|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Tento svět je neskutečný.
Brahma je skutečné.
Tento svět je Brahma.
Tuším že to řekl Adi Šankara, ale nejsem si jistej.
Je tu někdo, kdo by mohl něco říct?
Není tady
No já jsem to sem nechtěla psát, aby se se mnou nezačal hádat nějakej neznámej zanovitej buddhista
ale když je to buddhista známej, tak si teda myslím, že autor tím chtěl říci, že je to v zásadě šumák............. 
Není tady
Šumle napsal(a):
Tento svět je neskutečný.
Brahma je skutečné.
Tento svět je Brahma.
Tuším že to řekl Adi Šankara, ale nejsem si jistej.
Je tu někdo, kdo by mohl něco říct?
Brahman je skutecne absolutni byti jehoz pravou podstatu nam zakryva iluze zvana Maja=tento neskutecny svet.
V nemz si nevedoma bytost mysli ze skutecnost (Brahma) neexistuje a o tom co je neskutecne si mysli ze existuje.
Brahman je nekonecny a skutecny v nemz je obsazeno neskutecne a konecne. 
Není tady

Brahman je skutecne absolutni byti jehoz pravou podstatu nam zakryva iluze zvana Maja=tento neskutecny svet.
V nemz si nevedoma bytost mysli ze skutecnost (Brahma) neexistuje a o tom co je neskutecne si mysli ze existuje.
Brahman je nekonecny a skutecny v nemz je obsazeno neskutecne a konecne.
Hmmm, k tomu se naskýtá otázka; jak může z absolutního skutečného bytí vzniknout neskutečné?
Upravil(a) Šumle (17. 3. 2010 0:43)
Není tady

No já jsem to sem nechtěla psát, aby se se mnou nezačal hádat nějakej neznámej zanovitej buddhista
ale když je to buddhista známej, tak si teda myslím, že autor tím chtěl říci, že je to v zásadě šumák.............
A tos to musela hned prozradit, o čem se tu teď budem bavit? 
Leda to nějak složitě rozebrat a pak to zase složit, ale teď už mi to nemyslí... 
Jo a hele s tím buddhistou, po dlouholetým pátrání jsem zjistil, že kromě sebe nejsem vůbec nic. 

Není tady
To seš ale dobrej, Pedrito...tak mladej a ůůž tak dobrej!

Dobrou s kobrou - tos mě potěšil návratem 
Není tady

Hele, hele, pianko s tou chvalbou, nebo se mi nafoukne "jáčko" a bude po ptákách. 
= 
Upravil(a) Šumle (17. 3. 2010 8:31)
Není tady
Šumle napsal(a):
Brahman je nekonecny a skutecny v nemz je obsazeno neskutecne a konecne.Hmmm, k tomu se naskýtá otázka; jak může z absolutního skutečného bytí vzniknout neskutečné?
Takze Ty jsi Pedro jooooooo ?
Ahoj clovece ,jak se Ti dari?
Ja bych to videla jako hru na schovavanou. 
Není tady

Šumle napsal(a):
Leda to nějak složitě rozebrat a pak to zase složit, ale teď už mi to nemyslí...
Jo a hele s tím buddhistou, po dlouholetým pátrání jsem zjistil, že kromě sebe nejsem vůbec nic.
Mně to neva, já Tě neznám 
Není tady
Šumle napsal(a):
Hele, hele, pianko s tou chvalbou, nebo se mi nafoukne "jáčko" a bude po ptákách.
=
Od toho máme špendlíky
A nejpreve si musíme ujasnit, co kdo myslí pod pojmy "skutečné" a "absolutní" a "konečné" nebo se zase nikam nedostanem 
Není tady

Lupišu, tak to půjde asi těžko
Páč každý má svojí skutečnost, absolutně jiné zkušenosti a na konečné taky všichni nebydlí

Jediné co máme všichni tady společné, skutečné,ale absolutně ne konečné je babi 
Není tady
pomněnka napsal(a):
Páč každý má svojí skutečnost, absolutně jiné zkušenosti a na konečné taky všichni nebydlí
![]()
![]()
Pomněnko, myslím, že právě o to jde...
Těším se

Upravil(a) Largo (17. 3. 2010 17:27)
Není tady
pomněnka napsal(a):
![]()
![]()
Ja bydlela nejakou dobu na Nedokoncena 919/4 
Není tady
pomněnka napsal(a):
Pom pom tak Ty vnimas babi jako ne konecne=nekonecne? Aha,odpovim si. Je to vtip 
Není tady

hirondel napsal(a):
Šumle napsal(a):
Brahman je nekonecny a skutecny v nemz je obsazeno neskutecne a konecne.Hmmm, k tomu se naskýtá otázka; jak může z absolutního skutečného bytí vzniknout neskutečné?
Takze Ty jsi Pedro jooooooo ?
Ahoj clovece ,jak se Ti dari?
Ja bych to videla jako hru na schovavanou.
Ahoj Hirondel, daří se dobře, děti vesele zlobí, pohoda... A jak je ve Francii, pořád seš tam? 
O hře na schovku ohledně tvoření neskutečného ze skutečného nejsem přesvědčen, ale to záleží jak to přesně myslíš. 
Není tady

Kaštanka napsal(a):
Šumle napsal(a):
Jo a hele s tím buddhistou, po dlouholetým pátrání jsem zjistil, že kromě sebe nejsem vůbec nic.Mně to neva, já Tě neznám
Ahoj, já jsem Šumle. 
Není tady

lupina montana napsal(a):
Šumle napsal(a):
=
Od toho máme špendlíky
![]()
![]()
A nejpreve si musíme ujasnit, co kdo myslí pod pojmy "skutečné" a "absolutní" a "konečné" nebo se zase nikam nedostanem
Anebo se na ty alegorické pojmy (vozy) vykašlat a zkusit to nějakýma obyčejnějšíma slovama. Anebo Tichem... ale to by tady bylo ticho po pěšině. 
Není tady
Tak to jsem za
až na to ticho. Virtuální ticho není to správný ticho
Jsem zapomněla, že nemusím mít vždycky slova, vidličky a významy přesně v lajně, když chci vést diskurs 

Ježíš, Pom, tak to doufám, že babi je absolutně ne konečné! 

Není tady

Kde se tichu nedaří a pojmy jsou matoucí, zrodí se báseň...
Co se zachvělo a kde
jaká to vlna, z jakého pramene
kdo zrakem svým za prapůvod dosáhne
a vyjeví, co nikdy nebylo řečené.
Žádný člověk ani bůh nikdy to nepoví
světy jak slzy vytrysknou a mizí
bohové i lidé spolu se rodí
věky jak kapky na vlně Bytí proudí.
Co se to zachvělo a kde...
Upravil(a) Šumle (17. 3. 2010 20:11)
Není tady
Šumle napsal(a):
Ahoj Hirondel, daří se dobře, děti vesele zlobí, pohoda... A jak je ve Francii, pořád seš tam?
O hře na schovku ohledně tvoření neskutečného ze skutečného nejsem přesvědčen, ale to záleží jak to přesně myslíš.
Rada slysim ze se Ti dari
Taky me tesi ze jsi se opet ukazal,nekolikrat jsem si na Tebe vzpomnela. 
Byla jsem v Belgii ,ted jsem uz nejaky patek v Dansku
(nadherna zeme)
Pedro nebudu Ti rikat Sumle,budu Ti rikat Pedro,nevadi? 
Ani ja nejsem presvedcena o tom ze bych byla o necem presvedcena
Skutecne a neskutecne je jedno a totez,jen zalezi podle mne na vibrujici enegie vzdalene od Zdroje. Cim je nizsi ci vzdalenejsi ,tim je vic neskutecna od skutecneho. Zda se jakoby se tou vzdalenosti ci kmitoctem vibrujici energie rozdelila do casti ktere potom nepoznavaji Celek.
Je to jako sila bez Vedomi. 
Jooooo kdybych se tak umela vymacknout 
Není tady

lupina montana napsal(a):
Tak to jsem za
až na to ticho. Virtuální ticho není to správný ticho
![]()
Jsem zapomněla, že nemusím mít vždycky slova, vidličky a významy přesně v lajně, když chci vést diskurs
Ježíš, Pom, tak to doufám, že babi je absolutně ne konečné!
Lupi, každému podle zásluh
Ale čék by se do těch slov zamotal i sám se sebou
ta čeština je úžasná.
Není tady

hirondel napsal(a):
Šumle napsal(a):
O hře na schovku ohledně tvoření neskutečného ze skutečného nejsem přesvědčen, ale to záleží jak to přesně myslíš.Rada slysim ze se Ti dari
Taky me tesi ze jsi se opet ukazal,nekolikrat jsem si na Tebe vzpomnela.
Byla jsem v Belgii ,ted jsem uz nejaky patek v Dansku(nadherna zeme)
Pedro nebudu Ti rikat Sumle,budu Ti rikat Pedro,nevadi?
Ani ja nejsem presvedcena o tom ze bych byla o necem presvedcena![]()
Skutecne a neskutecne je jedno a totez,jen zalezi podle mne na vibrujici enegie vzdalene od Zdroje. Cim je nizsi ci vzdalenejsi ,tim je vic neskutecna od skutecneho. Zda se jakoby se tou vzdalenosti ci kmitoctem vibrujici energie rozdelila do casti ktere potom nepoznavaji Celek.Je to jako sila bez Vedomi.
Jooooo kdybych se tak umela vymacknout
Kruciš blbne mi mobilní spojení a neodeslalo se mi, co jsem napsal...
Tak já to zkusím ještě jednou. 
Upravil(a) Šumle (18. 3. 2010 16:27)
Není tady
Šumle napsal(a):
Tak já to zkusím ještě jednou.
Pedro,za par minut na par tydnu odjizdim,tak mozna si uz ani nestihnu precist co jsi napsal (nebo stihnu ,ale nestihnu zareagovat
).
Az se vratim moc rada si prectu co pises. Zajima me Tve presvedceni. 
Není tady

hirondel napsal(a):
Šumle napsal(a):
Tak já to zkusím ještě jednou.Pedro,za par minut na par tydnu odjizdim,tak mozna si uz ani nestihnu precist co jsi napsal (nebo stihnu ,ale nestihnu zareagovat
).
Az se vratim moc rada si prectu co pises. Zajima me Tve presvedceni.
Tys velká cestovatelka, Hirondel... 
Jinak myslím, že už na to musely padnout celý lesy, aby se TO popsalo, ale stejně je to prd platný, lidi blbnou furt dál.
No když už jsem to téma tady vymňouk... tak co se týká pojmů, nevidím valného rozdílu mezi slovy: Skutečnost, Pravda, Bůh, Absolutno, Tat, atp. Jsou tam spíš jen takové jemné pocitové rozdíly, zřejmě aby si každý mohl vybrat, co mu nejlíp zvučí. Vždy jde o To, co je... Co je nezávislé na jakýchkoliv podmínkách, co samo je studnicí vesmírných zákonů a principů, na kterých je postaven i ten náš život, celé tvoření.
Iluzornost toho vzniká až v mysli pozorovatele, v našem případě tedy člověka, a to díky jeho smyslovému ústrojí. Naše smysly totiž nedovedou zachytit celé spektrum Skutečnosti, zachytí jen její poměrně malou část. A ta větší část nám zůstává skryta za oponou vší té barevnosti. Takže mozek v nás už od mala zpracovává všechny tyhlety vjemy a tak vzniká naše osobní mysl, její obsahy, filtry skrze které se na svět díváme. Je tedy logické, že nemůžeme vidět všechno a zbytek máme tendenci si domýšlet, představovat...
Naštěstí ale máme taky schopnost učit se, poznávat a díky zkušenostem rozlišovat, co má smysl, co je pozitivní, opravdové... Čemuž když je věnována pozornost, naše vnímavost roste, rozvíjí se, stává se intuitivní, až se dotkne toho, co nás přesahuje...Přichází poznání, že "neskutečno" je klam v mysli.
Upravil(a) Šumle (18. 3. 2010 18:31)
Není tady

Šumle napsal(a):
hirondel napsal(a):
Šumle napsal(a):
Tak já to zkusím ještě jednou.Pedro,za par minut na par tydnu odjizdim,tak mozna si uz ani nestihnu precist co jsi napsal (nebo stihnu ,ale nestihnu zareagovat
).
Az se vratim moc rada si prectu co pises. Zajima me Tve presvedceni.Tys velká cestovatelka, Hirondel...
Jinak myslím, že už na to musely padnout celý lesy, aby se TO popsalo, ale stejně je to prd platný, lidi blbnou furt dál.
No když už jsem to téma tady vymňouk... tak co se týká pojmů, nevidím valného rozdílu mezi slovy: Skutečnost, Pravda, Bůh, Absolutno, Tat, atp. Jsou tam spíš jen takové jemné pocitové rozdíly, zřejmě aby si každý mohl vybrat, co mu nejlíp zvučí. Vždy jde o To, co je... Co je nezávislé na jakýchkoliv podmínkách, co samo je studnicí vesmírných zákonů a principů, na kterých je postaven i ten náš život, celé tvoření.
Iluzornost toho vzniká až v mysli pozorovatele, v našem případě tedy člověka, a to díky jeho smyslovému ústrojí. Naše smysly totiž nedovedou zachytit celé spektrum Skutečnosti, zachytí jen její poměrně malou část. A ta větší část nám zůstává skryta za oponou vší té barevnosti. Takže mozek v nás už od mala zpracovává všechny tyhlety vjemy a tak vzniká naše osobní mysl, její obsahy, filtry skrze které se na svět díváme. Je tedy logické, že nemůžeme vidět všechno a zbytek máme tendenci si domýšlet, představovat...
Naštěstí ale máme taky schopnost učit se, poznávat a díky zkušenostem rozlišovat, co má smysl, co je pozitivní, opravdové... Čemuž když je věnována pozornost, naše vnímavost roste, rozvíjí se, stává se intuitivní, až se dotkne toho, co nás přesahuje...Přichází poznání, že "neskutečno" je klam v mysli.
Ty bláho mě ten mobil dneska pěkně blbne - opravuju příspěvek a ono se to pošle znova... To je mazec. :yes:
Upravil(a) Šumle (18. 3. 2010 18:25)
Není tady