Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 7. 3. 2010 12:29

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: co byste delaly na mem miste?

pochybuju ,ze budou mit narok na pridavky na dite jeji muz vydelava 15 tisic+ ona materskou tak daji dohromady pres 20 tisic.To,ze splaci hypoteku na to socialka ohled nebere.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#52 7. 3. 2010 12:55

Nataly
♥♥♥♥♥♥-
Místo:
Web

Zrovna včera jsme s manželem takové téma probírali. Byla totiž šance, že bych mohla být těhotná (nejsem, snad i bohudík, protože jsem musela aboslvovat 2 RTG, prodělala virózu...tak bych měla šílený strach, aby bylo vše OK)
Když se nám narodila Nicolka, manžel tvrdil, že jsem mu splnila sen - holčičku, jménem Nicolka, to vždycky chtěl....o dalším dítěti nepomýšlel, přestože já bych chtěla,ale finanční situace je u nás taktéž nic moc, přišlo toho moc najednou a nějak se nemůžeme odrazit ode dna a když už to vypadá dobře, přijde nějaká jobovka a je to...ale jíst co máme ...nejhorší je to, že manžel musí být  celý měsíc pryč,abychom si mohli dovolit 2+1, ojeté auto...nic extra...ale jsou na tom i hůř...
Ale proč to píšu.  Zrovna včera, když jsme si volali, tak mi sdělil, že měl bouračku a posílají ho domů. Naštěstí se mu nic nestalo, "jen" škoda na autě...bohužel už podruhé. Nejsem na něj naštvaná, dělá co může a tohle není naschvál (denně ujede 800km, za měsíc pak cca 16tis km!),ale mrzí mě to,zase nám to totálně robilo plány. Taky   je hrozba, že ho dají jinam (neuslyšíme se celý měsíc) nebo dokonce bude muset skončit, což  by nás zlomilo totálně. Snad ne...
No a právě včera řekl, že pokud budu těhotná,tak nás to asi položí...přesto, že by byl zásadně proti, abych se rozhodovala sama (jako, že bych řekla, že třeba půjdu na potrat) chtěl by o tom diskutovat společně, je to přece jen dílo obou!!!! a došli jsme k názoru, že i když další dítě "nepotřebuje", nebyl by to důvod ho dávat pryč, měl by ho rád a nějak by se to muselo udělat. Já osobně bych na potrat nešla, jsem ta, která by to nesla celý život.
Neříkám , že je to vᚠpřípad,ale přece jenom potrat není vytrhnutí zubu, že... a nese rizika....
s manželem jsme se shodli na následujícím: nikdy nevíš, co bude...můžete se rozejít, najít si jiné partnery, právě takového, který bude dostatečně finančně zajištěn a další přirůstek by byl vítaný,ale ejhle, ono to nepůjde, protože tenkrát se stalo něco, co bylo samo o sobě hrozné, psychicky neodbouratelný zážitek, nesoucí si v sobě a teď tohle, snad trest? Tohle se stalo, manžel mi to vyprávěl, slyšel v rádiu mluvit psychologa, který měl takovou klientku. Řekla mu: " zabila jsem svůj sen"
Každopádně neodsuzuji žádné tvé rozhodnutí, je to jen na tobě.  Vím, že to co prožívᚠje šílené,ale rozhodnout se budeš muset. Proto ti přeji hodně sil a a se rozhodně jakkoli, buď o tom přesvědčená hjarta

http://img12.imageshack.us/img12/5724/pa280162.jpghttp://lb3f.lilypie.com/TC2Zp1.pngMíry v 1,5roce: 10,6 kg a 83 cm

Není tady

#53 7. 3. 2010 13:49

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Dollynko, peclive jsem si precetla vsechny prispevky a hlavne ten Tvuj. Nebudu Ti radit, sama vim,ze potrat je pro me neprekonatelna vec,ale tak jak pisi vsechny maminky, je to jen a jen Tvoje a manzelovo rozhodnuti a nikdo Te pro nej nemuze odsoudit,at uz se rozhodnes tak ci onak. Ja jen pridam dva pribehy z te druhe strany.
Moje mama byla tehotna dohromady 5x, prvni jsem se narodila ja,potom o dve miminka prisla a po dlouhych 6ti letech se ji narodil vysneny chlapec. Pul roku na to otehotnela znovu a tehdy ji otec,ac nebyl duvod,jak sama priznala, protoze penize byly,bohuzel otec byl uz v te dobe alkoholik a na nas kaslal, delal si karieru poslal na potrat pod pohruzkou,ze take muze sama zustat se dvemi detmi, mama sla a i presto,ze to citila uplne jinak,ale kdykoliv se o tom bavime,tak ma slzy v ocich a rikala,ze si to nikdy neodpustila,ze kdyz jsme trosku povyrostli,tak si vzdy rikala,co to byla,jestli dalsi klucik ci holcicka,jak by mimisek asi vypadal, co by umel a ......lituje toho dodnes, nasla jsem i tajne psany denik a to,co tam bylo mi rvalo srdce. A vztah nasich? Poznamenalo je to, casem si uvedomila,ze jak si ho muze vazit a to nejen kvuli tomu alkoholu. A ten druhy mi vypravela moje kadernice, take dve deti a pak prislo necekane treti, rikala,ze ta skoncila po potratu na praskach a alkoholu a diky tomu take zkrachovalo manzelstvi a to,co maji obe spolecne je,ze ten chlap v tu chvili ztratil pro ne cenu a oba ty vztahy to poznamenalo. Tim Te nikterak nechci ovlivnit,jen se Ti snazim ukazat i ten pohled z druhe strany,co jsem slysela a u vlastni matky i videla. Jinak ona to dlouho vlastni mame nedokazala rict,ze toto udelala a kdyz ji to po x letech rekla,tak babicka ji odvetila,ze je hloupa,ze by ji pomohla vzdy by se to zvladlo. Tchyne nechtela slyset uz o detech vubec, protoze se ve svem uzasnem synovi videla a on predci deti nepotreboval,potreboval jen sluzku, to neprehanim.
At uz se rozhodnes jakkoliv,tak Ti preji z celeho hjarta at to potom zvladnes,protoze at tak nebo tak,budes na to predevsim TY sama.

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#54 7. 3. 2010 13:51

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Nechápu, jak můžete "vyžít". Když mᚠ4 tisíce a zaplatíte net, tak ti zbydou 3,2. sad  To je stovka na den. A když jste čtyři, tak nechápu nákupy, vždy to nemůže stačit ani na jídlo, a kde je oblečení atd...
Pokud s tím fakt vyjdeš, tak kloubouk dolů.

Na tvém místě bych asi volila variantu interrupce. Vím, že mě spousta lidí odsoudí, ale nechápu, jak můžete vyžít 4, netož kdyby vás bylo pět.

Není tady

#55 7. 3. 2010 14:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Leila napsal(a):

Nechápu, jak můžete "vyžít". Když mᚠ4 tisíce a zaplatíte net, tak ti zbydou 3,2. sad  To je stovka na den. A když jste čtyři, tak nechápu nákupy, vždy to nemůže stačit ani na jídlo, a kde je oblečení atd...

Na tvém místě bych asi volila variantu interrupce. Vím, že mě spousta lidí odsoudí, ale nechápu, jak můžete vyžít 4, netož kdyby vás bylo pět.

Neverim tomu,take staci,kdyz se podivam na Dolynky web.Takhle neziji a nevypada dite co zivori.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#56 7. 3. 2010 14:17

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

eremuruss napsal(a):

pochybuju ,ze budou mit narok na pridavky na dite jeji muz vydelava 15 tisic+ ona materskou tak daji dohromady pres 20 tisic.To,ze splaci hypoteku na to socialka ohled nebere.

aha, neznám podmínky, tak bohužel přídavky nee....

Není tady

#57 7. 3. 2010 14:29

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

eremuruss napsal(a):

Neverim tomu,take staci,kdyz se podivam na Dolynky web.Takhle neziji a nevypada dite co zivori.

Ere, tu neřeš, já znám lidi, který maj barák s bazénem a živoří, fakt. Prostě se zadlužili v době kdy on bral ředitelskej plat a moc nekoukal dopředu. Dneska je normální zaměstnanec, má poloviční plat a aby zaplatili 20tis hypotéku a uživili se, tak fakt jedí polívky z pytlíku a jezdí MHD. A bazén je už dva roky vypuštěnej, provoz je moc drahej. A barák je momentálně neprodejnej. Zdánlivě žijou v luxusu, ale málokdo by s nima měnil.

Není tady

#58 7. 3. 2010 14:30

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Leila napsal(a):

Napadlo tě, že Dolynka mohla před mateřskou pracovat? I úspory jednou dojdou kapitulation .

Není tady

#59 7. 3. 2010 14:35

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Andri napsal(a):

eremuruss napsal(a):

To je právě ono, sociálka to bere tak, že když mᚠhypotéku (tím pádem nemovitost), tak se nemᚠšpatně. Asi si představují, že prodᚠnemovitost (v současné době se značnou ztrátou) a půjdeš do 1+0.

Jediný řešení pro podobný případy vidím v pozastavení platby hypotéky (po dohodě s bankou) třeba na jeden rok a pak jít do práce a zvednout příjmy.

Dolynko, u vás by to nešlo udělat tak, že bys šla třeba na 2letej rodičák, na chvíli byste "dali hypotéku k ledu" a po dvou letech bys šla do práce? Tak byste zmírnili to nejkritičtější období.

Jinak SZ jsem dostala, ještě ale nemám odpověď.

Není tady

#60 7. 3. 2010 14:51

bajaja
♥♥♥♥♥♥-

Andri napsal(a):

eremuruss napsal(a):

tak podle kalkulacky http://www.finance.cz/socialni-podpora/ … y-na-deti/

je to tak, ze ted na pridavky narok nemaji, ale pokud by meli deti tri, tak maji narok na 1600Kč,
pokud je celkovy prijem mensi nez 25 536 a to myslim, ze Dolynka psala, ze je.

Upravil(a) bajaja (7. 3. 2010 14:52)

http://img524.imageshack.us/img524/9357/138io.jpg

Není tady

#61 7. 3. 2010 14:59

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Leninka41 napsal(a):

O tom že kojení vždy nejde jí vím své,dcerce jse 3,5 měsíce odsávala a dávala z lahvičky protože neuměla sát z prsu.Ale dopředu nad tím nepřemýšlím,prostě dělám co jde,včetně pitného režimu,abych Matěje mohla kojit co nejdéle.Tak promiň jestli se tě ta věta dotkla,ale tak to je.

Jasně, já jen chtěla říct, že prostě někdy to fakt nejde, i kdyby ses rozkrájela (vím z vlastní zkušenosti sad ) a UV je fakt drahá. Ale to je fakt na jinou diskuzi wink

Není tady

#62 7. 3. 2010 15:10

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Fidorka napsal(a):

Dolynko, u vás by to nešlo udělat tak, že bys šla třeba na 2letej rodičák, na chvíli byste "dali hypotéku k ledu" a po dvou letech bys šla do práce? Tak byste zmírnili to nejkritičtější období.

Já tedy nevím, kolik měla Dolynka příjmy před mateřskou, ale na dvouletou variantu musí být určitá výše příjmů, myslím základ 380,-Kč/den.
Další věc je školka - tady není šance dostat do školky tříleté dítě, natož mladší. Co potom? nastoupit do práce nelze a tím pádem žádné příjmy sad I s tím se musí bohužel počítat...

Není tady

#63 7. 3. 2010 15:39

Romisek
Letňátka 2008
Místo: Praha
Web

Dolynko, rozhodnutí je nakonec na vás, ale zvaž, zda se opaavdu nedá najíttřeba  řešení přivýdělku.a zda vás potrat, by zdánivě ted to pravé řešení - nerozdělí ještě víc v budoucnu. A 4000 na jídlo ( a net) - no, net bych asi zrušila a jak tu holky psaly, vyšly by vám i nároky na přídavky - a určitě větší odpis daní. my bydlíme ve 2kk nájemním ( na cenu se ani neptejte - na hypotéku bychom nedosáhli), čekáme sice teprve druhé dítko, ale ty 4000 na měsíc na jídlo máme taky a to manžel dost často obědvá doma. takže věřím, že se to dá. třeba můžete i něco pěstovat, chovat? tím se dá ušetřit za jídlo. a větší auto na začátek asi není třeba- myslím, že 3. dítě nad 150 cm nemusí mít už sedačku, ale jen pás.. a to se dozadu vejde ne?

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/4vu7.jpghttp://lb3f.lilypie.com/4vu7p2.png. 19.6.2008-3840g,53cm; 1rok-9,6kg - 73cm; 2 roky 13,5kg - 87cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/NiZj.jpghttp://lb1f.lilypie.com/NiZjp2.png. 28.8.2010 - 2960g,49cm, M- 5320g, 58cm.

Není tady

#64 7. 3. 2010 17:10

Vanda
♥♥♥♥---

bajaja napsal(a):

Andri napsal(a):

eremuruss napsal(a):

je to tak, ze ted na pridavky narok nemaji, ale pokud by meli deti tri, tak maji narok na 1600Kč,

Na přídavky při 3 dětech bude mít nárok.Nás je 5 jsme pod tou hranicí 25 536,- a máme 1900 a nějaké drobné-záleží taky na věku dětí.

Pak může každé 3 měsíce žádat o soc. dávky na děti-stačí doložit příjem.Do 14 dnů přijde vyrozumění na kolik dávku vypočítali ,je to pohyblivé dle momentálního příjmu.To stejné dávka na bydlení-doložit příjem+náklady na domáctnost taky každý 3 měsíce.

Jednorázová podpora -taktéž se počítá dle příjmů myslím,že je možné žádat 1krát za rok.
Na každé sociálce je možné se zeptat.
Je mi jasné,že jich to nevytrhne,ale každá koruna dobrá.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#65 7. 3. 2010 17:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vanda napsal(a):

bajaja napsal(a):

Andri napsal(a):

Na přídavky při 3 dětech bude mít nárok.Nás je 5 jsme pod tou hranicí 25 536,- a máme 1900 a nějaké drobné-záleží taky na věku dětí.

Pak může každé 3 měsíce žádat o soc. dávky na děti-stačí doložit příjem.Do 14 dnů přijde vyrozumění na kolik dávku vypočítali ,je to pohyblivé dle momentálního příjmu.To stejné dávka na bydlení-doložit příjem+náklady na domáctnost taky každý 3 měsíce.

Jednorázová podpora -taktéž se počítá dle příjmů myslím,že je možné žádat 1krát za rok.

A tím jsi měla na mysli co?
Sociální příspěvek se vyplácí do 2 násobku ŽM a na ten by jim při příjmu 15000 (mzda) + 7800 (RP) nevyšel nárok a to jsem už nepočítala PnD, které by jim snad mohly (?) vyjít.

Upravil(a) aprill (7. 3. 2010 17:32)

Není tady

#66 7. 3. 2010 17:30

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

bajaja napsal(a):

Andri napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Par tech kalkulacek na netu jsem si zkusila taky,kdyz me zajimal muj socialni priplatek podle tabulky bych mela narok na 350 kc a ja mela 1001 kc.Takovych tabulek je na netu vic co jdou uplne blbe.

Není tady

#67 7. 3. 2010 17:54

Misha
♥♥♥♥♥♥-

Doly, já žila jako dítě ve velmi chudé rodině, máma od táty odešla a přespávaly jsme po známých, pozdeji se stabilizovala, ale např. pohár v restauraci byl pro mě luxus za vysvědčení. Už od 18ti jsem toužila po dítěti, ale chtěla jsem se zajistit, aby mé dítě nedopadlo jako já, kdy se mi posmívali děti, co to mám na sobě za hadry.

povedlo se, postupně, ale je ze mě workoholik, naštěstí jsem ve správnou dobu otěhotněla a měla Veru (v té době jsem neměla ani na koblihu navíc) Pak se to rozjelo, vše +- vycházelo, dostudovala jsem, začala pracovat (mám práci i při dítku dobrou) a já jsem na tom relativně "dobře". Můžu si dovolit i více dětí... i klidně 5 big_smile (teď doufám, že si to nezavařím ....)

jenže ono nechce ani druhé přijít! prostě nechce, mám pro něj pokoj, který zeje prázdnotou a o // se mi jen zdá. Interupci jsem si teď taky prošla (zamlklé) a už mám pocit, že si ho nezasloužím sad že jsem vše tak dokonale připravila, že nic nepříjde sad

nevím jak to popsat, ale to co jsem chtěla, to mám, ale ...... ? Kdybych tehdy neměla Veru, tak teď si můžu honit ego, ale dítko bych neměla sad
4 je málo, ale kolik je dost? 10 by stačilo?

co když je to budoucí prezident?

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

#68 7. 3. 2010 18:16

Misha
♥♥♥♥♥♥-

jo a abychom byly objektivní, tak kolik bude tvůj příjem, když nastoupíš do práce tedy? Při Veru jsme bydleli v 1+kk a taky jsem pořád poslouchala, kam to mimčo dáme. Teď není problém v počtu pokojích. vše se může změnit....

Jinak klobouk dolů před Vandou. Mluvila jsem teď doma s přítelem a taky říkal, že v tvé situaci asi potrat. Ale na to jsem mu řekla, že a si to zkusí vzbudit se znásilněná a ukřivděná a ještě k tomu víceméně donucená sad to si neumí představit, co to je za pocit. A to já přišla o něco, co nebylo v pořádku, ty příjdeš o něco, co je zdravé (nejspíš). Pokud má 1% hybných spermií, tak to přece musí vnímat jako obrovská příležitost. Chápu jeho pohled, ale tak jako tak, někomu bude moc ublíženo sad

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

#69 7. 3. 2010 18:30

Vanda
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

Vanda napsal(a):

bajaja napsal(a):

A tím jsi měla na mysli co?
Sociální příspěvek se vyplácí do 2 násobku ŽM a na ten by jim při příjmu 15000 (mzda) + 7800 (RP) nevyšel nárok a to jsem už nepočítala PnD, které by jim snad mohly (?) vyjít.

April,já samo nevím přesně ty násobky/ často se ty minima mění/ a taky jsem napsala,že je možné se zeptat.Ty kalkulačky na netu mi teda taky nikdy nevyšly.
Píšete, 15 000+7600+ asi přídavky u ní 1600=24 200,- při tomto příjmu by ji to asi nevyšlo,ale určitě bych se na té soc. informovala.Pokud by ale šli s příjmem níž-on nemusí mít výplatu vždy rovných patnáct,může být taky na neschopence a tím se příjem sníží-a tady jsem pčesvědčena,že nárok na nějaké dávky bude mít.
U té jednorázovky při nižších příjmech, nebo na takové té hranici,je možné požádat třeba z důvodu-žijeme na hranici příjmů kdy někdy dosahujeme na soc.dávky,narodilo se / čekáme / třetí dítě čím se naše náklady na domáctnost zvýší...-žádám o jednorázovou podporu na zimní ošacení pro děti.... nebo žijeme na hranici.....manžel je momentálně na neschopence/ bez práce,jeho příjem se snížil.../ a pokazil se nám bojler / pračka, lednička,dítě potřebuje ozdravný pobyt...../bez kterého se se třemi dětmi neobejdu,dostali jsme se do složité životní situace / ...ve finanční tísni.../ a proto žádáme o jednorázovou bla bla bla...
A CO JSEM TÍM CHTĚLA ŘÍCT?
Myslela jsem to dobře,chtěla jsem jí pomoct,pokud dosud dávky nebrala upozornit jí, že nějaké jsou , a že je možnost si o něco požádat i kdyby ji to s tímhle příjmem ted´ nevycházelo,může se stát, že některé měsíce se jim příjem sníží a třeba na ně dosahovat bude.Prostě pohlídat si tuto možnost.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#70 2. 4. 2010 19:42

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DOLYNKO, jak to dopadlo? pussa

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí