|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
přeji vám všem hezký den, dnes jsem díky holčičce potkala 87 letou paní, něco známého mi připomněla, laskavost v srdci. Je mi ted moc příjemně na duši.
Není tady
Miluš napsal(a):
Wiki napsal(a):
Protože je neznám osobně a vím o jejich činech jen zprostředkovaně, táhne mě to spíše k takovým těm "obyčejným" lidem, které poznám osobně a musím před nimi smeknout
Keď bol pápež Ján Pavol II na Slovensku bola som mu veľmi blízko. Z toho človeka vyžarovalo niečo, čo neviem popísať - to nebola len láska a dobro, to bolo niečo duchovné, akoby hladil dušu a každý kto mu bol blízko plakal, vrátane mňa. I keď bol známy, pre mňa to bol obyčajný človek s neobyčajnou múdrosťou a láskou. Ale poznám i takých, o ktorých píšeš a tiež sa pred nimi skláňam. Možno títo ľudia sú odpoveďou na otázku, ktorú tu položil DaiTerr.
Tomu věřím, že někdo má v sobě takovou sílu, takové "něco", co člověka donutí k slzám.
Já se trošku bráním církvi jako takové - tam mám docela blok. Protože tam se ukrývá taky mnoho zla a pokrytectví atd ...pochopitelně jsou tam i úžasní lidé, o tom vůbec nepochybuju.
Mariposo, vždyť Miluš píše, že to "bol obyčajný človek...", nijak z něj nedělá nadčlověka.. A ono fluidum v sobě každý rozhodně nemá. Nebo dejme tomu že má, ale neotevře ho či nepustí, tudíž ho nemůžeme cítit. Takže ho zmanifestované nemá.
Není tady
PavlaH napsal(a):
přeji vám všem hezký den, dnes jsem díky holčičce potkala 87 letou paní, něco známého mi připomněla, laskavost v srdci. Je mi ted moc příjemně na duši.
Někdy stačí se podívat někomu do očí a mám jasno..
Všimla jsem si když fotím, že láska v očích změní výraz natolik, že ošklivý člověk je prostě krásný. Když chci mít pěknou fotku (kohokoliv), tak ho donutím "milovat" fotoaparát.
A pokud to člověk dokáže jen tak, sám od sebe, nejen při tom focení...tak to je nádhera

Není tady

Wiki,
tleskám (chybí tu tleskací smajlík) k tomu postřehu u focení "milovat foťák" to musím taky použít
Taky jsem jednou potkala neznámeého dědouška, jen jsme kolem sebe prošli a podívali se do očí.... ten měl tak nádherné oči- jako kdyby v nich byl obsažen Život sám. Dodnes na ně nezapomenu, vlídný, hluboký, moudrý pohled. A jako bonus je měl blankytně modré 
Není tady
Takové lidi, říkám - od přírody dobré - ze kterých dobrota září na dálku, jsem zatím potkala dva. Jedním je teta mého BM a druhý - to byla jedna úžasná babinetka, která už mezi námi není. Ale je stále blízko, jak říkala paní na obřadu. Neodešla, je jenom ve vedlejší místnosti. A když zavolám, tak mě uslyší. Volám Meyo, a zdravím tě. Mám tě ráda. Děkuji, že jsem tě mohla poznat. 

Lidičky, máte někdo zkušenost s nošením kamene chalcedonu? Mám přívěšek na krku. Jasně, že jsem si na netu něco o něm našla, ale chtěla bych se od někoho zkušenějšího dozvědět víc. A taky jsou spolu s ním tři malé olivíny. Tak by mě zajímalo jak se spolu snáší popřípadě ovlivňují. Díky 
Není tady
majkafa napsal(a):
Netušila jsem, že nevinný fejeton skvělé spisovatelky bude Blossom iritovat natolik, že ji dokonce přivede k založení vlákna na duchovním, kde nevinný fejetonek odsoudí. :-)
Jestlize v jinem nazoru vidi jeden clovek odsouzeni,je to proto ze sam nazor toho druheho neprijima.
Co Vy na to duchnatka?
Není tady
hirondel, těší mě, že jsem vůči tobě odolná a že ve mně tvé příspěvky nevyvolávají téměř žádné pocity, jen vnímání, že existují.
Btw už se dlouho neozval tvůj Hyde - mariposa. Cos s ní udělala? Teda ne že by mě to nějak zvlášť zajímalo, jen jsem si tuhle vzpomněla, že už jsi dlouho nepsala jako mariposa. 
majkafa napsal(a):
hirondel, těší mě, že jsem vůči tobě odolná a že ve mně tvé příspěvky nevyvolávají téměř žádné pocity, jen vnímání, že existují.
Gratuluju

Není tady
majkafa napsal(a):
Btw už se dlouho neozval tvůj Hyde - mariposa. Cos s ní udělala? Teda ne že by mě to nějak zvlášť zajímalo, jen jsem si tuhle vzpomněla, že už jsi dlouho nepsala jako mariposa.
Těpic Majko
to je ale vážně náhodička
Tak Ti mě zničehonic napadlo podívat se po dlouhý době na babinec co je novýho a co tu nevidím?
Všechno při starym, stejná lajna jako naposledy
Ještě stále žiješ v přesvědčení, že lidi se potřebují vydávat za někoho jinýho než kým jsou? Hm, hmmmmmmmmmm
Nech to už plavat, vždyť by Ti to mohlo být úplně jedno 
Není tady
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Btw už se dlouho neozval tvůj Hyde - mariposa. Cos s ní udělala? Teda ne že by mě to nějak zvlášť zajímalo, jen jsem si tuhle vzpomněla, že už jsi dlouho nepsala jako mariposa.Těpic Majko
Tak Ti mě zničehonic napadlo podívat se po dlouhý době na babinec co je novýho a co tu nevidím?
Ještě stále žiješ v přesvědčení, že lidi se potřebují vydávat za někoho jinýho než kým jsou? Hm, hmmmmmmmmmm

Mari ahoj,
vis jak to s lidma byva? Jak mysli ,takove to pro ne je skutecne. 
Vid majkafka?
Není tady
majkafa napsal(a):
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Btw už se dlouho neozval tvůj Hyde - mariposa. Cos s ní udělala? Teda ne že by mě to nějak zvlášť zajímalo, jen jsem si tuhle vzpomněla, že už jsi dlouho nepsala jako mariposa.Těpic Majko

Není tady
hirondel napsal(a):
Mari ahoj,
vis jak to s lidma byva? Jak mysli ,takove to pro ne je skutecne.
Vid majkafka?
Ahoj Hirondel
Je to takove jake to je 
Není tady
a jake to vlastne jeeee? 
Není tady
hirondel napsal(a):
majkafa napsal(a):
Netušila jsem, že nevinný fejeton skvělé spisovatelky bude Blossom iritovat natolik, že ji dokonce přivede k založení vlákna na duchovním, kde nevinný fejetonek odsoudí. :-)
Jestlize v jinem nazoru vidi jeden clovek odsouzeni,je to proto ze sam nazor toho druheho neprijima.
Co Vy na to duchnatka?
Ahoj, Hirondel
Já myslím, že holky si jenom nerozuměly. Bombecková píše úžasně, tak se nedivím Majkafě, že od ní chtěla v dobré víře použít nějaké to povzbuzení, i když jistě sama zná slabiny té úvahy, ale to v tu chvíli nebylo důležité. A Blossom zabrala právě na ty slabiny a chtěla si to vyjasnit s ostatníma, nemám z toho dojem, že by byla zabejčená ve svým názoru, nebo že by to chtěla Majkafě nandat, to ne, jen to napsala tak zvostra, jak to asi cítí, že ji takový moudra prostě s..ou. Majkafa to pak mohla vnímat osobně jako napadení za pochybný názor. Blossom neodsoudila gesto ani jeho formu. Jen coby rozumový (aspoň ji tak vnímám) typ šla po podstatě tvrzení (a protože správně cítila, že se nehodí k tématu, založila vlákno jinde) a to se jí velmi nelíbilo, tak to chtěla rozebrat.
Tak takhle to vidím. Jenom jako nedorozumění 
Není tady
haiel napsal(a):
Ahoj, Hirondel
Já myslím, že holky si jenom nerozuměly. Bombecková píše úžasně, tak se nedivím Majkafě, že od ní chtěla v dobré víře použít nějaké to povzbuzení, i když jistě sama zná slabiny té úvahy, ale to v tu chvíli nebylo důležité. A Blossom zabrala právě na ty slabiny a chtěla si to vyjasnit s ostatníma, nemám z toho dojem, že by byla zabejčená ve svým názoru, nebo že by to chtěla Majkafě nandat, to ne, jen to napsala tak zvostra, jak to asi cítí, že ji takový moudra prostě s..ou. Majkafa to pak mohla vnímat osobně jako napadení za pochybný názor. Blossom neodsoudila gesto ani jeho formu. Jen coby rozumový (aspoň ji tak vnímám) typ šla po podstatě tvrzení (a protože správně cítila, že se nehodí k tématu, založila vlákno jinde) a to se jí velmi nelíbilo, tak to chtěla rozebrat.
Tak takhle to vidím. Jenom jako nedorozumění
Ahoj Haiel,
ano, i ja osobne to cele vnimam jeste trochu zapleteneji. Ale opravdu souznim s Tvym nazorem ze je to cele nedorozumeni.
Zrovna dnes vecir jsem si to znovu cele cetla a stacila jsem si vsimnout hodne detailu. 
Ja sama dobre vim jak slozite je se pokusit vyjadrit tak aby to vsichni chapali stejne a tedy aby nas pojmy ktere pouzivame ruzne nematly. 

Není tady
hirondel napsal(a):
...
Ahoj Haiel,
ano, i ja osobne to cele vnimam jeste trochu zapleteneji. Ale opravdu souznim s Tvym nazorem ze je to cele nedorozumeni.
Zrovna dnes vecir jsem si to znovu cele cetla a stacila jsem si vsimnout hodne detailu.
Ja sama dobre vim jak slozite je se pokusit vyjadrit tak aby to vsichni chapali stejne a tedy aby nas pojmy ktere pouzivame ruzne nematly.
Přesně tak. Na jednu stranu je to škoda, když ze slov se stanou šavle mezi lidmi, kteří by si jinak notovali, na druhou stranu - je opravdu tak důležité snažit se být srozumitelný?? Když každý má sklon vidět jen to své...? Víš, jak to myslím.. Jen taková řečnická otázka 
Není tady
haiel napsal(a):
Přesně tak. Na jednu stranu je to škoda, když ze slov se stanou šavle mezi lidmi, kteří by si jinak notovali, na druhou stranu - je opravdu tak důležité snažit se být srozumitelný?? Když každý má sklon vidět jen to své...? Víš, jak to myslím.. Jen taková řečnická otázka
Haiel,tahle otazka je pozoruhodna. 
Dala me prostor neco otevrene priznat. Tenkrat ,pred nejakym casem zpet,me opravdu zalezelo na tom pokusit se byt srozumitelna. Nebot jsem jeste v te dobe nevedela ze tohle zkouset je jako zkouset prekrocit svuj vlastni stin jak se rika.
To zaplaeni pro to pokusit se vyjadrit srozumitelne (i nevyslovitelne veci) bylo velike.Prave dnes a ted souhlasim s Tebou ze to je jako pisek propadajici mezi prsty. Nelze to tak snadno udelat neb jak rikas= kazdy vidi-cte,citi,vnima atd. podle sebe.

Není tady
hirondel napsal(a):
a jake to vlastne jeeee?
Otázečka
Konkrétně s tím na co jsem reagovala (Majkafa a její obsese, že dva lidi jsou jednim a tím samým člověkem) je to tak, že se zdá, že je to stále takové jaké to bylo před nějakým časem. Zdá se, že si Majkafa drží tuhle myšlenku stále ve své hlavě. Ještě ji nedokázala zanechat a jít dál
Můj pohled na to co tu čtu.
Co mě je ale nepochopitelné je skutečnost, že s tím přesvědčením Majka už dlouhodobě žije a nedělá (třeba dělá, ale není to vidět) nic pro to, aby tomu přišla na kloub. Nemůžu prostě vážně uvěřit tomu, že někdo tak ustrnul v myšlence, že mariposa a hirondel je jeden člověk, když není
Je to prostě vykonstruovaná iluze, ale není to ta pravá skutečnost.
Není tady
mariposa napsal(a):
Co mě je ale nepochopitelné je skutečnost, že s tím přesvědčením Majka už dlouhodobě žije a nedělá (třeba dělá, ale není to vidět) nic pro to, aby tomu přišla na kloub. Nemůžu prostě vážně uvěřit tomu, že někdo tak ustrnul v myšlence, že mariposa a hirondel je jeden člověk, když není
Je to prostě vykonstruovaná iluze, ale není to ta pravá skutečnost.
To bude nejspis tim ze prijit tomu na kloub neni snadna vec. 
Není tady