3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
mám takov dotaz....kamarádka je na úřadu práce a je těhotná. Na pracáku můe být ,teď nevím, jestli 5 měsíců nebo půl roku. Jde mi o to, co bude dostávat, zda něco bude dostávat, po uplynutí této doby? Od které doby by pobírala oněch 7.600,-?
Není tady
Bude normálně dostávat podporu po dobu 5ti měsíců, pak jí na pracáku nechají zaevidovanou, aby nemusela platit zdravotní a sociální pojitění, protoe práci jí těko najdou, nikdo nezaměstná těhotnou, po uplynutí těch 5timěsíců nebude dostávat od pracáku nic, i pokud je svobodná, ale můe si zaádat o sociální dávky , pokud je vdaná, sluně jí řeknou, e jí má ivit manel. Pak rovnou nastupuje na rodičák, pokud předtím nepracovala, v případě PPM to přesně nevím jak se to vypočítává ( pokud pracovala z jaké doby zaměstnání). Určitě ti zde někdo poradí i ohledně tohoto.
Není tady
martina33 napsal(a):
Bude normálně dostávat podporu po dobu 5ti měsíců, pak jí na pracáku nechají zaevidovanou, aby nemusela platit zdravotní a sociální pojitění, protoe práci jí těko najdou, nikdo nezaměstná těhotnou, po uplynutí těch 5timěsíců nebude dostávat od pracáku nic, i pokud je svobodná, ale můe si zaádat o sociální dávky , pokud je vdaná, sluně jí řeknou, e jí má ivit manel. Pak rovnou nastupuje na rodičák, pokud předtím nepracovala, v případě PPM to přesně nevím jak se to vypočítává ( pokud pracovala z jaké doby zaměstnání). Určitě ti zde někdo poradí i ohledně tohoto.
a případě, e s otcem "dítěte" neije a nehospodaří a chce ádat o dávky hmotné nouze - podá si k soudu návrh na výivné neprovdané matky.
Není tady
vendulinda napsal(a):
mám takov dotaz....kamarádka je na úřadu práce a je těhotná. Na pracáku můe být ,teď nevím, jestli 5 měsíců nebo půl roku. Jde mi o to, co bude dostávat, zda něco bude dostávat, po uplynutí této doby? Od které doby by pobírala oněch 7.600,-?
Doba evidence na úřadu práce není limitována 5-6 měsíci . V evidenci můe klidně i deset let .
Není tady
A pokud před tím neodparcovala potřebnou dobu, PPM mít ani nebude, nastoupí rovnou na mateřskou dovolenou na 4 roky, tzn 1,5 let 7600Kč, poté 3500Kč(nejsem si jistá přesnou částkou, moná j to 3600Kč).
Není tady
díky za rady, no já jsem si myslela, e to nějak tak bude. Je vdaná, take pochybuju, e by jí něco někdo dal, no jo no, bude to muset "přečkat" :-)
Monasko, to jsem nevěděla, e jetě existuje rodičák na 4 roky. Myslela jsem, e u to jde jen na 3 roky. A myslela jsem, e dnes těch 7.600,- dostává matka celou dobu, bez ohledu na to, zda dělala nebo ne.. Jsem z toho jelen
Není tady