si lehl na zem a začal řvát,opodál byli děti s rodiči tak já mu nechci dát na zadek,protože vím,že se rozeřve na celé kolo a bude to ještě horší,ale jdu pomalu dál,aby pochopil,že neustoupím a prostě v parku nezůstanu a on se zvedl a jde...ale co když to udělá ve školce jak se učitelky zachovají?
S tím zápisem do školky je to prý takhle normální,až na zápis do školy malují poznávají barvy tvary.... psala mi kamarádka....
Vandi přeji hezký den i vám všem 
Upravil(a) Matali (7. 5. 2010 12:17)
Není tady
ahojte zimnata 
ja nejak som stale hrozne unavena, takze kazdu volnu chvilu spim alebo aspon lezim, neviem ako to zvladnem do konca tehu
preto som ani moc na pc neni.. filipek ked sa hra a ja zapnem pc tak hned za nim uteka a to nechcem, stale ma striedavo zapalene oci .. nakoniec mu zistili ze nema ziadnu alergiu ale ze ma znizenu sliznicnu imunitu a z toho tie rymy a oci... jo a ja uz som zasa zacala pichat heparin, mala som zhorsene vysledky krvy 
matali je mi luto ze mate take starosti ale ono sa to utrasie a uvidis ak ho zoberu do skolky tam sa deti chovaju inak, mzslim si ze tam ho nenapadne sa hodit o zem atd...ked to nebudu robit ine deti... tam budu mat tiez zabehnuty system co kedy ako...viem ze hodne znamych hovorili ze dieta v skolke v pohode a doma katastrofa 
s tymi pravidlami, nas filipek to ma tiez.. niektore veci musi mat presne na milimeter.. vonku musime ist tym istym chodnikom na ihrisko... vzdy sa zastavi pri tych istych veciach, myslim si ze je to pre tie deti urcita istota a bezpecie ze maju svoje veci na miesto.. ked je nevyspaty tak tiez hodi histercak ze som mu nieco premiestnila alebo dneska rano vyniesla bez neho nocnik, no to bolo placu... alebo ked rano robime mlieko ked vstane, najprv vyjde on z postele, potom vytiahne mna a az ked som v kuchyni vtedy zobudi muza a robime vsetci spolu mlieko.. presne musi ukazat v skatuli kam ide odmerka, ukazat ze je tam mlieko,zavriet krabicu s muzom urobit hop a on ho odnesie do postele na vypitie, obcas je to fakt na hlavu
by som urobila sup sup mlieko a bolo by ale on nie a takto je to s hrozne vela vecmi.. niekedy ma maniu zberat spinu po zemi... triedi veci podla farieb, tvarov a beda ked mu to niekto prehodi... takze v tomto su asi deti rovnake. co chodime do yamahy na nastenke bola tema autizmu a tam boli vymenovane znaky no 80 percent sa hodilo na filipka
bolo tam presne o ritualoch, nezapajanie sa s detmi do hry (v tej dobe k nim nechcel, bal sa ich)..viac si nepamatam...
som sa nejak rozpisala 
nataly nas tiez s muchou ze fuuj ked leti.. ale cez vikend sme boli na zahrade a tam mi vletela vcela za krk,zacala som sa ohanat nevedela som kde je.. a filipek asi videl moje zdesenie tak uz aj on ma respekt
ale boli tam take male musky a hrozne mu to vadilo, no uz som bola z toho aj ja na nervy potom lebo sa za mna schovaval, je pravda ze ako bol nizky tak mu to narazalo asi do tvare.. takze muchoveho nepriatela mame tiez 
matali aj u nas mi len podala prihlasku a to bolo vsetko, ani som sa nemusela posadit.. v druhej skolke si ma aspon zapisala a prehodila rec.. ale to bolo vsetko som myslela ze omrkneme skolku alebo tak nieco a ono nic. a ten posudok pozerali a nieconanho hovorili ci zatial nie? a kedy vam daju vediet? drzim palce 
vando ocaky su ocne zuby= spicaky

Není tady

Ahoj ,zdravím Čtyřlístku,ve středu co jsem byla na tom zápisu jsem rovnou šla za naší dětskou Dr.,ale nebyla tam už,včera jsme zůstali doma,protože pršelo...zajdu za ní až příští týden ,ten evidenční list máme donést do 14.5. tak máme čas a rozhodnutí bude 26.5. a Čtyřli,Filípka myslíš vezmou když je zimňátko?Já zatím Šárku neřeším,až za rok,najednu stranu bys to měla lepší,že bys měla čas jen na miminko,jen to odvádění ráno do školky to taky s mimčem není nic moc.
Já jsem byla také strašně unavená na začátku těhotenství se Šári,chodila jsem skoro vždycky spát po obědě s Matýskem,on byl trochu menší než je teď Filípek,to už jsem měla Šárku na světě,přeju ať se ti brzo zlepší výsledky krve ať si nemusíš píchat....
Upravil(a) Matali (7. 5. 2010 14:02)
Není tady
ahoj matali,
u nas boli zapisi uz v breznu.. skolku mame jednu hned pri bytovke dve minuty a dalsie dve tri asi do 5 az 10 minut takze to by ho tam daval muz, ale kazdopadne sme to nakoniec vzdali povedali mi rovno ze mi ho nezoberu, ze vlastne je az posledny na rebricku co beru deti podla veku lebo nebude mat este ani tri roky.. ale ono ked to domyslim nebolo by to asi moc dobre, pretoze ked zimu premarodi, ked ma oslabenu tu imunitu tak by nam kazdu chvilu nieco doniesol domov a to pre mimco nic moc ... ja som vyzdvihla prihlasky a uz som nesla ani s potvrdenymi prihlaskami od dr.. zrovna bol ten tyzden filipek horuckovy a u dr som bola den predtym tak uz sa mi tam nechcelo s chorym filipkom chodit ked bolo iste ze ho nezoberu.. prednost mal rok 2006 a predskolaci.
ja si prave s nim chodievam lahnut vzdy, ked niekedy nespi je to pre mna adrenalinovy sport vydrzat do vecera 

Není tady
Ahoj holky,
nějak nemám kapacitu,abych něco napsala, tak snad až dneska 
To neustálé bubnování deště mě uvalilo do stavu mátohy...
Pročetla jsem jen zevrubně, takže nemůžu na všechno reagovat.
4li, to mě mrzí, že už musíš píchat heparin,ale i při prvním těhu jsi píchala a bylo to ok, ne? jinak se nediv, že jsi unavená, já těhule nejsem a jsem KO.
Matali, ja jsem u zápisu vyplnila dotazníky a tím to zvadlo. Přeji,aby vám to vyšlo
Holky a v klidu, co se týká hysteráků, tak posledních pár dní Nikča předvádí, co umí
..hned spustí... ale aby poslechla, tak hold musím občas zakřičet, ona sice začne šílený řev a chce hned za mnou,ale leckdy to prostě jinak nejde. Někdy je jako andílek, fakt, říkám, že hodnější dítě snad není a pak dokáže i tohle. Občas odmlouvá, občas je neuvěřitelně rozumná a poslušná...
Holky, já už nutně potřebuji sluníčko, mám pocit, že se mi rozletí hlava a odpadnu za chůze. Ve středu máme další soudní stání, uvidíme, jestli se už rozhodne a jak to dopadne a jaký drtivý dopad to bude mít.
Mějte krásný víkend 

Hola hoj vespolek
!
Tak uz zase v Praglu,mame ale stesti,zatim nam ty vikendy vychazeji pekne. V nedeli,kdyz se vracime,zacne prset
.
4li,vy mate taky pekny zvyky a ritualy
. Tak to jsem rada,ze v tom nejsme sami..
Hele a vy mate taky nejaky mensi byt,jestli si dobre vzpominam..? Vejdete se tam vsichni s mimuskem?
Jinak hysteraky mame taky,ale nastesti na verejnosti je fakt hodnej...A doma ho poslu do vedlejsiho pokoje,at se uklidni,vetsinou jde do postylky,tam si chvilku kouka do stropu(asi si neco mysli o ty hrozny matce
) a pak prijde a je jako slunicko
Kdyz nechce jist,tak mu to vezmu,ze si to teda dam ja a to je potom rychlost ,jak si to vezme zpatky a dlabe 
Není tady
Jo a to jsem se jeste chtela zeptat,chodi vasi prckove sami do schodu a ze schodu?Tonule teda ne,chce jen za ruku,a dokonce vzdycky naslapuje jen levou nohou,jak dolu,tak nahoru
.Tak nevim,jestli by se to melo nejak resit,nebo jestli na to prijde sam... 
Není tady
ahojte,
tak som dofrcala od zubara, mi ich krasne vycistila
urobila prehliadku a mam sa snazit vydrzat s osmickami aby sa mi nepokazili v tehu ze uz na to maju nabeh 
vando u nas prsalo cez vikend, boli skor burky..a dnes to vyzera zasa na dazd, jj mame 2plus1 byt ale velky obyvak tam urobime stenu ktorou to prepazime a mrskneme tam len postel manzelsku a postielku a filipek bude mat z terajsej spalne detsku.. potom budu spolu.. a potom sa uvidi...
do schodov mi uz uteka sam, napr. dneska nechcel ist zvonku nakoniec som to zobrala rozhodnym krokom a on si ich vybehol sam nechcel ani za ruku..opiera sa o stenu ale to len aby sa nepovedalo..o zabradlie nikdy, este som si nevsimla s ktorou naslapuje... a tie zvyky a rituali su stale obcas je to fakt na 
este by mna zaujimalo
ci si vedia vase deti dat dolu gate a sami sa vycurat na nocnik... nas vzdy pribehne a musim ho vyzliect ja a posadit.. sam sa vyzliect vie ale kym to urobi uz ma cvrknute, takze to nestiha snad nikdy, uz som to vzdala a ked si chce sadnut nocnik sa mu posuva a posuva... postavit z neho sa postavi..f

Není tady
Ahojky,
my jsme dneska zrušily plavání. V sobotu večer Nikča nechtěla spát a plakala,když spustila víc a já se zeptala, jestli ji něco bolí, řekla ucho. Pak už ale tvrdila, že už nebolí a to samé i druhý den (v neděli odpoledne mi řekla, ráno mě ucho bolelo, teď už ne, ale mám pocit, že, když se jí zeptám, tak si uvědomí a vzpomene na ORL, tak raději řekne, že nebolí) ale na dotyk nereaguje bolestivě, vytíkat z uší taky nic nevidím...jen tu rýmu má takovou sedlou, to je slyšet.
Byla jsem u pediatra pro žádanku na rehabku, řekla jsem si o ní, protože mám obavy, že Nicolka má asymetrický hrudníček a vzhledem k tomu, že když špatně lezla a já si ní na rehabku přijela, tam mi řekla, že jsem měla přijet už po narození ne v roce a vyjmenovala, co je všechno špatně...tak jsem si řekla teď, že nebudu na nic čekat, maximálně nám zítra řekne, že je to OK,ale nebudu si pak vyčítat, že jsem něco nechala jen tak... Z pediatra jsem měla tedy takový studený pocit, že jsem jedna z těch matek, co si všechno vydupou a domluví a pak si přijde jen pro žádanku,ale co...
Sice toho bude mít Nicolka hodně, čaká nás v červnu zubař a alergo,ale snad to nějak statečně vydrží.
4li u nás počasí taky nic moc, i když včera odpoledne se udělalo hezky. Dneska nad ránem byla bouřka. A byt máte stejnej jako my
Taky jsme to tak vyřešili, Nikča má pokoj, obyvák máme velkej (je teda ale s kuchyní, porotže jsme z 2+1 udělali 3+kk) ale ta třetí místnost je pidi midi, jen na postel a hotovo,ale je schovaná. Teda zatím není, potože pořád máme postel u Nicolky. Už jsme se chystali, že uspořádáme pokojíček a zařídíme ho jako pokojík,ale bohužel to musíme odložit, jelikož te´d na to není
Nicolka si kalhoty sundá i obleče. Takže kolikrát ani nevím, že se byla vyčůrat, až se kouknu do nočníku. Dokáže se i převlíct do pyžama a naopak,ale jsou i cvhíle, kdy prostě řekne ne, že jí to nejde a hotovo
Vandi, to je fajn, že vám víkendy vychází.
Do schodů N. chodí sama, někdy i ze schodů, záleží na náladě. Ale ze schodů ji raději přidržuji, kdyby spadla, skutálí se několik pater...ale většinou, řekla bych z 95% našlapuje jednou nohou

ahoj nataly,
tak to ma mozno tlak na to usko z tej rymi a boli ju to.. a zanet tam neni, ale to iste je filipek, povie ze ho bolia a oci a ja na to ze ideme kvapnut tak zrazu zmeni a ze uz ho nebolia a je ocividne ze ich ma zapalene
no su to potvurky male a hodne rozumne 
tak to mi niekedy musis poslat foto ako to mate urobene, inspiracia sa vzdy hodi 
no nas sa vie tiez obliect a vyzliect do sekundu ale to musi chciet a hlavne ked ma z toho srandu to je povyzliekany hned ale pri curani on sa pyta vzdy na poslednu chvilu a asi cim viac sa snazi tie gate si dat dole tak si ucurne viac lebo zas sa nesustredi na drzanie
no nic po troch dnoch som to vzdala a vysadzujem ho zasa ja.. ale snahu ma .
jo a na tu rehabku radsej zajdi aj nam poveali ze sme prisli neskoro ale cvicit nas dali...

Není tady

ahojky, tak u nas veru po schodech chodi, ale jistim ji, mame blby schody. Svleče se a kalhoty obleče sama, taky chodí na nočník sama. a máme uspech, už týden jsme v noci bez pleny a bez problému.
Skoda ze je zase hnusne:( tak at jste všichni zdraví a veselí... ppááá
Není tady
Ahoj,
včera jsme byly na rehabce a Nikča má potvrzenou asymetrii hrudníčku, viděla jsem to správně a řekla nám, že se asi nevyhne skolióze. Ukázala nám cviky, Nikča řvala jako tur, šílenost to byla,ale doma jsme cvičení pojaly hrou, takže svičí,ale nevím, jestli pro změnu já dělám ty chvaty dobře. Za týden máme kontrolu, tak uvdíme.
Když si vezmu,, že tohle má všechno problémy díky tomu, že měla u mě v břiše polohu konce pánevního a že kdybychom přišly hned , tak se Nikča srovnala....a mě na to nikdo z dr neupozornil, že jsou taková úskalí....tak se mi chce brečet. Nicolka prozatím nemá nijaké výrazné problémy,ale nechci to nechat být jen tak,aby za pár let skončila v korzetu...
Jooo a máme poslední dobou hrozný problém s večerním spaním, odmlouvá a nechce, hysteráky jako hrom, nevím, co se děje.
Kamči, to je Verunka šikulka, že už na noc bez plínky. Nicolka několik nocí vydrží taky se suchou plínkou,ale z toho se počůrá, takže tomu nemůžu věřit. Ale noční spaní zatím neřeším, pro mě je důležité, že přes den je bez plínky i když jedeme někam pryč autem.
Dneska jsem musela šoférovat a chytla jsem takové lijáky, že nebylo na krok vidět, stěrače nestíhaly, místo silnice byla řeka, prostě paráda. Když jsem tomu ujela, tak jsem po cestě zpět do toho zase vjela
No, nedovedu si představit jít tím s deštníkem
když za chvilku bylo na silnici tolik vody
Mějte krásný večer!

nataly tak este ze ste isli
mna dneska vecer filipek upozornil ze sme este necvicili nohy, ale neviem ci nie len preto ze nechcel do postele.. a nikca ti este cez den spava? mozno uz by jej stacilo menej spanku a preto nechce ist vecer spat, alebo vidis na nej ze je utahana a proste len nechce do postele? nas tiez robi poslednu dobu caviky ale ako ho tam nedostanem do deviatej tak presvihne svoju hodinu a koniec preberie sa a je jedenast a on este nespi, to je nieco na mna 
tak to ja si zas neviem predstavit riadit v auto v takom pocasi
radsej by som isla s dazdnikom 
vando tak dneska specialne pre teba som pozerala ako ide schody
tak ked ide sam naslapuje len pravou.. ono sa to vytrenuje si myslim, sestra mi povedala ze aspon nelieta po schodoch ako splaseny ze ked sa nauci obidvom ze to je este radost ho istit 

Není tady
Hoj vespolek.
Holky moc diky za odpovedi.No,mate holt deticky sikovnejsi,ale snad to dozenem
.
4li,taky dik za vzpomenuti si
. Takze taky vlastne sejde jen ten jeden schod a nestrida to,ze?
Jinak s oblikanim, to vubec neexistuje aby se svliknul sam,nebo oblikl,jsme zatim jen u bot,ty uz jakz takz zvlada....(samozrejme na suchej zip
) O plinach se radsi nezminuju vubec
.
Naty ,to je mi lito s Nikolkou,ale urcite to rozcvicite
.My cvicili Vojtovku asi od 4 tydne
(i kdyz u nas,nemyslim,ze pomohla,ale to je na jine tema..)Vy mate ale asi jen nejaky klasicky cviky,ze?
)
Dnes budicek opet v pul 6,radi tu jak cerna ruka
.
Odmlouvani mame tez,vse co reknu,tak opakuje,ale rekne pred to NE
.
Tento vikend tady asi zustaneme trcet(jsem to minule s pocasim zakrikla
).No,tak snad dame aspon zoologickou,jeste letos nebyli...
Není tady

Nataly: u nas spani horsi nez hruza... veru pres den nespi uz dlouho. ale vcera usla az v 8,45, v noci vzhuru, a rano v sest vzhuru..
a to usinani bylo taky desny, zlobi, utika atd.
Není tady
vando ono ma prsat hodne az do konca tyzdna
akurat som to citala..
tie schody no on si vyslapne tou pravou a druhu prisunie na ten schod a zasa prava a prisunie lavu.. naraz ich neberie..
my cvicime tie nohy a tiez som si sama vypytala papier na rehabilitaciu a tam mi povedali ze uz tam mal byt ako mimino.. dr ma tam vobec nechcela ani teraz posielat...
u nas ked sa nespi cez den tak odpadne o siedmej uplne mrtvy a spi do rana niekedy aj do osem.. ale nechcem mu este rusit to obedne, od piatej poobedia je uplne hotovy a este to nezvlada,ale ked spi cez den snazim sa ho budit po dvoch hodinach aleto ma vacsinou ignoruje, spi tie tri hodiny tak potom ide az po deviatej a rano vstavacka o pol siedmej
aj dneska tak..
u nas bol krik zrovna teraz pred obednym spanim.. od jedenastej zyval, ale ako ma ist spat zacne vymyslat... a stale dokola mlieko a este a este.. no skoncilo to pri dvoch flasiach a predtym normalne obedoval 

Není tady
4li,jojo,Tona chodi presne taky tak,akorat ze jeste za ruku
.A vse levou.On i asi bude levak,preferuje i tu levou ruku,uz dlouho...
No u nas to mame se spanim tak,ze vzhledem k tomu,ze vstava tak brzy,tak ho davam spat jeste pred obedem,po vydatne dopoledni svace
.Usne tedy kolem 11,vzbudi se kolem pul 1,ale jednou za tyden i ty 3 hodky da a to ho nechavam,vecer si to prodlouzi max o pul hodky.Vecer chodime spat v pul 8,do 8 vetsinou spi.. Zatim me to tak vyhovuje,aspon vecer mame trochu klidu,do skolky stejne jeste nejde,takze po obede zatim chodit spat nemusi..
4li a vy mate mliko i v poledne? My rano a vecer,ale taky se mi uz parkrat stalo,ze chtel i pres den,tak mu ho davala..No ,my jsme stale na Nutrilonu,sice palka,ale ma v tom i ty vitaminy a hlavne mu chutna,tak zatim to nemenim..
To zlobeni(poradny) je ted asi u vsech,co
?
Tak my ted jdeme naproti tatuldovi,pak odlozime zver u babusi a jedeme dokupovat zasoby.. 
Není tady
ahojte
u nas leje a leje.. vando u vas asi tiez ze? na chatu asi nevyrazate..
no u nas je mlieko trikrat denne, aj na obed.. a to si zvykol ze ma celu flasu a este trosku mu dorobim ale ked robi blbosti stokrat by chcel este dorobit
a ja v domneni ze uz zaspi mu trikrat dorabam fakt po troske a on stale potvora nespi.. jo a mame stale nutrilon aj my.. no co budem hovorit jedna krabica neni ani na tyzden... aj ked mu davam len 4 odmerky do flase ale po troskach sa to nazbiera a za chvilu je krabica prec... minule som nemala urobila som mu obyc mlieko a od vecera do rana vypil skoro liter mlieka nastastie nevidel rozdiel tak neprotestoval.. ale to mal obdobie ze cez den nejedol a v noci sa dopijal... teraz nastastie klopem uz spava zasa celu noc.. a cez den sa rozjedol 
vando u nas filipek nieco robi pravou nieco lavou rukoul... jedava tou rukou pri ktorej ma lyzicku tak neviem nakoniec co bude ci pravak alebo lavak...
my sme vcera spali styri hodiny do piatej, no vecer isiel spat az po desiatej no nedivim sa mu
ale vstaval o pol siedmej tak som ho dala teraz uz do postele som zvedava ci zaspi....
papa
Upravil(a) stvorlistok (14. 5. 2010 11:02)

Není tady