19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
počmáraný tatínek? Exot?
Já spadnu, to je ale vyvedený ráno
Tak u nás dítě teda do kolky nepovede nikdo, páč maminka je ale íleně počmáraná
Moná bych si měla vzít oblečení, co mi zahaluje radi i vlasy, abych nepobuřovala
Sorry, ale to u fakt zacházíte do extrému Jak tetování, tak dredy jsou dneska naprosto běnou věcí. Neřeknu kdyby Lejaby chodila s Fancem, ten dokáe vzbudit rozzruch, ale ten jejím přítelem nejspí nebude. Generace, rpo kterou tetování znamená, e si člověk několik let poseděl v chládku, u je lehce za zenitem.
Vůbec bych se toho nebála. Sama znám děti mých kamarádů, jejich rodiče jsou tetovaní, nosí dready, mají piercing a děti? Jsou děti jako vechny ostatní. V pubertě se za rodiče budou stydět úplně stejně, i kdyby měli tu nejhedvábnějí kravatu
Není tady
Opä mám pocit, Lejaby, e si a bude ete párkrát postavená pred dilemu: Priatež - so vetkým, čo k nemu patrí - alebo verejná mienka? A upozorňujem, e tvoja vlastná hlava môe by niekedy prísnejia ako v reále okolie... Trebárs na tej vaej akcii by to nakoniec nejako celkom dobre dopadlo, ale ty si sa prevetnívne ani nepokúsila. Tebe sa páči vnútro tvojho drahého, ale zovňajok by si rada prerobila... lene ono to spolu súvisí. Keď oklbe orla a pristirhne mu krídla na primeranú mieru, ostane z neho len oklbaný kohút. Polo si úprimne otázku, či chce orla (aj keď sa niekam nezmestí a môe sa zda príli divoký) alebo oklbaného kohúta. A keď si odpovie, bude pozna odpoveď na svoju otázku. Trochu sa tvoj drahý zmeni môe - a určite sa aj zmení, dredy zničia vlasy tak, e az chvížu môe ma skinheada - ale nejaké zásadné zmeny by som nečakala. A ak s ním chce by trvale a zaklada rodinu, asi by som skôr rieila otázku pravidleného zárobku ako dredov a tetovania.
Není tady
V mém okolí znám dvojici, kde on je takovýten lesní týpek s dredy. Jsou spolu teprve půl roku (jako manelé), a zatím se zdá, nemají ádný problém.
Chci tím říct - pokud má chlap dredy, piercing apod., ale dovede se chovat jako zodpovědný člověk ( tedy - je extravagantním bohémem jen vzhledem ) tak bych to viděla jen jako drobný problém.
Ale autorka vlákna tu naznačuje, e on je bohém i chováním, a tam bych byla ostraitá. Ono - bohémové jsou velmi zábavní a zajímaví společníci, ale větinou jen do momentu, ne po nich chcete něco tak přízemního, jako třeba vyzvednout dítě ze kolky včas apod.
A taky dalí věc: Tobě samotné se on s dredy, piercingem a tetováním líbí? Líbí se ti ty jeho dredy opravdu a nebo je bere jen jako nutné zlo, co k němu prostě patří?
Ptám se proto, e třeba mě se dredy straně nelíbí, vlastně se jich hodně títím, větina dredařů, co znám, jsou toti dost pinavé a umolousané týpky.
A představa, e třeba při intimním ivotě mě budou po mé tváři imrat jeho dredy, a bude mě do kůe bolestivě rýt jeho piercing, tak taková představa je mě osobně po*ná.
Čím nebeu nikomu, jestli jemu se tohle zrovna líbí...jen říkám, e mě ne, mě by to přímo odpuzovalo.
Bloss - záměrně jsem tohle vynechávala. Přeci jen, otázka zněla na image, ne na vlastnosti... To jestli je zodpovědný člověk, který plní co slíbí, to u je věc jiná.
Není tady
Jo, tetování na rukách, ale vzhledem, e o tom píe, počítám, e je má modré jako borůvky. Je fajn, e se po ránu tak odbourá.
Není tady
To, co ti zpočátku nevadilo, je nyní důvodem k hádkám. Tak přemýlej, jestli ti to vadí opravdu hodně, e to u přerůstá únosnou míru. Problémy se budou jenom kupit a kdybych ve vzteku rozohněné saně viděla někoho, kdy mě svým vzhledem jetě k tomu zvedá více ze idle, asi bych ho umlátila.
Není tady
Vladena napsal(a):
Lejaby, přenes se do budoucnosti asi sedm let dopředu a právě vede svého prvňáčka do koly. Na druhé straně vede dítě počmáraný tatínek. Půjde s vámi?? Nepůjde, raději zůstane doma. Potřebuje něco vyřídit na úřadu za rodinu...raději to vyřídí sama. Teď cítí, e jste středem pozornosti v tom negativním smyslu. Přesně si popsala svůj problém, přítele si nevzala na večírek, neustála si to.Ty, tobě to prvotně vadilo. Co potom dítě, kdy se jeho táta bude tak odliovat od ostatních tatínků ve kolce,kole? Nepostaví ho nedobrovolně do toho samého problému? Představ si,e třeba ve kole provede nějakou roárnu a tatínek to půjde ,,ehlit" do koly....hned budou oba ve stejné katulce.
A pořád nemůe být s děckem a hasit poár, vlastně by to bylo celé patně. Ví, nám co je troku více , víme, e v partnerovi musíme vidět hlavně dobrého tátu. Jene ve dvaceti tak nepřemýlí, ale ve třiceti je u monost..tak to nepromarni!
Ten bohém s dredy nemůe být dobrým tátou?? Myslím,e děti neznají předsudky,pokud to neslyí od svých rodičů. Take si myslím,e ty děti budou tolerantnějí ne celá dospělá splečnost. Troku mám kolem sebe bohémy,pokud se dá takhle nazvat rockery-metalisty(dlouhé vlasy atd.) a můu říct jsou dobrými otci. Respektive můj manel je rocker-metalista,zodpovědnějího chlapa jsem nikdy neměla. Mimochodem do té kolky chodil denně. A nyní chodí běně na třídní schůzky. S dětmi k lékařům. S dcerou do lidovky. I na ty úřady a víc tam kolikrát zařídí ne já,hlavně,kdy je potřeba trochu na úředníky přitlačit.
A pokud vím tohleto dělají i jiní "bohémové" úplně normálně. Take z nich nedělejme neschopné floutky,jsou mezi nima zodpovědní tátové stejně jako jiní a tak samo se nezodpovědní nebo ti co ve nechají na partnerce najdou u těch vystajlovaných,například.
Upravil(a) REŇAS (15. 3. 2010 16:12)
Definitiv napsal(a):
počmáraný tatínek? Exot?
Já spadnu, to je ale vyvedený ránoTak u nás dítě teda do kolky nepovede nikdo, páč maminka je ale íleně počmáraná
![]()
Moná bych si měla vzít oblečení, co mi zahaluje radi i vlasy, abych nepobuřovala
![]()
Sorry, ale to u fakt zacházíte do extrémuJak tetování, tak dredy jsou dneska naprosto běnou věcí. Neřeknu kdyby Lejaby chodila s Fancem, ten dokáe vzbudit rozzruch, ale ten jejím přítelem nejspí nebude. Generace, rpo kterou tetování znamená, e si člověk několik let poseděl v chládku, u je lehce za zenitem.
Vůbec bych se toho nebála. Sama znám děti mých kamarádů, jejich rodiče jsou tetovaní, nosí dready, mají piercing a děti? Jsou děti jako vechny ostatní. V pubertě se za rodiče budou stydět úplně stejně, i kdyby měli tu nejhedvábnějí kravatu
Pro mně,a odpoledne. Příjdu z práce a nestačím se divit. Jinak souhlasím!
A také se někdy nestačím divit v kterém roce se nae společnost zastavila. Akorát beru v potaz to a chápu,e né kadému se líbí vechno.
kalupinka napsal(a):
Ale jo, a se lidi koukaj na to, jaký kdo je. Jenome při tom běném společenském kontaktu na to nedojde. tak se koukne, jak kdo vypadá a nemá se čas na to, jaký kdo je uvnitř. Nebo snad to zajímá prodavačku v marketu a paní za přepákou, jaká jsem? No my tu nemluvíme o padajících babičkách. Mimochodem, leet by ji nechal i solida, který je nejblí, kdy má například plotýnky v mizerném stavu. Ohne se k babičce a zůstanou leet oba...My se tu bavíme o tom...TRÁPÍ MĚ JEHO IMAGE. Tak to napsala zakladatelka vlákna. Mě to netrápí. Mně je jedno, jak její přítel vypadá. Za sebe můu říct, e jsou mi dredy odpudivé a tetování se mi nelíbí. Taky si nikoho takového nehledám a pokud člověka takto vymustrovaného potkám, řeknu si, já bych tak vypadat nechtěla. Ale někomu se to líbit můe, tak nic proti tomu. Ona bude mít problém, já ne. A ona u ho má - viz název vlákna. Protesty proti společnosti vycházející od jednotlivce - k čemu to komu je. Pro koho to je dobré, komu to prospěje. A jak to asi můe dopadnout. Ona ho vezme na raut, kde vichni víceméně budou ve svátečním. Pochybuju, e on si vezme kvádro. Vrátěj se domů, pohádaj se. Ona mu vyčte, e se kvůli ní sluněji neoblékl, on jí, e ho cpe někam, kde se necítí být svůj. Co se týče mého postoje k předsudkům, těch je tolik druhů, e rozebírat to tady je na nové vlákno. Kdyby se má dcera oblékla jako straidlo někam, kam jsem ji proti její vůli dotáhla, jen si řeknu - dobře mi tak. Protoe kdybych ji nechala jít s holkama na disko tak jak původně chtěla, tak by to bylo lepí pro nás obě. Ovem u nás se to nemůe stát - já druhé nikam necpu. A se kadý rozhodne sám za sebe, kam chce jít a jak tam chce vypadat. Přeju Lejaby, e si s někým rozumí. Ovem s tímhle se bude potýkat pořád dokola. Jí není jedno jak on vypadá a okolí na ní taky tlačí. No a proč bych nemohla říct, e někdo, kdo se hodně lií od větiny, je exot. U mě je....
Právě proto já ani moc nekoukám a hlavně nedělám závěry. Kadého věc,jak kdo vypadá. No a svět je pak krásně různorodý. No moná se kalupi bude divit,ale ví,e zrovna mě to dost zajímá,jaký který zákazník je? Ví ono se člověk pak nějak tak líp naladí na jeho notu,by se jedná jen o ten nákup a ví,jak je fajn si s některými zákazníky i popovídat o ivotě a tak,nebo jen jak se mu daří? Ono ví se potom i rádi vracejí,no a kdy k tomu i něco koupí tak o to líp.
Upravil(a) REŇAS (15. 3. 2010 16:27)
Definitiv napsal(a):
Bloss - záměrně jsem tohle vynechávala. Přeci jen, otázka zněla na image, ne na vlastnosti... To jestli je zodpovědný člověk, který plní co slíbí, to u je věc jiná.
No a tohle by snad měla trochu vědět za těch 7 let vztahu.
Sorry, ale to u fakt zacházíte do extrému. Jak tetování, tak dredy jsou dneska naprosto běnou věcí. A také se někdy nestačím divit v kterém roce se nae společnost zastavila.
Pro mě prostě není normální, e je někdo potetovaný a e má dredy. Nemůu si pomoct. Párkrát jsem viděla v TV chlapa, co měl tetování snad vude. Mluvil inteligentně a byl by vypadal i k světu, kdyby z té fakt počmárané tváře nebyly vidět jen oči a zuby. Hezkej chlap by to byl, kdyby vypadal normálně...Myslím, e ádná společnost, tedy ani ta nae, se nezastavila. A kdy si vzpomenu na módu mániček...ani tehdy ani teď se nedokáu ztotonit s umolousanými neupravenými vlasy, které jetě dneska můu vidět na některých předních kapelách Tohle háro mít na chlapovi doma...nevím....a to kdybych byla věděla, e přijdou dredy...já tomu zmiňovanému člověku zde výe vůbec neberu jeho pohodovost, inteligenci, empatii...ale nedovedu se ztotonit s tím, e on musí za kadou cenu vypadat tak markantně odlině. Já prostě nechápu, proč. Pro mě tihle lidi jsou za exoty. Neodsuzuje je, mají stejnou hodnotu jako ostatní, ale nelíbí se mi to, prostě se mi to nelíbí a tazatelku chápu v tom, e to chce nějak řeit. Bez ohledu na rodinu, s jejími názory můu souhlasit, i kdy jim nic do toho není, on nějakým způsobem vybočuje a je to drádí. Nedají mu asi pokoj a nevím, jak on to ustojí. On si umí nějak logicky zdůvodnit, proč tak vypadá? Bojovat proti konvencím se dá i jinak...třeba uklidit prostor před panelákama, kam ostatní jen odhazují odpadky. Koukněte, lidi, jsem lepí! Mlčím, makám, nastavil jsem vám zrcadlo. Je tu uklizeno. Shrabal jsem to, odvezl, udělal zadara. Ale co dokáu, kdy mám na hlavě dredy a na těle obrázky...? To, e dám na vzhled a ne na podstatný věci...?
Není tady
Vím, jaké to je si popovídat se zákazníky. Ale pokud bych viděla dredy a tetování - asi bych o kus řeči nestála. Jsem holt nějaká zpátečnická a nemoderní...!
Není tady
kalupinka napsal(a):
Sorry, ale to u fakt zacházíte do extrému. Jak tetování, tak dredy jsou dneska naprosto běnou věcí. A také se někdy nestačím divit v kterém roce se nae společnost zastavila.
Pro mě prostě není normální, e je někdo potetovaný a e má dredy. Nemůu si pomoct. Párkrát jsem viděla v TV chlapa, co měl tetování snad vude. Mluvil inteligentně a byl by vypadal i k světu, kdyby z té fakt počmárané tváře nebyly vidět jen oči a zuby. Hezkej chlap by to byl, kdyby vypadal normálně...Myslím, e ádná společnost, tedy ani ta nae, se nezastavila. A kdy si vzpomenu na módu mániček...ani tehdy ani teď se nedokáu ztotonit s umolousanými neupravenými vlasy, které jetě dneska můu vidět na některých předních kapelách Tohle háro mít na chlapovi doma...nevím....a to kdybych byla věděla, e přijdou dredy...já tomu zmiňovanému člověku zde výe vůbec neberu jeho pohodovost, inteligenci, empatii...ale nedovedu se ztotonit s tím, e on musí za kadou cenu vypadat tak markantně odlině. Já prostě nechápu, proč. Pro mě tihle lidi jsou za exoty. Neodsuzuje je, mají stejnou hodnotu jako ostatní, ale nelíbí se mi to, prostě se mi to nelíbí a tazatelku chápu v tom, e to chce nějak řeit. Bez ohledu na rodinu, s jejími názory můu souhlasit, i kdy jim nic do toho není, on nějakým způsobem vybočuje a je to drádí. Nedají mu asi pokoj a nevím, jak on to ustojí. On si umí nějak logicky zdůvodnit, proč tak vypadá? Bojovat proti konvencím se dá i jinak...třeba uklidit prostor před panelákama, kam ostatní jen odhazují odpadky. Koukněte, lidi, jsem lepí! Mlčím, makám, nastavil jsem vám zrcadlo. Je tu uklizeno. Shrabal jsem to, odvezl, udělal zadara. Ale co dokáu, kdy mám na hlavě dredy a na těle obrázky...? To, e dám na vzhled a ne na podstatný věci...?
Kalupi,proč soudí,e tím proti něčemu bojuje? Proč by za nějakým stylem,kterým ije,obléká se v tom stylu a má ho rád měl být boj??? To,e někdo chodí jen ve sportovním oblečení s vlasy na jeka znamená,e to je nějaký vnitřní boj?? A příkladů by bylo víc.
kalupinka napsal(a):
Vím, jaké to je si popovídat se zákazníky. Ale pokud bych viděla dredy a tetování - asi bych o kus řeči nestála. Jsem holt nějaká zpátečnická a nemoderní...!
Kalupinko,jistě to je Tvá věc. Tak to já si popovídám s kadým. A je to kluk s dredy a tetováním. S rockerem. S geem. S romem. S mladými,starými. Černými nebo bílými. Mně to je jedno. Pokud se chovají sluně. S kým se mi teda patně povídá,tak to s arogantními lidmi. Nebo s takovými co si myslí,e jsou středobodem světa a vichni se k nim podle toho budou chovat. Musím se nad tohle povznést při své práci,ale tenhle typ osobností já moc nemusím. Ale zatím to zvládám.
kalupinka napsal(a):
No to teda ses! A totalne zatrpkla k tomu. Pusobis jako nejaka postarsi brejlatice pracujici na poste, ktera si mysli, ze kdyz nekdo nevypada podle jejich meritek, tak se k nemu muze chovat...no proste jak se typicky chovaji cesti urednici, ze jo
Není tady
Já to nyní nenapíu úplně přesně,ale teď jsem si na něco vzpomněla. Jedné skvělé paní,kdy měla své osobní problémy jeden psycholog řekl,e inteligentní člověk není ten,co si myslí,e je středobodem vesmíru,protoe on je něco..někdo!!(on má V,on má .........)A ON! se přece nebude zahazovat a vybavovat s nějakým dělníkem,ulízečkou..nato s nějakými..(třeba takovými s dredy). Ale inteligentní člověk je ten co si klidně popovídá a podá ruku i té uklízečce,dělníku,horníku i klukovi s dredy.. A myslím,e natom je kus pravdy.
Víte, kadý tu jsme asi ovlivněn svými zkuenostmi. Mě se dredy vysloveně eklují. Měli jsme před lety zaměstnance, dvacetiletého kluka. Byl celkem fajn, jako zaměstnanec celkem v pohodě, i jeho spoluzaměstnanci ho měli celkem rádi, a na jednu věc, která se bohuel časem hodně zhorovala. Jak to říct sluně - on prostě hrozně smrděl. Evidentně se nemyl.
Jeho dredy jsem obcházela z uctivé vzdálenosti, aby na mě z ntěch pinavých spečených měsíce nemytých spletenců něco nepřeskočilo.
Ten kluk byl v jádru hodný člověk, ale čím dál tím víc ho ničil jeho způsob ivota - nekonvenčnost vzatá ze patné strany - hulení trávy, později i dalích věcí, a postupně stále méně péče o svoji osobu. Dnes u u nás několik let nepracuje ,a teď, po pár letech, je z něj bohuel bezdomovec. Občas nás přijde v práci navtívit - nemáme z toho moc radost, pak musíme půl hodiny větrat ten odér, a málo kdy bývá zcela střízlivý. A přitom je to víceméně v jádru docela fajn člověk...
Touhle osobní zkueností jsem asi já osobně ovlivněná. Nemůu si pomoct, mě dredy a navíc ve spojení s piercingem a tetováním přijdou odpudivé.
Čím nikomu neberu, e se to tetování a dredy někomu můe fakt líbit a e takový člověk můe být fajn. Ale moná si touhle nekonvenční image trochu ztěuje pozici ve společnosti.
No,tak mě osobně je jedno jestli ten se kterým si chci podat ruku a povídat si má na hlavě dredy a ruce jak borůvky...Důleité je,aby měl ruce čisté,kdy si je budeme podávat.Jinak si popovídám s kadým s kým si mám co říct. Ale je pravda,e pro výběr partnera mám trochu konkrétnějí představy a nároky....pak se ale nepozastavuji nad jeho image. Protoe,kdy mi od začátku nesedí,tak do toho nejdu...
Není tady
Blossom napsal(a):
Víte, kadý tu jsme asi ovlivněn svými zkuenostmi. Mě se dredy vysloveně eklují. Měli jsme před lety zaměstnance, dvacetiletého kluka. Byl celkem fajn, jako zaměstnanec celkem v pohodě, i jeho spoluzaměstnanci ho měli celkem rádi, a na jednu věc, která se bohuel časem hodně zhorovala. Jak to říct sluně - on prostě hrozně smrděl. Evidentně se nemyl.
Jeho dredy jsem obcházela z uctivé vzdálenosti, aby na mě z ntěch pinavých spečených měsíce nemytých spletenců něco nepřeskočilo.![]()
Ten kluk byl v jádru hodný člověk, ale čím dál tím víc ho ničil jeho způsob ivota - nekonvenčnost vzatá ze patné strany - hulení trávy, později i dalích věcí, a postupně stále méně péče o svoji osobu. Dnes u u nás několik let nepracuje ,a teď, po pár letech, je z něj bohuel bezdomovec. Občas nás přijde v práci navtívit - nemáme z toho moc radost, pak musíme půl hodiny větrat ten odér, a málo kdy bývá zcela střízlivý. A přitom je to víceméně v jádru docela fajn člověk...
Touhle osobní zkueností jsem asi já osobně ovlivněná. Nemůu si pomoct, mě dredy a navíc ve spojení s piercingem a tetováním přijdou odpudivé.
Čím nikomu neberu, e se to tetování a dredy někomu můe fakt líbit a e takový člověk můe být fajn. Ale moná si touhle nekonvenční image trochu ztěuje pozici ve společnosti.
To,ale není tím klukem to zase něco vypovídá o té společnosti.
rejka napsal(a):
No,tak mě osobně je jedno jestli ten se kterým si chci podat ruku a povídat si má na hlavě dredy a ruce jak borůvky...Důleité je,aby měl ruce čisté,kdy si je budeme podávat.Jinak si popovídám s kadým s kým si mám co říct. Ale je pravda,e pro výběr partnera mám trochu konkrétnějí představy a nároky....pak se ale nepozastavuji nad jeho image.
Protoe,kdy mi od začátku nesedí,tak do toho nejdu...
No a o tom to je.
Upravil(a) REŇAS (15. 3. 2010 17:22)
Blos - způlky v tvém příspěvku vidím velké zeveobecňování a z druhý půlky se mi zdá trochu mimo téma.
Co se týče první části, tak ěm mrzí, e zrovna ty by sis na dredy udělala názor podle jednoho člověka Taky mám jednu paní na úklid, která není úplně voňavá, ale to neznamená, e takový jsou vechny (nebo vechny odbarvený blondýnky nad třicet s pár kily navíc...nebo jakákoliv jiná specifikace).
Druhá půlka - myslí, e by dopadl jinak, kdyby býval chodil na jeka? Neřekla bych....Mimochodem, kdy si projde Prahu a podívá se, kdo to na těch ulicích vlastně ije, tak bych neřekal, e větina z nich má dredy.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Blos - způlky v tvém příspěvku vidím velké zeveobecňování a z druhý půlky se mi zdá trochu mimo téma.
Co se týče první části, tak ěm mrzí, e zrovna ty by sis na dredy udělala názor podle jednoho člověkaTaky mám jednu paní na úklid, která není úplně voňavá, ale to neznamená, e takový jsou vechny (nebo vechny odbarvený blondýnky nad třicet s pár kily navíc...nebo jakákoliv jiná specifikace).
Druhá půlka - myslí, e by dopadl jinak, kdyby býval chodil na jeka? Neřekla bych....Mimochodem, kdy si projde Prahu a podívá se, kdo to na těch ulicích vlastně ije, tak bych neřekal, e větina z nich má dredy.
Ano, Def, má pravdu, e ta osobní zkuenost s tím naím bývalým zaměstnancem mě ovlivnila. A samozřejmě vím, e třeba trávu hulí i fůra lidí co jsou na jeka, nebo i fůra kravaáků...
Ale já osobně mám prostě asi u navdycky dredy spojeny s pocitem nemytosti, s nepříjemným pachem, prostě - upřímně říkám, e na mě člověk s dredy, piercingem a tetováním působí odpudivě.... Kromě toho naeho zaměstnance velmi podobné zjevy jako je on vídávám na televizních záběrech z různých technopárty...
A tím ale neříkám, e se s člověkem s dredy apriori nebudu vůbec bavit , nakonec - s tím naím bývalým zaměstnancem se bavím normálně, a pokud ho potkám na ulici a ne v uzavřené místnosti, a pokud on zrovna není úplně mimo, tak se spolu bavíme někdy i dost srdečně - oboustranně.
Tématem tohoto vlákna bylo "Trápí mě jeho image". Autorka vlákna píe o svém příteli - potetovaném dredaři s piercingem.
Tak tady upřímně píu, jak NA MĚ osobně ta popisovaná image potetovaného dredaře s piercingem působí. A říkám upřímně - tato image konkrétně na mě působí negativně, a odpudivě. Nic víc, nic míň.
Chovám se k lidem sluně a nedávám jim najevo, e se mi na nich něco nelíbí. Pokud mi k přepáce přijde pro známku člověk s dredama, tetováním či něčím, co se mi na něm nelíbí, kouknu se na něj přes ty svoje tlustý skla, vezmu si peníze, mile se usměju, řeknu na shledanou a jde si po svém. S mkým zapředu hovor, toho si vyberu já. A to i kdybych byla ten nejposlednějí člověk - na to mám právo. Mít svůj názor a vybrat si, s kým se dám do hovoru. Na ten hovor toti musejí být dva. Já se dávám do hovoru zásadně s lidmi, kteří jsou stejně protivní a zapklí jako já. Potetovaní kluci s neobvyklými účesy mě nezajímají, platí to i opačně, tudí nemám ádný problém. A řekla bych, e bychom se měli dret tématu - jedna se ptá, deset se vyjadřuje k jejímu problému - a upustit od hateření a napadání těch, co reagují. Na to je nejen pro mě ztráta času. Jo a jinak se dávám do hovoru i s bezdomovci, kdy jim něco dávám a starými lidmi, kteří na ulici potřebují pomoct. U nichj mi nějaký ten rozcuch a odliná elegance nějak nevadí. No jsem prostě divná.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Ale ty nie siu dnená spoločnos.... Si len jej malá čas, a to u taká, povedzme... konzervatívna a brzdiaca. Píem to s vedomím, e spoločnos je hodne rôznorodá a určite iná v Prahe ako vo Veverskej Bítýke.
Není tady
kalupinka napsal(a):
On chce proste vyzera tak, ako vyzerá, lebo sa mu to páči. Tebe by sa páčilo, keby ti niekto vnucoval dredy s tým, e tak chodí väčina a e je to "sluné" a aby si sa nevymykala, musí si ich zaplies aj ty? Niekde - na Jamajke, apod. - sú proste zasa dredy "povinnou jazdou". A predstav si, e by si sa tam narodila a nútila by a nosi dredy a po pr..., stále zapletené... a trebárs pírsing k tomu. Podvolila by si sa, alebo by si odolala?
Upravil(a) Selima (15. 3. 2010 21:05)
Není tady