|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Pedro napsal(a):
Když z toho Wiki pro začátek vypustíme to "mistrovství", tak zbyde: uvědomění, transformace a láska. Láska jako síla transformace, a uvědomění jako produkt tohoto procesu.
Ono to slovo "Mistr" se sice používá ve spojení s konkrétní osobou, jakože ona toho dosáhla, tak je teda tím Mistrem... Ale kdo že toho dosáhl, pomocí čeho, v čem tkví to mistrovství? To láska v něm, které si všiml, a které uvolnil místo, jej transformovala a dala mu uvědomění.
Takže Toltékové byli zřejmě k těmto věcem velmi pozorní lidé, znalí potenciálu svého nitra i způsobu, kterak jej uvolnit, aby cestou transformace mohli dojít k plné otevřenosti. Jo, to je to správný slovo, když mluvíme o mistrovství člověka - vnitřní otevřenost. Pak je možné v sobě obsáhnout toho opravdového Mistra, který je láskou, vnímat její zdroj, a být jedním z pramínků velké řeky uvědomění...
:-)
Pedro, děkuju,
mistrovství, mistr - je jasné, napsala jsem to tam jen pro pořádek,abych moc nevytrhala z kontextu.
Šlo mi nejvíce o tu transformaci, kterou jsem si dost dobře neuměla představit v této souvislosti
v knize to autor vysvětloval - snad si to vzpomenu co nejpřesněji- že všechna ta mistrovství jsou v podstatě jedno a že nás vyvádějí z utrpenií a navracejí nás k lásce, svobodě-naší podstatě.
Možná tvoje "vnitřní otevřenost" , která se mi moc líbí - protože je mi jaksi lidsky blízká a jaksi dosažitelná a je to tvar, který můžu nějak "vzít" i prakticky - je ten moment oné "transformace lásky". .. ?
A tvá poslední věta je jasná pěkná..- to tím měl autor na mysli určitě.
A samozřejmě jak jsi bystře zareagoval - šlo pochopitelně o Toltéky. 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Pedro, vnitřní otevřenost= bdělá odevzdanost ?
No, já vždycky když zkoumám nějaký pojmy, jejich významy, tak zavřu oči a napíšu si je na víčka.
Vnitřní otevřenost - tady mizí hranice, "já" se rozevírá a co je uvnitř, plyne samovolně ven, a co je venku, plyne dovnitř - jako výdech a nádech - odevzdání a přijetí - nikde začátek, nikde konec...
Bdělá odevzdanost - ano je to jakoby z jiného místa (úhlu) pohledu - to samé.
Není tady
Wiki napsal(a):
Možná tvoje "vnitřní otevřenost" , která se mi moc líbí - protože je mi jaksi lidsky blízká a jaksi dosažitelná a je to tvar, který můžu nějak "vzít" i prakticky - je ten moment oné "transformace lásky". .. ?
Moment transformace lásky... Moment znamená okamžik, okamžik znamená přítomný děj. Děj, který probíhá právě teď. A každé právě teď může být startovní čárou pro tento proces živoucí transformace. Protože v každém právě teď je skryto lůno, kterým na svět přichází čistá láska. A logicky, člověk, který spatřuje přítomnost (jsoucnost) v sobě samém, spatřuje probouzení této síly uvnitř sebe. Stává se svědkem vědomé transformace, procesu sebe-uvědomění. A spatřuje tu schopnost samozřejmě také ve všech ostatních, v jádru vší té rozdílnosti...
Upravil(a) Pedro (13. 4. 2010 1:32)
Není tady