6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Láska nikdy nezanikne.
Obávám se, e někdy zanikne.
Není tady
Folly
tvrdim, ze co nejvic skodi, jsou iluze..... a dokonalost je velmi nebezpecna iluze....
Hnat se za dokonalosti, znamena se odsoudit k nestesti a beznadeji..... Ona sice existuje, ale neni to trvala hodnota, trva mzik, pidisekundu..... prozit ji, je velke bohatstvi, ale nesmis se trapit tim, ze to skoncilo
Alzbeto,
myslimm, ze skutecna laska nikdy nezanikne, ulozis si ji v srdci jako velke bohatstvi a jdes dal..... Ty jsi jiny clovek, on je jiny clovek...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Folly
tvrdim, ze co nejvic skodi, jsou iluze..... a dokonalost je velmi nebezpecna iluze....
Hnat se za dokonalosti, znamena se odsoudit k nestesti a beznadeji..... Ona sice existuje, ale neni to trvala hodnota, trva mzik, pidisekundu..... prozit ji, je velke bohatstvi, ale nesmis se trapit tim, ze to skoncilo
...
A teď mluví jako Irenka :-)))
Pandorraa napsal(a):
Ne Folly To jen ty jsi to vytrhla z kontextu a vnimas to jako Irenka
tohle ovem zní jako světonázor - nebo záleí na okolnostech????
Folly,
mluvila jsem o dokonalosti v ramci vztahu dvou lidi. A ten dle meho nazoru nemuze byt nikdy dokonaly, protoze neni nikdy hotovy. Porad na nem museji oba pracovat.
Vnimam to tak, ze je dokonaly je jen kdyz se na vterinu zastavi cas...znas ty chvile.... jsou ruzne: ve dvaceti je to uzasne milovani, ve triceti je to spolecny pohled na dite, ktere udela prvni krok, ve ctyriceti je to posezeni v zahradce na brehu more, v padesati je to pochvala za dobrou veceri ci opravenou zehlicku, v sedesati je to podana ruka, abys bezpecne presla po naledi.....
Vek i situace si muzes libovolne zamenit a promichat, nic neni dogma..ale porad jsou to okamziky stesti, ktere tvori vztah. Stejne jako okamziky nestesti.... zivot plyne, vse se meni, lide se meni.... jen to, ze stale zustavaji spolu je prece uzasne, i kdyz zadna stabilni dokonalost ani jistota neexistuje. Je jen to, co si "schovas" z minula, je jen TADY a TED....... jak to zvladnes, podle toho prece tvoris i to, co BUDE. Pokud k tomu pristoupis tak, ze to MUSI byt dokonale, nemuzes to unest. Nakonec i predstavu o dokonalosti mame vsichni jinou, kazdy tu svou...
Není tady
Pan, líbil se mi straně Tvůj příspěvek, a se mi najeily chlupy ( dneska u po druhý, Káča má zlatou, skvělej den :-) ); .. zdá se mi, e vichni motáme dohromady lásku partnerskou s láskou k Vehomíru. A ta partnerská nemůe bez té větí fungovat, je to tak?
Není tady
Perfect_World napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Perfect_World,
Tak to byla moc hezká diskuze, dík.,
Perfect_World, mas nejaku partnerku? ona je tiez taka perfektna ako tvoj nick? a si taky aj ty?
teraz to nie je myslene ironicky, alebo rypacne... normalne polozena otazka
Není tady
anaid41
Ano, presne tak to chapu i ja
Perfect_World
"To totiz jednoducho nie je mozne, pretoze bezmedzna vernost je jednym zo zakladnych prejavov takejto lasky."
Touto vetou popiras veskere svoje deklamace o lasce. Popiras osobni svobodu v ramci vztahu. Popiras jakoukoliv moznost jeho vyvoje. On je podle tebe mozny jen tehdy, je-li dokonaly a jedinecny od sameho zacatku...Ty mu davas maximalisticka pravidla. Nase diskuse je tak celkem zbytecna, protoze ty nejsi schopen pochopit, co rikam ja, ja nejsem schopna pochopit, co rikas ty, protoe tahle premisa je mi proste k smichu. Je mi proste k smichu cokoliv
- je bezmezne
- je v zajmu pravdy
- je jedine spravne
- je nemozne
- je dane a nememnne
Na zaver technicka: Galilea neupalovali, protoze sve tvrzeni odvolal. Kdo vi proc, ze? On totiz vubec nebyl zadny hlupak
Upravil(a) Pandorraa (24. 2. 2006 18:20)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
anaid41
Ano, presne tak to chapu i ja
Perfect_World
"To totiz jednoducho nie je mozne, pretoze bezmedzna vernost je jednym zo zakladnych prejavov takejto lasky."
Touto vetou popiras veskere svoje deklamace o lasce. Popiras osobni svobodu v ramci vztahu. Popiras jakoukoliv moznost jeho vyvoje. On je podle tebe mozny jen tehdy, je-li dokonaly a jedinecny od sameho zacatku...Ty mu davas maximalisticka pravidla. Nase diskuse je tak celkem zbytecna, protoze ty nejsi schopen pochopit, co rikam ja, ja nejsem schopna pochopit, co rikas ty, protoe tahle premisa je mi proste k smichu. Je mi proste k smichu cokoliv
- je bezmezne
- je v zajmu pravdy
- je jedine spravne
- je nemozne
- je dane a nememnne
Na zaver technicka: Galilea neupalovali, protoze sve tvrzeni odvolal. Kdo vi proc, ze? On totiz vubec nebyl zadny hlupak
Pan, ted uz to prehanis. Nikdo nikomu nic nevnucoval a idea, ze vernost je jednim ze zakladnich projevu lasky, je pravdiva. Kdyby si to lide nemysleli, ze to tak ma byt, tak by nebylo tolik slz a tolik prispevku na babinetu. Schvalne-co ty povazujes za zakladni projevy lasky-to jsem fakt zvedava.
Folly,
kde pisi neco o nejakem vnucovani???
Neprehledla jsi nahodou pred tim sluvkem vernost to zasadni slovo: BEZMEZNA???
Nezlob se, ale ja skutecne nejsem v pozici souzeneho, ktery neustale musi dokazovat, ze je nevinny. Skutecne nemusim a hlavne ani nemam potrebu za kazdou cenu obhajovat svoje nazory i pred nekym, kdo je proste nepochopi, protoze je jinde. Takze vysvetluji jednou, dvakrat, potreti je mi uz lito meho i ctenarova casu. A to, na co ty se znovu ptas, jsem tu napsala snad uz desetkrat. Naposled dokonce jen o par prispevku vys.
Upravil(a) Pandorraa (24. 2. 2006 20:25)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Folly,
kde pisi neco o nejakem vnucovani???
Neprehledla jsi nahodou pred tim sluvkem vernost to zasadni slovo: BEZMEZNA???
Nezlob se, ale ja skutecne nejsem v pozici souzeneho, ktery neustale musi dokazovat, ze je nevinny. Skutecne nemusim a hlavne ani nemam potrebu za kazdou cenu obhajovat svoje nazory i pred nekym, kdo je proste nepochopi, protoze je jinde. Takze vysvetluji jednou, dvakrat, potreri je mi uz lito meho i ctenarova casu. A to, na co ty se znovu ptas, jsem tu napsala snad uz desetkrat. Naposled dokonce jen o par prispevku vys.
Ani ja nejsem v pozici souzeneho a ty nejis muj soudce. To je fifty-fifty.
Ale nikomu nedavam najevo, kdyz nechape moje myslenkove pochody, ze je jinde.
Tady na tomto foru si lide vymenuji nazory a zkusenosti a jedine ty a Axi se casto chovate utocne. Kdo ma v srdci opravdovou bolest a pochopeni, tak neutoci. Nema na to totiz silu. Kdesi tady byla diskuze o tom,ze kdyz je nekdo mirumilovny, je to v nem a nevede valku, neumi utocit. Ty utocis a vztahujes na sebe i to, co ti neni urceno a co nestoji za to nekomu vytykat. Jenze tebe bych nechtela za generala, protoze bych nepochopila, proti komu ci cemu to vlastne utocis. Tvoje metoda medu a bice, kterou tady vuci lidem pouzivas, se mi prici. Cetla jsem tvych prispevku dost, a kazdemu, kdo te zboznuje, to doporucuju taky. Kdyz si je nekdo precte vsechny za sebou, tak to tam jiste bude citit taky.
Howgh.
Folly
ty mas problem s tim, kdyz reknu, ze jsi JINDE???
A co kdybych rekla, ze jsi hloupa, blba, nevzdelana, pitoma, debilni, zabednena, nechapava?????? Ze jsi proste Becko????
To bys reagovala jak? Tak jak ted reagujes? Ty to snad presne takhle ctes?
Jenze ja nic takoveho nerikam, rikam proste, ze jsi JINDE - to jest vidis to jinak, mas jine zkusenosti, jine prozitky, jiny pohled na vec. JINY! Rozumis??? Ne hloupy, ani pitomy, ani nedokonaly. Jen JINY! Ja nehodnotim jaky, zda lepsi ci horsi, jak porad vyhodnocujes ty! Mne je to jedno. Naprosto.
Ne ja na tebe, ale to porad ty na mne utocis, protoze neslysis, co rikam, slysis jen to, co ty sama mas uvnitr. Co si nevim proc a nevim jak prekladas do follystiny!
To, jak mi podsouvas svoji interpretaci, to mne unavuje, mrzi, je mi to lito, nesouhlasim s tim, ale to je asi tak vsechno, co s tim mohu delat.
A protoze znam tohle omezeni, pocitam s nim a nejsem z toho na prasky, nemam potrebu do nekonecna porad neco vysvetlovat, smir se s tim. Je to moje pravo.
Není tady
PW, samá tvrzení, ádné důkazy. Od druhých je ale poaduje, e?
Teď hovořím pouze o tom, co jsem zail - samozřejmě, e můe dávat i někomu jinému, i kdy cítí partnerskou lásku, samozřejmě, e to moné je.
Pokud si zadefinuje, e partneská láska je pouze tehdy partnerská, pokud jsou si partneři tzv. věrni a pokud si tzv. věrni nejsou, pak se nemilují, pak sis vybudoval dokonalý prostor pro diskusi. Na to se opravdu nedá nic říct. Ten prostor má jednou kosmetickou vadu - je silně mimo realitu.
A bude přítě o něčem tvrdit, e to "jednoducho" není moné, nejprve to doka, ano?
Není tady
Jak chces diskutovat, kdyz kazdy z nas se pohybuje v uplne jine rovine??? Kazdy chape vztah naprosto jinak?
Ty jako posvatny svazek dvou lidi, kteri jsou polovinou jeden druheho, ja jako svazek dvou svobodnych bytosti, ktera kazda sama o sobe je celistva a dohromady tvori celek vyssiho radu, tedy mnohem pevnejsi nez je jen proste spojeni dvou polovin?
Jak chces diskutovat, kdyz pro tebe je dulezite a naprosto zakladni to, od ceho ja se uz davno oprostila, to jest napriklad bezmezna vernost, kdezto ja nemam potrebu nikoho vubec nijak omezovat a chapu, ze i ten, kdo miluje cokoladu, muze nekdy zatouzit treba po olivach, aby si o to vic uvedomil, jak obe chute jsou odlisne a ze opravdu nejvic miluje tu cokoladu, coz pro tebe je proste nemozne a nepredstavitelne? Pro tebe je totiz uz sama ta touha nepredstavitelna a to je ten nejvetsi prusvih!
Jak chces diskutovat, kdyz povazujes za spravne v zajmu pravdy ublizit zene neverneho muze, vtrhnout ji bez varovani do obyvaku a vykladat ji, s kym to vlastne zije, kdyz nevis nic o ni ani o nem a nemas pravo jeho soudit a ji ublizit? Pro tebe je to samozrejmost, pro mne nizkost nejvetsiho kalibru. A vysvetluji ti to myslim uz potreti!
Jak chces diskutovat, kdyz zjednodusujes na cerne nebo bile, zatim co ja zjednodusovat proste odmitam?
Jak chces diskutovat, kdyz slovo vernost chapes velmi omezene a zcela jinak nez ja, stejne jako slovo laska a vztah?
Nemuze vest plodnou diskusi napriklad atomovy fyzik s egyptologem o tom, jak upect kynute buchty s makem! Nejen proto, ze kazdy mluvi jinou reci, ale take proto, ze jeden tvrdi, ze recept je jen jeden jediny, univerzalni a osvedceny. A druhy rika, ze zalezi na schopnosti kucharky a chuti stravniku, ktery z mnoha rceptu pouzije. Jednou ten, jindy onen, pak zase vymysli uplne novy. A nema vubec cenu dohadovat se, ci buchty jsou lepsi.
Galilea take neupalili mimo jine i proto, ze si uvedomil, ze ma sice pravdu, ale prave pro ni je potrebnejsi pracovat nez se nechat upalit! , protoze ta pravda casem stejne vyjde na jevo a nikdo ji uz neukrici!
Pokud ani tohle nechapes stejne jako poznamku o Romeovi a Julii, pak proste nema cenu vest diskusi. Moje a tvoje zkusenosti jsou naprosto jine, nerozumis mi, ani kdybys sebevic chtel. Neni to o tve ci me inteligenci, ani tve ci me snaze ci nesnaze se vzajemne pochopit, je to o tvych nazorech na vztahy, ktere jsou diametralne jine, nez moje. A ja se obavam, ze ty patris mezi muze, kteri jsou v noci schopni vzbudit zenu a vyslychat ji, o kom se ji zdalo Protoze kdyz ho miluje, neni prece proste mozne, aby se ji zdalo o sousedovi.....
Nicmene mohu se mylit a v tomto pripade se mylim moc rada
Upravil(a) Pandorraa (25. 2. 2006 0:25)
Není tady
Perfect World,
fakt dobry nick. :-) Myslim, ze celkom chapem, ako to myslis. Neries Axiho, on momentalne vyznava uplne iny zaklad partnerskeho vztahu, co nehovorim, ze je zle.
Ja som po dlhodobej diskusii tu na babinete ( a este urputnejsom premyslani mimo neho ) prisla na to, ze neexistuje jediny spravny model spoluzitia. Tak ako sme vsetci rozdielni, mame aj rozdielne priority vo vztahu. Axi tu kedysi davno napisal, ze by mu napriklad nevadilo, keby mu jeho zena bola neverna, ak by ju to podnietilo k tomu, aby o seba fyzicky viac dbala. A ak by sa k nemu aj nadalej spravala slusne - neotrepavala by mu svoju neveru neomalene o usi a nezanedbavala ho. Ja ososbne si sice myslim, ze zena v ziadnom pripade nedokaze byt neverna a pritom neukracovat nejakym sposobom svojho doterajsieho partnera a pripadne deti, ale to je len moj nazor, vseobecne to tak mozno nie je.
Pre mna je vernost vo vztahu velmi dolezita. Pretoze ak by som bola neverna ja, stratim pocit, ze moj partner je pre mna najdolezitejsim muzom v zivote a ja netuzim byt rozpoltena. Nedokazem rovnako velmi milovat naraz viacerych muzov, znamena to, ze jedneho by som z tych dvoch teda milovala menej a to by sposobovalo moje pocity viny atd....
Partnerovu neveru rovnako neznesiem, pretoze ho potrebujem v tomto smere celeho. Mozno to je nevyzrete, mozno namyslene, neviem, je to moj pocit a ja odmietam zit vo vztahu, v ktorom nie som stastna. Nie som masochista, tak preco aj.
Ide o to, ze ak sa stretnu dvaja ludia, ktori maju vo vztahu rovnake priority, je to v poriadku. Su pary, ktore maju takzvany otvoreny vztah, spavaju obcas aj s inymi ludmi a s vernostou si hlavu nelamu. Preco nie, ak to obom vyhovuje? Problemy, ktore sa riesia vo velkej miere aj tu na babinete, vznikaju vtedy, ked su vo vztahu ludia, ktori si fungovanie vztahu predstavuju dost odlisne.
Momentalne som toho nazoru, ze nie som ochotna zit polovicne, nebudem zotrvavat vo vztahu, ktory nie je podla mojich predstav. A nie je to o tom, ze partera sputam a donutim ho zit podla seba. Naopak, nadherne to je vtedy, ak to vnima tak isto ako ja a citi to podobne, pretoze taky vztah chcel aj on a to este predtym, ako ma spoznal. Mozno ked budem mat o 20 rokov viac, budem to vidiet inak, co ja viem, to sa teraz fakt neda povedat. Mozno mi budu stacit omrvinky, radsej ako prazdny tanier....
Chcela som tymto povedat len to, ze napriek tvrdeniam Axiho a kohokolvek ineho, Salvatora a tak, neexistuje ten jeden spravny model vztahu. Spravne je pre dvoch ludi , ktori tvoria par, to, co im vyhovuje a robi ich stastnymi, nech uz sa na to ostatni divaju akokolvek cez prsty.
je len smutne, ze tak strasne vela ludi si vybera absolutne nevyhovujuceho partnera.
Není tady
Zdravim a vyjadruji podporu Vasim nazorum-nejste sam, kdo je obvinovan z netolerance netolerantnimi lidmi. Prectete si prispevek Pandorry v oblati duchovni, tema tusim- je to spravedlive nebo tak nejak -je to na strance 1,to je vskutku nazorna ukazka toho, jak Pan vede diskuzi. Axi neni tak utocny, ale nektere veci chape jinak, nebo spis se neumi vzit, a tudiz nema snahu pochopit. Je otazka, zda diskuze s takovymi lidmi ma cenu.
Perfekte,
ty opravdu Pandoře neporozumí.....
Moná za 20 let. Svými názory mi připomíná jednoho člověka - teď jsem si ho (díky tvým příspěvkům) oivila.
Tipuju tě na jednoho z těch muů, co v "zájmu pravdy a spravedlnosti" (v zájmu jediné pravdy opravdové spravedlnosti) řeknou své kvalitní manelce (kterouto je 20let), e se zamiloval a byl jí nevěrný a povauje tedy za jediné spravedlivé a poctivé ji o tom detailně informovat. Protoe je přece čestný mu!!!
Perfect,
to mas pravdu, ale co je skutocna a obojstranna laska? Teraz nechcem, aby si mi to tu vycerpavajuco vysvetloval, myslim, ze viem, co mas na mysli, ale podla mna existuje len malokedy a aj to nie cely zivot. Z mojej skusenosti zatial, vzdy niekto vo vztahu miluje viac....:-(
A neboj, Axi uz o mne ma taky nazor, ze uz ho tusim nezhorsi nic, nech napisem cokolvek. :-) Pandorra je fajn, nemusis suhlasit so vsetkym, co napise, ale v kope veci ma pravdu, prezila toho myslim dost a chodi po svete s otvorenymi ocami. A casto to vobec nemysli tak, ako si to clovek vyklada. :-)))
Ak si nasiel taku lasku, o akej hovoris, ak takou laskou lubis aj ty, si stastny clovek.
Není tady
Perfect_World napsal(a):
Obojstranna skutocna laska je zarukou stastneho vztahu, ktory vydrzi a za tym si stojim.
Jsem stejneho nazoru jako Vy, jen uz nehodlam diskutovat s nekym, kdo diskuzi nepripusti.
Nabizim k zamysleni cast clanku,adresu , odkud jsem to stahla, nemohu bohuzel diky "zlobivemu jabku" ani prekopirovat.Omlouvam se za to.
Milují předevím sebe
Já, já, jenom já... Lidé trpící narcistickou poruchou osobnosti se soustřeďují předevím na sebe, o ostatní se příli nestarají. Při hledání zaměstnání mívají úspěch, jako rodiče či partneři vak často selhávají.
Narcisté se cítí nadřazení, jsou přehnaně sebejistí, dovedou a agresivně prosazovat vlastní zájmy. Často bývají fascinováni svým zjevem a očekávají, e i druzí je budou povaovat za mimořádně okouzlující.
S nelibostí také snáejí výtky ostatních. Sami naopak své okolí přehnaně kritizují.
Řada lidí, u nich se objevila narcistická porucha osobnosti, vak ije celkem spokojeně. Narcismus je pro ně někdy dokonce výhodný.
Vysoký výkon a vzorné chování vyadují od dětí kolou povinných jejich učitelé. Své svěřence tak vlastně nutí, aby se chovali jako narcisté.
Také celá řada firem upřednostňuje předevím sebejisté, dravé, iniciativní a úspěné zaměstnance. Například schopnost navazovat hluboké citové vztahy vak budoucího zaměstnavatele příli nezajímá. Člověka s narcistickou poruchou osobnosti tak dnes často čeká slibná kariéra.
Jak se chovají narcisté
Jestlie lidé ve vaem okolí splňují alespoň pět podmínek, můete je povazovat za narcisty.
* na kritiku reagují vztekem či studem, nebo ji vnímají jako poníení
* vyuívají mezilidské vztahy k tomu, aby s pomocí druhých dosáhli vlastních cílů
* před ostatními přehánějí vlastní schopnosti a nadání, očekávají, e se jim podaří vzbudit pozornost
* neumí se dostatečně vcítit do druhých, jsou například překvapeni, kdy jejich váně nemocný přítel odřekne plánované setkání
* domnívají se, e jejich problémy jsou jedinečné a e jim jen velmi málo lidí dokáe porozumět
* neustále se zabývají představami o neomezeném úspěchu, moci, lesku, kráse nebo ideální lásce
* mají vysoké nároky, domnívají se například, e se nemusejí postavit do fronty jako ostatní, e budou mít přednost
* neustále vyadují pozornost a obdiv okolí, komplimenty je vdy potěí
* jejich nitro zaměstnávají pocity závisti
Láska je vůle rozířit své "já" ve prospěch duchovního růstu, a u vlastního nebo cizího.
Tolik Scott Peck.
Jak si můete povimnout, nepíe se tu ničeho o věrnosti, nutnosti zůstat, nutnost být takový, jak si to představuji já apod.
Je to o:
Rozířit moje já ve prospěch duchovního růstu mého i tvého. Aneb: Statečnost, obětavost, vůle, spravedlivost, pokora, radost. Ale zejména o umravnění mého Ega.
Není tady
avalonka napsal(a):
Láska je vůle rozířit své "já" ve prospěch duchovního růstu, a u vlastního nebo cizího.
Tolik Scott Peck.
Jak si můete povimnout, nepíe se tu ničeho o věrnosti, nutnosti zůstat, nutnost být takový, jak si to představuji já apod.
Je to o:
Rozířit moje já ve prospěch duchovního růstu mého i tvého. Aneb: Statečnost, obětavost, vůle, spravedlivost, pokora, radost. Ale zejména o umravnění mého Ega.
Avalonko, to je moc pekne.
Ve foru ano/ne jsem ti napsala o te knize
PW
Nemam nejmensi chut s tebou diskutovat, protoze ty potrebujes spoustu pismenek na to, abys nakonec konstatoval, ze lepe nez ja vis, co jsem prozila, co si myslim, co pro mne znamena laska, co vztah, zda vubec umim ci neumim milovat, ceho jsem ci nejsem schopna, co je spravne, co je spatne...
Nedokazes pochopit, co rikam, protoze je to neco jineho, nez mas predem nalinkovane. Nemluvim jasne, pro tebe srozumitelne a JEDNOZNACNE, namam pouze analyticke mysleni, ale anylyticko - synteticke a navic pouzivam alegorie, metafory a zkratky, ktere jsou pro tvuj anlyticky mozek hnidopicha naprosto necitelne. Vnimas slova pouze prvoplanove, unikaji ti souvislosti a synonyma sdeleni, zevseobecnujes a zjednodusujes.
Takze obavam se, ze ac ty to proste vubec nepochopis, pro mne je laska mnohem cennejsi nez pro tebe a ja baziruji na vernosti mnohem vic nez ty, podvody a podrazy ve vztahu netoleruji daleko dusledneji nez ty. A jak je to mozne? To ty nejspis nikdy nepochopis, i kdyz bych ti to moc prala a opet rikam: moc rada se budu mylit.
A konecne udelam radost vsem, kteri mne z toho stale obvinuji a dovolim si vuci tobe jednu jedovatost: na takoveho muze jako jsi ty, mi staci jedno posezeni u kavy a pripravim te o klidny spanek i o sebevedomi
(Vysvetleni pro pohorsene a hlavne nechapave: on mne totiz tezce podcenuje a takoveho muze nedostane jen vyjimecne hloupa zena)
Folly,
ty nastesi presto, ze po tom touzis, nejsi Pandorra a obavam se, ze ani nikdy nebudes, chybi ti k tomu tolerance, velkorysost a svobodny duch. Je docela tristni sledovat, jak se peres se svym nizkym sebevedomim, takze kazdy, kdo ho ma v poradku, je pro tebe nepritel. Je mi to lito, myslela jsem, ze dovedes naslouchat a premyslet.
Upravil(a) Pandorraa (26. 2. 2006 2:01)
Není tady