|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Prosím o radu. Odstěhovala jsem se s přítelem od mé matky z rodiného domku do bytu. Jenže tento byt je v horách, přítel je přes týden pryč a já to tu kvůli sněhu nezvládám. Nedokážu si představit, až budu těhotná nebo stará, jak se odtud vyhrabu. Byla jsem ale už smířená s tím, že tady budeme bydlet, máme tu svůj klid a s matkou se nehádáme. Jenže včera přišel přítel, že by se radši kvůli mě vrátil k mé mámě, že lidi v nové vesnici jsou nepřátelští, se sousedy také přestáváme vycházet, protože tady si všichni závidí i nos mezi očima. U mámy bychom si spravili domek a se sousedy by potíž nebyla, ale mám obavu, že když se vrátíme, nebude to opět klapat. Jsem zoufalá, moc času na rozhodování nemám. Buď si opravíme byt a nebo domek. Prosím, má někdo z vás podobné zkušenosti? Je to pro mě opravdu těžké rozhodnutí a nevím, jaká varianta bude nejlepší.
Není tady

Jaká bude lepší, těžko říct. Všechno má své. Asi by bylo namístě, zvolit prostě tu méně horší. Kde se cítíš líp. To za Tebe nikdo nerozhodne
Není tady
To je právě těžké. Lépe je mi v bytě, kde jsem sama sobě svým pánem a mám své absolutní soukromí. (Až na sousedy). Negativum je, že je to daleko od města, v zimě několikrát nedojela sanitka a někteří lidé zbytečně zemřeli, atd. Na druhou stranu máma žije sama, také to přestává zvládat, ale ten strach z problémů je asi větší. Pozituvum je, že k městu to je blíž, škola je tam do 9. třídy a hlavně méně sněhu a žádní protivní sousedi. Vím, že se to nejspíš zdá jako malicherný problém (navíc, když spouta lidí nemá vůbec kde bydlet), ale opravdu takové rozhodování nikomu nepřeji. Jsem na takové křižovatce života a nevím, na kterou stranu jít.
Není tady

Tak jdi tam, kde jsou příjemnější sousedi - bude Ti tam líp
Není tady
Aničko a co zvolit třetí možnost - najít si samostatné bydlení přímo ve městě, nebo alespoň v jeho blízkosti.
Není tady
souhlasim s Helenou.(Tchyne v dome neni pro me)
Není tady
No, možná bys Aničko tohle vše měla prodiskutovat s partnerem, není to jen Tvá otázka, ale také je důležité, k čemu se přilání partner. Samozřejmě je vždy lepší bydlet bez rodičů, a´t už jde o Tvé nebo jeho rodiče. Ale není to jediné hledisko. těžko říct, jak je na tom jeho matka a podobně.
Není tady
Taky souhlasím s Helenou. Pokud se nemůžeš rozhodnout mezi dvěma, najdi si třetí, které bude vyhovovat vám všem.Byt má svá pro i proti, ale to samé platí i u domu. Rozhodnutí záleží na tobě a tvém příteli.
Není tady
Měli byste to pořádně probrat s partnerem. Hlavně bydlet bez rodičů. Taky si promyslete všechny náklady a výdaje jaké budete mít ( dojíždění, údržb adomu/bytu, nutné rekonstrukce...atd )
Není tady
Třetí možnost (bydlet ve městě) se nelíbí ani jednomu z nás. Možná to špatně vyznělo, ale bydleli bychom s mojí matkou. Přítel právě nechává rozhodnutí na mě, protože on je přes týden pryč, doma je jen o víkendu. Proto ho děsí představa, že budu pořád sama i s dětma. On se prý přizpůsobí. Nakonec ale asi zvítězí možnost, bydlet bez mámy. Ale vůbec netuším, o bude, kdyby se o sebe nedokázala postarat. To by bylo zase lepší bydlet raději s ní. Jsem v koncích.
Není tady