|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Kaštanka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Je rozdíl mezi světlem a tmou? Mezi jednotou a jedinečností? Černým a bílým? Jak to vidíte?
Je rozdíl mezi dechem a výdechem? Mezi mnou a Tebou? Mezi mužem a ženou?...
Ne!, jedno bez druhého není celkem.
Není tady

jen můj (?) storstark
Tak asi jo. Já se neztotožňuju s Legem/egem tak, jak to ty vidíš.
Upravil(a) DaiTerr (12. 3. 2010 9:22)
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Je rozdíl mezi světlem a tmou? Mezi jednotou a jedinečností? Černým a bílým? Jak to vidíte?
Nevím, jak ti odpoví PavlaH, ale rozdíly budou či nebudou dl úhlu pohledu dané osoby. Někdy by řekl, že rozdíly samozřejmě jsou a patrné na první pohled, jiný by řekl, že z hlediska Celku je všcko Jedno/jedno
Dai, někdy mi prosím vysvětli, jak je to z hlediska celku jedno, to na co jsem se ptala a zároven vlastně odpověděla. 
Není tady

Pisatel napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Ne!, jedno bez druhého není celkem.
To by bylo ale celků, nemyslíš? 
Není tady

DaiTerr napsal(a):
jen můj (?) storstark
Ale nejsme tu my dva jen 
Není tady

Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Je rozdíl mezi dechem a výdechem? Mezi mnou a Tebou? Mezi mužem a ženou?...Nevím, jak ti odpoví PavlaH, ale rozdíly budou či nebudou dl úhlu pohledu dané osoby. Někdy by řekl, že rozdíly samozřejmě jsou a patrné na první pohled, jiný by řekl, že z hlediska Celku je všcko Jedno/jedno
Dai, někdy mi prosím vysvětli, jak je to z hlediska celku jedno, to na co jsem se ptala a zároven vlastně odpověděla.
jedno je myšleno jako, že pokud je Celek, pak všechno je jednota, takže rozdíly se z tohoto úhlu pohledu srovnávají a mizí.
A co ty - odpovíš mi na tu otázku, co jsem se tě ptal u #48?
Není tady

Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
jen můj (?) storstark
Tak asi jo. Já se neztotožňuju s Legem/egem tak, jak to ty vidíš.Ale nejsme tu my dva jen
Tak to se zeptej ostatních.
Není tady

DaiTerr napsal(a):
jen můj (?) storstark
No Dai, já to takhle ale taky nevidím, to tvrdíš Ty, že to tak vidím, v rámci projekce? 
Není tady

Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
jen můj (?) storstark
Tak asi jo. Já se neztotožňuju s Legem/egem tak, jak to ty vidíš.No Dai, já to takhle ale taky nevidím, to tvrdíš Ty, že to tak vidím, v rámci projekce?
Tak proč jsi psala, že Lego není ego?
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Je rozdíl mezi dechem a výdechem? Mezi mnou a Tebou? Mezi mužem a ženou?...Ne!, jedno bez druhého není celkem.
To by bylo ale celků, nemyslíš?
Ale ani my dva, tedy ty a já (muž a žena i to je jen dočasné a mírně zavádějící), ani já a Daiem nejsme celek, ale jen součást celku. Celek je "pro pochopitelnost" vesmír, to nemluvím o dimenzích v nich a dalších vrstvách pro mnohé nepochopitelné.
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Mari, říkat o někom, že když si neumí dělat legraci ze sebe, že je suchar - to mi přijde dost nepříjemná záležitost. Nikdy totiž nemůžeš vědět, co daný člověk prožívá.
To, že ty si ze všeho chceš právě teď a nyní dělat řiť, je sice super, ale je to jen a jen tvůj postoj, který nutně nemusí ostatní s tebou sdílet.. Pokud ovšem tuto svoji "vizi" budeš mít snahu "projektovat (jak ty říkáš)" někomu jinému i přes to, že o to nestojí, pak se vystavuješ nebezpečí, že právě ve chvíli, kdy ty o to budeš nejméně stát, se ti to vrátí zas od někoho jiného.. A to samé platí samozřejmě naopak.
Zrcadlení - těžko někomu předkládat cokoliv o zrcadlení tak, jak to právě nyní a teď vidíš ty, když dotyčná osoba to ze svého pohledu vidí úplně jinak. Svoje vize můžeš pouze napsat jako názor, nikoliv je druhým "projektovat" tak, aby se to snažili pochopit. Toto podle mně nelze a je to brzda vývoje. Spíš dej názor a ostatní si to přeberou.
Ego - to je tady vůbec oblíbené téma. Myslím, že právě nyní a teď je potřeba být spíše v rovnováze. Malé ego je sice pro vývoj hezké, ale to má svůj čas. Velké ego naopak je dost nepříjemné. Vidím to tak, že je spíše lepší pro "teď" mít s tím egem takový ten "zlatý střed" - ani málo, ani moc..Kolego
... ego, to není lego
Lego? To tam vidíš? Pak je to tvůj pohled, ne můj.
Když už jsme u toho ega - vysvětlíš mi, prosím, vlastními slovy, CO to ego je a KDE se vzalo, či nevzalo a podobně? Takové malé vysvětlení - zkusíš to? Předem díky.
To jsem vůbec nečetla, ažpo Tvé výzvě.
Nepřemýšlela jsem o tom, co je ego, moc do hloubky. Zatím mne to nezajímalo. No pokusím se..
Ego vnímám jako součast člověka, potřebnou pro pozemský život. No jo, ale co dál? 
Hele, Dai, je to dost těžké, napíšu později, jestli budu schopna. 
Není tady

Děkuji
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
jen můj (?) storstark
Tak asi jo. Já se neztotožňuju s Legem/egem tak, jak to ty vidíš.No Dai, já to takhle ale taky nevidím, to tvrdíš Ty, že to tak vidím, v rámci projekce?
Jako jistý fakt, jako kdybych napsala "Babinet není klarinet" 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
jen můj (?) storstark
Řekla bych, že se někdo snaží být vtipný za každou cenu.....
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Ego - to je tady vůbec oblíbené téma. Myslím, že právě nyní a teď je potřeba být spíše v rovnováze. Malé ego je sice pro vývoj hezké, ale to má svůj čas. Velké ego naopak je dost nepříjemné. Vidím to tak, že je spíše lepší pro "teď" mít s tím egem takový ten "zlatý střed" - ani málo, ani moc..
Jasne Dai, zlaty stred to je rovnovaha - ani moc vpravo ani moc vlevo, proste uprostred 
Pro to, aby byl clovek ve svem stredu, aby vybalancoval mezi velkym a malym egem, je treba se na ego "podivat", vsimnout si ho, vsimnout si jak funguje. Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) jak chces vlastne dosahnout toho stredu? 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Mari, říkat o někom, že když si neumí dělat legraci ze sebe, že je suchar - to mi přijde dost nepříjemná záležitost. Nikdy totiž nemůžeš vědět, co daný člověk prožívá.
To, že ty si ze všeho chceš právě teď a nyní dělat řiť, je sice super, ale je to jen a jen tvůj postoj, který nutně nemusí ostatní s tebou sdílet.. Pokud ovšem tuto svoji "vizi" budeš mít snahu "projektovat (jak ty říkáš)" někomu jinému i přes to, že o to nestojí, pak se vystavuješ nebezpečí, že právě ve chvíli, kdy ty o to budeš nejméně stát, se ti to vrátí zas od někoho jiného.. A to samé platí samozřejmě naopak.
Zrcadlení - těžko někomu předkládat cokoliv o zrcadlení tak, jak to právě nyní a teď vidíš ty, když dotyčná osoba to ze svého pohledu vidí úplně jinak. Svoje vize můžeš pouze napsat jako názor, nikoliv je druhým "projektovat" tak, aby se to snažili pochopit. Toto podle mně nelze a je to brzda vývoje. Spíš dej názor a ostatní si to přeberou.
Ego - to je tady vůbec oblíbené téma. Myslím, že právě nyní a teď je potřeba být spíše v rovnováze. Malé ego je sice pro vývoj hezké, ale to má svůj čas. Velké ego naopak je dost nepříjemné. Vidím to tak, že je spíše lepší pro "teď" mít s tím egem takový ten "zlatý střed" - ani málo, ani moc..Kolego
... ego, to není lego

Kastanka neni suchar
A to je muj nazor, muj postoj-muj pohled, ktery se mnou nutne nemusi vubec nikdo sdilet, ale ja mam prave ted chut to sem napsat

Není tady
Kaštanka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Tohle je uzasna otazka
Kastanko 
Není tady

mariposa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Ego - to je tady vůbec oblíbené téma. Myslím, že právě nyní a teď je potřeba být spíše v rovnováze. Malé ego je sice pro vývoj hezké, ale to má svůj čas. Velké ego naopak je dost nepříjemné. Vidím to tak, že je spíše lepší pro "teď" mít s tím egem takový ten "zlatý střed" - ani málo, ani moc..
Jasne Dai, zlaty stred to je rovnovaha - ani moc vpravo ani moc vlevo, proste uprostred
Pro to, aby byl clovek ve svem stredu, aby vybalancoval mezi velkym a malym egem, je treba se na ego "podivat", vsimnout si ho, vsimnout si jak funguje. Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) jak chces vlastne dosahnout toho stredu?
Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) - to píšeš obecně, nebo se mne ptáš? 
Ale pro případ, když někdo nezná své ego - středu lze dosáhnout snad tím, že se nechá vést intuicí. A to zároveň vede k poznání vlastního ega. Akorát že dotyčná osoba to může nazývat jakkoliv podle sebe.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Ne!, jedno bez druhého není celkem.To by bylo ale celků, nemyslíš?
![]()
![]()
Ale ani my dva, tedy ty a já (muž a žena i to je jen dočasné a mírně zavádějící), ani já a Daiem nejsme celek, ale jen součást celku. Celek je "pro pochopitelnost" vesmír, to nemluvím o dimenzích v nich a dalších vrstvách pro mnohé nepochopitelné.

Není tady

mariposa napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
... ego, to není lego
Kastanka neni sucharA to je muj nazor, muj postoj-muj pohled, ktery se mnou nutne nemusi vubec nikdo sdilet, ale ja mam prave ted chut to sem napsat
![]()
"Je", nebo "Není" = oznámení skutečnosti tak, jak to vidíš ty, ovšem toto nelze natvrdo aplikovat na nikoho, pokud ti on k tomu nedá své svolení, že toto od tebe přijme. Pokud znáš Kaštanku, pak ok. Ovšem pokud něco nahodíš směrem k jinémi člověku a zrovna něco, o čem je jasné, že se mu líbit nebude, pak není možné mu to takto říci. Tím si pak přitahuješ reakci na tuto akci. Ale to se týká obecně všeho, co děláme dnes a denně.
Upravil(a) DaiTerr (12. 3. 2010 10:29)
Není tady
Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
No Dai, já to takhle ale taky nevidím, to tvrdíš Ty, že to tak vidím, v rámci projekce?Tak proč jsi psala, že Lego není ego?
Jako jistý fakt, jako kdybych napsala "Babinet není klarinet"

Anebo: babinet jest klarinet
Vzdyt je to jedno, hlavne ze ma clovek dobrou naladu, je uvolneny, klidny, volne dycha, tanci... ma proste radost ze zivota. A tak ho napada ego/lego, babinet/klarinet, mariposa stipla kosa 
Není tady
BB napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
No Dai, já to takhle ale taky nevidím, to tvrdíš Ty, že to tak vidím, v rámci projekce?Tak proč jsi psala, že Lego není ego?
Řekla bych, že se někdo snaží být vtipný za každou cenu.....
A tak se diva Byby, tak to vidi 
A mne je jedno, ze mi napises, ze ses mne neptala na muj nazor

Ja mam totiz dneska obzvlastne dobre vypecenjou naladu 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Pro to, aby byl clovek ve svem stredu, aby vybalancoval mezi velkym a malym egem, je treba se na ego "podivat", vsimnout si ho, vsimnout si jak funguje. Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) jak chces vlastne dosahnout toho stredu?Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) - to píšeš obecně, nebo se mne ptáš?
Ale pro případ, když někdo nezná své ego - středu lze dosáhnout snad tím, že se nechá vést intuicí. A to zároveň vede k poznání vlastního ega. Akorát že dotyčná osoba to může nazývat jakkoliv podle sebe.
Duse = intuice
Telo = instinkt
Mysl = intelekt
Kdyz jsou vsechny tri v rovnovaze, jsme ve svem stredu, v jednote. Clovek nasel sam sebe, svoji podstatu 
Není tady

mariposa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pro to, aby byl clovek ve svem stredu, aby vybalancoval mezi velkym a malym egem, je treba se na ego "podivat", vsimnout si ho, vsimnout si jak funguje. Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) jak chces vlastne dosahnout toho stredu?Pokud ho ani neznas (neznas sam sebe) - to píšeš obecně, nebo se mne ptáš?
Ale pro případ, když někdo nezná své ego - středu lze dosáhnout snad tím, že se nechá vést intuicí. A to zároveň vede k poznání vlastního ega. Akorát že dotyčná osoba to může nazývat jakkoliv podle sebe.Duse = intuice
Telo = instinkt
Mysl = intelekt
Kdyz jsou vsechny tri v rovnovaze, jsme ve svem stredu, v jednote. Clovek nasel sam sebe, svoji podstatu
Duse = intuice
Telo = instinkt
Mysl = intelekt
Víš to na stopro? 
Protože intuice a intelekt bych třebas dal jedině duši.. Už jsi viděla někdy lidi v komatu? Pak by ses jistě zeptala, KDE je jejich intelekt? Já bych odpověděl, že "zmizel s duší.." Zůstalo totiž pouze tělo s instinkty, nic více.. pouhá schránka, pouhe auto bez řidiče, ale se zapnutým motorem..
Není tady
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Kolego... ego, to není lego
Kastanka neni sucharA to je muj nazor, muj postoj-muj pohled, ktery se mnou nutne nemusi vubec nikdo sdilet, ale ja mam prave ted chut to sem napsat
![]()
"Je", nebo "Není" = oznámení skutečnosti tak, jak to vidíš ty, ovšem toto nelze natvrdo aplikovat na nikoho, pokud ti on k tomu nedá své svolení, že toto od tebe přijme. Pokud znáš Kaštanku, pak ok. Ovšem pokud něco nahodíš směrem k jinémi člověku a zrovna něco, o čem je jasné, že se mu líbit nebude, pak není možné mu to takto říci. Tím si pak přitahuješ reakci na tuto akci. Ale to se týká obecně všeho, co děláme dnes a denně.
Dai, kdyz rikam svuj nazor, podle Tebe potrebuji svoleni lidi okolo ho rict, svoleni k tomu, aby ho mohli prijmout??? Muj nazor vypovida o mne. A proto nepotrebuji zadne svoleni od nikoho, rikam ho a beru na sebe nasledky toho zda ho prijmou ci nikoliv. Rika se tomu take zodpovednost. Byt zodpovedny za sve ciny. Muj cin je, ze jsem rekla nazor, a cokoliv prijde to prijmu, nebot jsem si vedoma toho co se deje - ze ja rikam svuj nazor a ze na to okoli zareaguje podle sveho.
Ja totiz nemam kristalovou kouli v ktere bych videla jak okolo bude reagovat. Nemuzu vedet jestli udela to nebo ne. Nenechavam se tim ani nijak ovlivnit, ze bych si pripravovala odpovedi podle lidi ke kterym mluvim. Rikat svuj nazor znamena rikat ho i presto, ze ho okoli nemusi prijmout. Ale to uz je zase vec toho okoli, to ja neovlivnim (to co se jim deje v hlave), ja si hledim predevsim sebe = rikam svuj nazor. A okoli at se s tim popasuje jak umi. Nebudu se preci tvarovat podle toho co chce okoli slyset. Komu by to pomohlo?
Tusim, ze Kastanka to vezme OK, ma totiz smysl pro humor a UMI si delat legraci sama ze sebe. Jeji ego ji nedela zadne problemy. Vzdyt o co deeeeeee? Hlavne, ze je sranda. Udelat si srandu sam ze sebe je velkym umenim 
Není tady