Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 17. 3. 2010 11:50

lady
♥------

nevěra s nejlepší kamarádkou

Můj přítel, se kterým jsem 7 let mě půl roku podváděl s mou nejlepší kamarádkou..začalo to sexem, opili se a skončíli sv posteli..pak se asi viděli v jiném světle a zamilovali se do sebe..my odjeli s přítelem na dovolenou a pak byl ještě druhý sex..tím to prý skončilo..jen si pak spolu psali..ale sex už žádný..do našeho města kamarádka jezdila co druhý víkend a v té době byla docela otravná, pořád s náma chtěla někam chodit, ale mě to v té době vůbec nepřišlo divné..měla jsem jiné problémy, zkouškové na vysoké, bakalářka..vztah nám celkem fungoval a já si říkala, že tohle se nám přece nemůže stát..a já vůbec nic nepoznala..možná jsme se více hádali a měli méně sexu, ale jinak bylo všechno stejné..před měsícem začala moje nejlepší kamarádka stíhovat, že něco tuším a proto se rozhodla, pro klid své duše, že mi to řekne..nakonec mi to všechno řekl můj přítel a já od té doby nevím, co dál..domluvili jsme se, že to teda ještě zkusíme , že se máme pořád hodně rádi, ale pro mě je to hodně těžké..ona je do něho pořád zamilovaná a chce ho vidět..první týden jemu i mě psala sms, vysvětlovala, že to říct musela a psala jen samé výmluvy, že byla zamilovaná a nevěděla, co dělat..teď spolu v kontaktu nejsou, ale co dál?
já byla v našem vztahu taky zamilovaná, ale nikdy jsem nepřekočila onu hranici a byla věrná...proto je pro mě ještě těžší odpusit, když vím, že já tuhle věc zadaná udělat nemůžu a oni ano..A nejtěžší je, že tohle udělaly mě nejbližší osoby, nejlepší kamarádka, kterou znám skoro 15 let a můj přítel..těmhle osůbkám jsem ve svém životě věřila nejvíce a teď už pomalu nevěřím ani sobě..
Potřebovala jsem tohle napsat, aby jste viděli, že bohužel nemůžete věřit nikomu..:(

Není tady

#2 17. 3. 2010 13:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: nevěra s nejlepší kamarádkou

No, veriť je ťažké, ale naučiť sa vyrovnať s životnými neistotami je nádherná úľava - skús to. wink V živote sú iné istoty ako fyzická vernosť(mmch, prečo by si mu nemohla byť neverná...?)...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 17. 3. 2010 13:28

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Věřit bys měla hlavně sama sobě.
Co dál? Co bys chtěla, aby dál bylo? Podle toho by ses měla zařídit.

Není tady

#4 17. 3. 2010 14:36

majkafa
Host

lady napsal(a):

já byla v našem vztahu taky zamilovaná, ale nikdy jsem nepřekočila onu hranici a byla věrná...proto je pro mě ještě těžší odpusit, když vím, že já tuhle věc zadaná udělat nemůžu a oni ano..A nejtěžší je, že tohle udělaly mě nejbližší osoby, nejlepší kamarádka, kterou znám skoro 15 let a můj přítel..těmhle osůbkám jsem ve svém životě věřila nejvíce a teď už pomalu nevěřím ani sobě..
Potřebovala jsem tohle napsat, aby jste viděli, že bohužel nemůžete věřit nikomu..sad

Lady, udělat nemůžeš? Nebo nechceš? Nebo nemáš potřebu? Jak to je?
Napsalas - nemůžu.
Jaký obsah má pro tebe to slovo?

Tohle mě přímo praštilo do oka.

#5 17. 3. 2010 14:56

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lady- důvěra se špatně obnovuje tam, kde  něco "ulítlo".   Na tvém místě bych asi zkusila vyměnit přítele i kamarádku.  Nejsi tak stará  a zatížená  svázaností  svazku  partnerského abys už teď musela přemýšlet jestli kompromis, který děláš je  dobrá  věc.   A kamarádce s výčitkami svědomí bych "fakt poděkovala" za upřímnou zpověď. usch

Není tady

#6 17. 3. 2010 17:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lady napsal(a):

Potřebovala jsem tohle napsat, aby jste viděli, že bohužel nemůžete věřit nikomu..sad

A proč si myslíš, že to takhle funguje univerzálně?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#7 17. 3. 2010 21:01

lady
♥------

ja nevěru udělat nemůžu ani nechci, když jsem zadaná, tak i bez nějakého slibu uvnitř sebe chci být věrná jen jednomu člověku..

Není tady

#8 17. 3. 2010 21:06

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Vzhledem k tomu, že nikomu nelze věřit, tak samozřejmě můžeš, to dá rozum smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#9 17. 3. 2010 21:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lady napsal(a):

ja nevěru udělat nemůžu ani nechci, když jsem zadaná, tak i bez nějakého slibu uvnitř sebe chci být věrná jen jednomu člověku..

A co to má společného s tím, že nikomu nelze věřit?
Nehledě na to, že tvoje rozhodnutí je tvoje a každý člověk se může rozhodnout stejně ne/svobodně jako ty.
Že ty chceš být věrná jen jednomu člověku, to je sice hezké, ale co jako? Stejně to jsou jen řeči, které prověří až tvůj vlastní život. Myslet sama o sobě, o tom co chceš nebo nechceš, si můžeš cokoliv. Jak na tom jsi ve skutečnosti, to stejně ukáže až konkretní situace, až se do ní ty sama dostaneš.
Proč tedy zevšeobecňuješ?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#10 18. 3. 2010 1:42

Karlotina
♥♥♥----

Lady, to, co se Vám přihodilo je modelový případ. A dost nehezká zkušenost. Dobré na tom je, že jste takovou zkušenost získala zamlada. Svobodná a bez dětí. Vaše slova o tom, že Vy nevěrná být nemůžete dokonale chápu. Je to otázka vnitřního nastavení a to zcela změnit nemůžete. Co ale změnit můžete je stav věcí a vlastní přístup. S přítelem Vás váže jen pár let společných vzpomínek a snad vzájemná náklonnost. Tento jeho počin bude mezi Vámi stát už napořád a otázka je, zda-li se s tím dokážete bez následků vyrovnat a být s ním šťastná a spokojená v dalších letech. V životě není nic dané, vše (i my) se vyvíjíme a musíme na změny reagovat. Myslím, že si musíte promyslet jak jste silná, co vše snesete a především - co chcete. A myslete jen a jen na svou hlavu! V jednotném čísle. Protože trápení se dá někdy předejít. Čistý řez se vždy hojí lépe a rychleji než protržený vřed.
Já jsem to prožila také, v podstatně delší, opakované a šťavnatější podobě - bohužel však už s malými dětmi. Takže má následná rozhodnutí byla zatížena rozpolceností žena versus matka. Zvítězila matka a žena to v sobě nosí dodnes. Už čtvrt století. A i přes klid na kurtech se dodnes vynořují pochyby, zda-li to bylo správné. Důvěra se znovuobnovuje jen velmi ztuha. A jako ´před tím´ to už nikdy být nemůže. Hm, a nejlepší přítelkyni jsem ode dne, kdy se vyvalila taková troufalost, že to došlo i mně, už nikdy neviděla. A nechybí mi.
Na vašem místě bych vzala nohy na ramena a prchla. Ne, vážně - to je jen na Vás. Podumejte a uvidíte, co Vám vyjde. Hlavu vzhůru. Jste krásná, chytrá ... zkrátka máte všech 5 P, ne? A život na Vás stále ještě čeká! K

Upravil(a) Karlotina (18. 3. 2010 10:56)

A woman: without her, man is nothing. A woman, without her man, is nothing.
Aneb - jaká nicotnost vyvolává války.

Není tady

#11 18. 3. 2010 6:13

majkafa
Host

Mně přijde konstatování - já nevěrná být nemůžu - že autorka není v harmonií se svým vnitřním nastavením. Jako by nebyla spokojená s tím, že má nastaveno - jsem věrná.
Jako by jí to bylo líto, že nemůže být nevěrná.

Podle sebe - jsem ráda, spokojená, nevímjaktkoříct, vnintřně si ladím s tím, že mám "nastaveno", že jsem partnerovi věrná. Nijak jsem se o tohle nastavení nezasloužila, ono se to tak nějak samo. Jsem s tím vnitřně spjatá, to jsem prostě já.
NIKDY mě nenapadlo postesknout si, že nemůžu být nevěrná. Protože to mám kurnik nastaveno. dumbom  A já (i kdy) bych chtěla, kurnik. dumbom Když on ten mizera ... kurnik dumbomsmile

A pak mě překvapilo Karlotino - cituji:
Vaše slova o tom, že Vy nevěrná být nemůžete dokonale chápu. Je to otázka vnitřního nastavení a to zcela ZMĚNIT nemůžete.

NIKDY mě nenapadlo, že bych chtěla měnit vnitřní nastavení o své věrnosti. Hm. Zajímavé. Že to někoho napadne.
Budu si nad tím přemýšlet.

Upravil(a) majkafa (18. 3. 2010 6:18)

#12 18. 3. 2010 9:13

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lady, ještě se  zkusím vrátit k tvému : Nevěřím nikomu.
Já také ne. Je to jednodušší. Zvlášť pokud věříš sama sobě.  Toho druhého ( kohokoliv) můžeš mít  ráda, milovat, respektovat a přitom můžeš zůstat sama sebou. Věřit jen po " záklopku".
Nepřekvapí tě  pak nic. Nebo jen na chvilku, než se otřepneš.  Došla jsem k tomuhle zjištění po  hafo životních kopancích. Mám ráda lidi, miluju svého partnera- ale JÁ  ZŮSTÁVÁM  SEBOU ve smyslu důvěry.  Prostě : Nedám se .

Proto mě snad tak rozesmutnilo Karlotino psaní na jiném vlákně.  Já nechci nosit v sobě smutelk z prožitých zklamání. A představa 25 let "držení smutku v sobě" ? To mě děsí. 
Mám  za to, že život je  potvůrka podivná a zkouší , co vydržíme.  A vydržíme až na konečnou.  Musíme , jsme tu samy(i- i chlapi jedni mizerní tongue) za sebe - ne za partnera a jeho činy.....

Není tady

#13 18. 3. 2010 10:37

Karlotina
♥♥♥----

majkafa napsala: Mně přijde konstatování - já nevěrná být nemůžu - že autorka není v harmonií se svým vnitřním nastavením. Jako by nebyla spokojená s tím, že má nastaveno - jsem věrná. Jako by jí to bylo líto, že nemůže být nevěrná.
K: ANO, ZNÍ TO TAK. MOŹNÁ ALE, ŹE LADY JEN V AFEKTU NEOBRATNÉ POPSALA SVÉ NASTAVENÍ.

M: Podle sebe - jsem ráda, spokojená, nevímjaktkoříct, vnintřně si ladím s tím, že mám "nastaveno", že jsem partnerovi věrná. Nijak jsem se o tohle nastavení nezasloužila, ono se to tak nějak samo. Jsem s tím vnitřně spjatá, to jsem prostě já. NIKDY mě nenapadlo postesknout si, že nemůžu být nevěrná. Protože to mám kurnik nastaveno. A já (i kdy) bych chtěla, kurnik....: Když on ten mizera ... kurnik ...
K: JO JO, U MNE SE TO TAKY TAK NĚJAK SAMO, A JE TO SOUČÁST MÉHO JÁ... JE JEDNO, JAK SE CHOVÁ MŮJ PARTNER, JÁ BYCH SE ZPRONEVĚŘILA SAMA SOBĚ. NE ŽE BYCH TO NEMOHLA UDĚLAT JEMU (I KDYŽ ANI JEHO BYCH RANIT NECHTĚLA), NEMOHU TO UDĚLAT SOBĚ. O PARTNEROVI JSEM SI MYSLELA, ŽE JE USTAVEN PODOBNĚ, ROZHODNĚ SE PODLE TOHO CHOVAL A VYJADŘOVAL - A PŘESTO ČILE ROZVÍJEL VZTAHY S JINÝMI ŽENAMI..... TAKŽE, BYŤ DE FACTO MONOGAMNĚ USTAVEN, NEMÁ PROBLÉM PODLEHNOUT SVÉ SILNĚJŠÍ POTŘEBĚ.

M: A pak mě překvapilo Karlotino - cituji: "Vaše slova o tom, že Vy nevěrná být nemůžete dokonale chápu. Je to otázka vnitřního nastavení a to zcela ZMĚNIT nemůžete". NIKDY mě nenapadlo, že bych chtěla měnit vnitřní nastavení o své věrnosti. Hm. Zajímavé. Že to někoho napadne. Budu si nad tím přemýšlet.
K: MAJ. LADY NAPSALA PŘESNĚ "já byla v našem vztahu taky zamilovaná, ale nikdy jsem nepřekočila onu hranici a byla věrná...proto je pro mě ještě těžší odpusit, když vím, že já tuhle věc zadaná udělat nemůžu a oni ano..", TAKŽE JEJÍ VNITŘNÍ SOFTWARE K NÍ ONU ZAMILOVANOST PROPUSTITL. JEVÍ SE TEDY MONO-, ALE JEJÍ PARTNER PRO NÍ NENÍ TAK VÝLUČNÝ, ABY JI NEZAUJAL JINÝ MUŽ AŽ K FÁZI, KDY UVAŽUJE O SPOJENÍ FYZICKÉM. NEMÁ TO DĚVČE JEDNODUCHÉ (promiňte Lady, že Vás tak pitváme). A NENÍ TAK VYHRANĚNÁ, JAKO NAPŘ. JÁ - MNĚ TAK NANEJVÝŠ SUŠE OZNÁMÍ, ŽE ZDE BY SE MOHLO VYSKYTOVAT LÁKAVÉ POVYRAŽENÍ A PAK MNE NASMĚRUJE CESTAMI DIPLOMACIE, ABY NA DRUHÉ STRANĚ NEDOŠLO K MÝLCE. VY SE MI ZDÁTE JAKO, ŽE TAKÉ MÁTE JASNO. ALE LADY JE MLADÁ, JEŠTĚ POD VLIVEM PROSTŘEDÍ, A JASNĚ BUDE CHTÍT SVÉMU PARTNEROVI VŽDY VĚRNÁ. MÁ SLOVA NEJSOU IMPULSEM KE ZMĚNĚ, SPÍŠE K ZAMYŠLENÍ NAKOLIK OPRAVDU NEMŮŽE (ONA JAKO ŽENA) A NAKOLIK NEMŮŽE PROTO, ŽE SE TO NEDĚLÁ. NAKOLIK JE TATO JEJÍ VOLBA JÍ SAMOU VNITŘNĚ CHTĚNÁ. PROTOŽE ZAMILOVANÉ OKOUZLENÍ TŘETÍ OSOBOU DO HARMONICKÉM VZTAHU 2 LIDÍ VNÁŠÍ NESOULAD (INTENZÍVNĚJŠÍ NEŽ NĚJAKÁ JEDNORÁZOVÁ ATLETICKÁ BOKOVKA) A VLASTNĚ BY NEMĚL BÝT DŮVOD SE ZAMILOVAT, KDYŽ JSEM SE SVÝM PARTNEREM ŠŤASTNÁ. NE? K

Upravil(a) Karlotina (18. 3. 2010 10:49)

Není tady

#14 18. 3. 2010 10:51

lady
♥------

mam prostě někde uvnitř sebe, že nevěrná být nemůžu, nechci a i když jsem k tomu v rodině nebyla nějak vychována, tak to ve mně tak je..a zamilovat se člověk může vždycky, obvykle je to ve slabších chvilkách vztahu, je to možná i tím, že v mládí člověk nemá tolik zkušeností, ale i když jsem se zamilovala do jiného, stejně jsem zjistila, že to, co mám doma je nejlepší..
a i když se můj přítel zamiloval do mé nejlepší kamarádky a uklouzl, pořád ho miluju a on me..ale bojím se budoucnosti..líbil se mi jeho přístup, že se na nic nevymlouval, jako moje kamarádka a uznal chybu, ale nikdy jsem lidem moc nedůvěřovala, pouze těm nejbližším a když mě zklamalo i to mé okolí, už se bojím jen někomu s něčím s věřit..

Není tady

#15 18. 3. 2010 10:55

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Lady napsala:
já byla v našem vztahu taky zamilovaná, ale nikdy jsem nepřekočila onu hranici a byla věrná...

Jestli jsi byla zamilovaná ...... tak jsi byla vlastně taky nevěrná, ikdyž na jiné úrovni, pouze na duševní nikoli fyzické.
Vlasně jste si fifty fifty. Největší rozdíl je v tom, že tvoje "nevěra" se neprovalila. Zamysli se nad tím. Kdybys příteli řekla o tom, žes byla v době vašeho vztahu zamilovaná do jiného, myslíš, že by s tím byl úplně v pohodě?

Není tady

#16 18. 3. 2010 11:08

javena
♥♥♥♥♥♥-

Lady, sečteno, podtrženo: Měla jsi nejlepší kamarádku a partnera. Tvá kamarádka ti ukázala, že není kamarádka, protože jsou věci, které by kamarádky neměly dělat a tvůj partner není partner, na kterého by se dalo spolehnout... A místo toho, aby si svůj problém vyřešili spolu, hodí ho na tebe... jak milé. hmm
Takové lidi bych já ve svém životě nechtěla. A jak píšeš, že od nikoho nemáme nic čekat - lepší je čekat cokoli, pak můžeme být mile překvapeni. tongue Ne, vážně - nejde o to nikomu nevěřit, všem věřit, nebo někomu jo a někomu ne... jde o to odhadnout, co od koho můžeme čekat. wink
Jinak, co teď uděláš je opravdu jen na tobě. Můžeš si je "nechat" oba nebo s nimi přerušit kontakt, můžeš zůstat s partnerem a kamarádku odstřihnout (ukázalo se, že je schopná podlého jednání) nebo opustit partnera a dál se stýkat s kamarádkou, protože ti vlastně ukázala, s kým jsi doopravdy žila...
A variant je víc - odpustit a zapomenout, odpustit a dusit partnera/ kámošku/ nebo sebe (jestli jsi se rozhodla dobře...).
Tam je to už o tom nastavení. To má každej fakt jiný. Musíš přijít na to, jak to máš ty... wink
Držím ti palce, ať na to přijdeš. smile

Není tady

#17 18. 3. 2010 11:36

Karlotina
♥♥♥----

Zuzi napsala: .... Proto mě snad tak rozesmutnilo Karlotino psaní na jiném vlákně.  Já nechci nosit v sobě smutelk z prožitých zklamání. A představa 25 let "držení smutku v sobě" ? To mě děsí. 

No bodejť, Zuzi. Moc to k životu není. Ale ten potvora smutek se mě nechce pustit. A věř, že jsem dělala a stále ještě dělám proto, abych se jednou ráno probudila a místo té díry uvnitř cítila teplo, sdílení a důvěrnost k tomu muži, spícímu na druhé straně postele, všechno co umím a je mi dostupné, včetně odborných konzultací. Žádné koště, kterým bych účinně ten smutek a bolest vymetla jsem nenašla. Pouhé péřové prachovčičky. Dokázala jsem jen zdvihnout hlavu, získat jakýsi odstup a mírný nadhled. A sílu být tu pro děti a jejich děti i pro manžela, a přitom si žít život, který by mne alespoň trochu naplňoval. Asi jsem skvělý hostitel!
Hloupé je, že manžel to cítí a šťastný z toho není. Po celou dobu na dané téma u nás panuje radarový klid a po celou dobu usilovně skrývám své pocity a snažím se chovat co nejnormálněji. Přesto mne to muselo změnit natolik, že mu ve vztahu chybím. A vůbec nejde o odpuštění nebo zapomnění. Jde o tu chybějící důvěru. Hm, a kde ji teď vzít a nekrást?! K

Není tady

#18 18. 3. 2010 11:56

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Karlotina napsal(a):

Jde o tu chybějící důvěru. Hm, a kde ji teď vzít a nekrást?!

Ta se asi nedá vzít nikde, je potřeba ji spíš postupně zase vybudovat... jen se mi zdá, že u vás to trvá nějak moc dlouho... (u nás to trvalo něco málo přes půl roku)...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#19 19. 3. 2010 20:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Karlotina napsal(a):

Ta se asi nedá vzít nikde, je potřeba ji spíš postupně zase vybudovat... jen se mi zdá, že u vás to trvá nějak moc dlouho... (u nás to trvalo něco málo přes půl roku)...

Ja myslim,ze tu duveru ke svemu partnerovi,uz mit nebudes nikdy.Mikesi a ty si si jistej,ze te manzelka znovu duveruje po tom vsem?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#20 19. 3. 2010 21:45

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mikeš napsal(a):

Karlotina napsal(a):

To si tedy fandíš, kocoure.  Myslím, že svoji ženu přeceňuješ(nebo podceňuješ).  Jestli ti občas "připomene" (jak je psáno vedle na vlákně), tak nevěří.  Jen se  s tím naučila žít. A chlap ukolébán svojí naivní představou , že vlastně je všechno OK , netuší, že  ta jeho "důvěřivá" už  "DŮVĚŘIVÁ"  NIKDY NEBUDE !   Nemusí být  zválcovaná jako Karlotina, ani cynická jako já. Jen už bude jiná...... Ale já tohle zjištění beru jako obrovské plus pro sebe- už mě nemůžou ohrozit vlastní zamilované brýle.  stolt

Upravil(a) zuzi777a (19. 3. 2010 21:45)

Není tady

#21 20. 3. 2010 8:44

majkafa
Host

Mikeš napsal(a):

Nemůžeš mluvit za manželku. Co ty víš. Ty nejsi "podváděný". Nebo o tom alespoň nevíš. Podvádějící si myslím, dost těžko dokáže představit, jestli vůbec lze obnovit důvěru podváděného.
Slepovaný hrníček už NIKDY nebude stejný, jako nerozbitý. Neříkám, že bude pevnější, nebo slabší, ale nebude stejný.
Koukám, že zuzi mě předběhla.

Upravil(a) majkafa (20. 3. 2010 8:48)

#22 20. 3. 2010 10:28

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

majkafa napsal(a):

...Slepovaný hrníček už NIKDY nebude stejný, jako nerozbitý. Neříkám, že bude pevnější, nebo slabší, ale nebude stejný...

Kurnik, to vytucnene mi cely zivot vrta hlavou... va Dvakrat (ve dvou manzelstvich) jsem se o to (slepovat) pokousela ve vire, ze to MUSI JIT (bez obvinovani mne z naivity, prosim!)... Nepovedlo se, skoda. Zrejme pro "neschopnost nas obou" nalezt "spravne lepidlo"..., ale stejne si i dnes, po mnoha letech myslim to same: MUSI TO JIT. Ale je to nesmirne tezke, a zavisi na schopnosti a touze obou "slepovat"...
Asi tak, jak napr. v umeni: Nektera umelecka dila byla poskozena. Casem, vandalizmem, prirodnimi katastrofami a pod.,... a na urcitou dobu tim padem znehodnocena..., ovsem potom, kdyz byla treba "opravena" (chybejici prvky "nejak" doplneny...), jejich cena byla daleko vyssi, nez ta puvodni, "vyrobni"... Prave pro to, ze prosly poskozenim (znicenim?), a byly obnoveny... tummenupp
PS: "cena" jako hodnota trvala, ne pouze financni...

Upravil(a) ViktorkaLove (20. 3. 2010 10:33)

Není tady

#23 20. 3. 2010 10:40

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Děvčata, musím zareagovat:
Každý máme v sobě jiné nastavení, to je fakt, který se tady prolíná snad všemi vlákny. A věci jako láska, důvěra atd. se nedají nějak objektivně změřit nějakým "láskometrem" nebo "důvěrometrem", ale musí se cítit...
Svou ženu znám přes 20 let, takže si troufám tvrdit, že mi opravdu zase důvěřuje... jednak nechápu, proč by mi hrála nějaký divadlo, jednak máme teď spolu opravdu moc hezký vztah, ať se vám to líbí nebo ne... wink Moje žena mi kolikrát sama od sebe řekne, že jí náš vztah připadá mnohem lepší, než předtím... proč by mi lhala? (Jasně - třeba si taky našla milence a mě tímto udržuje ve "sladké nevědomosti", žejo... big_smile )

Majka má pravdu v tom, že slepenej hrnek už nikdy nebude stejnej, jako ten před rozbitím. Ale někdy může být i pevnější a lepší.

A Zuzi má zase pravdu v tom, že ta důvěřivost je taky "vocaď - pocaď", protože moje žena už mě dva roky nenechala doma samotného déle, než dva dny, zatímco dříve si klidně vypadla z domova třeba na 14 dní big_smile

Není tady

#24 20. 3. 2010 11:34

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mikeš napsal(a):

Děvčata, musím zareagovat:
Každý máme v sobě jiné nastavení, to je fakt, který se tady prolíná snad všemi vlákny. A věci jako láska, důvěra atd. se nedají nějak objektivně změřit nějakým "láskometrem" nebo "důvěrometrem", ale musí se cítit...
Svou ženu znám přes 20 let, takže si troufám tvrdit, že mi opravdu zase důvěřuje... jednak nechápu, proč by mi hrála nějaký divadlo, jednak máme teď spolu opravdu moc hezký vztah, ať se vám to líbí nebo ne... wink Moje žena mi kolikrát sama od sebe řekne, že jí náš vztah připadá mnohem lepší, než předtím... proč by mi lhala? (Jasně - třeba si taky našla milence a mě tímto udržuje ve "sladké nevědomosti", žejo... big_smile )

Majka má pravdu v tom, že slepenej hrnek už nikdy nebude stejnej, jako ten před rozbitím. Ale někdy může být i pevnější a lepší.

A Zuzi má zase pravdu v tom, že ta důvěřivost je taky "vocaď - pocaď", protože moje žena už mě dva roky nenechala doma samotného déle, než dva dny, zatímco dříve si klidně vypadla z domova třeba na 14 dní big_smile

Když jsme u té důvěry, důvěřivosti PO. U nás je paradoxně víc ve střehu manžel. Není to nijak okaté , ale kdo vidí, tak si všimne... Myslím, že  se v něm projevuje strach, z opakování jeho prvního manželství. By´t je on tím, kdo  "selhal"v našem párovém životě a  já  ta "podvedená" - on je ten, kdo má větší  nejistotu.  Chvílemi mi přijde, že čeká , kdy mu to vrátím....  Chudák neví, že pro  mě je to srandovní představa....
Jsou to maličkosti, které ho prozrazují, třeba  pohled na našeho společného známého, který  se se mnou dal do důvěrnějšího hovoru na kámošově oslavě, telefonát mého kámoše,s kterým jsem se něčemu šklebila a on  "rekognosoval" čemu , že čemu se chechtám, pochválení  manžela mé známé který mi s něčím helfnul... Dalo by se říct, že žárlí. Jemně , "nenápadně".   Pokud je to zastírací mannévr pro jeho  další úlet, tak dost dobrý...lol
A on je také ten, kdo nechce jet z domu na dlouho. Omlouvá to vždycky tím, že na pár dní mě nemůže nechat celé naše "hospodářství" samotnou . Když jsem teď na jaře řekla, že bych chtěla jet  na pár dní dovčy sama , koukal jak puk.   Jenže fakt netuším, co by dělal se mnou na ženském cvičebním zájezdu...roll lol
Jen pro rejponě- jsou to jen náznaky- neslídí, nekontroluje, nevyslýchá, nežadoní, neuzurpuje si mě pro sebe- jsou to skutečně jen  záblesky zjevné maličké okamžiky během  komunikace.  Možná to je trest  Matičky Přírody pro nevěrníka jeho typu ( = z blbosti tongue )

Není tady

#25 20. 3. 2010 12:11

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

zuzi777a napsal(a):

Chvílemi mi přijde, že čeká , kdy mu to vrátím....  Chudák neví, že pro  mě je to srandovní představa....

Sakra, Zuzi, proč zase o něm píšeš jako o "chudákovi"??? dumbom
Je to nutný??? sad

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí