21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1
Dobrý den, prosím o radu. Jsem těký alergik a proto hledám do ivého plotu nekvetoucí keře (na ibiek alergii nemám, proto je v seznamu ), nakonec jsem skončila na uvedené kombinaci, prosím o zkuenosti, co doporučíte? Orientace na severozápad, mírný svah, vlhká půda (ale odlehčili jsme jí, take by tam voda neměla stát, jen nebude přesuená).
Nechci jednodruhový plot, ale bojím se nesouladu. Ráda bych co nejpřirozeněji působící houtiny.
Není tady
Buxus roste ve stínu a vlhku dobře, aspoň mně. Jalovec bych asi dala spí na jiní stráň, nevím. S ostatním zkuenost nemám, ale napadla mě cesmína. Roste pomalu (to i buxus) a v zimě vypadá krásně. Má taky mnoho barevných variant.
Není tady
Jůů, super nápad, u jsem na ní mrkla, je spousta variant a bude to krásně pestré a je fakt, e tím, e je stálezelená, tak je nádherná i v zimě. Díky!
Jalovec plánuju dát na "výpek" - je to sice severozápadní strana, ale je tam sluníčko celý den. Buxus jsem přemýlela k domu, kde bude stín větinu dne. Zvládne to?
Zjistila jsem, e je jedovatý, nemáte s tím někdo zkuenost, jestli to okusují psi?
Není tady
Buxus mám sice na jiní straně domu, ale zastíněný eříkem. Čili nevím, ale řekla bych, e se mu dařit bude. Se psi neporadím, nemáme.
Není tady
Stránky: 1