Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 11. 3. 2010 10:21

Orcha
♥♥♥♥---
Místo: Praha východ

PCO ano či ne?

Ahojte vsechny babinetky. Mám takový možná blbý dotaz. Myslíte, že se laparoskopií na 100% pozná, zda se jedná o PCO nebo ne? Proč se ptám. Teď jsem narazila na jednu holčinu, která to zrovna asi má a tak jsem přemýšlela i o sobě. Párkrát jsem od MUDr. slyšela, že by se u mě mohlo jednat také o PCO, ale pak to zase párkrát zavrhnul. Na laparo jsem byla, ale prý tam bylo vše OK. Tak teď přemýšlím, jestli se třeba ti doktoři při té laparce nespletli. Myslíte, že by to 100%tně poznaly, kdyby to PCO bylo? Některé z vás ví, že jsem tu taky už chvíli a ani při stimulce moc vajíček nemívám, tak jsem si říkala, jestli by tohle nebylo možný....:gloria: Mockrát děkuju za všechny rady! :godlike:

Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr.
v červnu 09 2.IVF, // hjarta naskočilo, 4.8.09 revize sad , KET 24.11.09 zrušen, imunologie OK, příprava na 1.a 2.IUI stopnuta, 3.IVF prozatím u ledu, vypadá to na změnu CAR smile

Není tady

#2 11. 3. 2010 14:54

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: PCO ano či ne?

Orcho, netuším, jak při LPSK, ale u mne to dr. poznal na UTZ, na vaječnících je vidět spousta maličkých folikulů, které ale nedorůstají... a pokud se nepletu, tak při stimulaci je folikulů hromada, ale vajíček moc nebývá. sad

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 11. 3. 2010 15:43

Orcha
♥♥♥♥---

Popi a můžu se zeptat, jak tě léčí? Co to obnáší? Moc děkuju!

v červnu 09 2.IVF, // hjarta naskočilo, 4.8.09 revize sad , KET 24.11.09 zrušen, imunologie OK, příprava na 1.a 2.IUI stopnuta, 3.IVF prozatím u ledu, vypadá to na změnu CAR smile

Není tady

#4 11. 3. 2010 20:12

Annulik
♥♥-----

ahojky, podle toho co jsem načetla (PCO mám tak jsem informovaná wink) tak by to na laparce 100% poznali, prý mají vaječníky specifický povrch, takový jako perličkový..

Není tady

#5 12. 3. 2010 12:06

mala.popelka
Moderátor(ka)

Orcho, původně na mě gynekolog zkoušel HA.... prý při dlouhodobějším užívání může pomoct.... ale vzhledem k tomu, že jsem chtěla otěhotnět, to jaksi bylo nesmyslné.... potom jsem začala jezdit do CARu, tam mi nejdříve dali Clostil, na ten jsem ale moc nereagovala.... potom Clostil spolu s Metforminem, který měl pomoct vaječníkům, aby nějaké folikuly dorostly.... to nezabralo, takže IUI s Menopurem, no a po jednom pokusu jsme se pustili do IVF... bohužel, první nevyšlo, měli jsme 8 vajíček, z asi 20ti folikulů, pomocí ICSI se podařilo oplodnit 5, do stádia blastocysty se ale dostalo jen jedno a to se bohužel neujalo hmm

při PCO někteří Dr. doporučují při LPSK udělat skarifikaci (drilling vaječníků) ... nařízne se jejich tlustý obal, někomu to na krátký čas pomůže k lepšímu dozrávání vajíček.

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#6 15. 3. 2010 11:07

Orcha
♥♥♥♥---

Popi, díky moc za informaci. Annuliku tobě taky děkuju smile No, u mě právě doktor měl podezření na PCO, ale jak jsem psala, pak mi zase říkal, že to teda asi nevypadá. Na UTZ ale mívám větší počet menších folíků a právě mi žádný nedominuje. Na Clostyl jsem také moc nereagovala. Mám za sebou 1xIUI a 2xIVF. Při IVF jsem měla vždy málo vajíček, ale byla všechna dobrá (aspoň to smile). Právě jsem přemýšela, jestli by se to na té laparce zjistilo 100%tně, protože mě po ní řekli, že je tam vše ok. Pak bych asi měla nejspíš problém pouze s anovulací. Na to zkouším homeo, gynex, mojžíšku, no všechno, co se dá smile Ale však to holky znáte, zatím nic moc reakce smile Držím palce, ať tam ty naše vysněné // brzy jsou! tummenupp Hezký den a děkuju!

Není tady

#7 15. 3. 2010 11:29

mala.popelka
Moderátor(ka)

Orcho, počkej a nemysleli třeba při té LPSK, že je všechno v pořádku, tak nemysleli třeba že nemáš cysty, srůsty, že je děloha v pořádku apod ? Mluvili rovnou o PCO ? Já vím, že PCo se projevuje cystama..... ale já dle dr. žádné nemám a přesto PCOS jak vyšitý roll

Máš pravdu, tonoucí se stébla chytá, člověk zkouší co se dá, jen aby se dopracoval k tomu uzlíčku dudlik

Není tady

#8 15. 3. 2010 11:31

mala.popelka
Moderátor(ka)

Každopádně moc držím palce, aby třeba to 2.IUI bylo definitivně poslední hjarta

Není tady

#9 15. 3. 2010 11:48

Orcha
♥♥♥♥---

Popi, já ti nevím. Myslím, že když jsem tenkrát na tu LPS šla, tak mi měli koukat právě i na ty vaječníky a v případě potřeby mi udělat to "naříznutí" vaječníků nebo folíků, to mi ale nedělali. Prý to nebylo potřeba, protože bylo vše v pořádku. Tak ti nevím. Myslíš, že v tomhle případě to spíš vypadá na tu anovulku? Taky jsem přemýšlela, jestli mi to udělali dobře. Dneska člověk fakt neví....

Není tady

#10 20. 4. 2010 15:27

Deli82
♥♥-----

Ahoj holky, mám tip na skvělé cvičení, které mi úžasně srovnalo hormony, měla jsem rok problémy s cyklem po vysazení antikoncepce. Jela jsem na víkendový seminář, na kterém jsem se naučila celou sestavu, kterou jsem si pak cvičila doma a za měsíc mi krásně naskočil cyklus. Měla jsem polycystiské vaječníky a ty se mi po cvičení vrátily do normálu. Zázrak, o který se chci podělit:
Nemám z toho semináře ani korunu, kdyby to tak na někoho působilo, jen se chci podělit o cvičení, které mi v podstatě změnilo život smile

Další víkendový seminář se koná 7.-9.5. v Praze na Národní, v tomto odkaze se můžete přihlásit:
http://www.lunarnijoga.cz/index2.html

Informace o Hormonální joze:
http://www.lunarnijoga.cz/index2.html

Všem Vám přeji hodně štěstí ve snažení smile

Deli

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí