29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem se konecne dostala k tomu napsat kratkou slohovku. Mala spinka, tak toho vyuziju
Termin porodu jsem mela 27.2. ale nic se nedelo, kazdy druhy den monitor a kontrola a porad jsem slysela to stejne - nic se nedeje, kompletne zavrena. Prenaset Vas nechame 10 maximalne 14 dni.
A tak jsem doma cekala a cekala.
Ve ctvrtek 4.3. jsme se s manzou vecer divali na doktora z hor. Trosku me bolelo bricho, ale to bylo v poslednich tydnech normalni, takze jsem tomu neprikladala zadnou vahu.
Kolem 22.hodiny jsme sli spat a to prisla prvni kontrakce. Jelikoz jsem nevedela, jestli je prava nebo ne, tak jsem manzovi poprala dobrou noc a nic mu nerikala. Prvni hodinu kontrakci jsem stravila vedle manzi v posteli. Ale rozcilovalo me, ze tam nemam hodiny a nemuzu koukat po kolika minutach chodi. A hlavne byly docela nesnesitelne vleze. Ve 23.hodin jsem se premistila do koupelny a zacala psat intervaly. Rozhodne to nebylo 10 minut, ale zacinala jsem nekde mezi 7-8 minutami. A to nam na kurzu rikali, az budou po 10-ti munutach, hura do porodnice. Jeste jsem sla skladat pradlo, aby byl vsude poradek a hezky psala intervaly. Rikala jsem si, ze kolem 00.30 probudim manzu, protoze uz pomalu jsem se blizila ke kontrakcim po 6-ti minutach a doma jsem rodit neminila.....
Manze se ale nejak vzbudil sam a ptal se, co delam v kuchyni, tak jsem mu oznaila, ze uz je to tu a ze teda pojedeme. On to bral sportovne, sel do sprchy, oholit se atd.... Ja zatim zalezla do vany. On me pozoroval a rikal, ze vypadam uplne odrelexovane, jestli jsou to ty spravny???? No jak to mam vedet, kdyz to je prvni porod???
A tak jsme vyrazili, kolem 02.00 jsme byli v porodnici, kontrakce po 3-4 minutach, jsem nezvladla ani cestu od auta k prijmu bez kontrakce.
PA mi natocila monitor a koukla na me a rika - otevrena na 6 centimetru, jdeme na sal. Takovou rychlost, jako jste nasadila, to vypada, jak by to bylo uz pate dite.... no v tu chvili mi to vtipne nepripadalo. Jeste se me ptala, co chci k snidani, k obedu, veceri, myslela jsem, ze ji prastim, vubec jsem neposlouchala, co je k jidlu a bylo mi to fuk. Tak jsem ji nejak vysoukala, ze k obedu jablkovy strudl a k veceri krupicovou kasi.... Druhy den jsem se divila.
Epidural ani klistyr jsme uz nestihli..... Na sala mi praska voda, povoden neuveritelna, jelikoz jsme byli sami, tak manza sel pro PA, jestli je vse v poradku.
A pak jsem mohla uz tlacit, nevim, na kolikrat,ale pamatuji si, ze mi PA rika, kontrakce jsou slabsi a slabsi a mezitim moc dlouhe prestavky, budete muset slezt a trosku chodit a cvicit. Tak jsem se na ni podivala, zakroutila hlavou, ze me teda z toho stolu nikdo nedostane a pri dalsi kontrakci jsem fakt zabrala.....
Natalka se narodila ve 4.08, mela 50 cm a vazila 3.540.
Manza tam byl celou dobu se mnou, i kdyz puvodne nechtel, mezi kontrakcema me drzel za ruku, pri kontrakcich radsi ne. Pozdeji mi rikal, ze mu stacilo se divat, jak morduju matraci a polstar, tak mi radsi jeho ruku nedaval. Mezi kontrakcema mi podaval vodu, coz mi dost pomohlo a byla jsem rada, ze tam byl. On nakonec taky.
Chtela bych vsem poprat takovy rychly porod, jako jsem mela ja.
Chtela bych podekovat vsem babinetkam za podporu, samozrejme memu manzelovi, ktery se o nas prvnich 14 dni krasne staral. Ted mi je jen lito, ze uz musi pracovat a nemuze si male uzivat jako ja. Kdyz se na ni dneska divam, nechapu, jak mohlo byt neco tak velikeho schovane v brisku a vubec projit celym porodem.... Priroda to dobre zaridila
A jeste jedna fotka ze vcerejska.....
Není tady
Verco krasne napsane, je videt, ze jsi si porod uzila, melas to fakt rychle Mala je naprosto kouzelna
Není tady
Veru, slohovka a porod... já chciiiiíííí taky takový
Ať je malá pořád takové sluníčko.
Není tady
Veru, slohovka je , porod jsi měla krásný, jen závidět
a Natálka je kouzelný sluníčko
Přeju Vám ať je těch kouzelných úsměvů víc a víc
Není tady
teeeda shltla jsem slohovku jedním dechem a fakt super porod závidíííím!
a malá je vážně kouzelně vysmátá! takže gratuluji!!! a hodně zdravíčka!!!
Není tady
Veru, moc pěkná slohovka .
Není tady
Verco, moc kraaaaasne se to cte. A jelikoz jsem take prvorodicka, tak budu tajne doufat, ze nam to s Drobkem pujde stejne rychle jako tobe . A mala je kouzelna - a jak se naaadherne smeje
Není tady