Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 11. 3. 2010 11:52

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: CHAT - duchovní č. 3.

Pandorraa napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Světlo sterilizuje vissla bez tmy se nic nemnoží....ale to platí pro život pozemský, nevím, jestli je to univezrální duchovní zákon lol
Tak já sem toho Terryho seknu,mně to nedá:(bohužel nevím přesně)
Světlo si myslí, že je nejrychlejší v celém vesmíru, jenže tma je ještě rychlejší...vždycky, když někam dorazí světlo, tma už tam na něj čeká lol

Ano, aby o to víc to světlo zviditelnila stolt
Když je tma, jsou vidět i hvězdy, když se rozední a tama zmizí, světlo splyne se světlem a po tmě není ani památky.
Světlo potře tmu, tma světlo jen ještě víc zviditelní.
Světlo existuje i bez tmy, tma je jen nedostatek světla.

Tma je jen jiné světlo. vissla Je to úplně stejné jako s pavdou, neexistuje poznatelně absolutní pravda stejně jako absolutní nesvětlo, tedy přiznivěji absolutní tma.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#27 11. 3. 2010 11:53

Anda
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Tma = světlo s menší dodanou energií?winkbig_smile

no až tak nikoli příteli, ale pro zdejší husopasky lol lol to úplně vyhovuje.

Pisateli, kroť se

Není tady

#28 11. 3. 2010 11:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Světlo sterilizuje vissla bez tmy se nic nemnoží....ale to platí pro život pozemský, nevím, jestli je to univezrální duchovní zákon lol
Tak já sem toho Terryho seknu,mně to nedá:(bohužel nevím přesně)
Světlo si myslí, že je nejrychlejší v celém vesmíru, jenže tma je ještě rychlejší...vždycky, když někam dorazí světlo, tma už tam na něj čeká lol

Ano, aby o to víc to světlo zviditelnila stolt
Když je tma, jsou vidět i hvězdy, když se rozední a tama zmizí, světlo splyne se světlem a po tmě není ani památky.
Světlo potře tmu, tma světlo jen ještě víc zviditelní.
Světlo existuje i bez tmy, tma je jen nedostatek světla.

A svetlo je jen nedostatek tmy lol

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#29 11. 3. 2010 13:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Tak já to nevnímám.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#30 11. 3. 2010 13:47

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Tohle svědčí o té úrovni, to neřekne dnes ani dítě z 5 obecné. vissla

Není tady

#31 11. 3. 2010 14:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

? proč něco takového sem píšeš?
Myslím, že to má jediný význam - vyvolat hádku. S kýmkoliv. sad

Není tady

#32 11. 3. 2010 14:54

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

mariposa napsal(a):

PavlaH napsal(a):

krásné myšlenky... a s láskou psané, ty já mám nejraději big_smile

To jsem rada, ze sis vsimla jak pisu - s laskou big_smile stolt

Ach to ego, vid?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#33 11. 3. 2010 14:59

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

mariposa napsal(a):

PavlaH napsal(a):

krásné myšlenky... a s láskou psané, ty já mám nejraději big_smile

To jsem rada, ze sis vsimla jak pisu - s laskou big_smile stolt

Ach to ego, vid?

Uz zas to ego? lol
To ego Ti nejak nedava klidu, neda Ti spat lol

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#34 11. 3. 2010 15:01

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Copak rict, ze pisu s laskou, je egoisticke??? Kdo si tohle mysli?
Ja proste vim jak pisu, pisu s laskou, vim to a je to tak. Citim to, citim tu lasku. Napsala jsem to. A Pavla mi napise neco o egu? Kdo tomu tady prosim rozumi, vysvetlete mi to. Kdyz reknu: "pisu s laskou", je to snad egoisticke???

Není tady

#35 11. 3. 2010 15:11

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Mariposo, vtip je v tom, že já si všimla už dávno, že i ty píšeš některé příspěvky s láskou v srdci. Ale nejsi sama. Jen ty jediná jsi však neodolala sebe vypíchnout. Nebo jsi snad chtěla mě popíchnout? Obojí je zbytečné...

Upravil(a) PavlaH (11. 3. 2010 15:12)

Není tady

#36 11. 3. 2010 16:24

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Wiki napsal(a):

Lupi, z čeho konkretně čerpáš ? (sterilizuje, ..nemnoží.. apod.) to by mě v životě nenapadlo...smile unglaublich !

Žiš, já nevím, Wiki? va  Ještě ze střední, z hodin biologie - znáš to, blbostě se nejlépe pamatujou lol Dokonce mám dojem, že jsme na praktikách dělali takovej pokus - to se opylily okurky, tuším a pak se jim furt svítilo, abychom viděli, že nezabřeznou va A ty co byly potmě, tak ty měly plody.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#37 11. 3. 2010 17:05

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Pisatel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

? proč něco takového sem píšeš?
Myslím, že to má jediný význam - vyvolat hádku. S kýmkoliv. sad

Wiki tummenupp godlike tuhle poznámku cením.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#38 11. 3. 2010 17:08

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

mariposa napsal(a):

Nezdá se ti to trapné, Pisateli - takový výsměch zrovna od tebe?

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#39 11. 3. 2010 18:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Pisatel napsal(a):

mariposa napsal(a):

Nezdá se ti to trapné, Pisateli - takový výsměch zrovna od tebe?

Trapné by to byl, kdyby to nebylo hodně smutné, že žena z21 století nezná látku z 5 třídy. Pravda je dost často hodně krutá.

Není tady

#40 11. 3. 2010 18:32

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Pisateli, prosím tě, nemáš-li nic k věci, odpověd na otázky nebo tak nějak, nemáš- li nic k věci, mlč prosím.

Není tady

#41 11. 3. 2010 22:23

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Mariposo, vtip je v tom, že já si všimla už dávno, že i ty píšeš některé příspěvky s láskou v srdci. Ale nejsi sama. Jen ty jediná jsi však neodolala sebe vypíchnout. Nebo jsi snad chtěla mě popíchnout? Obojí je zbytečné...

Pavlasku, tak ja Ti neco povim. Pokud sis vsimla (uz driv), ze pisu s laskou, tak je to super! Jsi vsimava! smile

Proc ale tedy reagujes tim, ze mi zase o hlavu omlatis nejake ego? Tva reakce naprosto mimo tema (o psani s laskou). Neslo o to jakkoliv se vyzdvihnout, jak jsi to ZAHLEDLA a VYHODNOTILA TY, slo skutecne o popichnuti Te, o srandicku, o legracku. Nemam zapotreti se jakkoliv vyzdvihovat, proste se mi to tam hodilo to napsat, zajimalo me i jak na to zareagujes.
Jestli je neco zbytecne pro Tebe, nemusi a neni to zbytecne pro me. Nedelam zbytecne veci, nedavam energii kam si nepreju. Ale volim.

Není tady

#42 11. 3. 2010 22:45

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Jsi vsimava! smile

hodnocení. Nežádala jsem tě.

mariposa napsal(a):

slo skutecne o popichnuti Te, o srandicku, o legracku.

skutečně? Já si legraci nedělám.

mariposa napsal(a):

Nemam zapotreti se jakkoliv vyzdvihovat, proste se mi to tam hodilo to napsat, zajimalo me i jak na to zareagujes.

kecy v kleci, pozdě bycha honit, tak jak to ještě omluvíš?

mariposa napsal(a):

Jestli je neco zbytecne pro Tebe, nemusi a neni to zbytecne pro me. Nedelam zbytecne veci, nedavam energii kam si nepreju. Ale volim.

Nevyžádané rady jsou horší než mor a plané neštovice.

Nedávám energii tam, kde je to zbytečné. Měj se hezky. Bye bye.

Není tady

#43 11. 3. 2010 23:08

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Kolik hodnoceni jsi venovala Ty me! lol Tech bylo habadej lol A navic, toto neni hodnoceni, to je FAKT, vsimla sis, to Ti rikam ja, protoze kdyz hodnotis, hodnotis ze sve pozice (projekce, zrcadlo), analyzujes, ale kdyz se skutecne strefis do toho jak to je (jak to citim ja, pokud pises o mne a o mem psani s laskou), tak je to skutecnost, neni to hodnoceni, je to trefa, je to tak. Neni to analyza, ale je to skutecnost, kterou jsi zachytila (intuice), neni to vymysl mysli smile

Nedelas si legraci? hmm Tak to jsi suchar lol Pavli, umis si Ty vubec delat srandu sama ze sebe? Zasmat se sama sobe? Co by na tohle reklo ego, co myslis, Ty jeden experte na egouse? lol

Nemam co omlouvat, nemam co radit. Zas neco hodnotis, projektujes si neco na mne, jo jo stolt

Hasta la vista, baby rock big_smile smile

Není tady

#44 12. 3. 2010 8:21

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Mari, říkat o někom, že když si neumí dělat legraci ze sebe, že je suchar - to mi přijde dost nepříjemná záležitost. Nikdy totiž nemůžeš vědět, co daný člověk prožívá.

To, že ty si ze všeho chceš právě teď a nyní dělat řiť, je sice super, ale je to jen a jen tvůj postoj, který nutně nemusí ostatní s tebou sdílet.. Pokud ovšem tuto svoji "vizi" budeš mít snahu "projektovat (jak ty říkáš)" někomu jinému i přes to, že o to nestojí, pak se vystavuješ nebezpečí, že právě ve chvíli, kdy ty o to budeš nejméně stát, se ti to vrátí zas od někoho jiného.. A to samé platí samozřejmě naopak.

Zrcadlení - těžko někomu předkládat cokoliv o zrcadlení tak, jak to právě nyní a teď vidíš ty, když dotyčná osoba to ze svého pohledu vidí úplně jinak. Svoje vize můžeš pouze napsat jako názor, nikoliv je druhým "projektovat" tak, aby se to snažili pochopit. Toto podle mně nelze a je to brzda vývoje. Spíš dej názor a ostatní si to přeberou.

Ego - to je tady vůbec oblíbené téma. Myslím, že právě nyní a teď je potřeba být spíše v rovnováze. Malé ego je sice pro vývoj hezké, ale to má svůj čas. Velké ego naopak je dost nepříjemné. Vidím to tak, že je spíše lepší pro "teď" mít s tím egem takový ten "zlatý střed" - ani málo, ani moc..wink

Upravil(a) DaiTerr (12. 3. 2010 8:24)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#45 12. 3. 2010 9:04

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

A dál už vám to tady nebudu duchovně kazit....big_smile  a jdu se věnovat zajímavějším vláknům. stolt  wink  kapitulation

a jaképa to sou vlákna ? smile

Upravil(a) Kaštanka (12. 3. 2010 9:14)

Není tady

#46 12. 3. 2010 9:06

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

DaiTerr napsal(a):

Mari, říkat o někom, že když si neumí dělat legraci ze sebe, že je suchar - to mi přijde dost nepříjemná záležitost. Nikdy totiž nemůžeš vědět, co daný člověk prožívá.

To, že ty si ze všeho chceš právě teď a nyní dělat řiť, je sice super, ale je to jen a jen tvůj postoj, který nutně nemusí ostatní s tebou sdílet.. Pokud ovšem tuto svoji "vizi" budeš mít snahu "projektovat (jak ty říkáš)" někomu jinému i přes to, že o to nestojí, pak se vystavuješ nebezpečí, že právě ve chvíli, kdy ty o to budeš nejméně stát, se ti to vrátí zas od někoho jiného.. A to samé platí samozřejmě naopak.

Zrcadlení - těžko někomu předkládat cokoliv o zrcadlení tak, jak to právě nyní a teď vidíš ty, když dotyčná osoba to ze svého pohledu vidí úplně jinak. Svoje vize můžeš pouze napsat jako názor, nikoliv je druhým "projektovat" tak, aby se to snažili pochopit. Toto podle mně nelze a je to brzda vývoje. Spíš dej názor a ostatní si to přeberou.

Ego - to je tady vůbec oblíbené téma. Myslím, že právě nyní a teď je potřeba být spíše v rovnováze. Malé ego je sice pro vývoj hezké, ale to má svůj čas. Velké ego naopak je dost nepříjemné. Vidím to tak, že je spíše lepší pro "teď" mít s tím egem takový ten "zlatý střed" - ani málo, ani moc..wink

Kolego wink... ego, to není lego lol

Není tady

#47 12. 3. 2010 9:12

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Je rozdíl mezi světlem a tmou? Mezi jednotou a jedinečností? Černým a bílým? Jak to vidíte?

Je rozdíl mezi dechem a výdechem? Mezi mnou a Tebou? Mezi mužem a ženou?... smile

Není tady

#48 12. 3. 2010 9:14

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Lego? To tam vidíš? Pak je to tvůj pohled, ne můj. smile

Když už jsme u toho ega - vysvětlíš mi, prosím, vlastními slovy, CO to ego je a KDE se vzalo, či nevzalo a podobně? Takové malé vysvětlení - zkusíš to? Předem díky.

Upravil(a) DaiTerr (12. 3. 2010 9:15)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#49 12. 3. 2010 9:17

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Je rozdíl mezi světlem a tmou? Mezi jednotou a jedinečností? Černým a bílým? Jak to vidíte?

Je rozdíl mezi dechem a výdechem? Mezi mnou a Tebou? Mezi mužem a ženou?... smile

Nevím, jak ti odpoví PavlaH, ale rozdíly budou či nebudou dle úhlu pohledu dané osoby. Někdo by řekl, že rozdíly samozřejmě jsou a patrné na první pohled, jiný by řekl, že z hlediska Celku je všecko Jedno/jedno wink

Upravil(a) DaiTerr (12. 3. 2010 9:19)

Není tady

#50 12. 3. 2010 9:18

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

DaiTerr napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Lego? To tam vidíš? Pak je to tvůj pohled, ne můj. smile

jen můj (?) storstark

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí