29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak ja uz po xy premyslim jak to udelam abych prestala kourit, a po XY dochazim porad ke stejne odpovedi: nijak, staci mit pevnou vuli.
no jo, ale kde ji vzit? nejak jsem ji driv mela (taky jsem nekourila), ale jednoho dne se proste nekam vytratila.. (byla jsem zklamana, unavena, nervozni, tak jsem si proste zapalila a rekla jsem si zadnou vuli nemam a kourit mi chutna, no a co? a vubec mi vsichni vlezte na hrb..)
jak se ziska (nebo ziska zpatky) pevna vule. me to napadlo v souvislosti s timto problemem, ale i tak vubec vseobecne.. me to nejak nejde proste znova "nahodit", nebo jak to mam popsat..
Není tady
Bych ti neco napsala, peru se s tim mozna uz paty tyden (nepamatuju si presne), ale zrovna dnes vecer teda ta pevna vule jaksi selhala... zapalila jsem si, ale vycitky byly tak silne, ze jsem hned dostala jakesi krece pod zebra, nechutnalo mi a tipla jsem. No, ale selhala... Tak se ted tady stydim. O tom, jak pevna vule vitezi, ti napisu zitra, ok? Aspon to zkus
Není tady
kouřila jsem od 17 do 57...málo....5 cig týdně ?...ale když se zadařilo....tak krabičku za večer....vyjímečně...když odešel M...kouřila jsem krabičku denně !!!...pak i víc...v noci jsem se probudila a šla si zakouřit....2 naráz....jednoho dne jsem si řekla, že už ne........a nezapálila jsem si ani jednu rok a 3 měsíce...jde to
ale s hubnutím takovou vůli nemám
Není tady
Veru, to je tolik, co "mas Andela"? Jestli jo, tak to bude asi v tom, vis? Pevna vule podporovana milovanou osobou...
Není tady
já mám osobně silně vyvinutou slabou vůli.
Není tady
Kourila jsem, ale vedela jsem jiste, ze me to totalne stve: smrad (ruce, obleceni, dech), ze se zadejchavam, ze me boli hlava, ze to leze do penez. Jednoho dne jsem se proste rozhodla a nedokourenou krabicku jsem odlozila (pro bezdomovce treba?) na ulici na lavicku. Ten den jsem se proste rozhodla a to rozhodnuti jsem zhmotnila, udelala jsem ten cin Rozloucila se a zavrela dvere za jednou etapou zivota. Uz je to par let a parada, hlavne se mi krasne dejcha, je to uz pryc. Nejlepsi na tom je, ze tenkrat neco stareho skoncilo a zaroven neco noveho zacalo - nova etapa zivota
Vzdyt je to zvyk jako kazdy jiny, o nic nejde, proste pokud mas velke prani toho nechat, tak se rozhodni a udelej to - funguje to. A vis co??? Je silene vtipny, jak Ti pak za nejaky cas prijde naprosto absurdni a primo postaveny na hlavu, ze sis tak dlouho dobrovolne natahovala kour primo do plic - fakt, je to siiiiiiiilne smesny - videno s ODSTUPEM
Není tady
Hanca111 napsal(a):
Je to jen zvyk
Není tady
konstance napsal(a):
tak ja uz po xy premyslim jak to udelam abych prestala kourit, a po XY dochazim porad ke stejne odpovedi: nijak, staci mit pevnou vuli.
no jo, ale kde ji vzit? nejak jsem ji driv mela (taky jsem nekourila), ale jednoho dne se proste nekam vytratila.. (byla jsem zklamana, unavena, nervozni, tak jsem si proste zapalila a rekla jsem si zadnou vuli nemam a kourit mi chutna, no a co? a vubec mi vsichni vlezte na hrb..)
jak se ziska (nebo ziska zpatky) pevna vule. me to napadlo v souvislosti s timto problemem, ale i tak vubec vseobecne.. me to nejak nejde proste znova "nahodit", nebo jak to mam popsat..
Já bych to vůbec neviděla tak jednoznačně jako záležitost pevné vůle. I když ta může pomoct.
Důležitější je motivace.
To znají mamky, co přestaly kouřit kvůli děťátku a poté znovu začaly.
Není tady
Hanca111 napsal(a):
Dá se to trénovat....po malých krůčkách. Na každého platí něco jiného.Někomu stačí si poručit,jiný musí mít motivaci.
Není tady
Motivace milovanou osobou je přesně to, co bych napsala i já. Kouřila jsem od 15 do 29, s malou přestávkou, když jsem byla těhotná, kouřila jsem tak 10 cigaret denně, když byla příležitost, klidně padla krabka za večer Pak jsem poznala nekuřáka, do kterého jsem se zamilovala a on byl tou motivací pro mě. Přestala jsem ale téměř ze dne na den, u mě takový to omezování, omezování až přestání nefunguje, musím udělat radikální krok a už se nevracet zpět. Takže u mě tou motivací nebylo ani děcko, které když se ke mně šlo pomazlit, cítilo, jak smrdím kouřem, což je asi špatný, ale bylo to tak.
Není tady
Ráda si sama rozhoduji o sobě.Nesnáším,když mě něco omezuje a ovlivňuje. Když si myslím,že něco nepůjde,nedám se odradit,jsem tvrdohlavá. Nepotřebuji dokazovat druhým,ale sama sobě. Dobrý příklad s tím kouřením.Začala jem v 18 a ve 22 přestala kvůli mimi.Pak jsem zase začala-málo cca 1-2 denně.Jednoho dne jsem zjistila,že mě cigarety "ovládají" měla jsem větší chuť a během týdne jsem byla na 10 denně.Naštvala jsem se na sebe a řekla si- končím. A nekouřím už 14 let. Ani příležitostně....
Není tady
Ja bych potrebovala pevnou vuli,abych zhubla co jsem v obchode tak jsem dost nabrala.Cely den neni cas se najist a pak cele odpoledne jenom zeru a zeru.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja bych potrebovala pevnou vuli,abych zhubla co jsem v obchode tak jsem dost nabrala.Cely den neni cas se najist a pak cele odpoledne jenom zeru a zeru.
Na to možná ani nepotřebuješ pevnou vůli.Stačí upravit jídelníček...
Není tady
konstance napsal(a):
Konstance, jak já ti rozumím!!! Sice né na příkladu kouření, protože to mi celkem (zatím teda ) jde - nekouřím přes 2 měsíce - nojo novoroční předsevzetí. Ikdyž je fakt, že já to milovala a nedám na to dopustit
a přestala jsem jen kvůli penězům. Ale to jsem odbočila, zpět k tématu pevná vůle: já jí naprosto nemám co se týče hubnutí! Já "začínám hubnout" snad desetkrát do roka, vždy vydržím týden... přitom jak píšeš, dřív jsem vydržela, také nevím kam má pevná vůle zmizela a JAK JÍ ZASE ZÍSKAT?
Není tady
To by mě tedy také zajímalo jak získat pevnou vůli....Ať pro nekouření nebo pro hubnutí.
Není tady
Ja pre chudnutie... Mne to nai nepripadá životne dôležité a na rozdiel od cigariet NIEČO JESŤ SA MUSÍ.
Takže každodenný boj pokračuje. Momentálne teda bezo mňa
, ja odmietam bojovať.
Není tady
Aj napriek tomu, že s cigaretami som nemala problém skoncovať zo dňa na deň a držím sa už desať rokov, s pevnou vôľou teda problém mám Možno, že je to otázka sebadisciplíny. Chce to asi byť trochu tvrdohlavý, trochu motivovaný, trochu potlačiť lenivosť a trochu sa mať rád. No, teoreticky by mi to šlo, ale v praxi
Není tady
máte pravdu....s milovanou osobou jde všechno líp
Není tady
Hanca111 napsal(a):
no prave! k tomu jsem se jaksi taky dopracovala
Není tady
rejka napsal(a):
Hanca111 napsal(a):
Dá se to trénovat....po malých krůčkách. Na každého platí něco jiného.Někomu stačí si poručit,jiný musí mít motivaci.
no prave, trenovat, ale jak? me se nejedna jen o koureni, zalezitost koureni vidim jako soucast vetsiho celku - slaba vule, nic me nemotivuje, nic se mi nechce kdyz nemusim, proste se musim nutit do hodne veci, ten zlom musi prijit nekde zevnitr. vpodstate je to uplne jednoduchy - sama si oodpovim: Staci chtit! a vsechno pujde samo... jenze ono se nejak proste nechce, teda rozum chce, ale telu se nechce, je to jak kdybych mela uvnitr zatazenou nejakou rucni brzdu, ktera blokuje ten rozjezd, ale nevim jak to odbrzdit.. nebo jako kdyz se snazite nastartovat auto a nejde to, furt se to nechce nastartovat, a ja uz bych tak potrebovala jet, a ta plechovka se ne a ne rozjet obrazne pojato..
Není tady
rejka napsal(a):
Ráda si sama rozhoduji o sobě.Nesnáším,když mě něco omezuje a ovlivňuje. Když si myslím,že něco nepůjde,nedám se odradit,jsem tvrdohlavá. Nepotřebuji dokazovat druhým,ale sama sobě....Jednoho dne jsem zjistila,že mě cigarety "ovládají"
taky dobrej postreh, presne mam pocit ze me ovlada to co bych mela mit pod kontrolou a nemam. strasnej pocit. a vim ze to nejsou jenom ty cigarety..asi potrebuju dokazat sama sobe ze jsem schopna a ochotna mit kontrolu sama nad sebou a svym zivotem...a jak to pisu uz slysim svuj druhej hlas, jak rika: a proc? a co chces porad kontrolovat? vybodni se na to! nech to plavat. furt se takhle nervovat.. tak tyhle dva hlasy se mi furt dohadujou v hlave..a nejhorsi je ze vim ze OBA maji svoji pravdu... co s tim?
Není tady
barborko, novorocni predsevzeti jsem taky zkousela, ale hned 1.ledna jsem si rekla ze ho presunu na 1.4. to je daleko lepsi datum, pre jestli to zas nevyjde muzu rict ze to byl april
milus, teoreticky naprosto souhlasim, ono taky nic se nema prehanet, lidi co maji "az moc pevny vule" jsou i trochu nesnesitelny... me by stacilo se dostat na zlatou stredni cestu, ale zatim je to utopie, asi se mi taky nechce bojovat..
vero, to by asik pomohlo, jojo laska dokaze zazraky no jo ale kde ji vzit a nekrast
jojo ja bych se tulila... treba se jaro na de mnou smiluje (ale stejne me hned napadne predstava jak se tulim - a pak se hned vytratim na zachod si zapalit
)
Není tady
Konstance,ty si spíš hledáš důvody proč "to" neudělat.Jestliže ty sama nechceš,asi neexistuje řešení,protože ten prvotní impulz musí vyjít z tebe. Chci,ale nevím jak. Pak se dá zkoušet cokoliv.Ty si řekneš ráda bych,ale vzápětí si položíš otázku A proč? Je výhoda,když ti vadí,že si svůj život neřídíš podle sebe a nesnášíš,když seš ovládánána.To je motivace jak hrom-aspoň pro mě. Ty seš asi pohodlá,i když ti to občas vadí.......Jen na tobě záleží jestli s tím budeš chtít něco udělat,ale nutit se do nečeho asi nemá smysl.Mě,když se nechce,tak se taky nenutím....
Není tady
Jak mít pevnou vůli, když ji nemám, to bych taky ráda věděla!
Já bych potřebovala zhubnout tak 10 kg. Už to řeším snad 10 let. Vím, jak na to - menší porce jídla a cvičit aspoň 4x týdně. Jenže i když s tím začnu ( a začla jsem už nejmíň 30x), tak to prostě nevydržím! Nejsem schopna nechat půlku jídla na talíři, když mám hlad, nejsem schopná se dokopat k tomu přihlásit se na nějaké pravidelné cvičení. I když jsem to jednou dodržela 2 měsíce a zhubla jsem 6 kg, tak jsem to pak nechala být a jsem tam, kde jsem byla předtím. Je to o vůli a tu já nemám!
Upravil(a) Ivana (6. 3. 2010 11:37)
Není tady
konstance napsal(a):
taky dobrej postreh, presne mam pocit ze me ovlada to co bych mela mit pod kontrolou a nemam. strasnej pocit. a vim ze to nejsou jenom ty cigarety..asi potrebuju dokazat sama sobe ze jsem schopna a ochotna mit kontrolu sama nad sebou a svym zivotem...a jak to pisu uz slysim svuj druhej hlas, jak rika: a proc? a co chces porad kontrolovat? vybodni se na to! nech to plavat. furt se takhle nervovat..
tak tyhle dva hlasy se mi furt dohadujou v hlave..a nejhorsi je ze vim ze OBA maji svoji pravdu... co s tim?
Podle me kazdej ten hlas muze mit pravdu - v odlisnych momentech. A rovnovaha podle me je, kdyz dokazes rozlisit co mas udelat a na co ve vybodnout. Kdy je dulezite to a kdy zas tamto. Proste to vybalancovat
Není tady