|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
musí být zákonitě neschopní (dle uvažování pravicového voliče)
A taky blbí, líní a neochotní pracovat (dle uvažování pravicového politika) - podobných výroků bylo taky dost.
Sorry, nedalo mi to.
Není tady

Nedávno se v autobude rozčilovala starší paní, která viděla plakát "zrušíme neplacení nemocenské v prvních 3 dnech". Křičela tam, že odkud prý na to ten Paroubek vezme. Otázka podle mne stojí jinak: kam se ztratily ty peníze od doby, kdy se první 3 dny neplatí?
Není tady
KALIK napsal(a):
Petře, to je snad jasné. Těch chudých je většina a jelikož jsou chudí, musí být zákonitě neschopní (dle uvažování pravicového voliče). Nebo si snad myslíš, že těch schopných (bohatých) je většina? Navíc jsem řekl, že bys to tak nějak asi řekl ty, ne žes to tak řekl
Kaliku podle čeho se pozná, že CHUDÝCH JE VĚTŠINA?
Není tady

Petr100 napsal(a):
KALIK napsal(a):
Petře, to je snad jasné. Těch chudých je většina a jelikož jsou chudí, musí být zákonitě neschopní (dle uvažování pravicového voliče). Nebo si snad myslíš, že těch schopných (bohatých) je většina? Navíc jsem řekl, že bys to tak nějak asi řekl ty, ne žes to tak řekl
Petře, ty si ze mě snad děláš srandu? 
Jak se to pozná? Že většina lidí nejezdí ve Ferrari? 
Není tady
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
KALIK napsal(a):
Odpověď hodná inteligentního státního zaměstnance. Kaliku já ve Ferrari nejezdím a přitom nepatřím k většině chudých. Můžeš to nějak vysvětlit?
Není tady

Petr100 napsal(a):
Odpověď hodná inteligentního státního zaměstnance. Kaliku já ve Ferrari nejezdím a přitom nepatřím k většině chudých. Můžeš to nějak vysvětlit?
Petře, věděl jsem, že nepochopíš nadsázku. Asi je chyba, že jsem si mylsle, že seš toho schopen 
Přesto, jestli nevidíš, že ve společnosti je vícero chudých než bohatých, tak se obávám, že si už nadobro ztratil svůj smysl pro realitu. Doteď jsem si myslel, že jsi jen momentálně opožděn 
Není tady

Nějaká starší data:
V roce 1996 bylo v ČR zhruba 63 % lidí podprůměrně placených, v roce 1999 cca 64 % a za rok 2001 bylo podprůměrně placených okolo 65 % zaměstnanců. Můžeme s jistou nadsázkou říci, že průměrný plat je ona hranice "chudosti". Toto jasně dokazuje, že přinejmenším většina lidí není bohatých 
Není tady
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Petře, věděl jsem, že nepochopíš nadsázku. Asi je chyba, že jsem si mylsle, že seš toho schopen
Přesto, jestli nevidíš, že ve společnosti je vícero chudých než bohatých, tak se obávám, že si už nadobro ztratil svůj smysl pro realitu. Doteď jsem si myslel, že jsi jen momentálně opožděn
Kaliku jistě jsi chtěl napsat MENTÁLNĚ OPOŽDĚN. Určitě máš pravdu, když volím pravice. Myslíš si, že i zde funguje VĚTŠINA?
Většina lidí chce odchod Paroubka, Topolánek nestačí
http://www.nasepenize.cz/vetsina-lidi-c … staci-6663
Není tady

Nikoliv Petře, chtěl jsem napsat, že si momentálně opožděn, že ti to teprve dojde, kde se ta pravda vlastně skrývá
Bohužel musím říci, že nejsi jediný takto postižený. Takových lidí je bohužel většina, zatím. Jde už jen o to, kdy jim to dojde. Bohužel si myslím, že to lidem dojde teprve tehdy, až dostanou pěkně přes dr... (pusu), třeba až za námi přijdou věřitelé, že chtějí vrátit půjčené peníze a každý bude muset vysolit minimálně těch 120 tis a to včetně novorozeňat 
Není tady
Kaliku myslíš přes d*žku jako v Řecku, Maďarsku.......On říkal, že DLUHY SE NEMUSÍ PLATIT. ZDROJE JSOU!!
Není tady

O hranici chudoby mohou mluvit především rodiny s dvěma malými i většími dětmi a se starými nemocnými rodiči, o které se starají. Tato většina našich domácností neví, kam dřív, protože musí do zblbnutí vydělávat na pažravé složenky a na stále dražší živobytí. Nevím, odkud vážení diskutéři jste, ale pokud z Prahy, pak z ní stačí vyjet sto kiláků kterýmkoliv směrem a rozhlédnout se po Pennymarketech. Tam nakupují tyhle rodiny, protože Tesco už je pro ně drahé. Proč myslíte, že se z Česka stáhl Carefour a Meinl? Protože na ně u nás nebyla kupní síla! A proč asi? protože většina národa žije na hranici chudoby. Je třeba si to přiznat...
Není tady

Petr100 napsal(a):
Kaliku myslíš přes d*žku jako v Řecku, Maďarsku.......On říkal, že DLUHY SE NEMUSÍ PLATIT. ZDROJE JSOU!!
Typický příklad demagogie... Nikdo neříkal, že dluhy se nemusí platit, ale že žádný stát neplatí státní dluh - jenom vytlouká klín klínem. A zdroje opravdu jsou - stačí se podívat na Opencard, porcování medvěda a další zh*vadilosti! 
Není tady
opportunity napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Typický příklad demagogie... Nikdo neříkal, že dluhy se nemusí platit, ale že žádný stát neplatí státní dluh - jenom vytlouká klín klínem. A zdroje opravdu jsou - stačí se podívat na Opencard, porcování medvěda a další zh*vadilosti!
Zjisti si kdo prohlásil, že dluhy se nemusí platit, než budeš zase blábolit. Co má společného Opencard se státním dluhem? Prosím o vysvětlení.
Není tady
KALIK napsal(a):
Petře, zbav se té závisti, nebo tě to zabije
Navíc ty za mě nic neplatíš a já si ZP řádně platím
Co se týče práce, soustřeď se na sebe a nech hodnocení mé práce na zaměstnavateli
Bych tomu tvému zaměstnavateli ráda s hodnocením zrovna té tvé práce velmi ráda pomohla a určo bych nebyla sama,kdo by se taky rád přidal:D
Není tady
Kuty rád se přidám. Kalik stále nepochopil, že MY za něho platíme daně a všechny odvody i Kalikovu mzdu!
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kuty rád se přidám. Kalik stále nepochopil, že MY za něho platíme daně a všechny odvody i Kalikovu mzdu!
Ale stále si perfektně nabíhá,že?Není on policajt?
Není tady
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
KALIK napsal(a):
Ve ferrari nejezdím, mám hypotéku, jsem na mateřské, ale chudá si fakt nepřipadám. Ale asi teda jsem 
Není tady
Kuty napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Ale stále si perfektně nabíhá,že?Není on policajt?
Kuty nebudeš věřit, ale přesně toto mě několikrát napadlo.
Není tady
Mágová jsi velmi bohatá, máš krásné děťátko.
Není tady
Tak většina lidí v Česku žije na hranici chudoby? Směšné.
To může říci snad jen ten, kdo ze země nevytáhl paty.
Vůbec si nevážíme toho, co STÁLE JEŠTĚ MÁME!
---------------------------------------------------------------------------------------------
„Bohatství“, které máme aneb svět jako jedna vesnice a poměry v ní…
Zaujaly mě poměry ve světě, kdybychom si ho představili jako jednu vesnici o 100 lidech.. Co bychom v ní našli? Zanechejme poměr v počtu obyvatel, národností a všeho.
Jedna takováto vesnice by tedy vypadalo takto:
57 Asiatů
21 Evropanů
14 Američanů (Severo- a Jiho-)
8 Afričanů
52 by bylo žen
48 by bylo mužů
70 ne-bílých
30 bílých
70 ne-/anti- Křesťanů
30 Křesťanů
89 heterosexuálů
11 homosexuálů
6 osob by vlastnilo 59% celosvětového bohatství a všech 6 by pocházelo z USA
80 by trpělo nedostatečnými podmínkami pro bydlení
70 by bylo analfabetů
50 by bylo podvyživených
1 by umíral
2 by se rodili
1 by měl počítač
1 (jen jeden) by měl akademické vzdělání
K zamyšlení:
Jestliže jsi dnes ráno vstal z postele spíše zdráv než nemocen, jsi šťastnější než 1 milion lidí, kteří se nedožijí příštího týdne.
Jestliže jsi nikdy nezažil boj ve válce, nepocítil osamělost ve vězení, situaci týraných nebo hlad, pak jsi šťastnější než 500 milionů lidí našeho světa.
Jestliže můžeš vyznávat náboženství beze strachu z hrozby, že budeš zatčen nebo zabit, jsi šťastnější než 3 miliardy lidí na Zemi.
Jestliže máš jídlo v ledničce, jsi oblečen, máš střechu nad hlavou a svou postel, jsi bohatší než 75% obyvatel tohoto světa.
Jestliže máš konto v bance, nějaké peníze v peněžence a hromádku drobných v krabičce, patříš k 8 % blahobytných lidí na světě.
Jestliže čteš tento článek, nepatříš ke 2 miliardám lidí, kteří neumí číst. A … máš počítač!
Co k tomu dodat? Myslím, že tohle samotné je docela „mazec“. Člověk si uvědomí, co všechno má, ikdyž si myslí, že vlastně nemá nic a pochopí, co vlastně znamená mít svoji postel, mít co jíst a umět číst.
Zalíbilo se mi těchto pár vět, co vy na to?
Pracujte, jako byste nepotřebovali žádné peníze;
Milujte, jako by vás nikdy nikdo nezranil;
Tančete, jako by se nikdo nedíval;
Zpívejte, jako kdyby nikdo neposlouchal;
Žijte, jako kdyby byl ráj na Zemi.
Závěrem
Chápu, že se toho nedá držet doslova, ale zní to hezky, ne? Je důležité, abychom se naučili vážit si toho, co máme.. i když toho někdy nemusí být moc a pro nás to jsou samozřejmosti a zároveň si užívali každý den, jako by měl být náš poslední!
------------------------------------------------------------------------------------
Mně osobně hanba fackuje nad nářky kvůli 30ti kačkám. A to jsem u chronicky nemocný pacient, který kombinuje bílou mafii a alternativní medicínou, kde díky našemu úžasně chytrýmu systému cáluju komplet všechno.
Lidi, vy jste některý fakt divný.....
Není tady
torina napsal(a):
O hranici chudoby mohou mluvit především rodiny s dvěma malými i většími dětmi a se starými nemocnými rodiči, o které se starají. Tato většina našich domácností neví, kam dřív, protože musí do zblbnutí vydělávat na pažravé složenky a na stále dražší živobytí. Nevím, odkud vážení diskutéři jste, ale pokud z Prahy, pak z ní stačí vyjet sto kiláků kterýmkoliv směrem a rozhlédnout se po Pennymarketech. Tam nakupují tyhle rodiny, protože Tesco už je pro ně drahé. Proč myslíte, že se z Česka stáhl Carefour a Meinl? Protože na ně u nás nebyla kupní síla! A proč asi? protože většina národa žije na hranici chudoby. Je třeba si to přiznat...
Torino, o té hranici chudoby bych se stebou přela. Pokud člověk vidí, jak ve všech hyper a supermarketech tlačí davy lidí od rána do večera narvané koše - není možné mluvit o chudobě většiny - asi máme jiný pohled na chudobu. Dnešní důchodci mají to štěstí, že berou důchod ( což my zaručeno nemáme) a pokud jsou nemocní, mají lékařskou péči. A když si můžou "někteří druzí z nás" jezdit pro sociální podporu Superbem -- to je chudoba ? Já to vidím jinak - chudoba přece není to, že člověk nemůže každý rok k moři a do Alp na lyže ... Hele, za bolševika s náma byla mamka doma, protože jsme byli jako mrňata věčně nemocní a nebrala žádnou podporu - měli jsme jeden čtvereček čokolády na den a když už jsme měli o víkendu kuře, tak jsme ho měli čtyřčlená rodina na dva dny , bydleli jsme v 1+1 .... ale nikdy jsem si nepřipadala chudá ... a ani zpětně to tak nevidím .... měli jsme spoustu kamarádů, lítali po venku a nekoukali jeden na druhého, kdo má na sobě značkovější oblečení.
Ále - darmo se rozčiluju ... 
Není tady
BB,ve kterém století si žila a nebo si prožila dětství na Ukrajině?
Já jsem vyrůstala za socíku v paneláku,bydlela jsem jen s matkou,která pracovala jako nižší řadová úřednice (nikoli na ministersvu, ani v praze) a maso jsem měla normálně,pamatuju se,že ve spíži vysívala štangle vysočiny,každý rok týden dovolené u nás a někdy v zahraničí v okolních zemích,jednou letecky bulharsko.Je fakt,že jsme měly zadara vlak,ale to je tak všechno.
Není tady
Kuty napsal(a):
BB,ve kterém století si žila a nebo si prožila dětství na Ukrajině?
Já jsem vyrůstala za socíku v paneláku,bydlela jsem jen s matkou,která pracovala jako nižší řadová úřednice (nikoli na ministersvu, ani v praze) a maso jsem měla normálně,pamatuju se,že ve spíži vysívala štangle vysočiny,každý rok týden dovolené u nás a někdy v zahraničí v okolních zemích,jednou letecky bulharsko.Je fakt,že jsme měly zadara vlak,ale to je tak všechno.
A proč proboha na Ukrajině? Mamka s náma byla doma až do doby, když jsem šla do 2.třídy - nedostávala žádné přídavky - rozhodla se tak, protože jsem v jeslích dostala 2x zápal plic za sebou, nemohla jsem se z toho vyhrabat a prý jsem byla na umření. Pracoval jenom taťka a mamka celej rok šušnila na to, abysme mohli k moři - někde to našetřit musela, tak holt nekupovala hovadiny. Bylo to sice za socíku, ale tenkrát ti nikdo nedal ani kačku. Říkala, že měla 20 korun na den a s tím prostě musela vyjít .... Ale víš, jak bylo skvělý jet vlakem do Rumunska a spát ve vlaku v houpací síti? Pro nás děti skvělý.... úplně v duchu filmu " S tebou mě baví svět"
Není tady

Zdravotnické poplatky se již dostaly i do filmu. V Mamas a Papas od Alice Nellis byla scéna, kdy maminka nejde s dítětem na pohotovost, protože by to stalo 90 Kč a ona je sociálně slabá. Jen doufám, že kvůli pár korunám jednou tady někdo neumře.
Upravil(a) Profesorka.OL (16. 4. 2010 14:29)
Není tady
mě se hlavně nelíbí, že se člověku nemůžou ty penze vracet třeba za to, že doktor nevěděl.na jedné pohotovsti s kámoškou jí prohmatal a řekl, že neví a poslal ju domů, ale 90kč si samozřejmě vezmou napřed!
Není tady