6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Brala bych to jako necekany a krasny dar. Jestli je manzel tak "nastvanej" ze by kvuli tomu od vas odesel, tak to si radeji ani nepredstavuju.... myslim, ze se jen boji, jak byste to zvladli a tohle je jeho forma obrany.
Mam dva brachy a celou pubertu jsem chodila oblikana z partiovky, prvni rifle jsem si koupila az v osmnacti atd. ale svoje bratry bych za zadne hmotne statky nevymenila.
Nedovedu si predstavit, ze bych sla za takove situace na potrat.
Vim, ze je krize, ale treba by si mohla manzel zkusit najit jinou praci, po case ty zacnes taky vydelavat a prece jen tady mame i jakysi socialni system....
Není tady
dolynka1 napsal(a):
bajaja napsal(a):
Dolynko, ja bych si dite nechala
i za cenu toho,ze me manzel odsoudi.....co kdyz odejde?
Dolynko,muj dnes,uz byvaly manzel nechtel druhe dite ja otehotnela,kdyz synovi byli 4 mesice.On o tom ani nechtel slyset.Vubec jsem o interupci neuvazovala,on me rekl,ze odejde.Neodesel,ale ztratil o me zajem,kdyz jsem si postezovala,ze me neco boli jeho odpoved byla mela si na to dost casu.
Narodila se me dcera sice se o ni staral,ale doma se moc nezdrzoval nakonec odesel,kdyz bylo dceri 2.5 roku.
Sveho rozhodnuti jsem nikdy nezalitovala.Dnes je dceri 17 let a je pro me vsim.
Upravil(a) eremuruss (6. 3. 2010 15:24)
Není tady
bajaja napsal(a):
Brala bych to jako necekany a krasny dar. Jestli je manzel tak "nastvanej" ze by kvuli tomu od vas odesel, tak to si radeji ani nepredstavuju.... myslim, ze se jen boji, jak byste to zvladli a tohle je jeho forma obrany.
Mam dva brachy a celou pubertu jsem chodila oblikana z partiovky, prvni rifle jsem si koupila az v osmnacti atd. ale svoje bratry bych za zadne hmotne statky nevymenila.
Nedovedu si predstavit, ze bych sla za takove situace na potrat.
Vim, ze je krize, ale treba by si mohla manzel zkusit najit jinou praci, po case ty zacnes taky vydelavat a prece jen tady mame i jakysi socialni system....
K hypotéce se při posuzování nároku na dávku nepřihlíí .
Není tady
Se obávám, e v takový situaci musí dojít přesně k tomu co píe Fidorka..kdy si to představím..nikdy bych to svýmu chlapovi neodpustila, e mě donutil jít na potrat, kdy já to dítě moc chtěla..a bylo by úplně jedno jestli bych věděla, e máme na měsíc 4 tisíce...v tomhle případě jsem schopná doivotně uvaovat jen a pouze srdcem.
Doly, a se rozhodnete jakkoliv, přeju hlavně, abyste to ustáli.
Dolynko,já mám 3 děti a otec mého nejmladího synka se rozhodl,e s námi nebude.Váhala jsem jestli si to mám nechat vzít,ale já jsem proti interrupcím a tak jsem si ho nechala a jsem za toho broučka ráda,vnesl mi do ivota radost.Věci jsem pořizovala z aukcí,po dětech nic nemám ji jsem třetí neplánovala a jsou u velké(13 a 11).Vím,e sunar je drahý a proto kojím a hodlám tak dlouho jak to půjde.Taky splácím hypotéku a taky přemýlím jak to bude dál,ale jsem ráda,e jsem ten malý poklad donosila.Já osobně bych si to vyčítala a vím,e by mě to trápilo hodně dlouho.Moji rodiče byli proti a co myslí dnes?Babička nosí malému věci,chodí mi pomáhat,vozí kočárek a svým vnoučkem se chlubí Je to kadého volba jak se rozhodne a uskromnit se jde.A jídlo nám vdy zbývá,tak uivíme jetě jeden krček.Pro mě jsou děti vím a ivot bez nich si nedovedu představit.Zapár let děti třeba odejdou někam na kolu a já tady nezůstanu sama,bude tady se mnou můj poklad
Není tady
eremuruss napsal(a):
dolynka1 napsal(a):
bajaja napsal(a):
Dolynko, ja bych si dite nechala
i za cenu toho,ze me manzel odsoudi.....co kdyz odejde?
Dolynko,muj dnes,uz byvaly manzel nechtel druhe dite ja otehotnela,kdyz synovi byli 4 mesice.On o tom ani nechtel slyset.Vubec jsem o interupci neuvazovala,on me rekl,ze odejde.Neodesel,ale ztratil o me zajem,kdyz jsem si postezovala,ze me neco boli jeho odpoved byla mela si na to dost casu.
Narodila se me dcera sice se o ni staral,ale doma se moc nezdrzoval nakonec odesel,kdyz bylo dceri 2.5 roku.
Sveho rozhodnuti jsem nikdy nezalitovala.Dnes je dceri 17 let a je pro me vsim.
Nase financni situace vubec nebyla ruzova navic manzel casto chodil po hospodach .Moje mamka me nosila z prace latky co s nima utirali stroje byla to kvalitni bavlna a frote ja jsem s toho sila detem mikyny a teplacky.Hodne jsem take pletla takze deti jsem mela oblecene opravdu pekne.Pak zacali sekace a ja nakupovala pro celou rodinu jenom tam.Co se tyce jidla zili jsme skromne od rodicu jsme dostavali kraliky takze jsem hodne varila s toho co bylo.
Upravil(a) eremuruss (6. 3. 2010 15:44)
Není tady
Dolynko to rozhodnuti je jen na tobe,ty mas ve svych rukou zivot sveho ditete.
Není tady
Dolynko je to opravdu slozite. A o kolik se zvedne vas mesicni rozpocet, kdyz pujdes do prace? Mas se vubec kam vratit do zamestnani? Neni vyhodnejsi dalsi materska? A vecicky po detech mas, kocar mozna jeste taky, takze 3 ditko nebude uz az tak nakladne. Kojila si obe deti? To by bylo taky spoustu penez usetrenych. Skoda treba ze nemas latkove plinky, tim se da usetrit, muzes par porisit treba za porodne. Neni to zadna sranda zit za 4 tisice, ale neni to na porad, treba si jeste do porodu najdes nejaky vedlejsacek z domu a neco si nasetris a nakonec az bude male na svete, bude cela rodina rada, jak psala Lenka.
Drzim moc palce a dat miminko pryc by byla skoda, kdyz uz se povedlo.
Není tady
Dolynko, nejsme na tom finančně taky nějak ...Čekám teď druhé dítě a bude to penění záhul a tři? Prostě bychom to neutáhli, ani kdy jsme na tom dva. ty nemá podporu rodiny, válčí s rozpočtem... Já bych do toho nela, i kdy to rozhodnutí vzdát se mimča je asi íleně těké.
P.S. Leninka to napsala hezky, ale trochu mě natvala věta o sunaru - "je drahý a proto kojím"
Jene ono to kojení vdycky nejde a pak ta výiva sakra leze do peněz.
Hypotéka je dalí věc, máme ji taky (a kdo ne), jetě s námi minimálně dvacet let bude a prostě se s ní počítat musí. Vdy nejde jen o oblékání ze sekáče a kočár po starích dětech, jsou věci, které se prostě platit musí a budou muset a uetřit se na nich nedá.
Upravil(a) Gabrielle (6. 3. 2010 16:22)
Není tady
dolynko,tuhle situaci si stejne budes muset rozhodnout sama, nikdo nema pravo te odsuzovat at uz se rozhodnes jakkoli, my ti muzem jen rict, co by jsme mozna udelaly, kdyby jsme v tve situaci byly...
takze za me - ja vzdycky byla proti interupci, takze pravdepodobne bych si ditko nechala, ale asi jen v pripade, kdyby s tim souhlasil i partner, protoze tohle musi chtit oba... je fakt ze jste do toho spadli oba, takze by jste meli mit stejne rozhodovaci prava, ale hlavou proti zdi bych asi nesla... manza by pak mohl byt pravem nastvany, ze jsi ho obesla... mas to tezke a drzim palce at se rozhodnes spravne!
Není tady
Je to hrozně těká situace a musím říct, e se do situace nedovedu dost přesně vít, to rozhodnutí bude muset udělat ty a vdycky to bude těké. 4 tisíce na měsíc pro 4 členou rodinu jsou straně málo, ale nevím třeba máte příbuzné, které vás můou zásobit masem nebo vajíčkama apod. Věci má taky po těch starích dětech a pokud je barák zařízenej, tak by se to snad nějak těch pár let ne půjde do práce dalo utáhnout.
Ale taky by to mohlo být tak, e fakt nevyjdete - třeba bude potřeba platit léky - děti mi marodí jen tak lehce, ale při kadé nemoci nechám v lékárně 1000,- a to se pak těko říká, no jo, ale na tohle já nemám i kdy jsou to třeba jen probiotika nebo vitamíny. A kdybys nesehnala práci po dětech nebo o ni manel přiel, tak to taky bude hodně těké.
A navíc pokud manel je tak proti 3. dítěti, tak by to mohlo znamenat i naruení vztahu.
Moc jsem ti nepomohla co? Já bych si ho nechala, ale mluvím za sebe ve své situaci - tu svoji musí znovu zváit, propočítat. Peníze nejsou vechno, ale bohuel bez nich to nejde.
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Dolynko, nejsme na tom finančně taky nějak ...Čekám teď druhé dítě a bude to penění záhul a tři? Prostě bychom to neutáhli, ani kdy jsme na tom dva. ty nemá podporu rodiny, válčí s rozpočtem... Já bych do toho nela, i kdy to rozhodnutí vzdát se mimča je asi íleně těké.
P.S. Leninka to napsala hezky, ale trochu mě natvala věta o sunaru - "je drahý a proto kojím"
Jene ono to kojení vdycky nejde a pak ta výiva sakra leze do peněz.
Hypotéka je dalí věc, máme ji taky (a kdo ne), jetě s námi minimálně dvacet let bude a prostě se s ní počítat musí. Vdy nejde jen o oblékání ze sekáče a kočár po starích dětech, jsou věci, které se prostě platit musí a budou muset a uetřit se na nich nedá.
O tom e kojení vdy nejde jí vím své,dcerce jse 3,5 měsíce odsávala a dávala z lahvičky protoe neuměla sát z prsu.Ale dopředu nad tím nepřemýlím,prostě dělám co jde,včetně pitného reimu,abych Matěje mohla kojit co nejdéle.Tak promiň jestli se tě ta věta dotkla,ale tak to je.U prvního dítěte jsem kojení brzo vzdala a raději dala lahvičku,dnes se prostě tak snadno nevzdám a u nás na zimňatech jsou holky co daly lahvičku a pak se rozkojily znovu,ale to je téma do jiné diskuze.
Není tady
dolynka1 napsal(a):
Fidorka napsal(a):
dolynka1 napsal(a):
ja toot vim..ja to take rikam porad..ale on fakt holky ja vam ho snad natocim a ukazu vam to...
já si to umím představit... vůbec ti to nezávidím. A jde mu fakt jen o to uivení?
nejde mu jen o to...ale je to nejdulezitejsi,ale on neni takovy ten klasicky tatinek,ktery to ma dane od pana boha,je na deti hodny,ale ze bych jich musel 10 to ne....proste rekl...nechtel jsme a nechci
to je super tahle věta, on u toho početí nebyl? Promiň, to mě natvalo, měl si dávat pozor
Jsme na tom finančně skoro stejně jako vy, take si to umím ivě představit Jinak taky bych se snaila manela přesvědčit, já pořád říkám e bych na interrupci NIKDY nela...jene to se mi to kecá kdy nejsem v takové situaci
bohuel poradit nemůu, moc drim palce
Není tady
Petrua napsal(a):
dolynka1 napsal(a):
Fidorka napsal(a):
já si to umím představit... vůbec ti to nezávidím. A jde mu fakt jen o to uivení?nejde mu jen o to...ale je to nejdulezitejsi,ale on neni takovy ten klasicky tatinek,ktery to ma dane od pana boha,je na deti hodny,ale ze bych jich musel 10 to ne....proste rekl...nechtel jsme a nechci
to je super tahle věta, on u toho početí nebyl? Promiň, to mě natvalo, měl si dávat pozor
Jsme na tom finančně skoro stejně jako vy, take si to umím ivě představit Jinak taky bych se snaila manela přesvědčit, já pořád říkám e bych na interrupci NIKDY nela...jene to se mi to kecá kdy nejsem v takové situaci
bohuel poradit nemůu, moc drim palce
jj přesně tak, na to dycky musí být dva...nebo ne?
A kdyz 3. nechtel, mel se chranit....a ne pak nadavat, kdyz se zadarilo... On na tu interupci nemusi, to se to mluvi...
Financni situaci chapu, je to tezky... ale on by mel azse chapat tebe, kdyz uz se stalo...
Není tady
zlá situácia...
ja by som asi urobila to, čo najmenej naruí vzah s manelom ... jeden sa bude musie prispôsobi... ak sa ty dokáe zmieri skôr s interupciou, ne on s tretím dieaom, tak by som la na interupciu...
nedá sa predpoklada ako sa to celé vyvinie..mono si ho nechá a manel sa chytí, mono ho bude uplne zboňova, mono sa financie zlepia..ale mono to bude uplne naopak...
hovori o tom dookola kým sa ete dá, diskutova..a zvoli čo najetrnejie rozhodnutie pre vetkých...
drím palce
Není tady
dolynka1 napsal(a):
ahoj holky..predem vam dekuji za vas cas....musim se vas zeptat,co byste delaly na mem miste...mam 9leteho syna...nyni 20mesični holcicku...manzela.bydlime na vesnici-rodiny dum-uver budeme splacet do 50let...splatky velke.manzel vydelava 15tisic mesicne a po veskerem poplaceni nam na mesic zbyde 4tisice korun sakum pinkl na vsechno....
Dolýnko, sleduji toto vlákno a pořád nevím odpověď. Je to moc těké a drím palce.
Mohu se zeptat, co VECHNO musí zaplatit z oněch 4000Kč? elektrika, voda, plyn, telefony, internet, benzín, jídlo, oblečení, léky, poplatky (kola, kurzy,..) ?
O kolik by se Vám s mrňousekm zvýil rozpočet? CO bude měsíčně nakupovat navíc? Asi bude nutné to opravdu jetě propočítat, potom se znovu rozhodovat, zda to takto dalí 3 roky vydríte, ne nastoupí do práce...
A rodina Tě JEN posílá na interupci? Finančně by nepomohli???
To je fakt smutný dr se kočko!
Upravil(a) Andri (6. 3. 2010 20:11)
Není tady
Doly, sleduju to tady a nevím, co ti poradit, ve si musí nakonec rozhodnout TY a tvůj manel, který jasně řekl NE. Pokud si prcka nechá, asi ho proti sobě popudí, ale třeba časem to bude dobrý, to se nedá takhle dopředu nikdy říct.
Já za sebe /být na tvém místě/ bych la na interupci, protoe při představě dalích tří let vyít se 4 tisíci je hrozná. Přiznávám, e já bych to nezvládla ,a přeci jen třem dětem nemůu dát to, co můu dvěma. Dnes je to fakt jen o penězích,a je to hnus, ale bohuel taková je doba.
Ale abych tě taky potěila, mám kamarádku, které se teď narodily dvojčátka (koukni se na můj web) a jsou to její 4. a 5. dítko - jaksi neplánované,nečekané, přes antikoncepci a zjistila to a ve 12tt (do té doby měla normálně MS), a za týden poté, e jsou tam dvě. Taky na tom nejsou bezvadně, bydlí ve 2+1, děti má vě věku 16,14,4 a teď prcky. Take ono to nějak jde, ale já bych na to asi neměla.
Drím palce, a se rozhodne podle svého.
Není tady
Já bych na interupci jít nedokázala.Nemohla bych po zbytek ivota ít sama se sebou.Nebylo by dne, kdy bych si na své nenarozené dítě nevzpoměla,kdykoliv bych se podívala na nějaké dítě,at´ u na svoje nebo cizí,vdycky bych si představovala komu by bylo asi podobné,jak by vypadalo,čím by bylo,jakou by mělo povahu,v období kdy se mělo narodit bych si asi vdy říkala a ted´by mu byly 3,5..let.Prostě bych s tím asi nedokázala ít a do smrti bych si vyčítala,e jsem mu nedala anci.Myslím,e i manela bych si u nemohla váit.
Takto nějak bych se to pokusila svému mui vysvětlit.
Dřív, kdy jsem viděla rodinku s 3-4dětmi,hned mi blesklo hlavou ílenci...v dnení době..My jsme s manelem vdy chtěli 2děti.Pak jsem se dostala do situace, kdy jsem měla doma 2,5letého kluka a na ultrazvuku doktor řekl ,,vidím dvě miminka maminko".Vyhrkly mi slzy a první moje věta byla ,,a jak je uivíme pane doktore!"Bulila jsem celou cestu domů, protoe jsme byli v podobné fin.situaci jako vy.A doma to ze mě manel vypáčil a jeho reakce byla-tak jsme to teda neplánovali,ale zvládli to jiní zvládnem to taky.Jeho rodina se k tomu postavila podobně.To já jsem byla ta, co uvaovala ekonomicky a bála se e to neutáhnem.Na interupci ani na jakési,, odsátí" jednoho plodu jsem nepomyslela ani na chvilku a tuto monost jsem hned lékaři odmítla, kdy mi ji nabídl.U nás to byla moje matka, která byla proti třem dětem a přemlouvala mě, abych je dala pryč, nebo aspoń jedno.Dokonce jetě před porodem přila s nápadem,e a se děti narodí,tak bych jedno mohla dát k adopci.,,a to jako a se narodí,se na ně mám jít podívat a vybrat si toho pěknějího,nebo toho silnějího!!Tohle je naposledy co se na toto téma bavíme a u o tom nechci nikdy nic slyet!"Kdy odela,myslela jsem,e se zhroutím.Nikdy jsem ani o tom s nikým nemluvila.
Kdy se děti narodily, nebylo to lehké,ale manel moc pomáhal.Tehdy jsme ili vichni v jedné místnosti, protoe jen ta byla obyvatelná,patro v domě jsme postupně opravovali.Peněz jsme neměli nikdy nazbyt.Pletla jsem,ila jsem,přeívala pro sebe i pro děti.Zeleninu si vypěstujem na zahrádce,přemistovali jsme se ve starém favoritu a i kdy tam byly vzadu 2 sedačky, kdy byly děti mení vlezly se tam, sice jako sardinky ale lo to.Pak jme dodělali domek,není sice výstavní a úplně dokončený,ale máme střechu nad hlavou.Časem jsme si taky pořídili veliké rodiné auto.Na dovolenou jezdíme 1 rok k moři druhý rok v česku,a týden v zimě na horách.Sice ne ádné hotely s plnou penzí,ale i bez těch se dá strávit pěkná dovolená.Z naich dvou platů bysme si to samo dovolit nemohli-já přivydělám něco na počítači,manel o víkendech zajde někam na stavbu a naetříme.Moná si veho více váíme,ijeme skromě a jsme si tak nějak blí.My máme na měsíc 22 000kč pro nás 5. Víc tady na vesnici nevyděláme. K tomu kdy se podaří nějaký ten přivýdělek a jak jsem psala dá se to zvládnout,nic nemáme hned,prostě vechno postupně.Nejstarí syn si kadou sobotu taky přivydělává a celkem to chápe-něco mu přispějem my něco si vydělá na brigádě-myslím,e mu to neukodilo.
No,takto jsem se rozepsat teda původně nechtěla,ale u to je.Moná jsem tím vím chtěla říct,e i kdy těch peněz moc není dá se to nějak zvládnout.U nás to nebylo ,není a nikdy nebude lehké, ale jsem tastná,e mám3 zdravé a krásné děti.A kdybych měla vrátit čas, rozhodla bych se stejně i kdyby do mě vlastní matka hučela od rána do večera e 3 děti je moc a rozhodla bych se stejně i kdyby se k ní můj mu přidal.Brala jsem to tak,e kdy u to tak přilo,e tak to mělo být a toto byl jakýsi můj osud.Tak to bylo u nás.
Jak se rozhodne ty je jen na tobě.Přeju hodně těstí.
Není tady
vsemm vam strasne moc dekuji....vcera vecer dojela tchyne,tak jsme manzela vytahla u nas ve vesnici na pivo..ja si dala caj i to nejak nekomentoval.po prichodu domu jsem navolila tema...a hned ze startu,ja jsem ti k tomu sve rekl.ja celou noc nespala...paneboe....kdyby jste me ted videly.jinak co se otazek vas tady tyka4tisice korun ktere na nam na mesic zbydou jsou na stravu,autobus pro synka do skoly-180kc,internet nemame jiny vyber nez 02-861kc.a co zbyde je jidlo.holky paneboze proc dnesni svet tak omezuji penize...ja jsme si nikdy nemyslela,ze me takhle poradite...moc a moc si toho vazim.kdyz jsme jeste premyslela,na dovolene jsme byli jako rodina jen jednou..ach jo...me se hce brecet,nejsme verici,ale kdyby mi buh dal alespon znameni..VAIM SI VAS VSECH,KAZDA MATE SVUJ TEZKY OSUD A JESTE SE TADY PACHTITE SE MNOU...DEKUJI VAM....VASE NESTASTNA
Není tady
Doly dr se jsme tu s tebou at se rozhodnete jak se rozhodnete
Není tady
Doly ja myslim, ze prave to znameni je to, ze cekas miminko
VIm, ze je to nelehka situace, ale citim to hodne podobne jako Vanda. Do konce zivota bych na to nenarozene miminko musela myslet a vycitat si to.
Není tady
Dolynko, bůh by ti nikdy nedal jiné znamení ne dítě donosit.
Ztoho co píe vidím, e interupce je pro tebe hrozná věc. Já bych se přimlouvala zajít s manelem do předmanelské nebo psychologické poradny a zkusit to probrat s někým třetím nezasvěceným.
Není tady
Dolynko, je mi moc líto, v jaké situaci jsi, hodne holek u řeklo, co bych napsala i já, já bych rozhodně na potrat nela v ádném případě a natěstí mám jistotu, e by mě před podobné rozhodnutí manel nikdy ani nepostavil, ale mám jetě trochu jiný postřeh právě od manela - pokud by se dítko narodilo, neměli byste nárok na nějaké dalí sociální příspěvky? manel by si také druhé dítě mohl "odečíst z daní" a tím by se vám příjmy mohly trochu zvýit (i kdy třeba ne nijak závratně, ale kadá stovka dobrá).... také by sis teď během těhotenství mohla zkusit najít nějakou brigádu - buď z domu, nebo třeba potom nějaký úklid po večerech, kdy by manel pobyl s dětmi? (vím, e to není nej práce, ale tak dobrá kadá koruna dočasně), ale nevím, jak jste na tom s časem, kdy manel jezdí z práce domů atd...
Jetě jedna, i kdy taky asi hrozná monost - pokud byste viděli, e to fakt nezvládnete, je tu monost v nejhorím případě dát dítě k adopci... vím, e to zní asi pro některé hrozně, ale aspoň by dostalo anci ít...
Také si myslím, e a u se rozhodne jakkoliv, poznamená vás to (resp. vá vztah) moná i na hodně dlouho - pokud se nakonec rozhodne pro potrat, bude s tím pořád ít a osobně nevím, jestli bych dokázala odpustit někomu, e mě postavil před takové rozhodnutí... pokud si dítě necháte, můe čekat výčitky od manela a jeho rodiny... ovem v druhém případě je pravděpodobnějí, e to nakonec nějak rozdýchají a postaví se k tomu nakonec také čelem...
Rozhodnout se musí hlavně Ty sama a bude to těké rozhodnutí, tak Ti přeji hodně sil
Není tady
dolynka1 napsal(a):
vsemm vam strasne moc dekuji....vcera vecer dojela tchyne,tak jsme manzela vytahla u nas ve vesnici na pivo..ja si dala caj i to nejak nekomentoval.po prichodu domu jsem navolila tema...a hned ze startu,ja jsem ti k tomu sve rekl.ja celou noc nespala...paneboe....kdyby jste me ted videly.jinak co se otazek vas tady tyka4tisice korun ktere na nam na mesic zbydou jsou na stravu,autobus pro synka do skoly-180kc,internet nemame jiny vyber nez 02-861kc.a co zbyde je jidlo.holky paneboze proc dnesni svet tak omezuji penize...ja jsme si nikdy nemyslela,ze me takhle poradite...moc a moc si toho vazim.kdyz jsme jeste premyslela,na dovolene jsme byli jako rodina jen jednou..ach jo...me se hce brecet,nejsme verici,ale kdyby mi buh dal alespon znameni..VAIM SI VAS VSECH,KAZDA MATE SVUJ TEZKY OSUD A JESTE SE TADY PACHTITE SE MNOU...DEKUJI VAM....VASE NESTASTNA
Proc teda nezrusite internet?Zbylo by vice penez.
Není tady
Doly, pokud je to "jen" na jídlo, autobus a net, rozhodně bych net zruila, 861kč je dost. Píe, e manel nedělá doma, te to zřejmě není ivotně důleité. Tím pádem je skoro o 1000Kč více + přídavky (na ty zřejmě nárok máte ne? a vím, e to můe být okolo 500Kč na dítě - ?)....Neříkám, e je to moc, ale myslím, e s tím se u dá vyít ne?
Udělej si týdenní rozpočet, sepi to, kolik opravdu nutně potřebuje a jaká ti zbyde rezerva - na cokoliv nečekaného, léky atpod. Pak bych to předloila manelovi, jak na tom opravdu jste a o kolik se rozpočet zvedne.
A hlavně, pokud zjistí, e to opravdu nejde a zadluíte se jetě více a nezvládnete to 3 roky, asi nebude jiná monost. bohuel. Ale pokud zjistí, e to s odřenýma uima zvládnete a překlenete toto období, MUSÍ se pokusit manelovi vysvětlit, co cítí, jaké to pro Tebe je a bude, jaké mohou být následky - nevyhroovat, ale pokusit se o DIALOG.
Já v takovéto situaci nejsem, ale myslím, e je na místě na chvíli pozastavit city, i kdy je to hrozné, kouknout se na to opravdovýma očima, zhodnotit finanční situaci, protoe jen o ní tu jde a pak se k tomu postavit čelem.
Je sice hezké, e by větina na potrat nela, já to plně chápu, ale pokud nebudou mít co jíst a budou vyloeně trpět a nezvládnou to, tak je na místě zváit i tu smutnou variantu
nehledě na to, e finance budou potřeba i nadále - i kdy bude v práci, ale určitě bude chtít dětem něco dopřát, studia také stojí dost, koly v přírodě atd. No kadý máme nějaký standard a představy o ivotě, musí si uvědomit, jaká je ta tvá, co chce dětem dopřát a na kolik je (vás) to "omezí" příchodem sourozence....
Upravil(a) Andri (7. 3. 2010 11:39)
Není tady