29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A jéje, tady je to plné konstruktivní kritiky... No u těch západních zemí je možné se inspirovat v lecčems, například pokuty ve Finsku. Projedeš na červenou a máš pokutu 5% z ročního platu. To by u nás najednou bylo bezpečno Já samozřejmě chápu, že zdravotnictví je věc drahá, obzvlášť to zadarmo, ale fakt se bojím těch částek co jsou na tom webu...
Není tady
Já nějak nechápu kamjdou ty poplatky u lékaře. Může mi to někdo prosím vysvětlit?
U zubaře v soukromé ordinaci-kam jde 30Kč?
U obvodního lékaře??
V nemocnici 30Kč za ošetření??? 90Kč v nemocnici na pohotovosti??? 60 Kč za pobyt v nemocnici?
V lékárně 30Kč za recept???
Není tady
KALIK napsal(a):
Bloss, si prostě mimo a přeber si to jak chceš
Hmmm, tak si to tedy přebírám tak, že nejsi schopen diskuse podložené věcnými argumenty.
torina napsal(a):
Milý Blossome, a jak to, že v Německu to funguje? A nikdo - ani ti movitější a venkoncem ani ti chudší proti tomu neprotestují?
No já bych to tipla na to, že tam už jsou na určitou spoluúčast ve zdravotnictví dávno zvyklí a také proto snad pochopili, že systém určité spoluúčasti je správný.
torina napsal(a):
Já jsem se taky koukla na modranemoc.cz a jsem z toho ceníku jurodivá. To snad nemyslí pánové z TOPky vážně. Budou to muset nějak veřejnosti vysvětlit, jak to myslí. Ale o tom, že na banální nemoce, jako je podle nich chřipka, nebudou pojišťovny nic hradit, jsem už něco slyšela. To by teda byla fakt kruťárna...
Spíše by měli SOCANI vysvětlit, jak to myslí!!!
........."Pokládáme tyto internetové stránky za nekorektní politický útok," řekl Langer a dodal, že webové stránky www.modranemoc.cz jsou součástí lživé předvolební kampaně ČSSD............
.............Langer vyzval představitele sociálních demokratů, aby podali důkazy o tom, že ODS skutečně chystá zpoplatnění některých léků, jak uvádí stránky. "Abychom ulehčili pracovníkům Lidového domu práci, ujišťujeme je, že žádné takové důkazy nenaleznou," dodal................
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/68 … e-volicum/
Není tady
Blossom napsal(a):
KALIK napsal(a):
Hmmm, tak si to tedy přebírám tak, že nejsi schopen diskuse podložené věcnými argumenty.
Nic jiného se od tebe ani čekat nedalo
Není tady
Petr100 napsal(a):
torina napsal(a):
Já jsem se taky koukla na modranemoc.cz a jsem z toho ceníku jurodivá. To snad nemyslí pánové z TOPky vážně. Budou to muset nějak veřejnosti vysvětlit, jak to myslí. Ale o tom, že na banální nemoce, jako je podle nich chřipka, nebudou pojišťovny nic hradit, jsem už něco slyšela. To by teda byla fakt kruťárna...
Spíše by měli SOCANI vysvětlit, jak to myslí!!!
........."Pokládáme tyto internetové stránky za nekorektní politický útok," řekl Langer a dodal, že webové stránky www.modranemoc.cz jsou součástí lživé předvolební kampaně ČSSD............
.............Langer vyzval představitele sociálních demokratů, aby podali důkazy o tom, že ODS skutečně chystá zpoplatnění některých léků, jak uvádí stránky. "Abychom ulehčili pracovníkům Lidového domu práci, ujišťujeme je, že žádné takové důkazy nenaleznou," dodal................
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/68 … e-volicum/
Petře tys mě zas po dlouhé době poránu pobavil. Myslím, že už asi 3x si pánové vyměnili podobné bonmoty a pak se ukázalo, že to je jejich vlastní práce jak si pomoci k lepším výsledkům. Po získání moci, tak nějak do roka to co "odsuzovali" a házeli na druhou stranu sami přijali jako své genciální řešení. Těm pánům nevěřím ani písmenko.
Upravil(a) Pisatel (11. 3. 2010 7:23)
Není tady
Blossom napsal(a):
No já bych to tipla na to, že tam už jsou na určitou spoluúčast ve zdravotnictví dávno zvyklí a také proto snad pochopili, že systém určité spoluúčasti je správný.
A zdravotní pojištění není spoluúčast? Asi to bude něčím jiným
Není tady
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
Jenže tady jsme byli X let zvyklí, že od nás ve zdravotnictví nechtěli ani kačku (pomíjím úplatky a příplatky na některé pomůcky, třeba brýle). Celé pojištění bylo strháváno rovnou ze mzdy, takže ty prachy nikdo neměl v ruce, což bylo jaksi "snesitelnější", než dávat z vlastní peněženky.
Ty tři pětky jsou dejme tomu diskutabilní... ale třeba pohotovost je určitý nadstandard - kdyby se v pět zavřelo, neplatí se lidi, světlo atd. Ne všichni tam jdou s akutním onemocněním - některým se jen nechce čekat přes den u svého lékaře. Ostatně, když si zavoláte rychlou, je to zadarmo - takže určité rozlišení nutnosti ošetření tady je.
Zrovna tak poplatek za špitál - zdravotní pojištění přece nemůže sloužit i jako úhrada za stravování.
Není tady
Kaliku bacha, týká se to i STÁTNÍCH zaměstnanců. Můj švagr na to dojel. Učitel-vyhazov ze školy. Bylo by přece škoda skončit na pracáku.
Se zahálkou na internetu je konec, firmy zavádějí monitoring zaměstnanců
http://www.novinky.cz/ekonomika/192941- … nancu.html
Není tady
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
KALIK napsal(a):
Nic jiného se od tebe ani čekat nedalo
Od tebe taky ne.
Petr100 napsal(a):
Kaliku bacha, týká se to i STÁTNÍCH zaměstnanců. Můj švagr na to dojel. Učitel-vyhazov ze školy. Bylo by přece škoda skončit na pracáku.
http://www.novinky.cz/ekonomika/192941- … nancu.html
Petře, díky za upozornění. Monitoruje se vše a všude. Už i ty kamery v městech přibývají. Úřady vás budou více a více sledovat, kontrolovat a trestat, pokud se proviníte, třebas jen myšlenkou. Velký Bratr vás má rád, i ty ho budeš milovat
Není tady
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
Když Kaliku zas tak hezky nekonkrétně naznačuješ, opět se tě tedy konkrétně zeptám - A čím tedy podle tebe?
Podle mě zdravotní pojištění jako psychologická spoluúčast nefunguje. To zdravotní pojištění sice pochází z našich platů, ale jde to jaksi mimo nás, odvádějí ho za nás zaměstnavatelé, a málokdo si i přečte svou výplatní pásku aby věděl, kolik přesně odvádí. A protože to jde do velké společné kasy, tak také když onemocníte a z té pro vás velké společné imaginární kasy jaksi mimo vás jdou platby za vaše ošetření, tak to vlastně vůbec nevidíte, nepociťujete, a tudíž vás to nenutí se nad neplýtváním a způsobem ošetření vůbec zamýšlet.
Zatímco když reálně máte sáhnout do kapsy a položit na stůl i těch blbých 3O kaček, zaznamená to každý. A zamyslí se - opravdu potřebuju všechny tyhle recepty? Budu to všechno skutečně užívat?
Upravil(a) Blossom (11. 3. 2010 8:50)
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
http://www.novinky.cz/ekonomika/192941- … nancu.htmlPetře, díky za upozornění. Monitoruje se vše a všude. Už i ty kamery v městech přibývají. Úřady vás budou více a více sledovat, kontrolovat a trestat, pokud se proviníte, třebas jen myšlenkou. Velký Bratr vás má rád, i ty ho budeš milovat
Já nevěděl, že ty jsi těžce nemocný.
Paranoia (řec. παράνοια, pošetilost, šílenství) je duševní porucha, vyznačující se bludy, chorobnými představami o vlastním ohrožení a stihomamem. Přehnané a nedoložené obavy o vlastní bezpečnost, někdy spojené s konspiračními teoriemi, se nazývají paranoidní. Paranoidní představy mohou být neurotického nebo i psychotického původu.[zdroj?] Často je zaměňována s paranoidní schizofrenií.[1]
Není tady
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
http://www.novinky.cz/ekonomika/192941- … nancu.htmlPetře, díky za upozornění. Monitoruje se vše a všude. Už i ty kamery v městech přibývají. Úřady vás budou více a více sledovat, kontrolovat a trestat, pokud se proviníte, třebas jen myšlenkou. Velký Bratr vás má rád, i ty ho budeš milovat
No, Kaliku, zrovna tobě by měli jednu takovou kameru namontovat za záda, zaměřenou přímo na tvůj monitor... Tvůj šéf by se asi dost divil...
Jelikož jsi státní zaměstnanec, placený ze státního rozpočtu-tedy peněz nás všech, tak kolik času trávíš tady na babinetu místo své práce, je zarážející.
To my podnikatelé tohle máme dobré, nám nikdo nic vyčítat nemůže, protože co si nevyděláme, nemáme a z žádných peněz od nikoho jiného placení nejsme .
Ale ty bys s tím babinetem v pracovní době už fakt měl přestat!
Blossom napsal(a):
Když Kaliku zas tak hezky nekonkrétně naznačuješ, opět se tě tedy konkrétně zeptám - A čím tedy podle tebe?
Podle mě zdravotní pojištění jako psychologická spoluúčast nefunguje. To zdravotní pojištění sice pochází z našich platů, ale jde to jaksi mimo nás, odvádějí ho za nás zaměstnavatelé, a málokdo si i přečte svou výplatní pásku aby věděl, kolik přesně odvádí. A protože to jde do velké společné kasy, tak také když onemocníte a z té pro vás velké společné imaginární kasy jaksi mimo vás jdou platby za vaše ošetření, tak to vlastně vůbec nevidíte, nepociťujete, a tudíž vás to nenutí se nad neplýtváním a způsobem ošetření vůbec zamýšlet.
Zatímco když reálně máte sáhnout do kapsy a položit na stůl i těch blbých 3O kaček, zaznamená to každý. A zamyslí se - opravdu potřebuju všechny tyhle recepty? Budu to všechno skutečně užívat?
Bloss, já chodím k doktorovi maximálně 1x za rok a mnohdy ani to ne, lékařskou péči nezneužívám a i když svým způsobem doplácím na více nemocné, jsem rád, že mám bezplatnou péči. 30 Kč u lékaře toto narušuje, už péče není bezplatná. Lidem snad ani nevadí, že je to protiústavní. Proč bych měl platit 30 Kč za návštěvu doktora, když péči nezneužívám a zdravotní pojištění za mě je pravidelně odváděno? Za co mě to systém trestá? Proč bych měl být trestán za to, že jednou v roce (maximálně) potřebuji vypsat neschopenku? Bez toho bych k doktorovi ani nešel, protože běžné virózy si vyléčím a vyležím sám. V současné době lékaře vůbec nepotřebuji, kromě 1x za dva roky preventivní prohlídka a 1x za půl roku preventivní prohlídka u zubaře. Proč se netrestají poplatkem ti, co péči zneužívají? Je tohleto spravedlivé? Proč na to musí doplácet poctivý člověk? Proč když mi lékař předepíše lék, který k léčbě nutně potřebuji, proč mám na to opět doplácet? Jestli je nepotřebuji, proč mi je sakra předepisuje? Jo, že má dohodu s farmaceutickou společností není moje starost. Já nejsem lékař, abych rozeznal, zda-li lék potřebuji či nikoliv.
Není tady
Napsal jsi to krásně- zdravotní pojištění je za mě pravidelně odváděno. Nejdůležitější však je, kdo ho za tebe platí. Bloss a já! Tak si to pamatuj. I sociání i daně i mzdu i dovolenou i stravenky...........................! Ale s takovými státními zaměstnanci, jako ty, ten socializmus nevybudujeme. Abych předešel útokům státních zaměstnanců. Potřebujeme je, i já.
Není tady
Proč se netrestají poplatkem ti, co péči zneužívají?... Já nejsem lékař, abych rozeznal, zda-li lék potřebuji či nikoliv.
Strop 5.000,- zas tolik lidí nepřekročilo - a neřekla bych, že jsou to vesměs ti zneužívající.
A vždycky si můžeš požádat, aby ti MUDr buď napsal lék bez doplatku, nebo fundovaně vysvětlil, proč to nejde.
Není tady
Petře, zbav se té závisti, nebo tě to zabije Navíc ty za mě nic neplatíš a já si ZP řádně platím
Co se týče práce, soustřeď se na sebe a nech hodnocení mé práce na zaměstnavateli
Není tady
KALIK napsal(a):
Blossom napsal(a):
Zatímco když reálně máte sáhnout do kapsy a položit na stůl i těch blbých 3O kaček, zaznamená to každý. A zamyslí se - opravdu potřebuju všechny tyhle recepty? Budu to všechno skutečně užívat?Bloss, já chodím k doktorovi maximálně 1x za rok a mnohdy ani to ne, lékařskou péči nezneužívám a i když svým způsobem doplácím na více nemocné, jsem rád, že mám bezplatnou péči. 30 Kč u lékaře toto narušuje, už péče není bezplatná. Lidem snad ani nevadí, že je to protiústavní. Proč bych měl platit 30 Kč za návštěvu doktora, když péči nezneužívám a zdravotní pojištění za mě je pravidelně odváděno? Za co mě to systém trestá? Proč bych měl být trestán za to, že jednou v roce (maximálně) potřebuji vypsat neschopenku? Bez toho bych k doktorovi ani nešel, protože běžné virózy si vyléčím a vyležím sám. V současné době lékaře vůbec nepotřebuji, kromě 1x za dva roky preventivní prohlídka a 1x za půl roku preventivní prohlídka u zubaře. Proč se netrestají poplatkem ti, co péči zneužívají? Je tohleto spravedlivé? Proč na to musí doplácet poctivý člověk? Proč když mi lékař předepíše lék, který k léčbě nutně potřebuji, proč mám na to opět doplácet? Jestli je nepotřebuji, proč mi je sakra předepisuje? Jo, že má dohodu s farmaceutickou společností není moje starost. Já nejsem lékař, abych rozeznal, zda-li lék potřebuji či nikoliv.
Tak možná již naposledy. Je krásné, jak se oháníš protiústavností poplatků. Prosím napiš číslo článkuˇÚstavy, kde se mluví o bezplatné lékařské péči. Přečti si konečně tu Ústavu a neopakuj stále stejné lži.
Není tady
Ano Heleno, jsou trestáni všichni. Za některé léky se možná nedoplácí, ale za recept ano. Sám lékař by měl automaticky předepisovat léky bez doplatku a na žádost pacienta by měl až pak napsat lék s doplatkem.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Tak možná již naposledy. Je krásné, jak se oháníš protiústavností poplatků. Prosím napiš číslo článkuˇÚstavy, kde se mluví o bezplatné lékařské péči. Přečti si konečně tu Ústavu a neopakuj stále stejné lži.
Petře, přečti si laskavě článek č. 31 Listiny základních práv a svobod než začneš chrlit ty svoje perly
Není tady
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Petře, přečti si laskavě článek č. 31 Listiny základních práv a svobod než začneš chrlit ty svoje perly
Tak na to jsem čekal. Takže ne Ústava ale Listina. Výborně. Můžeš přesně citovat článek který uvádíš, něž začneš chrlit ty tvoje perly? Předpokládám že víš, že poplatky byly stanoveny zákonem.
Není tady
Petr100 napsal(a):
KALIK napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Tak na to jsem čekal. Takže ne Ústava ale Listina. Výborně. Můžeš přesně citovat článek který uvádíš, něž začneš chrlit ty tvoje perly? Předpokládám že víš, že poplatky byly stanoveny zákonem.
Petře, možná si nepochopil, že Listina je součástí ústavního pořádku ČR, tedy výrok, že poplatky jsou protiústavní je naprosto správně Já nepsal, že jsou v rozporu s ústavou. Všimni si drobného rozdílu
Petře, Petře
Petře, dává ti smysl, tvrzení, že lékařská péče je bezplatná, ale musíš nejdřív zaplatit regulační poplatek? Není to jaksi v rozporu? Petře, zkus to ještě jednou, čti pozorněji a hlavně u toho přemýšlej
Není tady
Sám lékař by měl automaticky předepisovat léky bez doplatku a na žádost pacienta by měl až pak napsat lék s doplatkem.
Ale prd a vořech - lékař postupuje lege artis, tudíž volí lék nejvhodnější pro konkrétního pacienta. Teprve na jeho žádost mu předepíše ten nedoplatkový - a opakuju, vysvětlí případné rozdíly, vedlejší účinky a pod.
Není tady