1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Perfect,
čoveče, ty snad vůbec nespí! Poslední příspěvek jsi psal ve 4 ráno, kdy kadý normální člověk prdí do peřin. Měl by ses na tu "tvrdou realitu" pořádně vyspat, třeba by se ti pak v hlavě udělalo jasněji, ty trdlo :-)
Mimochodem - být tebou bych se tak neotáčela na Bibli. Její historie je tak po*ná, e se dodnes neví, kdo tam vechna ta moudra skutečně zapsal. A navíc - pokud jsi neslyel o Nikajském koncilu - to bylo takové bohapusté setkání starodávných kněí, kteří se seli, naházeli vechna evangelia na hromadu a pak z nich vybrali ty, které se pro jejich náboensko-politické zájmy hodily nejlépe. A ty co se nehodily, z Bible - tak, jak jí známe dnes - jednodue vypustili. Take ačkoli se před Biblí hluboce skláním (bez ironie), nepovauju jí za stoprocentně směrodatnou pro svůj ivot. Právě proto, e s ní bylo v minulosti velmi manipulováno a i jen překlad některých pojmů je dost zavádějící.
Mám toti také vlastní mozek, který - kdy se mi semtam podaří umravnit svoje ego - občas generuje docela pouitelná moudra sám od sebe :-)
Není tady
Perfect,
píe, e "skutečná láska nemůe ublíit nevinnému". Zatím tu nikdo "skutečnou lásku" definovat nedokázat (asi proto, e je to relativní pojem) a také - kdo je ten nevinný? Nestojí takhle náhodou ve tvé svaté Bibli "kdo jsi bez viny, hoď po ní kámen?"
Já si naopak myslím, e - jak praví jedno Velmi Moudré Příloví - cesta do pekla je dláděna dobrými úmysly :-)
Ty halt potřebuje ty svoje jistoty a absolutoria. Ale na světě není absolutní nic. Maximálně jetě tak vodka :-)))
Ale já si stejně myslím, e jsi hodný kluk. I kdy trdlo... :-*
Není tady
Definovat lasku bibliou je blbost. Co je to Biblia? Dalsi ludsky vytvor, absolutne neposkytuje zaruku "vseobecnej spravnosti".... Neznasam, ked sa do toho pletu svätuskarske myslienky.... Nic proti Biblii, samozrejme.
Není tady
Nie, ani nie, len som na nabozenske hlasky alergicka, tak prepac.
Není tady
Av,
ký ký
jednoduche otazky a jednoduche odpovedi, kterym "jednoducho" nerozumi...marnost nad marnost...
Upravil(a) Pandorraa (27. 2. 2006 13:12)
Není tady
Aaaano, to priznavam, som zaujata voci krestanstvu. No a? Uz som sa ti predsa ospravedlnila, ze som zle pochopila tvoj priklad, neries to, chapem, co si mal na mysli....
Není tady
P.W. napsal : ............... Je mnoho ludi, ktori maju ciste svedomie, nie su sebecki, nehladia na svoje potreby ako prvorade a v tomto smere su uprimni a nevinni co sa pristupu k partnerovi tyka, o tom som rozpraval.
P:W. : takoví lidé nebývají a pokud se snaí takovými být, bůh s nimi ....
Abych byla snesitelná, nenudící, neotravná partnerka, musím mít ráda hlavně sebe........
V normálním, fajn vztahu není třeba diskutovat o tom, jak kdo koho miluje, jak se kdo dívá na nevěru ....
V normálním, fajn vztahu nebudu chtít vědět, e mi partner zahnul a on mi to určitě nebude vyprávět ....
No a kdy to není fajn vztah, zase není o čem diskutovat ....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Av,
ký ký
jednoduche otazky a jednoduche odpovedi, kterym "jednoducho" nerozumi...marnost nad marnost...
Hele, lásko moje - já se tu úplně popadám za břicho, protoe jsem si to tvé "ký ký" řekla sama. Sama sobě při vzpomínce na to, jak jsem kázala tobě. A taky mě napadlo, e se mi hezky zasměje - no tak jsem tě při pondělku pobavila a to se počítá, ne?
(no, upřímně řečeno jsem to udělala trochu schválně, aby byla taky nějaká sranda, ne e bych si bláhově myslela, e se s PW dá normálně komunikovat, zase takový pacifista tedy nejsem...
A neboj, já rozhodně s PW nehodlám dál diskutovat. Myslela jsem si, e pomůe "lehčí tón". Nepomohl. Inu tak proč dál ztrácet energii, ejo.
A hlavně e je mír!
Není tady
PW, nic v zlom, ale preco stale vravis "definicia" lasky? definicia z Biblie, definicia od ineho autora.... definicie su mozno v nejakych vednych odboroch, laska nie je vedny odbor (aj ked samozrejme mozeme o tom diskutovat do nekonecna).... laska jednoducho je.... a pre kazdeho je to nieco ine. v kazdom veku je to nieco ine... nemozes ju jednoducho "zadefinovat", to akoby si ju chcel zaskatulkovat a tvrdit, ze len podla tychto pravidiel je to spravne a nemenne a jedinecne a pravdive... a tak je to potom aj so vztahmi, lebo sa predpoklada, ze vo vztahu nejaky ten cit (laska), je... preto ti mozno aj pan vravela o VZTAHOCH...
pytala som sa este na zaciatku tvojej diskusie, ci mas partnerku, lebo sa mi zda, ze mas prilis, ani nie ze vysoke naroky alebo poziadavky, ale skor ruzove okuliare.... pripada mi to tak, ze nepripustis ziaden omyl v laske, ze nic neodpustis... ze ak ta partnerka podvedie, budes to povazovat za skutocnost, ze ta uz nemiluje... chcela by som toho povedat vela, ale myslim, ze by to nemalo ziaden zmysel, opakovala by som len to, co ti tu vraveli ostatni...
ale casom mozno zistis, ze laska je aj o niecom inom... pekny den
Není tady
anaid41 napsal(a):
P.W. napsal : ...............
..
Neda mi to,abych take nereagovala .
"Je mnoho ludi, ktori maju ciste svedomie, nie su sebecki, nehladia na svoje potreby ako prvorade a v tomto smere su uprimni a nevinni co sa pristupu k partnerovi tyka"
Mam mnoho takovych kamaradek i kamaradu a nesmirne si jich vazim.
"Abych byla snesitelná, nenudící, neotravná partnerka, musím mít ráda hlavně sebe........"
Neni pravda, ja mam hodne nizke sebevedomi a nejsem ani nudna,ani otravna, a kupodivu jsem i snesitelna -at se to Axi libi nebo ne.
A mam spoustu takovych pratel, kteri nejsou nudni ani otravni, maji stastne manzelstvi a jsou nepochybne snesitelni, ba co vic - oblibeni a milovani.
"V normálním, fajn vztahu nebudu chtít vědět, e mi partner zahnul a on mi to určitě nebude vyprávět ...."
S tim souhlasim-kdyby mi partner o tom zacal vypravet, ukazu mu dvere. Ale v normalnim vztahu mi manzel je a bude verny-jinak to neni normalni vztah.
Perfect_World napsal(a):
folly napsal(a):
Ale v normalnim vztahu mi manzel je a bude verny-jinak to neni normalni vztah.
Vskutku vystizne napisane, ale pre niekoho to je, ako vidis, normalni. Takze to je relativne. Problem je, ze tomu niekomu, nevera vadi (kedze o nej nechce pocut)... nuz... a vzhladom na prvu vetu tohto mojho prispevku to je uz bezpochyby nenormalni. :-)
Asi bych si mela precist komentovany prispevek, ze?
Ale obecne vzato, proc si tedy lide lehkovazne slibuji u oltare vernost a pak povazuji za normalni neveru?
Priznam se, ze jsem s ni cely zivot pocitala, ze manzel treba nekde na skoleni "ujede", ale po temer 20 letech manzelstvi jsem to jiz necekala, a pak to byla samozrejme rana pod pas.
Jenze se nedalo jednoznacne rici, "kdo za to muze" - take jsem se nechovala idealne - i se mnou zamavaly kdysi neci city, i kdyz naprosto platonicke, protoze bychom ani jeden neprekrocili hranice.
Asi se opravdu neda rikat nikdy, ale kdyz uz jsme si nekoho vzali, a muzeme v pominuti smyslu na chvili zapomnout, proc, tak to prece jen melo svuj duvod, a proto se zenaci neradi rozvadeji.
Proto nevera nemusi nutne znamenat konec manzelstvi. Nekdy paradoxne pomuze manzelstvi upevnit.
Martin Bure napsal(a):
Konečně rozumné shrnutí a souhlas. P W promiň ,ale jsi blázen a nejspí se z toho neprobudí a ivot strávenej u monitoru ti nezávidim
Ale ja si dovolim s tebou nesouhlasit.Mne se jeho nazory libi a dokonce si myslim, z s nimi najde i tu pravou. Vetsina lidi jde do vztahu pro ty krasne iluze, z rozumu se vdava ci zeni malokdo,ale znam opravdu dost paru, kterym tyto iluze vydrzely a jsou spolu stastni. A neni to treba hned ten prvni vztah, ale zkratka ten posledni. Z tech lidi to krasne porozumeni vyzaruje. Clovek skoro zavidi. A mit takove lidi za pratele je pro me poteseni, protoze jsou to obycejne lide pratelsti a nesobecti.
Folly,
reakce na tvůj příspěvek o slibované věrnosti u oltáře....napadá mě srovnání, kdy dělá autokolu a udělá zkouky, taky to vypadá a chce jezdit celý ivot¨bez nehod....ale občas to nevýjde, buď sama to někam napaří, nebo do tebe někdo ouchne? Divné srovnání, ale není na tom něco?
Není tady
P.S. Ne e bych se nevěrníků zastávala, ale asi se bohuel s tím budeme muset naučit ít....jinak bychom si asi museli mnohdy hodit mali, a to je koda...
Není tady
PW, vies, ja by som ti aj odpovedala na tvoje otazky, ale polozil si ich tu tolko, ze sama neviem ci je to otazka alebo len nejake konstatovanie alebo rypanie a podobne...
chytas sa za slovicka, kazdeho jedneho z nas.... ked som vravela o definicii lasky, zaroven som aj vysvetlila, ze ty sa vyjadrujes tak, ze je to len ta "jedna jedina", ze "ked ta zena podvedie, uz to nie je laska"... a vadilo mi slovo "definicia", lebo to vo mne evokuje pojem "SKATULKOVANIE"... chytis sa prveho slovicka, ale necitas medzi riadkami.... preco tvrdis, ze ak ta niekto podvedie, uz ta nemiluje? to nepripustas naozaj ziaden omyl?
nepovedala som, ze ty si pisal o vztahoch, povedala som, ze Pan ti o nich pisala, lebo aj vo vztahoch je cit.... a ty si ju "napadal", preco pise vztahy, ked ty diskutujes o laske....
JA VIEM, CO ZNAMENA LASKA PRE MNA, ale nejdem ta tu presviedcat o tom, ze len ten moj pohlad je spravny... teraz ma "napadni" za slovo "presviedcat"
Není tady
Pro P.W:
Zkus si tak trochu povyskočit, vdycky se zasekne někde hrozně dole ;)
Není tady