Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 8. 3. 2010 12:48

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Systém FLY LADY

Bylo jich tam několik FIdorko.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#27 8. 3. 2010 20:29

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Pavlo, díky, našla jsem.

Já jen nechápu, jak mi domácnost nemá zabrat víc jak 15 minut denně, když jdu dneska už podruhé žehlit va A pračk auž se zase mele a zítra budu žehlit nanovo. No ale je fakt že raději večer chvíli žehlit u telky, než jednou týdně 2-3 hodiny...

Není tady

#28 8. 3. 2010 21:02

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Fid - taky jsem si to z počátku říkala, ale poctivě jsem zakoupila minutku a - stihla jsem toho víc. Ten bič mi zpočátku velmi pomohl abych u něčeho zbytečně dlouho nezkejsla, nebo nezačala dělat jinou věc. ¨

Monte peru a monte žehlo - mám jiný systém, já žehlím docela ráda, takže dám dvě tři pračky a když mám plný koš, vemu oblíbený seriál a žehlím a poslouchám. To mi vyhovuje. I na monte peru a žehlo si holky psaly různé postřehy.

Nejdůležitější je, to co ti nevyhovuje pedělat po svém, nikoli zcela vypustit... wink

Není tady

#29 9. 3. 2010 9:28

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Fido - mohla bych se zeptat, jaký tip na ty dokumenty jsi našla? Něco by se mi hodilo, a nemám absolutně čas něco dohledávat rodna
Jinak dík moc za tip, uvidím, jestli budu schopná dodržovat big_smile

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#30 9. 3. 2010 12:32

mishasha
Host

Holky tak o víkendu jsem teda vypíglovala byt od záclon až po podlahu (krom toho žehlení, to se mě tady zase tvoří hora), aby byl nástup do systému jednodušší. Takže teď spíš přemýšlím, jak ty denní úkony, který se chci naučit dodržovat sladím s tím rarachem co mě tady poletuje a nenechá 5 minut v klidu.

Ale jinak se dá říct, že mě to docela nakoplo na tu domácnost tolik nekašlat, přeci jen v neděli jsem se cítila tak nějak lépe, když tady na mě z každýho rohu nečouhal bordel. Takže taky díky za tip.

#31 9. 3. 2010 13:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Jedna věc je zapojit ho - určitě si čas rozděl na dvě desetiminutovky. Za sebe říkám, jde to. Malá vyfásla prachovku, žehličku, smeták a lopatičku, vysavač do ruky - podle toho co jsem potřebovala udělat. Chvilku se s tím zabavila a já stihla poklidit podle seznamu. navíc se učí, že práce je vlastně zábava wink

Není tady

#32 9. 3. 2010 13:56

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ahoj holky,

tak musim říct, že mě docela zaujalo, o čem se tady píše. Ještě jsem to teda uplně neprostudovala, ale už jsem začala přes odkaz na stránky, který jste sem dali. Zjistila jsem, že tak trochu to vlastně už dělám, určitě ne doslova, ale vždycky si ráno udělám takový menší plán a snažím se ho dodržet. Nebo vezmu žehličku a řeknu si, že se ted půl hodky bude žehlit a pak končim, apod. Ale ty desetiminutovky zní celkem zajímavě smile .

Ale co mě strašně zaujalo, že jsem se dostala přes ten odkaz do diskuze, kde se začalo žehlením a pak se tam holky dostali k sušičkám, což mě totálně nadchlo a jen co budu mít nějaký peníze navíc, tak do toho jdu. Dokonce tam padnul názor, že po myčce je to další supervěc, co do dománosti patří a ušetří čas.

Tak se jen chci zeptat, jestli náhodou někdo sušičku nemáte a jak jste s ní spokojený? Díky.

Není tady

#33 9. 3. 2010 14:49

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥

Podle systému jsem taky jela..pak přestaly chodit maily,takže to skončilo sad ale bylo to fajn a fungovalo to tummenupp

Tiffany,mám sušku asi 2 měsíce a souhlasím,že je to supervěc....nechápu jak jsem bez ní mohla existovat dumbom ..a od té doby co mám sušičku tak jsem měla žehlíčku zapnutou jednou...když jsem šli na ples lol vissla

Není tady

#34 9. 3. 2010 15:15

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Ja si taky susicku nemuzu vynachvalit tummenupp, u nas se diky ni nezehli vubec smile

Není tady

#35 9. 3. 2010 17:26

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Jéé holky a můžete mi napsat co máte za značky a typ tý sušičky? Nerada bych kupovala zajíce v pytli.

Teda podle toho co píšete, se těšim čím dál víc. Nám to navíc ještě ušetří místo se sušenim prádla v tom našem malym bytě.

Díky smile .

Není tady

#36 9. 3. 2010 17:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tiffany napsal(a):

Jéé holky a můžete mi napsat co máte za značky a typ tý sušičky? Nerada bych kupovala zajíce v pytli.

Teda podle toho co píšete, se těšim čím dál víc. Nám to navíc ještě ušetří místo se sušenim prádla v tom našem malym bytě.

Díky smile .

To mᚠskvělé, že se ti do malého bytu vejde suška, já marně přemýšlím co vyhodím , a si ji taky můžu pořídit kapitulation .

Není tady

#37 9. 3. 2010 17:43

Tiffany
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

Tiffany napsal(a):

Díky smile .

To mᚠskvělé, že se ti do malého bytu vejde suška, já marně přemýšlím co vyhodím , a si ji taky můžu pořídit kapitulation .

aprill, já se dočetla, že by to mělo jít dát na pračku, někdo tam psal, že si koupil jakýsi mezidíl a pak to na tu pračku postavili, tak nějak na to spoléhám, protože jinak taky nevim, kam bych ji u nás dala...

Není tady

#38 9. 3. 2010 17:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tiffany napsal(a):

aprill napsal(a):

Tiffany napsal(a):

Díky smile .

aprill, já se dočetla, že by to mělo jít dát na pračku, někdo tam psal, že si koupil jakýsi mezidíl a pak to na tu pračku postavili, tak nějak na to spoléhám, protože jinak taky nevim, kam bych ji u nás dala...

Dá se postavit na pračku, ale já mám pračku hlubokou 40cm a sušky se v takové hloubce nevyrábějí grater .

Upravil(a) aprill (9. 3. 2010 17:48)

Není tady

#39 9. 3. 2010 18:44

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

mám podobný problém. Kam s ní? Nad pračkou je bojler s teplouvodou, pořídit sušičku kondenzační a nebo s vývodem par? A pak tedy, nechat ji v kuchyni, kde mám i tak málo místa? Kam dám ty hrnce proklatě...
zaítm mě vhodné a výhodné místo nenapadlo. A pračku se sušičkou v jednom nikdo nedoporučuje buhúúú

Není tady

#40 9. 3. 2010 20:27

ajaE
♥♥♥♥♥--

Holky,s tim mistem je u nas taky problem,ale na balkone mame takovy kamrlik,tak dole stoji susicka,pak je meziclanek(zbytek pracovni desky do kuchyne)ktery je uriznuty na miru a nad ni stoji mrazak(nevim proc mame 2 )jeden je jeste v kuchni,kdyz jsme jiz jen 2(sysel-krecek)yikes:lol:to je muj problem!!!

Není tady

#41 10. 3. 2010 8:29

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Tak se přiznám, že jste mě přinutili přemýšlet, kam bych dala sušičku, když by nešla na pračku. A holky, já na to přišla, i v tom našem 2+kk jsem vyšetřila místečko v kuchyni (sice máme kuchyňský kout, ale je celkem velký, neni to žádný kouteček wink ),musela bych trošičku žonglovat s nábytkem, ale šlo by to. Co by člověk pro sušičku neudělal, že jo... big_smile .

PavloH, pokud jsem to dobře pochopila, na tu s vývodem par musíš mít vyseklou díru, tak já osobně bych zatim volila tu kondenzační, pokud se jedná o byt a ne o barák smile .

Není tady

#42 10. 3. 2010 9:56

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Defi,
já našla nějaký tipy, ze kterých si tak nějak skládám vlastní systém. Nejdůležitější je hlavně nedělat ho moc složitej a překombinovanej, takovej byl přesně ten můj stávající, takže člověk pak nemá chu a čas ho důsledně dodržovat a to je průser.

Takže jen ve stručnosti k čemu jsem se zatím dobrala:

V první řadě jsem si vytvořila složku "trezor". Trezor sice ještě nemáme (už tři roky o něm jen mluvíme big_smile) ale to nebrání tomu, vytvořit si složku (nejlépe takovou tu zavírací s mnoha chlopněmi, my máme jinou, ale pro představu: http://obchod.activa.cz/public/images/8 … 23089v.jpg), kam přijdou všechny cenný dokumenty a písemnosti, který zůstanou uchovány i v případě nájezdů zlodějů nebo požáru. Sem jsem dala například rodné listy, kocourův rodokmen smile, oddací list, očkováky, zápočáky, cenné papíry, ale třeba i pár cd (zálohy a fotky) a vytištěný svatební oznamení a oznámení o narození Sama smile

Pak jsem vyhodila účty starší dvou let a účty od věcí po záruce. Zrušila jsem podkategorie, faktury stačí řadit chronologicky, účty stačí házet do krabice, kde se dají i tak pohodlně dohledat, navíc se tím tak vlastně taky řadí chronologicky smile
Výjimku tvoří dražší věci (technika, bílá technika), tam pečlivě uložím záručák spolu s účtem do složky Záruční listy. Druhou výjimku tvoří dražší dětská výbavička (sterilizátor, ohřívačka, monitor, chůvy, kočárky, šátky apod.),  - všechny záručáky a účty často i s popiskem zakládám, protože všechno budu relativně brzy zase prodávat, takže dětský věci mají svoji vlastní složku taky.

Pak jsem zrušila složky různých dodavatelů a institucí a seřadila je podle subjektu, ke kterýmu se vážou; takže je šanon pro mě, zvl᚝ pro manžela, kde máme papíry ze škol, pracovní smlouvy, kopie důležitých lékařských zpráv atd.
Totéž platí pro byt, auto atd. Např. jsem zrušila šanon "pojistky" a každou pojistnou smlouvu dala vždycky do šanonu, k čemu (komu) se to vztahuje.

Tak to jsou zhruba základní věci - vyhodit a zjednodušit všechno co nejvíc. Nᚠarchiv značně zeštíhlel.

Pracovní (byznys) složky jsou trochu o něčem jiném, ale i tak si to je dost podobné.

Další drobnosti ze skříňky (sekretáře) je potřeba ještě roztřídit a přebrat, to si nechávám, až bude doma i manžel. Jde o různý káblíky, přebytečné nabíječky, karty a čipy, baterky... máme to teď v krabici, ale ráda bych to dala do něčeho takovýho: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80107974 nebo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50043573, abych se tím nemusela probírat, pokaždé když potřebuju monočlánek smile

Čeká mě ještě probrání se domácí lékárničkou a tu dám asi do stejné krabice jako mám Samovy léky a hygienický prostředky: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50102973 . Dobře se to přenáší jako celek z místa na místo a je to hluboký.

Tím je skříňka v obýváku hotová smile

Kromě flylady.net jsem ještě čerpala z:
http://zenhabits.net/2007/07/how-to-sim … esnt-work/
http://www.getorganizednow.com/
http://organizedhome.com/

Upravil(a) Fidorka (10. 3. 2010 10:06)

Není tady

#43 10. 3. 2010 10:03

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Holky v našem bytě není bohužel pro sušičku místo sad A nad pračkou je řada luxfer, díky kterým je prosvětlená předsíň, takže jednak bych ji zatemnila a druhak by to vypadalo šíleně.
Ale pobyt v cizině, kde jsme měli šest sušiček v laundry centru v přízemí domu, mě inspiroval k nápadu zřídit i v našem družstevním 4patrovém domě sušárnu se dvěma sušičkama. Nadpolovina sousedů je pro, takže teď jde jen o to vymyslet jakým systémem se bude evidovat spotřeba el. energie.
Tehdy v USA to bylo tak, že u sušičky byl automat na mince, suška se nespustila, dokud tam človek nevhodil mince a tím si vlastně program zaplatil, takže odpadala evidence spotřeby a zpoplatňování.
Nemáte někdo nápad, jak to zařídit?

Není tady

#44 10. 3. 2010 10:41

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nad Brniskem
Web

Ty jo vůbec jsem netušila, že něco takového existuje, už jsem se zaregistrovala, mám v úklidu a zvládání domácnosti celkem hokej po tom co se narodila Anička. Potřebuju nějak nasměrovat.

Fi díky z toto vlákno!!!

hjarta
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/iyACml8.jpghttp://lb3f.lilypie.com/iyACp2.png

Není tady

#45 10. 3. 2010 11:01

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Fidorko - napadá mě jen zámek na sušičku wink Určitě se dělají i zámky na mince, které se po zaplacení určité čáskty odemknou...jen aby nebyly dražší než celá sušička.
Další nápad je ze setejně drahé cenové kategorie roll a to je monitoing - to je k prdu...

Zatím se mi ten zámek jeví jako nejlepší...
Hmmm, co třeba mít na vstupních dvěřích do sušárny obyč zámek (aby tam nemohly cizí) a ten mincový (aby musely zaplatit)? Mincové tu http://www.fab.cz/katalog/seznam/mincov … -zamky/vse

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#46 10. 3. 2010 11:12

Cassiopeia
♥♥♥♥♥♥-

Fidorko, já jsem se na tvůj popud jen zamýšlela nad tím, co se tu o FL napsalo ... (tzn. nečetla jsem ty stránky), ale ze zde řečeného jsem nabyla dojmu, že to není nic pro lidi se zahradou a prací venku tongue přece nebudu žehlit, když je nádherně a potřebuju jít něco podělat lol na zahradu.

Jo a ta sušička je fajn, ale taky to neřeší vše! Máme kondenzační AEG a musím teda říct, že krade prádlu avivហa dál: třeba bavlněné cíchy jsou sice suché, ale rozhodně ne ve stavu, aby se mohly uložit bez žehlení. (Krepové povlečení nesnáším, takže mi zbývá žehlička.) Na druhou stranu ale je teď prádla tolik, že není možné ho usušit všechno doma, aniž by nebylo rozvěšené po celém domě (btw na konvektory v podlaze se navíc věší dost blbě big_smile) Takže já za sebe: dobré, ale neřeší vše. Asi jako myčka. Ještě nikdy jsem neviděla myčku, která by umyla skleněnou zapékací mísu od francouzáků tak, jako ji vypígluju v ruce wink

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Když najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede."

Není tady

#47 10. 3. 2010 11:34

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Definitiv napsal(a):

Fidorko - napadá mě jen zámek na sušičku wink Určitě se dělají i zámky na mince, které se po zaplacení určité čáskty odemknou...jen aby nebyly dražší než celá sušička.
Další nápad je ze setejně drahé cenové kategorie roll a to je monitoing - to je k prdu...

Zatím se mi ten zámek jeví jako nejlepší...
Hmmm, co třeba mít na vstupních dvěřích do sušárny obyč zámek (aby tam nemohly cizí) a ten mincový (aby musely zaplatit)? Mincové tu http://www.fab.cz/katalog/seznam/mincov … -zamky/vse

no já to stejně vidím tak, že tam budou zvl᚝ hodiny a bude se zapisovat spotřeba po usušení a jednou měsíčně to vyúčtovat. Když přijdu, podívám se, jestli stav odpovídá konečnému stavu jak to napsal ten přede mnou a začnu sušit. Po usušení zapíšu stav a adieu.
A Jak zabránit tomu, že tam někdo usuší a nezapíše se? Dveře budou na čip, tak jako hlavní vchodové, takže se bude dát dohledat kdo tam vešel mezi dvouma řádně zapsanýma sušeníma. Uff!

Není tady

#48 10. 3. 2010 11:49

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ale díky moc za odkaz, prošla jsem to a uložím si ho zase pro jinej účel tummenupp

Není tady

#49 10. 3. 2010 13:07

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

AD účty - vyplatí se ti skladovat osobní doklady - jako listy důchodového zabezpečení, pracovní smlouvy i déle než dva roky. STejným způsobem skladuju i výpisy z účtu, protože tam jsem schopná dohledat všechny platby kartou za dražší věci - výplaty od zaměstnavatele pro případ důchodu (sice nevím jestli bude wink)

Casii - naopak, systém fly se také hodí pro lidi s barákem a velkou zahradou. Není to žádný jízdní řád. Fly odjakživa prohlašuje, že je to jen ispirace a vlastní systém si člověk musí najít sám.  Slouží hlavě lidem, kteří nejsou přirozeně nadaní na organizaci práce, nebo jsou vytížení a nebo zapomnětliví.

FId -  vždy je tu riziko, že někdo bude chtít ojebat u sušení systém a okrádat tak spolunájemníky. SPolečné  je přece společné. nedojde jim že tím okradou i sami sebe.

Není tady

#50 10. 3. 2010 14:12

mishasha
Host

Holky, vy jste pro mě fakt inspirace.. tummenupp

Fidorko moc moc díky za tipy na dokumenty a ty různý drobnosti, včetně těch obrázků..nemáme v tom úplný guláš, ale je to různě rozházený..tohle je fajnovka..bezva.

Sušička by se mě taky líbila..jenže v naší domácnosti se ještě neobjevila ani myčka butter .. no mě to rozčiluje pokaždý, když myju nádobí, což je asi tak 3x denně (máme docela malý dřez, takže syslit nádobí se fakt nevyplácí).

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí