Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 3. 2010 12:05

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: jak mit pevnou vuli?

konstance napsal(a):

vero, to by asik pomohlo, jojo laska dokaze zazraky gloria no jo ale kde ji vzit a nekrast big_smile par
jojo ja bych se tulila...rodna treba se jaro na de mnou smiluje (ale stejne me hned napadne predstava jak se tulim - a pak se hned vytratim na zachod si zapalit grater)

A co treba tohle: muzes si tu predstavu nechat promitnout v hlave, ale nenechat se ji ovlivnit smile Fakt si myslis, ze je lepsi drepet s cigarem na zachode nez byt v obeti s nekym velkym a teplym a uplne vypnout a proste jen tak byt a po me potopa?
Mozna se nechavas prilis ovladat-ovllivnovat svymi predstavami sjuk

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#27 6. 3. 2010 14:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

konstance napsal(a):

... presne mam pocit ze me ovlada to co bych mela mit pod kontrolou a nemam. strasnej pocit...

Ano, tak pred mnoha lety zacla ma chut "nebyt otrokem cigaret"... To ony urcujou, kdy pujdu pro ne do trafiky, ceho z potrebnych veci se zreknu... Rekla jsem si: Nebudu vam slouzit! - nekoupila, nekourila, nekolik dni, tydnu, mesicu - a citila jsem se jako vitez! A pak prislo NECO: A ja si rekla: ale jo, budu vám slouzit, pac mi date "pocit neceho" (Ceho? Uvolneni? Pohody? Odpocinku? Chvilky v klidu?). To mi davaly, fakt. Pochopila jsem, ze TOTO si musim zabezpecit jinak... Dalsich dvacet let jsem to zkousela, najit JINY odpocinek, pohodu, klid, chvilku v klidu..., ale tak "dostupnou", koncentrovanou a relativne levnou nahradu jsem nenasla. Kvuli lenosti, pohodlnosti, nedostatku pevne vule, kvuli chybejici motivaci PROC TO?...
Ted to mam. Vsecko. Ale nastartovalo to rozhodne rozhodnuti: Uz nechci slouzit cigaretam, jako kdysi, v soucinnosti se silnou motivaci: Nelibim se sama sobe, ani svym blizkym jako kuracka.
Kdyz dojde na slova onoho druheho hlasu - No a co, vzdyt je to jedno - pak selzu. Ale tech selhani je cim dal tim min.
A prijemnych pocitu, kdyz obejdu trafiku bez zastaveni, kdyz pri chuti na koureni zvolim "jiny zpusob relaxace", kdyz potkam lidi, co jim na mne zalezi, a nevyhuluju jak fabrika, tak tech pocitu je cim dal tim vic. A dodavaji energii, pocit spokojenosti, lasky sama k sobe... nemluve o tom, ze citim (cichem), co jsem predtim necitila, voni mi vlasy a samozrejme ruce taky, a kazdy uspesny vecer strkam do prasatka 50,-Kc...

Není tady

#28 6. 3. 2010 20:09

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

jak mít pevnou vůli??
..si myslím na to musí člověk přijít sám.Musí to prostě chtít.wink
u kouření naprosto jednoduché..zdraví je jen jedno!  Motivace veliká!!!!!
a hubnutí??.Já osobně se ráda oblékám: Hrozně by mě vadilo ,kdybych si nemohla vzít na sebe to, co mě se líbí!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#29 6. 3. 2010 20:39

Lia
♥♥-----
Místo: Frýdlant

sisi21 napsal(a):

jak mít pevnou vůli??
..si myslím na to musí člověk přijít sám.Musí to prostě chtít.wink
u kouření naprosto jednoduché..zdraví je jen jedno!  Motivace veliká!!!!!
a hubnutí??.Já osobně se ráda oblékám: Hrozně by mě vadilo ,kdybych si nemohla vzít na sebe to, co mě se líbí!!

Sisi, Tvá odpověď se mi moc líbí. Nikdy jsem nekouřila, protože jsem nesnášela kouř, rodiče kouřili až bylo vždy doma modro. Nepřipbrala jsem, protože bych se nevešla do džín....,smile Když chci přibrat, prostě se najim.big_smile.
Vím, že když chci, tak můžu vše (V rámci možností).smile. Nikdy si nekoupím brambůrky, tyčinky, občas čokoládu a gumové medvítky......když chceme opravdu, tak můžeme vše.kapitulationhjarta

Problém není, že nás odmítají ostatní, ale že odmítáme sami sebe. Osho

Není tady

#30 6. 3. 2010 22:39

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

ViktorkaLove napsal(a):

konstance napsal(a):

... presne mam pocit ze me ovlada to co bych mela mit pod kontrolou a nemam. strasnej pocit...

Ano, tak pred mnoha lety zacla ma chut "nebyt otrokem cigaret"... To ony urcujou, kdy pujdu pro ne do trafiky, ceho z potrebnych veci se zreknu... Rekla jsem si: Nebudu vam slouzit! - nekoupila, nekourila, nekolik dni, tydnu, mesicu - a citila jsem se jako vitez! A pak prislo NECO: A ja si rekla: ale jo, budu vám slouzit, pac mi date "pocit neceho" (Ceho? Uvolneni? Pohody? Odpocinku? Chvilky v klidu?). To mi davaly, fakt. Pochopila jsem, ze TOTO si musim zabezpecit jinak... Dalsich dvacet let jsem to zkousela, najit JINY odpocinek, pohodu, klid, chvilku v klidu..., ale tak "dostupnou", koncentrovanou a relativne levnou nahradu jsem nenasla. Kvuli lenosti, pohodlnosti, nedostatku pevne vule, kvuli chybejici motivaci PROC TO?...
Ted to mam. Vsecko. Ale nastartovalo to rozhodne rozhodnuti: Uz nechci slouzit cigaretam, jako kdysi, v soucinnosti se silnou motivaci: Nelibim se sama sobe, ani svym blizkym jako kuracka.
Kdyz dojde na slova onoho druheho hlasu - No a co, vzdyt je to jedno - pak selzu. Ale tech selhani je cim dal tim min.
A prijemnych pocitu, kdyz obejdu trafiku bez zastaveni, kdyz pri chuti na koureni zvolim "jiny zpusob relaxace", kdyz potkam lidi, co jim na mne zalezi, a nevyhuluju jak fabrika, tak tech pocitu je cim dal tim vic. A dodavaji energii, pocit spokojenosti, lasky sama k sobe... nemluve o tom, ze citim (cichem), co jsem predtim necitila, voni mi vlasy a samozrejme ruce taky, a kazdy uspesny vecer strkam do prasatka 50,-Kc...

Viki,moc ti držím palce,abys vydržela a už neselhala.Měj radost z toho,že nejsi pod vlivem ničeho a nikoho,to co děláš je ze tvé svobodné vůle a volby. Navíc za ušetřené peníze kup něco,co ti udělá radost. Já jedině,když se cítím svobodná a neomezovaná jsem šťastná. Vím,že některé věci jsou životně důležité a dělám je,přestože to třeba není má volba,ale hodně věcí můžu ovlivňovat sama a dělám to. big_smile

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#31 7. 3. 2010 10:46

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Diky, Rejko, za pohlazeni a povzbuzeni... pussa

Není tady

#32 7. 3. 2010 22:40

Poly
♥♥♥♥---

Já myslím, že takové věci, jako je hubnutí - a s kouřením to asi bude podobné - se musí dělat s radostí, ne s nucením se. Těšit se, že hubnu, to u mně vždycky fungovalo. Zhubla jsem takto po porodu asi 15 kg a teď, když se blížila 40, tak zase 15, co jsem mezi tím přibrala. Když si odpírám jídlo nebo sladké, tak to dlouho nevydržím, ale když se raduju, že jsem ve formě a že se mi daří jíst střídmě, tak to jde krásně. Ale je pravda, že k takovému pocitu musím dozrát. Někdy mám období, že bych chtěla zhubnout, a tak nějak vím, že to prostě nepůjde, že nemám to správné nadšení. Musí to prostě přijít.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí