6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý večer milé dámy,
Kdyby mi nějdo před dvěmi lety řekl, e se zamiluji do enatého mue,poklepu si na čelo..a usměji se tomu..no a teď jsem sama v situaci, kdy sama řeím, jak ukončit vztah s chlapem, kterého tak moc miluji..:co:Kdy jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jeliko mám časově náročnou práci, tak jsme to oba brali, e se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jene jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..jene jak lze s čistým svědomím stavět své těstí na netěstí druhého člověka....v posledních týdnech začal pouívat slova jako partnerství..miluji tě aopd. a i kdy tomu srdíčko chce věřit, vím, e realita je trochu jinde..jediné čeho si váím, e o své eně nikdy moc nemluvil, a kdy tak to nebyla verze má ena mi nerozumí..ona je typická mamina od rodiny, která je doma a jeliko on je na tom finančně dobře..neříkám, to s hořkostí, mysím, e je to v pořádku pokud to vyhovuje oběma..
Bohuel máme společné známé..a jeho "kamrádi" pokadé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho ena přila do hospody, on na ní udělá ká, ká..a ona beze slova odejde a jeho slova jsou..spraví to kreditka../to se stalo před týdnem/apod..a v tu chvíli jsem začala uvaovat, jestli ten pozorný a hodný chlap, není jen maska..občas měl ty sklony..bude to tak,protoe jsem to řekl, jsem chlap lásko..neuspěl..a ve mě se to hrozně láme..nikdy jsem na něj netlačila..a ani by mi to hrdost nedovolila/i kdy mi bohuel dovolila s ním být../ale cítím na sobě, e takhle u to dlouho nezvládnu..začínám se bez něj trápit..ale zárověň vím, e to co dělá teď své eně, bude i jednou mě..i kdy bych chtěla věřit tomu, e to bude jinak..ale nebude..jen pořád nevím, jak odejít středem..protoe vídat ho budu pořád..vzhledem tomu, e jezdí i s partou do podniku kde pracuji..
Není tady
Spise si myslim,ze ses zamilovala a i kdyz vis,ze on se nechova tak jak by mel nemuzes s toho pres svou zamilovanost ven.Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.
Ja si zazila to co ty, take velkou lasku na pracovisti,on me daval najevo sve city takovym zpusobem v praci,ze to vedel cely podnik.Ale on nebyl takovy machr,aby ukazoval pred chlapama kdo je tady panem byl spis citlivka a to se me na nem libilo.To co predvadi tvuj milenec by me spise odpuzovalo.
Není tady
Napíem to tvrdo, ale...: Niektorí chlapi sú výborní milenci, spoločníci apod., ale do partnerstva a rodiny NEBRA!!!! Píem z vlastnej skúsenosti. Zatiahni brzdu zavčasu, kým si schopná počúva intuíciu.
Není tady
Jestli ti v "partnerství" s ním nebudou vadit občasné výlety pro přítele do hospody a odchody potichu a bez něj a jestli ti bude stačit jako náplast na vechno kreditka, pak do toho klidně jdi.
Není tady
Kdy jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jeliko mám časově náročnou práci, tak jsme to oba brali, e se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jene jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..
Odejít středem, s hlavou vzhůru? No, prostě jste to brali na začátku jako e se občas uvidíte, teď jste spolu pořád a mně to takhle nevyhovuje - nikam to nevede a já jsem si uvědomila, e vlastně ani nechci, aby se ná vztah někam posunul. Prostě to ukončíme, lásko.
A pak to holt musí ustát, kdy přijede s partou... Hlavně, pokud se chová ke své eně tak jak se chová, ukazuje tě kamarádům, skočí rychle do jiný baby - tyhle týpci si větinou milenkou zvedají sebevědomí... Jo a kámoům řekne, e tě odstřihl on... Tak to neprovař.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Spise si myslim,ze ses zamilovala a i kdyz vis,ze on se nechova tak jak by mel nemuzes s toho pres svou zamilovanost ven.Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.
Ja si zazila to co ty, take velkou lasku na pracovisti,on me daval najevo sve city takovym zpusobem v praci,ze to vedel cely podnik.Ale on nebyl takovy machr,aby ukazoval pred chlapama kdo je tady panem byl spis citlivka a to se me na nem libilo.To co predvadi tvuj milenec by me spise odpuzovalo.
Nesponzoruje..v tom to není..racionálně tohle vechno chápu,jen kdyby to tak nebolelo..ale jsem rozhodnuta to ukončit..
Není tady
javena napsal(a):
Kdy jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jeliko mám časově náročnou práci, tak jsme to oba brali, e se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jene jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..
Odejít středem, s hlavou vzhůru? No, prostě jste to brali na začátku jako e se občas uvidíte, teď jste spolu pořád a mně to takhle nevyhovuje - nikam to nevede a já jsem si uvědomila, e vlastně ani nechci, aby se ná vztah někam posunul. Prostě to ukončíme, lásko.
A pak to holt musí ustát, kdy přijede s partou... Hlavně, pokud se chová ke své eně tak jak se chová, ukazuje tě kamarádům, skočí rychle do jiný baby - tyhle týpci si větinou milenkou zvedají sebevědomí... Jo a kámoům řekne, e tě odstřihl on... Tak to neprovař.
Má úplnou pravdu..a to bude za mnou a si říká co chce..a díky..myslím, e v sobě během dneka nebo zítřka tu sílu najdu..
Není tady
Pavli, při tom, jak se chová k manelce, by tě to později bolelo víc...
Není tady
Pavla1982 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja si zazila to co ty, take velkou lasku na pracovisti,on me daval najevo sve city takovym zpusobem v praci,ze to vedel cely podnik.Ale on nebyl takovy machr,aby ukazoval pred chlapama kdo je tady panem byl spis citlivka a to se me na nem libilo.To co predvadi tvuj milenec by me spise odpuzovalo.Nesponzoruje..v tom to není..racionálně tohle vechno chápu,jen kdyby to tak nebolelo..ale jsem rozhodnuta to ukončit..
Laska dokaze hodne bolet,ale bude lip uvidis.Vidis sama ma prachy a ani se te nesnazi koupit.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pavla1982 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja si zazila to co ty, take velkou lasku na pracovisti,on me daval najevo sve city takovym zpusobem v praci,ze to vedel cely podnik.Ale on nebyl takovy machr,aby ukazoval pred chlapama kdo je tady panem byl spis citlivka a to se me na nem libilo.To co predvadi tvuj milenec by me spise odpuzovalo.Nesponzoruje..v tom to není..racionálně tohle vechno chápu,jen kdyby to tak nebolelo..ale jsem rozhodnuta to ukončit..
Laska dokaze hodne bolet,ale bude lip uvidis.Vidis sama ma prachy a ani se te nesnazi koupit.
Bohuel snail..ale nikdy jsem si nic nevzala..ale o tom to přece není
Není tady
helena napsal(a):
Pavli, při tom, jak se chová k manelce, by tě to později bolelo víc...
Já vím..začao se to projevovat a v posledních dnech..
Není tady
Já bych se spí ptala, proč ho jeho manelka chodí vyzvedávat do hospody. A na jeho místě bych byla daleko radikálnějí, ne ká ká.
Tedy netuím, proč pro něj ona do hospody chodí ....Ale pokud on reaguje tak, e na manelku před kamarády zavolá ká ká, a pak jetě má přiblblé kecy, e jeho kreditka to vechno jistí, tak v mých očích je takový chlap uboák a blbeček ze vech největí.
Poniovat svou enu před kamarády, a ukazovat, jakej jsem namachrovanej zazobanej macho - no jak říkám, v mých očích vůl, jak anděl.
Pavlo, pryč od takovejch týpků....má přeci na víc...
Bloss, poniovat svého mue před kamarády je v poho?
Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A u je to cokolliv.
majkafa napsal(a):
Bloss, poniovat svého mue před kamarády je v poho?
Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A u je to cokolliv.
Díky za zprávu..bojuji s tím, ale dneska jsem měli hovor..řekla jsem mu, e potřebuji zvolnit tempo..,řekla bych, e ho to malinko děsí..ptal se co se děje, a jestli mi můe nějak pomoci..a e pokud to opravdu cítím tak e potřebuji čas, e mi ho dá, jen a ho neopoutím..odpověděla jsem..e si to musíme v sobě urovnat oba co srdíčko chce a jestli je to reálné...a e nic ho nechci stavět do situace buď a nebo..nemám na to právo..jen potřebuji teď chvilku pro sebe a jemu začly téct slzy..pohladil mne a odjel..
Není tady
Pavli, drím palce, abys dobře poslouchala své srdce a troíčku moná i rozum a rozhodla se dobře pro sebe.
A jetě něco, jak jsi psala:
ale zárověň vím, e to co dělá teď své eně, bude i jednou mě..i kdy bych chtěla věřit tomu, e to bude jinak..ale nebude.
Nemusí to tak být. Dovolí si k tobě jenom to, co mu sama dovolí.
majkafa napsal(a):
Pavli, drím palce, abys dobře poslouchala své srdce a troíčku moná i rozum a rozhodla se dobře pro sebe.
A jetě něco, jak jsi psala:
ale zárověň vím, e to co dělá teď své eně, bude i jednou mě..i kdy bych chtěla věřit tomu, e to bude jinak..ale nebude.
Nemusí to tak být. Dovolí si k tobě jenom to, co mu sama dovolí.
Jsi zlatíčko..dám si i jemu čas..uvidíme, jak to proběhne..ale rozhodně u nechci trápit ani jeho ani sebe..
Není tady
majkafa[b napsal(a):
]Bloss, poniovat svého mue před kamarády je v poho?[/b]Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A u je to cokolliv.
[b]Majkafo, tady se někde psalo i o poniování mue před kamarády [/b]?
Tak to nevím kde, já tu viděla jen opačný případ - ká ká na manelku... Uboák .
Upravil(a) Blossom (10. 3. 2010 22:45)
Blossom napsal(a):
majkafa[b napsal(a):
]Bloss, poniovat svého mue před kamarády je v poho?[/b]Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A u je to cokolliv.
Tak to nevím kde, já tu viděla jen opačný případ - ká ká na manelku... Uboák .
No právě, Blossom. Ty to ani nevidí. Takové poniování sebe samotné i svého mue, e dělá stíhačku a leze za ním do hospody, aby ho "vyzvedla". Ale tys to nepochopila ani poté, co jsem ti to dokonce napsala.
To ona je uboačka, stíhačka. A nevidí to asi stejně, jako to nevidí ty.
Aký iiel, takú naiel, alebo Bakalári... Zrejme im ten rodinný folklór vyhovuje, ja by som to nebrala smrtežne váne. Otázka znie, či to vyhovuje Pavle.
Není tady
Takové poniování sebe samotné i svého mue, e dělá stíhačku a leze za ním do hospody, aby ho "vyzvedla".
Majko, moná, es přehlídla tohle - "jeho "kamarádi" pokadé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho ena přila do hospody" - aneb kamarádi to můou podat úplně jinak, ne to bylo. Co kdy to bylo ptřeba tak, e se domluvili, aby za ním přila a pán, kterému se jetě nechtělo odejít, lehce pod vlivem alkoholu i kámoů, udělal ono "ká"? Co ty ví, jaký mají zavedený způsob komunikace?
Není tady
majkafa napsal(a):
Blossom napsal(a):
majkafa[b napsal(a):
Tak to nevím kde, já tu viděla jen opačný případ - ká ká na manelku... Uboák .No právě, Blossom. Ty to ani nevidí. Takové poniování sebe samotné i svého mue, e dělá stíhačku a leze za ním do hospody, aby ho "vyzvedla". Ale tys to nepochopila ani poté, co jsem ti to dokonce napsala.
To ona je uboačka, stíhačka. A nevidí to asi stejně, jako to nevidí ty.
Tak to je zas o úhlu pohledu. Já to vidím jetě trochu jinak - zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Moná ho manelka miluje, chce s ním trávit čas a on je buď v práci, s milenkou nebo s kámoema v hospodě. Tak jde za ním na pivo... Není první ani poslední, která jetě nepřila na to, e takový uboák nestojí ani za zlámanou greli.
Plus je to skutečně jetě přenesená informace od jeho kamarádů. Take kdo ví, jak to bylo...
Kadopádně to, jak se chová ke své eně a tak moc Pavlu (nebo milenku obecně) trápit nemusí. Je to skutečně tak, e si lidé dovolí jen to, co jim dovolím já. Jene sama Pavla píe, e to zkouí i na ní a ne být dvacet let ve střehu, e si chlapec najde skulinku a začne se mnou jednat, jak s cvičenou opicí, tak to radi sbohem. Ale moná koda pro manelku, mohla by začít znova a lépe... s někým, kdo by si její lásku zaslouil.
Není tady
helena napsal(a):
Majko, moná, es přehlídla tohle - "jeho "kamarádi" pokadé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho ena přila do hospody" - aneb kamarádi to můou podat úplně jinak, ne to bylo. Co kdy to bylo ptřeba tak, e se domluvili, aby za ním přila a pán, kterému se jetě nechtělo odejít, lehce pod vlivem alkoholu i kámoů, udělal ono "ká"? Co ty ví, jaký mají zavedený způsob komunikace?
Heli, nepřehlídla. Jen jsem Pavle ukázala i jiný úhel pohledu na část jejího prvního příspěvku. Protoe ostatní přispěvatelky přede mnou nasazovaly manelovi a jejímu příteli psí hlavu a přitom to můe být jetě úplně jinak, a taky jinak, ne jaký pohled nabízím já. Aby pohled nebyl jednostranný.
Kdyby se pán takhle choval ke své manelce doopravdy, pořád to jetě nemusí znamenat, e se tak bude chovat i k Pavle, kdyby spolu ili. Nebo Pavla je jiný člověk ne jeho manelka.
Proto jsem psala, e on si k ní dovolí jen to, co dovolí ona.
...javena to víceméně napsala za mě.
Jen s jedinou věcí se tam neztotoňuju - e Pavlu, nebo obecně - milenku- nemusí zajímat, jak se její milenec chová k manelce.
Ano, pravda je, e ji to vůbec zajímat nemusí. Ale v jejím vlastním zájmu by ji to zajímat mělo.
Kdy jsem se svými dětmi vedla rozhovory ohledně výběru partnera, shrnula jsem jim své ivotní zkuenosti asi takto:
A se zamilujete, nedívejte se jen na to, jak se vá milý chová k vám. Ale pokud chcete vědět, co on je skutečně zač, dívejte se pozorně, jak se chová ke svému okolí. A specielně - jak se chová k lidem, se kterými je v kontaktu u dlouho a nebo dokonce k těm, se kterými je v nějaké názorové při, krizové situaci,konfliktu. Tam se nejlíp ukáe pravá povaha. A způsob, jak se vá milý chová k těmto lidem vám ukáe, jak se případně bude chovat jednou k vám.Ono toti - chvíli se přetvařovat (tím spí, kdy enatý mu je s milenkou opravdu jen občas), dovede úplně kadý.
Ohledně toho chození za muem do hospody Majkafo si vzpomínám na příběh jedné mé kamarádky, u nyní důchodkyně:
Kdysi, kdy měla malé děti, její mu chodil pravidelně do hospody, jak bylo ostatně u nich na vsi zvykem. Jednou večer v zimě, bylo asi 20 pod nulou, byl mu v hospodě a doma se porouchal kotel. Dům rychle vychládal, ona tedy běela pro mue do hospody a prosila, ho, a jde domů, e ona si s tím kotlem neví rady a je tam zima... No a ten její se jí před kamarády vysmál podobným způsobem jako je popisováno na tomhle vlákně. A kdy přiel domů, jetě jí vynadal, coe ona - hnusná stíhačka- si dovoluje za ním lézt do hospody, a na závěr přidal facku, aby bylo jasné, kdo je doma pánem.
Mimochodem - toto prý byla poslední kapka. Druhý den ona sbalila děti, sbalila věci, odela od něj a velmi nesnadným způsobem se pak sama s dětmi protloukala, ale nikdy, nikdy toho odchodu nelitovala.
Take na mě - kdybych se dozvěděla, e se můj milý takto uboze chová ke své eně, byla bych odmilovaná na to tata.
Mě toto přijde jetě tisíckrát trapnějí a uboejí, ne to klasické "manelkaminerozumí" a "udávnospolunespíme"
Upravil(a) Blossom (11. 3. 2010 8:23)
majkafa napsal(a):
helena napsal(a):
Heli, nepřehlídla. Jen jsem Pavle ukázala i jiný úhel pohledu na část jejího prvního příspěvku. Protoe ostatní přispěvatelky přede mnou nasazovaly manelovi a jejímu příteli psí hlavu a přitom to můe být jetě úplně jinak, a taky jinak, ne jaký pohled nabízím já. Aby pohled nebyl jednostranný.
Kdyby se pán takhle choval ke své manelce doopravdy, pořád to jetě nemusí znamenat, e se tak bude chovat i k Pavle, kdyby spolu ili. Nebo Pavla je jiný člověk ne jeho manelka.
Proto jsem psala, e on si k ní dovolí jen to, co dovolí ona.
Ano, i toto je úhel pohledu.
Moná e k tomu, kdo to nedovolí a kdo je pevnějí v kramflecích, ne (moná) manelka, se on bude chovat opravdu líp.
Kadý a si vak sám v sobě zodpoví otázku - chci být s člověkem, který poniuje slabí soupeře? Mává svou kreditkou, která mu jeho vztahy "jistí"?
Je moné si takového člověka váit? Je moné takovému člověku důvěřovat a milovat ho?
Já sama za sebe odpovídám na vechny zmínené otázky striktní NE.