6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fidorka napsal(a):
Ráda bych pokecala s někým odsud z BB, kdo u nějakou dobu úspěně uklízí systémem Fly Lady, najde se tu někdo?
Diskuse na jiných fórech existují, ale ráda bych to probrala s někým "známým".
Je to úasný systém,co?
Není tady
To málo co jsem dokázala implementovat do praxe mě docela příjemně překvapilo Teď bych se tomu právě ráda věnovala trochu poctivěji a systematičtěji a chci vědět, jestli někdo dělá vechny ty rutiny poctivě a jestli se mu to osvědčilo na 100%.
Kadopádně co mě jetě překvapilo je to, e mě to nějak duevně uspokojuje
Upravil(a) Fidorka (6. 3. 2010 10:13)
Není tady
Fidorka napsal(a):
To málo co jsem dokázala implementovat do praxe mě docela příjemně překvapilo Teď bych se tomu právě ráda věnovala trochu poctivěji a systematičtěji a chci vědět, jestli někdo dělá vechny ty rutiny poctivě a jestli se mu to osvědčilo na 100%.
Kadopádně co mě jetě překvapilo je to, e mě to nějak duevně uspokojuje
V rutinách nejsem 100% , ale nevadí mi to , protoe nejsem schopna "dávat výkony" kdy je tma (jsem skřivan), tak večerní rutiny (vyletím, posbírám) jsem přesunula na ráno.
Není tady
Fidorka napsal(a):
No, mě se sice nechce večer nic dělat, ale zase miluju kdy ráno vstanu do uklizenýho, take mám dilema. Jinak poránu mi taky jdou věci víc od ruky, i kdy skřivan zrovna nejsem.
Jen mám ráno zakázáno vytírat, prý je v pět budím ploucháním vody v kbelíku .
Jak dlouho zná FL a jak dlouho ji provozuje?
Není tady
misha88 napsal(a):
O co go holky?
O tom jak snadno a "bezpracně" udret čistou domácnost .
http://www.flylady.net/
Není tady
misha88 napsal(a):
Take tobě přijde mail s tím co má udělat zrovna a ty jde a udělá to, to ve...hm....
+ dodrování určitých zásad
Není tady
misha88 napsal(a):
Take tobě přijde mail s tím co má udělat zrovna a ty jde a udělá to, to ve...hm....
zní to úplně dementně, ale funguje to
ten systém se dá přirovnat k vyehlení prádla. Má na výběr, buď to bude ehlení odkládat a pak se musí naráz potýkat s hromadou velikosti Mt.Everest (co je dost namáhavý a mmch. můj případ), nebo bude prádlo odehlovat postupně a nikdy ti to nezabere víc jak 15 minut času!
Je to systém pro lidi, kteří mají tendenci odkládat nepříjemný úkony, který se jim pak vrí, pak člověk udělá to nezbytný a samozřejmě je otráven, protoe toho je hodně a neví z kterýho konce to vzít - prostě málokdo je přirozenej organizační talent, kterej průběně systematicky udruje domácnost, má v pořádku dokumenty, komoru, sklep, v lonici nemá přetékající ko s prádlem a na lednici sloenky po splatnosti.
Já právě praktikuju u asi dva roky jen ty běný rutiny jako údrba dřezu a kuch. linky, umyvadla, wc, a několikrát denně tzv. hotspoty (místa, kde se chronicky tvoří bordel - u nás třeba kuchyňský stůl (noviny, potraviny), komoda v předsíni, (kde končí klíče, pomády na rty, kartáče na oděv, dolá pota, atd.) a podlaha v obýváku (hračky, dudlíky, kníky).
Ale mám trvalej problém se ehlením, údrbou pořádku v komoře a vestavných skříních (syslím věci) a pracovní dokumenty, u jsem zase 10 minut hledala cár papíru a málem mě kleplo - take tohle chci vypilovat... co asi znamená začít dělat pořádnej follow-up.
Sním o tom, e bych měla domácnost v souladu s Feng shuei - ádný zbytečnosti, blbosti, který mi přijdou nezbytný a přitom na ně rok nesáhnu a jen mi zabírají místo v bytě...
Není tady
Koukám, e máme hodně společného - ehlení, syslení . Dokonce máme i stejné hotspoty, jen ty dudlíky a hračky se u nás u nějakou dobu nepovalují .
A FS v naí domácnosti vládne u taky hodně dlouho (a jsem přesvědčena, e funguje). Jen se neumím rozloučit s některými věcmi, pokadé kdy něco vyhodím, tak to do 14 dnů nutně potřebuju .
Upravil(a) aprill (6. 3. 2010 12:29)
Není tady
Teda o systému slyím prvně (sorry za ) , ale tuím, e tohle je přesně co bych potřebovala..uklízím a kdy u je to fakt nutný, ehlím, a kdy nemáme co na sebe a jetě mě konání těchto činností neskutečně prudí, zdruje, obtěuje..přitom mám pořádek celkem ráda, ale nejsem ho moc schopna nějak pravidelně udrovat. Jdu to pohledat, jestli by to pomohlo..manel by měl určitě radost, kdyby jo
Fi, tak o tom, ze bych doma nemela zadny zbytecnosti a blbosti snim take. O Fly Lady vim, ale s narozenim Danecka jsem na cas skoncila. Ted si me do toho znova vrhla
Není tady
Tak o tom slysim poprve,ale nepotrebuji,drzim se hesla -co muzes udelat dnes ,neodkladej na zitra,jinak rada zehlim i uklizim ,jen s tim SYSLENIM!!! mam trochu problem
Není tady
ajaE napsal(a):
Tak o tom slysim poprve,ale nepotrebuji,drzim se hesla -,jinak rada zehlim i uklizim ,jen s tim SYSLENIM!!! mam trochu problem
Na co se dnes nepřijde!:godlike:stále jsem dumala o co tak můe jít!
Mám to podobně drím se hesla ....co muzes udelat dnes ,neodkladej na zitra......i kdy někdy si řeknu práce není zajíc e???
uklizení mě nevadí,ale stím ehlením mám někdy problém!!...
Není tady
http://www.pojdte-dal.cz pridávám český link na systém fly lady, který je jeho velkou inspirací. S Lídou nás začínalo mnoho a je báječné po letech zjistit, e vyklízíte lednici a ona je skutečně středa
Není tady
JO, začla jsem někdy před pěti lety, to jetě Lída posílala mejlíky a nebo jsem si nechávala přeposílat anglické. Velmi jsem ocenila, kdy se změnil rytmus domácnosti s druhým dítkem, e pokračuju, něco bylo potřeba přeorat. V současnosti sleduju spí měsíční aktualitky, zvyky a vychytávky.
Třeba ti můu říct, e mě velmi rozhodil Kaufland, kdy přehodil den s akcemi na čtvrtek. Odjakiva nesnáím moc lidí a kauf je nejblí. Ted chchi ve čtvrtek nakoupit a jezdím raděj o kus dál a nebo vybírám jiný den ale není to ono, za toho půl roku jsem si nezvykla a nenala vhodnějí.
Určitě se k systému vrátím pečlivěji po nástupu do práce. To se určo najdou nevyladěné drobnosti.
A děti jsem taky zapojila - večerní rituálek, úklid pokojíku a pomáhání mamince u taky zvládají.
Není tady
FIdor - nic sobota a neděle patří rodině a uívání si. To já dělám jen takové večerní poklízení a obědové poklízení a pokojíkové poklízení, abychom jako úplně nezabordelili
Není tady
mně hodně pomohlo velké vyhazování. Najednou jsem si uvědomila, co vechno doma mám a co neprotřebuju. Průběně v tom pokračuju a je to fajn. Díky Lídě.
Není tady
PavlaH napsal(a):
FIdor - nic sobota a neděle patří rodině a uívání si. To já dělám jen takové večerní poklízení a obědové poklízení a pokojíkové poklízení, abychom jako úplně nezabordelili
tak já jsem neuívala, já jsem vyexpedovala chlapy k mamince, ohulila 80's na VH1 na max a jela jsem. Musela jsem vyuít toho, e se mi pod nohama nikdo a nic nemotá. A bylo to super, i s pár přestávkama u kafe a PC jsem měla za 3 hodinky nagruntováno.
No a teď a malýho uspím, tak jdu vyehlit dnení prádlo a ráda bych přetřídila dokumenty a písemnosti, ale musím jetě vymyslet nějakej systém, protoe stávající zjevně nefunguje Anebo zkusím na FL dohledat tip na nejefektivnějí uspořádání.
Není tady