29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ViktorkaLove napsal(a):
Ale Helenko, co to porad obhajujes?
![]()
Vycitky sveho vlastniho svedomi (ktere tady rozebira), by zrejme nemela, kdyby se zamilovala "ciste" (do nezadaneho), ne?
a ted se zamilovala jak? nečistě? tos řekla jako vtip, ne, ?
Není tady
majkafa napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
majkafa napsal(a):
... Cestou souladu se svým nitrem.
A nezapominat na "nitro" tech druhych, kterym do nej zasahujem...
Soulad s nitrem zahrnuje všechno. Už tady někde někdo psal, že někdy je soulad s nitrem, rozhodnutí, "mantinely" i zdánlivé ublížení. Třeba odchod od alkoholika.
Buď jsem v souladu se svým nitrem, nebo ne. Ohlížení se na jiné, "zasahování", ... všichni si jistým způsobem "zasahujeme". Není dobře se příliš ohlížet. Mohli bychom se sobě při tom ohlížení ztratit.
ad vytučněné- To je sobectví, pýcha a zdání vlastní nadřazenosti- myslet si , že nemusím na své cestě vnímat ostatní . Pokud máš skutečně dojem, že ti NĚCO dalo právo jít životem bezohledně na životy druhých , tak jsi se ztratila už dávno......
Pokud si z vánočky vybíráš jen mandle a rozinky, za týden ti zbyde suchá placka. Stejné to je se životem sobců. Nejsou nikdy spokojeni s tím co jim zbylo a ve snaze urvat co nejvíc si ve finále do hořkého kafe drobí suchou placku- protože jsou sami- osamělí ve své pýše a nadutosti nad osudy jiných.
Upravil(a) zuzi777a (22. 3. 2010 8:42)
Není tady
zuzi, ono to může být taky jinak, než se zdá. Každý ve slovech vidíme to své. Nepsala jsem nic o vnímání ostatních. Psala jsem o ohlížení.
Jsem spokojená s tím, co mám. Každý večer děkuji Bohu za nádherné dary, které mi dává. Je ke mně štědrý a laskavý.
majkafa napsal(a):
zuzi, ono to může být taky jinak, než se zdá. Každý ve slovech vidíme to své. Nepsala jsem nic o vnímání ostatních. Psala jsem o ohlížení.
Jsem spokojená s tím, co mám. Každý večer děkuji Bohu za nádherné dary, které mi dává. Je ke mně štědrý a laskavý.
Napsala jsi přesně tohle:
Ohlížení se na jiné, "zasahování", ... všichni si jistým způsobem "zasahujeme". Není dobře se příliš ohlížet. Mohli bychom se sobě při tom ohlížení ztratit.
Ty v tom vidíš něco jiného , než nevhodnost( zbytečnost, pošetilost ,není dobré....) ohlížet se na jiné?
Ohlížet se- neohlížet se- bez ohledu na jiné- bezohledně......
Pokud za jasně napsanými slovy vidíš něco jiné, jsi jak naši politici : lidičky my vám přece neslibovali, my jen mluvili, mluvili a mluvili.......
Není tady
zuzi777a napsal(a):
majkafa napsal(a):
Jsem spokojená s tím, co mám. Každý večer děkuji Bohu za nádherné dary, které mi dává. Je ke mně štědrý a laskavý.Napsala jsi přesně tohle:
Ohlížení se na jiné, "zasahování", ... všichni si jistým způsobem "zasahujeme". Není dobře se příliš ohlížet. Mohli bychom se sobě při tom ohlížení ztratit.
Ty v tom vidíš něco jiného , než nevhodnost( zbytečnost, pošetilost ,není dobré....) ohlížet se na jiné?
Pokud za jasně napsanými slovy vidíš něco jiné, jsi jak naši politici : lidičky my vám přece neslibovali, my jen mluvili, mluvili a mluvili.......
ona přece neřekla ...........bez ohledu......nebo nehodnost.
ona přece řekla..... Není dobře se příliš ohlížet.
a pokud ten rozdíl nevidíš nebo nevnímáš je zřejmě chyba někde jinde.
Není tady
helena napsal(a):
Bloss, ale ty píšeš "rozhodnutí chodit se ženáčem ji přivádí do situací a problémů, které by s nezadaným neměla ani náhodou" a já možná měla dopsat, že si Pavla nestěžuje na jeho stav manželský...
Jediné, co se váže k ženáčovi, je Pavlina úvaha "jak lze s čistým svědomím stavět své štěstí na neštěstí druhého člověka". Všechny ostatní problémy - "v tu chvíli jsem začala uvažovat, jestli ten pozorný a hodný chlap, není jen maska..občas měl ty sklony..bude to tak,protože jsem to řekl, jsem chlap lásko..neuspěl..a ve mě se to hrozně láme..nikdy jsem na něj netlačila..a ani by mi to hrdost nedovolila/i když mi bohužel dovolila s ním být../ale cítím na sobě, že takhle už to dlouho nezvládnu..začínám se bez něj trápit..ale zárověň vím, že to co dělá teď své ženě, bude i jednou mě..i když bych chtěla věřit tomu, že to bude jinak..ale nebude..jen pořád nevím, jak odejít " - s jeho zadaností nijak nesouvisí. Slova "své ženě" stačí zaměnit za "bývalé ženě/partnerce" - nikdo nejsme nepopsaný list.
Helčo, ale právě to "své ženě" (rozuměj - své SOUČASNÉ ženě NELZE !!! zaměňovat za to "BÝVALÉ ženě/partnerce".
Současná a bývalá - to je setsakra zásadní rozdíl !!!!!!
Ano, skoro všichni máme za sebou řadu bývalých, ukončených vztahů. To je naprosto normální.
Ale jen někteří mají vztahy další, tzv. paralelní, ačkoli mají ještě i vztah současný, neukončený.
A právě tito zadaní, co paralelní vztahy vyhledávají, a ti, kdo s nimi do takovýchto paralelních vztahů vstupují, si dělají spoustu problémů dobrovolně jak sami sobě, tak i dalším lidem (nedobrovolně) zúčastněným v takovémto soužití. Především podváděné manželce a v důsledku napjaté situace v takové rodině i jejich dětem.
helena napsal(a):
Viktorko, i u nezdaného můžeš mít trápení a pochybnosti...
To samozřejmě platí. Každý vztah přináší občas nějaké trápení, to přináší sám život v každém vztahu.
Ale vztah se zadaným přináší ZÁKONITĚ ještě radu DALŠÍCH problémů NAVÍC.
A to nejen samotným aktérům situace, kteří jsou v této situaci z vlastního dobrovolného rozhodnutí, (ženáč + milenka, a nebo vdaná paní+ milenec) ale i lidem, kteří k tomu přijdou bez vlastního rozhodnutí a záměru - podváděné manželce/manželovi a jejich dětem .
majkafa napsal(a):
zuzi, ono to může být taky jinak, než se zdá. Každý ve slovech vidíme to své. Nepsala jsem nic o vnímání ostatních. Psala jsem o ohlížení. Jsem spokojená s tím, co mám. Každý večer děkuji Bohu za nádherné dary, které mi dává. Je ke mně štědrý a laskavý.
Takže sice vnímáš, že ubližuješ, ale raděj se neohlížíš, raděj to jaksi vytěsňuješ ze svého nitra a svědomí, je to tak?
agewa napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Ale Helenko, co to porad obhajujes?
![]()
Vycitky sveho vlastniho svedomi (ktere tady rozebira), by zrejme nemela, kdyby se zamilovala "ciste" (do nezadaneho), ne?a ted se zamilovala jak? nečistě? tos řekla jako vtip, ne, ?
Ne. Myslím to vážně. Čisté svědomí nemá, tak její jednání také čisté není...
Není tady
Blossom napsal(a):
Takže sice vnímáš, že ubližuješ, ale raděj se neohlížíš, raděj to jaksi vytěsňuješ ze svého nitra a svědomí, je to tak?
Nevytěsňuju. Snažím se spíš řešit. Vytěsňovat podle mého vnímání znamená neřešit si ve své hlavě, ale zasunout někam do šuplíku, nebo (zdánlivě) úplně pryč. Ale ono se to vytěsněné jednou zase ozve.
Myslím, že každý z nás občas vnímá, jako že ubližuje, a přesto to z nějakých důvodů udělá. Třeba opustí manžela alkoholika. Třeba naplácá dítěti na zadeček a pak ho to bolí víc, než to dítě, že to nezvládl jinak. A spousty dalších situací.
Je třeba se v hlavě nějak rozhodnout. S posouzením okolností. I cítění srdce. A pak podle toho konat. Když zjistím, že rozhodnutí nebylo dobré, že se necítím dobře, lze korigovat. Lepší, než se furtum furt ničit a utápět nerozhodností.
A to vždy vím, jestli se cítím dobře. Pokud si naslouchám. Věřím, že každý z nás ten hlas v sobě má. Někdy ho má zamaskovaný "morálkou", jindy tím, "co by řekli lidé" , svým egem, ... Ale čistá esence duše je opravdu čistá. Věřím, že i vrah uvnitř, třeba kdesi zasutě, cítí, jak to má být pro něj správně. Myslím, že jsou i situace, kdy je menším zlem zabít. Třeba o víkendu, kdy otec zabil manželku a pobodal syna a druhý syn zabil jeho. Co myslíš, Bloss, je to "jenom" vrah? Nebo dělal to, co musel?
Teď jsem nemluvila o něčem konkrétním, jen příklady.
agewa napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
majkafa napsal(a):
Jsem spokojená s tím, co mám. Každý večer děkuji Bohu za nádherné dary, které mi dává. Je ke mně štědrý a laskavý.Napsala jsi přesně tohle:
Pokud za jasně napsanými slovy vidíš něco jiné, jsi jak naši politici : lidičky my vám přece neslibovali, my jen mluvili, mluvili a mluvili.......ona přece neřekla ...........bez ohledu......nebo nehodnost.
Ona majkafa zrovna TADY sice neřekla bez ohledu, ale v jejích všech dalších příspěvcích zde i na jiných vláknech popisuje, že ona bez ohledu na jiné JEDNÁ.
Ano, činy jsou podstatné - podle činů poznáte je...
My, co sem na Babinet chodíme už delší čas, známe vzájemně své osudy, z jednotlivých příspěvků si dovedeme poskládat celou mozaiku. opravdu se to skládá v obraz jak puzzle.
Majkafa sama situací jako podváděná manželka prošla. Zasáhlo ji to hrozně moc, až tolik, že se když její muž od ní odešel k jiné, tak se pokusila o sebevraždu. Naštěstí ji zachránili, a ona po hospitalizaci na psychiatrii, léčbě antidepresivy, několikaletých psychoterapiích se z toho dostala.
Mimochodem - zmiňuje se i o zánětech, které během manželství mívala, a nevysvětlitelných depresích v určitých obdobích - a dodatečně ona zjistila, že právě v těchto obdobích měl její muž tehdy milenku. Prožila si na vlastní kůži vše trpké a bolestné, co taková situace zákonitě přináší.
Až sem jejímu příběhu rozumím, a hluboce s ní soucítím, vnímám a respektuji její prožité těžké chvíle.
Ale jak si to pak uvnitř sebe přebrala, to mi přijde velmi neobvyklé, já to vnímám jako dokonce i patologické:
Mnoho lidí, kteří projdou utrpením, snaží se pak podobně zasaženým lidem pomoci, protože je po takové prožité zkušenosti hluboce chápou (např. rodiče nemocných dětí zakládají různé nadace na pomoc ostatním rodičům v téže situaci apod.).
Ne tak majkafa: Ta si to přebrala tak, že když tedy jí bylo ublíženo, tak i ona smí a bude stejným způsobem ubližovat jiným.
Opakovaně chodí se ženatými, a docela podrobně to pak tady píše na babinetu. Mává tím jak praporem, ve smyslu - důležitá jsem jen JÁ, mé pocity, po ostatním mi nic není, budu to dělat a jo a jo a jo, protože mě to tak vyhovuje.
A přitom tím podle mě zas ubližuje nejvíc sama sobě: Např. před pár lety chodila s jedním ženatým, který na babinet mimo jiné psal, a i dodnes píše. Dost bouřlivě pak po rozchodu rozebírali veřejně oba tady na netu svůj vztah a okolnosti rozchodu. Zájemci, kteří mají dostatečně silný žaludek, nechť si najdou příslušná vlákna před několika lety...
A vychází z toho toto: On si ujasnil, co vlastně má doma, vrátil se k ženě, ujasnil si a také to tu psal, že nevěra byl pro něj jen dočasný únik z reality. Měl jakési vnitřní problémy, od kterých utíkal nejprve k alkoholu, ale pak do nevěry s majkafou. No a pak se nějak srovnal, a dnes žije (podle jeho příspěvků se mi zdá, že) spokojeně v původní rodině.
Majkafa (podle jejích vlastních příspěvků) jde dál do vztahů s ženatými, sama to tu ventiluje oblíbenými slogany typu "všichni moji ženáči" apod. Ona to zlé a bolestné, co sama prožila, nyní předává dál a způsobuje opakovaně jiným.
Podle mě se majkafo stále motáš v kruhu. Pořád se vyrovnáváš s tím, co se ti v manželství přihodilo, a bereš to pořád tvrdošíjně za ten nejblbější konec.A ačkoli hlásáš pořád "jsem šťastná, v souladu se svým nitrem", atd., atd., ale to platí, jen když se neohlížíš. A ty se neohlížíš. Na jiné, a ani za sebe a na sebe. Zavíráš před sebereflexí oči, v pudu sebezáchovy. A nějak moc šťastná a vyrovnaná mě tedy nepřipadáš.
Ale - je to tvá cesta, tak si jí tedy jdi..... neberu ti ji a nic nevnucuju.
Ale mě zas nikdo nemůže brát možnost napsat si k tomu svůj názor.
Toto je všechno jen můj dojem, mé pocity, můj názor.
Ale přišlo mi potřeba, sem tady ty souvislosti vypsat. Protože v jejich světle můžou mnohé podstatné věci dojít těm, kdo jsou tady na babinetu krátce a často tedy nemůžou tušit, která bije...
Upravil(a) Blossom (22. 3. 2010 10:43)
majkafa napsal(a):
... Myslím, že jsou i situace, kdy je menším zlem zabít. Třeba o víkendu, kdy otec zabil manželku a pobodal syna a druhý syn zabil jeho. Co myslíš, Bloss, je to "jenom" vrah? Nebo dělal to, co musel?...
Teda Majko, "timhle" obhajovat sve "rozhoďnožství", no to je síla...
Není tady
agewa napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pokud za jasně napsanými slovy vidíš něco jiné, jsi jak naši politici : lidičky my vám přece neslibovali, my jen mluvili, mluvili a mluvili.......ona přece neřekla ...........bez ohledu......nebo nehodnost.
Co je "příliš" - Když už se držíme slovíček. Nemám ráda kličkování. Je příliš málo nebo hodně?
Je příliš se ohlížet nebo je příliš se neohlížet? Co bylo dřív slepice nebo vejce????
Jasná definice neexistuje a zjevně v tomhle případku je roztažitelnost "příliš" přímo úměrná současnému potřebnému objemu svědomí píšícího....... Ty v tom rozpor nevidíš?
Od vlezlého šmejdění po kapsách až po "nevidění" nešťastného "nedobrovolného aktéra" nevěry.... To vše může být "příliš", nebo neohlížení se "málo" - jak u koho.....
Není tady
majkafa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Nevytěsňuju. Snažím se spíš řešit. Vytěsňovat podle mého vnímání znamená neřešit si ve své hlavě, ale zasunout někam do šuplíku, nebo (zdánlivě) úplně pryč. Ale ono se to vytěsněné jednou zase ozve.
Myslím, že každý z nás občas vnímá, jako že ubližuje, a přesto to z nějakých důvodů udělá. Třeba opustí manžela alkoholika. Třeba naplácá dítěti na zadeček a pak ho to bolí víc, než to dítě, že to nezvládl jinak. A spousty dalších situací.
Je třeba se v hlavě nějak rozhodnout. S posouzením okolností. I cítění srdce. A pak podle toho konat. Když zjistím, že rozhodnutí nebylo dobré, že se necítím dobře, lze korigovat. Lepší, než se furtum furt ničit a utápět nerozhodností.
A to vždy vím, jestli se cítím dobře. Pokud si naslouchám. Věřím, že každý z nás ten hlas v sobě má. Někdy ho má zamaskovaný "morálkou", jindy tím, "co by řekli lidé" , svým egem, ... Ale čistá esence duše je opravdu čistá. Věřím, že i vrah uvnitř, třeba kdesi zasutě, cítí, jak to má být pro něj správně. Myslím, že jsou i situace, kdy je menším zlem zabít. Třeba o víkendu, kdy otec zabil manželku a pobodal syna a druhý syn zabil jeho. Co myslíš, Bloss, je to "jenom" vrah? Nebo dělal to, co musel?
Teď jsem nemluvila o něčem konkrétním, jen příklady.
Mqnželku nezabil, v opici pobodal. 20 letý syn buď bránil, nebo účtoval. Nikdo u toho nebyl a promile alkoholu měl změřené jen zavražděný násilník.
Pokud srovnáváš život rodiny s osmi! dětmi v romské kolonii , která se neumí přizpůsobit ani zákonitostem romské komunity ( kde je rodina na prvním místě) s neohlížením se kultivované sečtělé dámy na na blbku manželku tokajícího žemnáče..... Tak je něco špatně nejen v té romské kolonii....
Není tady
Blossom napsala: Ona majkafa zrovna TADY sice neřekla bez ohledu, ale v jejích všech dalších příspěvcích zde i na jiných vláknech popisuje, že ona bez ohledu na jiné JEDNÁ.
To je pouze tvůj závěr z mého psaní, Blossom. To není, co já skutečně píšu a cítím.
Viktorko, nemám potřebu cokoliv před kýmkoliv obhajovat.
zuzi, nesrovnávám život rodiny s osmi dětmi ... Mohla bych najít jiné příklady. Tenhle se jenom nabízel, že je čerstvý.
Jo, taky jsem nikde nenapsala o blbce manželce. To jsou tvá slova, ne má. Partnerky/partneři "podvádějících" se cítí bolaví, ublížení, ... Jisté je, že mají taky v sobě cosi k řešení. Co, to je individuální. Nic není bez důvodu. Ani to, že mě partner podvádí. Ani to, že mě můj BM podváděl. Taky jsem si musela vyřešit to své, ten svůj "podíl viny". Poučit se. Snad se mi to daří.
Blossom,
jsem jedna z těch, které na babinet chodí relativně krátce a osudy mnohých neznám a celou historii každého znát nepotřebuju. Každý jsme si něčím prošli, každý máme za sebou něco jiného a každý jsme se určitě dopustili chyb a určitě jsme i někomu (i když neúmyslně) ublížili.
Připadá mi nefér, že tu najednou na vlákně Pavli máš zapotřebí popsat celý osud Majkafky spolu se svým psychologickým rozborem jí, jako člověka. Asi jsi čekala, že teď ty, které s Majkafkou sdílejí názory, "prozřou", obrátí a budou na ni koukat skrz prsty. Mně to ale utváří obrázek zase o tobě. Jsi jako matka Tereza, která jedná vždy v zájmu ostatních, nikdy nikomu neubližuje a když už, tak pouze proto, že je situace naprosto nevyhnutelná. Máš jasno v tom, co je dobré a co špatné, co druhým ubližuje a co ne. Nevěřím tomu, že se vždycky ohlížíš na ostatní a teprve až potom na sebe. To není ani v každodenním životě možné.
V diskuzích si každý může psát co chce a vyjadřovat své názory jak chce. Přesto si myslím, že ti, co začínají nová vlákna, potřebují poradit a hledají porozumění, ne soudy a opovržení. Umění je ne se na všechno dívat jen svýma očima a dle svých zkušeností, ale snažit se druhého pochopit, i když třeba dělá něco, s čím úplně nesouhlasíme a nerozumíme tomu. Pokud nerozumíš a nechápeš jednání Pavly, možná by bylo lepší tohle vlákno nechat být a ne šít do ní a ostatních, které mají pochopení pro to, když se někdo stane milenkou. Ne vždycky je to tak černobílé. Opět můžu uvést svůj případ. I když jsem byla milenkou ženatého muže, neublížila jsem ani manželce, ani dětem, takže ne všechny případy jsou takové, jak je vidíš ty.
Není tady
Alyssa napsal(a):
Blossom,
jsem jedna z těch, které na babinet chodí relativně krátce a osudy mnohých neznám a celou historii každého znát nepotřebuju. Každý jsme si něčím prošli, každý máme za sebou něco jiného a každý jsme se určitě dopustili chyb a určitě jsme i někomu (i když neúmyslně) ublížili.
Připadá mi nefér, že tu najednou na vlákně Pavli máš zapotřebí popsat celý osud Majkafky spolu se svým psychologickým rozborem jí, jako člověka. Asi jsi čekala, že teď ty, které s Majkafkou sdílejí názory, "prozřou", obrátí a budou na ni koukat skrz prsty. Mně to ale utváří obrázek zase o tobě. Jsi jako matka Tereza, která jedná vždy v zájmu ostatních, nikdy nikomu neubližuje a když už, tak pouze proto, že je situace naprosto nevyhnutelná. Máš jasno v tom, co je dobré a co špatné, co druhým ubližuje a co ne. Nevěřím tomu, že se vždycky ohlížíš na ostatní a teprve až potom na sebe. To není ani v každodenním životě možné.
V diskuzích si každý může psát co chce a vyjadřovat své názory jak chce. Přesto si myslím, že ti, co začínají nová vlákna, potřebují poradit a hledají porozumění, ne soudy a opovržení. Umění je ne se na všechno dívat jen svýma očima a dle svých zkušeností, ale snažit se druhého pochopit, i když třeba dělá něco, s čím úplně nesouhlasíme a nerozumíme tomu. Pokud nerozumíš a nechápeš jednání Pavly, možná by bylo lepší tohle vlákno nechat být a ne šít do ní a ostatních, které mají pochopení pro to, když se někdo stane milenkou. Ne vždycky je to tak černobílé. Opět můžu uvést svůj případ. I když jsem byla milenkou ženatého muže, neublížila jsem ani manželce, ani dětem, takže ne všechny případy jsou takové, jak je vidíš ty.
Alysso, já si ráda přečtu názory jiných, a tedy i tvůj názor.
Jenom jak píšeš to, (co jsem vytučnila): Čemu říkáš "šít do ní a ostatních"?
Já to beru tak, že já tu píšu své názory, zrovna tak jako ostatní tu píší své názory. Od toho diskuse je. Já v tom nevidím, že "někdo do někoho šije". Proč taky? Vždyť je to diskusní fórum, tak prostě tady všichni diskutujeme, na témata, která nás zajímají...
A že bych měla raděj vlákno nechat být? Proč jako? Aby tu tedy zůstaly jen ty, co jak píšeš "mají pro Pavlino jednání pochopení" ? A k čemu by byla diskuse, kdyby se tam psal názor jen z jediného úhlu pohledu??
Mě tohle téma zajímá. A tak když se mi bude chtít, budu sem (a nebo kamkoli jinam) psát dál.
majkafa napsal(a):
- To není, co já skutečně píšu a cítím.
- nemám potřebu cokoliv před kýmkoliv obhajovat.
- nesrovnávám život rodiny s osmi dětmi ...
Majka v opozici - sama proti sobe
Není tady
Alyssa napsal(a):
Blossom,
Ad vytučněné- kde bereš tuhle jistotu?
Ale jestli jsi chodila se ženáčem v předrozvodovém stadiu, kde byly karty jasně vyložené na stůl, je situace jiná než na Pavlině vláknu( abychom se držely alespoň okrajově tematu).
Jestli se nepletu ( možná ano, některé příběhy mě splývají) tak vy jste svůj vztah měli v době kdy jeho manželka byla fakticky také "zadaná jinde". A přešli jste do partnerského vztahu, kde jste chtěli být spolu. To mi přijde poněkud jiné než případ Pavly. Ta po několika listech diskuze dala najevo, že ženáč je víceméně nouzák "pro teď", manželka je trotl, on je divný... a ona má jasno....
Není tady
Blossom napsal(a):
Alyssa napsal(a):
Blossom,
V diskuzích si každý může psát co chce a vyjadřovat své názory jak chce. Přesto si myslím, že ti, co začínají nová vlákna, potřebují poradit a hledají porozumění, ne soudy a opovržení. Umění je ne se na všechno dívat jen svýma očima a dle svých zkušeností, ale snažit se druhého pochopit, i když třeba dělá něco, s čím úplně nesouhlasíme a nerozumíme tomu. Pokud nerozumíš a nechápeš jednání Pavly, možná by bylo lepší tohle vlákno nechat být a ne šít do ní a ostatních, které mají pochopení pro to, když se někdo stane milenkou. Ne vždycky je to tak černobílé. Opět můžu uvést svůj případ. I když jsem byla milenkou ženatého muže, neublížila jsem ani manželce, ani dětem, takže ne všechny případy jsou takové, jak je vidíš ty.Alysso, já si ráda přečtu názory jiných, a tedy i tvůj názor.
Jenom jak píšeš to, (co jsem vytučnila): Čemu říkáš "šít do ní a ostatních"?
Já to beru tak, že já tu píšu své názory, zrovna tak jako ostatní tu píší své názory. Od toho diskuse je. Já v tom nevidím, že "někdo do někoho šije". Proč taky? Vždyť je to diskusní fórum, tak prostě tady všichni diskutujeme, na témata, která nás zajímají...
A že bych měla raděj vlákno nechat být? Proč jako? Aby tu tedy zůstaly jen ty, co jak píšeš "mají pro Pavlino jednání pochopení" ? A k čemu by byla diskuse, kdyby se tam psal názor jen z jediného úhlu pohledu??
Mě tohle téma zajímá. A tak když se mi bude chtít, budu sem (a nebo kamkoli jinam) psát dál.
Nemám čas procházet všechny předchozí stránky, abych ti napsala, kde se mi zdá, že do někoho šiješ. Neříkám, že by tu měli prezentovat jen ti, kteří mají stejný úhel pohledu, ale tohle není diskuze na téma "co si myslíte o vztahu se ženáčem". Pavla sem přišla s problémem, ale rady se od tebe a dalších nedočkala. Naopak musela začít sebe a své chování obhajovat a přečetla si několik soudů o tom, jaká je ona, jaká je manželka a jaký je dotyčný ženáč. To si myslím, že je zbytečný..
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Alyssa napsal(a):
Blossom,
V diskuzích si každý může psát co chce a vyjadřovat své názory jak chce. Přesto si myslím, že ti, co začínají nová vlákna, potřebují poradit a hledají porozumění, ne soudy a opovržení. Umění je ne se na všechno dívat jen svýma očima a dle svých zkušeností, ale snažit se druhého pochopit, i když třeba dělá něco, s čím úplně nesouhlasíme a nerozumíme tomu. Pokud nerozumíš a nechápeš jednání Pavly, možná by bylo lepší tohle vlákno nechat být a ne šít do ní a ostatních, které mají pochopení pro to, když se někdo stane milenkou. Ne vždycky je to tak černobílé. Opět můžu uvést svůj případ. I když jsem byla milenkou ženatého muže, neublížila jsem ani manželce, ani dětem, takže ne všechny případy jsou takové, jak je vidíš ty.Ad vytučněné- kde bereš tuhle jistotu?
Ale jestli jsi chodila se ženáčem v předrozvodovém stadiu, kde byly karty jasně vyložené na stůl, je situace jiná než na Pavlině vláknu( abychom se držely alespoň okrajově tematu).
Jestli se nepletu ( možná ano, některé příběhy mě splývají) tak vy jste svůj vztah měli v době kdy jeho manželka byla fakticky také "zadaná jinde". A přešli jste do partnerského vztahu, kde jste chtěli být spolu. To mi přijde poněkud jiné než případ Pavly. Ta po několika listech diskuze dala najevo, že ženáč je víceméně nouzák "pro teď", manželka je trotl, on je divný... a ona má jasno....
Jo, Zuzi, můj případ je takový. Ale mám taky kamarádku, která před x lety ženatého od rodiny "odvedla". Tenkrát tím bohužel oba způsobili ostatním bolest, ale teď, víc jak po deseti letech, jsou všichni zúčastnění spokojení. Oni jsou manželé a bývalá manželka si našla partnera, se kterým je jí dobře a sama říká, že se k sobě hodí víc než s tím původním manželem.
Často spolu lidi v manželství zůstávají i když jsou nespokojení, ale nemají odvahu odejít. Odvaha někdy přijde až s příchodem nového partnera-milence či milenky. Pro druhou stranu je to smutný, ale časem naopak zjistí, že to tak bylo dobře, i když to pro ně bylo bolestivé.
Není tady
Blossom, zajímavé shrnutí 4 a půl roku mého života z písmenek, která jsem na babi napsala. Btw byla jsem už na starém babinetu, v roce 2005. Tvé shrnutí je pohled jednoho člověka zvenčí. Není to nic o MÉM nitru. Je spousta věcí v mém životě, které bych z dnešního pohledu udělala jinak nebo vůbec neudělala. Ale žití není utápění se v co by a proč.
Nač se trápit minulostí. Tu změnit nelze. Lze si z ní vzít poučení a jít dál. Třeba i poučení o tom, že život není černobílý. Tys taky prošla svým soukromým peklem. Ale mám z tebe pocit, že barevný svět ještě stále nevidíš.
Koukala jsem, že jsi tady registrovaná asi o dva roky později než já.
Děkuji ti, že sis dala tu práci. Bylo to pro mě zajímavé čtení. Zajímavé k přemýšlení, jak mě taky může někdo vidět. BI.
Zajímá mě, co tě vedlo k sumáři mých příspěvků? Ukázat všem, jaká že to ta majkafa je ve skutečnosti ... dosaď si, co je ti libo?
Odpovíš mi, prosím, proč?
Ad Alyssa:
Nemám čas procházet všechny předchozí stránky, abych ti napsala, kde se mi zdá, že do někoho šiješ. Neříkám, že by tu měli prezentovat jen ti, kteří mají stejný úhel pohledu, ale tohle není diskuze na téma "co si myslíte o vztahu se ženáčem". Pavla sem přišla s problémem, ale rady se od tebe a dalších nedočkala. Naopak musela začít sebe a své chování obhajovat a přečetla si několik soudů o tom, jaká je ona, jaká je manželka a jaký je dotyčný ženáč. To si myslím, že je zbytečný..
Není tady
Že se Pavla rady ode mně ani dalších nedočkala?
Těch rad tady myslím padlo od mnoha lidí hodně. Jen co bude chvilka času, tak je najdu a ocituji.
Ale kdo nechce vidět, nevidí. Jinými slovy-komu není rady, tomu není pomoci.
Alyssa v příspěvku číslo 445 tvrdí, že: Pavla sem přišla s problémem, ale rady se od tebe a dalších nedočkala.
Lidi, než něco vypustíte z úst a neboo než něco napíšete, tak si to vlákno ASPOŇ PŘEČTĚTE!!
Tak jen pro osvěžení paměti několik citací:
Helena (příspěvek č. 4) :
Jestli ti v "partnerství" s ním nebudou vadit občasné výlety pro přítele do hospody a odchody potichu a bez něj a jestli ti bude stačit jako náplast na všechno kreditka, pak do toho klidně jdi.
já - Blossom (příspěvek číslo 13):
Ponižovat svou ženu před kamarády, a ukazovat, jakej jsem namachrovanej zazobanej macho - no jak říkám, v mých očích vůl, jak anděl.
Pavlo, pryč od takovejch týpků....máš přeci na víc...
Majkafa (příspěvek číslo 14) :
Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. Ať už je to cokolliv
Selima (příspěvek číslo 3)"
Napíšem to tvrdo, ale...: Niektorí chlapi sú výborní milenci, spoločníci apod., ale do partnerstva a rodiny NEBRAŤ!!!! Píšem z vlastnej skúsenosti. Zatiahni brzdu zavčasu, kým si schopná počúvať intuíciu.
Erremurus (příspěvek číslo 2):
Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.
Selima (příspěvek číslo 53):
A Pavli - nejde o to nezamilovať sa, ale ide o to do koho - a hlavne: čo potom s tým. Tento pán je pdodľa mňa taký, že jeho ženatosť je možno tá najmenšia prekážka. Mám pocit, že by si sa mala zamyslieť a trošku prehodnotiť váš vzťah a svoje očakávania
--------------------------------------------------------------------------------
Upravil(a) Blossom (22. 3. 2010 12:51)
majkafa napsal(a):
Blossom, zajímavé shrnutí 4 a půl roku mého života z písmenek, která jsem na babi napsala. Btw byla jsem už na starém babinetu, v roce 2005. Tvé shrnutí je pohled jednoho člověka zvenčí. Není to nic o MÉM nitru. Je spousta věcí v mém životě, které bych z dnešního pohledu udělala jinak nebo vůbec neudělala. Ale žití není utápění se v co by a proč.
Nač se trápit minulostí. Tu změnit nelze. Lze si z ní vzít poučení a jít dál. Třeba i poučení o tom, že život není černobílý. Tys taky prošla svým soukromým peklem. Ale mám z tebe pocit, že barevný svět ještě stále nevidíš.
Koukala jsem, že jsi tady registrovaná asi o dva roky později než já.
Děkuji ti, že sis dala tu práci. Bylo to pro mě zajímavé čtení. Zajímavé k přemýšlení, jak mě taky může někdo vidět. BI.
Zajímá mě, co tě vedlo k sumáři mých příspěvků? Ukázat všem, jaká že to ta majkafa je ve skutečnosti ... dosaď si, co je ti libo?
Odpovíš mi, prosím, proč?
I pro tebe majkafo: Ptáš se na něco, co již bylo zodpovězeno. Čti pozorněji a nebudeš se muset příště ptát na již vyřčené věci znovu dokolečka.
Tak tedy cituji a opakuji závěr mého příspěvku číslo 436:
"Toto je všechno jen můj dojem, mé pocity, můj názor.
Ale přišlo mi potřeba, sem tady ty souvislosti vypsat. Protože v jejich světle můžou mnohé podstatné věci dojít těm, kdo jsou tady na babinetu krátce a často tedy nemůžou tušit, která bije..."
Mimochodem, nevím, jak tu kdo přišel k názoru, že já vidím svět černobíle. Klidně si to ale myslete.
Jenomže pak je zajímavé číst nářky na to, že vám sem vnáším jiný úhel pohledu, slovy Alyssy "že do vás šiju"
, že mám nechat toto vlákno raděj být.
(A já doplňuji - proč? Aby vám někdo nenarušoval tu vaši monotónní JEDNOBAREVNOST a mohli jste si tady s pochopením v klidu plácat vzájemně útěšně po rameni....
)