|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
holky, vim ze uz tu takove tema na starem babinetu bylo a taky vim, ze tu kamcitku kamenovali za jeji nazor, ale presto by me zajimalo, jestli nechavate mimca brecet?
ja to zkousela, nevsimat si chvili male, ale kdyz ona rve porad vic a vic, kdyz si ji nevsimam, pak zacne uplne fialovet a mam obavu aby vzteky neprestala i dychat. nejak nedokazu nechat ji plakat. neni treba stanovena nejaka vekova hranice, kdy uz je to v pohode, nechat ji at se vyrve a sama prestane??
jake s tim mate zkusenosti, rada si prectu, protoze tenhle problem resime kazdou noc.
a nechci aby nekdo nekoho tady odsuzoval za vychovne metody, jo?:-)
Není tady
No pokud se zase bude kamenovat tak si budeme mailovat, jo?
Barunka dneska place cele odpoledne, je napapana, vykakana, vyprdena, ale nezabira nic ani kocarek, noseni a o postylce ani nemluvim. Tak jsem zkusila ji chvilinku nechat, ale je to srdceryvne a navic ona ma ten bolavy krcek, takze to fakt nemuzu, ale vim, ze parkrat zabralo to nevsimani. Ona totiz jakme ma v dohledu, tak place, ale jakmile zmizim, tak za chvili usne (krome dneska).
Není tady
MAKČI MÉ MIMINKO NEPLÁČE, TAKŽE HO NEMUSÍM NECHÁVAT PLAKAT
Ne teD´vážně. Máme to štěstí, že máme pohodové dítě. Někdy vydává takové zvuky, jako když zkouší začínat brečet, ale nějak si to rozmyslí. Ale myslím si taky, že to je tím, jak jsme si ho vychovali...... Byť se to tady někomu nelíbilo, ale nám to přineslo pohodové miminko, které pláče minimálně. Malá opravdu řve snad jen když ji chystáme jídlo a ona je po delším spánku rozmrzelá a hladová. Jinak se směje, někdy myslím až moc - a že dělá srandu z nás 
Víš že mně dneska taky napadlo založit tuto diskuzi 
Není tady
tak to je telepatie:-) a jak jste k takovemu uspechu dosli? ja to predtim necetla, byla jsem v porodnici:-))
Romi, nase mala rve i kdyz zmizime z dohledu, bud spi nebo rve, teda pokud si ji vsimame a mluvime na ni, tak se i smeje a je v pohode, jinak je to havarka. mam obavu, jestli jsme ji trochu nerozmazlili, ale to snad jeste ne.
a nejhorsi je to v noci, to nepomaha ani skakani na balone.
na jeziska jsme dostali knizku cviceni od sestitydennich mimin az po rocni, tak zacnem cvicit, treba to pomuze.
Není tady
No my ted mame noci klidne, tuk, tuk, snad to nezakriknu, ale jinak ji musim cele dny nosit a to je taky zahul.Navic ted nemuzeme ven, protoze jsme obe nemocne, tak jsme zavrene, manzel je na stavbe a ja uz fakt kolikrat nemuzu. Porad do ni liju mlicko, ale jak dopije, tak place a cuca si horlive rucicku, tak zase mlicko, to vyblinka a place. A porad dokola.....
Není tady
Holky jak to tak tady čtu, tak mám pocit, že ten náš klid je taky umělou stravou. Jinak si to nedokážu vysvětlit. my máme nejkrušnější ráno, to malá leží mezi námi na posteli, je po krmení, my oba otočení k ní zády, protože jakmile se otočíme obličejem - vykulí oči, pusu od ucha k uchu a spát nebude. Tak si aspoň žvatlá, nebo pochrupkavá. Pak celé dopoledne leží na letišti , když usne, nechám ji spát, když je vzhůru, tak si povídáme, osvědčily se nám hrací hračky a plyšáci. Ty jsou ji příjemnější na dotyk než chrastítka. Takhle odbíhám vařit, uklízet, šít, k počítači. Občas ji nechám si hrát samotnou, nevadí ji to, někdy myslím, že spinká, nakouknu tam a ona zkoumá plyšáky. Ráda se nechá nosit po bytě, čumákuje z okna, ráda pozoruje a osahává čubiny. malinko krize je tak kolem třetí odpoledne, toje taková nevrlá, ale většinou po nakrmení usíná. Ale není to ten hluboký spánek. Ten nastává většinou kolem sedmé a osmé hodiny. To spí tak do dvou, do tří a pak další krmení tak kolem šesté a to už nespí. Když jsem v jiném pokoji, vím že je nakrmená a suchá, a začne plakat, tak chvilku počkám, jsem si naprosto jistá, že pláč rozeznám, a pak podle toho jednám. Když řvousí více, tak chodím s ní v náručí, miluje houpání v autosedačce, nebo zpívání - začínám si rozpomínat na písničky, zatím si vzpomínám od každé tak na jednu sloku, no bude líp.
I když se možná můj způsob výchovy někomu líbit nebude, nám všem to vyhovuje. Malá je spokojená, určitě by se tolik nesmála, kdyby to tak nebylo. Má svůj režim, díky kterému můžu jít nakoupit, včera jsem byla dokonce s malou v advokátní kanceláři a právník se divil, jak je hodná. Můžu svůj den přizpůsobit jejím zvyklostem - to vše k oboustranné spokojenosti 
Upravil(a) Kamčitka (16. 2. 2006 18:42)
Není tady
Jen názor dětské psycholožky, se kterou jsem se o tomhle před pár lety radila: Rozhodně miminko nenechávat plakat. Prý se sice může "vycvičit", že pak už nepláče, ale zároveň ztrácí jistotu a naplnění základní potřeby matčiny přítomnosti. A tím si tvoří třeba podvědomá traumata do budoucna. Já mám obě dětičky hodně plakací, ale vyplakat jsem je nenechávala nikdy. Naší starší dceři bude 5 let a nevím, jestli je to tím, že jsme se jí snažili zmiňovaná traumata nezpůsobovat, ale možná i proto je z ní teď naprosto pohodové a velmi samostatné dítě. Takže já jsem zastáncem varianty chovat, chovat a chovat, dokud dítě samo nedozraje k tomu, že už to nepotřebuje.
Není tady
Nevím, každý má na to svou metodu, ale já jsem 2 měsíční miminko nikdy nenechala plakat. Já vím, je to náročné, leckdy to už fakt leze na nervy, ale vždy si člověk musí uvědomit, že u tak malého miminka je to jediná možnost komunikace, a dítě pláče, když mu něco chybí-může být napapané, přebalené, ale prostě mu chybí maminka, nechce být samo, bojí se a právě maminka je jeho jediná jistota. Můj názor je, že takhle malé miminko ještě není "vyčůrané", takže nepláče jen tak z nějakého rozmaru. U větších dětí už to pak tak je 
Není tady
Mimi jeste nemam, jsem ted v sestem mesici, ale take si myslim, ze maminka je pro tak male miminko jedina jistota a asi se budu snazit byt s miminkem kdykoliv, kdy bude chtit. Navic budeme v malem byte, takze nechat vyplakat stejne nebude mozne, plac se bude rozlehat celym bytem. Ale je to na kazde mamince, jak se rozhodne. ale je zajimave, ze i to uz je vlastne vychova. Podle me nechat vyplakat ci ne opravdu asi ovlivni to, jake detatko bude, az povyroste.
Není tady
ja s vama souhlasim, ale po dnesni opet proplakane noci uz fakt nevim:-(( nepomaha uz vubec nic, mala je prebalena, nakrmena, nosim ji, houpam ji, proste co se da a ona rve dofialova. nemocna neni, uz mam nekdy pocit, ze si chce proste zakricet. a jak se unavi tak usne
Není tady
Makci a pres den Agi spinka? My se snazime Barcu na noc co nejvice unavit a je fakt, ze se budi uz jenom jednou tak kolem treti ctvrte rano, napije se a spinka dal. My zase mame boje pres den.
Není tady
Já nevím čím to je, ale my taky naštěstí přes den. V noci spí jako dudek. Spí Makči přes den jinde než v noci?
Není tady
Mishko, omlouvám se předem, že se vám holky pletu do diskuze, ale nemáš nějaké jiné fotečky Verunky, pořád se na ní chodim dívat, je krásňučká.......
Leidea@seznam.cz
Romco, Makci a Kamcitko, klidně mi taky prosím pošlete, jestli vám to nevadí... jsem strašně zvědavá na ty vaše mrňousky...
Díky
Není tady
Romco, děkuji, je úžasná a těch vlásků...
Co já bych dala za miminko.....
Není tady
Makčo, a když si malou v noci vezmeš k sobě do postele a necháš jí prso vždycky do té doby, dokud neusne, tak to taky nefunguje?
Není tady
Leideo moc děkuji za kompliment, klidně se pleť do diskuze, foto jsem ti poslala a přidala tě do kontaktů, abych ti každou novou hezkou fotečku poslala. Jak dlouho se snažíš?
Není tady
no jo Makčo Maya má pravdu, já ji taky musím ukojit do spánku, a musím kojit po tmě, jinak ji něco zaujme a už nechce chroptit 
Není tady
Kojeni v posteli je u nas nepripustne, protoze Bara se nikdy neodcucne a duda a duda a nespi...................Takze se snazime prekonat syndrom postylky :-))
Není tady
no jednou přestane dudat ne? Syndrom postýlky překonáváme večer, aby tam usínala, ale v noci se pak nechá přenést, protože je tak ududaná, že spí jako miminko 
Není tady

makco a nebrečí proto, že nemůže usnout? Takovýhle problémy jsme měli s Dominikem kolik měsíců, prostě chtěl spát a buď nemohl usnout, nebo nechtěl jít spát a snažil se vydržet vzhůru. To myslim tak, že někdy se dětem chce spát, ale oni nechtěj z nějakýho důvodu jít spát (jako když se ti chce spát, ale přemáháš se abys třeba dokoukala film) a to je dost rozčiluje a řvou. U nás to tak bylo
Není tady
no mala uz s nama v posteli i spi, v kosi nechce vubec byt, takze spime tri, prso nezuzla ale hned se prisaje kamkoli, nejen na bradavku, je to kliste, no a pak se prepije a krouti se, protoze ji boli brisko.
pres den moc nespi, to jen tak 4 hodky kdyz jdem ven a pak ji necham v kocaru na chodbe, problem je v tom, ze jak nespi v noci, tak pak jak k ranu usne, tak spi az do dvanacti.
ted mi tu prijela na pomoc mamka a rika ze mozna breci, ze je ji zima, tak nevim
a dneska jedem pro postylku, tak snad ji tam naucime
Petro, je mozne ze chce spat ale nejde ji to
Leidea, fotky posilam:-))
Není tady
Ahoj holky, tak to je odvážný dotaz, po tom co se strhlo na starém babinetu, když jsem se odvážila zeptat ostatních maminek na to samé :-)
Miminko jsme nenechávali plakat, protože mám to štěstí, že i tatínek je doma, tak má vždycky někdo čas ho pochovat. A teď už ani neplačká, ale stále chce být s námi a povídat si . Nikdy není sám.
Není tady