Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 3. 2010 15:20

bajaja
♥♥♥♥♥♥-

Re: co byste delaly na mem miste?

Brala bych to jako necekany a krasny dar. Jestli je manzel tak "nastvanej" ze by kvuli tomu od vas odesel, tak to si radeji ani nepredstavuju.... myslim, ze se jen boji, jak byste to zvladli a tohle je jeho forma obrany.
Mam dva brachy a celou pubertu jsem chodila oblikana z partiovky, prvni rifle jsem si koupila az v osmnacti atd. ale svoje bratry bych za zadne hmotne statky nevymenila.
Nedovedu si predstavit, ze bych sla za takove situace na potrat.
Vim, ze je krize, ale treba by si mohla manzel zkusit najit jinou praci, po case ty zacnes taky vydelavat a prece jen tady mame i jakysi socialni system....

http://img524.imageshack.us/img524/9357/138io.jpg

Není tady

#27 6. 3. 2010 15:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dolynka1 napsal(a):

bajaja napsal(a):

Dolynko, ja bych si dite nechala smile

i za cenu toho,ze me manzel odsoudi.....co kdyz odejde?

Dolynko,muj dnes,uz byvaly manzel nechtel druhe dite ja otehotnela,kdyz synovi byli 4 mesice.On o tom ani nechtel slyset.Vubec jsem o interupci neuvazovala,on me rekl,ze odejde.Neodesel,ale ztratil o me zajem,kdyz jsem si postezovala,ze me neco boli jeho odpoved byla mela si na to dost casu.
Narodila se me dcera sice se o ni staral,ale doma se moc nezdrzoval nakonec odesel,kdyz bylo dceri 2.5 roku.
Sveho rozhodnuti jsem nikdy nezalitovala.Dnes je dceri 17 let a je pro me vsim.

Upravil(a) eremuruss (6. 3. 2010 15:24)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#28 6. 3. 2010 15:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

bajaja napsal(a):

Brala bych to jako necekany a krasny dar. Jestli je manzel tak "nastvanej" ze by kvuli tomu od vas odesel, tak to si radeji ani nepredstavuju.... myslim, ze se jen boji, jak byste to zvladli a tohle je jeho forma obrany.
Mam dva brachy a celou pubertu jsem chodila oblikana z partiovky, prvni rifle jsem si koupila az v osmnacti atd. ale svoje bratry bych za zadne hmotne statky nevymenila.
Nedovedu si predstavit, ze bych sla za takove situace na potrat.
Vim, ze je krize, ale treba by si mohla manzel zkusit najit jinou praci, po case ty zacnes taky vydelavat a prece jen tady mame i jakysi socialni system....

K hypotéce se při posuzování nároku na dávku nepřihlíží kapitulation .

Není tady

#29 6. 3. 2010 15:27

mishasha
Host

Se obávám, že v takový situaci musí dojít přesně k tomu co píše Fidorka..když si to představím..nikdy bych to svýmu chlapovi neodpustila, že mě donutil jít na potrat, když já to dítě moc chtěla..a bylo by úplně jedno jestli bych věděla, že máme na měsíc 4 tisíce...v tomhle případě jsem schopná doživotně uvažovat jen a pouze srdcem.

Doly, a se rozhodnete jakkoliv, přeju hlavně, abyste to ustáli.

#30 6. 3. 2010 15:34

Leninka41
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Strakonice
Web

Dolynko,já mám 3 děti a otec mého nejmladšího synka se rozhodl,že s námi nebude.Váhala jsem jestli si to mám nechat vzít,ale já jsem proti interrupcím a tak jsem si ho nechala a jsem za toho broučka ráda,vnesl mi do života radost.Věci jsem pořizovala z aukcí,po dětech nic nemám již jsem třetí neplánovala a jsou už velké(13 a 11).Vím,že sunar je drahý a proto kojím a hodlám tak dlouho jak to půjde.Taky splácím hypotéku a taky přemýšlím jak to bude dál,ale jsem ráda,že jsem ten malý poklad donosila.Já osobně bych si to vyčítala a vím,že by mě to trápilo hodně dlouho.Moji rodiče byli proti a co myslíš dnes?Babička nosí malému věci,chodí mi pomáhat,vozí kočárek a svým vnoučkem se chlubí smile Je to každého volba jak se rozhodne a uskromnit se jde.A jídlo nám vždy zbývá,tak uživíme ještě jeden krček.Pro mě jsou děti vším a život bez nich si nedovedu představit.Zapár let děti třeba odejdou někam na školu a já tady nezůstanu sama,bude tady se mnou můj poklad hjarta

http://2i.cz/2i/t/a1824963b0.jpghttp://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24095.png
Matěj se narodil 4.2.2010 ve 21:39 hod. 2750 g,47 cm , 8.2.-2560g ,9.2.-2640g 23.2.-49 cm-3 000 g, 25.3.- 3590 g 52,5 cm, 20.4.-3940g-55 cm, 23.4.-3990 g,4M-4790 g,57,5 cm, 6M - 6330 g, 64 cm,8 M-7000g-68 cm

Není tady

#31 6. 3. 2010 15:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

dolynka1 napsal(a):

bajaja napsal(a):

Dolynko, ja bych si dite nechala smile

i za cenu toho,ze me manzel odsoudi.....co kdyz odejde?

Dolynko,muj dnes,uz byvaly manzel nechtel druhe dite ja otehotnela,kdyz synovi byli 4 mesice.On o tom ani nechtel slyset.Vubec jsem o interupci neuvazovala,on me rekl,ze odejde.Neodesel,ale ztratil o me zajem,kdyz jsem si postezovala,ze me neco boli jeho odpoved byla mela si na to dost casu.
Narodila se me dcera sice se o ni staral,ale doma se moc nezdrzoval nakonec odesel,kdyz bylo dceri 2.5 roku.
Sveho rozhodnuti jsem nikdy nezalitovala.Dnes je dceri 17 let a je pro me vsim.

Nase financni situace vubec nebyla ruzova navic manzel casto chodil po hospodach .Moje mamka me nosila z prace latky co s nima utirali stroje byla to kvalitni bavlna a frote ja jsem s toho sila detem mikyny a teplacky.Hodne jsem take pletla takze deti jsem mela oblecene opravdu pekne.Pak zacali sekace a ja nakupovala pro celou rodinu jenom tam.Co se tyce jidla zili jsme skromne od rodicu jsme dostavali kraliky takze jsem hodne varila s toho co bylo.

Upravil(a) eremuruss (6. 3. 2010 15:44)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#32 6. 3. 2010 15:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Dolynko to rozhodnuti je jen na tobe,ty mas ve svych rukou zivot sveho ditete.

Není tady

#33 6. 3. 2010 15:49

hanysek291
♥♥♥♥---
Místo: Opava

Dolynko je to opravdu slozite. A o kolik se zvedne vas mesicni rozpocet, kdyz pujdes do prace? Mas se vubec kam vratit do zamestnani? Neni vyhodnejsi dalsi materska? A vecicky po detech mas, kocar mozna jeste taky, takze 3 ditko nebude uz az tak nakladne. Kojila si obe deti? To by bylo taky spoustu penez usetrenych. Skoda treba ze nemas latkove plinky, tim se da usetrit, muzes par porisit treba za porodne. Neni to zadna sranda zit za 4 tisice, ale neni to na porad, treba si jeste do porodu najdes nejaky vedlejsacek z domu a neco si nasetris a nakonec az bude male na svete, bude cela rodina rada, jak psala Lenka.

Drzim moc palce a dat miminko pryc by byla skoda, kdyz uz se povedlo.

http://lbyf.lilypie.com/iuo4p2.png
http://lb4f.lilypie.com/1PmMp1.png
http://lb1f.lilypie.com/jo9up2.png

Není tady

#34 6. 3. 2010 16:15

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Dolynko, nejsme na tom finančně taky nějak ...Čekám teď druhé dítě a bude to peněžní záhul a tři? Prostě bychom to neutáhli, ani když jsme na tom dva. ty nemᚠpodporu rodiny, válčíš s rozpočtem... Já bych do toho nešla, i když to rozhodnutí vzdát se mimča je asi šíleně těžké.

P.S. Leninka to napsala hezky, ale trochu mě naštvala věta o sunaru - "je drahý a proto kojím"
Jenže ono to kojení vždycky nejde a pak ta výživa sakra leze do peněz.

Hypotéka je další věc, máme ji taky (a kdo ne), ještě s námi minimálně dvacet let bude a prostě se s ní počítat musí. Vždy nejde jen o oblékání ze sekáče a kočár po starších dětech, jsou věci, které se prostě platit musí a budou muset a ušetřit se na nich nedá.

Upravil(a) Gabrielle (6. 3. 2010 16:22)

Není tady

#35 6. 3. 2010 16:49

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka

dolynko,tuhle situaci si stejne budes muset rozhodnout sama, nikdo nema pravo te odsuzovat at uz se rozhodnes jakkoli, my ti muzem jen rict, co by jsme mozna udelaly, kdyby jsme v tve situaci byly...
takze za me - ja vzdycky byla proti interupci, takze pravdepodobne bych si ditko nechala, ale asi jen v pripade, kdyby s tim souhlasil i partner, protoze tohle musi chtit oba... je fakt ze jste do toho spadli oba, takze by jste meli mit stejne rozhodovaci prava, ale hlavou proti zdi bych asi nesla... manza by pak mohl byt pravem nastvany, ze jsi ho obesla... mas to tezke a drzim palce at se rozhodnes spravne!

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

#36 6. 3. 2010 17:15

Lenina2
Babinet Klub

Je to hrozně těžká situace a musím říct, že se do situace nedovedu dost přesně vžít, to rozhodnutí budeš muset udělat ty a vždycky to bude těžké. 4 tisíce na měsíc pro 4 členou rodinu jsou strašně málo, ale nevím třeba máte příbuzné, které vás můžou zásobit masem nebo vajíčkama apod. Věci mᚠtaky po těch starších dětech a pokud je barák zařízenej, tak by se to snad nějak těch pár let než půjdeš do práce dalo utáhnout.
Ale taky by to mohlo být tak, že fakt nevyjdete - třeba bude potřeba platit léky - děti mi marodí jen tak lehce, ale při každé nemoci nechám v lékárně 1000,- a to se pak těžko říká, no jo, ale na tohle já nemám i když jsou to třeba jen probiotika nebo vitamíny. A kdybys nesehnala práci po dětech nebo o ni manžel přišel, tak to taky bude hodně těžké.
A navíc pokud manžel je tak proti 3. dítěti, tak by to mohlo znamenat i narušení vztahu.

Moc jsem ti nepomohla co? Já bych si ho nechala, ale mluvím za sebe ve své situaci - tu svoji musíš znovu zvážit, propočítat. Peníze nejsou všechno, ale bohužel bez nich to nejde.

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

#37 6. 3. 2010 17:25

Leninka41
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Strakonice
Web

Gabrielle napsal(a):

Dolynko, nejsme na tom finančně taky nějak ...Čekám teď druhé dítě a bude to peněžní záhul a tři? Prostě bychom to neutáhli, ani když jsme na tom dva. ty nemᚠpodporu rodiny, válčíš s rozpočtem... Já bych do toho nešla, i když to rozhodnutí vzdát se mimča je asi šíleně těžké.

P.S. Leninka to napsala hezky, ale trochu mě naštvala věta o sunaru - "je drahý a proto kojím"
Jenže ono to kojení vždycky nejde a pak ta výživa sakra leze do peněz.

Hypotéka je další věc, máme ji taky (a kdo ne), ještě s námi minimálně dvacet let bude a prostě se s ní počítat musí. Vždy nejde jen o oblékání ze sekáče a kočár po starších dětech, jsou věci, které se prostě platit musí a budou muset a ušetřit se na nich nedá.

O tom že kojení vždy nejde jí vím své,dcerce jse 3,5 měsíce odsávala a dávala z lahvičky protože neuměla sát z prsu.Ale dopředu nad tím nepřemýšlím,prostě dělám co jde,včetně pitného režimu,abych Matěje mohla kojit co nejdéle.Tak promiň jestli se tě ta věta dotkla,ale tak to je.U prvního dítěte jsem kojení brzo vzdala a raději dala lahvičku,dnes se prostě tak snadno nevzdám a u nás na zimňatech jsou holky co daly lahvičku a pak se rozkojily znovu,ale to je téma do jiné diskuze.

http://2i.cz/2i/t/a1824963b0.jpghttp://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24095.png
Matěj se narodil 4.2.2010 ve 21:39 hod. 2750 g,47 cm , 8.2.-2560g ,9.2.-2640g 23.2.-49 cm-3 000 g, 25.3.- 3590 g 52,5 cm, 20.4.-3940g-55 cm, 23.4.-3990 g,4M-4790 g,57,5 cm, 6M - 6330 g, 64 cm,8 M-7000g-68 cm

Není tady

#38 6. 3. 2010 18:11

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

dolynka1 napsal(a):

Fidorka napsal(a):

dolynka1 napsal(a):

ja toot vim..ja to take rikam porad..ale on fakt holky ja vam ho snad natocim a ukazu vam to...

já si to umím představit... vůbec ti to nezávidím. A jde mu fakt jen o to uživení?

nejde mu jen o to...ale je to nejdulezitejsi,ale on neni takovy ten klasicky tatinek,ktery to ma dane od pana boha,je na deti hodny,ale ze bych jich musel 10 to ne....proste rekl...nechtel jsme a nechci

to je super tahle věta, on u toho početí nebyl? Promiň, to mě naštvalo, měl si dávat pozor mad

Jsme na tom finančně skoro stejně jako vy, takže si to umím živě představit sad Jinak taky bych se snažila manžela přesvědčit, já pořád říkám že bych na interrupci NIKDY nešla...jenže to se mi to kecá když nejsem v takové situaci

bohužel poradit nemůžu, moc držim palce hjarta

Není tady

#39 6. 3. 2010 18:14

hhanca
♥♥♥♥♥♥-

Petruša napsal(a):

dolynka1 napsal(a):

Fidorka napsal(a):

já si to umím představit... vůbec ti to nezávidím. A jde mu fakt jen o to uživení?

nejde mu jen o to...ale je to nejdulezitejsi,ale on neni takovy ten klasicky tatinek,ktery to ma dane od pana boha,je na deti hodny,ale ze bych jich musel 10 to ne....proste rekl...nechtel jsme a nechci

to je super tahle věta, on u toho početí nebyl? Promiň, to mě naštvalo, měl si dávat pozor mad

Jsme na tom finančně skoro stejně jako vy, takže si to umím živě představit sad Jinak taky bych se snažila manžela přesvědčit, já pořád říkám že bych na interrupci NIKDY nešla...jenže to se mi to kecá když nejsem v takové situaci

bohužel poradit nemůžu, moc držim palce hjarta

jj přesně tak, na to dycky musí být dva...nebo ne? va
A kdyz 3. nechtel, mel se chranit....a ne pak nadavat, kdyz se zadarilo... On na tu interupci nemusi, to se to mluvi...
Financni situaci chapu, je to tezky... ale on by mel azse chapat tebe, kdyz uz se stalo...

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/cW3AKDk.jpghttp://lb1f.lilypie.com/cW3Ap1.png

Není tady

#40 6. 3. 2010 18:18

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

sad zlá situácia...
ja by som asi urobila to, čo najmenej naruší vzah s manželom ... jeden sa bude musie prispôsobi... ak sa ty dokážeš zmieri skôr s interupciou, než on s tretím dieaom, tak by som šla na interupciu... 
nedá sa predpoklada ako sa to celé vyvinie..možno si ho nechᚠa manžel sa chytí, možno ho bude uplne zbožňova, možno sa financie zlepšia..ale možno to bude uplne naopak...
hovori o tom dookola kým sa ešte dá, diskutova..a zvoli čo najšetrnejšie rozhodnutie pre všetkých...
držím palce

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#41 6. 3. 2010 20:10

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dolynka1 napsal(a):

ahoj holky..predem vam dekuji za vas cas....musim se vas zeptat,co byste delaly na mem miste...mam 9leteho syna...nyni 20mesični holcicku...manzela.bydlime na vesnici-rodiny dum-uver budeme splacet do 50let...splatky velke.manzel vydelava 15tisic mesicne a po veskerem poplaceni nam na mesic zbyde 4tisice korun sakum pinkl na vsechno....

Dolýnko, sleduji toto vlákno a pořád nevím odpověď. Je to moc těžké a držím palce.
Mohu se zeptat, co VŠECHNO musíš zaplatit z oněch 4000Kč?  elektrika, voda, plyn, telefony, internet, benzín, jídlo, oblečení, léky, poplatky (škola, kurzy,..) ?
O kolik by se Vám s mrňousekm zvýšil rozpočet? CO budeš měsíčně nakupovat navíc? Asi bude nutné to opravdu ještě propočítat, potom se znovu rozhodovat, zda to takto další 3 roky vydržíte, než nastoupíš do práce...

A rodina Tě JEN posílá na interupci? Finančně by nepomohli???
To je fakt smutný sad drž se kočko!

Upravil(a) Andri (6. 3. 2010 20:11)

Není tady

#42 6. 3. 2010 20:53

martina33
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Kladno
Web

Doly, sleduju to tady a nevím, co ti poradit, vše si musíš nakonec rozhodnout TY a tvůj manžel, který jasně řekl NE. Pokud si prcka necháš, asi ho proti sobě popudíš, ale třeba časem to bude dobrý, to se nedá takhle dopředu nikdy říct.
Já za sebe /být na tvém místě/ bych šla na interupci, protože při představě dalších tří let vyžít se 4 tisíci je hrozná. Přiznávám, že já bych to nezvládla ,a přeci jen třem dětem nemůžu dát to, co můžu dvěma. Dnes je to fakt jen o penězích,a je to hnus, ale bohužel taková je doba.
Ale abych tě taky potěšila, mám kamarádku, které se teď narodily dvojčátka (koukni se na můj web) a jsou to její 4. a 5. dítko - jaksi neplánované,nečekané, přes antikoncepci a zjistila to až ve 12tt (do té doby měla normálně MS), a za týden poté, že jsou tam dvě. Taky na tom nejsou bezvadně, bydlí ve 2+1, děti má vě věku 16,14,4 a teď prcky.  Takže ono to nějak jde, ale já bych na to asi neměla. 
Držím palce, a se rozhodneš podle svého.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MjaztFSyBlwwFZgC2w,,26.png

18.3.2009 v 14:05 h 3540g a 50cm, 18.3.2010 váha 9.5kg a 75 cm, 18.3.2011 váha 12kg a 87cm

Není tady

#43 6. 3. 2010 20:59

Vanda
♥♥♥♥---

Já bych na interupci jít nedokázala.Nemohla bych po zbytek života žít sama se sebou.Nebylo by dne, kdy bych si na své nenarozené dítě nevzpoměla,kdykoliv bych se podívala na nějaké dítě,at´ už na svoje nebo cizí,vždycky bych si představovala komu by bylo asi podobné,jak by vypadalo,čím by bylo,jakou by mělo povahu,v období kdy se mělo narodit bych si asi vždy říkala a ted´by mu byly 3,5..let.Prostě bych s tím asi nedokázala žít a do smrti bych si vyčítala,že jsem mu nedala šanci.Myslím,že i manžela bych si už nemohla vážit.
Takto nějak bych se to pokusila svému muži vysvětlit.
Dřív, když jsem viděla rodinku s 3-4dětmi,hned mi blesklo hlavou šílenci...v dnešní době..My jsme s manželem vždy chtěli 2děti.Pak jsem se dostala do situace, kdy jsem měla doma 2,5letého kluka a na ultrazvuku doktor řekl ,,vidím dvě miminka maminko".Vyhrkly mi slzy a první moje věta byla ,,a jak je uživíme pane doktore!"Bulila jsem celou cestu domů, protože jsme byli v podobné fin.situaci jako vy.Až doma to ze mě manžel vypáčil a jeho reakce byla-tak jsme to teda neplánovali,ale zvládli to jiní zvládnem to taky.Jeho rodina se k tomu postavila podobně.To já jsem byla ta, co uvažovala ekonomicky a bála se že to neutáhnem.Na interupci ani na jakési,, odsátí" jednoho plodu jsem nepomyslela ani na chvilku a tuto možnost jsem hned lékaři odmítla, když mi ji nabídl.U nás to byla moje matka, která byla proti třem dětem a přemlouvala mě, abych je dala pryč, nebo aspoń jedno.Dokonce ještě před porodem přišla s nápadem,že až se děti narodí,tak bych jedno mohla dát k adopci.,,a to jako až se narodí,se na ně mám jít podívat a vybrat si toho pěknějšího,nebo toho silnějšího!!Tohle je naposledy co se na toto téma bavíme a už o tom nechci nikdy nic slyšet!"Když odešla,myslela jsem,že se zhroutím.Nikdy jsem ani o tom s nikým nemluvila.
Když se děti narodily, nebylo to lehké,ale manžel moc pomáhal.Tehdy jsme žili všichni v jedné místnosti, protože jen ta byla obyvatelná,patro v domě jsme postupně opravovali.Peněz jsme neměli nikdy nazbyt.Pletla jsem,šila jsem,přešívala pro sebe i pro děti.Zeleninu si vypěstujem na zahrádce,přemistovali jsme se ve starém favoritu a i když tam byly vzadu 2 sedačky, když byly děti menší vlezly se tam, sice jako sardinky ale šlo to.Pak jme dodělali domek,není sice výstavní a úplně dokončený,ale máme střechu nad hlavou.Časem jsme si taky pořídili veliké rodiné auto.Na dovolenou jezdíme 1 rok k moři druhý rok v česku,a týden v zimě na horách.Sice ne žádné hotely s plnou penzí,ale i bez těch se dá strávit pěkná dovolená.Z našich dvou platů bysme si to samo dovolit nemohli-já přivydělám něco na počítači,manžel o víkendech zajde někam na stavbu až našetříme.Možná si všeho více vážíme,žijeme skromě a jsme si tak nějak blíž.My máme na měsíc 22 000kč pro nás 5. Víc tady na vesnici nevyděláme. K tomu když se podaří nějaký ten přivýdělek a jak jsem psala dá se to zvládnout,nic nemáme hned,prostě všechno postupně.Nejstarší syn si každou sobotu taky přivydělává a celkem to chápe-něco mu přispějem my něco si vydělá na brigádě-myslím,že mu to neuškodilo.
No,takto jsem se rozepsat teda původně nechtěla,ale už to je.Možná jsem tím vším chtěla říct,že i když těch peněz moc není dá se to nějak zvládnout.U nás to nebylo ,není a nikdy nebude lehké, ale jsem štastná,že mám3 zdravé a krásné děti.A kdybych měla vrátit čas, rozhodla bych se stejně i kdyby do mě vlastní matka hučela od rána do večera že 3 děti je moc a rozhodla bych se stejně i kdyby se k ní můj muž přidal.Brala jsem to tak,že když už to tak přišlo,že tak to mělo být a toto byl jakýsi můj osud.Tak to bylo u nás.
Jak se rozhodneš ty je jen na tobě.Přeju hodně štěstí.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#44 7. 3. 2010 7:33

dolynka1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nove hvezdlice
Web

vsemm vam strasne moc dekuji....vcera vecer dojela tchyne,tak jsme manzela vytahla u nas ve vesnici na pivo..ja si dala caj i to nejak nekomentoval.po prichodu domu jsem navolila tema...a hned ze startu,ja jsem ti k tomu sve rekl.ja celou noc nespala...panebože....kdyby jste me ted videly.jinak co se otazek vas tady tyka4tisice korun ktere na nam na mesic zbydou jsou na stravu,autobus pro synka do skoly-180kc,internet nemame jiny vyber nez 02-861kc.a co zbyde je jidlo.holky paneboze proc dnesni svet tak omezuji penize...ja jsme si nikdy nemyslela,ze me takhle poradite...moc a moc si toho vazim.kdyz jsme jeste premyslela,na dovolene jsme byli jako rodina jen jednou..ach jo...me se hce brecet,nejsme verici,ale kdyby mi buh dal alespon znameni..VAŽIM SI VAS VSECH,KAZDA MATE SVUJ TEZKY OSUD A JESTE SE TADY PACHTITE SE MNOU...DEKUJI VAM....VASE NESTASTNA

[url=http://lilypie.com]http://lilypie.com/pic/081208/xBVX.jpghttp://b1.lilypie.com/vrvvp1/.png[/url

10.měsicu 8960gr  73cm

Není tady

#45 7. 3. 2010 7:59

Myška 28
♥♥♥♥♥--
Místo: Teplice

Doly drž se jsme tu s tebou at se rozhodnete jak se rozhodnete pussa

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/isX0.jpghttp://lbyf.lilypie.com/isX0p1.png
Elinka se narodila 10.11.2005-3710g a 51cm.
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/BKQp.jpghttp://lb3f.lilypie.com/BKQpp2.png
Denisek se narodil 8.6.2008-4500g a 55cm

Není tady

#46 7. 3. 2010 8:24

bajaja
♥♥♥♥♥♥-

Doly ja myslim, ze prave to znameni je to, ze cekas miminko

VIm, ze je to nelehka situace, ale citim to hodne podobne jako Vanda. Do konce zivota bych na to nenarozene miminko musela myslet a vycitat si to.

http://img524.imageshack.us/img524/9357/138io.jpg

Není tady

#47 7. 3. 2010 8:53

Lenina2
Babinet Klub

Dolynko, bůh by ti nikdy nedal jiné znamení než dítě donosit.

Ztoho co píšeš vidím, že interupce je pro tebe hrozná věc. Já bych se přimlouvala zajít s manželem do předmanželské nebo psychologické poradny a zkusit to probrat s někým třetím nezasvěceným.

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

#48 7. 3. 2010 9:16

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

Dolynko, je mi moc líto, v jaké situaci jsi, hodne holek už řeklo, co bych napsala i já, já bych rozhodně na potrat nešla v žádném případě a naštěstí mám jistotu, že by mě před podobné rozhodnutí manžel nikdy ani nepostavil, ale mám ještě trochu jiný postřeh právě od manžela - pokud by se dítko narodilo, neměli byste nárok na nějaké další sociální příspěvky? manžel by si také druhé dítě mohl "odečíst z daní" a tím by se vám příjmy mohly trochu zvýšit (i když třeba ne nijak závratně, ale každá stovka dobrá).... také by sis teď během těhotenství mohla zkusit najít nějakou brigádu - buď z domu, nebo třeba potom nějaký úklid po večerech, když by manžel pobyl s dětmi? (vím, že to není nej práce, ale tak dobrá každá koruna dočasně), ale nevím, jak jste na tom s časem, kdy manžel jezdí z práce domů atd...
Ještě jedna, i když taky asi hrozná možnost - pokud byste viděli, že to fakt nezvládnete, je tu možnost v nejhorším případě dát dítě k adopci... vím, že to zní asi pro některé hrozně, ale aspoň by dostalo šanci žít...
Také si myslím, že a už se rozhodneš jakkoliv, poznamená vás to (resp. vᚠvztah) možná i na hodně dlouho - pokud se nakonec rozhodneš pro potrat, budeš s tím pořád žít a osobně nevím, jestli bych dokázala odpustit někomu, že mě postavil před takové rozhodnutí... pokud si dítě necháte, můžeš čekat výčitky od manžela a jeho rodiny... ovšem v druhém případě je pravděpodobnější, že to nakonec nějak rozdýchají a postaví se k tomu nakonec také čelem...
Rozhodnout se musíš hlavně Ty sama a bude to těžké rozhodnutí, tak Ti přeji hodně sil pussa

Není tady

#49 7. 3. 2010 11:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dolynka1 napsal(a):

vsemm vam strasne moc dekuji....vcera vecer dojela tchyne,tak jsme manzela vytahla u nas ve vesnici na pivo..ja si dala caj i to nejak nekomentoval.po prichodu domu jsem navolila tema...a hned ze startu,ja jsem ti k tomu sve rekl.ja celou noc nespala...panebože....kdyby jste me ted videly.jinak co se otazek vas tady tyka4tisice korun ktere na nam na mesic zbydou jsou na stravu,autobus pro synka do skoly-180kc,internet nemame jiny vyber nez 02-861kc.a co zbyde je jidlo.holky paneboze proc dnesni svet tak omezuji penize...ja jsme si nikdy nemyslela,ze me takhle poradite...moc a moc si toho vazim.kdyz jsme jeste premyslela,na dovolene jsme byli jako rodina jen jednou..ach jo...me se hce brecet,nejsme verici,ale kdyby mi buh dal alespon znameni..VAŽIM SI VAS VSECH,KAZDA MATE SVUJ TEZKY OSUD A JESTE SE TADY PACHTITE SE MNOU...DEKUJI VAM....VASE NESTASTNA

Proc teda nezrusite internet?Zbylo by vice penez.

Není tady

#50 7. 3. 2010 11:34

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Doly, pokud je to "jen" na jídlo, autobus a net, rozhodně bych net zrušila, 861kč je dost. Píšeš, že manžel nedělá doma, tže to zřejmě není životně důležité. Tím pádem je skoro o 1000Kč více + přídavky (na ty zřejmě nárok máte ne? a vím, že to může být okolo 500Kč na dítě - ?)....Neříkám, že je to moc, ale myslím, že s tím se už dá vyžít ne?
Udělej si týdenní rozpočet, sepiš to, kolik opravdu nutně potřebuješ a jaká ti zbyde rezerva - na cokoliv nečekaného, léky atpod. Pak bych to předložila manželovi, jak na tom opravdu jste a o kolik se rozpočet zvedne.

A hlavně, pokud zjistíš, že to opravdu nejde a zadlužíte se ještě více a nezvládnete to 3 roky, asi nebude jiná možnost. bohužel. Ale pokud zjistíš, že to s odřenýma ušima zvládnete a překlenete toto období, MUS͊ se pokusit manželovi vysvětlit, co cítíš, jaké to pro Tebe je a bude, jaké mohou být následky - nevyhrožovat, ale pokusit se o DIALOG.

Já v takovéto situaci nejsem, ale myslím, že je na místě na chvíli pozastavit city, i když je to hrozné, kouknout se na to opravdovýma očima, zhodnotit finanční situaci, protože jen o ní tu jde a pak se k tomu postavit čelem.

Je sice hezké, že by většina na potrat nešla, já to plně chápu, ale pokud nebudou mít co jíst a budou vyloženě trpět a nezvládnou to, tak je na místě zvážit i tu smutnou variantu sad
nehledě na to, že finance budou potřeba i nadále - i když budeš v práci, ale určitě budeš chtít dětem něco dopřát, studia také stojí dost, školy v přírodě atd. No každý máme nějaký standard a představy o životě, musíš si uvědomit, jaká je ta tvá, co chceš dětem dopřát a na kolik je (vás) to "omezí" příchodem sourozence....

Upravil(a) Andri (7. 3. 2010 11:39)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí