18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pokud se mu ten... kvůli tomu vysmívá, tak mi to přijde s prominutím omezené
patně´s pochopila... nebo ti vadí, e vichni shodně nejásají nad "systémem"?
Není tady
helena napsal(a):
Tak za prvé já ten systém nevynalezla, ani z něj nic nemám, mohla sis vimnout, e jsem na blogu ani nespustila google reklamy, čili je to totálně nezisková a nekomerční záleitost. Dělám to doma na koleni při dvou dětech a dělám to pro lidi, kteří o to stojí a kterým to můe pomoct, tak, jako kdysi mně.
A nemyslím, e bych to patně pochopila. Shodnej jásot na systémem neočekávám, ale jedovatý komentáře taky ne.
Jinak k systému - pobaví mě vdycky zas a znova, e ho i kritizují lidi, kteří zároveň tvrdí, e mají doma čisto i bez systému. To je samozřejmě protimluv. Buď má člověk (domácnost) nepořádek, nebo má sluku (hospodyni), nebo má systém, jak mít pořádek a udret ho. Jiná varianta neexistuje.
Jiná otázka samozřejmě je, jak člověk k tomu systému přiel, jak se k němu dopracoval, jak si ho osvojil a implementoval.
Není tady
Fidorka napsal(a):
helena napsal(a):
patně´s pochopila... nebo ti vadí, e vichni shodně nejásají nad "systémem"?Tak za prvé já ten systém nevynalezla, ani z něj nic nemám, mohla sis vimnout, e jsem na blogu ani nespustila google reklamy, čili je to totálně nezisková a nekomerční záleitost. Dělám to doma na koleni při dvou dětech a dělám to pro lidi, kteří o to stojí a kterým to můe pomoct, tak, jako kdysi mně.
A nemyslím, e bych to patně pochopila. Shodnej jásot na systémem neočekávám, ale jedovatý komentáře taky ne.
Jinak k systému - pobaví mě vdycky zas a znova, e ho i kritizují lidi, kteří zároveň tvrdí, e mají doma čisto i bez systému. To je samozřejmě protimluv. Buď má člověk (domácnost) nepořádek, nebo má sluku (hospodyni), nebo má systém, jak mít pořádek a udret ho. Jiná varianta neexistuje.
Jiná otázka samozřejmě je, jak člověk k tomu systému přiel, jak se k němu dopracoval, jak si ho osvojil a implementoval.
PArdon, ale ja doma binec nemam a uklizim minimalne, protimluv to neni. Ja zadny system nemam cely zivot, jedinej system je, ze jeden den v tydnu peru a to vse v domacnosti, od povleceni az po fuselkle. (Driv jsem mela 2 dny za sebou za 14 dni). Antoz mam na jeden den rezervovanou oracku. Tudiz je to z donuceni. Zadny jarni uklid, vanocni.....nikdy v zivote.
Jinak cistota je jedna vec, spinu nesnasim u nas nikde neni, ale neporadek je neco jineho nez spina. Minimum neporadku je normalni a mit doma absolutne uklizeny byt je nesmysl. Ja mam silenejch knih, vsude a cilene casopisu. Taky vsude.
Upravil(a) sahleb (26. 1. 2015 12:56)
Není tady
Sahleb, ani neví, jak jsi mě potěila.
Není tady
Shodnej jásot na systémem neočekávám, ale jedovatý komentáře taky ne.
Protoe odpovídá na můj příspěvek zeptám se, kde tu píu "jedovatý komentáře"?
Jediný, co bys za něj mohla povaovat je odkaz na Hakovu povídku... co pro změnu mně "přijde s prominutím" přecitlivělý.
Není tady
Heleno, kdy jsme u tý přecitlivělosti, z čeho ty jsi usoudila, e musí reagovat níe uvedené? (a z čeho si usoudila, e k tomu vůbec musí psát jakejkoli názor....? Já pořád nějak nechápu potřebu ke vemu - i k tomu, co se mě nijak netýká, nijak mě to nezajímá a nijak mě to neoslovilo, přidávat nějaký komentáře. Tohle vlákno, kdy se ráčí podívat na začátek vzniklo s výzvou, aby se přidali lidi, kteří v tom jedou", nevyzývala jsem nikoho, aby to posuzoval a vyjadřoval se k jeho smysluplnosti, kdy u jsme teda u toho.)
helena napsal(a):
Jinak tvůj odkaz na Hakovu povídku povauju jen za přisazování (a přitakávání jedovatým komentářům).
Není tady
sahleb napsal(a):
Fidorka napsal(a):
helena napsal(a):
patně´s pochopila... nebo ti vadí, e vichni shodně nejásají nad "systémem"?Tak za prvé já ten systém nevynalezla, ani z něj nic nemám, mohla sis vimnout, e jsem na blogu ani nespustila google reklamy, čili je to totálně nezisková a nekomerční záleitost. Dělám to doma na koleni při dvou dětech a dělám to pro lidi, kteří o to stojí a kterým to můe pomoct, tak, jako kdysi mně.
Jiná otázka samozřejmě je, jak člověk k tomu systému přiel, jak se k němu dopracoval, jak si ho osvojil a implementoval.PArdon, ale ja doma binec nemam a uklizim minimalne, protimluv to neni. Ja zadny system nemam cely zivot, jedinej system je, ze jeden den v tydnu peru a to vse v domacnosti, od povleceni az po fuselkle. (Driv jsem mela 2 dny za sebou za 14 dni). Antoz mam na jeden den rezervovanou oracku. Tudiz je to z donuceni. Zadny jarni uklid, vanocni.....nikdy v zivote.
Jinak cistota je jedna vec, spinu nesnasim u nas nikde neni, ale neporadek je neco jineho nez spina. Minimum neporadku je normalni a mit doma absolutne uklizeny byt je nesmysl. Ja mam silenejch knih, vsude a cilene casopisu. Taky vsude.
Díky za konstruktivní příspěvek.
I v tomhle případě ale musím konstatovat, e nějakej systém mít musí, protoe bez nějakýho pravidelnýho systematickýho úklidu bys tu pínu jednodue měla (a koneckonců i pravidelný praní je systém).
A tenhle systém zjevně naprosto vyhovuje tvým nárokům. Ty jsou ovem velmi relativní a proměnný.
Já pínu taky nesnáím, pína nikdy nebyla můj problém a za svobodna a bezdětna mě nikde bota netlačila. Se dvěma malými dětmi a kocourem mám nároky a potřeby v tomhle směru úplně jiný. A u nemůu improvizovat na dělat věci ad hoc.
A mimochodem, ádný jarní a vánoční úklid neprovozuju, stejně jako nikdo, dodruje FL systém nebo jinej systém na podobný bázi zaloenej - protoe nic takovýho jednodue není potřeba, uklízí se systematicky průběně po celej rok a nic se nevynechává, ani oblasti, který člověk nevnímá (říká se tomu lazy eye, oko je na některý věci zvyklý a ignoruje je a teprve kdy s odstupem a kritičtějím pohledem zjistí, e to a tak v pohodě není).
FL muky a masařky jistě rády potvrdí
V neposlední řadě ale chci říct, e to necpu nikomu, kdo to nepotřebuje nebo se domnívá, e to nepotřebuje. Tohle vlákno mělo oslovit příznivce, a mělo mít charakter podpůrnej - stejně tak jako blog.
Není tady