29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Tak to je fajn,snad to ustoupí co nejdřív
Pobolívá mě pořád v podbřišku,ale tomu už nevěnuju pozornost-jinak nic,ale třeba to bude jako prve-to taky nic,nic ani bolesti a pak čtyři hodinky celkem i s bolestma a bylo po porodu
Není tady
Any, ja bych ti to strasne prala. Mit to opet tak rychle
Není tady
Gabu, nechala jsem si koupit Maminku a cetla jsem o tom ockovani a tak. Ale na co jsem se chtela zeptat vsech je ten domaci klystyr YAL. Jestli s nim ma nektera zkusenosti a jestli si myslite, ze je fajn si ho udelat doma nebo si pockat az do porodnice... Ja o tom jen zaslechla, tak se chci jen zeptat na nazory...
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
mefinka napsal(a):
![]()
díky,jsi hodná-já bych takovej porod přála i tobě,vlastně všem holkám co jsou tady
Doufam, ze nam to vsem vyjde a budeme psat krasne slohovky pro navnadeni dalsich rodicek
Není tady
mefinka napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
mefinka napsal(a):
![]()
díky,jsi hodná-já bych takovej porod přála i tobě,vlastně všem holkám co jsou tady
Doufam, ze nam to vsem vyjde a budeme psat krasne slohovky pro navnadeni dalsich rodicek
jen,aby to nebylo přesně naopak ,ale věřím,že nebude
Není tady
Musime verit, ze to bude v pohode . Jen me se to asi momentalne jeste povida, kdyz mam do porodu dost daleko. Ale nam na kurzu rikali, abychom se snazily pozitivne naladit, ze to pak dobre dopadne. Tak jsem zvedava, jestli takhle budu mluvit par dnu pred porodem, jako jsi ted ty...
V te Mamince dneska psali o vsech babskych radach k urychleni porodu. Od piti maliniku az po sklenku cerveneho vina. Ty pijes jen ten malinik?
Není tady
Tak do porodu už tak daleko nemáš,taky už máš krásnej metřík-začneš už 33týden
JJ,piju maliník 2x denně,do vína bych nešla,kdyby náhodou byl potřeba udělat císař a celková narkoza musela bych jim říct,že jsem něco vypila a to by mě bylo fakt trapně
Není tady
Any tak dnesek teda nic? tak to si maly urco vybere nejake jine hezke datum
Gabi jj vzteka se posledni dobou desne, je fakt na ranu a tak hystericky - fakt sileny. A kdyz je v tom vztekacim tranzu, tak se i pocura (pritom jinak chodi normalne na nocnik
)
Mefi ja si zas pockam na klasicky klystyr, me to neva (jen bych si ho odpustila v dobe, kdy jsem mela kontrakci po minute ) - jinak ja slysela, ze tim jak se do tech strev dostane ta tepla voda, ze to i muze zrychlit porod. Ale jak funguje Yal nemam tucha, jsem nad nim neuvazovala.
Sito kdyz se ti ditko lip citi v zavince, tak mu to doprej, me mala spavala v zavince vecer hodne dlouho, byla spokojena jak blecha
Upravil(a) akar (4. 4. 2010 20:46)
Není tady
svagrova si dala vecer sklenicku cerveneho a rano ve ctyri jela (me nepomohlo ani kdybych se stavela na hlavu)
jinak ja myslim, ze jedna sklenka cerveneho by urco vyprchala, nez by nastoupily kontrakce a pripadnemu CS (samo ne vypit sedmicku )
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Akar,to si taky užiješ až se malá narodí,bude žárlit a dělat naschvály
jj si to neidealizuju
Není tady
Any, ja bych to vino asi taky nepila. Na ty babske rady odpovidala jedna odbornice a na to vino reagovala, ze jedna neuskodi, vic by jich nepila a ze vliv na porod je spo-rny.
Upravil(a) mefinka (4. 4. 2010 20:48)
Není tady
Yal je ok, pohodlný na doma a je to v poho, vlastní zkušenost ! Pokud máš potřebu, klidně si ho doma udělej, není to nic nepříjemnýho a dá se to úplně normálně přežít
!
Dobrou
Není tady
ahojky, ty jo a co nový domek?-)
Tak já si Yall nechala napsat před prvním porodem, přesvědčená o tom, že no problema, ale jakmile začly kontrakce, nějak jsem si tu hadičku v zadku nějak nedokázala představit, ted se mi válí ve skříni a asi už je prošlý...počkám si do porodky na klistýr.....-)
Není tady
mefinka napsal(a):
Gabu, nechala jsem si koupit Maminku a cetla jsem o tom ockovani a tak. Ale na co jsem se chtela zeptat vsech je ten domaci klystyr YAL. Jestli s nim ma nektera zkusenosti a jestli si myslite, ze je fajn si ho udelat doma nebo si pockat az do porodnice... Ja o tom jen zaslechla, tak se chci jen zeptat na nazory...
Mefi, já si nechala Yal napsat, jelikož jsem ho jednou měla už před laparkou a bylo to naprosto v pohodě. Z normálního klystýru jsem měla rochu strach, jak bych ho při kontrakcích udržela a skončilo to tak, že Yal mám doma ve špajzu
. Kamarádka mi na sále poradila, že klystýr je mnohem lepší, taky mi ho dala hooodně teplej, až jsem z toho byla pafff, ale musím uznat, že měla pravdu, protože jsme se za 30 minut otevřela o dva cm. Jinak Yal je taková lahvička s aplikátorem, v které je asi 100 ml roztohu, ten se nejdřív pořádně protřepe až vznikne pěna, pak se ulomí špička, zavede a aplikuje - vytlačí tu pěnu "tam"
Funguje taky spolehlivě a furt je to jen 100 ml proti 1,5 litru
Není tady
A kdyz je toho YALu podstatne mene nez klystyru, co davaji v porodce, vyprazdni to uplne stejne? Asi si to nejak neumim predstavit - jeste mi nikdy nic takoveho nedelali... Znam jen cipky a ty nic moc.
Upravil(a) mefinka (4. 4. 2010 23:04)
Není tady
Ahoj holky, ještě jednou přeju krásné Velikonoce!
co se týče klystýru, tak jsem ho měla u tohoto porodu (v minulým ho nestihli) a krásně mi to teda urychlilo porod. Před klystýrem jsem byla teprv otevřená na 1,5cm a za půl hoďky po něm na 6cm a za 15 min na 9cm a šlo se rodit. Akorát jsem ho taky moc dlouho neudržela, jen co mi ho sestra dala, tak jsem letěla na záchod, ale asi to tak stačilo
Jo a taky jsem měla z toho obavy, ale nakonec to bylo úplně v pohodě, nepříjemny to vůbec nebylo, akorát bylo těžký vychytat tu půl minutu, když jsem byla bez kontrakcí, aby mi to mohla dát
S yalem zkušenosti teda nemám
Upravil(a) Maharishi (5. 4. 2010 9:38)
Není tady
Ahojky sice malinko se zpožděním, ale máme nový domeček...takže hupky dupky do něj
Není tady
Zdravím Vás, drahé maminky. V minulém měsíci jsem i já rozšířila vaše řady a s nástupem mého otěhotnění nastaly i různé otázky a pochyby. Stále jsem stymulovaná nějakými léky a hormony a pobolívá mě i podbřišek. Jen bych chtla vědět, jestli je to v začátku těhotenství normální??? Prosím poraďte.
Není tady
Téma zavřeno