27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
No tedy Martine, takovou enskou, která by překousla, e její mu začne kamarádit se svou bývalou milenkou, tak takovou já neznám. Proč ta komunikace doma funguje a po té nevěře? Ono je to jednoduché říct, e ti ena nikdy nic hezkého doma neříkala, ty jí ano? A ztracená důvěra se obnovuje dlouho, někdy se to vůbec nepovede.
Není tady
je mi z toho skutečeně na zvracení... představa, e můj manel má větí důvěru k někomu jinému - e mu říká slova, která doma ani z pusy nevypustí.
Nedivím se tvé eně - kdo seje vítr, sklidí bouři....proívám podobné věci a cesta k návratu, zdá se, není.
Není tady
No, Martine, popsal jsi to značně zmateně. Nejdřív jsem si myslela, e o fyzickou nevěru asi nelo, ale zřejmě lo..... během čtení mě napadl jeden citát , je z bible:
"Můe si rozumný mu shrabat havý popel do klína, a myslet si, e se nepopálí???" Tak takhle přesně jsi jednal a pak sklidil jen úrodu, kterou jsi zasel při prvním kontaktu. Jeden "nevinný" fran paralyzoval několi lidí na hodně dlouhou dobu a z osvěujícího větříku se stala vichřice, která teď hrozí, e smete na co příjde. Nezbývá ne proít, vstřebat a poučit se..... sna se být upřímný, nelhat a snait se o nepřeruenou komunikaci a trpělivost, ne si manelka vechno odbolí a zaujme sama svůj postoj s chladnou hlavou.
Martine, tak doufej, e pročistilo... jinak o své bývalé milence jako kamarádce neuvauj...na to vám normální manelka ( na druhé straně manel) neskočí...protoe - kromě jiného , vy jste se nerozeli, ale byli rozejiti, a co myslí, jak byste se chtěli chovat k sobě jako kamarádi?Jít do hospůdky pokecat, po dvou třech panácích nostalgie a smutno...e něco "nesmíme" a jste tam zase...,
a jestli si tvoje milenka od tebe slibovala víc, tak by to lo pořád do kola.
Píe, e jste si hlavně pěkně povídali(chat, sms..), samozřejmě, e ano, představ si, e bys toto ve psal manelce po dvaceti letech... nakonec za tu dobu u jste si taky mnohé řekli a přece se nebude opakovat s historkama z vojny nebo dovolený, co se ovem tvé milence pěkně poslouchalo, protoe od ní to byl taky únik někam jinam
Take kali na kamarádoft, protoe z toho by byly jen průvihy a zkuste to doma slepit
Není tady
Přidám se k Míe, dodám osobní zkuenost: se svým muem jsem si NIKDY nepokecala jako s ostatníma chlapama- včetně sexu, politiky, názorů na boha ap.Bavilomě to, protoe jsem mohla říkat skutečně to, co si myslím, před svým muem přeci nebudu vypravovat, e se mi líbí chlupatý hrudník a dlouhé vlasy, kdy je pleatý...
Také se mi zdá, e jsi sympatie k cizí eně, která tě defacto legálně sbalila, povýil nad souznění doma, o kterém si myslí, e není. Ale řeil jsi to se svou enou? Dal jsi jí anci?Můj mu se se mnou také nebavil, ale jen jsem zírala., co v SMS rozebíral se svou milenkou.
VE a jetě víc jsem byla schopná mu dát, ale on o to nestál, protoe jsem JEN MANELKA, okoukaná, unavená a protivná.
Ví, sex s touto dámo, jak jsi poznamenal, za nic nestál, ty jsi podle mě hledal spřízněnou dui, a ta paní ti dával, cos chtěl. Jeneza pár let by to stejně bylo jinak. To bys el znova do hospody a nechal ses zvát od cizí eny?
Moná se cítí uláplý, moná je tvoje paní z garnitury generálek, ale dobrá komunikace v manelství je stejně důleitá jako dobrý sex a respekt a tolerance.
A o tohle jsi svoji enu připravil a vsadím se, e ti z toho dobře není.
Mrzí mě, e to nazývá plkáním, pro mnoho en je to "plkání" velmi důleité.
Nech svoji enu mluvit o jejich pocitech, o tom, jak proila den, co by se jí líbilo za nové aty, a ona, protoe ji bude POSLOUCHAT, tak ti splní nejtajnějí přání, protoe se jí VĚNUJE.
Třeba to, co se vám stalo, je velké varování, abyste si navzájem ujasnili, co mezi vámi (tebou a manelkou) přestalo fungovat a jestli vůbec stojíte o to něco měnit a znova budovat.
Připadá mi, e o svou enu stále stojí a ona o tebe.
Take vás čeká nová a dlouhatánská cesta.A na ní nezabloudíte.
Není tady
já se v tom plácám u třičtvrtě roku a je to horí a horí...a věř, e na zvracení mi není z tebe nebo tvého jednání....ale z toho, jak si lidi dokáí znepříjemnit ivot navzájem.
asnu, kde můj manel nechal zdravý rozum, soudnost a mnoho jiných věcí. Jak se zpočátku "hra" dostala do úplně jiných dimenzí.
Sklízí, co zasel, ale to se opakuju.
Není tady
Martin napsal(a):
Nejhorí je, e i kdy jsem podváděl, choval jsem se doma, zřejmě z pocitu viny, daleko lépe a ohleduplněji. Fakt je, e to ublíení na vech frontách je noční můra. Teď se snaíme oba a snad to dopadne dobře.
Martine, tak to drím palce. A věř mi, e vím, o čem mluvím. Taky jsem vdaná 19 let, taky se známe s manelem 22 let, ale je to můj druhý manel. Nevěra, spíe nevěry prvního manela skončily rozvodem. A můj mu je zároveň i můj nejlepí přítel, se kterým se dobře povídá a já si toho váím. Přeju, a ve dobře dopadne a věř mi, tvé eně teď moc dobře není.
Není tady
Svas, moci si pokecat se svým muem, to je moje zboné přání.Tak mu píu majly, a on mi pak doma večer řekne:"Má pravdu", nebo :"Myslím si, e to není pravda."
Konec.Po diskusi. Nejdelí věta je typu:"Můe mi vysvětlit, kam jsi dala peníze, kdy ti dávám CELOU výplatu???" nebo"Měla by ses podívat do zdrcadla."
"Co bude k večeři?""Potřebuju dodělat účetnictví.""Zítra přijdu později domů."
"imrej.""Co dávají v televizi."
No comment.
Není tady
Regina napsal(a):
Svas, moci si pokecat se svým muem, to je moje zboné přání.
Regino, já si taky vůbec nestěuju a uívám si to a u hodně let. Samozřejmě, e vude je po letech stereotyp, ale ono záleí na tom, jak si to kdo vyloí. Stereotyp nemusí být nuda, ale můe to být určitým způsobem jistota. I kdy kdo z nás má co jistý, e.
Není tady
...a to je porad dokola....
Jedno nechapu: chlap tu zcela jasne a srozumitelne napise, jak se citi a co je pro nej dulezite, a milenka to jasne neni, a stejne dostane kazani o tom, jak paralizoval, zradil a ublizil Uff!
Nu Martine, pokud doma "zehlis", tak to mas asi blby, budes uz zehlit do konce zivota!
Ja bych si asi pronajala garsonku, odstehovala se a kamaradila s kym ja chci a ne s kym je mi milostive dovoleno! Ono totiz neni zadny problem neco nekomu vzit! Je problem mu za to neco jineho a hlavne adekvatnoho nabidnout. A to asi urazene ego a ubrecene podezrivave oci nejsou!
A pochybuji, ze se da pevny vztah vybudovat na ultimatech a potlacovani vlastniho ja. Jak k sobe nebudete uprimni, vrati se to jak bumerang.....
Není tady
Pan, nesouhlasím s tebou- Martin si je vědom, e ublíil, a nemám pocit, e by se kvůli tomu pokořoval.
Taky, aspoň mluvím za sebe, neradím, aby se doprooval odputění.
Je přeci na něm a na jeho eně, jak to zvládnou, a on byl ten, který jí měl nejprve říct:Nemám ti co říct, a pak odejít. Nebo jí říct, e se mu nelíbí, jak se k sobě chovají, a navrhnout jí nějaké řeení.
Ne se chytnout první, co mu dala najevo, e o něj má zájem, a pak si sypat popel na hlavu.
Taky si myslím, kdyby nebylo druhého manela, který si tu svoji ohlídal, tak by to Martin se enou VUBEC neřeil a nechal by to prasknout.
Jeho manelka by ila dál v blaené nevědomosti, e se vlastně nic neděje.
Asi tak nějak bych to chtěla po svém mui,kdy by cítil,. e mu se mnou není dobře. Chtěla bych jasné varování nebo upozornění, a oba bychoms tím mohli něco udělat, ne by mi ublíil . Vím, asi namítne, e jsme kadý sám odpovědný za své rozhodnutí, e Martinova ena po zjitěné nevěře a následném oznámení o kamarádství s"bývalou" milenkou manela pohladí po hlavě a řekne: "Já ti rozumím,u spolu ukat nebudete, protoe se ti se mnou uká lépe, ale s ní se lépe povídá, tak spolu buďte přátelé.Na, upekla jsem buchtu, a si s ní půjde popovídat, tak jí přines ochutnat."
Nejsem tak daleko, abych snesla pomylení, e můj mu kamarádí se svou bývalou milenkou, to mi hlava ani srdce nebere, říkej si tomu poruené ego nebo árlivost.
V té chvíli bych ho poádala, aby i on se stal jen mým "přítelem" a odela bych hledat někoho, pro kterého budu po dobu vztahu první a jediná. Nezakazuju přátele, nejsem sobecká ani majetnická, jen bych nedokázala rozdýchat přátelství se enou, která mého mue miluje a bude ho chtít pro sebe. To ho radi zabalím včetně jeho oblíbených trenek a polu jí ho rekomandem:(
Není tady
Hm, Martin a este by som celkom rada vedela, co to vlastne v tom tvojom manzelstve klape, ako pises vyssie, ak sa nielen nemilujete, ale ani nerozpravate????
Ja som totiz dve vyssie uvedene veci chapala doteraz ako podstatu partnerskeho vztahu, tak fakt neviem.
A Pan, takisto nesuhlasim, podla mna je normalne, ze niekto kto chybil a je mu to luto, sa snazi chybu odcinit. A urcite by som netolerovala stretavanie sa s osobou, ktora bola sucastou toho ublizenia. Ak chce svoje manzelstvo zachranit, je prirodzene, ze teraz bude musiet nieco obetovat, ak nechce, tak nech da na tvoju radu a odide.
To su cele tie reci o majetnickosti a podobne.....ty a Axi... Neurazam ta, vies ze si ta vazim, ale niekedy mi to znie fakt pekne uletene. Kazdy vztah je tak trochu o majetnickosti. No a co, tak som majetnicka a miliony inych zien takisto a muzov tiez. je normalne, ze nechcem, aby si moj priatel bol velmi blizky a j s inymi osobami ineho pohlavia, ak nejde o jeho pribuzenstvo, normalne ze nechcem, aby s nimi travil viac casu ako so mnou, ze nechcem sledovat, ako mu vypadavaju oci vzdy ked ide okolo nejaka zena, ze ma taketo spravanie uraza. Chcem byt jedina osoba zenskeho pohlavia ktora mu je taka blizka.
Chapem asi, ako si to v Martinovom pripade myslela, ocividne je aj jeho zena na vine, svojim spravanim. Ibaze presne ako pise Regina, nemal to riesit mimo svojho vztahu, ale v nom, to by bolo fer. A potom, ak by druha strana zostavala hlucha, potom mal pravo riesit si to po svojom... To, ze niekoho lubim a tvorim s nim par, znamena urcite kompromisy, nemozem si uz robit co chcem, lebo nechcem ublizovat niekomu, koho lubim.
Samozrejme, nemam na mysli obmedzovanie, ake si ty raz spomenula v niektorej diskusii, typu zakazovania stretavat sa s mojimi kamaratkami. Ale celkom chapem a akceptujem, ze sa mojmu priatelovi nepaci, ked sa stretavam s muzmi-kamaratmi, o ktorych vie, ze sa im pacim. To je pdla mna to obmedzenie sa, ktore je normalne, nebudem zbytocne provokovat.
Není tady
Regi,
ja ted vubec neresim dobu a priciny, proc a jak k tomu doslo. Proc si ti dva nepovidali, nereseli problemy, zda vubec nejake pocitovali. Nakonec si asi sama umis predstavit, jak takove reseni ve vztahu po 22 letech asi vypada....I pro mne stejne jako pro tebe je dost podivny zpusob, jakym se nechal Martin zbalit, ale to neni meritum veci.
To, co resim je ZPUSOB nove komunikace, napravy veci! Neumim si predstavit, ze by si nade mne muz stoupl a rekl: tohle a tohle ty jsi mi provedla, fuj, styd se, takze ted budes delat to a to, abys to odcinila a s tim a tim se kamaradit nebudes, protoze ja to nesnesu a buh vi, jestli se budes jen kamaradit! Ja bych se proste sbalila a takoveho chlapa opustila. Kdyz mi nekdo neda sanci, abych sama rekla, jak si to predstavuji dal, abych sama rekla, co mne k tomu vedlo a co mne v tom vztahu zranovalo, tak at jde do haje.
Zrovna tak bych si sbalila ranecek byt onou milenkou. Zjistit , ze muj muz mne smiruje, beha za mym milencem a vyhrozuje mu, natoz desi zenu meho milence, jdu ted! Nejsem zadna vec, aby si nekdo myslel, ze se ke mne bude takhle chovat. Ja osobne si myslim, ze ten pan je dost velkej ubozak, kdyz resi veci takhle zakerne a neumi si svou zenu udrzet bez toho, aby ublizoval dalsim lidem. Pripomina mi maleho kluka, ktery zaluje doma, ze mu kluci sebrali kulicky a ceka, ze si to s nimi jeho velkej tatka vyridi! No brrrr!
Jde totiz o princip vztahu a to nebudu znovu vysvetlovat, vysvetlila jsem to uz stokrat. Jako podvedena manzelka bych ocenila, kdyby mi muz rekl, ne proc mne podvedl, ale co ode mne ocekava, aby to neudelal znovu. Abych mohla nejen ja duverovat jemu, ale aby i on mohl duverovat mne. Jen tak mohu zvazit, zda jsem schopna a hlavne ochotna to vubec udelat. Ja si mohu stokrat klast podminky, nikdy nemam jistotu, ze je nekdo splni. Pokud s nim ale komunikuji jako rovny s rovnym a on mne stejne znovu podvede, ma pak proste smulu. Nakazovat nekomu, ze se nesmi kamaradit s byvalou milenkou.... hmm, pokud Martin rika, ze si s ni pokecal jak se zenou nikdy ne, tak co chces resit? Je to snad jasne, ne? Sama za sebe rikam, ze bych si o chlapa, ktery jen aby byl doma klid, nepromluvi slovo s jemu drive blizkou osobou, ani vidle neoprela! Je to ubohe a ponizujici. Je prece na mne, jestli mi za ni bude porad utikat na "pokec" nebo ne. Je na mne, jestli s ni bude chodit obden na kafe nebo ji jednou za pul roku na ulici slusne pozdravi... A je hlavne taky jen na mne, abych se ho zeptala, jak si to kamaradstvi s byvalou milenkou vlastne predstavuje.
Ja bych byla moc moc rada, kdyby alespon nekdo pochopil, ze to, co ja ocekavam, je pro partnera mnohem narocnejsi, tezsi na to, aby u mne uspel, nez kdybych mu rekla: s tou courou uz nepromluvis, mne jsi zranil a ted mi budes foukat rany! Nekdy to tu totiz tak na mne pusobi. Zeny narikaji, ze uz nemohou duverovat, ale co pro to samy taky delaji???
Nesnesou
Netolerujou
Nelibi se jim
Nesouhlasi
Nechteji
...
Faf
vsechno na svete je o jedinem: JA CHCI!!! Protoze kdyz CHCI, tak dostanu. Vsechno! Vsude to plati. Jen ve vztahu to neplati NIKDY! Muzes chtit sebevic, ale kdyz nechce ten druhy, nedostanes nic! Maximalne ti doma zustane prazdna slupka, ktera je myslenkami jinde.
To je vsechno. Nikomu neberu jeho chteni. Netvrdim, ze nevera neboli. Netvrdim, ze neexistuje. Tvrdim, ze ji vetsina lidi nezvlada, protoze nemaji sebevedomi, svou hodnotu spatruji hlavne v tom, ze vlastni dum, auto, firmu, pole louky, deti, manzelku - manzela. Boji se rozhodovat sami ze sebe, tak rozhoduji radeji za druhe a ti zase rozhoduji za ne.....
Není tady
Milé dámy a Martine,
myslím si, e se nechal Martin normálně sbalit od nějaké vypočítavé enské. Myslím si, e je to prima chlap a myslím si, e jste k němu - kromě Pan - docela nespravedlivé.
Vdy v mnohaletém vztahu oba partneři často ani vědomě nevnímají, jak se sobě odcizili. Dny a roky plynou, tak nějak se "nic neděje" a najednou přistane panák na stole, s ním chápající due na klíně a muský - v tomto případě si dovolím dokonce pouít "chudák muský" najednou zjistí - A TEPRVE V TÉ CHVÍLI - e ho vlastně manelství neuspokojuje a je stereotypní.
Martin tu enskou nebalil. A hlavně NEVĚDĚL PŘEDEM e je něco v manelství a tak "prohnilého". Jeho nová přítelkyně mu pootevřela oči a vyslechla ho. Musel to pro něj být silný záitek, jako kdy na pou zaprí.
Martin má velké výčitky a je mu z toho veho hnusně. Myslím si, e jeho upřímné trápení je znak jeho charakteru a zodpovědnosti vůči rodině. Není mu to vůbec jedno a určitě veho lituje.
Soudíte ho za to, e PŘEDEM s manelkou nediskutoval o problémech. Jene on na to přiel a po zkuenosti s milenkou. Copak vy víte vdy vechno předem? Nepřichází náhodou to pravé poznání a NÁSLEDNĚ PO zkuenosti, která nám měla otevřít oči? Vdy ivot není o tom, e se v bodě A zastavím, ve si ujasním a pak teprve jdu do bodu B. ivot je spojitý proces a poznání k nám přichází postupně.
Martine - myslím si, e ztracenou důvěru získat lze, ovem velmi záleí na tom, jaký typ eny je tvá manelka.
Samozřejmě, e mě by tvá nevěra na jejím místě taky íleně nasrala, ale jsem u natolik dospělá, abych si uvědomila, e úplně stejný díl viny jako ty na tom mám i já. A pokud tě opravdu miluju, dám ti tolik moností, jak si mou důvěru získat, kolik jen bude potřebovat. JENE ZÁROVEŇ budu chtít i já znovu získat důvěru tvojí. Důvěru, e ná vztah i PRO TEBE stojí jetě za to. Budu chtít abys na tom pracoval ty, ale budu vědět, e na oplátku musím zamakat i já.
Vůbec si o tobě nemyslím, e jsi hajzl. Ujet můe kadý (i já ujela), kadý z nás dělá chyby. A je otázka, zda tvoje nevěra opravdu chybou byla - protoe pokud nastartovala ozdravný (i kdy zpočátku bolestivý) proces přerodu vaeho manelství ve vztah plný nové komunikace, vitality a součinnosti - pak to stálo za to.
A zakazovat partnerovi, aby se stýkal (i jako kamarád) se svou bývalkou nebo tou, která ho miluje. Holky - to je stejně logický a častý, jako nízký. Já vdycky říkám svému příteli - klidně se se svou ex sejdi, budu z toho íleně nasraná - ALE VÍM, E JE TO MŮJ PROBLÉM.
Protoe jedině DOBROVOLNOST můe být základem opravdové lásky. Pokud věřím tomu, e mě chlap miluje, můe se stýkat s desítkami svých obdivovatelek. Je to o mé sebedůvěře. Samozřejmě, e je to pro mne riskantní (stále mě s nimi bude srovnávat), ale já chci, abych vyhrála proto E JSEM LEPÍ. Ne proto, e mě nemá s kým srovnat.
A u mého současného přítele vyhrávám na celé čáře. Kadý den to z něj cítím. Točí se kolem něho hodně holek (je pěknej a charismatickej), ale PRÁVĚ TO, e ho nechávám a si ho "osahají" mě v jeho očích dodá hodnotu.
Právě proto, e je to obecně tak těké. Postavit se hrdě do řady vedle krásnějích holek a nemít strach, e prohraju. Právě proto, e se u toho kouu do pr... (jsem hrozně árlivá), ale nedávám mu to znát. Proto jsem jeho jednička.
Není tady
Pan, ale vsak ja nechcem doma prazdnu skrupinu...... Vsak my aj tak stale hovorime o tom stom, docerta.
Ide o to, ze mam pravo si povedat, co vo vztahu akceptujem a co nie. Nedonutim so mnou toho druheho zostat, musi chciet so mnou byt. Nechcem niekoho za kazdu cenu, ak ma moj partner podvedie, uz ho nechcem, je to jednoduche. Nikoho nenutim, aby so mnou zil, aby ma miloval. Ale ano, ak niekto chce, aby som zila s nim a milovala ho, stanovim si podmienky, cize ano, v istom zmysle ho nutim. Dufam, ze na oplatku poskytnem jemu tolko pozitivneho, ze mu stoji za to, akceptovat moje "podmienky". Koniec koncov, ja tiez robim kompromisy, ale mam svoje hranice a za tie nejde.
Opakujem, nikdy nenutim nikoho so mnou zostat, ale ak sa dobrovolne rozhodne, ze so mnou byt chce, bude so mnou tak, ako to chcem ja. Viem ze to znie strasne egoisticky a naduto, ale ono to ak fakt len znie. Lebo ja si vyberam partnerov s podobnymi zivotnymi hodnotami a tym moje "podmienky" nepripadaju nepochopitelne, ani ich neobtazuju.
O tomto jedinom tu celu dobu hovorim.
Rovnako je to aj v pripade Martina, urobil chybu, prislo sa na to a on chce odpustenie. Tak ano, ak on sa napriek vsetkemu rozhodol, ze chce zit so svojou manzelkou a ona je ochotna to akceptovat, podla mna je normalne, ze sa ona postara o to, aby ju uz dalej netrapil. ( vid "zakaz" stretavat sa co aj len kamaratsky s byvalou milenkou ). On tento "zakaz" moze akceptovat ako cenu za spolocny zivot s manzelkou, no a nemusi. Manzelka ho doma neudrzi, ak bude chciet odist, nie?
Vies, ja mam pocit, ze na rozdiel od mnohych zien nie som ochotna uspokojit sa s malo, ked mozem mat vela. Ked mozem mat partnera, ktory ma zboznuje, ktory poklada za normalne, ze som na prvom mieste v jeho zivote ( podotykam, ze nejde o nejakeho zmagoreneho sasa bez sebavedomia ), ktory so mnou travi cas a vazi si moju lasku k nemu, preco by som sa uspokojila so somarom, co nevie nic ine, iba nechat sa obskakovat a este ma aj podvadza???
A aj vo vztahu to podla mna plati, co chcem, to dostanem. Nie bez malych chybiciek, co vies aj z mojho mailu minule, ale podstata je taka, ako som si to predstavovala. A toto podla mna moze mat kazdy, staci len chciet a spravat sa podla toho, aspon ja som o tom presvedcena. A nepovedat si, vsak co, lepsieho nenajdem. Najde, vzdy, len treba chciet.....
Není tady
aha, nedocitala som predtym cely tvoj prispevok, mas pravdu, uplne suhlasim s tym, co pises, o tej dobrovolnosti....
Vies, ale aj tak je rozdiel, ci sa stretava s ex, co boli predo mnou, alebo s byvalou milenkou, co mal paralelne. To je do oci bijuca drzost, aspon mne sa to tak javi, a to by som nepredychala. Ale zasa, ja by som ani neveru nepredychala, takze cisto akademicka debata. :-))))
Na druhej strane, naozaj si uvedomujem, ze ziarlivost je dosledkom nedostatocneho sebavedomia, takze to chce pracu hlavne na sebe. mas pravdu..... :-(
Není tady
jezisis, ja uz som uplny magor, to bol clanok avalonky a nie tvoj, Pan.. Dohaja, tusim idem spat, uz som uplne slepa....:-((((
Není tady
Pan,
u jsi viděla bývalého milence e by bývalou milenku na ulici jednou za půl roku jen tak sluně pozdravil?
To jen tak na okraj...
Není tady
Faf napsala: Ale ano, ak niekto chce, aby som zila s nim a milovala ho, stanovim si podmienky, cize ano, v istom zmysle ho nutim.
Faf, ty jsi prima holka. Máme hodně podobné názory (občas i stejné) a to proto, e jsem dřív byla ve stejné fázi, jako jsi teď ty. Neříkám, e jsem moudřejí - říkám jen, e jsem v té fázi byla a teď u jsem zase jinde. Zda dál, to není jisté, ale jinde.
Je to fáze PÝCHY. Nemyslím tím přímo namylenosti, ale fáze, kdy si myslím, e mohu ivotu, osudu a hlavně lidem klást podmínky. Kdy si myslím, e věci půjsou tak, jak chci já. Jak napsala Pan - JÁ CHCI a tak to taky bude.
Myslím si, e tě jetě čeká velká zkouka téhle pýchy (a nemyslím to nijak utěpačně), stejně, jako jsem si tou zkoukou prola já. Na konci té zkouky je mnohem více POKORY.
ivot toti nefunguje tak jak my chceme. Nespravedlivé? Vůbec ne! Správné.
ivot nefunguje tak jak my chceme, protoe MY VĚTINOU VŮBEC NEVÍME, CO JE PRO NÁS DOBRÉ. My si jen myslíme, e to víme, ale víme velký kuloví.
ivot, osud, příroda, bůh, vyí vědomí - nazvěte to kadý dle svého - to ví. Zaplabůh. Protoe kdyby lo ve tak, jak to chceme my, byl by na světě pěkný bordel - protoe my jsme poměrně pitomoučcí a bláhoví.
Faf, a pozná, jak nádherný a hluboký pocit je, kdy ti vztah začne "jít na ruku" bez toho, aby sis musela klást jakékoli podmínky, tak to pochopí.
Ono toti a ve chvíli, kdy získáme opravdovou pokoru, se nám začne nebývale dařit. Najednou do sebe vechno zapadne. Ve chvíli, kdy pustíme ty křečovitě drené otěe z rukou a odevzdáme se vyímu moudru ne jsme my sami.
Opravdu z vlastní zkuenosti vím, e já nemám ve vztahu právo vůbec na ádné podmínky. Naprosto ádné. Můu jen sdělit partnerovi své představy, jak by měl vztah vypadat a vyslechnout ty jeho. A pokud to nefunguje, tak jediné právo, které mám, je odejít.
Není tady
Faf
kdo chce vsechno, obycejne nedostane nic. A plati to i v pripade, ze on si mysli, ze ma vsechno.
Michalo
Tedy nezkoumam, zda muz, ktery zdravi na ulici nejakou zenu, je jeji byvaly milenec, takze nevim, ale znam nekolik muzu, kteri volaji sve byvale milence, kdyz se potrebuji ujistit, ze zvolili spravne, kdyz zustali s manzelkou. Na druhou stranu znam i nekolik dvojic byvalych milencu, kteri si dnes uz na spolecny sex ani nevzpomenou a pestuji si stale spolecne pratelstvi. Bohuzel musim konstatovat, ze mezi nimi je jen jedna dvojice, kde se to "provalilo", presto to oba ustali. U tech ostatnich se to "neprovalilo", tudiz se mohli kontinualne stat prateli, aniz by jim daval nekdo nuz na kr.
Nu a pokud na te ulici nezustane jen u toho pozdraveni, tak bych tam nedavala to "byvaly" a je to zase o necem uplne jinem.
Není tady
Avalonko s tím chudáčkem co mu a druhá otevřela oči jsi to nem,yslela váně,e?Zajímavé je,e kadý chlap tvrdí jak se má patně,ena mu nerozumí,ale není schopens tím nic udělat.A se najde nějaká jiná,která mu rozumí,.Troku divný scénář ,ne?kdyby ten vztah byl tak neúnosný dávno by ho přece změnil a ne teprve kvůli jiné eně.
Martin začal tak nevinně e to vypadalo jen na dobré přátelství a nakonec se z toho vyklubal i sex.Tak těko pak zůstat přáteli.kdy to prasklo.
Myslím,e komunikace ve vztahu je problém.A najít si milenku je jednoduí řeení ne se postavit k problému čelem.Kdy podvádím,musím přece počítat i s následky.dospělý člověk by měl umět nést důsledky svého chování.Rozhodnout se co chce a jednat podle toho .vím ,e to není jednoduché.Ale ty příběhy nevěr jsou opravdu hodně podobné.
Není tady
Poblinko,
a) Martin nikdy neřekl, e se má patně, jeho ena mu nerozumí, vztah je neúnosný
b) Martin si milenku nehledal a rozhodně jejím prostřednictvím nehodlal nic řeit
c) Martin si následky svého "podvodu" nese - je z něj upřímně neastný
Take jsi asi psala o někom jiném, ne?
Psala jsi o mnoha volech, které trápí některé zde přítomné dámy a ani se u toho nezachvějí. Martin se chvěje velmi, a proto myslím, e bychom k němu měly být spravedlivějí.
Neříkám, e to, co udělal bylo správné. Jen říkám, e kadý z nás můe lápnout NEÚMYSLNĚ vedle a kadý by měl dostat anci, pokud si upřímně přeje vztah s manelkou zachránit.
Není tady
Martine, drím ti palce, a to u vás doma dobře dopadne. A na tu "kamarádku" zkus zapomenout. I kdy bydlí asi blýzko a je těké se s ní nepotkávat.
Není tady
no Avalonko z jeho příspěvku to tak vyznělo psal e si nepovídají a nemilujou se.Ale nebudem tady chytat za slovíčka :psala jsem o něm......a kdy s někým spí není to neúmyslné. nevím jak pro tebe ,ale já sex povauju za vrchol vztahu..take o tom přemýlím, .jistě kadý má právo lápnout vedle a kydý to v ivotě nepochybně udělá. ale k řeení vztahu musí být dvaa Martin sám nic nevyřeí.Moná to patně vyznělo,ale chtěla jsem říct,a kdyby s manelkou mluvil o tom ,co ho trápí a co mu ve vztahu chybí nemusel lapat vedle.Ale je to jen můj názor.Přeju mu at set o vyřeí dobře.Jen jestli jeho snaha zachránit vztah nepramení jen z těch výčitek.Ale to ví jen o sám a jen o ví co chce.a musí si to rozhodnout .Pan to tady hezky napsala.....
Není tady
avalonka napsal(a):
Poblinko,
a) Martin nikdy neřekl, e se má patně, jeho ena mu nerozumí, vztah je neúnosný
b) Martin si milenku nehledal a rozhodně jejím prostřednictvím nehodlal nic řeit
c) Martin si následky svého "podvodu" nese - je z něj upřímně neastný
Take jsi asi psala o někom jiném, ne?
Psala jsi o mnoha volech, které trápí některé zde přítomné dámy a ani se u toho nezachvějí. Martin se chvěje velmi, a proto myslím, e bychom k němu měly být spravedlivějí.
Neříkám, e to, co udělal bylo správné. Jen říkám, e kadý z nás můe lápnout NEÚMYSLNĚ vedle a kadý by měl dostat anci, pokud si upřímně přeje vztah s manelkou zachránit.
No, ja tedy si dovolim s tebou jaksi nesouhlasit. Milenku si sice Martin nehledal, ale klidopido se nechal sbalit na panaka. Tobe kdyz chlap posle v hospode panaka, co te napadne? Ale protoze to bylo jaksi obracene oproti konvencim, tak je Martin chudak, ktery NEUMYSLNE podlehl? Ono mu jaksi nedocvaklo ze ho dotycna dama bali?
Muj manzel udelal to same, jaksi se nechal uhnat od jedne vypocitave mrchy a pry nedokazal vycouvat (dle jeho slov jenom proto, protoze je slaboch). Takze ja bych jeste dokazala prekousnout neveru, ale co nedokazu prekousnout, ze muj manzel je natolik HLOUPY, ze kdyz se pred nim vlni zmalovana coura a pistivym hlaskem ho zve domu na kavu, jaksi mu nedojde, ze se ho tam bude snazit opit a vytezit co se z toho da. A pak ji jeste veri, ze se bude chovat korektne a nikomu to nerekne - ona - rozvedena, nemajetna, s ditetem na krku versus pan podnikatel s narvanou keseni.
Takze Martin, ktery nazyva dlohodoby vztah "takovou divnou neverou" a jeste to podava tak, jakoze o neveru vlastne ani neslo protoze s ni spal POUZE 3x u me moc sympatii nema. A pak si jeste mysli, ze by mu manzelka mohla tolerovat jenom kamaradeni s dotyckou, to uz vubec nema chybu. Presto mu preji, at to da s manzelkou dohromady.