6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, jsem 36+4, v úterý jsem byla na kontrole u gynekologa a řekl mi, že čípek je stále tuhý, uzavřený, CS 0 a porodní cesty se ani zdaleka nepřipravují na porod a prý by už měly. Dokonce mi už řekl, ať se nebojim, že když to nepůjde přirozeně, tak to půjde tabletkou.Může už takhle dopředu vědět, že se mi čípek najednou sám od sebe nezačne měknout a porod mi budou muset vyvolat?Jak jste to měly vy?Měly jste taky dlouho čípek stále tvrdej a CS O a pak se Vám to najednou změnilo a rodily jste přirozeně?Jsem prvorodička, tak proto tolik otázek, promiňte.Díky za odpověď
Není tady
Ahoj Isabell,
u prvního dítěte dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že bych měla rodit.
Nakonec jsem porodila přirozeně v 41 dle MS, ale bylo to 39+5 dle UTZ. (Mladší těhotenství).
Taky mě Mudr. stašila a poslala do rizikové poradny pro přenášenící, stihla jsem i zátěžový oxitocinový test, zcela zbytečně. 2 dny po té rizikové poradně jsem porodila přirozeně.
Není tady
Myslím, že stav "připravenosti" k porodu se může změnit z hodiny na hodinu. Nevím, proč bys měla 3 nebo 4 týdny před porodem už jevit známky blížícího se porodu. Jsem dnes 36+3 a nic také nasvědčuje blížícímu se porodu.
První dítě jsem přenášela 12 dnů a celou dobu nic nenasvědčovalo porodu. Neotvírala jsem se ani po odtoku plodovky, museli mě hojně zásobovat celý den oxytocinem, abych vůbec porodila. Moje tělo tedy nijak moc přirozeně nereagovalo. Porodila jsem "přirozeně" s oxytocinem za 39 h po odtoku plodové vody.
Není tady
Mně právě doktor řekl, že tělo se připravuje na porod tak měsíc předem, tzn. že mi má začít měknout čípek atd. a u mě se bohužel zatím nic neděje.
Není tady
Náš dr. po 35.tt, kdy vezme stěr na streptokoka, už vůbec vnitřně nevyšetřuje, takže jsem v klidu
Není tady
Ahoj Issa, neboj, bud v klidu. ja mela v 36tt CS 1, v 39+3 mi odtekla plodova voda, bylo osm vecer, pri prijeti cipek otevren na spicku prstu, takze nic moc a za 4.5 hodiny byl na svete 4kg macik. A byl to muj prvni porod Mas jeste cas...
Není tady
Isabell - každý to má jinak. To je jakokdyby ti doktor řekl, že v 26tt máš mít přes pupek 100cm. Někdo bude mít 85, někdo 120. A tak je to i s připraveností k porodu. Hlavě se tím nestresuj
Není tady
Issabell bud v klidu to se meni velice rychle. Ja treba mela v 36tt CS4 a stejne mi az do 41+3 (kdy jsem nastoupila do porodnice na vyvolani) vsichni rikali, na porod to nevypada. Nakonec mi dali rano tabletu a a ja malou jeste ten vecer porodila.
U kazdeho je to strasne individualni - vubec si z toho nedelej hlavu
Není tady
No, tak já měla i ve 40tt asi 0, primář a všichni mi říkali, že to na porod nevypadá ani náhodou.. Udělal i hamiltona a nic.. Nakonec jsem měla naplánovaný CS. Ale já jsem jiný případ, u mě nechtli nic riskovat. Jinak je spousta holek, co se to změnilo během týdne a šlo se na věc. Vyčkej ještě, neboj
Není tady
Já měla tuhý čípek i při vyvolaném porodu, prostě neměkl Takže nakonec sekce.
Není tady
Isabell, neboj, je opravdu brzy něco řešit a navíc se to mění opravdu rychle...nelze teď dopředu říci, jak to bude u tebe probýhat...jsem toho důkazem...rodila jsem předčasně v 36+1, protože mi odtekla pár hodin před tím plodovka. Po odtoku plodovky a ještě asi 6 hod. po tom jsem byla stále téměř zavřená, CS stále 1, sicel jsem ležela již na porodním sálku, ale vypadalo to na oxytocin. V 7 ráno mě kontrolovali,furt téměř uzavřená, bolesti malé a snesitelné, pak mi dali klystýr a začlo se připravovat na vyvolání, no a po klystýru se rozjel porod, otevřela jsem se z ničeho nic a šup, malý Jonášek se v 7:45 narodil...prostě jsem se musela z ničeho otevřít během 15 minut, či co...na oxytocin nedošlo....takže bych to teď být tebou neřešila a počkala na ten cca 40 týden, jak to bude vypadat...jinak přeji rychlý a bezbolestný porod!!
Není tady
isabel, ja jsem byl CS 0 az do 41tt, kdy jsem mela planovanou vyvolavacku. ale rano se mimco rozhodlo ze prijde na svet - nakone c jsem rodila prirozene.
toze uz nejsem cs0 jsem poznala ze jsem zacala krvacet (mela jsem nizko placentu) no ale slo to pomalu. vubec jsem se neotvirala, po 22 hodinach jsem byla jen 2 cm.
nakonec pichli vodu a behem 30 minut jsem byla plne 10 cm otevrena a mala se drala na svet a behem dalsi pul hodky byla na svete. psychicky to bylo narocne, ale rozhodne asi ne tak bolestive jako kdyz nekdo tlaci 5 hodin apod.
jak holky psaly kazdy je jiny. a ze dne na den se muze u tebe cokoliv zmenit.vubec se nestrachuj.priroda si to zaridi sama.
Není tady