Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 3. 2010 15:59

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

CHAT - duchovní č. 3.

Je rozdíl mezi světlem a tmou? Mezi jednotou a jedinečností? Černým a bílým? Jak to vidíte?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#2 10. 3. 2010 16:09

Blossom
Host

Re: CHAT - duchovní č. 3.

Předchozí vlákno bylo uzavřeno dřív,než se mi podařilo svůj příspěvek dopsat.
Tak ho vkládám sem:

PavlaH napsal(a):

Když ono "světlo" přitahuje můry Blossom. Je to zatím k ničemu, nechám to tu zavřít. Na řadě je č. 3. wink

Když to je právě na tomhle vlákně asi jediné zajímavé a opravdu poučné, jak si každý myslí - já jsem to "světlo", ti druzí jsou ty můry... lol
Ale uznávám, že po slepicích, hovězím, sucharech, malých bejby jsou můry konečně aspoň trochu originální. lol kapitulation

A dál už vám to tady nebudu duchovně kazit....big_smile  a jdu se věnovat zajímavějším vláknům. stolt  wink  kapitulation

Upravil(a) Blossom (10. 3. 2010 16:13)

#3 10. 3. 2010 16:21

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Blos nekazíš smile, za sebe, sama za sebe nemůžu říct, že bych byla světlo. Nebo , že by někdo konkrétní byl světlo. Snažím se jen o popsání svého pohledu. Světlo se tam line z laskavých a s láskou psaných příspěvků, z osobních prožitků a zkušeností, at už je psal kdokoli.  Ale proč tedy s některými debatuju? Protože mě osobně nejvíc vadí manipulace. A té je tam zhusta.

Upravil(a) PavlaH (10. 3. 2010 16:22)

Není tady

#4 10. 3. 2010 18:02

BB
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Tak ho vkládám sem:

PavlaH napsal(a):

Když ono "světlo" přitahuje můry Blossom. Je to zatím k ničemu, nechám to tu zavřít. Na řadě je č. 3. wink

Když to je právě na tomhle vlákně asi jediné zajímavé a opravdu poučné, jak si každý myslí - já jsem to "světlo", ti druzí jsou ty můry... lol
Ale uznávám, že po slepicích, hovězím, sucharech, malých bejby jsou můry konečně aspoň trochu originální. lol kapitulation

A dál už vám to tady nebudu duchovně kazit....big_smile  a jdu se věnovat zajímavějším vláknům. stolt  wink  kapitulation

Bloss ... vítej, místní světlušky se možná cítí býti občas uondány. Je to takové oživení, když se tu objeví nějaké nové světýlko a naruší ten " pes jitrničku sežral..." nekončící kolotoč   výpadů proti čemukoli  ...........  smile

BB

Není tady

#5 10. 3. 2010 18:24

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tak ho vkládám sem:

PavlaH napsal(a):

Bloss ... vítej, místní světlušky se možná cítí býti občas uondány. Je to takové oživení, když se tu objeví nějaké nové světýlko a naruší ten " pes jitrničku sežral..." nekončící kolotoč   výpadů proti čemukoli  ...........  smile

BB - a ty patříš k těm světluškám? A kdo dělá ty výpady proti čemukoliv?
Jen se chci orientovat BI.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#6 10. 3. 2010 19:44

BB
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

BB napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tak ho vkládám sem:

BB - a ty patříš k těm světluškám? A kdo dělá ty výpady proti čemukoliv?
Jen se chci orientovat BI.

Máš pocit, že to tvrdím ? Zařaď si každého kam chceš ..... a s tou orientací ti asi nepomůžu ...  to je samozřejmě na tobě ...

BB

Není tady

#7 10. 3. 2010 19:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Je rozdíl mezi světlem a tmou? Mezi jednotou a jedinečností? Černým a bílým? Jak to vidíte?

Je rozdil mezi svetlem a tmou.
Je rozdil mezi cernou a bilou.

Jedinecnost je, kdyz je clovek v jednote sam se sebou. Pak je jedinecny. Je v jednote. smile

Upravil(a) mariposa (10. 3. 2010 19:51)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#8 10. 3. 2010 19:59

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Ups!... stare duchovno "naplneno" a nove tady... Ja snad odkracim na "skuhraci"... grater
22 novych stran nezvladnu docist ani za celou noc, uaaa!
Nechcete trochu zvolnit? va
Abych nahodou "o neco neprisla", kdyz uz jsem teda "prisla o neco pozdeji"... kapitulation tummenupp

Není tady

#9 10. 3. 2010 21:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Neboj, tak horký to nebude lol
černá je nejtmavší odstín bílé a naopak - co tohle, Pavlo? wink
Na tmu a světlo mě napad jen můj milovaný Terry coollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#10 10. 3. 2010 21:31

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

A taky bez tmy by jsme nepoznali světlo  wink

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#11 10. 3. 2010 21:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Světlo sterilizuje vissla bez tmy se nic nemnoží....ale to platí pro život pozemský, nevím, jestli je to univezrální duchovní zákon lol
Tak já sem toho Terryho seknu,mně to nedá:(bohužel nevím přesně)
Světlo si myslí, že je nejrychlejší v celém vesmíru, jenže tma je ještě rychlejší...vždycky, když někam dorazí světlo, tma už tam na něj čeká lol

Není tady

#12 10. 3. 2010 21:48

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

krásné myšlenky... a s láskou psané, ty já mám nejraději big_smile

Není tady

#13 10. 3. 2010 21:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ale, vy brepty duchovne zalozene...

Upravil(a) ViktorkaLove (10. 3. 2010 21:55)

Není tady

#14 10. 3. 2010 22:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak taky zabreptej reta

Není tady

#15 10. 3. 2010 22:23

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Světlo sterilizuje vissla bez tmy se nic nemnoží....ale to platí pro život pozemský, nevím, jestli je to univezrální duchovní zákon lol
Světlo si myslí, že je nejrychlejší v celém vesmíru, jenže tma je ještě rychlejší...vždycky, když někam dorazí světlo, tma už tam na něj čeká lol

Svetlo a tma jdou ruku v ruce, jdou spolu, protoze tma je svetlem a svetlo je tmou. Den je noci a noc je dnem.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#16 10. 3. 2010 22:25

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

krásné myšlenky... a s láskou psané, ty já mám nejraději big_smile

To jsem rada, ze sis vsimla jak pisu - s laskou big_smile stolt

Není tady

#17 10. 3. 2010 22:28

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tak taky zabreptej reta

N e s t i h a m , na rozdil od vas... grater

Není tady

#18 11. 3. 2010 6:48

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Viktorko, neřvi. Ono se určo mezitím nevymyslelo jak být osvícený během jednoho dne lol Tak jsme zase o tolik nepřišly.... já jsem to taky vzdala a místo toho jsem se podívala na zajímavý rozhovor s panem Savčenkem tongue Vřele doporučuji.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#19 11. 3. 2010 7:37

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

A taky bez tmy by jsme nepoznali světlo  wink

Ale houby z voctem kočko. Ono je to jednak naopak, ale hlavně tma je taky světlo! I fyzikálně má úplně stejnou hodnotu jako to co říkáme, že je světlo.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#20 11. 3. 2010 11:12

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Tma = světlo s menší dodanou energií?winkbig_smile

Upravil(a) DaiTerr (11. 3. 2010 11:13)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#21 11. 3. 2010 11:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ano, aby o to víc to světlo zviditelnila stolt
Když je tma, jsou vidět i hvězdy, když se rozední a tama zmizí, světlo splyne se světlem a po tmě není ani památky.
Světlo potře tmu, tma světlo jen ještě víc zviditelní.
Světlo existuje i bez tmy, tma je jen nedostatek světla.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#22 11. 3. 2010 11:38

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Lupi, z čeho konkretně čerpáš ? (sterilizuje, ..nemnoží.. apod.) to by mě v životě nenapadlo...smile unglaublich !

Není tady

#23 11. 3. 2010 11:40

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Myslíš jako, že světlo je vlastně předimenzovaná tma? Bo tma je poddimenzované světlo? lol
No..vlastně když zapnu doma "stmívač" - tak to přímo vidím...lol

Není tady

#24 11. 3. 2010 11:42

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Wiki napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Myslíš jako, že světlo je vlastně předimenzovaná tma? Bo tma je poddimenzované světlo? lol
No..vlastně když zapnu doma "stmívač" - tak to přímo vidím...lol

Z jistého pohledu i tak to lze říci. wink Ale tak, jak všechno "jeden Celek je", tak i tma/světlo jedno jsou, jen každé o určité výši energie. Nebo tak nějak bych to chtěl popsat. smile

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#25 11. 3. 2010 11:49

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

no až tak nikoli příteli, ale pro zdejší husopasky lol lol to úplně vyhovuje.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí