Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 24. 3. 2010 14:53

Reny
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

Re: Alimenty

Já nevím proč, ale mám neustále pocit, že bývalý si myslí, že snad ty peníze dává mě.On prostě chce, aby mi nezbylo pro svoje potřeby- osobní. dumbom

Hanko, tak to jsi napsala přesně! Mému dokonce vadí, že mi někdo cizí hlídá děti, mám si prý své věci řešit ve svém volnu, to je v době, kdy má děti on... (poslední dobou je má 1-2 dny za měsíc).

Upravil(a) Reny (26. 3. 2010 10:30)

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2VbIGXDASrQKg19.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2UrIGXDASpAKd13.png

Není tady

#27 24. 3. 2010 22:03

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

z-hanka napsal(a):

No ano, neni to málo a můzi být ráda, že platí.Ale dcera začla chodit do školy.když projdu její deníček, 1000Kř donese měsíčně na ty jejich divadla a různé akce, to samé syn.Ten je ve čtvrté třídě.Dále 500 každý obědy, 750 Kč družina, oblečení, kroužky zájmy.Proš já se svým celkovým příjmem 15tisíc s přídavky  a alimenty to mám pro 3 lidi a bývalý má 20tis. pro sebe?Nehledě k tomu, že schrábl dětem oboum spoření, synovu pojistku za uraz s trvalými následky.Snažím se dětem udržet standart jaký měly dřív.Ale sama taky chci slušně žít.Chci, aby děti chodily pěkně oblékané, abych jim nemusela kupovat ty nejlevnější jogurty, abych se nemusela ohlížet, zda jim ted můžu koupit banány, pomeranče.No ale myslím, že do toho nepůjdu, Připadne mi to hrozně ponižující, žebrat u soudu o peníze.

MIlá hanko,- dost si odporuješ.Na jednu stranu se nechceš ohlížet,ale na druhou je zas pod tvou úroveň trochu za ty svoje děti,které se dostaly do situace v jaké jsou naprosto nevinně,pořádně zabojovat.

V 90.letech naši 2 kluci absolvovali zš - neměli jsme nikdy fin.problémy,ale přesto nebo právě proto jsme si dobře hlídali,na co a komu naše peníze dáme k idispozici a ne vždy jsme byli ochotni platit ve škole třeba peníze navíc - když po nás takové prachy chtěli,začali jsme se zajímat,na co vlastně mají být určeny a najednou z toho vylezlo,že se převážně jednalo o aktivity,kterých se naše děti téměř neúčastnili (bylo to třeba jen pro vyšší ročníky,ale proč by si s rozúčtováním někdo lámal hlavu,když nám to to stádo rodičů-ovcí zaplatí,že)takže jsme se rozhodli platit ne paušálně,ale pouze konkrétní akce,na kterých naše děti skuečně byly.A nevykládej,že po Vás chtějí měsíčně 1000,- na divadla apod.A jestli ano,tak k tomu musí být vždy 2 - blbý a blbější. Ano,je to jistě pracnější tahle metoda,kolikrát musíš dát jasně učitelce na vědomí,že nejsi nesvéprávná a že o svých financích si budu rozhodovat zase jenom já,ale vyplatilo se to,nejsem zkrátka z těch,co by se nechali ždímat jak hadra donekonečna,mám-li to říct naplno.
No a co se týče dražších jogurtů - kde máš psáno proboha,že co je dražší je lepší?A jestli je pod tvou důstojnost bojovat o vyšší alimenty,tak ti moc na výběr nezbývá.

Není tady

#28 26. 3. 2010 17:03

z-hanka
♥♥-----

Milá Kuty, čteš mezi řádky, nikdo netvrdí, že nejdražší je to nejlepší.Uvedla jsem příklad jogurt, je to po*né.Myslím, že se tu najde hodně maminek, které moc dobře vědí, o čem mluvím a opravdu nepotřebuji nikomu dokazovat, kolik Kč měsíšněm mají děti přinést.Jde o to, že děti opravdu nemůžou za to, že se rodiče rozvedli a ten kdo je má v péči bude běhat s vyplazeným jazykem aby trochu vyšli a ten druhý přihodí nějakou tu kajdu, jedno jestli je tento měsíc potřebují zimní boty, nebo rovnátka, nebo se platí kroužek, prostě žádný vzrůšo.

Není tady

#29 31. 3. 2010 18:22

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

radulka1 napsal(a):

Máte pravdu...spravedlnost fakt není!!!
Hodně záleží na soudci...a když chytnete soudkyni jako jsme měly my,tak je to katastrofa!!!
Opravdu raději s obhájcem.

to je fakt, taky jsem chytil soudkyni že to byla katastrofa sad

Není tady

#30 31. 3. 2010 18:24

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Reny napsal(a):

Ahoj, já dnes byla u soudu s bývalým kvůli snížení alimentů.... no vypadá to na dlouho, už jen z toho důvodu, že BM u soudu lže a na jednu otázku je schopen odpovědět 3x jinak dumbom
Však se ho soudkyně na konci výslechu ptala, zda nenavštěvuje psychiatra.

Mě před rozvodem přiznali alimenty na 2 děti - nyní 2 a 3,5 roku ve výši 6.000,- na obě a nyní je chce BM snížit na 3.000,- za obě. RD mám 3.800,- Kč. Sice si k tomu vydělám ještě něco z podnikání, ale je to honička a práce u PC do noci...

Soudkyně mi přišla, že mi docela fandí a BM nešetřila. On se znovu oženil, v červenci čeká další dítě a na ty moje tak trošku zapoměl. Jak s alimentama, tak je navštěvovat a brát si je. O dárkách navíc vůbec nemluvím. Nedává jim ke mě domů ani ty od jeho rodičů. S prací to má také všelijak, hlavně se mu do ní nechce chodit vůbec.

JInak mě překvapilo, když mu soudkyně řekla, že pokud nebude mít na alimenty on, tak je budou strhávat jeho rodičům z důchodu... to je opravdu možné???

Rozhodně to nechci vzdávat a za svoje děti se budu bít jako lev (je to moje znamení). Když už od nás utekl za jinou, tak ať cítí odpovědnost za děti aspoň finanční formou!

tak přednostně, soudkyně by fandit nikomu neměla, měla by mít rovný přístup k oběma stranám, ovšem víme všichni jak to chodí....

Není tady

#31 31. 3. 2010 18:38

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

z-hanka napsal(a):

No ano, neni to málo a můzi být ráda, že platí.Ale dcera začla chodit do školy.když projdu její deníček, 1000Kř donese měsíčně na ty jejich divadla a různé akce, to samé syn.Ten je ve čtvrté třídě.Dále 500 každý obědy, 750 Kč družina, oblečení, kroužky zájmy.Proš já se svým celkovým příjmem 15tisíc s přídavky  a alimenty to mám pro 3 lidi a bývalý má 20tis. pro sebe?Nehledě k tomu, že schrábl dětem oboum spoření, synovu pojistku za uraz s trvalými následky.Snažím se dětem udržet standart jaký měly dřív.Ale sama taky chci slušně žít.Chci, aby děti chodily pěkně oblékané, abych jim nemusela kupovat ty nejlevnější jogurty, abych se nemusela ohlížet, zda jim ted můžu koupit banány, pomeranče.No ale myslím, že do toho nepůjdu, Připadne mi to hrozně ponižující, žebrat u soudu o peníze.

vaše děti chodí do nějaké prominentní školy? 1000,- měsíčně na divadla a různé další akce? Tos zřejmě myslela 1000 Kč za rok že?
Bývalý má 20 tis pro sebe? V původním příspěvku měl 18 + 2 za vedlejšák, ale jaksi se zapomělo na to že platí alimenty 4000 měsíčně. Jistě vás taky vyhnal ze svého bytu a proto nemá žádné náklady s pořízením vlastního bydlení.
Z toho příspěvku mi přijde že on nemá žádné životní náklady a má 20 tisíc na děvky.
Uvedené alimenty na takhle velké děti nejsou malé a to protiřečení si tam je smile

Není tady

#32 31. 3. 2010 18:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som si tie výdavky dlhodobejšie zapisovala (cca pol roka) a potom to nejako spriemerovala na mesiac. Chápem, že niekedy sú výdavky nečakane vysoké, ale inokedy môžu byť zas anižšie... a ideálne je mať v ruke niečo konkrétne a hmatateľné, keď idem na úrady a niečoho sa domáham. Obávam sa, že jednorazové výdakvy nevyhádaš, ale keby boli dlhodobo vyššie, možno by sa dal nájsť nejaký kompromis. Je smutné, ak sa kvôli novonarodenému dieťaťu majú krátiť tiež už existujúce, ale na druhej strane - nedá sa nadosmrti penalizovať nová rodina za to, že ocko sa zatúlal inam. Ide o to oddeliť zlosť a závisť a veľké od oči od právnených, faktických a nutných požiadaviek. Mmch, jeho lásku a pozornosť bohužiaľ nevysúdiš, na to sú akékoľvke súdy krátke... grater A ja by som sa spýtlaa, či nemáš ako smaoživiteľka na nejakú bezplatnú právnu pomoc.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#33 31. 3. 2010 18:48

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja by som si tie výdavky dlhodobejšie zapisovala (cca pol roka) a potom to nejako spriemerovala na mesiac. Chápem, že niekedy sú výdavky nečakane vysoké, ale inokedy môžu byť zas anižšie... a ideálne je mať v ruke niečo konkrétne a hmatateľné, keď idem na úrady a niečoho sa domáham. Obávam sa, že jednorazové výdakvy nevyhádaš, ale keby boli dlhodobo vyššie, možno by sa dal nájsť nejaký kompromis. Je smutné, ak sa kvôli novonarodenému dieťaťu majú krátiť tiež už existujúce, ale na druhej strane - nedá sa nadosmrti penalizovať nová rodina za to, že ocko sa zatúlal inam. Ide o to oddeliť zlosť a závisť a veľké od oči od právnených, faktických a nutných požiadaviek. Mmch, jeho lásku a pozornosť bohužiaľ nevysúdiš, na to sú akékoľvke súdy krátke... grater A ja by som sa spýtlaa, či nemáš ako smaoživiteľka na nejakú bezplatnú právnu pomoc.

tummenupp

Není tady

#34 31. 3. 2010 20:34

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PetrH: vaše děti chodí do nějaké prominentní školy?

Petře, každý dobrý táta by měl svým dětem dopřát prominentní školu.....
A jestli jsi měl z matematiky aspoň za tři, určitě víš, že pořád i po odečtení alimentů zbývá tatíkovi víc než mámě. Navíc se dopustil takové sprostoty, že vlastním děckám shrábne spoření... Co k tomu dodat.

Není tady

#35 1. 4. 2010 9:55

amely
♥♥♥♥♥--

Tercila napsal(a):

PetrH: vaše děti chodí do nějaké prominentní školy?

Petře, každý dobrý táta by měl svým dětem dopřát prominentní školu.....
A jestli jsi měl z matematiky aspoň za tři, určitě víš, že pořád i po odečtení alimentů zbývá tatíkovi víc než mámě. Navíc se dopustil takové sprostoty, že vlastním děckám shrábne spoření... Co k tomu dodat.

Já mám pocit, že Petr je takové velké děcko. Myslí si, že když platí alimenty 1500 tak bůh ví co potomku nedává. Navíc se určitě přátelí s těmi tatíky z podivných otcovských spolků a přebírá jejich názory.

Vás stojí dcera měsíčně 8000, jak píšeš že.

A Selima totéž - žádné děti nemá, ze svého platu živí jen sebe, taky ideální poradkyně pro matky s dětmi.

Není tady

#36 1. 4. 2010 12:18

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

amely, velké děcko možná jsem, do hrobu ještě daleko, tak proč být smrtelně vážný.
1500 neplatim, platim více než 3x tolik, ale to s tebou rozebírat nebudu, holka má materiálně první i poslední životní "nezbytnost", chybí jí však něco daleko důležitějšího. Ovšem to někdo koho zajímají jen peníze zasílané od otce nepochopí.
A předchozí příspěvek Tercilky jen ukazuje na hluboké nepochopení mého příspěvku smile
Omluva za offtopic

Upravil(a) PetrHl (1. 4. 2010 12:19)

Není tady

#37 1. 4. 2010 12:46

amely
♥♥♥♥♥--

PetrHl napsal(a):

amely, velké děcko možná jsem, do hrobu ještě daleko, tak proč být smrtelně vážný.
1500 neplatim, platim více než 3x tolik, ale to s tebou rozebírat nebudu, holka má materiálně první i poslední životní "nezbytnost", chybí jí však něco daleko důležitějšího. Ovšem to někdo koho zajímají jen peníze zasílané od otce nepochopí.
A předchozí příspěvek Tercilky jen ukazuje na hluboké nepochopení mého příspěvku smile
Omluva za offtopic

Petře, loni jsme si psali SZ, tam mi píšeš, že na dceru platíš 1500. Mám tu zprávu v SZ. Taky mi tam píšeš, že mne zajímá jen výše alimentů - psala jsem Ti, že já nedostávám 12 let ani korunu. O to víc musím dřít, abych uživila ty děti. Ty si cestuješ po světě, studuješ, děláš co chceš, to já nemůžu, teda můžu, ale velmi omezeně ve srovnání s Tebou, protože musím vydělávat a skákat kolem těch dětí. To zase ten, kdo děti nemá v péči nepochopí.
Ještě jsi mi tam psal, jestli nemám babičky a dědečky, co by hlídali a pomáhali. Tak si představ, že nemám. Nehlídali ani den. Ty prakticky neznáš, co je to mít na krku dítě furt a nemít možnost si odpočinout ani když už padáš na hubu, když potřebuješ do nemocnice a nemůžeš, protože děti by musely do děcáku, když dětem doktorka doporučí nějaký lék, který by potřebovaly a Ty na něj nemáš.

Tercila má pravdu.

Sorry za offtopic

Není tady

#38 1. 4. 2010 14:31

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Amely, nevím proč do toho vubec taháš mne a sebe. Já psal autorce vlákna svuj názor na 1000 Kč měsíčně na jedno dítě za divadýlka a výlety do ZOO, nic o tom kolik dávám já nebo kolik dostáváš ty.
A nemusíš mi závidět, není co, jsem rozvedený, takže i já vím jaké to je mít samotný bochník chleba na 5 dní, takiže na nějaké cestování po světě zapomeň - to je už dost hluboká minulost. A proto abych například nepřišel o střechu nad hlavou musím mít několik prací - kvuli kterým jsem například dnes naspal celých 2,5 hodiny než jsem musel jít do další.
Tímto s tebou nesmyslnou debatu o ničem ukončuji smile

Není tady

#39 1. 4. 2010 20:46

martina33
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Kladno
Web

Čau Petře, tak to jsi spal na dnešek  víc než já, gratuluju (vlastně máš naspáno víc než já za celý týden). smilesmilestoltrodna

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MjaztFSyBlwwFZgC2w,,26.png

18.3.2009 v 14:05 h 3540g a 50cm, 18.3.2010 váha 9.5kg a 75 cm, 18.3.2011 váha 12kg a 87cm

Není tady

#40 2. 4. 2010 8:10

amely
♥♥♥♥♥--

PetrHl napsal(a):

Amely, nevím proč do toho vubec taháš mne a sebe. Já psal autorce vlákna svuj názor na 1000 Kč měsíčně na jedno dítě za divadýlka a výlety do ZOO, nic o tom kolik dávám já nebo kolik dostáváš ty.
A nemusíš mi závidět, není co, jsem rozvedený, takže i já vím jaké to je mít samotný bochník chleba na 5 dní, takiže na nějaké cestování po světě zapomeň - to je už dost hluboká minulost. A proto abych například nepřišel o střechu nad hlavou musím mít několik prací - kvuli kterým jsem například dnes naspal celých 2,5 hodiny než jsem musel jít do další.
Tímto s tebou nesmyslnou debatu o ničem ukončuji smile

Tak sorry, vycházela jsem z toho, co jsi psal loni, to výživné 1500 a v kontrastu Tvůj Web plný fotek z Ameriky, Švýcarska nebo Francie a podobně. Jinak fotky děláš moc hezké, ráda jsem viděla místa, kam se asi nedostanu.
No časy se mění, i mladý časově nezávislý muž z Prahy se může dostat do krize. Ty maminky s malými dětmi by rády braly druhé zaměstnání, ale většinou nemohou - musejí hlídat ty děti, nebo třeba bydlí mimo Prahu a nemají tolik příležitostí najít práci.

Jenom mám někdy pocit, že všeobecně maminky  mluví o potřebách dětí a ne o svých a rozvedené tatínky zajímá víc kolik jim zbude pro ně, než to, co potřebuje dítě.

Jinak je zajímavé, jak jsou oficiálně vyčísleny náklady na děti:

ministryně Kolářová uvádí částku na dítě asi 7000 Kč na měsíc, v rozvedených rodinách víc, protože dítě potřebuje některé věci 2x

Národní centrum pro rodinu - katolická organizace uvádí minimální částku na dítě 5000 Kč na měsíc, přitom zastupuje rodiny s mnoha dětmi, kde se věci dědí a půjčují

životní minimum je stanoveno na dítě do 6 let je asi 1600, na 14 ti leté dítě asi 2000 na měsíc.
průměrném alimenty asi 1500

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí