Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#451 22. 3. 2010 13:40

majkafa
Host

Re: Ženatý přítel..a rozchod

Blosson, jen nerozumím, proč do svého rozhořčeného boje s ohnivým mečem proti mně jako milence ženatého muže zatahuješ jiného člověka a vytahuješ i jeho příběh.
Je ti ze sebe ještě pořád dobře?
Nebo ti bude až tehdy, když všem nevěrníkům setneš hlavy? smile

Btw já jsem žádnému ze svých partnerů zatím nevěrná nebyla. smile

#452 22. 3. 2010 13:49

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

majkafa napsal(a):

...Btw já jsem žádnému ze svých partnerů zatím nevěrná nebyla. smile

Ale na jejich nevere si radostne spolupracovala... dumbom

Upravil(a) ViktorkaLove (22. 3. 2010 13:50)

Není tady

#453 22. 3. 2010 14:02

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blosson, jen nerozumím, proč do svého rozhořčeného boje s ohnivým mečem proti mně jako milence ženatého muže zatahuješ jiného člověka a vytahuješ i jeho příběh.
Je ti ze sebe ještě pořád dobře?
Nebo ti bude až tehdy, když všem nevěrníkům setneš hlavy? smile

Btw já jsem žádnému ze svých partnerů zatím nevěrná nebyla. smile

Ano, já Matka Tereza, která v purpurovém plášti španělské inkvizice (případně s fundamentalistickým turbanem a nalepenými fousy wink tongue ) ohnivým mečem stíná všem nevěrníkům hlavy ve svém rozhořčeném boji... lol lol lol

Teda lidi, vy mě vážně bavíte....lol Kam vy na ty legrační příměry pořád chodíte... big_smile
Ano, je mi dobře a díky vám tady na babinetu nyní i dost veselo. big_smile

Jen majkafo - přiznávám - uniká mi logika té první věty v tomhle příspěvku,cituji:
Proč do svého rozhořčeného boje s ohnivým mečem proti mě jako milence ženatého muže zatahuješ jiného člověka a vytahuješ i jeho příběh?
Jestli jsi to tedy už pochopila jako "boj proti tobě  coby milence ženatého muže", tak kdo je pak ten jiný člověk, kterého do toho zatahuju a vytahuju i jeho příběh?? va va

Mě ta věta nedává smysl, můžeš mi vysvětlit, jak jsi to myslela?  Předem dík. smile

Upravil(a) Blossom (22. 3. 2010 14:04)

#454 22. 3. 2010 14:14

Alyssa
♥♥♥♥---

Blossom napsal(a):

Alyssa v příspěvku číslo 445 tvrdí, že: Pavla sem přišla s problémem, ale rady se od tebe a dalších nedočkala.
Lidi, než něco vypustíte z úst a neboo než něco napíšete, tak si to vlákno ASPOŇ PŘEČTĚTE!! dumbom

Tak jen pro osvěžení paměti několik citací:

Helena (příspěvek č. 4) :
Jestli ti v "partnerství" s ním nebudou vadit občasné výlety pro přítele do hospody a odchody potichu a bez něj a jestli ti bude stačit jako náplast na všechno kreditka, pak do toho klidně jdi.

já - Blossom (příspěvek číslo 13):
Ponižovat svou ženu před kamarády, a ukazovat, jakej jsem namachrovanej zazobanej macho - no jak říkám, v mých očích vůl, jak anděl.

Pavlo, pryč od takovejch týpků....máš přeci na víc...

Majkafa (příspěvek číslo 14) :
Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. Ať už je to cokolliv

Selima (příspěvek číslo 3)"
Napíšem to tvrdo, ale...: Niektorí chlapi sú výborní milenci, spoločníci apod., ale do partnerstva a rodiny NEBRAŤ!!!!  Píšem z vlastnej skúsenosti.  Zatiahni brzdu zavčasu, kým si schopná počúvať intuíciu.

Erremurus (příspěvek číslo 2):
Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.

Selima (příspěvek číslo 53):
A Pavli - nejde o to nezamilovať sa, ale ide o to do koho - a hlavne: čo potom s tým. Tento pán je pdodľa mňa taký, že jeho ženatosť je možno tá najmenšia prekážka. stolt Mám pocit, že by si sa mala zamyslieť a trošku prehodnotiť váš vzťah a svoje očakávania

--------------------------------------------------------------------------------

Já nemám bohužel tolik času, abych procházela všechny příspěvky jako ty a hledala, jak můžu ostatní chytit za slovo. Na vysvětlenou-těmi "dalšími" jsem myslela tebe, Zuzi nebo Zklamanou, prostě vás, které máte na její vztah jednoznačně negativní názor.

Není tady

#455 22. 3. 2010 14:54

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Alyssa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Alyssa v příspěvku číslo 445 tvrdí, že: Pavla sem přišla s problémem, ale rady se od tebe a dalších nedočkala.
Lidi, než něco vypustíte z úst a neboo než něco napíšete, tak si to vlákno ASPOŇ PŘEČTĚTE!! dumbom

Tak jen pro osvěžení paměti několik citací:

Helena (příspěvek č. 4) :
Jestli ti v "partnerství" s ním nebudou vadit občasné výlety pro přítele do hospody a odchody potichu a bez něj a jestli ti bude stačit jako náplast na všechno kreditka, pak do toho klidně jdi.

já - Blossom (příspěvek číslo 13):
Ponižovat svou ženu před kamarády, a ukazovat, jakej jsem namachrovanej zazobanej macho - no jak říkám, v mých očích vůl, jak anděl.

Pavlo, pryč od takovejch týpků....máš přeci na víc...

Majkafa (příspěvek číslo 14) :
Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. Ať už je to cokolliv

Selima (příspěvek číslo 3)"
Napíšem to tvrdo, ale...: Niektorí chlapi sú výborní milenci, spoločníci apod., ale do partnerstva a rodiny NEBRAŤ!!!!  Píšem z vlastnej skúsenosti.  Zatiahni brzdu zavčasu, kým si schopná počúvať intuíciu.

Erremurus (příspěvek číslo 2):
Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.

Selima (příspěvek číslo 53):
A Pavli - nejde o to nezamilovať sa, ale ide o to do koho - a hlavne: čo potom s tým. Tento pán je pdodľa mňa taký, že jeho ženatosť je možno tá najmenšia prekážka. stolt Mám pocit, že by si sa mala zamyslieť a trošku prehodnotiť váš vzťah a svoje očakávania

--------------------------------------------------------------------------------

Já nemám bohužel tolik času, abych procházela všechny příspěvky jako ty a hledala, jak můžu ostatní chytit za slovo. Na vysvětlenou-těmi "dalšími" jsem myslela tebe, Zuzi nebo Zklamanou, prostě vás, které máte na její vztah jednoznačně negativní názor.

Nemáš čas?  Nečteš?  A přeci jsi šmahem usoudila, že všechny, které jsi jmenovala  honily Pavlu  bičem kolem  dvorka...
Mmch. jeden z těch vypíchnutých náznaků  "rady"- které ani Pavla nechtěla-  a Blos je vypsala je i ode mě.   Je to ten, že se má na ženáče vykvajznout, že má na víc....  A pořád si to myslím.

Není tady

#456 22. 3. 2010 15:13

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

...Ale vztah se zadaným přináší ZÁKONITĚ ještě radu DALŠÍCH  problémů NAVÍC.
A to nejen samotným aktérům situace, kteří jsou v této situaci z vlastního dobrovolného rozhodnutí, (ženáč + milenka, a nebo vdaná paní+ milenec) ale i lidem, kteří k tomu přijdou bez vlastního rozhodnutí a záměru - podváděné manželce/manželovi a jejich dětem . sad

Blossom, myslim, ze zakonite snad ani  nemusi. smile

Neublizovat manzelce je sice pekna vec, ale stejne to vidim v prvni rade jako snahu o uspokojeni sve predstavy o tom, co je spravne a mozna taky pro to, aby ses vyhla onem zakonitym problemum, tudiz jako neco, co bys udelala v predevsim pro sebe. A ani si nemuzes byt jista, ze kazda manzelka by to ocenila. Pro mne je predstava meho muze coby tokajiciho zenace (hrozny termin usch) zahnaneneho k rodinnemu krbu dejme tomu tebou, zuzi nebo nejakou jinou pocitove hodne neprijemna. A ze by to pokorne a se sklopenyma usima vykonal, se snazim radsi ani nepredstavovat. big_smile

Není tady

#457 22. 3. 2010 15:51

Blossom
Host

Alyssa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tak Alysso doporučuju, tak si ten čas někdy udělej a přečti si to všechno co zde bylo řečeno pořádně a podrobně. Aspoň pak nebudeš zcela mimo mísu, jako třeba s tou poznámkou, že Pavle se žádné rady tady ode mě ani nikoho dalšího nedostalo.

Ty tomu říkáš "chytat za slovo". Na to ti můžu říct jen jedno: Tak ta svá slova pečlivě važte, než je zbrkle hodíte na sklo. Každý by si měl být schopen svůj názor taky obhájit.
Já nemůžu za to, že argumentačně si často  dáváte góly do vlastní branky.

A upřímně říkám, je třeba pro mě snadné dát k sobě citace jenoho a téhož člověka (nebo citace jeho a jiných) a na názorném příkladu dokázat, že si ten dotyčný zásadně protiřečí a nebo že tvrdí něco, co není pravda ( a nebo pokaždé to, co se mu momentálně hodí) a co kdyby si vlákno aspoň pořádně PŘEČETL, tak by takové lži nemohl napsat. (jako ty - ta poslední část věty je na tebe stolt )

V tom shledávám mimo jiné zajímavost Babinetu - že je to psané slovo a že se nikdo pak nemůže vymlouvat "ale já přeci nic takového neřekla.." gloria vissla .
Všechno psané se dá velmi lehce dohledat, a kolikrát stačí dát jen VAŠE VLASTNÍ CITACE z různých časových rovin vedle  sebe, a pak už to ani nepotřebuje žádný další komentář... vissla

Upravil(a) Blossom (22. 3. 2010 15:52)

#458 22. 3. 2010 15:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Blossom napsal(a):

majkafa napsal(a):

hihi, tohle není můj šálek čaje. Kdyby všichni skákali do studny nebo se stavěli na hlavu, já to dělat nebudu, když nebudu chtít.
Jo, ty mantinely, ty limity.

Majkafo, všimni si, kdo všechno jsou třeba tady na vlákně ti většinoví, a kdo jsou ti, kteří jsou v menšině.

Takže - zrovna ty nejsi ten, kdo by si držel to svoje proti ostatním, ty naopak podle mě pluješ pohodlně po většinovém proudu, nejsnazší možnou cestou, tedy - nejsnazší možnou cestou PRO TEBE (bez ohledů na jiné) .
To je přesně to tvoje "já, já, já, jenom já....  " 

No, pluj si. Veselou plavbu. kapitulation 

Mimochodem, takovéto to " hihi"  tady už dlouho na babinetu chybělo. Teď už zbývá dodat jenom to  pověstné "prčááááá", a bude to dokonalé   wink lol

Takže moralistická martýrka... big_smile To tu tuším ešte nebolo... No, v pohode, ale stále nechápem, prečo si myslíš, že by TVOJ život bol lepší, keby všetci žili podľa TVOJICH pravidiel... a prečo nemôžu byť šťastní(alebo hoci aj nešťastní, ak to preferujú wink ) podľa SVOJHO. A neoháňaj sa trpiacou manželkou, ktorá nemôže byť šťastná alebo nešťastná podľa seba. Je ich tu dosť takých, ktoré si aj ako manželky "neverníkov" zariadili život podľa seba. Len to chce pozrieť sa realisticky na život, na seba, na svojho partnera... hmm čo nie je vždy ľahké.
Ja nikoho nneútim ani do nevery, ani do vernosti - každý nech si žije ako vie a chce. Len nech sa všetci naučia niesť následky svojich rozhodnutí a neváľať ich na druhých (na manželky, milenky, manželov, milencov, Paroubka, Topolánka, úrady, apod.).

Upravil(a) Selima (22. 3. 2010 16:15)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#459 22. 3. 2010 16:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

helena napsal(a):

Viktorko, i u nezdaného můžeš mít trápení a pochybnosti...

To samozřejmě platí. Každý vztah přináší občas nějaké trápení, to přináší sám život v každém vztahu.

Ale vztah se zadaným přináší ZÁKONITĚ ještě radu DALŠÍCH  problémů NAVÍC.
A to nejen samotným aktérům situace, kteří jsou v této situaci z vlastního dobrovolného rozhodnutí, (ženáč + milenka, a nebo vdaná paní+ milenec) ale i lidem, kteří k tomu přijdou bez vlastního rozhodnutí a záměru - podváděné manželce/manželovi a jejich dětem . sad

Hypoteticky.... Väčšina nevier ostane neodhalená. To, že tu na Babi sa riešia tie odhalené, nič nemení na štatistike. A pri neodhalenej nevere si ubližujú len tí dvaja priami "aktéri", čo je podľa ich absolútne právo a sloboda voľby.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#460 22. 3. 2010 16:05

Blossom
Host

elena007 napsal(a):

Blossom napsal(a):

Neublizovat manzelce je sice pekna vec, ale stejne to vidim v prvni rade jako snahu o uspokojeni sve predstavy o tom, co je spravne a mozna taky pro to, aby ses vyhla onem zakonitym problemum, tudiz jako neco, co bys udelala v predevsim pro sebe. A ani si nemuzes byt jista, ze kazda manzelka by to ocenila. Pro mne je predstava meho muze coby tokajiciho zenace (hrozny termin usch) zahnaneneho k rodinnemu krbu dejme tomu tebou, zuzi nebo nejakou jinou pocitove hodne neprijemna. A ze by to pokorne a se sklopenyma usima vykonal, se snazim radsi ani nepredstavovat. big_smile

Takže pro tebe je příjemnější představa, že bych mu odpověděla - tak jo, tak jdem na to?? va  A představa, jak si to spolu užíváme? ? va
Ono v takové situaci jsou jen 2 možnosti - odmítnout a nebo souhlasit. Nebo víš o nějaké třetí cestě?

A že by to ženáč pokorně a se sklopenýma ušima odmítnutí akceptoval? No, pravda je, že mnozí to ještě chvíli zkoušejí, ale pak jim nic jiného, než takové odmítnutí pokorně a se sklopenýma ušima akceptovat, nezbývá. stolt  Když jim ta konkrétní, kterou uháněli, dá košem. rock reta big_smile

Ovšem samozřejmě, že vím, že i když to MÉ odmítnutí sice akceptovat musí (protože jim prostě jinou možnost nedám a na nevěru musí být dva, jeden nestačí... tongue ), ale pak to oni vesele zkouší někde jinde na nějakou jinou. No, ze zkušenosti vím, že takto to často bývá, A TO JE TAKY JEDEN Z DALŠÍCH DŮVODŮ, PROČ SE TĚMTO TÝPKŮM VYHÝBÁM: NEDÁ TAHLE, DÁ JINÁ...
A mě se z principu nechce jim vyplňovat tu kolonku "tahle a nebo nějaká jiná..." wink tongue big_smile  reta rock  ( to je krásných příznačných smajlíků...) 
Jak jsem už dříve psala - na to se mám moc ráda, a to vím, že mám tedy rozhodně na víc. (než být tou, co byla zrovna nejblíž po ruce sad ).

Upravil(a) Blossom (22. 3. 2010 16:07)

#461 22. 3. 2010 16:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi, Bloss a ďalším "biblickým" moralistkám: wink
„Nesúďte, aby ste neboli súdení, neodsudzujte, aby ste neboli odsúdení, akou mierou budete vy merať, takou namerajú aj vám...“ Mt 7,1

Brita

Není tady

#462 22. 3. 2010 16:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Ano, já Matka Tereza, která v purpurovém plášti španělské inkvizice (případně s fundamentalistickým turbanem a nalepenými fousy wink tongue ) ohnivým mečem stíná všem nevěrníkům hlavy ve svém rozhořčeném boji... lol lol lol

Teda lidi, vy mě vážně bavíte....lol Kam vy na ty legrační příměry pořád chodíte... big_smile
Ano, je mi dobře a díky vám tady na babinetu nyní i dost veselo. big_smile

Jen majkafo - přiznávám - uniká mi logika té první věty v tomhle příspěvku,cituji:
Proč do svého rozhořčeného boje s ohnivým mečem proti mě jako milence ženatého muže zatahuješ jiného člověka a vytahuješ i jeho příběh?
Jestli jsi to tedy už pochopila jako "boj proti tobě  coby milence ženatého muže", tak kdo je pak ten jiný člověk, kterého do toho zatahuju a vytahuju i jeho příběh?? va va

Mě ta věta nedává smysl, můžeš mi vysvětlit, jak jsi to myslela?  Předem dík. smile

Viacerí tu vieme, koho si tým myslela, Bloss, nerob idiotov ani zo seba, ani z ostatných. Brzdi trošku v tom spravodlivom rozhorčení, lebo si myslím, že momentálne práve ubližuješ aj ty, Mirek Dušín, čo by si inak nikomu (okrem neverníkov) ani vlások na hlave neskrivil...

Brita

Není tady

#463 22. 3. 2010 16:16

Blossom
Host

Selima napsal(a):

Zuzi, Bloss a ďalším "biblickým" moralistkám: wink
„Nesúďte, aby ste neboli súdení, neodsudzujte, aby ste neboli odsúdení, akou mierou budete vy merať, takou namerajú aj vám...“ Mt 7,1

Nádherný protimluv tummenupp :
Nazýváš nás biblickými moralistkami ( ty, která prý zááásadně nikoho neškatulkuješ a nesoudíš, to soudíme přeci jen my "biblické moralistky",řečeno tvými slovy že wink lol )  a ještě nám k tomu cituješ z bible gloria  tongue lol
Tak to se ti fakt povedlo. tummenupp To je snad ještě lepší, než purpurový plášť španělského inkvizitora. lol

#464 22. 3. 2010 16:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, keď už vyťahujete Bibliu, tak si prečítajte poriadne, nielen to, čo sa vám hodí... Ja ju beriem so záujmom, ale s rezervou -a bežne ju neomlacujem druhým o hlavu... Len ponúkam na úvahu(ako to majú vo zvyku Bádatelia Biblie). stolt
A možno nie ste nikto biblické moralistky, ale na mňa tak pôsobíte. Viď príspevok č. 397, 436 - aby som teda brala konkrétne len teba...

Upravil(a) Selima (22. 3. 2010 16:48)

Brita

Není tady

#465 22. 3. 2010 16:27

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, pro mne je spis dulezite chovani meho muze ke mne a jestli je zavrzenihodne si stejne rozeberu sama a potom se podle toho zaridim. wink

Ze se nezahazujes s proutnikama, je ale jenom o tobe, se mnou nebo jinou manzelkou  to nema co delat, uznas sama, ne? big_smile

Upravil(a) elena007 (22. 3. 2010 16:31)

Není tady

#466 22. 3. 2010 16:30

Blossom
Host

Selimo, píšeš:
Viacerí tu vieme, koho si tým myslela, Bloss, nerob idiotov ani zo seba, ani z ostatných. Brzdi trošku v tom spravodlivom rozhorčení, lebo si myslím, že momentálne práve ubližuješ aj ty, Mirek Dušín, čo by si inak nikomu (okrem neverníkov) ani vlások na hlave neskrivil...[/

Prosím, můžeš být konkrétnější? A vysvětlit mi, komu momentálně právě ubližuju a konkrétně čím jako?
Píšu tady jen to, co dotyční lidé o sobě na Babinet sami dobrovolně napsali. (A že toho napsali!! Jak říká Cimrman - až hamba! wink tongue lol  )

Idioty (půjčuju si  tvá slova, já sama jsem takovéto označení jako první nenapsala) tady z mnohých netreba robit. stolt  D Robí ich ze seba sami. smile 
A to  i bez mých příspěvků a citací příspěvků vašich. stolt

Ta označení od vás zásadně nesoudících a neškatulkujících si už snad začnu psát, už si je pomalu nestačímani pamatovat: Tak tedy Matka Tereza, Mirek Dušín, biblická moralistka, moralistický fundamentalista...

Jen houšť a větší kapky prosím, ať se mám nad čím zasmát.
Za chvíli musím na angličtinu, tak doufám, že až se vrátím, zaplesá mé srdce nad tou novou úrodou... big_smile kapitulation

#467 22. 3. 2010 16:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, nezdá sa mi celkom v poriadku vyťahovať tu príbehy rok a viac staré... hlavne práve preto, že sem chodia obaja aktéri (plus možno aj jeden nedobrovoľný aktér, manželka) a naozaj nevieš, či to OBOM robí dobre a či to niekomu (tomu druhému aktérovi, príp. jeho žene) neubližuje. Ale rozumiem, že v tvojej križiackej výprave proti neverníkom/neverníčkam sa nejaké collateral damages nerátajú. stolt Pri spravodlivom rozhorčení musia ísť nejaké ohľady či férovosť bokom.

Brita

Není tady

#468 22. 3. 2010 17:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

....Ta označení od vás zásadně nesoudících a neškatulkujících si už snad začnu psát, už si je pomalu nestačímani pamatovat: Tak tedy Matka Tereza, Mirek Dušín, biblická moralistka, moralistický fundamentalista...

Tak ja pridam, pis si: "Heeerecka? Ku..a je to!" pussa

Není tady

#469 22. 3. 2010 17:05

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

No, keď už vyťahujete Bibliu, tak si prečítajte poriadne, nielen to, čo sa vám hodí... Ja ju beriem so záujmom, ale s rezervou ...

va S poriadnym záujmom v rezerve... kapitulation

Není tady

#470 22. 3. 2010 17:55

Alyssa
♥♥♥♥---

Blossom napsal(a):

Alyssa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Tak Alysso doporučuju, tak si ten čas někdy udělej a přečti si to všechno co zde bylo řečeno pořádně a podrobně. Aspoň pak nebudeš zcela mimo mísu, jako třeba s tou poznámkou, že Pavle se žádné rady tady ode mě ani nikoho dalšího nedostalo.

Ty tomu říkáš "chytat za slovo". Na to ti můžu říct jen jedno: Tak ta svá slova pečlivě važte, než je zbrkle hodíte na sklo. Každý by si měl být schopen svůj názor taky obhájit.
Já nemůžu za to, že argumentačně si často  dáváte góly do vlastní branky.

A upřímně říkám, je třeba pro mě snadné dát k sobě citace jenoho a téhož člověka (nebo citace jeho a jiných) a na názorném příkladu dokázat, že si ten dotyčný zásadně protiřečí a nebo že tvrdí něco, co není pravda ( a nebo pokaždé to, co se mu momentálně hodí) a co kdyby si vlákno aspoň pořádně PŘEČETL, tak by takové lži nemohl napsat. (jako ty - ta poslední část věty je na tebe stolt )

V tom shledávám mimo jiné zajímavost Babinetu - že je to psané slovo a že se nikdo pak nemůže vymlouvat "ale já přeci nic takového neřekla.." gloria vissla .
Všechno psané se dá velmi lehce dohledat, a kolikrát stačí dát jen VAŠE VLASTNÍ CITACE z různých časových rovin vedle  sebe, a pak už to ani nepotřebuje žádný další komentář... vissla

Nemám tolik času ani chuť jako ty, abych procházela celou diskuzi od začátku a šťourala se v tom, co kdy kdo a jak řekl. Nedělám si názor z jednoho příspěvku, ale ty nebo Zuzi jste se na tomhle vlákně vyjadřovaly tolikrát, že váš názor je mi v globálu jasný, ale každou větu si opravdu nepamatuju.

Musím ti dát za pravdu, nachytalas mě, není to tak, že byste žádné rady Pavle nadaly, řekly jste jí, ať se na dotyčného vykašle. Pokud se nepletu, ty jsi hned někde na začátku diskuze Pavly přítele odsoudila podle jedné historky (kšá kšá v hospodě). Mělas od začátku jasno, aniž bys znala detaily příběhu.A to je to, co mi vadí.

Není tady

#471 22. 3. 2010 18:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

stojí ti to za to viktorko ?

Stoji Pavli... ale abys nebyla v omylu, to neni J.

no zaplať pán bůh za ty dary, že aspoň co se týká jeho, tak jsi vzala rozum do hrsti. ale i tak, vztah takový, jak jsi ho tam popsala mi přijde spíš trest, jak radost.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#472 22. 3. 2010 18:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Alyssa napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Alyssa napsal(a):

Blossom,
jsem jedna z těch, které na babinet chodí relativně krátce a osudy mnohých neznám a celou historii každého znát nepotřebuju. Každý jsme si něčím prošli, každý máme za sebou něco jiného a každý jsme se určitě dopustili chyb a určitě jsme i někomu (i když neúmyslně) ublížili.
Připadá mi nefér, že tu najednou na vlákně Pavli máš zapotřebí popsat celý osud Majkafky spolu se svým psychologickým rozborem jí, jako člověka. Asi jsi čekala, že teď ty, které s Majkafkou sdílejí názory,  "prozřou", obrátí a budou na ni koukat skrz prsty. Mně to ale utváří obrázek zase o tobě. Jsi jako matka Tereza, která jedná vždy v zájmu ostatních, nikdy nikomu neubližuje a když už, tak pouze proto, že je situace naprosto nevyhnutelná. Máš jasno v tom, co je dobré a co špatné, co druhým ubližuje a co ne. Nevěřím tomu, že se vždycky ohlížíš na ostatní a teprve až potom na sebe. To není ani v každodenním životě možné.
V diskuzích si každý může psát co chce a vyjadřovat své názory jak chce. Přesto si myslím, že ti, co začínají nová vlákna, potřebují poradit a hledají porozumění, ne soudy a opovržení. Umění je ne se na všechno dívat jen svýma očima a dle svých zkušeností, ale snažit se druhého pochopit, i když třeba dělá něco, s čím úplně nesouhlasíme a nerozumíme tomu. Pokud nerozumíš a nechápeš jednání Pavly, možná by bylo lepší tohle vlákno nechat být a ne šít do ní a ostatních, které mají pochopení pro to, když se někdo stane milenkou. Ne vždycky je to tak černobílé. Opět můžu uvést svůj případ. I když jsem byla milenkou ženatého muže, neublížila jsem ani manželce, ani dětem, takže ne všechny případy jsou takové, jak je vidíš ty.

Ad vytučněné- kde bereš tuhle jistotu?
Ale jestli jsi chodila se ženáčem v předrozvodovém  stadiu, kde byly karty jasně vyložené na stůl, je situace jiná než na Pavlině vláknu( abychom se držely alespoň okrajově tematu).
Jestli se nepletu ( možná ano, některé příběhy mě splývají) tak vy jste svůj vztah měli v době kdy jeho manželka byla fakticky také "zadaná jinde". A přešli jste do partnerského vztahu, kde jste chtěli být spolu. To mi přijde poněkud jiné než    případ Pavly. Ta po několika listech diskuze   dala najevo, že ženáč je víceméně nouzák "pro teď", manželka je  trotl, on je divný...  a ona má jasno....

Jo, Zuzi, můj případ je takový. Ale mám taky kamarádku, která před x lety ženatého od rodiny "odvedla". Tenkrát tím bohužel oba způsobili ostatním bolest, ale teď, víc jak po deseti letech, jsou všichni zúčastnění spokojení. Oni jsou manželé a bývalá manželka si našla partnera, se kterým je jí dobře a sama říká, že se k sobě hodí víc než s tím původním manželem.
Často spolu lidi v manželství zůstávají i když jsou nespokojení, ale nemají odvahu odejít. Odvaha někdy přijde až s příchodem nového partnera-milence či milenky. Pro druhou stranu je to smutný, ale časem naopak zjistí, že to tak bylo dobře, i když to pro ně bylo bolestivé.

zevšeobecňuješ a omlouváš. znám pár holek, kterým chlap odešel za jinou sukní a za řeči, že to bylo dobře, by ti nejspíš jednu vrazily. za takové řeči bych tě nechala žít na čas jejich život, aby ses trochu probrala.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#473 22. 3. 2010 18:46

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

elena007 napsal(a):

Blossom napsal(a):

Eleno, podobny nazor jsem tu pred par mesici psala. Predstavuji si sama sebe v situaci a) manzel se zamiloval do jine a ona do nej a byl mi neverny b) manzel se zamiloval do jine, ta ho poslala k sipku a on se tedy vratil ke mne, kterou ma jistou, kdyz jinde mu psenka nekvetla smile. Ja nevim jak komu, ale ze situace b) se mi dela vice spatne.

Ja od cizi zenske zadnou solidaritu necekam (pokud to neni zrovna moje kamaradka), a ze si nekdo cizi kdo me vubec nezna neza...al s mym muzem, "aby mi neublizil", to me fakt nedojima, maximalne si pomyslim neco o (_!_). Ona mi prece narozdil od meho muze zadny slib vernosti nedala, tak co.

Mmch, nikdy jsem nemela pomer s zenatym muzem (jednou s jednim, ktery zil s dlouhodobou pritelkyni a nemeli deti), takze nemam zadny osobni duvod se milenek zenacu zastavat. Na strane podvadene jsem se taktez ocitla (jak v manzelstvi tak i v jinem dlouhodobem vztahu) a ani v jednom pripade me ta druha zena nezajimala a nic jsem k ni necitila, ani nenavist ani vztek, proste nic.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#474 22. 3. 2010 20:33

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Alyssa napsal(a):

ale ale ale, kdopak to tu do mě šije? Jo ahaááá - nějaké oponentka, co má jinej černobílej názor lollol
Drahá Alysso - věz, že tebe jsem ještě tak nějak nezaznamelala, ale tady ses docela hezky proflákla, že odteď tě budu pozorněji číst... tongue
Ps - neměla bys promáznout nějaké své staré vlákna, či příspěvky? To víš, my fundamentalistky máme plno času na prolejzání Babinetu a najít to slovo, za které tě můžem pěkně chytnout. (ps2 - tím, že sis mě vzala do h**y, nasr*lala sis do bot lol - mohla jsem tě i nadále přehlížet jak krajinu...ale asi se ti stýská po mých bojovných ztečích visslalol)
A já, že mám jednoznačně na její vztah negativní názor: já ji dokonce tohoto týpka dopřála (najdi si ten příspěvek), jen ať si s ním užije slasti až do konce gloria

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#475 22. 3. 2010 20:56

Miši
♥♥♥----

Mám tomu rozumět, že je to vyhrožování?????? usch

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí