27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
mám takovýhle problém: zničehonic jsem začala hrozně rozhazovat. Třeba si skoro kadý den musím koupit něco na sebe ( sice ne zas tak drahého, ale tak za 1000,- ), do bytu atak. ijeme společně s přítelem a jetě nedávno jsme nevěděli co s penězma- měli jsme vysoké příjmy z podnikání. Je zajímavý e v týhle době jsem neměla potřebu vůbec nic kupovat, jen jsme nosili peníze do banky. Za dva roky jsme lehce naetřili na byt, který jsme koupili. Teď u nám podnikání nejde tak jako dřív, máme na to se uivit, ale já zjiuju, e najednou mám potřebu utrácet. Je to moná i tím, e dřív jsme si opravdu skoro nic nepořizovali, tak najednou jsem začala touit po novém vybavení bytu a podobně. Vadí mě to ale, protoe jsem byla zvyklá etřit a takovéhle jednání ( nerozumné nakupování ) jsem vdycky odsuzovala. Zaíváte někdo něco podobného ?
Není tady
Noris, je moné , e jsi dřív, kdy podnikání lo, neměla čas utrácet a nakupovat....nebo oprvdu potřebuje nové a jiné věci nejen na sebe nebo do domácnosti...klid, dokud má z čeho utrácet, nic se neděje, nemusí krmit jen banky...jo a kup taky něco příteli, a mu to nepříjde líto:-)))
třeba časem tě to omrzí a bude mít jiného "koníčka". Doporučuji knihy - knihoven je vude dost a má to za levno( a jetě se večer drí doma, tudí neutratí...
Není tady
Já něco podobného nezaila nikdy a zřejmě ani nezaiju, rozhodně bych si nemohla dovolit koupit si kadý den "něco ne zas tak drahého za 1000", dokonce bych si nemohla dovolit ani něco kadý týden za 1000.... snad se ti ozve někdo bohatí a poradí jak to zvládnout....
Není tady
no, já kdybych byla na tvém místě, tak bych chodila kolem dětského domova a vdycky jim pichla bankovku do schránky:-)
tolik peněz mám na týden na jídlo, tak to neřeím, vyčítm si i lak na nehty, ale asi taky protoe v zásadě neumím hospodařit, protoe jinak není moné, abych s tím co mám nevycházela. :-)
Není tady
Tak já kdy nechci utrácet, tak si prostě nevezmu peníze. Dám si třeba do peněenky 500,- a zbytek nechám doma i s kartou a je jistota, e nic zbytečného nekoupím. Třeba pak vidím něco , co bych bývala koupila a doma zjistim ,e jsem ráda, e jsem na to neměla, protoe to vůbec nepotřebuju.
Není tady
to all: díky za rady- nejlepí asi bude chodit z práce rovnou domů ( jene já pracuju v centru :-( ) Peníze v hotovosti nikdy nenosím- vechny mi chodí na účet, ale bohuel vude berou karty.
to Bety : nemysli, já taky kadý den neutratím tisícovku, ale ony zty výdaje tak nějak rostou. Ví, já si opravdu dřív skoro nic nepořizovala a teď najednou zjituju, e je skoro ve co mám z úplně módy, domácí elektrospotřebiče u dosluhují ..., nábytek po babičce. Tak mám zkrátka chu konečně si pořídit něco novýho a svýho. Jen mám obavu aby se mi to nevymklo z rukou. Za oblečení a věci pro sebe utrácím nejmíň, hodně stojí zařizování domácnosti.
to deli: to je zvlátní, u mě je to naopak. kdy jsem smutná nebo v depresi tak nemám vůbec náladu nic kupovat, to bych snad nemusela ani jíst.
Není tady
noris:Tak to je jednoduchy:)vzdy vyber neco malo penez z karty na tyden a kartu sebou nenos.
Není tady
Snad to není tvůj případ, ale taky jsem měla období, kdy jsem poslední dva tisíce vyhodila za rifle a do výplaty zbývalo 10 dnů. A mě to v tu chvíli bylo jedno, asi jsem si tím lečila nespokojenost ve vztahu, přítel mě podváděl, klesalo mi sebevědomí, a tak jsem nejspí měla podvědomou potřebu se vylepovat. No přítele jsem se zbavila a s ním natěstí i toho rozhazování. Protoe tím tempem, co jsem asi tak půlroku (ne)hospodařila s penězma by byl ze mě za chvíli bezdomovec.
Není tady
no u mě to je spí tak, e my potřebujeme jetě něco naetřit na úpravy v bytě a tak mám výčitky. Do minusu se zatím nedostávám, ale nějak nedokáu poslední měsíce nic naetřit. Dalo by s e říct e hospodařím od výplaty k výplatě. Nejhorí je, e přítel mě v tom utrácení podporuje- jdeme třeba kolem obchodu s oblečením a on hned, e tohle si zkrátka musím zkusit, tak do toho vlezu a on se začne rozplývat jak mi to sluí a já hned běím a koupím to abych se mu líbila. Kdy jdu sama tak zase spí utrácím do domácnosti a za jídlo. Lékem pro mě bude léto, to budu trávit venku a a u vody a na chození po nákupech mě ani nehne.
Není tady
jetě jsem chtěla napsat, e jsem fakt nikdy předtím neutrácela. Kdy jsem bydlela u rodičů tak jsem studovala a dostávala jsem jen kapesné ( hodně nízký ) a to, co jsem si přivydělala na brigádách - a pak s přítelem jsem zase vechno dávala do banky. Moná to bude tím, e jseme ten byt koupili v Praze a mám pocit, e tady se ije a utrácí tak nějak víc ne na vesnici.
Není tady
Noris, kdy jsem se vdala, ili jsme jen z manelovo platu, tehdy měl 2 700Kč a já etřila, aby jsme vyli, a jsem z toho nemohla v noci spát. Snaila jsem se i něco uetřit, protoe jsme se zařizovali. A jednou mi ruplo v hlavě a já jsem za kadou cenu musela mít takovou krásnou vázičku za výlohou. Stála 7OO Kč!!!! a já si jí fakt koupila, prostě nějaký zkrat a nemohla jsem bez ní ít. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Za celou dobu jsme si nekoupili nic na sebe, etřili na jídle a já pak takhle vyhodila prachy. ili jsme takhle skromně 12 let, potom manel začal pracovat na ivn. list a já byla jako utřená ze řetězu. Ne e by vydělával a tak hodně, ale mohla jsem najednou vem třem dětem v jednom měsíci koupit bačkory a ty peníze nikde nechyběly, mohla jsem si koupit nový povlečení a přeili jsme to, mohla jsem si koupit nový překapávač na kafe, protoe starý byl roky rozbitý a tehdy na to nebylo. Asi to je tak, jak sama zmiňuje, staré věci dosluhovaly a dlouho si člověk neudělal ádnou radost. Teď bohuel je zase horí období, take opět v noci patně spím.....
Není tady
to Iveta : přesně jak říká. Nejhorí je, e kdy jsem ty peníze měla,tak jsem přemýlela co snima a nic si stejně nekoupila. Teď, kdy zas tolik nemám bych nakupovala jak o ivot....
Není tady
Noris, teď to dělám tak, e vyberu 2000 Kč na týden a snaím se s tím vyjít. Je nás 5, někdy je to hodně těký, manel z tý částky má 500 Kč jako kapesný na benzín a pivo, take se stává (jako např. dnes na konci týdne), e musím vybrat z bankomatu, protoe jsem s tím nevyla. Ale u přeci jenom mám peníze pod kontrolou a dodatečně vyberu jen to, co musím. Docela mě současná finanční situace tve, plánovala jsem, e pojedeme nakupovat na zimní slevy bundy a boty pro děti na přítí rok a i já bych si určitě něco vybrala , ale prostě to teď nejde. Ach jo. Jetě e bydlím na malém městě, kde není tolik lákadel za výlohou.
Není tady
já jsem si zase začala vechno co koupím psát a pak vdycky to zpětně projedu nad výpisem z účtu a zamyslím se nad tím, jestli to bylo a nebo nebylo nutný. Je fakt, e ve městě je těch lákadel daleko víc. Poslední dobou ale zjituju, e mi dělá radost i to, e se dokáu přemoct a nekoupit něco o čem nejsem přesvědčená e nutně potřebuju. Kdy jsme bydleli v domku ke kterému jsem chodila od vlaku a s výjimkou sámoky jsem nepotkala obchod bylo to taky o něčem jiném.... Jediné za co teď uetříme jsou náklady na benzín a dojídění ( ikdy roční legitka na metro tady stojí přes 4tis. )
Není tady
No tak to denní zapisování bych asi neměla trpělivost to si spí napíu seznam, co je třeba koupit a snaím se ho dret. No a dřív jsem na nákup jezdila s kočárkem a tam se toho velo - do síky a i pod kočár. Teď kdy malý chodí do kolky a vechno tahám v ruce, tak si taky rozmyslím, co koupit, abych netáhla 14 kg v takách jako např. minulý týden víkendový nákup. Jei, já musím jít vařit, mě se tak nechce......,U si to říkám takovou dobu a pořád sedím u PC.....
Není tady