6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Tak ja nevim,poslicky jsem nemela,ale kdyz nam v kurzu rikali,ze kdyz prijdou opravdove kontrakce,tak se od poslicku poznaji tim,ze kdyz si clovek vleze pod sprchu,tak poslicky bud uplne zmizi nebo hodne zeslabnou a odezni,ale kontrakce naopak pridaji na sile,takze je bych pocitala poslicky jako bolestive stahy bricha, prirovnat se to da k menstruacnim bolestem,kdo je nikdy nezazil,tak se to tezko popisuje.
Holky, Vy planujete u kojeni jeste davat caj z lahvicky? Ja myslela,ze se vzdy rikalo,ze kdyz matka plne koji, dite jine tekutiny nepotrebuje. Takto mi to rikala i laktacni poradkyne a pediatr.
Jinak dudlik poridim jeden nejmensi, Avent je zbytecne drahy, u Matyaska se mi osvedcil Nuk a dostane ho jen v nouzi,do pul roku mu jej stejne jako Matovi planuji vzit,mam odzkousene,ze cim driv,tim lepe.
CS mi doktor do prukazky nepise,ale mam tam to stejne,co Ty Evi a to P+ a kdyz jsem se ho ptala,tak mi rikal,ze jsem krasne zavrena a nic se tam nezmenilo a tudiz nevidi duvod dite bez problemu donosit.
Není tady
můj taky čeká první vdycky jsem si říkala,e kdy u se povede ivf,e tolik těstí nemůeme mít,aby to byla holka počítala jsem se dvěma klukama ...take pro nás opravdu malý zázrak
a já budu rodit,bude tam kde já dnes...takhle o 5týdnů jsem byla s Any co dnes porodila
pa
Není tady
Blava napsal(a):
jetě mě napadá... kdy budu pouívat papírové plenky musím ze začátku dávat i ty látkové??? Kvůli kyčlím...
jsem to tu z těch rozhovorů nějak "nepochytila"
Blavo, záleí na doporučení Mudr. na kontrole. Mně u malého na kontrole v 6 týdnech, která nedopadla ideálně, doporučili dávat navíc 2 látkové pleny celodenně, stačí zavřít je do bodíčka na tu papírovou. Take měl dohromady plenky 3. Ale při dalí kontrole někdy v 3 nebo 4 měs. u měl ve OK, a nemusel látkovky vůbec. Teď asi budu dávat iroké balení preventivně od narození a počkám, co řeknou na té kontrole v 6 týdnech. Z mých kamarádek, jejich děti nemuseli ty 2 plenky navíc nosit. Opravdu záleí, co doporučí ortoped.
Není tady
Čajíky při kojení opravdu nejsou potřeba. Snad jen kdyby dítě trpělo prdíky, dám pár liček fenyklového čajíku bez cukru. Lahvinku jsem koupila. U prvního jsem měla laktačí krizi a pak se mi hodilo večer dokrmit vlastním mlékem z mrazáku a nebo někam budu chtít jít a můe moje mléko dát mimču z lahviny taka.
Není tady
Slni, o tom jsme bojovaly s tchyni - ona tvrdila, ze mlicko ode mne je jako jidlo, a ze musim malemu davat jeste vodu jako na piti, a to hlavne po vecernim koupanim, kdy je rozehraty z vanicky. Myslela jsem, ze to tu tak v Japonsku delaji, ale i v porodnici mi rikali, ze jenom kojeni staci. Takze jsem si to delala po svem, tchyne se mohla zblaznit. Ja, ac jsem pred prvnim tehu mela prsa jak lentilky pod kobercem, jsem nastesti po porodu mela mlicka dost, takze jsem si obcas mohla dovolit i odsat a zamrazit, takze tchyne pak mohla pohlidat a dala malemu to moje ohrate mlicko z lahvicky, jinak jsem vlastne lahvicku vubec k nicemu nepotrebovala. Kojila jsem rok a pul, dzusiky jsme zacali davat az tak okolo devateho, desateho mesice, a to rovnou z plastoveho hrnicku, nebo brckem. Ono dudani dzusu z dudanku neni na ty detske zoubky nijak moc extra dobre. Stejne tak dudan samotny se u nas moc neohral, Ryu nastesti nebyl plactive miminko, brisko nas taky netrapilo - jen jednou nas potkala zacpa, kterou jsme museli resit klystyrkem, takze kdyz zaplakal, misto dudanka jsem mu proste strcila prso a bylo to. Asi v peti mesicich tchyne dudanka vyhodila omylem do smeti a pak uz jsem noveho nekupovala.
Není tady
ahojte
k téme,
budem bali nairoko a do prvej kontroly ako eva, potom podža lekára čajík dieau netreba keď kojí, aspoň nie tie prvé mesiace. z predného mlieka sa napije, zadné ho nasýti. fžaku nejdem ani kupova, aby ma nezlákalo ju poui, ak bude nejaká kríza...budem bojova s kojením . čítam o tom fakt veža a rada by som kojila čo najdlhie.
dnes bude blbý deň, manel musel ís do práce, dúfam e tam nebude do večera... zle som spala, u hodinu som hore, musím na nákup peo, on má auto...poobede príde moja rodina na oslavu, mali sme obaja narodky,take vetko kúpi, pripravi, psa unavi, seba neunavi...navari, jááááááj dúfam e aspoň pekne bude
Není tady
Ahojky maminy, dobré ránko,
tak se musím pochlubit krásným svetýrkem od hello kitty, co jsem právě koupila Moc se mi věcičky téhle značky líbí, tak asi pojedeme v ní
http://diskutnici.cz/foto.php?id=31250
Lahvičku na krmení jsem jednu pořídila pro jistotu dudlíky počítám dostanu, take ty nemám a nechci vzhledem k tomu, e se to nedoporučuje na ně malou ani zvykat, tak uvidíme či to půjde uplně bez nich
Upravil(a) cieska (10. 4. 2010 10:04)
Není tady
Hezké odpolko
Já tu měla celé dopoledne kamarádku, tak jsme poklábosili a bylo to faaajn
la jsem jí pak kousek doprovodit a zas mě ten podbřiek začal trochu bolet to asi není nijak extra dobře e
Tak jsem se opět uloila na gauč a jediné co dneska asi jetě musím je upéct v pekárně chleba. Budu mít premiéru, tak snad to bude k jídlu
Není tady
Ahoj Blani, jen tě sem jdu pozdravit, u nás nikdo v podzimu není
já dnes čekám taky kamarádku na návtěvu, za chvíli má dorazit
Není tady
MiriDc napsal(a):
Ahoj Blani, jen tě sem jdu pozdravit, u nás nikdo v podzimu není
já dnes čekám taky kamarádku na návtěvu, za chvíli má dorazit
Ahoooj Miri, jak se daří?
Jojo, tady je taky mrtvo tak jsem prohlíela mimi na jarňatech krásný a taaaak maličký, co já si tu s nima počnu a hned 2x
tak chleba nepeču, nemám drodí a do krámu se mě skuteeeečně nechce
Upravil(a) Blava (10. 4. 2010 15:22)
Není tady
Ahoj, holky, moc vás zdravím a omlouvám se za dlouhodobou absenci, mana je pořád jetě lazar, tak se mám co ohánět Natěstí se to konečně dobře hojí (je po operaci hlasivek a pak měl zánět jedné z nich) a začal i dobře mluvit. Nae mimi je nádhené, má cca 200g a předvádělo se úchvatně - mám video na cd, tak jsem moc ráda.
Přeji krásný a pohodový den!
Není tady
AHojky,
tak my dnes litali po nakupech a mam i nejake pidi ulovky v CA meli slevy,tak mam sve fialkovy tricka a jednu ruzovou mikinku
Není tady
Dobré ránko
Tady je od rána pekelně hnusně, dokonce je snad trocha sněhu na autech
Já měla včera návtěvní den, ale alespoň to utíkalo a dneska u konečně přijede mana
Vařit nemusím, na oběd vyráím k mamce. Sice to hnusné počasí, ale je to kousek tak se snad nerozpustím
Booooe, tady chumelíííííí
Upravil(a) Blava (11. 4. 2010 9:59)
Není tady
ahojte počasie si tam nechajte, nie e nám ho polete!!!
ja dnes nejdem robi nič, večer príde ete jedna návteva, včera som zažahla o pol druhej ráno. K.O. ale spokojná... idem do sprchy, idú mi odpadnú nohy a potom do vodorovnej polohy manel robí prebalovák
Není tady
Ahojte, tak u nas poletovaly vlocky uz vcera, dneska rano byly 3 stupne..Ale konecne zaprselo, zahrada uz to potrebovala jako sul! Ja nedelam nic :-)) Vcera jsme dali kratkou prochazku a bolely me nohy jako po maratonu :-))
Není tady
to sa ti len zdááááá
Není tady
Ahojky holky tak přeju hezký nedělní podvečer. Návtěva u odjela bylo to super jen to ponocování pro mě není jsem dneska u mrtvá půjdu brzičko spinkat
To počasí je děsné já se těila e u bude hezky a prý takhle má být celej duben já chci teplo pořád se musí topit ta zima ne a ne se vzdát e.
Tak zatím hojky
Není tady
Tak kdy je teď pořád zima, tak musíme doufat, e léto bude pro ty nae novorozený miminka super krásné, ne moc horké a pak bude následovat krásné babí léto a pěkný podzim.
Jinak také zdravím, u nás je také hrozná zima. Včera i dost prelo. Teď kdyby vykouklo sluníčko a bylo teplo, tak by vechno na zahrádce jásalo. Tak jsme li včera s klukem jen za takou na stavbu. Já tam nic nedělala, jen očumovala. Kubík zatloukal vude hřebíky. Řekla bych, e to umí lépe ne já.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Tak kdy je teď pořád zima, tak musíme doufat, e léto bude pro ty nae novorozený miminka super krásné, ne moc horké a pak bude následovat krásné babí léto a pěkný podzim.
Jinak také zdravím, u nás je také hrozná zima. Včera i dost prelo. Teď kdyby vykouklo sluníčko a bylo teplo, tak by vechno na zahrádce jásalo. Tak jsme li včera s klukem jen za takou na stavbu. Já tam nic nedělala, jen očumovala. Kubík zatloukal vude hřebíky. Řekla bych, e to umí lépe ne já.
Oskárko, koukám, e malého vedete k chlapským pracem, to je dobře. Já jsem malého (5-ti letého) v sobotu učila sekat sekyrkou. Radi ho to naučím bezpečně, protoe vidím, e ho ta sekyrka moc láká a nerada bych, aby to zkouel potajnu. Vydrel skoro 2 hodiny sekat větvičky takovou mini sekyrkou na dělání třísek.
Včera bylo oklivo, byli jsme skoro celý den zalezlí doma.
Tohle počasí mě uspává a moc se mi nic nechtělo doma ani na zahradě dělat.
Není tady
Dobré ránko jdu si dočíst jestli jste něco napovídali
No moc toho teda nebylo Já se včera konečně dočkala manela, ale u zas el do práce take "samota" pokračuje a jetě to po*ný počasí
Jo a byl total překvapený jak velký mám bříko
Upravil(a) Blava (12. 4. 2010 9:24)
Není tady
Ahoj Blani,
Olii, děkuji za odpověď, budu ten ascorutin brát do dalí kontroly (2 týdny) pak se na to zeptám doktora. Uvidíme díky
Není tady
Téma zavřeno