Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#401 21. 3. 2010 21:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ženatý přítel..a rozchod

Blos, máš můj souhlas a obdiv.
Časem jsem ale přišla na to, že někdy není špatné, když se dva milenci dají dohromady pod jednu střechu. Minimálně jeden z nich jednou přijde na to, o co přišel.... 
To je právě ten život. Člověk potřebuje i ztráty, nejen nálezy.
Já bych jim to přála.
Tedy až dnes. Zamlada ne. To je jedna z věcí, které se mi na mém pokročilém" věku líbí... smile

Není tady

#402 21. 3. 2010 21:50

Blossom
Host

helena napsal(a):

Tam je už z principu jasné, že už takovým vztahem samým člověk ubližuje a ubližovat bude.
Nooo - někdy paradoxně pomáhá... ať už komukoli ze zúčastněných http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
rozhodnutí chodit se ženáčem ji přivádí do situací a problémů, které by s nezadaným neměla ani náhodou
Zatím jediný (zde uvedený) problém související s Pavliným ženáčem byla jeho manželka, která jí to přišla vysvětlit... Na něho si nijak nestěžuje.

Heleno, říkáš, že jediným problémem v Pavlině příběhu je ta manželka, a že jinak Pavla na svého ženáče (ani na žádné své problémy z toho vyplývající) si nijak nestěžuje. Tak sem tedy kopíruju Pavlin úvodní příspěvek, pro osvěžení paměti, a to, jak "si Pavla nijak nestěžuje" pro lepší nalezení vytučňuji:

Dobrý večer milé dámy,
Kdyby mi nějdo před dvěmi lety řekl, že se zamiluji do ženatého muže,poklepu si na čelo..a usměji se tomu..no a teď jsem sama v situaci, kdy sama řeším, jak ukončit vztah s chlapem, kterého tak moc miluji..:co:Když jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jelikož mám časově náročnou práci, tak jsme  to oba brali, že se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jenže jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..jenže jak lze s čistým svědomím stavět své štěstí na neštěstí druhého člověka....v posledních týdnech začal používat slova jako partnerství..miluji tě aopd. a i když tomu srdíčko chce věřit, vím, že realita je trochu jinde..jediné čeho si vážím, že o své ženě nikdy moc nemluvil, a když tak to nebyla verze má žena mi nerozumí..ona je typická mamina od rodiny, která je doma a jelikož on je na tom finančně dobře..neříkám, to s hořkostí, mysím, že je to v pořádku pokud to vyhovuje oběma..
Bohužel máme společné známé..a jeho "kamrádi" pokaždé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho žena přišla do hospody, on na ní udělá kšá, kšá..a ona beze slova odejde a jeho slova jsou..spraví to kreditka../to se stalo před týdnem/apod..a v tu chvíli jsem začala uvažovat, jestli ten pozorný a hodný chlap, není jen maska..občas měl ty sklony..bude to tak,protože jsem to řekl, jsem chlap lásko..neuspěl..a ve mě se to hrozně láme..nikdy jsem na něj netlačila..a ani by mi to hrdost nedovolila/i když mi bohužel dovolila s ním být../ale cítím na sobě, že takhle už  to dlouho nezvládnu..začínám se bez něj trápit..ale zárověň vím, že to co dělá teď své ženě, bude i jednou mě..i když bych chtěla věřit tomu, že to bude jinak..ale nebude..jen pořád nevím, jak odejít středem..protože vídat ho budu pořád..vzhledem tomu, že jezdí i s partou do podniku kde pracuji..
Není tady
Nahlásit | Citovat

Upravil(a) Blossom (21. 3. 2010 21:52)

#403 21. 3. 2010 22:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Tercila napsal(a):

Jéje, Viky, a nevidíš to zbytečně moc černě? neutral Zkus plavat s proudem a neřeš něco předem... ! hjarta
Život mívá v rukávu mnohá překvapení. wink

Ty Terci, ale ja jsem tady jenom okopcila, co se mi na mne zdalo podobne s milenkou zadaneho muze... jinak ten "vztah" je nadherny..., a kazda jeho vterina mi stoji za to..., a doufam, ze nikdy neskonci..., no ale holt, musim pocitat i s tim, ze nekdy mozna jo,... a ze je to tak krasny, tak se na to uz dopredu pripravuju, abych to pak lepe nesla... reta
A na ty prekvapeni, co zivutek vytahne z rukavu, se tuuuze tesim... hjarta

Není tady

#404 21. 3. 2010 22:04

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

Blossom napsal(a):

A proč by to nemělo být brálo lidmi jako normální a proč to bereš jako moralizující řečičky?
Každá společnost měla a má jakési nastavené mantinely morálky a jednání lidí. Už od nepaměti.
Příkladem je třeba Desatero přikázání u křesťanů a mnoho podobných kodexů v jiných náboženstvích.
Já věřící nejsem, ale jakési limity v sobě mám. Hlavně jakési shrnutí - Neubližovat zbytečně a nebo dokonce vědomě.
A myslím si, že nějaké podobné  limity jsou pro život i potřeba.

Vám, co chodíte se ženatými ( a některé si ženáče vybírají i opakovaně, žejo, majkafo)  moje příspěvky už jaksi z principu připadat moralizující prostě budou. Jednoduše i  tím, že pak nemůžete alibisticky říct - ale vždyť to přeci takhle dělají všichni. kapitulation
Nedělají.

Tak vás tím nějak irituju, no co se dá dělat. Je to vás problém. Je mi to vcelku jedno. Já vím své. stolt

hihi, tohle není můj šálek čaje. Kdyby všichni skákali do studny nebo se stavěli na hlavu, já to dělat nebudu, když nebudu chtít.
Jo, ty mantinely, ty limity.

Majkafo, všimni si, kdo všechno jsou třeba tady na vlákně ti většinoví, a kdo jsou ti, kteří jsou v menšině.

Takže - zrovna ty nejsi ten, kdo by si držel to svoje proti ostatním, ty naopak podle mě pluješ pohodlně po většinovém proudu, nejsnazší možnou cestou, tedy - nejsnazší možnou cestou PRO TEBE (bez ohledů na jiné) .
To je přesně to tvoje "já, já, já, jenom já....  " 

No, pluj si. Veselou plavbu. kapitulation 

Mimochodem, takovéto to " hihi"  tady už dlouho na babinetu chybělo. Teď už zbývá dodat jenom to  pověstné "prčááááá", a bude to dokonalé   wink lol

#405 21. 3. 2010 22:08

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Viktorka Love: jinak ten "vztah" je nadherny...,

No já už jsem se právě lekla!!!
A někde jsem četla, že si člověk nemá představovat "konec", protože to pak přitáhne - ale o tom by se spíš dalo popovídat na duchovním v těch "přáních".

Není tady

#406 21. 3. 2010 22:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

stojí ti to za to viktorko ?

Stoji Pavli... ale abys nebyla v omylu, to neni J.

Není tady

#407 21. 3. 2010 22:26

majkafa
Host

Blossom, já si jdu svou vlastní cestou.  Na vlákně si nevšímám většin či menšin. Neškatulkuju. Vnímám příspěvky jako názory různých lidí, odvislé od jejich životních zkušeností, od jejich nastavení.
Je samozřejmé, že jdu nejsnazší cestou pro mě. Díkybohu. Už jsem se sobě jednou ztratila, když jsem zapoměla na svou cestu a příliš se zadívala na ty cizí. smile
A tak by to měl dělat každý z nás. Ale pod tím si lze představit cokoliv. Důležité však je, jak to má ten, kdo si po své cestě jde.

#408 21. 3. 2010 22:28

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Blossom, víš, ono neirituje, jak to máš ty. Ale irituje např. tohle, co píšeš:
by mělo být bráno lidmi jako normální jednání,

A další tvé moralizující řečičky. Že ty to máš tak, ještě nutně neznamená, že to tak musí mít i jiní, ale ty jim to někdy přímo vnucuješ a soudíš.

No vidis, Majko, a ja z tohoto tveho "poucovani" mam pocit, ze moralizujes, a vnucujes. A z Bloss vubec ne... Pac kdyz ona napise "by mělo být bráno lidmi jako normální jednání", mi neprijde jako vnucovani, ale jako vyjadreni vlastniho nazoru, ktery, jsem na 100 % presvedcena, je vlastni i pro mnohe dalsi NORMALNI lidi... gloria

Není tady

#409 21. 3. 2010 22:41

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

Bože muj roll

No hadej, ke komu by se ten tvuj Buh priklonil... gloria

Není tady

#410 21. 3. 2010 22:45

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pro normální lidi by především mělo být normální, že neposuzují hranice a životy jiných lidí (protože jejich životy nežijí). Zvlášť, pokud si ve svojí hlouposti sami hranice nestanovili a jako rodina na to těžce doplatili.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#411 21. 3. 2010 22:50

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

...Takže - zrovna ty nejsi ten, kdo by si držel to svoje proti ostatním, ty naopak podle mě pluješ pohodlně po většinovém proudu, nejsnazší možnou cestou, tedy - nejsnazší možnou cestou PRO TEBE (bez ohledů na jiné) .
To je přesně to tvoje "já, já, já, jenom já....  "

Presne tohle me napadlo pred chvilkou, jak jsem Majku cetla. Jo, a dodala bych... Nevernici jsou v prevaze tady, ale v realu bohuzel taky...

...Mimochodem, takovéto to " hihi"  tady už dlouho na babinetu chybělo. Teď už zbývá dodat jenom to  pověstné "prčááááá", a bude to dokonalé   wink lol

stolt tummenupp Neboj, vsak ono to sem brzo pribyde...

Není tady

#412 21. 3. 2010 22:52

majkafa
Host

Blossom, ještě jsem chtěla napsat, že má cesta je někdy zatraceně náročná. Kdepak nejsnazší. Ale je má.
Každý bychom měli jít tou svou a nesvazovat se tím,co by tomu řekli lidé. Cestou souladu se svým nitrem.

#413 21. 3. 2010 22:55

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

... Cestou souladu se svým nitrem.

A nezapominat na "nitro" tech druhych, kterym do nej zasahujem...

Není tady

#414 21. 3. 2010 22:59

Axi
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Axi napsal(a):

Bože muj roll

No hadej, ke komu by se ten tvuj Buh priklonil... gloria

Bůh dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé.

Není tady

#415 21. 3. 2010 23:01

Axi
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

A tohle je právě ta obrovská pýcha, já vím, co je pro druhé dobré, já jsem za druhé zodpovědný.

Není tady

#416 21. 3. 2010 23:01

majkafa
Host

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

Soulad s nitrem zahrnuje všechno. Už tady někde někdo psal, že někdy je soulad s nitrem, rozhodnutí, "mantinely" i zdánlivé ublížení. Třeba odchod od alkoholika.
Buď jsem v souladu se svým nitrem, nebo ne. Ohlížení se na jiné, "zasahování", ... všichni si jistým způsobem "zasahujeme". Není dobře se příliš ohlížet. Mohli bychom se sobě při tom ohlížení ztratit.

#417 21. 3. 2010 23:06

majkafa
Host

Axi napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

majkafa napsal(a):

A tohle je právě ta obrovská pýcha, já vím, co je pro druhé dobré, já jsem za druhé zodpovědný.

stolt Souhlasím, Axi. Neumím to tak srozumitelně vyjádřit.

Upravil(a) majkafa (21. 3. 2010 23:08)

#418 21. 3. 2010 23:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

No rozhodne jsem zodpovedny za to, jak jim zasahnu do "nitra". Hledet na to je pokora, ne pycha, ty volnomyslenkari... dumbom

Není tady

#419 21. 3. 2010 23:14

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

...Bůh dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé.

Zatim. Jednou vsak k soudu dojde...

Není tady

#420 21. 3. 2010 23:17

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Není dobře se příliš ohlížet. Mohli bychom se sobě při tom ohlížení ztratit.

Nebo vzpamatovat, ze jo?

Není tady

#421 21. 3. 2010 23:17

Axi
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

No rozhodne jsem zodpovedny za to, jak jim zasahnu do "nitra".

Vždyť ty ani nevíš, co sama se sebou. Jak bys, pro boha, mohla chtít být za něco takového zodpovědná rollgrater

Není tady

#422 21. 3. 2010 23:21

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

No rozhodne jsem zodpovedny za to, jak jim zasahnu do "nitra".

Vždyť ty ani nevíš, co sama se sebou. Jak bys, pro boha, mohla chtít být za něco takového zodpovědná rollgrater

To soudis podle sebe? Tak to te lituju...

Není tady

#423 22. 3. 2010 6:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss, ale ty píšeš "rozhodnutí chodit se ženáčem ji přivádí do situací a problémů, které by s nezadaným neměla ani náhodou" a já možná měla dopsat, že si Pavla nestěžuje na jeho stav manželský...
Jediné, co se váže k ženáčovi, je Pavlina úvaha "jak lze s čistým svědomím stavět své štěstí na neštěstí druhého člověka". Všechny ostatní problémy - "v tu chvíli jsem začala uvažovat, jestli ten pozorný a hodný chlap, není jen maska..občas měl ty sklony..bude to tak,protože jsem to řekl, jsem chlap lásko..neuspěl..a ve mě se to hrozně láme..nikdy jsem na něj netlačila..a ani by mi to hrdost nedovolila/i když mi bohužel dovolila s ním být../ale cítím na sobě, že takhle už  to dlouho nezvládnu..začínám se bez něj trápit..ale zárověň vím, že to co dělá teď své ženě, bude i jednou mě..i když bych chtěla věřit tomu, že to bude jinak..ale nebude..jen pořád nevím, jak odejít " - s jeho zadaností nijak nesouvisí. Slova "své ženě" stačí zaměnit za "bývalé ženě/partnerce" - nikdo nejsme nepopsaný list.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#424 22. 3. 2010 7:25

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ale Helenko, co to porad obhajujes? va
Vycitky sveho vlastniho svedomi (ktere tady rozebira), by zrejme nemela, kdyby se zamilovala "ciste" (do nezadaneho), ne? gloria

Upravil(a) ViktorkaLove (22. 3. 2010 7:28)

Není tady

#425 22. 3. 2010 7:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Viktorko, i u nezdaného můžeš mít trápení a pochybnosti...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí