6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pavla1982 napsal(a):
Blossom napsal(a):
agewa napsal(a):
to jako , protoe se oenil jeho čas , city, peníze , tělo ......patří manelce jako MAJETEK ?To sice ne, ale kdy někdo jde do vztahu se enatým / vdanou, logicky bude ve větině případů "tou druhou v pořadí".
Bude muset čekat, a ten její odbude vechny povinnosti a radosti s rodinou, a pak (moná, a potají) se on na chvilku urve a navtíví taky tu milenku...
A dál - kdy se enáč a milenka potkají ve městě, nebo na společném pracoviti, jaksi musí dělat jakoby nic, nemůou se k sobě normálně hlásit, nemůou spolu veřejně jít do kina, na dovolenou, vechno se musí pečlivě zakonspirovat...trapné a nedůstojné, aspoň tedy pro mě....
...prostě taková milenka u z podstaty věci vědomně přistupuje na tisíceré omezení.
A tak jsem třeba já do toho nikdy z těchto důvodů nela, na to se mám moc ráda.
A jetě je tu pro mě druhý, velmi podstatný důvod, proč do takového vztahu nejít:
Co vím, e by velmi zraňovalo mě, nedělám ani já druhým.
Myslím, e se tomu říká svědomí......nikdy jsme se s tím neskrývali..do kina jsme li kdy se nám chtělo, kdy jsem měla horečky, tak pro mě v noci přijel a vezl mne do nemocnice..na dovelené jsme byli taky..nemám pocit viny..prostě jsem se zamilovala a bylo to fajn..jen je koda, e se jinak nahlíí na to kdy podvádí přítel nebo kdy podvádí manel/obojí je zlé, vím to/ ale sposta lidí v tom cítí rozdíl..a v ivotě se občas stane, e se prostě člověk zamiluje, i kdy to v očích společnosti není správné...
No, kdy navíc chybí i ta základní lidská ohleduplnost, tak pak není co dodat...
Mne je jedno, o čom sa zmieňuje, ja sa starám o svoj ivot, do ktorého mi - naastie - kafra nemôe a ivoty ostatných, vrátane Pavly aj Teba, sú mi umafuk. Či má enatého, slobodného alebo iadneho, je mi putna. Ale snaím sa debatova k veci, odpoveda na otázky poloené vláknom a Teba som doteraz vnímala ako osobu s nadhžadom, nad vecou (hlavne nad neverou) a hžadajúcu hlavne to SVOJE. Ale to je asi môj problém, zjavne som sa mýlila a ty si sa pridala k inkvizičnému honu na čarodejnice.
Mmch, ja som sa voči SVOJEJ morálke nespreneverila a ak áno, budem sa za to zodpoveda zasa len ja, take teba to trápi nemusí. Nelám si zbytočne MOJU hlavu, dobre?
Není tady
A Pavli - nejde o to nezamilova sa, ale ide o to do koho - a hlavne: čo potom s tým. Tento pán je pdodža mňa taký, e jeho enatos je mono tá najmenia prekáka. Mám pocit, e by si sa mala zamyslie a troku prehodnoti vá vzah a svoje očakávania.
Není tady
Selima napsal(a):
A Pavli - nejde o to nezamilova sa, ale ide o to do koho - a hlavne: čo potom s tým. Tento pán je pdodža mňa taký, e jeho enatos je mono tá najmenia prekáka. Mám pocit, e by si sa mala zamyslie a troku prehodnoti vá vzah a svoje očakávania.
Kočko,
Já u si opravdu zbytečné zámky nestavím..:dumbom:Jen to nechci lámat radikálně..myslím si, e to chce čas..teď bych se bez něj trápila..ale se snait tan ná "vztah" převést do přátelství..pokud to půjde..
Není tady
Blossom napsal(a):
Pavla1982 napsal(a):
Blossom napsal(a):
To sice ne, ale kdy někdo jde do vztahu se enatým / vdanou, logicky bude ve větině případů "tou druhou v pořadí".
Bude muset čekat, a ten její odbude vechny povinnosti a radosti s rodinou, a pak (moná, a potají) se on na chvilku urve a navtíví taky tu milenku...
A dál - kdy se enáč a milenka potkají ve městě, nebo na společném pracoviti, jaksi musí dělat jakoby nic, nemůou se k sobě normálně hlásit, nemůou spolu veřejně jít do kina, na dovolenou, vechno se musí pečlivě zakonspirovat...trapné a nedůstojné, aspoň tedy pro mě....
...prostě taková milenka u z podstaty věci vědomně přistupuje na tisíceré omezení.
A tak jsem třeba já do toho nikdy z těchto důvodů nela, na to se mám moc ráda.
A jetě je tu pro mě druhý, velmi podstatný důvod, proč do takového vztahu nejít:
Co vím, e by velmi zraňovalo mě, nedělám ani já druhým.
Myslím, e se tomu říká svědomí......nikdy jsme se s tím neskrývali..do kina jsme li kdy se nám chtělo, kdy jsem měla horečky, tak pro mě v noci přijel a vezl mne do nemocnice..na dovelené jsme byli taky..nemám pocit viny..prostě jsem se zamilovala a bylo to fajn..jen je koda, e se jinak nahlíí na to kdy podvádí přítel nebo kdy podvádí manel/obojí je zlé, vím to/ ale sposta lidí v tom cítí rozdíl..a v ivotě se občas stane, e se prostě člověk zamiluje, i kdy to v očích společnosti není správné...
No, kdy navíc chybí i ta základní lidská ohleduplnost, tak pak není co dodat...
Blos..chápu to, je to tvůj názor..ale pořád si stojím za tím, e je to záleitost mezi nima..a kdybych to nebyla já, bude to někdo jiný..nezastávám se ho..to si musí pořeit on sám..ale díky za názor..
Není tady
Selima napsal(a):
Bloss - môem sa a spýta, aké emócie a nútia ís na vlákno milenky enatého a a do nej? Pokiaž viem(aspoň si to nepísala), nebola si podvádzaná maelka(určit enie v poslednom čase), tak nechápem, načo si vytiahala na túto kriiacku výpravu proti TFUJ nevere a za práva maneliek? Vlákno je o niečom inom a troku sa zvrhlo, ale načo sa v tom rýpa? Ublíila ti nejaká rozhoďnoka v poslednom čase? Ak nie, tak fakt nechápem tvoje a fanatické rozhorčenie...
Jestli ti můj názor připadá fanatický, a mé příspěvky jako křiácká výprava proti, je to je tvůj pohled a problém.
S nevěrou natěstí ádnou osobní zkuenost nemám, ale to nic nemění na tom, e nevěru povauju za přelap, zradu, pinavost - prostě jak ty to nazývá TFUJ.
Ber to tak, e jsem v tomto řekněme ze staré koly. Take například nekradu v samoobsluze, přestoe mě zrovna nikdo nevidí, neberu z cizího, snaím se neubliovat svým jednáním druhým lidem, a v neposlední řadě - na pro mě nedůstojnou roli milenky se mám moc ráda.
Bloss, ale to tu u vetci, čo sem chodíme dlhie ako 2 mesiace vieme - čítali sme to opakovane, vyčeprávajúco a do zbytočných podrobností. Take mi uniká zmysel toho neustáleho uisovania (koho? seba?) o tom, aká si morálne bezúhonná a bezpokvrnová. Keď ti sžúbim, e a navrhnem do politiky, obmedzí tú sebachválu...?
Není tady
Pavla1982 napsal(a):
Blossom napsal(a):
Pavla1982 napsal(a):
..nikdy jsme se s tím neskrývali..do kina jsme li kdy se nám chtělo, kdy jsem měla horečky, tak pro mě v noci přijel a vezl mne do nemocnice..na dovelené jsme byli taky..nemám pocit viny..prostě jsem se zamilovala a bylo to fajn..jen je koda, e se jinak nahlíí na to kdy podvádí přítel nebo kdy podvádí manel/obojí je zlé, vím to/ ale sposta lidí v tom cítí rozdíl..a v ivotě se občas stane, e se prostě člověk zamiluje, i kdy to v očích společnosti není správné...No, kdy navíc chybí i ta základní lidská ohleduplnost, tak pak není co dodat...
Blos..chápu to, je to tvůj názor..ale pořád si stojím za tím, e je to záleitost mezi nima..a kdybych to nebyla já, bude to někdo jiný..nezastávám se ho..to si musí pořeit on sám..ale díky za názor..
Ano, má pravdu, e část chlapů je prostě takových, e kdy tou milenkou mu nebude ty, tak bude prostě zakrátko nějaká jiná... Ale v takovém případě si já osobně říkám - a stojím já o takovýto typ chlapa? Pro něho jsem prostě momentálně nejdostupnějí milenkou, a pokud jí být přestanu, lehce mě vymění za jinou?
Já za sebe odpovídám - o tento typ chlapa nestojím. Natěstí toti vím, e takovíto nejsou úplně vichni chlapi - natěstí existují i ti, co dovedou doopravdy enskou milovat.
Selima napsal(a):
Bloss, ale to tu u vetci, čo sem chodíme dlhie ako 2 mesiace vieme - čítali sme to opakovane, vyčeprávajúco a do zbytočných podrobností. Take mi uniká zmysel toho neustáleho uisovania (koho? seba?) o tom, aká si morálne bezúhonná a bezpokvrnová. Keď ti sžúbim, e a navrhnem do politiky, obmedzí tú sebachválu...?
A proč to tedy Selimo opakovaně, vyčerpaně čte ? Proč to tedy buď nepřeskakuje a nebo nepouije funkci ignore?
Mimochodem - navrená do politiky jsem byla zrovna nedávno, chtěli, abych kandidovala do komunálních voleb...odmítla jsem jim to, take ani v tomto nejsi první a jak vidí - neovlivnilo mě to....
Pokud mě ty shledává morálně bezúhonnou a bezposkvrnovou, tak dík, víceméně se o něco takového snaím, snaím se nebýt křivák. To by snad mělo být normální a nemělo by tě to iritovat, ne?
A pokud ti můj pohled na svět a přístup k ivotu připadá jako sebechvála, klidně si tedy zacpi nos , to prý pomáhá...
Lebo toto je Pavlino vlákno a stále dúfam, e jej niekto odpovie niečo zaujímavé k TOPICu a na to, na čo sa pýtala... A si ty zaloí vlákno a morálke a o tom, aká je nevera TFUJ a aká si ty morálna a bezúhonná, tam ani nepáchnem, neboj sa.
Není tady
Pavli, dr se. Pokud má za sebou včerejí zkuenost, je dost moná pravdivé, co vyprávěli kamarádi tvého přítele o tom, jak si paní chodí pro manela do hospody.
Mám pocit, e tady jde o jedno z těch manelství, kdy aktéry zaslepí zamilovanost a oni jsou si vzdáleni svým vzděláním, inteligencí, zájmy, ... A kdy zamilovanost odezní, není si najednou co říct.
Dost mě pobavil čísi názor, aby ses zamyslela, jestli paní ztloustla a jako vdaná a jestli ty bys se svým přítelem taky neztloustla. Jakoby to byla "zásluha" kteréhokoliv partnera, kdy ten druhý partner ztloustne, zhubne, zhloupne, ...
Přijde mi na svůj věk moudrá a zdravě sebevědomá, má to v hlavě i v srdíčku srovnané. Dr se a nesniuj se k podobným výstupům, jaký ti včera předvedla paní. Ale myslím, e to není tvůj styl. Tím se člověk akorát jetě víc zesmění a lásku si věru nezíská.
Tak nyní jsem strávila hodinový hovor s mým přítelem..omluvil se za to, e mě postavil do této situace...řekla jsem mu, e je to sloité pro vechny..e jediné co mu na to mohu říct, e mě to mrzí,ale e to dokáu i pochopit, jen doufám, e to nebude opakované, jeliko nechci, aby v mé práci, věděli vichni co se děje v mém soukromém ivotě..moná, e pro někoho, je sloité to pochopit, ale nedokáu to lámat přes koleno a být na něj zlá a natvaná..ani na jeho enu..u takhle je to vechno zamotané a dost, tak proč to jetě doráet hádkami..Myslím, e to chce čas, kadá situace se nějak dá řeit a nemyslí, e radikální sek je řeením..Jinak ti děkuju Majkafo
tvoje zprávy mi dost helpnuly..
Není tady
Hm... Radikálny sek nie je rieenie, ale ČO teda je rieenie podža teba? Pretavi vzah do kamarátstva? Dobre, tak mu povedz, e sa spolu môete stretáva, ale u nebudete spolu spa... To je podža mňa vývoj... otázka je, či na to má/máte...
Není tady
Myslím, e řeení je to, co napoví srdce a troku rozum. A k tomu Pavla dospěje a to v sobě uslyí. A pokud se řeč srdcí sejde, tak to je jetě lepí. Ale myslím, e člověk by se měl chovat co nejvíc sluně a fér, jak to jenom nejvíc v dané situaci jde. Protoe je tam jedno malé dítě.
Jeho maminka na to ovem včera při té scéně bohuel nemyslela. Tak by to aspoň ostatní účastníci a i ona neměli opakovat.
Pavlo, taky ti děkuji.
Milá Pavlo, po ramenou tě tu něně poplácávají hlavně ty, které jsou dlouhodobě nespokojené v partnerských vztazích, nevěru znají spíe ze strany milenek a nebo si vlastní vztahy dorubaly na padr-jsou neschopné samy navázat dlouhodobý vyrovnaný vztah. Jedna vedle druhé.....
Nechci tu přivolávat boí mlýny- ony větinou doklapou samy. Js- li ročník, který má v nicku, nechápu, proč ztrácí čas se enáčem. To vypovídá o tvém výběru, trvém sebevědomí, tvém "nastavení". To jak si vybral on je jeho problém. Pokud tlustou bábu nechce, má se rozvést a pak hledat jinou. Jene on hledá únik. Hledá teď, bude hledat přítě taky .A si s tebou umotá dítě , zavře tě na 4 roky na mateřskou, nechá tě dřepět doma místo aby sis tebou el zaběhat- třeba taky bude končit na antidepresivách a se 120 kg a moná pochopí i tu jeho hysterku, která tě přila dořvat....
To e tě manelka zhulákala je její slabost. Mohla si tě jít jen prohlédnout. koda, e sem nepíe ona.Napsala bych jí a se sebou něco kouká udělat a vykale se na chlapa , který místo chození se 7letým synkem na fotbal táhne za milenkou.....
Vechno, co ti teď přijde nepochopitelné, se ti otočí v momentě a se octne "na druhé straně"- máma , podváděná manelka - takové blbé 2 v 1.....
Není tady
Selima napsal(a):
Hm... Radikálny sek nie je rieenie, ale ČO teda je rieenie podža teba? Pretavi vzah do kamarátstva? Dobre, tak mu povedz, e sa spolu môete stretáva, ale u nebudete spolu spa... To je podža mňa vývoj... otázka je, či na to má/máte...
Tenhle týden u spolu nespímea přesto se vidíme...řekla jsem, e potřebuji čas..a on to ví..je moné, e to skončí..to těko soudit..jen to neumím useknout ze dne na den..
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Milá Pavlo, po ramenou tě tu něně poplácávají hlavně ty, které jsou dlouhodobě nespokojené v partnerských vztazích, nevěru znají spíe ze strany milenek a nebo si vlastní vztahy dorubaly na padr-jsou neschopné samy navázat dlouhodobý vyrovnaný vztah. Jedna vedle druhé.....
Nechci tu přivolávat boí mlýny- ony větinou doklapou samy. Js- li ročník, který má v nicku, nechápu, proč ztrácí čas se enáčem. To vypovídá o tvém výběru, trvém sebevědomí, tvém "nastavení". To jak si vybral on je jeho problém. Pokud tlustou bábu nechce, má se rozvést a pak hledat jinou. Jene on hledá únik. Hledá teď, bude hledat přítě taky .A si s tebou umotá dítě , zavře tě na 4 roky na mateřskou, nechá tě dřepět doma místo aby sis tebou el zaběhat- třeba taky bude končit na antidepresivách a se 120 kg a moná pochopí i tu jeho hysterku, která tě přila dořvat....
To e tě manelka zhulákala je její slabost. Mohla si tě jít jen prohlédnout. koda, e sem nepíe ona.Napsala bych jí a se sebou něco kouká udělat a vykale se na chlapa , který místo chození se 7letým synkem na fotbal táhne za milenkou.....
Vechno, co ti teď přijde nepochopitelné, se ti otočí v momentě a se octne "na druhé straně"- máma , podváděná manelka - takové blbé 2 v 1.....
umotá, zavře na 4 roky, nechá dřepět doma
Zuzi, má asi hodně nedobré zkuenosti.
Ale ne kadý to tak musí mít.
zuzi777a napsal(a):
Mám za sebou sedmiletý vztah..jeliko jsme otevřeli dva podniky, začla jsem v práci trávit 16 hodin denně, a samozřejmě , e se se to odvinulo na něm..moná to byla chyba, jeliko jak můj bývalý přítel řekl, vdala jsem se za práci..nemyslím si, e moje nastavení je patné, jsem samostatná ena a předevím soběstačná..a věř mi, e i kdyby se to stalo s mimčem či podobné situace jak jsi psala, tak bych nikdy nedovolila chlapovi, aby se mnou jednal takovýmto stylem,přítel na syna nekale, to nemůe soudit ..a myslím si ,e kde končí inteligence začíná hrubost..ale opravdu ani já jí nesoudím, nejsem bůh a nemám na to právo..přesto ti děkuji za názor, jen mě mrzí, e vynese soud nad mým nastavením¨..ztrácím čas, protoe to moje srdce je jetě pořád silnějí ne rozum..a lituji spí věcí, jen jsem neudělala, ne těch co jsem udělala..
Není tady
A jen jsem chtěla říct, e opravdu neočekávám poplácávání po ramenou..spíe názor od lidí, jen se na to dokáí podívat nezaujatě..ale chápu, e někdo to zail i z druhého pohledu a pak následují i to tvrdí ale to k
tomu asi patří..ale opravdu nejsem čarodějnice, jen tahá chlapa od rodiny..porostě jsem se zamilovala..
Není tady
Někdy ten, kdo neproil obojí, být manelka, které manel má milenku, a také milenka, má velmi jednostranný pohled a jetě neví, e svět není takhle jednobarevný.
Moudrý člověk obojí proít nemusí, a přesto vidí barevný svět.
Taky jsem kdysi měla jednostranný pohled. Dokud jsem neprola obojím. Taky jsem uviděla svět barevný a tehdy, kdy mě ivot nakopal. Kdy jsem ho nechtěla vidět dobrovolně.
Lásku si nevolíme. Nevybíráme. Ta je. Nebo není. Jiná věc je, co přes svou lásku uděláme se svým vztahem. Neexistuje jediné řeení. Neexistuje černobílý svět.
To samozřejmě platí pro vechny účastníky příběhů.
Pokud obchodujeme, pokud se prodáme/koupíme za manelovu kreditku, pohodlí a lenost postarat se sami o sebe, to není láska.
Upravil(a) majkafa (11. 3. 2010 22:07)
majkafa napsal(a):
Někdy ten, kdo neproil obojí, být manelka, které manel má milenku, a také milenka, má velmi jednostranný pohled a jetě neví, e svět není takhle jednobarevný.
Moudrý člověk obojí proít nemusí, a přesto vidí barevný svět.
Taky jsem kdysi měla jednostranný pohled. Dokud jsem neprola obojím. Taky jsem uviděla svět barevný a tehdy, kdy mě ivot nakopal. Kdy jsem ho nechtěla vidět dobrovolně.
Lásku si nevolíme. Nevybíráme. Ta je. Nebo není. Jiná věc je, co přes svou lásku uděláme se svým vztahem. Neexistuje jediné řeení. Neexistuje černobílý svět.
To samozřejmě platí pro vechny účastníky příběhů.
Jsi chytrá ena..a já doufám, e má pravdu..a ty barvy jednou uvidím..
Není tady
Majkafa- mám patné i dobré zkuenosti. Vak ví....
Pavla- mohu říci, e o sobě jsem si myslela spoustu věcí, které jsem posunem času a porovnáním "důleitosti" přehodnotila.
7 let je někdy moc a někdy prazatra málo abych věděla, e to , co právě iji je neměnné a konstantní a nebude se na to v čase měnit i můj názor.
Vím jak je mono zapomenout na nedůleitého partnera pro přemíru fajn práce, která nese uspokojení.
Taky u vím jak se dá lehce provihnout čas pro tvorbu vztahu.
A opět- 7letý vztah- byl první dlouhodobý? Proč proboha holka, soběstačná,mladá , bezdětná skočí na krk zadanému chlapovi v práci? Prpotoe jí nezbývá čas hledat lepího "kompatibiilnějího"? protoe ti nosil kafe a podkuřoval slovíčka?
To fakt nevidí rozpor i v tom , co píe TY sama o svém milém?
Já vidím mlsného kocoura lízajícího dostupnou (lehce) smetánku ivota. Ne paráka pro vztah, který by mohl následovat po krásném zamilování...
Nechtěla bych být ani vteřinu na tvém místě. Nevydrela bych tam.
Abych pravdu řekla, raději bych byla na místě jeho eny. 120 kg se dá odbouchat, Syn je motivace pro práci na sobě a před očima bych měla někoho, kdo vezme do hospůdky mě a nebude na mě dělat ká.....
A být znovu maldou holkou na kterou se lepí enáči? Poslala bych je k ípku. Opět.
Není tady
Pavli, tvůj ivot můe být barevný jakkoliv. Moná tak, e uvidí/uvidíte, e patříte k sobě, chcete spolu zkusit ít.
Nebo tak, e tento vztah ukončí a třeba potká jiného mue, kterého bude milovat.
Myslím, e je pro tebe důleité, abys uviděla ty správné barvy pro sebe, abys nebyla nevěrná sobě, abys sama sebe neznásilnila. I kdybys třeba při jejich hledání na chviličku sela z cesty.
Tak, tak, na začiatok je dobré ujasni si, ČO NAOZAJ CHCEM (alebo aspoň čo nechcem)c a ís si za tým. A stá si potom za tým aj pri nepriazni osudu a nies potom za to aj zodpovednos. Ale ak to robí v súlade so sebou samou, nebude sa dlho utápa v neastí. Ís si za svojím sa oplatí aj "proti vem", ak je to naozaj ONO. lne pozor na pozlátko a hlavne na zákernosti vlastného mozgu a emócií. Ale znie rozumne a myslím, e veci zvládne najlepie, ako sa dá...
Není tady