Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 22. 3. 2010 18:17

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT: duchovní - č. 4

Jasně.. nikdo nedokáže říct, kde duchovno končí a kde začíná neduchovno.
Myslím, že i přesto, že si vyjasňujeme názory, tak to může probíhat slušnou formou. Bez urážení a bez posílání někoho do... hvězdiček...sad

Není tady

#27 22. 3. 2010 19:57

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Souhlas Wiki smile
Nekdo si ale nemuze pomoci a ty urazky do toho da.
Kde zacina a konci duchovno bych si ja netroufla rikat, Anda ale psala, ze na duchovnim chatu se ma psat duchovne, zajimalo me tedy co to znamena. Odpoved jsem zatim nedostala smile
A to se neptam na nic osobniho, jen prosim o vysvetleni slova, ktera Anda sama pouzila, jsou to jeji slova a tykaji se tech kteri tu chatuji. Kdyz se veci vysvetli hned na zacatku, nemusi pak koncit banem ani nicim podobnym wink

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#28 22. 3. 2010 21:03

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Promiňte, že na chvilku změním vaše téma, ale trošku se vrátím na  trojku tohodle četování .

Děvčata, Daphne to napsala za mně, a Viki to tady připustila, myslela jsem celkově ostřejší reakce Viktorky , které jsem tu četla, co chodím na Babi.
Vějířovko, ten souhrn se ti podařil hezky , vážně, jen jsi asi neudělala základní věc. Totiž otevřít zmíněný odkaz  týkající se Sklenářky a projít si objektivně nabídku.
Neutrální člověk se  by alespoň jedné či dvou aktivit zúčastnil rád, za příznivého souběhu dalších okolností
( Vzdálenost- doprava, volný čas, finanční možnosti, bo jídlo , bydlení a cestu účastníkovi nikdo nezaplatí)
Pandořina školička je tam jako jedna z aktivit a tu jsem , tuším, vůbec nevyjmenovala, takže opět- mnoho povyku pro nic.

Není tady

#29 22. 3. 2010 22:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Wiki napsal(a):

VL - to bylo upřímné.
Chci se zeptat, proč se ti tento svět nelíbí?

Je mnoho duvodu, a myslim, ze neni nutne to zde rozebirat. Treba nedostatek kontra prebytek (mezi lidma), podvody, poklesla moralka, nespravedlnost (soudnictvi), nevrazivost mezi lidma..., tak, vseobecne... jako u mnoha jinych

Když jsem ale pochopila, že svět si dělám sama, tak jsem "si ho" upravila a udělala podle svého. Ty zřejmě děláš to samé- pokud jsem tě správně pochopila. smile

Da se to tak rict. Vyclenila jsem se "z toho, co se mi prici", a nezucastnuju se toho. Hledat vlastni zpusob, jak z toho ven, jsem vzdala po probadani ruznych "svetonazoru" - ani jeden me totiz neuspokojil a neuklidnil. A pak jsem poznala, ze "kdosi uz to, co me plne vyhovuje", vymyslel. Stejne jako mnozi jini, kteri se zhledli zas ve "svych milovanych svetonazorech"

A jsi spokojená? Povedlo se ti to? Potřebuješ se s někým (něčím) ztotožnit?

Ano. Ano. Ne.

Je to důležité?

Nevim, co mas presne na mysli, ale prdpokladam, ze tato otazka navazovala na tu predchozi, teda o potrebe s nekym se ztotoznit, kde jsem odpovedela NE. Takze ztotoznit se s nekym neni dulezite, ale ujasnit si sam sobe, po cem touzis, to je nesmirne dulezite, snad nejdulezitejsi ze vseho, pac kdyz nevis, co chces, mas ze zivota chaos...

VL je vážně vymykající se, proto pro mě zajímavá

...rodna se tady rdim a jsem v rozpacich..., ale ja jsem se s tim nikdy netajila, ze to o sobe vim, jenom jsem s tim dost velkou cast zivota mela jakesi problemy, no, ver, ze mi to bylo spis na obtiz, nez ku prospechu...

... mohla bych se zeptat na základní principy této víry? Co tě tam oslovilo?

Zakladni princip,... no coby? Studium a pochopeni Bible a jejiho poselstvi. To je zakladni princip. A co me oslovilo? Kdyz jsem pochopila, ze takhle jsem byla vychovana, a ze ty zasady, ktere mi rodice vstepovali, urcil Buh (to mi rodice z nejakeho duvodu najevo nedali - uz po tom nepatram), a ze se mam toho jeste spoustu dalsiho dozvedet... Proste to bylo fajn a prijemny... Uz nevim, co vic dodat...

Není tady

#30 22. 3. 2010 22:37

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Salaam aleikum vespolek smile Hecká debatka. Smí sem i muslimové ?  ... visslavisslavissla

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#31 22. 3. 2010 22:41

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

... otevřít zmíněný odkaz  týkající se Sklenářky a projít si objektivně nabídku.
Neutrální člověk se  by alespoň jedné či dvou aktivit zúčastnil rád, za příznivého souběhu dalších okolností
( Vzdálenost- doprava, volný čas, finanční možnosti, bo jídlo , bydlení a cestu účastníkovi nikdo nezaplatí)
Pandořina školička je tam jako jedna z aktivit a tu jsem , tuším, vůbec nevyjmenovala, takže opět- mnoho povyku pro nic.

Konec tveho prispevku nechapu vubec... ale zajima me to vytucnene: Jak jsi na takove konstatovani prisla? Ja si myslim, ze treba v tehle otazce (ekozivot, nebo co to je), jsem naprosto neutralni - pac nejsem ani odpurce, ani nadsenec... a presto me "zucastnit se" nelaka a nezajima... a vubec ne kvuli nejake Pan - nepan, ale proste "ja bych se rada neutralne zucastnovala na necem jinem"... a neni vubec podstatne na cem. Net i svet nabizi spousty a spousty akci, o ktere nemam naprosto zadny zajem, a ty urco taky ne... tak proc zrovna "odmitnuti Sklenarky" se tady povazuje pomalu za zlocin? Ptam se naprosto bez umyslu rejpat, provokovat, vyjadrovat se ostre ci co vsecko se mi tu pripisuje... kapitulation

Není tady

#32 22. 3. 2010 22:44

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

DarkAngel napsal(a):

Salaam aleikum vespolek smile Hecká debatka. Smí sem i muslimové ?  ... visslavisslavissla

Duchovne zalozeni jo... pussa

Není tady

#33 22. 3. 2010 22:53

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

ViktorkaLove napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Tak dobře nevěřící ! Tady máte ode mě jeden verš. Súra 4:3
"Bojíte-li se, že nebudete spravedliví k sirotkům. . . berte si za manželky ženy takové, které jsou vám příjemné, dvě, tři a čtyři; avšak bojíte-li se, že nebudete spravedliví, tedy si vezměte jen jednu nebo ty, jimiž vládnou pravice vaše. A tak se nejlépe vyhnete odchýlení."

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#34 22. 3. 2010 22:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

mariposa napsal(a):

Nekdo si ale nemuze pomoci a ty urazky do toho da.

Anebo je tam někdo naopak čte wink
Viki - svět nikdy nebyl nějaké zvlášť rajské místo. Anebo naopak byl.... to záleží přece na tom, jestli vidíš to, co (ještě) nemáš, nebo naopak to, co (ještě) máš.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#35 22. 3. 2010 23:04

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

...Viki - svět nikdy nebyl nějaké zvlášť rajské místo. Anebo naopak byl.... to záleží přece na tom, jestli vidíš to, co (ještě) nemáš, nebo naopak to, co (ještě) máš.

Vidim, co mam a tesim se na to, co jeste mit budu... Jo, a svet BYL rajskym mistem az do te doby, nez ta ma zvedava jmenovkyne zacla vymejslet a zatouzila po "zakazanem ovoci"... dumbom

Není tady

#36 22. 3. 2010 23:07

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

DarkAngel napsal(a):

...Tak dobře nevěřící ! Tady máte ode mě jeden verš. Súra 4:3
"Bojíte-li se, že nebudete spravedliví k sirotkům. . . berte si za manželky ženy takové, které jsou vám příjemné, dvě, tři a čtyři; avšak bojíte-li se, že nebudete spravedliví, tedy si vezměte jen jednu nebo ty, jimiž vládnou pravice vaše. A tak se nejlépe vyhnete odchýlení."

To ale nemas z Bible, ze ne? A kerej ty ses, spravedlivej, nebo spravedlivej k sirotkum? va

Upravil(a) ViktorkaLove (22. 3. 2010 23:08)

Není tady

#37 23. 3. 2010 3:33

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Heluška napsal(a):

Promiňte, že na chvilku změním vaše téma, ale trošku se vrátím na  trojku tohodle četování .

Děvčata, Daphne to napsala za mně, a Viki to tady připustila, myslela jsem celkově ostřejší reakce Viktorky , které jsem tu četla, co chodím na Babi.
Vějířovko, ten souhrn se ti podařil hezky , vážně, jen jsi asi neudělala základní věc. Totiž otevřít zmíněný odkaz  týkající se Sklenářky a projít si objektivně nabídku.

Heluško, odkaz na Sklenářku je vlastně reklama a ta, tuším, není povolena. Jsou to placené kurzy. Kdyby sem každý dával reklamy na své akce, tak už by nezbyl žádný prostor na diskuzi.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#38 23. 3. 2010 6:26

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovko, a co v rámci objektivity odkaz na už zveřejněný příspěvek? Nebo vlastně vlákno to bylo, myslím....To by bylo bývalo šlo, ne? Pokud vím, nikdo to nemazal ani neprotestoval, proběhla diskuse.....jsi teď trošku papežštější než papež. smile

Není tady

#39 23. 3. 2010 6:38

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Vějířovko, a co v rámci objektivity odkaz na už zveřejněný příspěvek? Nebo vlastně vlákno to bylo, myslím....To by bylo bývalo šlo, ne? Pokud vím, nikdo to nemazal ani neprotestoval, proběhla diskuse.....jsi teď trošku papežštější než papež. smile

Já ti nerozumím, Daphné - fakt (vysvětlíš mi to ?)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#40 23. 3. 2010 6:58

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

DarkAngel napsal(a):

Samozřejmě, pokud nám nebudou říkat, že jsme nevěřící wink

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#41 23. 3. 2010 8:27

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Wiki napsal(a):

Myslím, že i přesto, že si vyjasňujeme názory, tak to může probíhat slušnou formou. Bez urážení a bez posílání někoho do... hvězdiček...sad

lol

Není tady

#42 23. 3. 2010 8:53

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

DarkAngel napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Tak dobře nevěřící ! Tady máte ode mě jeden verš. Súra 4:3

Prosím, můžeš mi to přeložit do trošku srozumitelnější podoby?

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#43 23. 3. 2010 8:55

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Wiki napsal(a):

No, ono se dá duchovně hovořit o éterické duši, ale i o tom nejpřízemnějším, třebas o houvně lol

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#44 23. 3. 2010 9:11

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Je to reakce na tvůj předešlý příspěvek, určený Helušce. Odvoláváš se v případě Sklenářky na nedovolenou reklamu,tak jsem ti chtěla připomenout, že tu na to téma proběhla i diskuse a nikdo z těch, co tu hlídají diskuse, nijak nezasáhl. Proto ta poznámka. Pravda je, že mě takový způsob argumentace, jaký praktikuješ, trochu zlobí ( protože si myslím, že to nemáš zapotřebí, dělat takovéhle tanečky a úkroky), ale já už se s tím vyrovnám. smile

Není tady

#45 23. 3. 2010 10:17

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Je to reakce na tvůj předešlý příspěvek, určený Helušce. Odvoláváš se v případě Sklenářky na nedovolenou reklamu,tak jsem ti chtěla připomenout, že tu na to téma proběhla i diskuse a nikdo z těch, co tu hlídají diskuse, nijak nezasáhl. Proto ta poznámka. Pravda je, že mě takový způsob argumentace, jaký praktikuješ, trochu zlobí ( protože si myslím, že to nemáš zapotřebí, dělat takovéhle tanečky a úkroky), ale já už se s tím vyrovnám. smile

Ta diskuze o Sklenářce vypadala jako skrytá reklama. Pár lidí se ptalo Pan, zda je s tím projektem nějak svázaná, že je tak propaguje. Ona tvrdila, že ne, ale teď se zdá, že ano.
Reklamy  jsou celkově protivné, protože jsou agresivní a něco ti vnucují, proto by to na diskuzním vláknu nemělo být.

Není tady

#46 23. 3. 2010 10:25

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

DaiTerr napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Dai, oni Ti to už říkali ? wink

Není tady

#47 23. 3. 2010 10:43

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Viktorko, přečetla jsem si Tvůj odkaz na  Matouše. Ted nemohu najít, v jaké souvislosti jsi to uváděla. smile

Není tady

#48 23. 3. 2010 10:44

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Kaštanka napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Dai, oni Ti to už říkali ? wink

Kdybys četla, tak se neptáš..

zkus třeba příspěvek 33..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#49 23. 3. 2010 10:51

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Viktorko, přečetla jsem si Tvůj odkaz na  Matouše. Ted nemohu najít, v jaké souvislosti jsi to uváděla. smile

O pronasledovani (odsouzeni, nepochopeni, vysmechu) lidi vericich v Boha...

Není tady

#50 23. 3. 2010 10:54

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Wiki napsal(a):

No, ono se dá duchovně hovořit o éterické duši, ale i o tom nejpřízemnějším, třebas o houvně lol

Samo, protože to houno má taky ducha, ne? Všechno je totéž, všechno je jedna hmota....i to houno tak musíme brát..? Ne?lol
No a JÁ o tom tedy neěco VÍM, všechny "naše" (z dvou psů) sbírám, již 8let, obzvláště pečlivě u nás na vsi...tedy všechna mi prošla rukama...lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí