29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, asi před 14ti dny se u mě objevilo nepříjemné svědění genitálii. Doktorka mi předepsala léky na mykózu. Žádný výtok ale nemám. Léky jsou na týden (globule na zavádění) a mast. Týden uplynul a nic se nezlepšilo.Měli jste někdo podobný problém? Díky
Není tady
Tydle potíže zná snad skoro každá žena. Ale pamatuju si dodneška, jak jsem celá nešťastná chodila k doktorovi už měsíc, pořád se to nelepšilo, já zdeptaná a na jeho slova, mladá paní, to chce vydržet, někdy to fakt trvá i dlouhé týdny...a co je nejhorší, rádo se to vrací. Takže znova k doktorovi, další stěry nejlépe, případně nasadit přesnější léky...a hlavně, léčit se musíte oba, i partner, pokud nějaký je. A samozřejmě, pokud možno při léčbě sexuálně abstinovat, ale to je myslím jasné.
Není tady
Katulo, byla jsem také nedávno u doktora a řekl mi to samé, kromě svědění jsem také žádný výtok neměla. Dal mi Marcimor, žluté globule a mast canesten a doporučil mycí gel, chvíli to bylo ok, ale už opět pociťuju svědění. Mám dobrou zkušenost s Femigelem dát dovnitř a trochu natřít okolo ty svědivá místa:)
Není tady
Mykoza je vlastně nerovnováha mikroorganismů v pochvě. Může ji zapřičinit léky, hlavně pak antibiotika, stres, alkohol a pod. Tady je diskuse http://www.solnajeskyneletnany.cz/novin … nne-lecit/ Pozor na chronicitu! Na netu je hodně zajímavých odkazů. Já bych zkusila jogurt na tampon, aspon na noc....
Není tady
Ahoj. Z mé zkušenosti jednoznačně globule a Wobenzym (ten brát dlouhodobě). Pa Lavka
Není tady
Ještě před rokem jsem snad každý měsíc lítala na gyndu kvůli mykóze. Byla jsem z toho zoufalá,udělala jsem vše,abych zabránila recidivě.Marně! Dr. mi doporučila Candivac- 3 měsíční kůra. Od té doby jsem v pořádku a neomezuju se.......
Není tady
Mně se osvědčilo vynechat sladkosti a pít kopřivový čaj. Za pár dní to bylo pryč. Mast Canesten jsem používala taky.
Není tady
Mykozy jsou silena vec. Taky s nimi bojuju od nepameti, zkusila jsem vsechno a porad se to vracelo, ted jsem narazila na pripravek, co obsahuje vytazek z grepovych jader, jmenuje se to Grep-Out, zda se ze mi to celkem zabralo, cely leto v pohode. Cena kolem 160 kc, coz jde. No a samozrejme dobry intimni gel, nekomu nedelaji pry dobre ani intimky... Ovsem nejdulezitejsi je zdravy partner, pokud se to prenasi z jednoho na druhyho tak nezabre nic...
Není tady
Ahoj, mám obdobný problém. Před rokem jsem byla v Turecku, koupala se tam v bazéně, byl chlorovaný, přijela jsem domů, nachladila se a začala brát antibiotika. Mykóza se ozvala hned. Prý to bylo z toho chlóru a antibiotik, ty zeslabují přirození prostředí pochvy. Do bazénu chodím jen s kalíškem www.kalisek.cz díky němu se mi to nevrací. Dál používám, jakmile začne nějaké svědění Canesten. Je perfektní. Vracelo se mi to ale tím jsem to dycky zachránila. Sex po léčbě je bolestivý, tak se to chce zvykat. Partner se musí mýt intim gelem sebe i prsty! Také to způsobuje totiž obyč. mýdlo! Tak na to bacha. Hodně nám pomohl lubrigant ale i tak to dost bolelo. Největší pomocník je vibrátor. Opravdu! Taky jsem se tomu vyhýbala, ale chtěla jsem zachránit vztah. Doufám, že jsem nějak pomohla pa
Není tady
Jogurt?- To snad raději ne...
Před lety mi doktorka doporučila k obnově mikroflory Tantum Rose (dnes Rosalgin)... k výplachu.
Takže zásadně žádné rybníky a po návratu z bazénu provedu výplach raději preventivně.
A mám už roky klid. Ostatně, je to minimálně - neb do bazénu moc nechodíme. Jen doma, v tuzemsku.
Na dovolené u moře užíváme jen MOŘE. - Zásadně bych tam do bazénu nevlezla.
Koupání v moři je v pohodě (zatím) - (ačkoli jsme slyšeli, že loni v Bulharsku na plážích pod Varnou hygienici varovali před nějakou mikrobiální nákazou přímo z mořské vody - nejspíš za to ale mohla vysoká teplota vody + vyvážení a vysypávání odpadků z pláží celého turisty obleženého pobřeží jen kousek od břehu do volného moře - pak se stává, že z ničeho nic plavete v odpadcích, což je humus!!!, se kterým se třeba v Chorvatsku nikdy a nikde nepotkáte)...
Jo a abych nezapomněla: Nestřídáme si partnery...
Není tady
Dobrý podvečer,
zkoušela jste některá vložky, které mají léčivý proužek? Tak je vyzkoušejte, já je mám cca 6 měsíců a mykozu jsem od tý doby neměla ani jednou. Ani po antibiotikách. Oni reagují na vlhkost a potom tím, že jsou tam ty složky, tak odstraňují bakterie, plísně, svědění, pálení, je toho moc a moc a já sem moc spokojená. Mají je na webu nepovolená reklama, myslím že nyní podzimní sleva, jinak se taky dají sehnat, ale jsou dražší.
ahoj Gábina
Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:21)
Není tady
nepovolenaá reklama
Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:16)
Není tady
Já už jsem také docela zoufalá z toho, že se mi to opakovaně vrací .. teď jsem se rozhodla vyzkoušet wobenzym máte nějaké zkušenosti s tím? pomohlo, nepomohlo?
Není tady
Dorgald napsal(a):
Já už jsem také docela zoufalá z toho, že se mi to opakovaně vrací .. teď jsem se rozhodla vyzkoušet wobenzym máte nějaké zkušenosti s tím? pomohlo, nepomohlo?
Mě ani wobenzym nepomohl :-( Začala jsem ho brát po tom, co jsem dobrala globule a hned potom co jsem dobrala to velké balení se opět kvasinky objevily. Takže u mě vyhozené peníze. Jinak globule mě vždycky vyléčily na měsíc, maximálně na 2 a pak opět :-( Teď se poctivě snažím nejíst sladké, cpu se lactobacily a z proti kandidózní diety ještě dodržuju to, že nejím hermelín. Nevím jestli to je tím hermelínem, ale za poslední rok jsem měla kvasinky jen 2x, což je u mě úspěch :-)
Není tady
Myslím, že s tím bojuje kde kdo, zkoušela jsem i tu dietu, ale nic moc úspěch. Celkem mi pomáhá Allivictus Intim, aspoň mám tedy ten pocit. Je přírodní, na intimní hygienu a má desinfekční účinky.
Není tady
Pokud se mykoza vraci opakovaně, určitě musíte změnit jídelníček a vyčistit tělo zevnitř. Na pálení a svědění je supr Saforelle gel nebo krém. Já se s ním myju denně preventivně a když pociťuju první příznaky, použiju krém. Vynechat bazény, bavlněné prádlo atd. Hlavně to nevzdávejte, mykoza se ráda vrací.
Není tady
katula napsal(a):
Ahoj, asi před 14ti dny se u mě objevilo nepříjemné svědění genitálii. Doktorka mi předepsala léky na mykózu. Žádný výtok ale nemám. Léky jsou na týden (globule na zavádění) a mast. Týden uplynul a nic se nezlepšilo.Měli jste někdo podobný problém? Díky
Opakovane mykozy jsem mela v dobe meho manzelstvi,doktorka,uz nevedela co dat za lecbu.Po rozvodu se mykoza vytratila.Manzel me byl nekolikrat neverny takze on byl ten prenasec.
Není tady
Stejná kušenost, jako erem.
Mańas, cos to vytáhla za staré téma?
Upravil(a) majkafa (14. 1. 2012 21:02)
Na mykózy platí hygiena a úprava jídelníčku, resp. zaměřit se na posílení imunitního systému. Kdo by si nevěděl rady, tak napište.
Není tady
Lekarka ti nejspis predepsala canesten na 6 dni. to na beznou mykozu zabira. jestlize se jedna skutecne o mykozu, tak staci combi 3denni terapie,po ukonceni cipky s obsahem prirozene vaginalni flory - Lactobacillus, zabrani navratu infekce.
pokud toto nepomuze - gynekolog:spravna diagnoza?znovu nativni ster- v mikroskopu opravdu candida? Mikrobiologie - candida rezistentni?
U mykozy nemusi byt vzdy vytok, ale ve vetsine pripadu je, takovy bily a hrudkovity.
Pricinou tveho svedeni muze byt i jina infekce nebo jen naruseni tve normalni vaginalni flory. kdy se svedeni objevuje?
Není tady
fittka napsal(a):
Na mykózy platí hygiena a úprava jídelníčku, resp. zaměřit se na posílení imunitního systému. Kdo by si nevěděl rady, tak napište.
Me bylo receno doktorkou,ze prave ten kdo se casto myje trpi mykozou.
Není tady
Jasně Erem. Ale ta úprava jídelníčku má něco do sebe - vynechat sladké a pít čistící čaje. Mně se osvědčila kopřiva.
Není tady
eremuruss napsal(a):
fittka napsal(a):
Me bylo receno doktorkou,ze prave ten kdo se casto myje trpi mykozou.
Mě zase bylo řečeno, že se jedná o překyselený organismus a tím pádem i oslabeným imunitním systémem. Bylo mi doporučeno změnit jídelníček na zásaditou stravu, doplněním vit. C se zinkem aj., atd;).
Není tady
V kyselém prostředí se daří všemu,to je pravda, ale jen jídelníček změnit asi moc nepomůže/ono je příliš málo potravin jen zásaditých/, musí se ještě odkyselovat. Málokdy si organismus poradí sám. Doporučuji Nystatin či Fluconazol. A hygiena? To mě rozesmálo, to by musela být žena - špindíra, pokud má potíže a nemyla by se.
Není tady