6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pochybuju ,ze budou mit narok na pridavky na dite jeji muz vydelava 15 tisic+ ona materskou tak daji dohromady pres 20 tisic.To,ze splaci hypoteku na to socialka ohled nebere.
Není tady
Zrovna včera jsme s manelem takové téma probírali. Byla toti ance, e bych mohla být těhotná (nejsem, snad i bohudík, protoe jsem musela aboslvovat 2 RTG, prodělala virózu...tak bych měla ílený strach, aby bylo ve OK)
Kdy se nám narodila Nicolka, manel tvrdil, e jsem mu splnila sen - holčičku, jménem Nicolka, to vdycky chtěl....o dalím dítěti nepomýlel, přestoe já bych chtěla,ale finanční situace je u nás takté nic moc, přilo toho moc najednou a nějak se nemůeme odrazit ode dna a kdy u to vypadá dobře, přijde nějaká jobovka a je to...ale jíst co máme ...nejhorí je to, e manel musí být celý měsíc pryč,abychom si mohli dovolit 2+1, ojeté auto...nic extra...ale jsou na tom i hůř...
Ale proč to píu. Zrovna včera, kdy jsme si volali, tak mi sdělil, e měl bouračku a posílají ho domů. Natěstí se mu nic nestalo, "jen" koda na autě...bohuel u podruhé. Nejsem na něj natvaná, dělá co můe a tohle není naschvál (denně ujede 800km, za měsíc pak cca 16tis km!),ale mrzí mě to,zase nám to totálně robilo plány. Taky je hrozba, e ho dají jinam (neuslyíme se celý měsíc) nebo dokonce bude muset skončit, co by nás zlomilo totálně. Snad ne...
No a právě včera řekl, e pokud budu těhotná,tak nás to asi poloí...přesto, e by byl zásadně proti, abych se rozhodovala sama (jako, e bych řekla, e třeba půjdu na potrat) chtěl by o tom diskutovat společně, je to přece jen dílo obou!!!! a doli jsme k názoru, e i kdy dalí dítě "nepotřebuje", nebyl by to důvod ho dávat pryč, měl by ho rád a nějak by se to muselo udělat. Já osobně bych na potrat nela, jsem ta, která by to nesla celý ivot.
Neříkám , e je to vá případ,ale přece jenom potrat není vytrhnutí zubu, e... a nese rizika....
s manelem jsme se shodli na následujícím: nikdy neví, co bude...můete se rozejít, najít si jiné partnery, právě takového, který bude dostatečně finančně zajitěn a dalí přirůstek by byl vítaný,ale ejhle, ono to nepůjde, protoe tenkrát se stalo něco, co bylo samo o sobě hrozné, psychicky neodbouratelný záitek, nesoucí si v sobě a teď tohle, snad trest? Tohle se stalo, manel mi to vyprávěl, slyel v rádiu mluvit psychologa, který měl takovou klientku. Řekla mu: " zabila jsem svůj sen"
Kadopádně neodsuzuji ádné tvé rozhodnutí, je to jen na tobě. Vím, e to co proívá je ílené,ale rozhodnout se bude muset. Proto ti přeji hodně sil a a se rozhodně jakkoli, buď o tom přesvědčená
Není tady
Dollynko, peclive jsem si precetla vsechny prispevky a hlavne ten Tvuj. Nebudu Ti radit, sama vim,ze potrat je pro me neprekonatelna vec,ale tak jak pisi vsechny maminky, je to jen a jen Tvoje a manzelovo rozhodnuti a nikdo Te pro nej nemuze odsoudit,at uz se rozhodnes tak ci onak. Ja jen pridam dva pribehy z te druhe strany.
Moje mama byla tehotna dohromady 5x, prvni jsem se narodila ja,potom o dve miminka prisla a po dlouhych 6ti letech se ji narodil vysneny chlapec. Pul roku na to otehotnela znovu a tehdy ji otec,ac nebyl duvod,jak sama priznala, protoze penize byly,bohuzel otec byl uz v te dobe alkoholik a na nas kaslal, delal si karieru poslal na potrat pod pohruzkou,ze take muze sama zustat se dvemi detmi, mama sla a i presto,ze to citila uplne jinak,ale kdykoliv se o tom bavime,tak ma slzy v ocich a rikala,ze si to nikdy neodpustila,ze kdyz jsme trosku povyrostli,tak si vzdy rikala,co to byla,jestli dalsi klucik ci holcicka,jak by mimisek asi vypadal, co by umel a ......lituje toho dodnes, nasla jsem i tajne psany denik a to,co tam bylo mi rvalo srdce. A vztah nasich? Poznamenalo je to, casem si uvedomila,ze jak si ho muze vazit a to nejen kvuli tomu alkoholu. A ten druhy mi vypravela moje kadernice, take dve deti a pak prislo necekane treti, rikala,ze ta skoncila po potratu na praskach a alkoholu a diky tomu take zkrachovalo manzelstvi a to,co maji obe spolecne je,ze ten chlap v tu chvili ztratil pro ne cenu a oba ty vztahy to poznamenalo. Tim Te nikterak nechci ovlivnit,jen se Ti snazim ukazat i ten pohled z druhe strany,co jsem slysela a u vlastni matky i videla. Jinak ona to dlouho vlastni mame nedokazala rict,ze toto udelala a kdyz ji to po x letech rekla,tak babicka ji odvetila,ze je hloupa,ze by ji pomohla vzdy by se to zvladlo. Tchyne nechtela slyset uz o detech vubec, protoze se ve svem uzasnem synovi videla a on predci deti nepotreboval,potreboval jen sluzku, to neprehanim.
At uz se rozhodnes jakkoliv,tak Ti preji z celeho at to potom zvladnes,protoze at tak nebo tak,budes na to predevsim TY sama.
Není tady
Nechápu, jak můete "vyít". Kdy má 4 tisíce a zaplatíte net, tak ti zbydou 3,2. To je stovka na den. A kdy jste čtyři, tak nechápu nákupy, vdy to nemůe stačit ani na jídlo, a kde je oblečení atd...
Pokud s tím fakt vyjde, tak kloubouk dolů.
Na tvém místě bych asi volila variantu interrupce. Vím, e mě spousta lidí odsoudí, ale nechápu, jak můete vyít 4, neto kdyby vás bylo pět.
Není tady
Leila napsal(a):
Nechápu, jak můete "vyít". Kdy má 4 tisíce a zaplatíte net, tak ti zbydou 3,2. To je stovka na den. A kdy jste čtyři, tak nechápu nákupy, vdy to nemůe stačit ani na jídlo, a kde je oblečení atd...
Na tvém místě bych asi volila variantu interrupce. Vím, e mě spousta lidí odsoudí, ale nechápu, jak můete vyít 4, neto kdyby vás bylo pět.
Neverim tomu,take staci,kdyz se podivam na Dolynky web.Takhle neziji a nevypada dite co zivori.
Není tady
eremuruss napsal(a):
pochybuju ,ze budou mit narok na pridavky na dite jeji muz vydelava 15 tisic+ ona materskou tak daji dohromady pres 20 tisic.To,ze splaci hypoteku na to socialka ohled nebere.
aha, neznám podmínky, tak bohuel přídavky nee....
Není tady
eremuruss napsal(a):
Neverim tomu,take staci,kdyz se podivam na Dolynky web.Takhle neziji a nevypada dite co zivori.
Ere, tu neře, já znám lidi, který maj barák s bazénem a ivoří, fakt. Prostě se zadluili v době kdy on bral ředitelskej plat a moc nekoukal dopředu. Dneska je normální zaměstnanec, má poloviční plat a aby zaplatili 20tis hypotéku a uivili se, tak fakt jedí polívky z pytlíku a jezdí MHD. A bazén je u dva roky vyputěnej, provoz je moc drahej. A barák je momentálně neprodejnej. Zdánlivě ijou v luxusu, ale málokdo by s nima měnil.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Leila napsal(a):
Na tvém místě bych asi volila variantu interrupce. Vím, e mě spousta lidí odsoudí, ale nechápu, jak můete vyít 4, neto kdyby vás bylo pět.Neverim tomu,take staci,kdyz se podivam na Dolynky web.Takhle neziji a nevypada dite co zivori.
Napadlo tě, e Dolynka mohla před mateřskou pracovat? I úspory jednou dojdou .
Není tady
Andri napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To je právě ono, sociálka to bere tak, e kdy má hypotéku (tím pádem nemovitost), tak se nemá patně. Asi si představují, e prodá nemovitost (v současné době se značnou ztrátou) a půjde do 1+0.
Jediný řeení pro podobný případy vidím v pozastavení platby hypotéky (po dohodě s bankou) třeba na jeden rok a pak jít do práce a zvednout příjmy.
Dolynko, u vás by to nelo udělat tak, e bys la třeba na 2letej rodičák, na chvíli byste "dali hypotéku k ledu" a po dvou letech bys la do práce? Tak byste zmírnili to nejkritičtějí období.
Jinak SZ jsem dostala, jetě ale nemám odpověď.
Není tady
Andri napsal(a):
eremuruss napsal(a):
tak podle kalkulacky http://www.finance.cz/socialni-podpora/ … y-na-deti/
je to tak, ze ted na pridavky narok nemaji, ale pokud by meli deti tri, tak maji narok na 1600Kč,
pokud je celkovy prijem mensi nez 25 536 a to myslim, ze Dolynka psala, ze je.
Upravil(a) bajaja (7. 3. 2010 14:52)
Není tady
Leninka41 napsal(a):
O tom e kojení vdy nejde jí vím své,dcerce jse 3,5 měsíce odsávala a dávala z lahvičky protoe neuměla sát z prsu.Ale dopředu nad tím nepřemýlím,prostě dělám co jde,včetně pitného reimu,abych Matěje mohla kojit co nejdéle.Tak promiň jestli se tě ta věta dotkla,ale tak to je.
Jasně, já jen chtěla říct, e prostě někdy to fakt nejde, i kdyby ses rozkrájela (vím z vlastní zkuenosti ) a UV je fakt drahá. Ale to je fakt na jinou diskuzi
Není tady
Fidorka napsal(a):
Dolynko, u vás by to nelo udělat tak, e bys la třeba na 2letej rodičák, na chvíli byste "dali hypotéku k ledu" a po dvou letech bys la do práce? Tak byste zmírnili to nejkritičtějí období.
Já tedy nevím, kolik měla Dolynka příjmy před mateřskou, ale na dvouletou variantu musí být určitá výe příjmů, myslím základ 380,-Kč/den.
Dalí věc je kolka - tady není ance dostat do kolky tříleté dítě, nato mladí. Co potom? nastoupit do práce nelze a tím pádem ádné příjmy I s tím se musí bohuel počítat...
Není tady
Dolynko, rozhodnutí je nakonec na vás, ale zva, zda se opaavdu nedá najíttřeba řeení přivýdělku.a zda vás potrat, by zdánivě ted to pravé řeení - nerozdělí jetě víc v budoucnu. A 4000 na jídlo ( a net) - no, net bych asi zruila a jak tu holky psaly, vyly by vám i nároky na přídavky - a určitě větí odpis daní. my bydlíme ve 2kk nájemním ( na cenu se ani neptejte - na hypotéku bychom nedosáhli), čekáme sice teprve druhé dítko, ale ty 4000 na měsíc na jídlo máme taky a to manel dost často obědvá doma. take věřím, e se to dá. třeba můete i něco pěstovat, chovat? tím se dá uetřit za jídlo. a větí auto na začátek asi není třeba- myslím, e 3. dítě nad 150 cm nemusí mít u sedačku, ale jen pás.. a to se dozadu vejde ne?
Není tady
bajaja napsal(a):
Andri napsal(a):
eremuruss napsal(a):
je to tak, ze ted na pridavky narok nemaji, ale pokud by meli deti tri, tak maji narok na 1600Kč,
Na přídavky při 3 dětech bude mít nárok.Nás je 5 jsme pod tou hranicí 25 536,- a máme 1900 a nějaké drobné-záleí taky na věku dětí.
Pak můe kadé 3 měsíce ádat o soc. dávky na děti-stačí doloit příjem.Do 14 dnů přijde vyrozumění na kolik dávku vypočítali ,je to pohyblivé dle momentálního příjmu.To stejné dávka na bydlení-doloit příjem+náklady na domáctnost taky kadý 3 měsíce.
Jednorázová podpora -takté se počítá dle příjmů myslím,e je moné ádat 1krát za rok.
Na kadé sociálce je moné se zeptat.
Je mi jasné,e jich to nevytrhne,ale kadá koruna dobrá.
Není tady
Vanda napsal(a):
bajaja napsal(a):
Andri napsal(a):
pokud je celkovy prijem mensi nez 25 536 a to myslim, ze Dolynka psala, ze je.Na přídavky při 3 dětech bude mít nárok.Nás je 5 jsme pod tou hranicí 25 536,- a máme 1900 a nějaké drobné-záleí taky na věku dětí.
Pak můe kadé 3 měsíce ádat o soc. dávky na děti-stačí doloit příjem.Do 14 dnů přijde vyrozumění na kolik dávku vypočítali ,je to pohyblivé dle momentálního příjmu.To stejné dávka na bydlení-doloit příjem+náklady na domáctnost taky kadý 3 měsíce.
Jednorázová podpora -takté se počítá dle příjmů myslím,e je moné ádat 1krát za rok.
Je mi jasné,e jich to nevytrhne,ale kadá koruna dobrá.
A tím jsi měla na mysli co?
Sociální příspěvek se vyplácí do 2 násobku M a na ten by jim při příjmu 15000 (mzda) + 7800 (RP) nevyel nárok a to jsem u nepočítala PnD, které by jim snad mohly (?) vyjít.
Upravil(a) aprill (7. 3. 2010 17:32)
Není tady
bajaja napsal(a):
Andri napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Par tech kalkulacek na netu jsem si zkusila taky,kdyz me zajimal muj socialni priplatek podle tabulky bych mela narok na 350 kc a ja mela 1001 kc.Takovych tabulek je na netu vic co jdou uplne blbe.
Není tady
Doly, já ila jako dítě ve velmi chudé rodině, máma od táty odela a přespávaly jsme po známých, pozdeji se stabilizovala, ale např. pohár v restauraci byl pro mě luxus za vysvědčení. U od 18ti jsem touila po dítěti, ale chtěla jsem se zajistit, aby mé dítě nedopadlo jako já, kdy se mi posmívali děti, co to mám na sobě za hadry.
povedlo se, postupně, ale je ze mě workoholik, natěstí jsem ve správnou dobu otěhotněla a měla Veru (v té době jsem neměla ani na koblihu navíc) Pak se to rozjelo, ve +- vycházelo, dostudovala jsem, začala pracovat (mám práci i při dítku dobrou) a já jsem na tom relativně "dobře". Můu si dovolit i více dětí... i klidně 5 (teď doufám, e si to nezavařím ....)
jene ono nechce ani druhé přijít! prostě nechce, mám pro něj pokoj, který zeje prázdnotou a o // se mi jen zdá. Interupci jsem si teď taky prola (zamlklé) a u mám pocit, e si ho nezaslouím e jsem ve tak dokonale připravila, e nic nepříjde
nevím jak to popsat, ale to co jsem chtěla, to mám, ale ...... ? Kdybych tehdy neměla Veru, tak teď si můu honit ego, ale dítko bych neměla
4 je málo, ale kolik je dost? 10 by stačilo?
co kdy je to budoucí prezident?
Není tady
jo a abychom byly objektivní, tak kolik bude tvůj příjem, kdy nastoupí do práce tedy? Při Veru jsme bydleli v 1+kk a taky jsem pořád poslouchala, kam to mimčo dáme. Teď není problém v počtu pokojích. ve se můe změnit....
Jinak klobouk dolů před Vandou. Mluvila jsem teď doma s přítelem a taky říkal, e v tvé situaci asi potrat. Ale na to jsem mu řekla, e a si to zkusí vzbudit se znásilněná a ukřivděná a jetě k tomu víceméně donucená to si neumí představit, co to je za pocit. A to já přila o něco, co nebylo v pořádku, ty příjde o něco, co je zdravé (nejspí). Pokud má 1% hybných spermií, tak to přece musí vnímat jako obrovská příleitost. Chápu jeho pohled, ale tak jako tak, někomu bude moc ublíeno
Není tady
aprill napsal(a):
Vanda napsal(a):
bajaja napsal(a):
pokud je celkovy prijem mensi nez 25 536 a to myslim, ze Dolynka psala, ze je.Na přídavky při 3 dětech bude mít nárok.Nás je 5 jsme pod tou hranicí 25 536,- a máme 1900 a nějaké drobné-záleí taky na věku dětí.
Je mi jasné,e jich to nevytrhne,ale kadá koruna dobrá.A tím jsi měla na mysli co?
Sociální příspěvek se vyplácí do 2 násobku M a na ten by jim při příjmu 15000 (mzda) + 7800 (RP) nevyel nárok a to jsem u nepočítala PnD, které by jim snad mohly (?) vyjít.
April,já samo nevím přesně ty násobky/ často se ty minima mění/ a taky jsem napsala,e je moné se zeptat.Ty kalkulačky na netu mi teda taky nikdy nevyly.
Píete, 15 000+7600+ asi přídavky u ní 1600=24 200,- při tomto příjmu by ji to asi nevylo,ale určitě bych se na té soc. informovala.Pokud by ale li s příjmem ní-on nemusí mít výplatu vdy rovných patnáct,můe být taky na neschopence a tím se příjem sníí-a tady jsem pčesvědčena,e nárok na nějaké dávky bude mít.
U té jednorázovky při niích příjmech, nebo na takové té hranici,je moné poádat třeba z důvodu-ijeme na hranici příjmů kdy někdy dosahujeme na soc.dávky,narodilo se / čekáme / třetí dítě čím se nae náklady na domáctnost zvýí...-ádám o jednorázovou podporu na zimní oacení pro děti.... nebo ijeme na hranici.....manel je momentálně na neschopence/ bez práce,jeho příjem se sníil.../ a pokazil se nám bojler / pračka, lednička,dítě potřebuje ozdravný pobyt...../bez kterého se se třemi dětmi neobejdu,dostali jsme se do sloité ivotní situace / ...ve finanční tísni.../ a proto ádáme o jednorázovou bla bla bla...
A CO JSEM TÍM CHTĚLA ŘÍCT?
Myslela jsem to dobře,chtěla jsem jí pomoct,pokud dosud dávky nebrala upozornit jí, e nějaké jsou , a e je monost si o něco poádat i kdyby ji to s tímhle příjmem ted´ nevycházelo,můe se stát, e některé měsíce se jim příjem sníí a třeba na ně dosahovat bude.Prostě pohlídat si tuto monost.
Není tady