Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 3. 2010 21:55

Pavla1982
♥♥-----
Místo: Praha

Ženatý přítel..a rozchod

Dobrý večer milé dámy,
Kdyby mi nějdo před dvěmi lety řekl, že se zamiluji do ženatého muže,poklepu si na čelo..a usměji se tomu..no a teď jsem sama v situaci, kdy sama řeším, jak ukončit vztah s chlapem, kterého tak moc miluji..:co:Když jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jelikož mám časově náročnou práci, tak jsme  to oba brali, že se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jenže jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..jenže jak lze s čistým svědomím stavět své štěstí na neštěstí druhého člověka..hmm..v posledních týdnech začal používat slova jako partnerství..miluji tě aopd. a i když tomu srdíčko chce věřit, vím, že realita je trochu jinde..jediné čeho si vážím, že o své ženě nikdy moc nemluvil, a když tak to nebyla verze má žena mi nerozumí..ona je typická mamina od rodiny, která je doma a jelikož on je na tom finančně dobře..neříkám, to s hořkostí, mysím, že je to v pořádku pokud to vyhovuje oběma..
Bohužel máme společné známé..a jeho "kamrádi" pokaždé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho žena přišla do hospody, on na ní udělá kšá, kšá..a ona beze slova odejde a jeho slova jsou..spraví to kreditka../to se stalo před týdnem/apod..a v tu chvíli jsem začala uvažovat, jestli ten pozorný a hodný chlap, není jen maska..občas měl ty sklony..bude to tak,protože jsem to řekl, jsem chlap lásko..neuspěl..a ve mě se to hrozně láme..nikdy jsem na něj netlačila..a ani by mi to hrdost nedovolila/i když mi bohužel dovolila s ním být..hmm/ale cítím na sobě, že takhle už  to dlouho nezvládnu..začínám se bez něj trápit..ale zárověň vím, že to co dělá teď své ženě, bude i jednou mě..i když bych chtěla věřit tomu, že to bude jinak..ale nebude..jen pořád nevím, jak odejít středem..protože vídat ho budu pořád..vzhledem tomu, že jezdí i s partou do podniku kde pracuji..

Není tady

#2 10. 3. 2010 7:46

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ženatý přítel..a rozchod

Spise si myslim,ze ses zamilovala a i kdyz vis,ze on se nechova tak jak by mel nemuzes s toho pres svou zamilovanost ven.Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.
Ja si zazila to co ty, take velkou lasku na pracovisti,on me daval najevo sve city takovym zpusobem v praci,ze to vedel cely podnik.Ale on nebyl takovy machr,aby ukazoval pred chlapama kdo je tady panem byl spis citlivka a to se me na nem libilo.To co predvadi tvuj milenec by me spise odpuzovalo.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 10. 3. 2010 8:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Napíšem to tvrdo, ale...: Niektorí chlapi sú výborní milenci, spoločníci apod., ale do partnerstva a rodiny NEBRA!!!! dumbom Píšem z vlastnej skúsenosti. stolt Zatiahni brzdu zavčasu, kým si schopná počúva intuíciu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 10. 3. 2010 8:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jestli ti v "partnerství" s ním nebudou vadit občasné výlety pro přítele do hospody a odchody potichu a bez něj a jestli ti bude stačit jako náplast na všechno kreditka, pak do toho klidně jdi.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#5 10. 3. 2010 10:10

javena
♥♥♥♥♥♥-

Když jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jelikož mám časově náročnou práci, tak jsme  to oba brali, že se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jenže jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..

Odejít středem, s hlavou vzhůru? No, prostě jste to brali na začátku jako že se občas uvidíte, teď jste spolu pořád a mně to takhle nevyhovuje - nikam to nevede a já jsem si uvědomila, že vlastně ani nechci, aby se nᚠvztah někam posunul. Prostě to ukončíme, lásko. wink
A pak to holt musíš ustát, když přijede s partou... Hlavně, pokud se chová ke své ženě tak jak se chová, ukazuje tě kamarádům, skočí rychle do jiný baby - tyhle týpci si většinou milenkou zvedají sebevědomí... Jo a kámošům řekne, že tě odstřihl on... tongue Tak to neprovař. winkvissla

Není tady

#6 10. 3. 2010 10:57

Pavla1982
♥♥-----

eremuruss napsal(a):

Spise si myslim,ze ses zamilovala a i kdyz vis,ze on se nechova tak jak by mel nemuzes s toho pres svou zamilovanost ven.Chlap ktery vysedava po hospodach a jeste takovym zpusobem odhani manzelku je hulvat a co myslis,ze by tebe cekalo ,kdyby si s nim zila.Nevim jestli te sponzoruje,ale pred chlapama v hospode si hraje na hrdinu,ze penezma si ziska obe zeny.A,ze by se rozvedl kvuli tobe to si moc nadeje nedavej vetsina chlapu az 9o% zustane se svou manzelkou.
Ja si zazila to co ty, take velkou lasku na pracovisti,on me daval najevo sve city takovym zpusobem v praci,ze to vedel cely podnik.Ale on nebyl takovy machr,aby ukazoval pred chlapama kdo je tady panem byl spis citlivka a to se me na nem libilo.To co predvadi tvuj milenec by me spise odpuzovalo.

Nesponzoruje..v tom to není..racionálně tohle všechno chápu,jen kdyby to tak nebolelo..ale jsem rozhodnuta to ukončit..

Není tady

#7 10. 3. 2010 11:00

Pavla1982
♥♥-----

javena napsal(a):

Když jsem ho potkala, byla jsem po sedmi letém vztahu..a jelikož mám časově náročnou práci, tak jsme  to oba brali, že se občas uvidíme a strávíme spolu fajn večer..jenže jak to klasicky bývá začalo to přerůstat v něco více..večerů přibývalo a přpojily se k tomu strávené víkendy..byly to opravdu krásné chvíle..

Odejít středem, s hlavou vzhůru? No, prostě jste to brali na začátku jako že se občas uvidíte, teď jste spolu pořád a mně to takhle nevyhovuje - nikam to nevede a já jsem si uvědomila, že vlastně ani nechci, aby se nᚠvztah někam posunul. Prostě to ukončíme, lásko. wink
A pak to holt musíš ustát, když přijede s partou... Hlavně, pokud se chová ke své ženě tak jak se chová, ukazuje tě kamarádům, skočí rychle do jiný baby - tyhle týpci si většinou milenkou zvedají sebevědomí... Jo a kámošům řekne, že tě odstřihl on... tongue Tak to neprovař. winkvissla

Mᚠúplnou pravdu..až to bude za mnou a si říká co chce..a díky..myslím, že v sobě během dneška nebo zítřka tu sílu najdu..styrka

Není tady

#8 10. 3. 2010 11:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli, při tom, jak se chová k manželce, by tě to později bolelo víc...

Není tady

#9 10. 3. 2010 12:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pavla1982 napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nesponzoruje..v tom to není..racionálně tohle všechno chápu,jen kdyby to tak nebolelo..ale jsem rozhodnuta to ukončit..

Laska dokaze hodne bolet,ale bude lip uvidis.Vidis sama ma prachy a ani se te nesnazi koupit.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 10. 3. 2010 14:07

Pavla1982
♥♥-----

eremuruss napsal(a):

Pavla1982 napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Laska dokaze hodne bolet,ale bude lip uvidis.Vidis sama ma prachy a ani se te nesnazi koupit.

Bohužel snažil..ale nikdy jsem si nic nevzala..ale o tom to přece nenítillfreds

Není tady

#11 10. 3. 2010 14:08

Pavla1982
♥♥-----

helena napsal(a):

Pavli, při tom, jak se chová k manželce, by tě to později bolelo víc...

Já vím..začao se to projevovat až v posledních dnech..

Není tady

#12 10. 3. 2010 14:36

majkafa
Host

Já bych se spíš ptala, proč ho jeho manželka chodí vyzvedávat do hospody. A na jeho místě bych byla daleko radikálnější, než kšá kšá.

#13 10. 3. 2010 15:37

Blossom
Host

Tedy netuším, proč pro něj ona do hospody chodí ....Ale pokud on reaguje tak, že na manželku před kamarády zavolá kšá kšá, a pak ještě má přiblblé kecy, že jeho kreditka to všechno jistí, tak v mých očích je takový chlap ubožák a blbeček ze všech největší. usch  dumbom

Ponižovat svou ženu před kamarády, a ukazovat, jakej jsem namachrovanej zazobanej macho - no jak říkám, v mých očích vůl, jak anděl. usch

Pavlo, pryč od takovejch týpků....mᚠpřeci na víc...

#14 10. 3. 2010 19:37

majkafa
Host

Bloss, ponižovat svého muže před kamarády je v poho?

Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A už je to cokolliv.

#15 10. 3. 2010 19:51

Pavla1982
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Bloss, ponižovat svého muže před kamarády je v poho?

Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A už je to cokolliv.

Díky za zprávu..bojuji s tím, ale dneska jsem měli hovor..řekla jsem mu, že potřebuji zvolnit tempo..,řekla bych, že ho to malinko děsí..ptal se co se děje, a jestli mi může nějak pomoci..a že pokud to opravdu cítím tak že potřebuji čas, že mi ho dá, jen a ho neopouštím..odpověděla jsem..že si to musíme v sobě urovnat oba co srdíčko chce a jestli je to reálné...a že nic ho nechci stavět do situace buď a nebo..nemám na to právo..jen potřebuji teď chvilku pro sebe a jemu začly téct slzy..pohladil mne a odjel..va

Není tady

#16 10. 3. 2010 20:05

majkafa
Host

Pavli, držím palce, abys dobře poslouchala své srdce a trošíčku možná i rozum a rozhodla se dobře pro sebe.

A ještě něco, jak jsi psala:
ale zárověň vím, že to co dělá teď své ženě, bude i jednou mě..i když bych chtěla věřit tomu, že to bude jinak..ale nebude.

Nemusí to tak být. Dovolí si k tobě jenom to, co mu sama dovolíš.

#17 10. 3. 2010 20:12

Pavla1982
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Pavli, držím palce, abys dobře poslouchala své srdce a trošíčku možná i rozum a rozhodla se dobře pro sebe.

A ještě něco, jak jsi psala:
ale zárověň vím, že to co dělá teď své ženě, bude i jednou mě..i když bych chtěla věřit tomu, že to bude jinak..ale nebude.

Nemusí to tak být. Dovolí si k tobě jenom to, co mu sama dovolíš.

Jsi zlatíčko..stoltdám si i jemu čas..uvidíme, jak to proběhne..ale rozhodně už nechci trápit ani jeho ani sebe..

Není tady

#18 10. 3. 2010 22:43

Blossom
Host

majkafa[b napsal(a):

]Bloss, ponižovat svého muže před kamarády je v poho?[/b]Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A už je to cokolliv.

[b]Majkafo, tady se někde psalo i o ponižování muže před kamarády [/b]?
Tak to nevím kde, já tu viděla jen opačný případ - kšá kšá na manželku... dumbom dumbom dumbom  Ubožák usch .

Upravil(a) Blossom (10. 3. 2010 22:45)

#19 10. 3. 2010 22:49

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

majkafa[b napsal(a):

]Bloss, ponižovat svého muže před kamarády je v poho?[/b]Pavlo, udělej to, co ti říká srdce. A už je to cokolliv.

Tak to nevím kde, já tu viděla jen opačný případ - kšá kšá na manželku... dumbom dumbom dumbom  Ubožák usch .

No právě, Blossom. Ty to ani nevidíš. Takové ponižování sebe samotné i svého muže, že dělá stíhačku a leze za ním do hospody, aby ho "vyzvedla". yikes Ale tys to nepochopila ani poté, co jsem ti to dokonce napsala.
To ona je ubožačka, stíhačka. sad A nevidí to asi stejně, jako to nevidíš ty. sad

#20 10. 3. 2010 23:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Aký išiel, takú našiel, alebo Bakalári...  big_smile Zrejme im ten rodinný folklór vyhovuje, ja by som to nebrala smrtežne vážne. Otázka znie, či to vyhovuje Pavle.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#21 11. 3. 2010 6:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Takové ponižování sebe samotné i svého muže, že dělá stíhačku a leze za ním do hospody, aby ho "vyzvedla".
Majko, možná, žes přehlídla tohle - "jeho "kamarádi" pokaždé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho žena přišla do hospody" - aneb kamarádi to můžou podat úplně jinak, než to bylo. Co když to bylo ptřeba tak, že se domluvili, aby za ním přišla a pán, kterému se ještě nechtělo odejít, lehce pod vlivem alkoholu i kámošů, udělal ono "kšá"? Co ty víš, jaký mají zavedený způsob komunikace?

Není tady

#22 11. 3. 2010 7:55

javena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Blossom napsal(a):

majkafa[b napsal(a):

No právě, Blossom. Ty to ani nevidíš. Takové ponižování sebe samotné i svého muže, že dělá stíhačku a leze za ním do hospody, aby ho "vyzvedla". yikes Ale tys to nepochopila ani poté, co jsem ti to dokonce napsala.
To ona je ubožačka, stíhačka. sad A nevidí to asi stejně, jako to nevidíš ty. sad

Tak to je zas o úhlu pohledu. Já to vidím ještě trochu jinak - zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Možná ho manželka miluje, chce s ním trávit čas a on je buď v práci, s milenkou nebo s kámošema v hospodě. Tak jde za ním na pivo... Není první ani poslední, která ještě nepřišla na to, že takový ubožák nestojí ani za zlámanou grešli.
Plus je to skutečně ještě přenesená informace od jeho kamarádů. Takže kdo ví, jak to bylo... wink
Každopádně to, jak se chová ke své ženě až tak moc Pavlu (nebo milenku obecně) trápit nemusí. Je to skutečně tak, že si lidé dovolí jen to, co jim dovolím já. Jenže sama Pavla píše, že to zkouší i na ní a než být dvacet let ve střehu, že si chlapec najde skulinku a začne se mnou jednat, jak s cvičenou opicí, tak to radši sbohem. wink Ale možná škoda pro manželku, mohla by začít znova a lépe... s někým, kdo by si její lásku zasloužil. tongue

Není tady

#23 11. 3. 2010 8:08

majkafa
Host

helena napsal(a):

Majko, možná, žes přehlídla tohle - "jeho "kamarádi" pokaždé vyprávějí veselé historky o tom, jak si pro něj jeho žena přišla do hospody" - aneb kamarádi to můžou podat úplně jinak, než to bylo. Co když to bylo ptřeba tak, že se domluvili, aby za ním přišla a pán, kterému se ještě nechtělo odejít, lehce pod vlivem alkoholu i kámošů, udělal ono "kšá"? Co ty víš, jaký mají zavedený způsob komunikace?

Heli, nepřehlídla. Jen jsem Pavle ukázala i jiný úhel pohledu na část jejího prvního příspěvku. Protože ostatní přispěvatelky přede mnou nasazovaly manželovi a jejímu příteli psí hlavu a přitom to může být ještě úplně jinak, a taky jinak, než jaký pohled nabízím já. Aby pohled nebyl jednostranný.
Kdyby se pán takhle choval ke své manželce doopravdy, pořád to ještě nemusí znamenat, že se tak bude chovat i k Pavle, kdyby spolu žili. Nebo Pavla je jiný člověk než jeho manželka.
Proto jsem psala, že on si k ní dovolí jen to, co dovolí ona.

#24 11. 3. 2010 8:22

Blossom
Host

...javena to víceméně napsala za mě.
Jen s jedinou věcí se tam neztotožňuju - že Pavlu, nebo obecně - milenku- nemusí zajímat, jak se její milenec chová k manželce.

Ano, pravda je, že ji to vůbec zajímat nemusí. Ale v jejím vlastním zájmu by ji to zajímat mělo.

Když jsem se svými dětmi vedla rozhovory ohledně výběru partnera, shrnula jsem jim své životní zkušenosti asi takto:
Až se zamilujete, nedívejte se jen na to, jak se vᚠmilý chová k vám. Ale pokud chcete vědět, co on je skutečně zač, dívejte se pozorně, jak se chová ke svému okolí. A specielně - jak se chová k lidem, se kterými je v kontaktu už dlouho a nebo dokonce k těm, se kterými je v nějaké názorové při, krizové situaci,konfliktu. Tam se nejlíp ukáže pravá povaha. A způsob, jak se vᚠmilý chová k těmto lidem vám ukáže, jak se případně bude chovat jednou k vám.Ono totiž - chvíli se přetvařovat (tím spíš, když ženatý muž je s milenkou opravdu jen občas), dovede úplně každý.

Ohledně toho chození za mužem do hospody Majkafo si vzpomínám na příběh jedné mé kamarádky, už nyní důchodkyně:
Kdysi, když měla malé děti, její muž chodil pravidelně do hospody, jak bylo ostatně u nich na vsi zvykem. Jednou večer v zimě, bylo asi 20 pod nulou, byl muž v hospodě a doma se porouchal kotel. Dům rychle vychládal, ona tedy běžela pro muže do hospody a prosila, ho, a jde domů, že ona si s tím kotlem neví rady a je tam zima... No a ten její se jí před kamarády vysmál podobným způsobem jako je popisováno na tomhle vlákně. A když přišel domů, ještě jí vynadal, cože ona - hnusná stíhačka- si dovoluje za ním lézt do hospody, a na závěr přidal facku, aby bylo jasné, kdo je doma pánem. usch usch usch
Mimochodem - toto prý byla poslední kapka. Druhý den ona sbalila děti, sbalila věci, odešla od něj  a velmi nesnadným způsobem se pak sama s dětmi protloukala, ale nikdy, nikdy toho odchodu nelitovala.

Takže na mě - kdybych se dozvěděla, že se můj milý takto uboze chová ke své ženě, byla bych odmilovaná na to tata.
Mě toto přijde ještě tisíckrát trapnější a ubožejší, než to klasické "manželkaminerozumí" a "uždávnospolunespíme" dumbom

Upravil(a) Blossom (11. 3. 2010 8:23)

#25 11. 3. 2010 8:32

Blossom
Host

majkafa napsal(a):

helena napsal(a):

Heli, nepřehlídla. Jen jsem Pavle ukázala i jiný úhel pohledu na část jejího prvního příspěvku. Protože ostatní přispěvatelky přede mnou nasazovaly manželovi a jejímu příteli psí hlavu a přitom to může být ještě úplně jinak, a taky jinak, než jaký pohled nabízím já. Aby pohled nebyl jednostranný.
Kdyby se pán takhle choval ke své manželce doopravdy, pořád to ještě nemusí znamenat, že se tak bude chovat i k Pavle, kdyby spolu žili. Nebo Pavla je jiný člověk než jeho manželka.
Proto jsem psala, že on si k ní dovolí jen to, co dovolí ona
.

Ano, i toto je úhel pohledu.
Možná že k tomu, kdo to nedovolí a kdo je pevnější v kramflecích, než (možná) manželka, se on bude chovat opravdu líp.

Každý a si však sám v sobě zodpoví otázku - chci být s člověkem, který ponižuje slabší soupeře? Mává svou kreditkou, která mu jeho vztahy "jistí"?
Je možné si takového člověka vážit? Je možné takovému člověku důvěřovat a milovat ho?

Já sama za sebe odpovídám na všechny zmínené otázky striktní NE.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí