|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Wau!
Krása...my jsme si právě říkaly s kamarádkou, že si dáme denní úkol - něco si přát, třeba úplnou blbost - protože jsme zjistily, že to moc neumíme. Že jaksi máme pocit, že nic nepotřebujeme, bo co 
Ale ona žuje v Londýně - a to vám musím povědět: potřebovala zařídit synkovi střední školu. Ona je na školy hrozně vysazená, tak vybírala, až vybrala - ale soukromou, na kterou nemají ani omylem. Škola ovšem dává stýpka - tak vosila. Synek přijímačky neudělal rovnou, ale pak jim přišlo, že stýpko dostane - poněvadž stipendistů je asi 6, tak musel být těsně pod čarou. No: a jí nabídli, že jí dají 60% stýpko, poněvadž prý raději dají půlku, aby měli dva žáky, než někomu celý. No a kamarádka jim na to, že když utáhnou všechny kohoutky, tak se zmůžou na 20% školného. Paní že se poradí a zavolá...a zavolala. Že jako jo
Tak kamarádka povídá - jestli nejsem blbá, že jsem nechtěla 100% 
Není tady
Lupi,
já myslím, že těch 20% ještě není ztracených 
Jinak člověk by si myslel, že když dostane hodně peněz, že bude šťastný a bude se z peněz radovat, ale tak to není. Zjistila jsem zajímavou věc: získat nečekané peníze je jen o trochu lepší než nemít peníze. Zní to divně, ale podle mě je to jen další zkouška. Když člověk zvládne nemít peníze, tak začnou chodit a je to jen 2. kolo na cestě k blahobytu. Já se teď bojím, že nepřijdou další, a tak bych si je nejraději syslovala
. A na druhou stranu se zase bojím, že když je budu syslovat, tak další nepřijdou (což je hodně pravděpodobné, nesmí se ten mlýnek zastavit
). Taky se bojím, že o ně můžu přijít.
Je to fakt na

Není tady
Ono u přání je právě dost důležitá správná formulace. Takže příklad: nechci být nemocná ( vyzkoušeno na vlastní kůži - vždy když jsem si tohle v minulosti z neznalosti věci říkala, tak jsem zaručeně omarodila). Vesmír tu záporku nějak neslyší a pak se dějou přesně ty věci, které nechceme. Takže správně: jsem zdravá a mé tělo dokonale funguje. Ale je moc těžké ve svém myšlení a mluvě ty záporky vynechávat. A jak už bylo výše řečeno - vše v čase přítomném. Na drobnější přání mi to funguje stoprocentně, horší je to s těmi pro mě důležitějšími. Tam už se asi neumím tak uvolnit a být nad věcí, takže mi moc nefungují. A už zase používám ty nešťastné záporky.
Není tady
Ják přes kopírák, Tuli 
Si to asi nechám odblokovat, bo co. Vždyť jsem psala, že přát si zámek v Bavořích by mně vůbec nepřišlo divný - ale přídatek k důchodu? Jó, to je pane problém!
TA londýnská kamarádka mi povídá - tak si přej zámek v Bavořích a pak ho prodáš
No bojím se, že by to nefungovalo.
Cirillo, záporky už mám zmáklý - ani mě nenapadnou. Horší je, že pak člověku vyvstanou ještě tuhle a ještě támhle - pořád nějaký zádrhele.
Asi si objednám likvidaci zádrhelů....
Není tady
Cirilla napsal(a):
Ono u přání je právě dost důležitá správná formulace. Takže příklad: nechci být nemocná ( vyzkoušeno na vlastní kůži - vždy když jsem si tohle v minulosti z neznalosti věci říkala, tak jsem zaručeně omarodila). Vesmír tu záporku nějak neslyší a pak se dějou přesně ty věci, které nechceme. Takže správně: jsem zdravá a mé tělo dokonale funguje. Ale je moc těžké ve svém myšlení a mluvě ty záporky vynechávat. A jak už bylo výše řečeno - vše v čase přítomném. Na drobnější přání mi to funguje stoprocentně, horší je to s těmi pro mě důležitějšími. Tam už se asi neumím tak uvolnit a být nad věcí, takže mi moc nefungují. A už zase používám ty nešťastné záporky.
Cirilio, byla jsem kdysi na Modré Alfě, a tam nám to Petr krásně přirovnal k myšlení dítěte: jde dospělý člověk s dítětem a před nimi je kaluž, dospělák nechce aby dítko do kaluže vlezlo a vydá pokyn : nelez do té kaluže! Dítě neslyší to NE a už je v ní ! Máme radši říct třeba : obejdeme tu kaluž ... nebo že ji přeskočíme ... . A tak to funguje prý i u těch přání. Já to zatím moc nepraktikuju, páč mám před tím veliký respekt a obávám se nedomyšleného .... třeba jeden človíček si přál vyhrát, z hecu vrazil stovku do automatů, napoprvé vyhrál 50.000,- a v tom momentě to bylo v pr.... a už rok bojuje s tím, aby se vyhrabal těch dluhů, do kterých se dostal. Šíleně si zkomplikoval život. A stály ty prachy za to ?
Není tady
Ja jsem si asi pred rokem zalozila malou knizku, do ktere jsem napsala sva prani v case pritomnem, tedy jako bych uz to vsechno mela.
Dnes muzu rict, ze se mi vsechna prani splnila.
A ze to nebyla mala prani!!!
Mam noveho, hodneho pritele, ktery ma vsechny vlastnosti, ktere jsem si prala. Minuly tyden jsem se dozvedela, ze dostanu v praci novou smlouvu.....
I ostatni mensi nebo vetsi prani se mi splnila.
Tak lidi do toho, VOS opravdu funguje!!! 
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Lupi,
já myslím, že těch 20% ještě není ztracených
Jinak člověk by si myslel, že když dostane hodně peněz, že bude šťastný a bude se z peněz radovat, ale tak to není. Zjistila jsem zajímavou věc: získat nečekané peníze je jen o trochu lepší než nemít peníze. Zní to divně, ale podle mě je to jen další zkouška. Když člověk zvládne nemít peníze, tak začnou chodit a je to jen 2. kolo na cestě k blahobytu. Já se teď bojím, že nepřijdou další, a tak bych si je nejraději syslovala. A na druhou stranu se zase bojím, že když je budu syslovat, tak další nepřijdou (což je hodně pravděpodobné, nesmí se ten mlýnek zastavit
). Taky se bojím, že o ně můžu přijít.
Je to fakt na![]()
TO TEDA!
K čemu jsou ti ty strachy?
Není tady
Pan,
strachy jsou mi k tomu, abych s nima něco udělala
. Jak říkám, další zkouška, v situaci, kdy jsem nevěděla, co s penězma, jsem snad ještě nikdy nebyla, taky se to musím naučit 
Není tady

Já jsem nikdy záměrně s přáním ještě nemanipulovala. Pokaždé, když se mi něco splnilo, tak to bylo, když jsem si to něco realisticky představovala a nebo prožívala to snění naplno. Ale to si uvědomuju až zpětně, že to bylo moje přání
A pokud jde o takové ty drobnosti jako je parkovací místo, tak to mi vyšlo třeba i v centru Prahy proto, že jsem s tím na stoprocent počítala
.... no na netu tam bylo nakresleno parkoviště, tak vocode? A to, že by mohlo být plné mně na mysl vůbec nepřišlo.
A právě se jedno uvolnilo... no není to super!
Není tady
Pom - ti jsi normálně
dobrá! 
PAn - heleď, to bych já taky ráda věděla, k čemu mi ty strachy jsou - a ne a ne na něco přijít 
Jestli vás něco napadne, sem s tím.....
Venuše - ty jsi ta původní Venuše?
Jestli jo, tak
Protože jestli jo, tak to je teda rodeo 
Není tady
pomněnka napsal(a):
Já jsem nikdy záměrně s přáním ještě nemanipulovala. Pokaždé, když se mi něco splnilo, tak to bylo, když jsem si to něco realisticky představovala a nebo prožívala to snění naplno. Ale to si uvědomuju až zpětně, že to bylo moje přání
A pokud jde o takové ty drobnosti jako je parkovací místo, tak to mi vyšlo třeba i v centru Prahy proto, že jsem s tím na stoprocent počítala
.... no na netu tam bylo nakresleno parkoviště, tak vocode? A to, že by mohlo být plné mně na mysl vůbec nepřišlo.
A právě se jedno uvolnilo... no není to super!
Naprosto dokonaly, genialni. Naprosto spontanni a prirozeny 
Není tady

Jak funguje u mě přání vlastně ani nevím.Nesledovala jsem nikdy kolik mi toho vyšlo a kolik ne.Jiné to mívám se strachem.Když se něčeho bojím,vyfantazíruju si třeba 10 průběhů pokaždé s jiným koncem. A ono to dopadne tak,jak by mě ani ve snu nenapadlo.Nejsem předvídavá,vždy mě něco nemilého zasáhne ve chvíli,kdy to nejmíň čekám... Ale mám velmi zvláštní zážitek.Asi před 11 lety jsem měla veliký strach.Trval několik měsíců a mě to velmi vyčerpávalo. Jednoho večera jsem na ten svůj strach tak intenzivně myslela a moc si přála najít odpověď ve svém snu. A tu noc se mi zdál sen,který mi tu odpověď dal a strach mě přešel. Od té doby se mi to už nestalo,přestože jsem si asi 3x také přála odpověď. Ale asi nejsou ty odpovědi tak moc důležité jako byla ta před 11 lety....
Není tady
lupina montana napsal(a):
PAn - heleď, to bych já taky ráda věděla, k čemu mi ty strachy jsou - a ne a ne na něco přijít
Já to vím 
No jako přece fšeckóóóóó'

Abysme se tady lupiš nenudily přeciž 

Není tady

venuše napsal(a):
Ja jsem si asi pred rokem zalozila malou knizku, do ktere jsem napsala sva prani v case pritomnem, tedy jako bych uz to vsechno mela.
Mam noveho, hodneho pritele, ktery ma vsechny vlastnosti, ktere jsem si prala. Minuly tyden jsem se dozvedela, ze dostanu v praci novou smlouvu.....
Venuše

Není tady
venuše napsal(a):
sááákryš!

Není tady
lupina montana napsal(a):
Pom - ti jsi normálně
dobrá!
Jestli vás něco napadne, sem s tím.....
Venuše - ty jsi ta původní Venuše?Jestli jo, tak
Protože jestli jo, tak to je teda rodeo
Jo, jsem to ja! Ne vlastne ne, asi bych si mela zmenit nick.... jsem uplne jinej clovek, pozitivni, stastna, milujici a milovana....
Najednou mam vsechno, co jsem si prala a co se zdalo nesplnitelne.
ZAZRAKY SE DEJI!!!
Není tady
Venuše, já ti gratuluji 
Měla bys uspořádat školení pro luminku, lávského ap. BI. "Překročila" jsi svůj vlastní stín a to je tedy hoooodně těžká práce. Seš oprvdu borec 
Tak si to už nedej nikým a ničím vzít 
Není tady
BB napsal(a):
Cirilla napsal(a):
Cirilio, byla jsem kdysi na Modré Alfě, a tam nám to Petr krásně přirovnal k myšlení dítěte: jde dospělý člověk s dítětem a před nimi je kaluž, dospělák nechce aby dítko do kaluže vlezlo a vydá pokyn : nelez do té kaluže! Dítě neslyší to NE a už je v ní ! Máme radši říct třeba : obejdeme tu kaluž ... nebo že ji přeskočíme ... . A tak to funguje prý i u těch přání. Já to zatím moc nepraktikuju, páč mám před tím veliký respekt a obávám se nedomyšleného .... třeba jeden človíček si přál vyhrát, z hecu vrazil stovku do automatů, napoprvé vyhrál 50.000,- a v tom momentě to bylo v pr.... a už rok bojuje s tím, aby se vyhrabal těch dluhů, do kterých se dostal. Šíleně si zkomplikoval život. A stály ty prachy za to ?
jojo
Jednou jsem si přála mít se jako náš kocour. Jenom jíst a ležet a ležet a spát. Byla jsem mrtvá z práce, tak jsem na kocourka závistivě koukala
A hups...několik měsíců jsem jenom ležela a jedla a spala. Háček byl v tom, že mi nebylo krásně jako našemu kocourkovi, ale ležet jsem musela, pač šlo o můj a prckův život ve mně
A poučila jsem se fakt pořádně - přát si vééééélice opatrně 

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Venuše, já ti gratuluji
Měla bys uspořádat školení pro luminku, lávského ap. BI. "Překročila" jsi svůj vlastní stín a to je tedy hoooodně těžká práce. Seš oprvdu borec
Tak si to už nedej nikým a ničím vzít
Dekuji. 
Nebyt Babinetu a par dobrych kamaradek, tak jsem to asi uz davno zabalila....
Zivot je krasnej a kdyby se mi neco nemileho prihodilo..... vim, ze to zase prejde a bude dobre.
Není tady

Když po něčem toužím, tak se snažím si navodit hlavně příjemný pocit. Prostě to dělám skrz pocity, právě protože se mi už párkrát stalo, že jsem si něco přála ale pocit jsem naprosto vynechala a dopadlo to tragicky. Takže se hlavně snažím vizualizovat a navozovat si příjemný pocit. To u mě pak funguje nejlíp.
Není tady

já si radši nic nepřeju.
co mám mít, to se ke mně snad dostane. 
Není tady