|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jasně.. nikdo nedokáže říct, kde duchovno končí a kde začíná neduchovno.
Myslím, že i přesto, že si vyjasňujeme názory, tak to může probíhat slušnou formou. Bez urážení a bez posílání někoho do... hvězdiček...
Není tady
Souhlas Wiki 
Nekdo si ale nemuze pomoci a ty urazky do toho da.
Kde zacina a konci duchovno bych si ja netroufla rikat, Anda ale psala, ze na duchovnim chatu se ma psat duchovne, zajimalo me tedy co to znamena. Odpoved jsem zatim nedostala 
A to se neptam na nic osobniho, jen prosim o vysvetleni slova, ktera Anda sama pouzila, jsou to jeji slova a tykaji se tech kteri tu chatuji. Kdyz se veci vysvetli hned na zacatku, nemusi pak koncit banem ani nicim podobnym 
Není tady
Promiňte, že na chvilku změním vaše téma, ale trošku se vrátím na trojku tohodle četování .
Děvčata, Daphne to napsala za mně, a Viki to tady připustila, myslela jsem celkově ostřejší reakce Viktorky , které jsem tu četla, co chodím na Babi.
Vějířovko, ten souhrn se ti podařil hezky , vážně, jen jsi asi neudělala základní věc. Totiž otevřít zmíněný odkaz týkající se Sklenářky a projít si objektivně nabídku.
Neutrální člověk se by alespoň jedné či dvou aktivit zúčastnil rád, za příznivého souběhu dalších okolností
( Vzdálenost- doprava, volný čas, finanční možnosti, bo jídlo , bydlení a cestu účastníkovi nikdo nezaplatí)
Pandořina školička je tam jako jedna z aktivit a tu jsem , tuším, vůbec nevyjmenovala, takže opět- mnoho povyku pro nic.
Není tady
Wiki napsal(a):
VL - to bylo upřímné.
Chci se zeptat, proč se ti tento svět nelíbí?
Je mnoho duvodu, a myslim, ze neni nutne to zde rozebirat. Treba nedostatek kontra prebytek (mezi lidma), podvody, poklesla moralka, nespravedlnost (soudnictvi), nevrazivost mezi lidma..., tak, vseobecne... jako u mnoha jinych
Když jsem ale pochopila, že svět si dělám sama, tak jsem "si ho" upravila a udělala podle svého. Ty zřejmě děláš to samé- pokud jsem tě správně pochopila.
Da se to tak rict. Vyclenila jsem se "z toho, co se mi prici", a nezucastnuju se toho. Hledat vlastni zpusob, jak z toho ven, jsem vzdala po probadani ruznych "svetonazoru" - ani jeden me totiz neuspokojil a neuklidnil. A pak jsem poznala, ze "kdosi uz to, co me plne vyhovuje", vymyslel. Stejne jako mnozi jini, kteri se zhledli zas ve "svych milovanych svetonazorech"
A jsi spokojená? Povedlo se ti to? Potřebuješ se s někým (něčím) ztotožnit?
Ano. Ano. Ne.
Je to důležité?
Nevim, co mas presne na mysli, ale prdpokladam, ze tato otazka navazovala na tu predchozi, teda o potrebe s nekym se ztotoznit, kde jsem odpovedela NE. Takze ztotoznit se s nekym neni dulezite, ale ujasnit si sam sobe, po cem touzis, to je nesmirne dulezite, snad nejdulezitejsi ze vseho, pac kdyz nevis, co chces, mas ze zivota chaos...
VL je vážně vymykající se, proto pro mě zajímavá
...
se tady rdim a jsem v rozpacich..., ale ja jsem se s tim nikdy netajila, ze to o sobe vim, jenom jsem s tim dost velkou cast zivota mela jakesi problemy, no, ver, ze mi to bylo spis na obtiz, nez ku prospechu...
... mohla bych se zeptat na základní principy této víry? Co tě tam oslovilo?
Zakladni princip,... no coby? Studium a pochopeni Bible a jejiho poselstvi. To je zakladni princip. A co me oslovilo? Kdyz jsem pochopila, ze takhle jsem byla vychovana, a ze ty zasady, ktere mi rodice vstepovali, urcil Buh (to mi rodice z nejakeho duvodu najevo nedali - uz po tom nepatram), a ze se mam toho jeste spoustu dalsiho dozvedet... Proste to bylo fajn a prijemny... Uz nevim, co vic dodat...
Není tady

Salaam aleikum vespolek
Hecká debatka. Smí sem i muslimové ? ... 

Není tady
Heluška napsal(a):
... otevřít zmíněný odkaz týkající se Sklenářky a projít si objektivně nabídku.
Neutrální člověk se by alespoň jedné či dvou aktivit zúčastnil rád, za příznivého souběhu dalších okolností
( Vzdálenost- doprava, volný čas, finanční možnosti, bo jídlo , bydlení a cestu účastníkovi nikdo nezaplatí)
Pandořina školička je tam jako jedna z aktivit a tu jsem , tuším, vůbec nevyjmenovala, takže opět- mnoho povyku pro nic.
Konec tveho prispevku nechapu vubec... ale zajima me to vytucnene: Jak jsi na takove konstatovani prisla? Ja si myslim, ze treba v tehle otazce (ekozivot, nebo co to je), jsem naprosto neutralni - pac nejsem ani odpurce, ani nadsenec... a presto me "zucastnit se" nelaka a nezajima... a vubec ne kvuli nejake Pan - nepan, ale proste "ja bych se rada neutralne zucastnovala na necem jinem"... a neni vubec podstatne na cem. Net i svet nabizi spousty a spousty akci, o ktere nemam naprosto zadny zajem, a ty urco taky ne... tak proc zrovna "odmitnuti Sklenarky" se tady povazuje pomalu za zlocin? Ptam se naprosto bez umyslu rejpat, provokovat, vyjadrovat se ostre ci co vsecko se mi tu pripisuje... 
Není tady
DarkAngel napsal(a):
Salaam aleikum vespolek
Duchovne zalozeni jo... 
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
DarkAngel napsal(a):
Salaam aleikum vespolek
Duchovne zalozeni jo...
Tak dobře nevěřící ! Tady máte ode mě jeden verš. Súra 4:3
"Bojíte-li se, že nebudete spravedliví k sirotkům. . . berte si za manželky ženy takové, které jsou vám příjemné, dvě, tři a čtyři; avšak bojíte-li se, že nebudete spravedliví, tedy si vezměte jen jednu nebo ty, jimiž vládnou pravice vaše. A tak se nejlépe vyhnete odchýlení."
Není tady
mariposa napsal(a):
Nekdo si ale nemuze pomoci a ty urazky do toho da.
Anebo je tam někdo naopak čte 
Viki - svět nikdy nebyl nějaké zvlášť rajské místo. Anebo naopak byl.... to záleží přece na tom, jestli vidíš to, co (ještě) nemáš, nebo naopak to, co (ještě) máš.
Není tady
lupina montana napsal(a):
...Viki - svět nikdy nebyl nějaké zvlášť rajské místo. Anebo naopak byl.... to záleží přece na tom, jestli vidíš to, co (ještě) nemáš, nebo naopak to, co (ještě) máš.
Vidim, co mam a tesim se na to, co jeste mit budu... Jo, a svet BYL rajskym mistem az do te doby, nez ta ma zvedava jmenovkyne zacla vymejslet a zatouzila po "zakazanem ovoci"... 
Není tady
DarkAngel napsal(a):
...Tak dobře nevěřící ! Tady máte ode mě jeden verš. Súra 4:3
"Bojíte-li se, že nebudete spravedliví k sirotkům. . . berte si za manželky ženy takové, které jsou vám příjemné, dvě, tři a čtyři; avšak bojíte-li se, že nebudete spravedliví, tedy si vezměte jen jednu nebo ty, jimiž vládnou pravice vaše. A tak se nejlépe vyhnete odchýlení."
To ale nemas z Bible, ze ne? A kerej ty ses, spravedlivej, nebo spravedlivej k sirotkum? 
Upravil(a) ViktorkaLove (22. 3. 2010 23:08)
Není tady

Heluška napsal(a):
Promiňte, že na chvilku změním vaše téma, ale trošku se vrátím na trojku tohodle četování .
Děvčata, Daphne to napsala za mně, a Viki to tady připustila, myslela jsem celkově ostřejší reakce Viktorky , které jsem tu četla, co chodím na Babi.
Vějířovko, ten souhrn se ti podařil hezky , vážně, jen jsi asi neudělala základní věc. Totiž otevřít zmíněný odkaz týkající se Sklenářky a projít si objektivně nabídku.
Heluško, odkaz na Sklenářku je vlastně reklama a ta, tuším, není povolena. Jsou to placené kurzy. Kdyby sem každý dával reklamy na své akce, tak už by nezbyl žádný prostor na diskuzi.
Není tady
Vějířovko, a co v rámci objektivity odkaz na už zveřejněný příspěvek? Nebo vlastně vlákno to bylo, myslím....To by bylo bývalo šlo, ne? Pokud vím, nikdo to nemazal ani neprotestoval, proběhla diskuse.....jsi teď trošku papežštější než papež. 
Není tady

Daphné napsal(a):
Vějířovko, a co v rámci objektivity odkaz na už zveřejněný příspěvek? Nebo vlastně vlákno to bylo, myslím....To by bylo bývalo šlo, ne? Pokud vím, nikdo to nemazal ani neprotestoval, proběhla diskuse.....jsi teď trošku papežštější než papež.
Já ti nerozumím, Daphné - fakt (vysvětlíš mi to ?)
Není tady

DarkAngel napsal(a):
Salaam aleikum vespolek
Samozřejmě, pokud nám nebudou říkat, že jsme nevěřící 
Není tady

Wiki napsal(a):
Myslím, že i přesto, že si vyjasňujeme názory, tak to může probíhat slušnou formou. Bez urážení a bez posílání někoho do... hvězdiček...

Není tady

DarkAngel napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
DarkAngel napsal(a):
Salaam aleikum vespolek
Duchovne zalozeni jo...
Tak dobře nevěřící ! Tady máte ode mě jeden verš. Súra 4:3
Prosím, můžeš mi to přeložit do trošku srozumitelnější podoby?
Není tady

Wiki napsal(a):
No, ono se dá duchovně hovořit o éterické duši, ale i o tom nejpřízemnějším, třebas o houvně 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Je to reakce na tvůj předešlý příspěvek, určený Helušce. Odvoláváš se v případě Sklenářky na nedovolenou reklamu,tak jsem ti chtěla připomenout, že tu na to téma proběhla i diskuse a nikdo z těch, co tu hlídají diskuse, nijak nezasáhl. Proto ta poznámka. Pravda je, že mě takový způsob argumentace, jaký praktikuješ, trochu zlobí ( protože si myslím, že to nemáš zapotřebí, dělat takovéhle tanečky a úkroky), ale já už se s tím vyrovnám. 
Není tady

Daphné napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Je to reakce na tvůj předešlý příspěvek, určený Helušce. Odvoláváš se v případě Sklenářky na nedovolenou reklamu,tak jsem ti chtěla připomenout, že tu na to téma proběhla i diskuse a nikdo z těch, co tu hlídají diskuse, nijak nezasáhl. Proto ta poznámka. Pravda je, že mě takový způsob argumentace, jaký praktikuješ, trochu zlobí ( protože si myslím, že to nemáš zapotřebí, dělat takovéhle tanečky a úkroky), ale já už se s tím vyrovnám.
Ta diskuze o Sklenářce vypadala jako skrytá reklama. Pár lidí se ptalo Pan, zda je s tím projektem nějak svázaná, že je tak propaguje. Ona tvrdila, že ne, ale teď se zdá, že ano.
Reklamy jsou celkově protivné, protože jsou agresivní a něco ti vnucují, proto by to na diskuzním vláknu nemělo být.
Není tady

DaiTerr napsal(a):
DarkAngel napsal(a):
Salaam aleikum vespolek
Dai, oni Ti to už říkali ? 
Není tady

Viktorko, přečetla jsem si Tvůj odkaz na Matouše. Ted nemohu najít, v jaké souvislosti jsi to uváděla. 
Není tady

Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
DarkAngel napsal(a):
Salaam aleikum vespolek
Dai, oni Ti to už říkali ?
Kdybys četla, tak se neptáš..
zkus třeba příspěvek 33..
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Viktorko, přečetla jsem si Tvůj odkaz na Matouše. Ted nemohu najít, v jaké souvislosti jsi to uváděla.
O pronasledovani (odsouzeni, nepochopeni, vysmechu) lidi vericich v Boha...
Není tady
pomněnka napsal(a):
Wiki napsal(a):
Myslím, že i přesto, že si vyjasňujeme názory, tak to může probíhat slušnou formou. Bez urážení a bez posílání někoho do... hvězdiček...No, ono se dá duchovně hovořit o éterické duši, ale i o tom nejpřízemnějším, třebas o houvně
Samo, protože to houno má taky ducha, ne? Všechno je totéž, všechno je jedna hmota....i to houno tak musíme brát..? Ne?
No a JÁ o tom tedy neěco VÍM, všechny "naše" (z dvou psů) sbírám, již 8let, obzvláště pečlivě u nás na vsi...tedy všechna mi prošla rukama...
Není tady