6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Habe
já za chvilku letím pro Markétku na zumbu, určitě napi, jak se máte, co děláte.
A napi záitky ze zápisu. My jdeme přítí týden.
Není tady
Ráda tě zase "vidím", určitě napíu. Já zase letím za chvilku pro Májinku na maoretky a pak se hned jdeme zapsat.
Není tady
My jdeme k zápisu zítra do stejné koly, jako Jiřík, ten je teď ve třetí třídě, take hodně věcí přesně víme, jak budou probíhat, nevyzpytatelné je jenom to, co na to to nae zvíře jestli se nám nezabejčí a nebude mlčet jako partyzán
Není tady
Tak včera nás nezapsali, protoe před náma bylo jetě plno dětí a u by to nestihli. Májinka to obrečela . Dneska jsme byli mezi prvníma a překvailo mě, co vechno chtěli... byli jsme tam přes půl hodiny, vyplnila jsem 3 A4 papíry, Mája seděla mimo nás, tak jen, co jsem mezi tím vyplňováním papírů pochytila... Musela počítat, podepsat se, barvy, tvary, básničku, nakreslit tatínka, opakovat slova kvůli výslovnosti, vybarvovat, zavázat kličku, kde bydlí, co je blízko, nejblí, největí - ukazovat na obrázku, co jezdí po kolejích, ořezat tuku, zakrýt pravou rukou levé oko, sáhnout levou rukou na pravé koleno, poznat zvířátka, dny v týdnu, prsty na ruce... a nevím, co dalího. Je prý ikovná, jen máme dohlídnout na drení tuky, e u toho kroutí zápěstí.
Není tady
haabe, to je docela nářez... Proč by se mělo dítě u zápisu umět podepsat? To snad se má učit ve kole, ne? A teda přiznám, e tkaničky jdou úplně mimo nás a pochybuju, e by si uměla přikrýt pravé oko levou rukou. Jetě, e jdeme a přítí rok!
Není tady
Ahoj vem
Tak Marky se taky neumí podepsat ani to ve kolce nechtěj. Ale písmenka umí a jméno Marketa motá. Ale co jsem si psala s LUckou tak u nich ve kolce to vyadujou.
Jo a tkaničku Marky neumí. Ani jí to neučím.Prostě kupuje boty se sucháčem.
Ale zápis je jen zápisem, kola je úzce spojena se kolkou a u vědí, komu navrhnout odklad.
Protoe dítě za pět minut nepoznaj.
U nás bude zápis z pohádky do pohádky formou stanovit.
Měli jsme ted v týdnu rodičák ve kolce. Byly tam právě učitelky ze Z (u ty,co budou mít děti v první třídě) a říkali at se nenervujeme ani my ani děti, e jedním zápisem, i kdy to tam zkazí děti třeba, se nic neděje.
Budeme si moc vybrat ze dvou druhů učení čtení - slabiková - klasika -učení čtení dle slabik, a nebo hlásková (smyslová) - nová metoda.
A jeliko tu novou metodu učí učitelky který jsou moc fajn , znám holky od mala. Chci novou metodu.
Není tady
Caute,
my sme boli na zapise v utorok a ak by som mala sudit podla toho, co Tomi predviedol, nevzali by nas. Takmer nerozpraval, sedel a mlcal, len ukazoval a aj to obcas zle - akurat si pomylil pravu a lavu ruku. No co uz.
Podpisat sa vie, pise TOM, ale to nechceli, vie scitat a odcitat do 10, ale snurky tiez neviazeme, tiez kupujem na suchy zips, alebo viazem ja.
Habe, ta vasa skola je ozaj nejaka prisna... Aj ked stale slaby odvar oproti tomu, co som videla prijimaci list pre prvacikov v Amerike, kam chodia moje netere...
Pinky, Ubongo je spolocenska hra, skladaju sa dieliky do predpripravenych tvarov a zbieraju diamanty.
Není tady
ahojky, Adam je od stredy uz tak zapsany,pokud nam stesti bude prat,bude s Tomem od Silwanky ve tride ( zvolili jsme stejnou skolu), Adam tam byl taky asi pul hodinky,ale spis si povidali,maloval tatinka,zpivat nechtel a tak rekl basnicku,neveďel kam chodil do skolky,ale jinak dobry... vedle nas byla holcicka a te doporucili odklad,byla chuderka ale hrozne vysoka,od Adama o dve hlavy,tak jsem si rikala,ze to bude mit pak tezky... pravda,ze Ada je mrnous...
jinak k neterince moji dodam jen,ze cekaji na vysledky genetiky a uvidi se.. pokud se potvrdi ta vada,tak sance na lecbu je nulova,musi se smirit s vyskou max. 1,20 a vsemi komplikacemi,co souvisi s tou nemoci... ale mentalne by mela byt ok... clovek hodne prehodnoti,kdyz vidi,jak resi kraviny a pritom ma zdrave deti...
tesim se,co noveho u ostatnich budoucich skolacku! vsechny zdravim! a napiste!
Není tady
tak máme zápis taky za sebou - ale musela jsem opustit stolek s Matýskem a paní učitelkou, protoe jak jsme tam byly dvě, tak nechtěl mluvit ani zpívat, jak jsem odela, tak co jsem nakukovala zpovzdálí, maloval, vyprávěl, zpíval - a říkala paní učitelka, e byl moc ikovný Máa byl taky spokojený, take u se těíme na září... teď jetě vybrat aktovku - váháme mezi těmito dvěma...
http://www.amata.cz/amata/eshop/51-1-Sk … eby-zdarma
http://www.penezenky-tasky.cz/skolni-ba … zi_heureka
Není tady
Ahojte, zdravím po 14 ti dnech.
Byla jsem bez netu, kukla jsem sem jen z mobilu, ale nepsala jsem.
Byli jsme s Adélou taky na zápisu, vechno zvládla. Taky po ní chtěli, aby napsala svoje jméno, ona píe ÁĎA, take v pohodě ale bylo to spí formou zábavy. Měli tam pověený na tabuli plakát, na něm nakreslený strom a do toho stromu se měli vichni podepsat ke zvířátku, který se jim líbilo.
Dostali spoustu blbinek-
Vdycky přili k jednomu stolečku k učitelce a za splněný úkol dostali cukrovinku nebo rozvrhy nebo pexeso a pak razítko na kartičku. podle těch razítek asi na konci ředitel a zástupkyně poznali, jak si vedli.
I kdy je to stejně k ničemu, protoe, co asi předvede ztrémovaný děcko v cizím prostředí.
Adéla v pohodě, jen je straně pomalá a mluví potichu.
Pořád se krčí, jako kdyby byla týraná Podle jejího vystupování si fakt museli myslet, e doma bydlí ve sklepě a řeeme ji rákoskou
Nejvíc je nadchla, kdy měli zapět nějakou písničku a ona jim tam zakrákala celej PODVOD od Nedvědů To její oblíbená, Adéla je vůbec nějaká retro umí i 5 písniček od Michala Davida a třeba Maluj zase obrázky od Zagorky
Na konci jsme řekli, e jetě nevíme, jestli nedáme odklad a tam nám bylo řečeno, e ta její pomalost ani tichost se tím rokem neodbourá a e ji máme dát, pokud nemáme vyloeně doporučený odklad od psycholoky.
Učitelka ve kolce nám říká, e nestíhá úkoly, dělá chyby z nepozornosti atd. Jinak e je ikovná. Tak váně nevím.
Chodíme na logopedii, Áďa začala na jaře tak trochu zadrhávat, zatím je to neplynulost řeči, ale prý se můe změnit stresem v koktavost, logopedka nám řekla, e bysme to měli nechat na ní, a se rozhodne, jestli chce jít nebo ne. Prý má strach, e kdy jí odejdou vechny kamarádky ze kolky, e se sekne pak se to zvrtne a bude koktat na stálo.
Ani nevíme, kdy to pořádně začalo, na jaře měla větí úraz a byla i v nemocnici, tak nevím, jestli zrovna tohle byl ten spoutěč nebo i to, e jsem byla od rána do večera v práci a nikdo na ni na chuděru neměl čas.
No uvidíme, kadopádně v dnení době s devátou třídou, by vyla základku s odkladem v 16ti
Jinak vem zapsaným kolákům a kolačkám gratulujeme
Není tady
Ahoj eny
tak jak? Kde jste vechny??
Jenda u taky absolvoval zápis, nicméně z kapacitních důvodů ho nevzali a tak se bude od září trachat přes celé město do naí spádové koly - na hlavu, co? Ale nese to celkem v pohodě, dokonce ráno jezdí autobus koláček, který děti na dvou zastávkách na sídliti nabere a s přítomnou vychovatelkou, která tam je jako dozor, doveze do koly...take věřím, e to půjde, bude to jen o zvyk...těpík tím pádem bude od září ve kolce sám, tak jsem zvědavá, jak to ponese, jeliko co má či dělá Jenda, musí těpa taky
Tak se ukate, a zas pokecáme, aspoň trochu, baby
zatím pa
Není tady
Cau, Tinu prosím Tě, co je to za vychytávku, e spádová kola je na druhý straně města? ? ale bus s dozorem je dobrá varianta akorát u asi nejezdí zpátky co? Joha na zápise zazářila troku jsem se bála její umíněnosti- nedělat to, co zrovna matka povauje za chvályhodné ale věděla, e by jinak zůstala ve kolce bez kamarádů, tak to rozjela ve velkém a dostala obr pochvalu. Těím se, a od září budou holky vedle sebe - kola a kolka v jedný vesnici. Teď jezdíme sem tam, ale hlavně, e jsem je měla kam upíchnout a e je kam chodit do práce
Není tady
Kači, prostě to nikomu hlava nebere, ale je to tak..bus jezdí i zpět, na zastávce je ve tři, take buď já nebo mamina, která jde od dubna do důchodu - zapla pánbu za ty dary....je to tři minuty od kolky, take by případně vyzvedla oba jedním vrzem...no ta kola, kam Jendu nevzali je od naich přes ulici, ale u se tím nezaobírám - prý si máme jetě zkusit zkraje května zavolat, je moné, e se něco uvolní, ale uvidíme...dneska jdeme do té spádové na "kola nanečisto" - děcka pokoukají po kole, posedí v lavici, něco vytvoří a tak...tak doufám, e se to bude líbít ;o) .. jinak u zápisu byl Jenda snad nejdéle ze vech, co jsem tam v tu dobu viděla - průměr tak patnáct minut, Jeník půl hodiny jako fik...kdy jsem se ptala, zda bylo ve ok, e tam byli děsně dlouho, tak mi úča s úsměvem odpověděla, e je Jenda děsně chytrý, ve ví a e ho neměla srdce utnout - take je mi jasný, e jí tam vykecal díru do hlavy ... je prima, e bude mít holky takhle u sebe a nebude se muset u honit jak pes...dělá pořád v Pze?
Pinky drím palce s Adélkou, aby se jí řeč srovnala!!! Jenda taky dochází - od září - na logoku...při s, c, z si lape po jazyku - přitom to říct čistě umí, ale soustředí se více na obsah ne na provedení ...tak je trochu problém s L a učí se R a jetě nás čeká Ř ... no holt na pořádnou mluvu pro záplavu info, co chce sdělit, nemá čas
Není tady