Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 3. 2010 6:42

Petuna
♥♥♥♥♥--

Deprese, léky,účinky

Moc prosím o radu.
Asi před rokem a půl jsem z důvodu deprese začala brát Apo-Parox. Asi po půl roce mi byl vysazen takže od září 2009 jsem neměla.Asi v listopadu mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy a zároveń se mi začala vracet deprese. Dostala jsem Euthyrox s tím že možná on na tu depresi může zabrat taky. Bylo mi hůř a hůř a od tohoto ledna opět mám antidepresiva. Hrozné stavy úzkosti, bušení srdce, pocení v noci a hrozná únava. Takže vlastně beru zároveň euthyrox a AD.
Necítím naprostou žádnou úlevu po těch AD a to je již 3 měsíc.
Prostě jsem ve stavu kdy nevím jestli přestat brát euthyrox na štítnou žlázu jestli nějak neovlivňuje ty antidepresiva a neučinkují nebo opravdu potřebuji jiná antidepresiva která zaberou.
Na kontrole u lékaře mi bylo řečeno že léky na štítnou žlázu toto nezpůsobují..nějaké vedlejší účinky tak je brát musím. Tak proč mi nezabírají ty AD jsem nešťastná z toho, unavená fakt nevím. Přitom Apo-Parox mi před rokem a půl zabíral dobře.Připadám si jak hypochondr.

Není tady

#2 19. 3. 2010 6:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Deprese, léky,účinky

Není AD jako AD.
Bohužel mnzí musí vyzkoušet několik, než jim nějaké sednou.
Já měla jen jedny, půl roku, taky bez účinku.
Ale někteří zkoušejí, až najdou něco, co jim sedne.

Otázka je, jestli máš správnou dg.
A jestli by se krom chemické nerovnováhy neměla řešit i nerovnováha psychická...tedy terapie.
Jedno ovlivňuje druhé.
Deprese nekončí s podáním AD.

Co Ti řekl psychiatr na to, že Ti AD nezabírá?
Bereš zase ten Apo Parox, nebo jiný lék?
Ten první Ti tenkrát  (před tím rokem a půl) zabral?

Není tady

#3 19. 3. 2010 7:05

Petuna
♥♥♥♥♥--

Ano před tím rokem a půl mi zabrall dobře asi po 4 týdnech pak jsem se cítila dobře tak jsem přestala brát  ( podotýkám sama od sebe takže jsem si to asi vše pos.....la sama) bylo mi dobře nechtěla jsem už brát. A opravdu to vydrželo ...ovšem jen několik měsícůskurtskurtskurt.
Teď beru to samé a nic, žádná úleva vůbec. Tak si to stále spojuji s těmi léky na štítnou žlázu jestli to nedělají ony a tím pádem si myslím že AD nepomáhá. Ale endokrinolog řekl že mám nížší dávku a nic takového to způsobovat nemůže. Stále čekám na nějakou změnu jestli mám ještě vydržet nebo prostě říct u psychiatra že nezabírají.
Když si představím že dostanu nové a opět to bude to samé chce se mi brečet:usch:

Není tady

#4 19. 3. 2010 7:11

majkafa
Host

Petuno, jak už ti psala Damila.
Máš deprese opakovaně. Prášky nic nezmění, jsou jen první pomoci. V první řadě musíš změnit svou psychiku, jestli chceš z toho ven. "Stačí" se jenom rozhodnout a pak do toho naplno jít.

#5 19. 3. 2010 7:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Petuno,
každopádně to psychiatrovi řekni, tím jsi měla začít.
Snad spolu najdete řešení.

Nemyslím, že bys něco pos... tím, žes prve AD vysadila. Tím to nebude...

Není tady

#6 19. 3. 2010 9:36

Poly
♥♥♥♥---

Petuno,
tím euthyroxem to nebude. Já ho beru taky. Než se na to přišlo, že mám sníženou funkci štítné žlázy, tak jsem se cítila mizerně. Když štítná žláza neprodukuje dostatečné množství toho hormonu, který má produkovat, tak ti všechny procesy v těle běží trochu pomaleji - byla jsem unavená, spavá, bylo mi pořád zima, přibrala jsem, žádná energie, deprese, menstruační cyklus se mi prodloužil. Tím euthyroxem prostě jen dodáváš ty hormony, které štítka neprodukuje. Pro mě je to jako živá voda a cítím se skvěle. A to mám jen minimální dávku. Když ten hormon nebudeš dodávat, tak se nebudeš cítit dobře.

Důležitá věc je, aby se vychytala správná dávka euthyroxu - to může chvíli trvat, nesmí ho být ani moc, ani málo. A pak taky to chce chvíli počkat, organismu chvíli trvá, než se harmonizuje.

Jo a kromě toho beru taky AD, moc mi pomohly - neměla jsem deprese, ale záchvaty úzkosti ohledně mého zdravotního stavu, bylo to hrozný. Teď se cítím dobře a v létě mě asi chystá jejich vysazování - ale po dohodě s dr. - musí se to postupně, jinak se opravdu může něco "rozhodit" a pak zase trvá delší dobu, než se to podaří harmonizovat.

Existují moc hezké stránky o štítné žláze (když zadáš do googlu "štítná žláza", je to první odkaz, který to vyhodí), je tam taky dobré fórum.

Není tady

#7 19. 3. 2010 14:46

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Petuno,já ti naopak napíšu,že jsi poprvé AD vysadila příliš brzy. To co popisuješ mi spíš připadá na panickou poruchu než depresi,ale obojí se léčí rozhodně delší dobu než jsou 4 měsíce.Minimálně rok se berou AD od chvíle,kdy ti zaberou a pomalu a postupně se vysazují,aby se zjistilo jak budeš reagovat.Bohužel mnoho pacientů jakmile se jim uleví,AD vysazují,mnohdy bez lékařského dozoru jako ty. Když se potíže vrátí,často je jejich intenzita mnohem silněší než poprvé a také účinek AD bývá s delší dobou nástupu.Špatná funkce ŠŽ tyto potíže ještě zhorší.Ale nemusíš se bát. Je mnoho lidí co užívají hormonální léčbu a AD k tomu.Jenomže tobě to nejspíš nesedí ta tvá kombinace.3 měsíce je dostatečně dlouhá doba na to,aby se účinky léku projevily.A jestliže ty se po nich dobře necítíš,nejspíš se budou muset vyměnit za jiná.Asi zkusit jinou skupinu AD.Ještě bych se tě zeptala kolik mg AD bereš denně.Někdy pacienti nechtějí vyšší dávku,která léčí a berou nižší,která nepomáhá.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#8 19. 3. 2010 15:38

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tak to já mám asi nesmírné štěstí, AD užívám dobře 10 let a sedly mi hned ty první, pak když se to s Munďákem začalo komplikovat, tak mi dr. přidala ještě jedny se složkou proti úzkosti a na spaní a ty mi sedly taky a nikdy by mně nenapadlo bez doporučení dr. ty léky vysazovat, dobře je mi díky tomu, že je beru. Kdybych je neměla, tak už jsem dávno v ústavu. big_smile

Out from the dark into the light !

Není tady

#9 19. 3. 2010 15:48

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Ros,to jsi měla a máš veleké štěstí- aspoň v tomhle ohledu.Málokdy sednou hned ta první a musí se zkoušet a zkoušet.

Seneca

Není tady

#10 20. 3. 2010 9:28

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Moje deprese se tedy projevovala jako šílená únava. Já bych jen ležela v posteli a spala. Nebyla jsem schopna se hnout, cokoli dělat. Musela jsem vynaložit šílené úsilí jen na to, abych šla na WC. Přitom jsem měla pocit, že nic nemá smysl, všechno je k ničemu, z ničeho jsem neměla radost, jen mě to víc a víc deptalo.
Vyzkoušela jsem aspoň patery AD než jsem našla ty, co mi sedly. Trvalo to asi 5 let. Teď už pátým rokem beru Asentru a Deniban a celých těch 5 let jsem neměla depresi. Je to úžasné a nikdy se těch léků nevzdám. Budu je brát až do smrti a nechápu, proč někdo, když je mu s léky dobře, hned přerušuje léčbu. Já necítím žádné vedlejší účinky těch léků, naopak jsem se krásně zklidnila, necítím záchvaty špatné nálady a agresivity, které mě ničily celý život předtím.
Podle mě to chce zkoušet  další a další AD. Jednou musíš natrefit ny ty, které zabírají. Anebo je to nemoc, na kterou AD nemají žádný vliv - tj. není způsobená nedostatkem serotoninu v mozku. Pak ti žádná AD prostě nezaberou.

Není tady

#11 22. 3. 2010 6:34

Petuna
♥♥♥♥♥--

Ivano jsem na tom úplně stejně. Stále nezabírají vůbec..snažím se jinak ale nejde to. Pro ostatní vypadám jako líná ženská co sejí nic nechce, nic ji nezajímá, celý den se těším že půjdu do postele a nebudu mezi lidma. Vůbec se nepoznávám. Ráno se probudím třesu, se , buší mi srdce, nemám zájem ani o sebe. Trápí mě že předtím ty prášky zabraly a teď je to již více týdnů a nic..přes den si musím vzít oxazepam abych to zvládla. A mám pocit, že čím je venku lépe mi je hůř a hůř.Všichni se raduji z jara, utíkají ven a já jsem jak mimozemštan.Snažím se projevovat zájem ale nejde to je to hra:usch:usch
Já byla vždyky veselá, cvičila jsem, společenská atd. a teď? nějaká příšera v zrcadle co nemůže vidět ani sama sebe.

Víte z čeho mám hrůzu? Ze zkoušení nových tabletek a co když taky nezaberou..zase mnoho týdnů.
Za jak dlouho jste tabletky měnila? Díky moc

Není tady

#12 22. 3. 2010 18:08

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Petuno, mně vždycky prášky jakž takž zabraly a po několika týdnech až měsících opět propad do deprese. Já to střídala řádově po několika měsících. Byl to běh na dlouhou trať a stál mě manželství. sad
Na mě zas vůbec nezabíral lexaurin a spol. Bylo to, jako bych polykala bonbóny. Takže jsem se tím opravdu protrpěla.
Mrzí mě, že ti nemohu vlít optimismus do žil.

Upravil(a) Ivana (22. 3. 2010 18:09)

Není tady

#13 22. 3. 2010 18:20

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Petuno,když ti AD nezaberou,respektive necítíš úlevu do tří týdnů,lékař je vymění.Většinou se musí ta původní vysadit a pár dní nebrat nic,než se nasadí nová AD,protože se mohou vzájemně ovlivňovat.Takže se musí počkat,než se jich tělo beze zbytku zbaví. Na tuto přechodnou dobu se nasadí Neurol či Lexaurin....

Seneca

Není tady

#14 23. 3. 2010 18:33

heduna
♥------

Ahojky ,jsem tu nova ale  Serlift pro me neni novi.Beru ho uz 4rok 100mg a nejde mx snizit davku.Je to mesic co jsem se pokusila ubrat a je my hrozne .Mam zase ty stavy horkosti podlamovani nohou a toceni hlavy.Je tu nekdo kdo ma podobny problem.Jak dlouho to budu brat,mam uz to do smrti?

Není tady

#15 23. 3. 2010 18:56

rejka
♥♥♥♥♥♥-

heduna napsal(a):

Ahojky ,jsem tu nova ale  Serlift pro me neni novi.Beru ho uz 4rok 100mg a nejde mx snizit davku.Je to mesic co jsem se pokusila ubrat a je my hrozne .Mam zase ty stavy horkosti podlamovani nohou a toceni hlavy.Je tu nekdo kdo ma podobny problem.Jak dlouho to budu brat,mam uz to do smrti?

Ahoj Hedu,začnu od konce.Jak dlouho trvá léčba je individuální,každý reaguje jinak a každý se se svým problémem umí vyrovnat různě.Nenapsala jsi proč ho bereš ( serlift ),jakou máš diagnózu. Možná tu najdeš někoho,kdo má stejné obtíže,ale konkrétní odpověď na svou otázku jen těžko.

Seneca

Není tady

#16 23. 3. 2010 19:57

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Hedu, tak Serlift je antidepresivum a většina lidí, co užívají antidepresiva, je mají na celý život. Pokud je bereš jen krátce, rozhodně je nevysazuj ani nesnižuj dávku sama, to musíš dělat jen s dr., ten posoudí jestli na to jsi zralá. Nemysli si, že když Ti je po lécích lépe, můžeš je hned vysadit, to se pak propadneš zase zpátky, což se Ti asi stalo, jak píšeš, tak je zase honem začni brát tak jako dřív. Já jsem taky zkoušela různě snižovat dávku, ale nejde mi to, tak jsem toho nechala, páč vím, že bych se propadla a že by mi ty léky pak už třeba nezabraly. Přeju hodně sil!

Není tady

#17 24. 3. 2010 6:33

Petuna
♥♥♥♥♥--

Tak jsem počkala několik dní a není to lepší. Mám jít k lékařce až za 3 týdny tak nevím jak to zvládnu. Ráno se budím tak že se celá třesu, jsem unavená tak hrozně že sotva pletu nohama, nemám ani kapku energie. Nejhorší to je v práci taky protože musím dělat a věci které jsem vždy dělala bez chyb kazím, práci odsouvám atd.Tak se snažím ale nejde to. Ráno beru 1 a půl apoparoxu již 6 týden..nevidím výsledek.
Nikdy bych nevěřila nikomu kdyby mi to vyprávěl..taky jsem měla blbé řeči vzchop se, jsou horší věci na světě, běž ven atd........za to bych si dnes nafackovala. Nepomůže ani jedna z věcí to je tak děsný stav že by člověk nebyl.

Není tady

#18 24. 3. 2010 7:58

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Petuna napsal(a):

Tak jsem počkala několik dní a není to lepší. Mám jít k lékařce až za 3 týdny tak nevím jak to zvládnu. Ráno se budím tak že se celá třesu, jsem unavená tak hrozně že sotva pletu nohama, nemám ani kapku energie. Nejhorší to je v práci taky protože musím dělat a věci které jsem vždy dělala bez chyb kazím, práci odsouvám atd.Tak se snažím ale nejde to. Ráno beru 1 a půl apoparoxu již 6 týden..nevidím výsledek.
Nikdy bych nevěřila nikomu kdyby mi to vyprávěl..taky jsem měla blbé řeči vzchop se, jsou horší věci na světě, běž ven atd........za to bych si dnes nafackovala. Nepomůže ani jedna z věcí to je tak děsný stav že by člověk nebyl.

Petuno, když je to takhle, tak té dr. zavolej,žeje Ti zle a jestli tammůžeš jít hned. Pokud je to dobrá dr., tak Tě vezme. Držím palce. pussa

Není tady

#19 24. 3. 2010 11:52

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Petuna napsal(a):

Dokud to člověk neprožije na vlastní kůži,nepochopí. Jestliže je stávající situace nad tvé síly,zavolej doktorce a ona tě přeobjedná. Možná ti apo-parox nesedí. ale neboj,stále je z čeho vybírat....dokud chodíš do práce a nepoložila ses jako prkno je to dobrý děvče. Bojuješ a pereš se s tím. To je moc dobrý postup,vydrž a nevzdávej to!!!!! pussa

Seneca

Není tady

#20 24. 3. 2010 13:10

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

petuno ,co ti zabralo ,dřív ,ti už teď nemusí zabrat! ..a jak se tady někdo již zmiňoval ,brala si je docela krátkou dobu.Proto už ten efekt není takový!!Rozhodně bych nečekala a došla k dr.třebas hned.ať ti je vymění.
Nemá cenu se takhle trápit ,když to to nezabírá!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#21 2. 4. 2010 11:02

Zipi
♥♥-----
Místo: Kladno

Ahoj.  ja mam mozna hloupy dotaz Pelulo: a co te zlomilo? co te podkoplo ?  ja si prosla depkama, pocitem vyhoreni atd, ale znala jsem u sebe spoustec, z jsem z toho plus minus venku, i kdyz nekdy smutenky padaji zpet.

-----------------------------------------------------------------------
v zivote se nam to po cem nejvice touzime vyhyba

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí