Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 2. 2006 8:04

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Byl jsem nevěrný nějak divně.

Martine, prosím tě, řekni taky něco, když jsme tě tu propraly, a ty na to nic!!smile
Jak to doma rozdýcháváte a co tvoje žena, jak zvládá?
Máte před sebou pár perných chvil, ale jestli jste ochotni se navzájem dohodnout na nových "pravidlech", bude to pro vás stejně jako pro naše manželství nový stimul-oba se teď vedle sebe rozhodně nenudíme  a jsem se svým chlapem šastná.A rozhodně mu kamarádky nezakazuju.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#27 17. 2. 2006 8:22

faf
♥♥♥♥♥♥-

Pan, momentalne mam vsetko, co som si kedy priala mat.... Tuk, tuk, klopem si na drevo. Takze neviem, uz skutocne nechcem viac, len aby to takto zostalo. A nemyslim, ze by to bol len moj pocit a v skutocnosti nemam nic.

Avalonka, vdaka. :-))) asi viem ako to myslis s tou pychou, uznavam, ze stale robim chyby. Akosi citim, ako by bolo spravne sa zachovat, ale casto mi to nejako nevyjde. No, ale casom hadam. Vo vztahu je naozaj zakladom verit v sameho seba, potom ma nic nerozhadze a nemusim partnera trapit neopravnenymi vycitkami a tak....
A s ytmi podmienkami, som to asi zle napisala. dala som ich do uvodzoviek, ak si si vsimla, lebo podmienka nie je ten spravny vyraz. Chcela som tym vyjadrit to, ze nebudem zotrvavat vo vztahu,ktory nie je podla mojich predstav. Presne ako si to ty nazvala ako ocakavania. Ak stretneme partnera, ktory ich ma rovnake, chce od vztahu to iste co my, funguje to. Jasne, ze treba obrusit hrany, ale ak je zaklad dobry, ide to.
takzvanou podmienkou napriklad podla mna je to, ze odsudzujem neveru. Nie som anjelik, samej sa mi to stalo, preto to odsudzujem. Bola to chyba, nastastie sa to neprevalilo a ja som sa skor ako som stihla narobit dalsie kiksy cestne rozisla. Ak partnerovi poviem, ze mu neveru nebudem tolerovat, cize ak sa o nej dozviem, je medzi nami koniec, je to ta akoze podmienka fungovania vztahu. Nepodved ma a nestratis ma. Toto samozrejme funguje len na model, ze by partner "uletel" a chcel napriek tomu zostat so mnou.
Tak nejako to je myslene. A snazim sa, aby na neveru nemal objektivne dovody ( znie to idiotsky, ale myslim tym nejake nefungovanie nasho vztahu, moju bezohladnost, alebo tak nieco), ako v pripade Martina.

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#28 17. 2. 2006 8:45

Alžběta
♥♥-----

Martine, ty jsi nebyl nevěrný divně. To, co popisuješ, je klasika: po tolika letech je příjemné najít někoho, kdo užasle naslouchá všemu, co je doma otřepané. Dokážu si představit pomalu skomírající komunikaci (i když sex už méně). Pokud se budeš snažit se svou ženou bez pocitu viny navázat na to, co vás dříve spojovalo, a ona to ocení a nebude připomínat, bude vaše soužití možná ještě lepší. Nám trvalo rok než jsme stanovili prostor, ve kterém se budeme pohybovat.
Pan, ke tvé představě naprosté tolerance, je potřeba, aby se s ní partner jednoznačně ztotožnil. Mám dojem, že takových svobodomyslných párů je málo a po zemětřesení, kterým nevěra určitě je, se taková pravidla jen těžce stanovují. I když....mám dojem, že jsem milenku - kamarádku ochotna tolerovat do té míry, pokud o tom nebudu nic vědět.

Není tady

#29 17. 2. 2006 9:10

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

pandorra opět nezklamala... se mi zdá, že je osobní poradce mého muže...

Mohla bys mi, prosím, vysvětlit, jak přijdu k tomu, že mě teď partner nechal na všechno samotnou? Dvacet let jsem mu stála po boku v dobrém i zlém, se mnou vystudoval, vybudoval si postavení, domov a firmu. Porodila jsem mu dvě krásné, zdravé a chytré děti, společně jsme je vychovali, po celou tu dobu jsme si byli jeden druhému oporou. Milovali jsme se, povídali jsme si spolu, sdílela jsem pochopení pro jeho koníčky a zájmy, vždy měl dostatek prostoru a volnosti. Nikdy jsem neřešila, má-li nějakou "bokovku", protože jsem věděla, že jsme jeden pro druhého důležití, že jsme si partnery. Cítila jsem se v manželství velmi spokojeně, i on nechával dost prostoru mě a zároveň nikdy nezapomínal na to, být pozorný a citlivý. Vždycky jsem měla dojem, že spokojený je i on.
Myslím, že jeho románek začal trochu jako hra z nudy, ale nějak ho to převálcovalo, převálcovalo to i mně a všechno, co jsme do teď zažívali. Jak přijdu k tomu, že on se cítí špatně, já se snad cítím líp? Cítím se zrazená a podvedená - ne proto, že spal s nějakou jinou - ale proto, jakým způsobem ponížil všechno dosavadní žití... jak mi neustále podsouvá, že jsem nespokojená, že on byl sám, že už nemůže dál, že je vše najednou jiné....A já snad můžu dál? Já musím... mě nic jiného nezbývá. On odešel volně dýchat, taky jsem nechápala, že se svou kočičkou už "JEN" kamarádí. Přesně v duchu toho co psala, tuhle Michaela - oni byli rozejiti, takže když se někde sejdou, žmoulají si ruce a vykládají si, jak budou rozumní a pak to stejně skončí u toho šukání... takže přijde domů, chová se tak, abych vypěnila, řekla mu něco hgnusně jedovatého a on mohl s gustem říct "no vidíš, já jsem ti říkal, že nám to dál nepůjde". Vypadne a mě nechá na krku pubertální děti a všechno kolem - já jsem ta, která to musí řešit, pozdní příchody dcery, smrad hospod, přihlášky syny na VŠ .....zas ta matka co buzeruje.
Přitom jsem veselá a společenská, nechtěla jsem takhle dopadnou, chci, aby mě meli lidi rádi (a oni většinou mají).
Tak mi poraď, kde mám v sobě najít tu sílu a chápat jeho potřeby a jeho kamarádku? ne, nic mi neraď, nečtu tě totiž ráda...stejně by to bylo něco ve smyslu, že jsi za to můžu sama, že jsem moc majetnická a nechápu potřeby ostatních.

Není tady

#30 17. 2. 2006 10:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Alzbeto,
souhlasim v podstate s tim, co jsi napsala, jen nevim, co je to NAPROSTA tolerance a svobodomyslny par. Ja se velmi obavam, ze uz jsem natolik zjednodusila sve vyjadrovani, melu to totiz porad dokola, ze uz je natolik slozite, ze nepochopitelne.

Kukacka,
na rozdil od tebe nemam osobni zkusenost bolestive nevery. A pochybuji, ze bych ji taky nekdy mohla ziskat. Tezko, i kdyz nikdy nerijkej nikdy, nekdy pripustim, abych natolik "zblbla", ze si budu sama drasat srdce a zpusobovat ty nejhorsi rany, jenom proto, ze nevidim neslysim, ze tak strasne CHCI, aby vsechno zase bylo jako driv.
Proste vezmi na vedomi, ze se tvuj partner znovu zamiloval. Ona nejspis neni zadna coura ani devka, je to zena, kterou miluje. Tecka.
Spravne pises: "byli rozejiti". Nerozesel se s ni, ale udelal, co tys chtela, co pravdepodobne ocekavalo okoli. Ne to, co chctel on sam. Ty jeho "blbe kecy" o volnem dychani, to je jen vysledek tveho "blbeho nalehani" a snahy vratit vse pred rok 0!
A to, ze jsi na vsechno zustala sama? Nezlob se: tvoje vina. Uz jsi nekdy videla chlapa, ktery dobrovolne leze do jedne klece s ukrivdenou, zrazenou a zranenou zenou, aby tam s ni neco resil? Chlap prezije, kdyz mu rozbijes hubu, ale vylozene nesnasi uslzene a vycitave oci.
Nedivim se, ze mne nectes rada, nerikam totiz to, co ty chces slyset.  Ty totiz nechces slyset, ze je konec a i ty na tom mas svuj podil. Ty chces slyset, ze jsi obet bezcitneho chlapa. Takze budes trpet. Ne kvuli necitelnosti tveho muze, kvuli tve vlastni, ty sama se sebou nemas slitovani, jak ho muzes cekat od nej??? Je to prece tvoje svobodne rozhodnuti.
A vubec to tak treba nemuselo byt.....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#31 17. 2. 2006 10:24

poblinka
♥♥♥----
Místo: Olomouc

Kukačko.tak tím jsem si taky prošla.jenže jsem si uvědomila ,že takhle žít nechci..být věčně na všechno sama a ještě se stresovat,čekat,kdy odjede za milenkou,jestli se vrátí a ještě mu poskytovat veškerý servis.diskuse nikam nevedly já jsem nespala byla protivná,unavená.Chodila jsem k psychologovi k psychiatrovi ,pročítala babinet  apka jsem se tak nějak sama v sobě rozhodla.Manžela jsem vyhodila k milence,zažádala o rozvod a dneska jsem štastně rozvedená.Sice jsem pořád na všechno sama,ale v pohodě ato je myslím důležité.A sama věčně nebudu,ale vím co od svého příštího vztahu očekávám.Myslím ,že bys měla zhodnotit svou situaci a nějak se rozhodnout.Co zvolíš je jen na tobě.Držím ti palce at to nějak vyřešíš.

Není tady

#32 17. 2. 2006 10:52

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pan, to co píšeš je pravda, některé věci prostě Kuki musí vzít už pouze na vědomí, nemá do nich co hovořit. Tou věcí ale není, že pán na Kuki nechá vše ohledně dětí. Že chce být s jinou paní (a to je jeho nezadatelné právo) neznamená, že přestává být otcem. Nic o tom nevím, ale jestli kašle na tohle, tak by si zasloužil aby ho Kuki vzala válečkem na nudle po pleši.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#33 17. 2. 2006 10:55

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorro - děkuji ti, odcházím zdechnout do houští...

Není tady

#34 17. 2. 2006 10:55

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kuki, ke všemu si dojdeš sama a svým tempem.Teď tě bolí všechno, co tě od tvého muže vzdaluje-až přijdeš sama na to, že až na něm přestaneš být závislá(nemyslím
ekonomicky, ale citově) , tak  nebudeš chápat, proč jsi tak bojovala a plýtvala energií.
Teď nechápeš, že až budeš mít sílu ho nechat odejít(ve tvém srdci zůstane napořád), tak se ti ULEVÍ. Pořád ale řešíš, že je s ní, ale to nevíš!On si jen dělá inventuru.Nech ho.Udělej inventuru sobě.Kapitola končí, nech na sebe působit pocity, ale pak jdi dál, nezůstaň trčet na místě.Všechno má svůj čas, tohle neposuneš , nepřikážeš, nezakážeš, neporučíš, nevybrečíš, to si MUS͊ PROŽÍT.Pak vyjdeš silná, sebevědomá a budeš VĚDĚT, že bude líp.To ti garantuju!100 procent.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#35 17. 2. 2006 11:05

zabka
♥♥♥----

Kukacko, napsala jsi to moc hezky,souhlasim s tebou.
Ja mam zkousnout to ,ze me 2 roky lhal a on ten nedokaze zkousnout to, ze snad mam pravo byt rozcarovana. Myslim, ze Pan ma pravdu  v tom,ze si to neprozila  a proto ma takove nazory,mozna bych taky dokazala byt nad veci a rikat: no tak nebulte, vzdyt se tak moc nestalo, kdybych to nemela za sebou.A kdo z nas si myslel ,ze se mu to stane???? ja teda ne, mozna jsem domysliva a majetnicka, ale jestlize by si chtel jen neco dokazat, a mel opradvu ulet na jednu noc, to bych opravdu pochopila,ale jestlize to trvalo mesice nebo roky,vita se se mnou polibkem ve dverich a pritom se vraci od milenky a jejimi vlasy az kdovikde, no to je mimo moje chapani.
Pan, vim,co na reknes - ze je to super nevera, kdyz se doma choval jakoby nic a nebyl na me zly. Ale o to vic to boli ted. Asi nechapes - dobre uz to ze sebe musim dostat vse-udelal  to po 10letem vztahu a mesic po svatbe...

Není tady

#36 17. 2. 2006 11:09

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Axi - nemá pleš... ptám se ho, jakou školu doporučí svému synovi, když chce, aby po něm převzal firmu - odpovídá, že je mu to jedno, že si máme udělat co chceme, on přece není důležitý, není důležitý ani jeho názor. A mnoho jiných věcí...zbytečné vypisovat.
Kdyby mi řekl "zamiloval jsem se, odcházím, srdce mě tam táhne a s tebou už nechci dál žít" Bude mě to bolet, popláču si a vyrovnám se s tím. Ale celé je to o něčem jiném, o ztátě jeho vlastní identity. Pandorra to nikdy nepochopí a ani nemůže. Je to můj život a jen my dva musíme vědět, co dál. Zatím to nechávám u ledu, nemám co řešit. A věř, že občas bych mu chtěla hlavu otevřít a podívat se, co v ní skutečně má. ale nejsem utrápená chudinka, která jen vyčítá a pláče. Mám vlastní život a dokážu si ho užít hezky i bez něj.
To ale nic nemění na mém pocitu, že mě a naše děti zradil a zranil.
Co by sis pomyslela o tatínkovi, který vezme svoji patnáctiletou dceru na vycházku ( o silvestrovské půlnoci ji postavil před hotovou věc) tak  a mimochodem jí řekne "půjde s námi i ONA ale mámě to neříkej, nebo se mnou budeš mít problémy" .. to není zrada? to máme chápat a přát mu? Má mu dcera zatleskat a říct - "to dělᚠdobře, tati, maminku už znᚠ20 let"

Není tady

#37 17. 2. 2006 11:11

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Regi - já vím, že to prožít musím. Antidepresiva beru, je mi bídně ale NEPŘEMLOUVÁM HO, a vím, že bez něj přežiju a docela dobře. Mě už jde o něco jiného...

Není tady

#38 17. 2. 2006 11:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kukačko, já si nemyslím, že "si za to můžu sama, že jsem moc majetnická a nechápu potřeby ostatních". Určitě tedy ne jenom ty SAMA, na tom jste se podíleli oba. Píšeš, že jsi neřešila jeho bokovky, předpokládám tedy, že nějaké měl i dřív, jen se o tom doma nemluvilo = nechtělo vědět, protože všechno ostatní bylo v pořádku a tys byla spokojená. Teď  se to tedy řeší, ale proč on je nespokojený, když má novou "lásku"? Protože mu dělᚠdoma peklíčko? No to se nedivím. Samozřejmě, že se tě bude snažit vyprovokovat, aby byl on sám před sebou čistý, protože "s takovou štěknou se žít nedá", takže se snaží svoji "vinu" přenést na tebe. Co kdybys zkusila na jeho vytáčení prostě neragovat. Jo, je to těžké, dá to spoustu práce, ale zvládnout bys to mohla. Jednak bude doma klid bez hádek, jednak bys ho změnou chování mohla docela dobře zmást. Pokud to vydržíš, nebudeš mu nic vysvětlovat, vyčítat a tak, ale budeš s ním skutečně mluvit jen o "provozních záležitostech", tak možná začne pátrat, co se děje, což by mu (možná) ubralo čas na milenku.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#39 17. 2. 2006 11:18

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Kukačko, tohle se asi hodně špatně chápe pro toho, kdo to neprožil. Nevim přesně, jak to u vás teď funguje, ale vim, že ta "ztráta identity" je něco úplně šílenýho. Mě se vrátil manžel po 4měsíčním soužití s milenkou (vyhodila ho) s tim,že to chce zkusit dát doma dopořádku. Z mnoha různých (i čistě praktických) důvodů jsem s tim souhlasila. Jenomže on nic "dopořádku" (blbý slovo, nevim jak to nazvat) nedává. On je ublíženej, připadá si nedůležitej, že ho nepotřebujeme. Když se ho na něco zeptám, něco chci poradit, tak mi řekne, že to stejně zvládnu líp sama a že ho nepotřebuju...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#40 17. 2. 2006 11:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Axi,
no ja byt na miste Kuki a pokud se opravdu na deti vykaslal a jen si chodi domu menit ponozky, tak jsem to uz davno udelala, vyrazila bych s nim dvere.

zabko,
to, ze jsem si to takhle do dna nikdy nevypila - tedy neprozila, neznamena, ze mi to nikdy nehrozilo. Jenze ja nikomu nedovolim, aby po mne slapal, natoz aby slapal po mych detech! Byt by to byl jejich otec. Mozna mam ten prah tolerance mnohem niz, nez vy vsichni ostatni. Mozna jen nechapete, ze to, co tu rikam o bezpodminecne lasce, plati pro obe strany. Oba maji pravo se rozhodnout a ja se snazila se rozhodnout vzdy dostatecne vcas, abych toho druheho nedohnala k necemu, cim by v mych ocich nenavratne klesl. Ja se nikdy nesnazila prestat milovat, ale spis si tu lasku schovat a jit si radeji zas jinam pro jinou. A nikdy jsem nespekulovala nad tim, co si pocnu, kdyz uz zadnou nenajdu.  Nevim, zda je to dost srozumitelne.

Kuki,
jasne, ze to nikdy nepochopim a ani nemuzu, protoze muzu vychazet maximalne z toho, co reknes ty. A nezlob se, ty nejsi objektivni, ani nemuzes byt. Ja se mohu jen DOHADOVAT, co se ve tvem muzi deje a dohady jsou k nicemu.
A pokud je skutecne takovym tatinkem, jak pises, opravdu nechapu, za cim places a co resis. Tady moje svobodomyslnost i tolerance uz davno konci. Vicemene tam az vubec nesaha.

Není tady

#41 17. 2. 2006 12:04

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pan, neboj, ja vim presne, co bys udelala. Pred tim vyrazenim dveri bys pouzila jeste i ten valecek a mozna take palicku na maso. Priznejme si, ze pan (pan s malym p - pan Kuki) se chova jako mimino. Ja rozhodne nejsem uzkoprsy, milenka by byla to posledni, co bych mu vycital. Jenom mam problem s tim jak to provadi, jak tim nici, jak nebere ohled na ostatni, jak kasle na deti, jak v jeho veku nevi co dela. A jestli rekl dcerusce to co rekl, je to prase. Sorry.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#42 17. 2. 2006 12:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Axi,
myslis, ze bych ho bila??? Nee. To by mel moooc jednoduchy. Znam lepsi zpusob, jak zaridit, aby na mne chlap do smrti nezapomnel a naopak vzpominal se slzou v oku smile))

Není tady

#43 17. 2. 2006 12:50

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

pro pořádek - není doma ani tam nechodí měnit ponožky. Prostě není a já o něm momentálně nevím, nekomunikujeme spolu. Přesto se neodstěhoval nijak definitivně, vzal jen nejnutnější prádlo. Odsunul se po malém incidentu beze slova vysvětlení a výčitek. Peníze dával a dává, doufám že dávat bude dál, když se tím vytahoval, jak nás (mě) zabezpečí i nadále.
Vpodstatě nemám žádný důvod ke stížnostem, který mi tady podsouváte. Já ho nenutila, aby se s ní rozešel, nenutím ho, aby zůstal se mnou. Já jen chci vědět, jaké má další představy o životě. O životě nás všech, kterých se to týká, pak o tom můžeme mluvit, můžu mu říct i svůj názor a můžeme se pokusit rozejít se jako dva rovnoprávní lidé. Vím, že už doba ekonomické závislosti žen na manželovi minula, že už nemusím od svatby do smrti žít s jedním člověkem. Ano, prožila jsem s ním 20 let, byly krásné a stály za to. Bude-li to nutné, půjdu svým životem dál bez něj...a uchovám si hezké vzpomínky, protože nebyl vždycky hajzl. Jen ten poslední rok bych rádav nějak vymazala.
Ale momentálně stojím a čekám, jsem na nějaké vedlejší koleji, kolem mě se život nezastavuje a pádí dál a já musím reagovat. Termíny se blíží, je třeba udělat některá rozhodnutí, máme rozjednané různé věci ve kterých jsme jen kolečka v soustrojí a já jsem zůstala jak kůl v plotě. Vždycky jsem byla pravák a teď mi tu pravou ruku amputovali.
Bože proč vám to píšu............................................

Není tady

#44 17. 2. 2006 13:23

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kukačko, piš, musíš to dostat ze sebe, zdá semi, že se pomalu dostávᚠdo formy , a to je dobře. Ano, přirovnání  o odstavení na vedlejší kolej- to sedí, ty chceš něco dělat, řešit, ale bohužel není s kým, protože manžel nekomunikuje, tudíž řešit nechce, ale  jak dlouho si bude hrát na schovku, jak dlouho mu bude trvat ujasnění?a jak dlouho jsi schopná na  to čekat

Není tady

#45 17. 2. 2006 17:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

" Ano, prožila jsem s ním 20 let, byly krásné a stály za to. Bude-li to nutné, půjdu svým životem dál bez něj...a uchovám si hezké vzpomínky, protože nebyl vždycky hajzl."

Parada smile))
Ted uz to jen obratit. Proc cekat na to, co chce on? Proc nedelat, co chci ja? Jeho netrapi, ze nam hori terminy? A proc by to tedy melo trapit me? Muzu sama pro sebe neco zachranit? Zachranim. Bez nej nemuzu? Tak nezachranim. Jen se honem rychle postaram, abych spolecne s nim nesla ke dnu.

Není tady

#46 17. 2. 2006 17:50

avalonka
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem Martina odhadla docela dobře :-))))

Je to fajn chlap a moc mu přeju, aby mu to s manželkou klapalo co nejlépe.

Martine - držím ti palce, jdeš na to správně! Jen příště pozor na nenadálé panáky... :-) Podruhé už by to bylo asi naposledy...

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#47 17. 2. 2006 18:22

avalonka
♥♥♥♥♥♥-

Faf napsala: Vo vztahu je naozaj zakladom verit v sameho seba, potom ma nic nerozhadze a nemusim partnera trapit neopravnenymi vycitkami a tak....

Broučku, chápeš to trochu jinak, než jsem to myslela. Správný vztah není o tom, že mě nic nerozhází. Vůbec ne!

Pokud chápeš uspokojivý vztah (tj to, jaký z něj chceš mít pocit ty) jako model Já mám navrch a nic mě nerozhází, tak to je pouze iluze.

Hodně lidí se ve vztahu snaží "mít navrch". Jen proto, že chtějí mít pocit bezpečí a jistoty. To vše je ve vztahu pouhá ILUZE.

Já měla zatím ve všech vztazích "navrch". Byla jsem ta myšlenkově i citově dominantní a dopadlo to pokaždé stejně. Můj partner mi nebyl rovnocenný. Věděla jsem, že ho mám jistého, že beze zbytku přejímá mé názory a nedovolí si oponovat. Jednou jsem se chtěla s partnerem tak nějak "zdravě" pohádat (protože ta nucená harmonie byla už k nevydržení) a říkám "To se mnou jednou jedinkrát neumíš nesouhlasit?" A víte, co mi na to naprosto bezelstně a upřímně řekl? "Proč bych s tebou měl nesouhlasit, když mᚠvždycky ve všem pravdu".

V tu chvíli jsem věděla, že je něco totálně špatně. A pár týdnů na to jsem ho nechala. (Dodnes jsme skvělí kamarádi - nebo spíš sourozenci, vždycky jsem si přála bráchu. Můj současný přítel na něj zpočátku žárlil, ale já mu dala jasně najevo, a zapomene na to, že mi bude zakazovat se s kýmkoli stýkat. Jako by měl obalil těsnou bublinou a já vlastníma rukama tu bublinu roztáhla na 10 metrů široce, aby pochopil, že bude vždycky 10 metrů široká tak, aby se do ní vešli všichni lidé, na kterých mi záleží. Včetně mého expřítele, kterého mám ráda opravdu jako vlastního bratra. A můj přítel to akceptoval a dnes se na něj občas i docela mile zeptá. Za to má u mě 100 bodů!)

Ale zpět k tématu "nenechat se rozházet".

Mám se svým současným přítelem poprvé vztah, který cítím jako zdravý. Vůbec ne jako ideální, ale jako správný. A POPRVÉ - faf - nemám navrch. A nemá na vrch ani on.

Občas si v duchu s úsměvem říkám "kdyby tak věděl, jak hrozně ho miluju a jak hrozně mě má na lopatkách, jak hrozně se mi líbí všechno co dělá, snad i sedí na záchodě. Jak hrozně ráda na něj koukám, když si hraje se psem."

Jenže pak si se psem hraju já a kouknu na přítele, jak na nás kouká. A v jeho pohledu vidím úplně to samé z druhé strany. Vím, že mu v hlavě jedou ty samé věty jako mně, když pozoruji jeho.

A proto si každý den neříkáme jak se milujeme. A proto si dáváme volnost stýkat se se svými ex. A proto si neděláme žárlivé scény. I přesto, že oba vycítíme, kdy se ten druhý žárlivostí jen tetelí.

Proto, že cítíme, že jsme na tom oba stejně. Proto, že naše láska je v rovnováze. Nemáme "navrch" ani jeden z nás.

Je to pro mě zatím nejlepší vztah a pracujeme na miminku. A teď k tomu "aby mě něco nerozházelo". Tak ti faf řeknu, že kdyby ten přítel odešel, taky by mě to rozházelo na kvadrát. A kdybych odešla já, tak by byl v pr... on.

Odvaha a to, co je pro vztah nejcennější, je totiž právě fakt, že si dáváme svobodu I PŘESTO, že by nás odchod toho druhého zranil daleko víc, než jakýkoli z našich bývalých rozchodů.

Čím víc miluju, tím víc dávám svobodu. Paradox? Ne - zralý vztah.

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#48 17. 2. 2006 18:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Martine,
hlavne si dej bacha na to, co vlastne chces, co ti "nevera" vzala, ale i na to, co ti "dala". A o tom pratelstvi to neni jen tvuj nazor smile Kazda rozumna manzelka by mela vedet, ze chlapi se svymi kamaradkami nespi smile Tedy presneji: maloktera chytra zena spi se svym odlozenym milencem a zadny chytry muz by se nemel kamaradit s hloupou zenou smile A zadna chytra manzelka by nemela odpoustet hloupemu muzi smile))

Není tady

#49 17. 2. 2006 18:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

"Čím víc miluju, tím víc dávám svobodu. Paradox? Ne - zralý vztah."

No konecne to nekdo pochopil smile Zadne "odskakovani", ale svobodna volba. A zadna zodpovednost ala Maly princ - co k sobe pripoutam, za to nasu zodpovednost. Ne! Zadne pripoutavani. Svobodna volba.
A pokud odejde, rozhazi mne to, ale neporazi, ustojim to.

Není tady

#50 17. 2. 2006 20:49

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Martine, jsem za tebe ráda, že vše OK! Ty sis uvědomil, kde je  nejen tvoje místo, ale tvůj život a manželka pochopila, e prostě šlo o uklouznutí, které se prostě stává...Buď v klidu, je to OK, časem se může stát, že ti třeba naznačí, že k něčemu došlo...nereaguj, protože to prostě mezi vámi je a bude a asi mohou být chvílehorší...ale v zásadě jste určitě nad danou situací oba vyhráli. Teď aspoň podle mne, jako ženy, záleží na tobě, zda se opravdu nechceš nadále stýkat, by kamarádsky  s onou ženou...to by fakt nebylo dobré , což je rada ženy, která tě nechce nijak omezovat - já také nemám ráda omezování- ale pochop to zase z druhé strany, jak by se ti to líbilo???
Beru to takhle- u nás na vsi, kolikrát jsem  byla v naší obecní hospůdce( i s manželem, nebo bez)-ha ha pracovně,.někdo šoupl panáka, měla-li jsem náladu a prachy, tak ho vrátila, pokecali jsem vhospodě a pak koněc filma.
Takžekonec, nerozebírej a vůbec držím ti palce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí