19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj holky, po delí úvaze jsem se rozhodla napsat sem svůj problém. Pročítala jsem vechny témata a líbí se mi jak si tu navzájem radíte.Člověk získá na svůj problém i trochu jiný pohled.
Mám přítele, jsme spolu u sedm let.Miluju ho a on mě. Výborně si rozumíme a vyhovujeme si ve spoustě věcí.Překonali jsme pár krizí, ve jsme ustáli a plánujeme společnou budoucnost,svatbu,děti. Mě je 33 a jemu 32. Problém je v tom, e jsme kadý úplně jiný a úplně jinde. On je fotograf na volné noze, svým způsobem hodně bohém, umělec. Já jsem hodně konzervativní, dělám v reklamce , nosím halenky,lodičky. Jsme velice nesourodý pár. A mě hrozně trápí ten nepříjemný zájem okolí, tlak mojí rodiny, e nemám někoho "normálnějího" a "obyčejnějího" . Přítel má dredy, piercing v obličeji a obě ruce má potetované. Nosi velice extravagantní oblečení. Často se kvůli tomu hádáme. On mi vyčítá, e ho chci přeměnit k obrazu svému a e ho nemám ráda takového jaký je. Kdy jsme spolu začínali chodit,tolik mi to nevadilo a ani on nebyl tolik extrémní. Jene člověk má v začátcích vztahu růové brýle a na vechno kouká skrz clonu zamilovanosti. Nevím co s tím....
Není tady
No, asi by si si mala ujasni, či je pre teba dôleitejí on - so vetkým, čo k nemu patrí - alebo to, čo si o ňom myslí Tvoje okolie. (Ja mám vo veci jasno, také to "preboha, čo by žudia povedali" som nikdy nerieila, ale toto si musí rohodnú kadý sám. )
Není tady
lejaby napsal(a):
Ahoj holky, po delí úvaze jsem se rozhodla napsat sem svůj problém. Pročítala jsem vechny témata a líbí se mi jak si tu navzájem radíte.Člověk získá na svůj problém i trochu jiný pohled.
Mám přítele, jsme spolu u sedm let.Miluju ho a on mě. Výborně si rozumíme a vyhovujeme si ve spoustě věcí.Překonali jsme pár krizí, ve jsme ustáli a plánujeme společnou budoucnost,svatbu,děti. Mě je 33 a jemu 32. Problém je v tom, e jsme kadý úplně jiný a úplně jinde. On je fotograf na volné noze, svým způsobem hodně bohém, umělec. Já jsem hodně konzervativní, dělám v reklamce , nosím halenky,lodičky. Jsme velice nesourodý pár. A mě hrozně trápí ten nepříjemný zájem okolí, tlak mojí rodiny, e nemám někoho "normálnějího" a "obyčejnějího" . Přítel má dredy, piercing v obličeji a obě ruce má potetované. Nosi velice extravagantní oblečení. Často se kvůli tomu hádáme. On mi vyčítá, e ho chci přeměnit k obrazu svému a e ho nemám ráda takového jaký je. Kdy jsme spolu začínali chodit,tolik mi to nevadilo a ani on nebyl tolik extrémní. Jene člověk má v začátcích vztahu růové brýle a na vechno kouká skrz clonu zamilovanosti. Nevím co s tím....
Tak se změn ty .
Není tady
Tohle jsem zazivala ja za dob,kdyz jsem chodila se svym BM.Psal se rok 1987 ja blondynka v sukynce a v lodickach on dlouhe vlasy byl velice podoben Johnu Lenonovi.Take nesourody par.Kazdy se divil jak takove protiklady ne mohli dat dohromady.Jenomze me ty narazky lidi vadili a snazila jsem se ho predelat a podarilo se me to.On se nechal ostrihat zacal chodit ve svetru misto v odrbane dzisce.
Vzali jsme se a on si opet nechal dlouhe vlasy a opet chodil ve sve dzisce.Z toho usuzuju,ze cloveka nepredelas bud ho budes brat takovy jaky je nebo se s nim rozejdi.
Tenkrat pro toho meho ty dlouhe vlasy znamenali strasne moc,ale jelikoz me nechtel ztratit tak,ac nerad se nechal ostrihal,ale dobre se necitil v tom co jsem mu ja nalajnovala.
Není tady
Opravdu ho miluje, nebo má "jen" problém s názorem svého okolí? Plánujete budoucnost, děti... Vadí Ti konfrontace halenek s jeho bohémstvím, za kterým se skrývá tolik uměleckých a jedinečných nápadů, které na něm miluje, natolik, abys z něj chtěla někoho jiného?
A přemýlela jsi nad tím, jak Tvou image vnímá on? Co začít upřímným rozhovorem, Tvými pocity... a třeba nějakém kompromisu?
Přeji hodně těstí!
Není tady
Selima napsal(a):
No, asi by si si mala ujasni, či je pre teba dôleitejí on - so vetkým, čo k nemu patrí - alebo to, čo si o ňom myslí Tvoje okolie. (Ja mám vo veci jasno, také to "preboha, čo by žudia povedali" som nikdy nerieila, ale toto si musí rohodnú kadý sám.
)
Chtěla jsem to nějak napsat podobně svými slovy,ale nenapsala bych to líp ne Selima. Také jsem tohle nikdy neřeila. Mně se musí líbit partner takový jaký je a co nato a jak se na něj dívá mé okolí mě nezajímalo. Co z toho,e budu mít vystajlovaného panáka,kterému ovem budé chybět něco jiného. Jene navíc mně se vdy líbili ti s dlouhými vlasy a s těmi dískami i klidně s nějakým tím tetováním. A líbí se mi to dodnes. Mým rodičům a mnohdy okolí se tohle nelíbilo. Kalala jsem nato,připadalo mi to,tak trochu povrchní a připadají mi tyto názory dodnes. Protoe co to o samotném tom člověku vypovídá?? Navíc co je a není normální a obyčejné?? Nemělo by být pro Tvé rodiče důleitějí jiné věci,třeba hlavně to,zda Ty jsi sním astná a rozumí a máte se rádi????? Neměnila bych partnera k obrazu svému,co se vizáe týče. Můj partner,u nyní manel se změnil sám,ale to s věkem,dobou.. Vlasy opadaly,na oděvu ubral,spí,u se obléká sportovně,občas jetě si pořídí nějaké to tričko toho stylu,co uznával. Já také. Teď z opačné stránky,měla bych ho nyní nutit si jít nastřelit dlouhé vlasy,protoe je před tím měl a nyní nemá na hlavě skoro nic?? A hudbu stále posloucháme stejnou,na koncerty si zajdeme pořád. My se,ale v tomhle shodujeme. Právě proto,jsem chtěla někoho takového. Ale nikdy bych ho nechtěla předělávat kvůli dojmu okolí. Na tohle kalu. Take jediná rada je asi,e buď ho bude brát takového jaký je a nebo...bůhví,jak to bude pokračovat.
A kdy,u nyní tohle řeí..
Upravil(a) REŇAS (13. 3. 2010 20:43)
lejaby - asi bych začala otázkami - máme sejný pohled na svět? Mám etejné názory na budoucnost, počet dětí, bydlení? Jsme k sobě tolerantní? Dokáeme se dohodnout?
A pak bych se ptala sama sebe - Vadí mi jak se můj přítel oblíká? Proč mi tak vadí kritika okolí na oblíkání mého partnera? No prostě bych nala tu věc , která mě tve, moc pečlivě bych hledala, jestli mě tve skutečně on, nebo něčí názor a proč. A kdy si poloí tu správnou otázku - proč mě to vlastně tve? Dostane i dost slunou odpověd... Protoe já bych.....
Není tady
A pardon,ty to neřeí ,u teď jak jsem mylně napsala. Ty to řeí po 7 letech vztahu a to jsi asi,u dávno růové brýle odloila. Tak to vidím na problém nějaký komplexnějí. Píe,e ho miluje,ale kadý jste někde jinde. Vadí ti pohled okolí na něj,ale důleitějí je přece,jak ho vidí Ty. Tohle bys měla v sobě vyřeit,asi..
Upravil(a) REŇAS (13. 3. 2010 20:58)
lejaby - já bych se tou vyjímečností kochala Udělala bych z vaí nesourodosti přednost.
Negativní tlak okolí můe být ovem poměrně vyčerpávající a ten, kdo není pevný v kramflecích, se pak lehce otřese. Jde tedy o to, ujasnit si, jestli jeho vizá je důleitějí ne jeho nitro. Vzhledem k tomu, e jsi s ním 7 let, tak asi není Take teď se jen dobrat toho, jak to skloubit.
Asi bych si s ním sedla a normálně bych mu to řekla. e ho miluju a váím si ho, ale tím, jak oba stárneme, se nae vlastnosti vyhorcují víc a víc. U něj jeho bohémství, u tebe konzervativnost. A jestli jsme schopní oba udělat kompromis...
Z vlastní zkuenosti - tetování nezmizí a dredů se jen tak někdo nevzdá
Není tady
Definitiv napsal(a):
lejaby - já bych se tou vyjímečností kochala
Udělala bych z vaí nesourodosti přednost.
Negativní tlak okolí můe být ovem poměrně vyčerpávající a ten, kdo není pevný v kramflecích, se pak lehce otřese. Jde tedy o to, ujasnit si, jestli jeho vizá je důleitějí ne jeho nitro. Vzhledem k tomu, e jsi s ním 7 let, tak asi neníTake teď se jen dobrat toho, jak to skloubit.
Asi bych si s ním sedla a normálně bych mu to řekla. e ho miluju a váím si ho, ale tím, jak oba stárneme, se nae vlastnosti vyhorcují víc a víc. U něj jeho bohémství, u tebe konzervativnost. A jestli jsme schopní oba udělat kompromis...
Z vlastní zkuenosti - tetování nezmizí a dredů se jen tak někdo nevzdá
No hlavně,kdy nezmizí jeho láska k ní. A třeba taky spolehlivost a já nevím,co jetě. To musí nejlépe vědět sama.
Já bych se spí bála rozdílu souití, třeba nebude chtít ani tak nábytek a bohémsky zařídí byt (kde nic tu nic), výchovu dětí nechá na Tobě, nenechá si moc omezovat svůj osobní čas (to znamená, e bude na vechno sama). Ale to si mohla u vypozorovat, pokud si to myslí, e by tak mohlo dopadnout, tak honem pryč a má jeka nebo dredy.
Není tady
Ahoj holky, udělaly jste mi radost vemi příspěvky a vím co tu píete. Nutí mě to se nad celou věcí zamýlet víc a podrobněji. Líbí se mi třeba jak píe Definitiv - udělat z naí rozdílnosti přednost a kochat se tím. Líbí se mi to. Jene je k tomu potřeba hodně silná osobnost, odvaha a přesvědčení. A já to přesvědčení mnohdy nemám. Miluju ho a sama cítím, e měnit ho není správné. On je on a přesně - je vyjímečný a jedinečný a odliuje se. Nepotřebuju ulízanýho panáka s kterým se budu nudit. Protoe ivot s mým přítelem je veselý a pestrý. Ale jsou chvíle, kdy mě to hodně ničí a zmáhá. Je tolik situací, kdy se cítím nesvá. V obchodech, do některých restaurací se mi kvůli zvědavým pohledům ani nechce .... Před dvěma měsíci jsme měli firemní akci kam jsme měli vzít své partnery a já tam toho svého nevzala, ani jsem mu o tom doma neřekla. A to je asi zlomový bod, kdy jsem nad tím začala uvaovat. Styděla bych se za něj? Nebo co to je? Navíc - plánujeme tu svatbu a on odmítá jít v obleku, kravatě atd... Moná lpím na nepodstatných věcech a problém mám opravdu jen já sama se sebou. Před půl rokem jsem se tak trochu zapletla s jedním chlapem. Přesný opak mého přítele. Prostě frajer v obleku, vodil mě do drahých restaurací, cítila jsem se vedle něj jako princezna, ale NĚCO, něco moc důleitého tam chybělo. Byl fajn, ale vlastně jsem se s ním nudila. Trvalo to jen chvíli a já si to v sobě urovnala. Uvědomila jsem si co mám doma a co chci... a tudí i teď vím, e sako mi ivot astnej neudělá.
Včera jsme měli s přítelem hezkej večer, tak jsem mu u vína znovu naznačila s čím mám v naem vztahu problém. On nechce polevit. Říká, e tohle je on a e on taky po mě nechce abych se měnila... take prostě nevím z kterého konce ten kompromis vzít.
Není tady
No lejaby mám z toho pocit,e kompromisy bude dělat jen ty. Jeho odpověď bude vdy stejná : to jsem prostě já,neměň mě. No a ty se podřizuje,take chápu,e on tebe taky nechce "měnit". Troku mi to smrdí sobeckostí....Partnerství je přece i o tom jak udělat tomu druhéhu radost a učinit ho astným.....
Není tady
Jetě jeden pohled na věc: Doposud jste byli svobodní, na sobě nezávislí. A přesto ti jeho bohémství U TEĎ začíná vadit. Ale jak půjde ivot asi dál? Jestli se vezmete a budete mít děti, je to velký posun od dosavadní oboustranné svobody k zodpovědnosti a určité nevyloučitelné závislosti: A chceme nebo nechceme,při malých dětech nastává určitá závislost eny na mui - zejména finanční, kdy ona je na mateřské, ale i jinak.
Já bych se na to být tebou podívala z trochu jiného úhlu: Je tenhle zajímavý nevázaný bohém, zábavný a nekonvenční, podle tebe schopen zodpovědnosti, spolehlivosti, péče o rodinu, o malé dítě?
Podle mě není a tak podstatné, co má NA hlavě, jako V hlavě.
rejka napsal(a):
No lejaby mám z toho pocit,e kompromisy bude dělat jen ty. Jeho odpověď bude vdy stejná : to jsem prostě já,neměň mě. No a ty se podřizuje,take chápu,e on tebe taky nechce "měnit". Troku mi to smrdí sobeckostí....Partnerství je přece i o tom jak udělat tomu druhéhu radost a učinit ho astným.....
Je kompromis a kompromis. Já jsem třeba tmavovláska,spí mám delí vlasy a poslouchám rock a metal a nerada bych,aby partner najednou mě chtěl předělávat k obrazu svému a k obrazu okolí a vyadoval by po mně,abych byla najednou třeba krátkovlasá blondýnka a poslouchala techno. Tam bych si spí kladla otázku,e přece věděl koho si nael a co,e mu to najednou tak vadí..
Zda problém nebude i někde jinde.
Přesně tak, je kompromis a kompromis. Ale já nechci měnit jeho podstatu. Nechci po něm, aby měnil svůj vkus nebo aby poslouchal jinou hudbu. Nechci aby se prostě najednou změnil od hlavy a k patě. Pak by to logicky nebyl on. Spí po něm chci, aby rozliil kam můe vyrazit takhle a kam se prostě musí umírnit. Sama nemám ráda předsudky, nemám ráda, kdy někdo někoho katulkuje a zařazuje někam jen podle toho, e má třeba dredy. A právě proto mě trápí, e on má kvůli tomu tolik problémů. Protoe bohuel společnost je taková, e nemá odlinost ráda. Co je třeba znát na úřadech, kdy jde něco někam zařizovat - má to vude těí. A nebude se to stále týkat jen jeho,ale jsme to MY, pár ... Jene tohle on nějak nechce pochopit. Chce bojovat proti tý společnosti a těm předsudků. Jene to je boj s větrnými mlýny.
Ano, to je druhá stránka věci .. je mnohem důleitějí co je V hlavě a ne tolik to, e NA ní jsou dredy :-) Nicméně jak jsem psala - je to bohém, pracuje sám na sebe, čili zakázky občas jsou občas ne ... Má prostě jiný ivotní styl ne já. Já mám své od .... do .... ,zaměstnavatele, reim. On ne a od toho se odvíjí spousta naich odliností.
Jene ... ve vem ostatním si tolik rozumíme. S nikým mi není tak hezky jako s ním. Dokáe mě pochopit, podret. Umí mě krásně rozmazlovat. Dokáeme si hodiny povídat...Proto mě mrzí, e musíme řeit tohle. Přijde mi to zbytečný..:-(
Není tady
lejaby napsal(a):
Jene ... ve vem ostatním si tolik rozumíme. S nikým mi není tak hezky jako s ním. Dokáe mě pochopit, podret. Umí mě krásně rozmazlovat. Dokáeme si hodiny povídat...Proto mě mrzí, e musíme řeit tohle. Přijde mi to zbytečný..:-(
Lejaby, prečítaj si čo píe. Je to tak krásne, čo tu hovorí. A vlastne si si aj sama odpovedala - přijde mi to tak zbytečný řeit tohle
Není tady
Souhlasím s kompromisem a kompromisem.
Teď úplně odhlédnu od toho, jestli bude partner schopen rodinu uivit, vychovávat děti, atd. co se tu mihlo.
Zatím jsem si o něm udělala obrázek, e si rád stojí za svým, i přes protesty okolí (veřejnosti), e trvá na svých zásadách, e se nechce podřizovat. Dle mě vypadá na silnou osobnost. Větinou ve vztahu musí být jeden o něco (třebas nepatrně) silnějí.
Zatímco tebe vidím tak, e jsi nerada středem pozornosti (moná bych měla říct negativní pozornosti), radi splyne s davem a nechá boj jiným.
Neber prosím, moje slova patně, klidně mě opravy, upřesni a tak. Já si jen třídím mylenky.
Po jeho boku ti s největí pravěpodobností nezbyde nic jiného, ne se do boje zapojit. Nepřímo, ale přesto bude vtaena do jeho boje proti konzervativní společnosti. Co je velkým plusem je to, e dnení společnost toho u spoustu snese. I na úřady u nastupuje nae generace, která bere dredy stejně jako culík nebo drdol A bude jen líp
Chápu ale, e někoho takovýho představit babičce a pratetě Boence, je problém. Sama jsem ho měla U mě se ovem ukázalo, e rodina, nezaslepena láskou, vidí víc ne já
Tenhle bohém pro mě nebyl. Ale to neznamená, e ten tvůj není pro tebe ten pravý
Skoro z toho mám pocit, e je, e si to jen v hlavě potřebuje setřepat
Jen mě jetě napadlo k tý vaí konverzaci - pokud se hned bránil, e se měnit nebude, e to je on atd.... nedolo k tomu, e jsi ho nechtíc zanala do kouta? Nebo u prostě jakoukoliv poznámku o svém vzhledu můe brát jako útok na svojí osobnost. Bylo by fajn, říct mu, e to tak nemyslí. e ho má ráda i a jeho vyjímečným vzhledem.
A pak bych moná zmínila tu pracovní událost (teda neřekla bych, e se děle, mluvila bych o budoucnu) - e se prostě můe stát, e budete mít ples (raut, benefici), kde je společenské oblečení vyadováno. A kdy se tedy nechce podřizovat, jestli mu nevadí, e půjdu mě bude doprovázet někdo jiný? Třeba brácha
Není tady
Lejaby, vdycky má na výběr z více moností. A vdycky můe nechat věci vyvrbit nebo do nich zasahovat. Ovem něco jiného je s někým takovým jen chodit a něco jiného s ním natrvalo ít a pořídit si s ním děti a společné bydlení. On si na svém vzhledu patrně zakládá natolik, e u jenom z principu nechce ustoupit. Ty má ale hlavně problém s tím, e Tě do toho tlačí okolí postavit se k věci rozhodněji. Neměla bys za něj přebírat odpovědnost. A to tedy má vude těí, kdy vypadá jinak. S tím on prostě musí počítat a Ty mu to neusnadňuj. A pokud na Tebe tlačí příbuzní - klidně jim řekni...to není můj problém, ale vá. Vy si s ním o tom popovídejte.Já to s ním rozebírat nebudu. A tečka. Něco trochu jiného je vzít či nevzít ho s sebou někam na akci. Ví, já bych ho zrovna vzala. A si uije trochu pozornosti, kdy vedle Tebe vypadá jako ...promiň...exot. Proč ho etří? Ty vypadá normálně. Ty jsi tam sama za sebe. Ty jsi sama sobě odpovědná za to, jak se chová a jak vypadá a čeho chce dosáhnout. On má zase monost volby být za bohéma a mít volno, kdy ostatní makají. Láska je jedna věc, ivotní priority a jistoty druhá. Kdy na to má, a si hraje na něco jiného, a tím i třeba je. Je jeho problém, zda jeden měsíc vydělá hodně a druhý se uskrovní. Jakmile budete platit oba nájem a bude na mateřské, pak to bude o něčem jiném. Taky bys mohla donekonečna počíttat, zda vyjde, kdy děcku koupí dvoje pleny, protoe jsou v akci a jestli Ti taky zároveň zbyde i na Sunar. Pak se z frajeřiny stane tvrdá realita. Proti společnosti a předsudkům bojují nezralí nedospělí jedinci. Efekt můe být stejný, jako kdy si Tvůj přítel stoupne na kopec a bude zkouet, zda se po větru dovolá na protějí horu. Můe si vyřvat hlasivky - a bez ohledu na to, zda se mu to povede či ne...to nikoho nemusí zajímat. Maximálně si někdo poklepe na čelo a řekne si...co tam ten blázen dělá a o co se snaí...to nemá na práci něco smysluplnějího? Taky nemám ráda předsudky. Ale existují hranice. Únosné hranice. Ten druhý můe být jiný do jisté míry. Kterou já přijmu. Ráda bych citovala Tvoji větu...TRÁPÍ MĚ, E MÁ KVŮLI TOMU TOLIK PROBLÉMŮ. To je věta pro Tebe klíčová. Tebe to rozhodně trápit nemusí. Jen ho nech, a si to s prominutím vyere. Je to jeho dílo, jak vypadá. Tak si za to musí nést odpovědnost. Něco jiného je vzít si na sebe extravagantní aty, kdy mám na to postavu a kdy je k tomu příleitost. Třeba večírek ve stylu konec třetího tisiciletí. Ovem kdy si vezmu do Smetanovy síně, kam mě dotáhnou proti mé vůli rodiče, umolousané aty po babičce a nechám si rozcuchané vlasy, abych se odliila a natvala je, pak nutně musím být za blbku a snáet pohledy a poznámky ostatních. Protoe pak ten exot jsem a nesu za to pěkně sama odpovědnost. Nebo kdy mám peky a vezmu si bokovky a tílko, zaslouím, aby okolí natvrdo řeklo, teda ta vypadá, ta má ránu. A kdy si myslím, e mi to sluí, jsem nekritická, ale je to jen má věc. Tak nějak se té Tvojí rodině nedivím. Ale je to Tvá věc, ít s ním bude Ty. Ovem nebere-li jej záměrně tam, kam je s Tebou zván...má problém i Ty. Váně začni u toho, e za něj nebude přebírat ádnou odpovědnost a nebude ho nikam směrovat. Taky má plné právo říct - je mi s Tebou báječně jako s nikým, ale promiň, na ivotní dráhu s Tebou se necítím.
Není tady
Kalupinko - tak to bych si teda dovolila nesouhlasit Jednak s větou:
Proti společnosti a předsudkům bojují nezralí nedospělí jedinci - co podle mě není pravda
A pak s tvrzení, e si vechno ten extravagantní vyírá sám. Kdepak, ono to jaksi hází stín i na ty, co jej doprovází. Kdy si vezmu tvůj příklad se Smetanovou síní, dotaením a aty po babičce: kdyby se tam takhle vyfikla tvoje dcera, bylo by ti to fuk? Ani na vteřinu by tě nenapadlo, e ti dělá ostudu, ani mna vteřinu by ses nad tím nezamyslela? To se mi nechce věřit...
Není tady
kalupinka napsal(a):
Lejaby, vdycky má na výběr z více moností. A vdycky můe nechat věci vyvrbit nebo do nich zasahovat. Ovem něco jiného je s někým takovým jen chodit a něco jiného s ním natrvalo ít a pořídit si s ním děti a společné bydlení. On si na svém vzhledu patrně zakládá natolik, e u jenom z principu nechce ustoupit. Ty má ale hlavně problém s tím, e Tě do toho tlačí okolí postavit se k věci rozhodněji. Neměla bys za něj přebírat odpovědnost. A to tedy má vude těí, kdy vypadá jinak. S tím on prostě musí počítat a Ty mu to neusnadňuj. A pokud na Tebe tlačí příbuzní - klidně jim řekni...to není můj problém, ale vá. Vy si s ním o tom popovídejte.Já to s ním rozebírat nebudu. A tečka. Něco trochu jiného je vzít či nevzít ho s sebou někam na akci. Ví, já bych ho zrovna vzala. A si uije trochu pozornosti, kdy vedle Tebe vypadá jako ...promiň...exot. Proč ho etří? Ty vypadá normálně. Ty jsi tam sama za sebe. Ty jsi sama sobě odpovědná za to, jak se chová a jak vypadá a čeho chce dosáhnout. On má zase monost volby být za bohéma a mít volno, kdy ostatní makají. Láska je jedna věc, ivotní priority a jistoty druhá. Kdy na to má, a si hraje na něco jiného, a tím i třeba je. Je jeho problém, zda jeden měsíc vydělá hodně a druhý se uskrovní. Jakmile budete platit oba nájem a bude na mateřské, pak to bude o něčem jiném. Taky bys mohla donekonečna počíttat, zda vyjde, kdy děcku koupí dvoje pleny, protoe jsou v akci a jestli Ti taky zároveň zbyde i na Sunar. Pak se z frajeřiny stane tvrdá realita. Proti společnosti a předsudkům bojují nezralí nedospělí jedinci. Efekt můe být stejný, jako kdy si Tvůj přítel stoupne na kopec a bude zkouet, zda se po větru dovolá na protějí horu. Můe si vyřvat hlasivky - a bez ohledu na to, zda se mu to povede či ne...to nikoho nemusí zajímat. Maximálně si někdo poklepe na čelo a řekne si...co tam ten blázen dělá a o co se snaí...to nemá na práci něco smysluplnějího? Taky nemám ráda předsudky. Ale existují hranice. Únosné hranice. Ten druhý můe být jiný do jisté míry. Kterou já přijmu. Ráda bych citovala Tvoji větu...TRÁPÍ MĚ, E MÁ KVŮLI TOMU TOLIK PROBLÉMŮ. To je věta pro Tebe klíčová. Tebe to rozhodně trápit nemusí. Jen ho nech, a si to s prominutím vyere. Je to jeho dílo, jak vypadá. Tak si za to musí nést odpovědnost. Něco jiného je vzít si na sebe extravagantní aty, kdy mám na to postavu a kdy je k tomu příleitost. Třeba večírek ve stylu konec třetího tisiciletí. Ovem kdy si vezmu do Smetanovy síně, kam mě dotáhnou proti mé vůli rodiče, umolousané aty po babičce a nechám si rozcuchané vlasy, abych se odliila a natvala je, pak nutně musím být za blbku a snáet pohledy a poznámky ostatních. Protoe pak ten exot jsem a nesu za to pěkně sama odpovědnost. Nebo kdy mám peky a vezmu si bokovky a tílko, zaslouím, aby okolí natvrdo řeklo, teda ta vypadá, ta má ránu. A kdy si myslím, e mi to sluí, jsem nekritická, ale je to jen má věc. Tak nějak se té Tvojí rodině nedivím. Ale je to Tvá věc, ít s ním bude Ty. Ovem nebere-li jej záměrně tam, kam je s Tebou zván...má problém i Ty. Váně začni u toho, e za něj nebude přebírat ádnou odpovědnost a nebude ho nikam směrovat. Taky má plné právo říct - je mi s Tebou báječně jako s nikým, ale promiň, na ivotní dráhu s Tebou se necítím.
Po 7 letech snad poznala jaké on má priority a jaká je jistota,snad by sním,u jinak dávno nebyla.
Třeba vydělá tolik,e to pokryje celý 2 měsíc,to,u zacházíme do detailů. Já vydělávám tolik,e bych z toho rozhodně nevyila ani měsíc a chodím do běné práce. A jinak myslím,e i ti bohémové-umělci jsou tady potřeba. (Mimochodem já znám jednoho kameramana a to je pankáč a je snad něco podřadného nebo nenormálního? Co je a není normální?? Kdo určuje tu hranici?
Nemyslím si,e proti společnosti a předsudkům bojují vdy nevyzrálí jedinci.
Nemělo by se okolí na člověka dívat spí podle toho co má uvnitř? Čím si to ta holka s bokovkama zaslouí? Není to čistě její věc a pokud se ona takto cítí v pohodě,tak a. A jsme u toho okolí,nemělo by spí se kriticky dívat na takové co,kdy vidí,e nějaká babička někde upadne,tak jdou nevímavě okolo a nepomůou ji? Příkladu jetě jiných by se nalo spousta.
Já se teda její rodině divím,protoe důleité je,aby hlavně ona sním byla tastná,by s dredy a tetováním.
Co si má ten s prominutím,jak psala kalupinka- exot vyrat? To,e je svůj? Ublíil někomu,zavradil někoho či co?
A nemyslím si,e on chce,aby za něj někdo nesl zodpovědnost právě se mi zdá,e naopak.
Kalupinko,píe,e také nemá ráda předsudky,ale z tvých napsaných slov to tak nevypadá,promiň.
Upravil(a) REŇAS (14. 3. 2010 22:03)
kalupinka napsal(a):
Jo a jetě já si nemyslím,e ON to vnímá nebo má stím problém. To spí Ty lejaby a to okolí. A to není jeho problém,ale Vá bych spí řekla.
lejaby napsal(a):
Přesně tak, je kompromis a kompromis. Ale já nechci měnit jeho podstatu. Nechci po něm, aby měnil svůj vkus nebo aby poslouchal jinou hudbu. Nechci aby se prostě najednou změnil od hlavy a k patě. Pak by to logicky nebyl on. Spí po něm chci, aby rozliil kam můe vyrazit takhle a kam se prostě musí umírnit. Sama nemám ráda předsudky, nemám ráda, kdy někdo někoho katulkuje a zařazuje někam jen podle toho, e má třeba dredy. A právě proto mě trápí, e on má kvůli tomu tolik problémů. Protoe bohuel společnost je taková, e nemá odlinost ráda. Co je třeba znát na úřadech, kdy jde něco někam zařizovat - má to vude těí. A nebude se to stále týkat jen jeho,ale jsme to MY, pár ... Jene tohle on nějak nechce pochopit. Chce bojovat proti tý společnosti a těm předsudků. Jene to je boj s větrnými mlýny.
Ano, to je druhá stránka věci .. je mnohem důleitějí co je V hlavě a ne tolik to, e NA ní jsou dredy :-) Nicméně jak jsem psala - je to bohém, pracuje sám na sebe, čili zakázky občas jsou občas ne ... Má prostě jiný ivotní styl ne já. Já mám své od .... do .... ,zaměstnavatele, reim. On ne a od toho se odvíjí spousta naich odliností.
Lehce nasměrovat můe,ale předevím musí chtít on sám!
Ale jo, a se lidi koukaj na to, jaký kdo je. Jenome při tom běném společenském kontaktu na to nedojde. tak se koukne, jak kdo vypadá a nemá se čas na to, jaký kdo je uvnitř. Nebo snad to zajímá prodavačku v marketu a paní za přepákou, jaká jsem? No my tu nemluvíme o padajících babičkách. Mimochodem, leet by ji nechal i solida, který je nejblí, kdy má například plotýnky v mizerném stavu. Ohne se k babičce a zůstanou leet oba...My se tu bavíme o tom...TRÁPÍ MĚ JEHO IMAGE. Tak to napsala zakladatelka vlákna. Mě to netrápí. Mně je jedno, jak její přítel vypadá. Za sebe můu říct, e jsou mi dredy odpudivé a tetování se mi nelíbí. Taky si nikoho takového nehledám a pokud člověka takto vymustrovaného potkám, řeknu si, já bych tak vypadat nechtěla. Ale někomu se to líbit můe, tak nic proti tomu. Ona bude mít problém, já ne. A ona u ho má - viz název vlákna. Protesty proti společnosti vycházející od jednotlivce - k čemu to komu je. Pro koho to je dobré, komu to prospěje. A jak to asi můe dopadnout. Ona ho vezme na raut, kde vichni víceméně budou ve svátečním. Pochybuju, e on si vezme kvádro. Vrátěj se domů, pohádaj se. Ona mu vyčte, e se kvůli ní sluněji neoblékl, on jí, e ho cpe někam, kde se necítí být svůj. Co se týče mého postoje k předsudkům, těch je tolik druhů, e rozebírat to tady je na nové vlákno. Kdyby se má dcera oblékla jako straidlo někam, kam jsem ji proti její vůli dotáhla, jen si řeknu - dobře mi tak. Protoe kdybych ji nechala jít s holkama na disko tak jak původně chtěla, tak by to bylo lepí pro nás obě. Ovem u nás se to nemůe stát - já druhé nikam necpu. A se kadý rozhodne sám za sebe, kam chce jít a jak tam chce vypadat. Přeju Lejaby, e si s někým rozumí. Ovem s tímhle se bude potýkat pořád dokola. Jí není jedno jak on vypadá a okolí na ní taky tlačí. No a proč bych nemohla říct, e někdo, kdo se hodně lií od větiny, je exot. U mě je....
Není tady
Lejaby, přenes se do budoucnosti asi sedm let dopředu a právě vede svého prvňáčka do koly. Na druhé straně vede dítě počmáraný tatínek. Půjde s vámi?? Nepůjde, raději zůstane doma. Potřebuje něco vyřídit na úřadu za rodinu...raději to vyřídí sama. Teď cítí, e jste středem pozornosti v tom negativním smyslu. Přesně si popsala svůj problém, přítele si nevzala na večírek, neustála si to.Ty, tobě to prvotně vadilo. Co potom dítě, kdy se jeho táta bude tak odliovat od ostatních tatínků ve kolce,kole? Nepostaví ho nedobrovolně do toho samého problému? Představ si,e třeba ve kole provede nějakou roárnu a tatínek to půjde ,,ehlit" do koly....hned budou oba ve stejné katulce. A pořád nemůe být s děckem a hasit poár, vlastně by to bylo celé patně. Ví, nám co je troku více , víme, e v partnerovi musíme vidět hlavně dobrého tátu. Jene ve dvaceti tak nepřemýlí, ale ve třiceti je u monost..tak to nepromarni!
Upravil(a) Vladena (15. 3. 2010 7:07)
Není tady